Apa yang Boleh Dikatakan Permainan Video tentang Perang dan Konflik? | Muzium Perang Imperial, 20 permainan perang paling popular sekarang, disenaraikan

Permainan video perang yang paling popular sekarang

Kami juga akan bertemu dengan permainan di belakang francais besar termasuk Call of Duty: peperangan moden, dan ARMA 3.

Apa yang Boleh Dikatakan Permainan Video tentang Perang dan Konflik?

Permainan video adalah salah satu medium bercerita yang paling popular hari ini, tetapi bagaimana realiti perang yang diwakili di dunia maya? Dari penembak orang pertama hingga kempen strategi masa nyata, permainan moden sering menggambarkan peristiwa sejarah yang menyeluruh. Tetapi bagaimana mereka mengendalikan ketegangan antara keseronokan dan tragedi peperangan dalam permainan dan kesannya di dunia nyata?

Dibuka di IWM London, Permainan Perang: Konflik sebenar | Dunia maya | Hiburan yang melampau (30 September 2022 – 28 Mei 2023) akan meneroka hubungan antara permainan video dan konflik. Mempamerkan pemasangan immersive, objek dan perspektif yang tidak pernah dipaparkan dari pakar industri, pameran percuma ini akan menjadi yang pertama di UK di sebuah muzium utama untuk bertanya bagaimana realiti perang diwakili dalam dunia maya permainan video. Dalam artikel ini, ketua-ketua Ian Kikuchi menyoroti beberapa tema utama yang diterokai dalam pameran.

Kegagalan dengan perang

Masih dari filem British

Perang selalu dibuat untuk cerita yang menarik. Keganasan perang menimbulkan drama manusia yang memusnahkan, sama ada untuk tentera di barisan hadapan atau orang awam di rumah, dan selera makan kami untuk cerita perang telah diberi makan oleh generasi bercerita perang, sering mengamalkan teknologi terbaru.

Gambar menangkap seram perang Crimean. Perang Dunia Pertama berkedip di skrin pawagam. Perang Dunia Kedua dilaporkan oleh Radio.

Dan banyak konflik Perang Dingin muncul setiap malam di skrin televisyen kami. Menjelang akhir 1970 -an, ketika permainan video mula menjangkau penonton, pemaju permainan tahu bahawa pasaran besar wujud untuk permainan mengenai perang.

Permainan papan

Permainan Papan Raiders Malam

© IWM (Eph 4080) Permainan Papan Raiders Malam

Kami sudah bermain di perang sebelum ini. Permainan papan seperti Catur mengekang Negeri Abad Pertengahan, dengan tentera, ulama dan raja, ke dalam permainan strategi.

Gameplay menawarkan kita cara untuk berfikir tentang perang, dan sementara permainan boleh berkongsi satu set peraturan, persembahan mereka dapat memberi mereka makna yang berbeza.

Dalam Dari pangkat ke marshal lapangan, pemain berlumba untuk memajukan kerjaya ketenteraan mereka. Dalam Raiders malam, Pemain Panduan Pengebom dalam misi untuk menyerang kilang -kilang Jerman pada Perang Dunia Kedua Awal.

Kedua -duanya Penyerang dan Dari pangkat Adakah permainan ular-dan-peta, tetapi karya seni dan penetapan mereka menunjukkan bagaimana mekanik permainan dapat mengambil makna yang berbeza dalam konteks yang berbeza.

Permainan video kini antara bentuk hiburan kami yang paling popular. Pada tahun 2020, orang Inggeris menghabiskan lebih dari £ 7 bilion untuk permainan. Perang boleh kelihatan unik untuk penjelajahan melalui permainan; Cabaran pertempuran atau perintah dapat ditimbulkan dengan kuat dalam permainan, sementara Perang juga menawarkan suasana semulajadi untuk persaingan dan kerjasama di kalangan pemain. Sebagai pelawat ke Permainan perang akan melihat, permainan video menawarkan pelbagai pengalaman.

Penembak orang pertama

Masih dari 'Wolfenstein 3d'

Masih dari ‘Wolfenstein 3d’ berlesen ihsan Zenimax Media Inc. Dibangunkan oleh ID Software LLC. © 1992 ID Software LLC, sebuah syarikat media Zenimax. Hak cipta terpelihara.

Di antara permainan video perang yang pertama ke minda mungkin penembak orang pertama (FPS); Permainan yang menunjukkan kepada anda dunia permainan melalui mata protagonis, dan yang mendasarkan permainan mereka pada pertarungan yang mendalam.

Dalam Permainan perang, Pengunjung akan bertemu pereka dan pemaju permainan termasuk John Romero, yang dahulunya ID Software, yang permainannya Wolfenstein 3d Tetapkan corak untuk keseluruhan genre.

Kami juga akan bertemu dengan permainan di belakang francais besar termasuk Call of Duty: peperangan moden, dan ARMA 3.

Dunia maya

Masih dari Sniper Elite 5 yang menunjukkan siluet solider dari Perang Dunia Kedua pada zipline

Permainan video membina dunia maya di mana semua pemain melihat dan pengalaman dicipta oleh pemaju permainan.

Untuk permainan yang bertujuan untuk gambaran yang realistik dunia nyata, usaha besar dibuat untuk menghasilkan semula senjata, peralatan dan persekitaran dengan tepat. Contohnya, jam kerja pergi memotret dan merakam senjata api bersejarah sebelum mereka dicipta semula dengan susah payah di dunia permainan.

Dalam Permainan perang, Pengunjung akan melihat bagaimana butiran sebenar dari sejarah telah memaklumkan permainan seperti Sniper Elite 5, Penembak Stealth yang baru dikeluarkan dari Pemberontakan Pemaju.

Melebihi penembak

Masih dari 'perang saya' ini

Masih dari ‘perang saya’ ini ‘. Disediakan oleh studio 11 bit.

Tetapi Permainan perang bukan hanya mengenai penembak. Semakin banyak permainan menghampiri perang dan konflik dengan cara yang inovatif dan empati.

Dalam Perang saya ini, Oleh pemaju Poland 11 bit studio, pemain mengawal sekumpulan orang yang selamat di bandar di bawah pengepungan.

Tetapan permainan itu diilhamkan oleh seram pengepungan Sarajevo. Pemaju Permainan Przemek Marszał memberitahu kurator IWM bahawa pasukan pembangunan mencari cerita yang bermakna untuk diberitahu, dan idea tentang permainan tentang perjuangan orang awam dalam perang adalah seperti ‘hit di hati’.

Cerita emosi

Masih dari 'menguburkan saya, cinta saya'

Masih dari ‘Bury Me, My Love’ © The Pixel Hunt/Figs/Arte

Permainan video juga mampu membangkitkan emosi yang kuat. Dipindahkan oleh liputan akhbar pelarian Syria yang membuat perjalanan berbahaya dengan harapan dapat mencari keselamatan di Eropah, pemaju Perancis Florent Maurin direka ‘menguburkan saya, cinta saya’. Pemain, mengambil peranan seorang lelaki Syria bernama Majd, menukar mesej dengan isterinya Nour ketika dia cuba melarikan diri dari Syria.

Mencerminkan kesukaran dan bahaya perjalanan, cerita permainan dapat berakhir dengan pelbagai cara; Nour mungkin mencapai keselamatan di negeri Eropah atau mendapati dirinya terperangkap di kem pelarian yang sepi di sempadan Syria. Dia mungkin binasa, mangsa keganasan dan bahaya yang dihadapi oleh pelarian. Dimainkan di telefon pintar, permainan meniru aplikasi pemesejan segera yang biasa digunakan oleh pelarian untuk terus berhubung dengan orang tersayang, dan memanfaatkan keintiman yang kita rasakan, ketika kita menyampaikan mesej keluarga dan rakan kita.

Latihan untuk perang

Masih dari 'Battlespace Virtual 4'

Masih dari ‘Battlespace Virtual 4’ © Simulasi Interaktif Bohemia.

Permainan video adalah hiburan. Tetapi mereka bukan hanya hiburan. Sifat mereka yang menarik dan interaktif telah lama meletakkan mereka di radar organisasi ketenteraan yang mencari cara yang efisien untuk melatih tentera untuk berperang. Ketika Atari’s Smash Hit Tank Combat Game Battlezone Hit Arcades pada tahun 1980, ia menarik perhatian tentera Amerika Syarikat, yang menugaskan versi prototaip permainan untuk melatih Gunners Tank Tentera AS.

Prototaip tidak pernah mencapai pengeluaran penuh, tetapi mereka menunjuk pada masa depan yang meluas penggunaan latihan persekitaran sintetik yang dipanggil, di mana simulasi komputer membolehkan tentera mengamalkan taktik atau prosedur, tanpa kos atau langkah berjaga-jaga yang diperlukan untuk latihan api hidup. Sebagai pelawat ke Permainan perang akan melihat, perisian seperti simulasi interaktif bohemia ‘ Battlespace maya 4, Digunakan oleh banyak militari kebangsaan telah datang sejak grafik vektor Battlezone.

Permainan perang juga termasuk zon permainan retro. Pengunjung akan dapat memainkan 13 tajuk ikonik termasuk Battlezone, Medal of Honor dan Pistol atas pada konsol dari Atari 2600 kepada Sega Dreamcast. Memperluas tema pameran, satu siri acara awam, yang diumumkan pada masa akan datang, akan mempertimbangkan bagaimana permainan video dapat membentuk pemahaman kita tentang konflik.

Permainan perang disokong oleh pemberontakan penaja utama.

Permainan video perang yang paling popular sekarang

Bagi mereka yang menikmati cabaran pertempuran, tetapi lebih suka tidak meletakkan diri mereka dalam bahaya fana, kami kedudukan permainan perang yang paling popular sekarang pada tahun 2019. Permainan perang semasa ini disenaraikan oleh undi anda, jadi jangan malu tentang menyatakan pendapat anda tentang setiap permainan dengan mengundi ke atas atau ke bawah. Apa permainan perang kegemaran anda?

Permainan Perang tidak pernah ditinggalkan sejak lama melihat kerana ia merupakan salah satu genre permainan video terbaik dalam sejarah. Klasik seperti Call of Duty telah mendapat peningkatan dan kemas kini dengan penyertaan yang lebih baru seperti Call of Duty: WWII, yang mengambil perjuangan kembali ke masa generasi terbesar di dunia. Sekiranya anda lebih berminat dengan konflik moden. atau yang berlaku pada masa akan datang, pertimbangkan bermain Fallout 76 . Entri baru ini untuk francais mengikuti format yang sama dengan permainan sebelumnya tetapi menambah sentuhan permainan multiplayer secara besar -besaran.

Undi permainan Perang Terbaik Semua orang harus bermain pada tahun 2019, dan pastikan anda menyemak semula kemas kini apabila tajuk perang baru dikeluarkan.

Battlefield 1

Battlefield 1

  • Pemaju: Ea dadu
  • Genre (permainan video): Penembak pertama

Battlefield 1 adalah permainan video penembak orang pertama yang dibangunkan oleh EA Dice dan diterbitkan oleh Electronic Arts. Walaupun namanya, Battlefield 1 adalah ansuran kelima belas dalam siri Battlefield, dan entri utama pertama dalam siri ini sejak Battlefield 4. Ia dikeluarkan di seluruh dunia untuk Microsoft Windows, PlayStation 4, dan Xbox One pada 21 Oktober 2016. Battlefield 1 menerima ulasan positif oleh pengkritik dan dilihat sebagai peningkatan terhadap ansuran sebelumnya, Battlefield 4 dan Battlefield Hardline. Sebilangan besar pujian diarahkan ke tema Perang Dunia I, kempen pemain tunggal, mod multiplayer, visual dan reka bentuk bunyi.

Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

  • Pemaju: Ubisoft Paris
  • Genre (permainan video): Penembak taktikal

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands adalah permainan video penembak taktikal yang dibangunkan oleh Ubisoft Paris dan diterbitkan oleh Ubisoft. Ia dikeluarkan di seluruh dunia pada 7 Mac, 2017, untuk Microsoft Windows, PlayStation 4 dan Xbox One, sebagai ansuran kesepuluh dalam francais Ghost Recon Tom Clancy dan merupakan permainan pertama dalam siri Ghost Recon untuk menampilkan persekitaran dunia terbuka. Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands adalah permainan penembak taktikal yang ditetapkan dalam persekitaran dunia terbuka dan dimainkan dari perspektif orang ketiga dengan pandangan orang pertama pilihan untuk pistol yang bertujuan. Pemain bermain sebagai ahli Syarikat Delta, Batalion Pertama, Kumpulan Angkatan Khas ke -5, yang juga dikenali sebagai “Hantu”, unit operasi khas elit fiksyen Amerika Syarikat di bawah Komando Operasi Khas Bersama. Ia tidak menampilkan tetapan futuristik yang digunakan dalam Advanced Warfighter dan Askar Masa Depan, tetapi sebaliknya mengamalkan suasana moden, sama dengan Ghost Recon yang asal Tom Clancy. Akibatnya, peralatan yang dipaparkan dalam permainan adalah berdasarkan senjata dan gear yang biasa digunakan oleh pasukan tentera di seluruh dunia.