Apa yang boleh anda lakukan dengan Sacs Ink Glow di Minecraft, Cara Mendapatkan dan Menggunakan Sacs Ink Glow di Minecraft – Pro Game Guides

Cara mendapatkan dan menggunakan kantung dakwat cahaya di minecraft

Hanya ada satu resipi untuk membuat kantung dakwat cahaya di minecraft. Di bawah ini anda dapat melihat penerangan resipi ini: gambar dengan bahan-bahan dan arahan langkah demi langkah mengenai cara membuat kantung dakwat cahaya di minecraft.

Apa yang boleh anda lakukan dengan kantung dakwat cahaya di minecraft?

Sotong cahaya adalah perusuh yang baru diperkenalkan ke Minecraft bersama dengan 1.17 Kemas kini. 1.17 dibebaskan kepada pemain pada 8 Jun 2021. Para pemain dapat mengalami Bahagian Satu Kemas Kini Gua & Cliffs, dengan Bahagian Dua (1.18) Datang pada musim sejuk.

Atas Kematian, Squid Glow akan menggugurkan item baru ini yang dipanggil Glow Ink Sacs. Tidak seperti kantung dakwat biasa, kantung cahaya lebih berguna. Oleh kerana cumi -cumi cahaya lebih baru dalam permainan, pemain mungkin tidak tahu banyak tentang mereka atau apa yang mereka boleh menggunakan kantung dakwat khas untuk.

Sotong cahaya akan menjatuhkan 1-3 kantung dakwat apabila mati. SACS ini boleh dipersoalkan kepada pemain jika digunakan dengan cara yang betul. Dalam artikel ini, pemain akan mempelajari apa yang dapat mereka lakukan dengan Sacs Ink Glow di Minecraft.

Apa itu kantung dakwat cahaya yang digunakan dalam minecraft?

Teks bercahaya

Sacs dakwat cahaya digunakan pada tanda -tanda untuk menjadikan teks mereka lebih cerah di kawasan yang lebih gelap. Pemain boleh membuat tanda menggunakan enam papan kayu dan satu tongkat. Ini akan mewujudkan tiga tanda individu untuk digunakan pemain.

Menggunakan kantung dakwat cahaya pada tanda ketika di kawasan gelap membolehkan teks bersinar supaya pemain lain dapat melihatnya. Ia juga akan menambah garis besar kepada tanda untuk menjadikannya lebih jelas dari jauh.

Pemain boleh memohon kantung dakwat biasa ke tanda untuk mengeluarkan kesan bercahaya dan mengembalikan teks kembali ke lalai.

Bingkai item cahaya

Pemain boleh menggunakan kantung dakwat cahaya untuk membuat bingkai item yang bercahaya. Jenis bingkai item ini serupa dengan bingkai item biasa, kecuali yang ini tetap tersendiri, dan item di dalamnya cerah, bahkan dalam kegelapan.

Pemain Minecraft boleh membuat bingkai item menggunakan lapan tongkat dan satu bahagian kulit. Sebaik sahaja ini selesai, bingkai boleh ditukar menjadi varian bercahaya dengan menggabungkan bingkai item siap dengan kantung dakwat cahaya.

Cara mendapatkan dan menggunakan kantung dakwat cahaya di minecraft

Di sini akan menerangkan cara mendapatkan kantung dakwat cahaya di minecraft.

Sacs Ink Glow adalah sumber yang paling penting dalam pengeluaran kedua -dua bingkai item cahaya dan tanda cahaya. Yang mengatakan, anda boleh mendapatkan kantung dakwat cahaya ini dari cumi -cumi cahaya dalam permainan yang anda dapati di bahagian paling dalam lautan.

Walau bagaimanapun, kami mengesyorkan membuat ramuan pernafasan air atau topi keledar yang terpesona dengan pesona pernafasan dua atau satu. Anda boleh membuat ramuan air bernafas dengan satu ketuat nether, satu puferfish, dan satu botol air di dalam pendirian pembuatan bir.

Tetapi untuk mendapatkan pesona, anda terlebih dahulu perlu mencari buku itu dan kemudian menggunakannya sama ada dengan meja anvil atau pesona. Kami juga mengesyorkan mendapatkan pedang dengan rampasan tiga pesona bersama dengan ramuan pernafasan air atau topi keledar pesona.

Ini kerana, tanpa pesona Loot III, anda akan kehilangan kadar penurunan lompakan yang meningkat untuk dakwat dakwat 6 dan bukannya maksimum tiga.

Selepas bahagian terakhir ini, anda akan ditetapkan untuk memburu sotong cahaya, dan kami mengesyorkan membina bot dan mencari ruang air terbuka yang bagus untuk dicari. Sebaik sahaja anda mencari cumi dan dapatkan SCAC dari mereka, anda boleh menggunakannya untuk membuat sama ada bingkai item atau tanda yang bercahaya.

Cara membuat bingkai item yang bercahaya di minecraft

Untuk membuat pendirian item yang bercahaya, cukup buat bingkai item dan kemudian letakkan kedua -dua kantung dakwat yang bercahaya dan bingkai bersebelahan antara satu sama lain dalam meja kerajinan. Apabila anda mempunyai bingkai item yang bercahaya, anda boleh menggunakannya seperti bingkai item biasa, tetapi ini akan bersinar dalam kegelapan.

Cara membuat tanda bercahaya di minecraft

Untuk membuat tanda bercahaya, letakkan tanda biasa dan kemudian masukkan beberapa teks ke dalamnya. Selepas ini, letakkan kantung dakwat anda di bar panas anda dan kemudian klik kanan tanda, ini kemudian akan menerangi teksnya. Sekiranya anda ingin menukar warna teks, ambil beberapa, pewarna, dan klik kanan teks, ini akan menjadikan teks pada tanda tanda itu warna.

Ikuti kami di Twitter dan Facebook untuk mendapatkan kemas kini pada permainan kegemaran anda!

Mengenai Pengarang

Andrew Vaughan adalah penulis yang menyumbang di Panduan Permainan Pro yang telah menulis panduan mengenai tajuk RPG dan FPS yang popular selama beberapa tahun. Andrew Vaughan mengkhususkan diri dalam permainan survival dan roleplaying dan telah menjadi pemain permainan seumur hidup.

Sac Sac Glow

Bagaimana untuk membuat kraf

Di mana untuk mencari

Apa yang perlu dilakukan

В модах

Video

Tangkapan skrin

Perintah

Sac Ink Glow di Minecraft

Kaci dakwat cahaya jatuh selepas kematian cumi -cumi yang bercahaya.

  • Versi Minecraft: 11/10.5.1/1.22/1.21/1.20/1.19.1/1.19
  • Perintah: GLOW_INK_SAC

Tarikh Terbitkan: 09/27/2021
Ubah Tarikh: 10/16/2022

Cara membuat kantung dakwat cahaya

Hanya ada satu resipi untuk membuat kantung dakwat cahaya di minecraft. Di bawah ini anda dapat melihat penerangan resipi ini: gambar dengan bahan-bahan dan arahan langkah demi langkah mengenai cara membuat kantung dakwat cahaya di minecraft.

Cara membuat kantung dakwat cahaya di minecraft

Di mana untuk mencari kantung dakwat cahaya

Hanya ada satu tempat untuk mencari kantung dakwat cahaya di minecraft. Di bawah ini anda dapat menemui penerangan terperinci tentang tempat ini di mana anda boleh mendapatkan kantung dakwat cahaya dalam permainan minecraft.

Sotong cahaya

Apa Yang Harus Dilengkapi Dengan Sac Dakwat Glow

Hanya ada satu resipi yang menggunakan kantung dakwat cahaya dalam kerajinan di minecraft. Di bawah ini anda dapat melihat keterangan resipi ini: gambar dengan bahan-bahan dan arahan langkah demi langkah mengenai cara menggunakan kantung dakwat cahaya di minecraft.

Bingkai item cahaya

Cara membuat kerangka item cahaya dalam minecraft

Bingkai item

Sac Sac Glow
Meja Kraf

Apa yang boleh dilakukan dengan kantung dakwat cahaya dalam mod

Еть тOко один р ц ц ц ц д д д д доо. Н ы ы ы м ж ж ж ж ж ж ж ж ж ж ж ж ж ж ж ж п °oto п г н н п пaf о н н но н н но н н н п пaf и и н н нм н н н н н н н °oto и и н н но и н н н н н °oto и и н н н нн и н н н н н н °oto и и н н н н н н н н н н semula к н н нaf. в модах иы minecraft.

Telur Spawn Squid Glow

Cara membuat cahaya sotong bersinar telur di minecraft

Blok emas

Sac Sac Glow
Blok Redstone

Squid Spawn Egg

Meja Kraf

Video mengenai kantung dakwat cahaya

Hanya ada satu video di laman web yang mempunyai kantung dakwat cahaya di minecraft. Anda boleh menonton video ini di bawah untuk mendapatkan idea yang lebih baik mengenai apa yang kelihatan seperti Sac Ink Sac di Minecraft.

Tangkapan skrin kantung dakwat cahaya

Terdapat 2 tangkapan skrin di laman web ini, yang mempunyai kantung dakwat cahaya di minecraft. Di bawah ini anda dapat melihat tangkapan skrin ini untuk mendapatkan idea yang lebih baik tentang apa yang kelihatan seperti kantung dakwat di minecraft.

SAC SAC DI MINECRAFT | Tangkapan skrin 1

Glow Ink Sac Glow Ink Sac di Minecraft | Tangkapan skrin 1

SAC SAC DI MINECRAFT | Tangkapan skrin 2

Glow Ink Sac Glow Ink Sac di Minecraft | Tangkapan skrin 2

Perintah untuk mendapatkan kantung dakwat cahaya

Ada arahan yang membolehkan anda mendapatkan kantung dakwat cahaya di minecraft. Di bawah ini anda dapat melihat penerangan terperinci mengenai arahan ini untuk belajar bagaimana membuat kantung dakwat cahaya di minecraft.

  1. Buka Sembang (tekan “T”)
  2. Tulis Perintah /Berikan @P Minecraft: GLOW_INK_SAC
  3. tekan enter”

Anda juga boleh menentukan nombor dan sac dakwat yang bersinar akan diberikan:

/Berikan @p minecraft: GLOW_INK_SAC 10
/Berikan minecraftmax minecraft: GLOW_INK_SAC
Sac Ink Glow akan diberikan kepada pemain dengan nama samaran MinecraftMax

Perintah itu boleh ditulis ke blok arahan supaya ia dilaksanakan apabila isyarat Redstone diterima.