Apa itu Overwatch Ranks | HP® Tech mengambil, Reddit – menyelam ke dalam apa sahaja

Bagaimana pangkat Overwatch 2 dibandingkan dengan Overwatch 1 dari segi tahap kemahiran

Selain berputar yang sangat ditonton Overwatch Liga, permainan badai salji ini mempunyai sistem ranking yang kompleks yang perlu diketahui oleh pemain jika mereka mahu maju dalam litar kompetitif. Sistem ranking terdiri daripada Kedua -dua Kedudukan Kemahiran (SR) dan Kedudukan Kompetitif

Apa itu Overwatch Ranks?

Dikeluarkan pada tahun 2016, Overwatch adalah penembak berbilang pemain berasaskan pasukan yang telah membina premisnya pada permainan seperti Pasukan Fortress 2 Untuk mencipta permainan yang paling komprehensif setakat ini.

Selain berputar yang sangat ditonton Overwatch Liga, permainan badai salji ini mempunyai sistem ranking yang kompleks yang perlu diketahui oleh pemain jika mereka mahu maju dalam litar kompetitif. Sistem ranking terdiri daripada Kedua -dua Kedudukan Kemahiran (SR) dan Kedudukan Kompetitif

Terdapat banyak faktor tidak ketara dan tidak dapat dipertimbangkan yang tidak berkaitan dengan SR, tetapi itu akan membantu anda bangkit dalam pangkat yang kompetitif. Dengan itu, inilah yang perlu anda ketahui mengenai kedua -dua SR dan pangkat yang kompetitif untuk memahami bagaimana untuk memanfaatkan sepenuhnya masa anda Overwatch permainan yang kompetitif.

Apa itu Overwatch SR Rank?

SR, atau kedudukan kemahiran, adalah metrik utama yang menentukan kedudukan kompetitif anda. Ia menentukan sejauh mana dan seberapa cepat anda dapat maju. Pada akhirnya, anda perlu memperbaiki anda Overwatch Kedudukan sr untuk memperbaiki anda Overwatch pangkat yang kompetitif, tetapi ini tidak saling eksklusif.

SR adalah kedudukan tersembunyi yang ditentukan setiap musim yang kompetitif. Walaupun setiap musim berlangsung lebih kurang 2 bulan, ada kemungkinan untuk mengubah SR anda dalam tempoh masa ini. Perlu diingat, bagaimanapun, Blizzard tidak menetapkan semula SR berada di antara musim.

Bilakah set SR saya dan kedudukan kompetitif?

Blizzard Pertama Menentukan SR Anda Setelah Anda Memainkan Perlawanan Penempatan Anda Pada Permulaan Musim Kompetitif. Terdapat 10 perlawanan penempatan secara keseluruhan, dan sebaik sahaja anda menyelesaikannya, anda akan disusun menjadi pangkat yang kompetitif berdasarkan SR anda.

Kedudukan kompetitif ini berkisar dari gangsa ke grandmaster, dan SR berpangkat berkisar antara 1 hingga 5,000.

Setelah diletakkan dalam pangkat yang kompetitif, pemain dapat memperoleh dan kehilangan SR berdasarkan prestasi peribadi dan kemenangan mereka yang menang dan kalah ketika mereka bermain sepanjang musim.

Permainan yang menang secara amnya akan meningkatkan SR anda bersama -sama dengan kadar di mana SR diperoleh, dan kehilangan perlawanan akan mengurangkan kedua -dua SR anda dan kadar yang anda kumpulkan SR.

Tetapi terdapat beberapa faktor lain yang menentukan berapa banyak SR diperoleh atau hilang.

Bagaimana SR ditentukan?

Kerana SR adalah metrik tersembunyi dan badai salji belum memberikan formula yang ketat tentang bagaimana SR ditentukan, ia sebahagian besarnya telah sampai ke pangkalan pemain untuk menentukan bagaimana ia berfungsi. Scott Mercer, pereka permainan utama di Overwatch, telah memberikan sedikit gambaran tentang bagaimana SR dikira.

Bercakap kepada Kotaku, Mercer mengatakan bahawa ketika datang ke SR, “Jika seorang pemain mempunyai banyak kemenangan atau kerugian berturut -turut di mana mereka menunjukkan jurang ini dalam dirasakan vs. kemahiran sebenar, kami terus mempercepatkan pelarasan yang sesuai.”

Mercer juga cepat perhatikan bahawa Blizzard mahu “. untuk meminimumkan bilangan perlawanan yang dicipta dengan pemain yang penilaian kemahirannya tidak sepadan dengan tahap permainan sebenar mereka.”Dia meneruskan,” Ini menghasilkan keadilan dan kualiti perlawanan yang lebih baik untuk semua orang.”

Apa maksudnya?

Secara praktikal, ini bermakna matlamat SR adalah untuk mencipta pengalaman di mana semua pemain dalam pertandingan berada pada tahap permainan yang sama. Sementara Overwatch Pasukan tidak mendedahkan secara khusus bagaimana SR dikira, Overwatch Pemain Lance McDiffett, yang merupakan jurutera perisikan perniagaan di Amazon, telah menggunakan sains data untuk mencari banyak faktor yang digunakan dalam algoritma SR.

Faktor McDiffet termasuk:

 • Kekuatan pasukan anda berbanding pasukan musuh
 • Main anda setiap wira individu (untuk membolehkan percubaan dengan wira yang berbeza)
 • Prestasi anda dalam perlawanan
 • Rekod kemenangan/kerugian anda

Cara memperbaiki anda Overwatch SR pangkat

Walaupun Blizzard tidak mengulas secara khusus mengenai cara memperbaiki anda Overwatch Peringkat SR, kerana ini bukan metrik yang tersedia secara umum, cara terbaik untuk meningkatkan SR anda adalah dengan hanya bermain lebih kompetitif.

Tetapi naik melalui Overwatch pangkat kompetitif lebih mudah dikatakan daripada dilakukan. Pertaruhan terbaik anda adalah untuk bekerjasama dengan sekumpulan pemain berdedikasi yang mempunyai kedudukan SR yang sama supaya anda dapat menyelaras dan memperbaiki dengan lebih baik sebagai satu unit.

Anda boleh mencari kumpulan Overwatch Pelayan perselisihan, Overwatch Mencari subreddit kumpulan, atau menggunakan sistem kumpulan mencari dalam Overwatch sendiri. Melakukannya akan membantu anda memperbaiki semua faktor yang diperlukan untuk mengangkat kedudukan SR anda, dan seterusnya membantu anda bangkit Overwatch pangkat kompetitif.

Anda juga perlu memberi tumpuan kepada kemahiran individu anda. Ini adalah sesuatu yang Overwatch Kedudukan SR dibina secara khusus untuk mengesan. Anda boleh memulakan dengan bekerja untuk menguasai watak tertentu – dikenali sebagai “wira” – dan kemudian berkembang menjadi peranan dari masa ke masa.

Sebagai contoh, jika anda ingin menjadi tangki utama, anda harus bermula dengan menguasai Reinhardt, dan kemudian beralih ke tangki lain seperti Orisa dan Zarya. Dapat bermain sebagai wira berganda dalam peranan tangki, atau apa -apa peranan untuk perkara itu, penting.

Walau bagaimanapun, cara terbaik untuk mempelajari permainan dan meningkatkan kedudukan SR anda, bagaimanapun, adalah dengan mendapatkan statistik yang luar biasa dan mengatasi coretan kemenangan yang kukuh sebagai wira individu.

Apakah Overwatch pangkat kompetitif?

Terdapat tujuh tahap ke Overwatch Sistem ranking yang kompetitif. Mereka ditentukan berdasarkan lengkung loceng semua kedudukan SR pemain, dan jatuh dalam julat berikut:

 • Gangsa – 0 hingga 1,500 sr
 • Perak – 1,500 hingga 1,999 SR
 • Emas – 2,000 hingga 2,499 SR
 • Platinum – 2,500 hingga 2,999 SR
 • Diamond – 3,000 hingga 3,499 SR
 • Sarjana – 3,500 hingga 3,999 SR
 • Grandmaster – 4,000 hingga 5,000 SR

. Ini ditunjukkan dalam jawatan forum oleh Overwatch Pengarah Kreatif Jeff Kaplan dari Februari 2018, yang memberikan kerosakan penuh di mana pemain mendarat di Overwatch pangkat yang kompetitif:

 • Gangsa – 8%
 • Perak – 21%
 • Emas – 32%
 • Platinum – 25%
 • Berlian – 10%
 • Sarjana – 3%
 • Grandmaster – 1%

Di mana paling banyak Overwatch Peringkat pemain?

Dalam kepekatan tertinggi, 32% pemain berada dalam kedudukan emas, manakala 78% pemain berpangkat perak, emas, dan platinum.

Walau bagaimanapun, lebih daripada 60% pemain berkisar antara gangsa, perak, dan emas, di mana pengalaman permainan adalah yang paling serupa. Ini bermaksud bahawa kebanyakan pemain mempunyai pengalaman yang agak serupa ketika bermain Overwatch. Permainan ini berbeza dengan tahap permainan yang lebih tinggi, dengan hanya 14% pemain yang mencapai pangkat berlian dan ke atas.

Overwatch Kedudukan komp pada tahap permainan yang berbeza

Overwatch Gameplay adalah permainan yang sangat berbeza di pelbagai tahap permainan yang kompetitif. Dalam bahagian ini, kami akan meneroka perbezaan tersebut sehingga anda mempunyai idea tentang apa yang masing -masing.

Gangsa dan perak

Di peringkat gangsa dan perak, pemain biasanya akan memilih wira kegemaran mereka dengan sedikit pemikiran untuk koordinasi dan kerja berpasukan. Anda juga jarang melihat pemain menggunakan mikrofon mereka untuk bercakap antara satu sama lain, dan kedua -dua SR dan kemahiran sebenar dalam permainan cenderung lebih rendah, sekurang -kurangnya pada permulaan setiap musim.

Oleh kerana ini adalah tahap permainan yang paling kausal di OverwatchMod yang kompetitif, faktor -faktor ini harus dijangkakan. Hanya 29% pemain yang disenaraikan di sini, dan beberapa akhirnya tinggal di peringkat ini.

Emas

Majoriti pemain akhirnya berpindah ke tahap emas, dan kebanyakan mereka tinggal di sini. Tahap permainan ini adalah gabungan pemain yang bercita -cita tinggi yang ingin berpangkat, dan orang -orang yang hanya ingin bersenang -senang. Kecenderungan yang menyeronokkan dalam pemain emas ini boleh mengecewakan bagi mereka yang ingin maju melampaui emas.

Dalam emas, anda akan mendapati bahawa ramai orang memainkan “sesalur” mereka, yang bermaksud bahawa mereka memberi tumpuan khusus kepada satu wira untuk mendapatkan penguasaan dan tidak akan mengubah peranan walaupun keadaan itu memerlukannya. Ini boleh membawa kepada beberapa permainan yang dipenggal yang tidak benar -benar mencerminkan Overwatch pengalaman yang kompetitif.

Platinum

Sebaik sahaja anda bergerak di luar emas dan ke ranking platinum, pemain lebih sedar menyedari komposisi pasukan dan lebih cenderung menggunakan mikrofon mereka untuk berkomunikasi dan menyelaraskan tindakan pasukan.

Strategi adalah kunci di sini, kerana semua pemain platinum berada di 40% teratas Overwatch pemain, dan memberi tumpuan kepada permainan yang serius.

Anda boleh mengharapkan strategi dan koordinasi berdasarkan peta tertentu, jenis permainan, dan kebolehan muktamad. Di samping itu, pemain di sini telah mula mendapat kemahiran mekanikal yang besar. Oleh itu, anda tidak boleh mengharapkan pemain kehilangan tembakan kemahiran, menyalahgunakan kebolehan muktamad, atau kehilangan tembakan api utama atau menengah utama.

Berlian

Sebaik sahaja anda sampai ke Diamond, permainan ini benar -benar kompetitif. Itu kerana mereka yang berada di peringkat ini adalah antara 15% pemain teratas, dan kebanyakan orang yang berada di tahap ini Overwatch sebagai outlet permainan utama mereka. Anda juga boleh menyebutnya semangat mereka.

Orang di peringkat permainan ini akan mengetahui dengan tepat bagaimana menggunakan kebolehan muktamad, cara terbaik untuk menyelaras sebagai satu pasukan, dan bagaimana untuk menjadi fleksibel ketika datang ke situasi atau komposisi pasukan yang berbeza.

Di peringkat berlian, pemain juga akan mempelajari strategi kesedaran peta dan peta, dan mereka tahu apa meta dari segi apa yang harus digunakan oleh wira di mana titik di setiap peta.

Sarjana

Tahap permainan tuan adalah tempat separa pro hang out, tetapi anda tidak seharusnya mengharapkan untuk berlari ke sesiapa yang terlalu terkenal di Overwatch pemandangan. Cukup banyak pemain di sini telah memilih peranan utama – sokongan, tangki, penyembuh, dan lain -lain. – dan tidak akan fleksibel di luar itu.

Walau bagaimanapun, anda pasti dapat mengharapkan semua orang di peringkat Masters mempunyai penguasaan penuh atas peranan masing -masing, kerana mereka adalah antara elit dari Overwatch pemain. Di samping itu, semua orang di peringkat Masters akan mempunyai penguasaan teknikal yang lengkap ke atas permainan, jadi anda tidak perlu bimbang tentang sesiapa yang kehilangan pukulan kemahiran, meraba -raba permainan utama, atau tidak mengetahui apa yang perlu dilakukan pada bila -bila masa.

Grandmaster

Akhirnya, tahap Grandmaster hanya mempunyai krim tanaman. Di sini anda boleh masuk ke dalam beberapa kegemaran anda Overwatch pemain liga atau streamer Twitch. Ini adalah tahap permainan yang boleh anda harapkan untuk melihat semasa anda menonton Overwatch perlawanan hidup. Tidak mungkin banyak pemain akan mencapai tahap ini, tetapi ia pasti sesuatu yang dicapainya.

Cara memperbaiki anda Overwatch pangkat kompetitif

Walaupun anda perlu memberi tumpuan kepada mencari pasukan yang hebat untuk bangkit Overwatch pangkat, itu bukan satu -satunya faktor yang penting. Overwatch Kedudukan SR dapat mengukur metrik prestasi yang nyata, seperti kemahiran individu dan kemenangan dan kehilangan coretan, tetapi mereka tidak dapat mengukur aspek pembelajaran yang lebih tidak ketara untuk bermain .

Ini termasuk mempelajari strategi yang berbeza untuk peta yang berbeza, termasuk wira mana yang terbaik untuk peranan tertentu di pusat pemeriksaan individu.

Anda benar -benar perlu belajar bermain dengan pasukan untuk meningkatkan diri anda di Overwatch pangkat kompetitif. Ini bermakna anda harus menggunakan mikrofon anda dalam perlawanan, dan juga belajar untuk tidak telegraf tindakan anda kepada lawan anda.

Anda akan ingin memastikan bahawa rasa dan kesedaran permainan anda bertambah baik dari masa ke masa, kerana bukan sesuatu yang SR dapat mengukur secara khusus. Akhir.

Kesimpulan

Bergantung pada cara anda bermain, memahami bagaimana Overwatch Peringkat kerja boleh menjadi penting untuk keseronokan permainan anda. Walau bagaimanapun, jika anda hanya memberi tumpuan kepada kedudukan dan mendorong diri anda terlalu keras, anda mungkin akan melakukan sebaliknya dan mengambil dari keseronokan dan pengalaman keseluruhan anda.

Lagipun, itu hanya permainan, dan jika anda tidak bersenang -senang, anda mungkin hanya mahu mencuba sesuatu yang lain.

Sekiranya anda memang di dalamnya untuk memenanginya dan ingin meletakkan pada masa yang diperlukan untuk menjadi lebih baik, anda boleh menggunakan panduan ini untuk membantu anda bangkit Overwatch pangkat yang kompetitif, yang mungkin bermakna pasukan peringkat teratas akan datang mengetuk. Penting untuk mengetahui bagaimana sistem ranking berfungsi dan bagaimana anda dapat menggunakan pengetahuan ini dengan baik untuk mengoptimumkan pengalaman anda dalam permainan.

Mengenai Pengarang

Daniel Horowitz adalah penulis yang menyumbang untuk HP® Tech mengambil. Daniel adalah pengarang yang berpangkalan di New York dan telah menulis untuk penerbitan seperti USA Today, Trend Digital, Majalah Tidak Boleh Dihantar, dan banyak kedai media lain.

Bagaimana pangkat Overwatch 2 dibandingkan dengan Overwatch 1 dari segi tahap kemahiran?

Oleh itu, saya tertanya -tanya apa yang akan menjadi pangkat setara dari segi kemahiran berbanding Overwatch 1. Kami tahu bahawa pangkat adalah sama dari segi peratusan tetapi ini bermakna bahawa dengan jumlah pemain baru tahap kemahiran keseluruhan telah turun.

Atleast dalam pengalaman saya GM5 jauh lebih mudah daripada OW1 4K, mungkin sekitar tahap kemahiran 3800K. Saya tahu terdapat banyak pemain berlian musim 1/2 di GM5 tetapi saya rasa seperti ini di OART kerana pereputan pangkat, tidak semua orang mempunyai masa untuk menduduki alts mereka setiap musim, dan juga kerana orang bertambah dari berlian hingga 3800 ~ dalam 1 atau 2 musim sangat mungkin. Bagi pangkat yang lebih tinggi, saya merasakan sesuatu seperti

GM4 = 3900 – 4050 gm3 = 4050 – 4150 gm2 = 4150 – 4250 gm1 => 4250

Idk mungkin orang tidak bersetuju tetapi ini adalah kira -kira pengalaman saya. Mengenai bukti, kita tahu bahawa T500 mungkin hanya mendapat lebih sukar dari OW1 dengan tahap kemahiran naik sejak banyak pemain yang baik kembali untuk OW2 dan permainan baru yang mencetuskan semangat kompetitif rakyat. Dan t500 cutoff berada di sekitar 4250 pada musim -musim kemudian OW1 jika saya tidak mustaken. Dan sekarang di OW2 T500 cutoff adalah beberapa kemenangan di atas GM1 mungkin 5-10 kemenangan bergantung pada MMR

Saya tidak akan menyentuh pangkat yang lebih rendah kerana saya tidak mempunyai banyak pengalaman bermain di sana tetapi beberapa permainan yang saya mainkan berasa lebih mudah daripada OW1 atau yang sama.

Tetapi idk ive melihat banyak pendapat dari GM5 yang berlian kepada orang yang mengatakan tidak ada inflasi pangkat dan pada akhirnya permainan yang berbeza sehingga semua spekulasi itu.

Musim 1

Musim 1 adalah musim pertama permainan yang kompetitif.

Kandungan

 • Format 1
 • 2 penilaian kemahiran
 • Sekatan pengelompokan peringkat 3
 • 4 ganjaran

Format []

 • Peta Kawalan:
  • Dua pasukan bermain dalam format terbaik lima, dan bukannya terbaik dari tiga.
  • Tiga perlawanan pertama akan menggunakan ketiga-tiga sub-kawasan peta itu, dan dua yang terakhir akan menggunakan dua rawak yang berbeza dalam tiga sub-kawasan.
  • Skor akan dikemas kini dan diumumkan selepas permainan.
  • Setiap pasukan diberikan 10 minit di bank masa pada awalnya.
  • Pasukan menyerang mendapat titik pada bila -bila masa titik kawalan ditangkap.
  • Akan ada sekurang -kurangnya dua perlawanan, untuk kedua -dua pasukan beralih pasukan selepas permainan. Masa menyerang bank masa pasukan kemudian akan menolak masa pasukan penyerang yang sudah digunakan dalam permainan terakhir.
  • Sekiranya pasukan penyerang pertama gagal menangkap titik kawalan, perlawanan berakhir sebaik sahaja pasukan penyerang kedua menangkap titik kawalan dan pasukan serangan kedua memenangi perlawanan.
  • Sekiranya pasukan penyerang kedua gagal menangkap sebarang titik kawalan yang pasukan penyerang pertama sudah berjaya ditangkap, perlawanan berakhir dan pasukan serangan pertama memenangi perlawanan.
  • Sekiranya satu pasukan kehabisan masa di bank masa, permainan yang mereka lakukan dalam pasukan penyerang akan berakhir dengan segera.
  • Selepas dua perlawanan, jika skor terikat, kedua -dua pasukan akan mengulangi dua perlawanan lagi, tetapi hanya dengan masa yang tinggal di bank masa.
   • Sekiranya masa kurang dari dua minit, ia akan ditingkatkan hingga dua minit, tetapi ini akan berlaku hanya untuk satu masa untuk setiap pasukan.
   • Sekiranya terdapat sekurang -kurangnya satu pasukan yang kehabisan masa selepas dua perlawanan, perlawanan akan berakhir dan pasukan dengan skor lebih tinggi memenangi perlawanan. Sekiranya kedua -dua pasukan terikat, kematian secara tiba -tiba berlaku.
   • Pasukan penyerang memperoleh titik pada bila -bila masa pusat pemeriksaan dicapai.
   • Akan ada pertandingan cermin: kedua -dua pasukan bermain dua perlawanan, dan menukar sisi selepas satu perlawanan. Skor terakhir akan diumumkan selepas perlawanan.
   • Sekiranya pasukan penyerang pertama tidak menyerahkan muatan ke pusat pemeriksaan akhir, akan ada tanda kuning cahaya di tanah dalam permainan kedua, menandakan titik paling jauh dari muatan pasukan penyerang pertama. Jika pasukan penyerang kedua menolak muatan mereka ke atas tanda, mereka adalah pemenang; Jika tidak, pasukan lain menang.
   • Sekiranya kedua -dua pasukan mencapai pusat pemeriksaan akhir, kematian secara tiba -tiba berlaku.
   • Pasukan penyerang memperoleh titik pada bila -bila masa pusat pemeriksaan dicapai.
   • Akan ada pertandingan cermin: kedua -dua pasukan bermain dua perlawanan, dan menukar pasukan selepas satu perlawanan.
   • Jika pasukan penyerang pertama tidak menangkap titik kawalan, dan pasukan penyerang kedua berjaya untuk menangkapnya, perlawanan berakhir dengan serta -merta dan pasukan penyerang kedua adalah pemenang; Jika tidak, kematian secara tiba -tiba berlaku.
   • Sekiranya pasukan penyerang pertama tidak menyerahkan muatan ke pusat pemeriksaan akhir, akan ada tanda kuning cahaya di tanah dalam permainan kedua, menandakan titik paling jauh dari muatan pasukan penyerang pertama. Jika pasukan penyerang kedua menolak muatan mereka ke atas tanda, perlawanan berakhir dengan segera dan mereka adalah pemenang; Jika tidak, pasukan lain menang.
   • Sekiranya kedua -dua pasukan mencapai pusat pemeriksaan akhir, kematian secara tiba -tiba berlaku.

   Penilaian Kemahiran []

   Mekanik penarafan kemahiran ini hanya digunakan untuk musim 1.

   Penarafan kemahiran adalah nombor antara 1 dan 100, menunjukkan bagaimana pemain mahir (dengan jumlah yang lebih tinggi menjadi yang paling mahir). Penarafan kemahiran pada mulanya ditentukan dengan bermain 10 perlawanan penempatan. Selepas itu, penarafan kemahiran akan meningkat atau berkurangan dengan setiap kemenangan atau kerugian, masing -masing. Berapa banyak pemain yang diperoleh atau kalah bergantung kepada dua faktor: prestasi pemain sendiri dan kemahiran pemain lain dalam perlawanan. Sebagai contoh, memenangi pasukan yang lebih kuat akan memberi pemain lebih besar dalam penarafan kemahiran daripada memenangi pasukan peringkat yang sama.

   500 pemain teratas musim ini mempunyai ikon emas khas di sebelah penarafan kemahiran mereka. Mana -mana pemain yang mencapai status 500 teratas akan dimaklumkan apabila mencapainya, bersama dengan penarafan mereka di 500 teratas. Mereka juga akan mendapat ganjaran kosmetik khas (semburan animasi musim yang kompetitif dan ikon pemain khas).