Apa itu mengasah gambar dan bagaimana ia berfungsi untuk permainan?,

Ketajaman DLSS

Anda boleh menyemak keperluan Sistem Perang, dan mengkaji tetapan Tuhan yang terbaik untuk mendapatkan prestasi yang optimum di PC anda. Dan tentu saja, Kajian God of War PC kami mempunyai kesan keseluruhan kami tentang pengembaraan Kratos di Utara.

Ketajaman DLSS

?

Apa itu mengasah gambar dan bagaimana ia berfungsi untuk permainan?

Algoritma mengasah imej direka untuk meningkatkan dan mengekalkan kecerahan di kawasan perubahan pesat; kebanyakannya tepi. Tujuan utama mengasah imej adalah untuk memberikan rasa yang jelas dan lebih estetik kepada dunia permainan.

. Tujuan utama mengasah imej adalah untuk memberikan rasa yang jelas dan lebih estetik kepada dunia permainan. Pengasah imej berada di bawah domain pemprosesan imej dan ia menjadi bidang minat bagi syarikat yang berkaitan dengan permainan. Sekarang bahawa dunia permainan menjadi lebih kompetitif dengan pengesanan sinar, dlss, dan apa-apa. . .

Mengasah gambar untuk permainan.jpg

  • Mengasah imej
  • Radeon Image Sharpening (RIS)
  • Nvidia vs.

Mengasah imej

Pengasah imej meningkatkan ketajaman keseluruhan permainan untuk menjadikannya kelihatan lebih realistik. . AMD telah menghasilkan algoritma mengasah imej terbaru, mereka mendakwa bahawa ia adalah ciri mengasah imej yang memberikan prestasi visual yang lebih baik.

AMD memanggilnya Radeon imej mengasah (Ris). . . Apabila resolusi permainan menurun, ia menjadikan imej lebih lembut daripada resolusi asal, ini adalah apabila RI akan berguna. RI akan memberikan yang mencukupi untuk mengasah untuk meningkatkan pengalaman permainan tanpa menggunakan resolusi penuh. Ini bermaksud bahawa RIS memberikan hampir kualiti imej yang sama tanpa menjejaskan prestasi permainan.

Selain daripada banyak syarikat permainan menggunakan anti-aliasing temporal (kelajuan transformasi objek di dalam bingkai adalah lebih besar daripada kadar pensampelan adegan) yang menghasilkan kualiti imej yang lebih lembut. RIS menyelesaikan masalah ini, dan berikan pemain dengan kualiti imej permainan yang tajam dan jelas.

Radeon Image Sharpening (RIS)

AMD telah menghasilkan algoritma mengasah imej yang bijak yang bertujuan untuk menyediakan pemain dengan kualiti imej yang tiada tandingannya. Kelebihan terbesar teknologi ini ialah pemain dapat menikmati permainan tanpa penurunan prestasi (?).

Ketika datang ke imej yang mengasah, seseorang, terutama untuk pemain, mungkin tertanya -tanya imej mengasah penurunan fps. . Malah, tidak ada jawapan standard. Sesetengah orang mengatakan bahawa menggunakan Sharpening imej memukul FPS selama 20%, sementara beberapa yang lain menunjukkan bahawa imej mengasah hanya mengasah apa yang dapat dilihat oleh mata manusia, dan ia tidak mempunyai kesan pada FPS. Mereka beralih antara ketajaman yang tinggi dan tiada ketajaman tanpa perubahan pada bingkai mereka. Sekiranya anda ingin mengetahui “Adakah imej mengasah mengurangkan FPS”, berikan pukulan.

AMD telah mendakwa bahawa RI dapat memberikan pengasah imej yang akan menyebabkan paparan 1080p kelihatan seperti 1440p. Ia dilakukan dengan bermain -main dengan bahagian kontras yang lebih tinggi dari imej dan algoritma secara buatan menarik lebih banyak maklumat dari itu. Proses ini dikatakan sebagai pemprosesan pasca, yang bermaksud ia tidak akan menjejaskan prestasi permainan.

. RIS juga merangkumi pengasingan penyesuaian kontras (CAS) yang termasuk dalam suite FidelityFX. Menurut AMD, RIS adalah palam dan bermain, pemain boleh menghidupkan RI dari tetapan Radeon dan mereka baik untuk pergi. Walaupun pemaju juga boleh melaksanakan suite fidelityfx mengikut keperluan, RIS tidak memerlukan pra-pemprosesan. Tidak seperti Nvidia, Radeon telah membuat RIS mudah digunakan kerana keupayaan pemprosesannya. Sekarang pemain dapat menikmati kualiti imej yang lebih tajam dengan menghidupkan RIS dari tetapan Radeon.

Nvidia vs.

DLSS oleh Nvidia hanyalah penambah prestasi untuk mengesan sinar. Semasa menguji kedua -dua DLSS oleh Nvidia dan RIS oleh Radeon di Battlefield V, hasilnya agak serupa. Nvidia sedang mengesan sinar sinar diikuti oleh DLSS pada resolusi 4K sementara Amd Radeon sedang berjalan dengan peningkatan Resolusi 1440p, . . Meningkatkan kadar bingkai sehingga 90 fps.

Melihat teknologi mengasah imej Radeon kita dapat melihat perbezaan antara imej asal dan imej yang tajam. Imej yang diasah dengan jelas menunjukkan perbezaan yang berbeza di tepi objek, seperti rumput, langit, dan air kelihatan crisper dengan bantuan dari risikan.

Melihat kedua -dua algoritma mengasah imej dari Nvidia dan Radeon menunjukkan hasil yang sama. . Meningkatkan objek kontras yang tinggi hanya menambahkan ke oversaturation imej. .

Keputusan akhir mengenai mengasah imej

Walaupun algoritma mengasah imej berfungsi dengan keajaiban dengan meningkatkan pengalaman permainan, mereka tidak selalu sempurna. Melihat dengan lebih dekat, anda mungkin dapati beberapa objek yang mencerahkan. .

Sekiranya anda menilai algoritma mengasah imej, mereka akan menarik perhatian pemain dengan peningkatan imej. Algoritma ini tidak mengganggu prestasi permainan, kerana kebanyakan mereka adalah algoritma pemprosesan. Walaupun terdapat perbezaan yang cukup apabila dibandingkan dengan bersebelahan, mungkin tidak banyak perbezaan jika imej tidak dibandingkan dengan bersebelahan. Imej tajam mungkin kelihatan agak tajam dan buatan tetapi permainan sebenar akan mengimbangi itu.

. Sedikit penurunan 2, 3 fps dapat dilihat semasa menjalankan algoritma mengasah imej, yang hampir diabaikan. RI dan DLSS dapat meningkatkan aspek visual permainan anda tanpa menjejaskan prestasi.

Petua & Panduan Berkaitan

Alat percuma

  • Ujian mikrofon dalam talian
  • Ujian bunyi dalam talian
  • Ujian papan kekunci dalam talian

Ketajaman DLSS

30 Julai. 2022 v 1:41

7igma957
Pengecualian соощate: Zeekancient

Saya tidak perasan artifak. Saya juga tidak fikir ia kelihatan terlalu tajam. Saya bermain di 4K dengan kualiti DLSS dan saya rasa permainan kelihatan hebat.

Gow adalah permainan lama dengan banyak niaga hadapan grafik yang dilaksanakan mengerikan!

Selepas bermain permainan ini, saya boleh mengatakan bahawa saya tidak memerlukan pelabuhan dari PS ke PC.
. Pautan itu mengerikan.

.

. 2022 v 1:53

30 Julai. 2022 v 1:45

Pengecualian соощate:

Terima kasih. . . Tidak sabar untuk bermain beberapa yang belum dipetakan melalui stim.

. Permainan itu kelihatan hebat.

Dan saya tidak peduli bahawa Gow adalah permainan berusia empat tahun. .

Semua orang yang mengadu tentang hal itu menjadi tajam dan ada artifak, saya tidak tahu. Saya tidak melihat artifak. Saya bermain di 4K. Dan saya pasti jika saya melihat bagaimana mereka menjalankan permainan saya fikir ia kelihatan seperti kekacauan yang mengerikan.

30 Julai. 2022 v 1:48

Anda dialu -alukan, zeekancient.

Dan Gran Turismo 7 adalah port nombor satu saya yang paling dikehendaki dari mana saja ke wap.

30 Julai. 2022 v 2:28

Pengecualian соощate: Badai Blazing

. Saya akan melumpuhkannya sepenuhnya dan menggunakan AMD Cas melalui Reshade seperti yang saya lakukan dan kelihatan lebih baik pada DLSS. Pelik bagaimana penyelesaian AMD yang digunakan di atas teknologi nvidia menghasilkan hasil terbaik.

Malangnya gelangsar yang mereka diperkenalkan dipecahkan seolah -olah anda menetapkannya kepada sifar peratus ia tidak melumpuhkan mengasah ketika bergerak. .

Saya tidak perasan apa -apa dan saya bermain di 4K di TV 55in Samsung hanya beberapa kaki jauhnya. ?

30 Julai.

Pengecualian соощate: N0regard4life

. ?

. Saya tidak mempunyai apa -apa dan saya bermain di 4k di TV 58in Sharp. Kira -kira 6 kaki atau lebih jauh. Saya juga mempunyai bijirin filem, dan gerakan kabur (benci gerakan kabur) sepanjang jalan ke 0.

?

. Saya cemburu, lol, saya hanya mempunyai 10700kf dan 3070 ti, 🙁

.

ORE OREGRED; 30 Julai. 2022 v 2:47

30 Julai.

Pengecualian соощate: Zeekancient
Pengecualian соощate:

Saya tidak perasan apa -apa dan saya bermain di 4K di TV 55in Samsung hanya beberapa kaki jauhnya. ?

Lmao, lelaki halaman profil kami kelihatan serupa.

30 Julai. 2022 v 4:30

Pengecualian соощate:
Pengecualian соощate: Badai Blazing

DLSS yang dibina dalam mengasah adalah sampah kerana ia menambah satu tan artificacts semasa bergerak. Saya akan melumpuhkannya sepenuhnya dan menggunakan AMD Cas melalui Reshade seperti yang saya lakukan dan kelihatan lebih baik pada DLSS. Pelik bagaimana penyelesaian AMD yang digunakan di atas teknologi nvidia menghasilkan hasil terbaik.

Malangnya gelangsar yang mereka diperkenalkan dipecahkan seolah -olah anda menetapkannya kepada sifar peratus ia tidak melumpuhkan mengasah ketika bergerak. Oleh itu, saya menggunakan mod untuk melumpuhkannya.

. Mungkin anda melihat bijirin filem? Saya duduk sekitar 4 kaki dari 55in LG CX TV dan DLSS saya walaupun pada kualiti kelihatan kasar. Anda harus mencuba melumpuhkan DLSS dan melihat 4K asli dan beralih ke belakang dan akan jelas. Mungkin saya sangat sensitif terhadapnya tetapi bagi saya memaksa melumpuhkan ketajaman menggunakan mod dan memohon CAS menjadikannya paling dekat dengan 4K asli. Ketajaman lalai menyebabkan saya ketegangan mata.

God of War Patch baru menambah gelangsar ketajaman untuk DLSS

Kratos menghancurkan makhluk Norse dengan kapaknya dalam kajian pc dewa kita

Edisi PC God of War menambah beberapa ciri yang bagus yang memanfaatkan banyak pilihan dan format grafik platform yang tersedia, dan salah satunya ialah DLSS – teknologi supersampling Nvidia yang menaikkan resolusi asas yang lebih rendah untuk meningkatkan prestasi. Patch baru untuk permainan pengembaraan tindakan menambah slider ketajaman kepada pilihan itu, jadi anda boleh menyempurnakan jumlah pengasah yang berlaku apabila anda togolnya.

. Walau bagaimanapun, dalam edisi semasa ini, DLSS mengasah masih tidak dapat dimatikan sepenuhnya, walaupun slider ditetapkan kepada sifar. Seorang pemaju dari Santa Monica Studios mengatakan itu masalah yang akan dibetulkan oleh pasukan dalam kemas kini masa depan.

Patch juga membetulkan beberapa masalah perkakasan grafik tambahan, seperti pengesanan VRAM yang salah pada platform XE Intel, dan beberapa kejadian pemacu grafik kemalangan. Pasukan itu mengatakan ia juga membetulkan pepijat yang akan melumpuhkan kawalan jika anda membuka skrin inventori semasa urutan perjalanan alam.

Anda boleh menyemak keperluan Sistem Perang, dan mengkaji tetapan Tuhan yang terbaik untuk mendapatkan prestasi yang optimum di PC anda. Dan tentu saja, Kajian God of War PC kami mempunyai kesan keseluruhan kami tentang pengembaraan Kratos di Utara.

Ian Boudreau PC Gamer Sejak tahun 1980 -an, Ian menikmati permainan strategi, RPG, dan klasik FPS seperti Unreal and Quake. Dia adalah orcs yang paling bahagia dalam perang total: warhammer atau mengasingkan perjalanannya dalam jiwa gelap. .

. . Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Lebih banyak dari PCGamesn Ikut Kami untuk Berita, Panduan dan Ulasan PC Harian PC di Twitter, Facebook, Overwolf, Steam dan Google News. .