Apa itu batu guntur dan bagaimana anda menggunakannya di valheim? Pro Game Guides, Valheim Obliterator: Cara Mencari Batu Guruh dan Kerajinan Satu | Gamesradar

Cara membuat pemusnah valheim dengan batu guntur

Melakukan ini akan menarik mogok kilat, yang, selain kelihatan sejuk, mengosongkan inventori penuh Obliterator. Perhatikan bahawa anda kadang -kadang boleh melihat teks “Thor telah memberikan hadiah kepada anda” setelah menggunakan mesin. Jangan sampai harapan anda walaupun; ia hanya bermaksud anda akan menemui beberapa arang batu di dalam. Sekiranya anda tidak menginginkannya, tarik tuil lagi.

Apa itu batu guntur dan bagaimana anda menggunakannya di valheim?

. Nasib baik, panduan kami menerangkan semua langkah untuk mencari batu guntur dan menggunakannya di Valheim Mistlands.

Apa itu batu guntur, dan di mana untuk mencari satu di Valheim?

Batu Thunder adalah sumber yang unik yang digunakan untuk membuat pemusnah. Setelah dibuat, pemain boleh menggunakan obliterator untuk memusnahkan sumber atau barang yang tidak berguna dalam beberapa saat, tetapi mencari batu guntur yang anda perlukan untuk pemusnah adalah sukar. Tidak seperti kebanyakan barang di Valheim, pemain tidak dapat membuat kraf atau mencari batu guntur. Sebaliknya, pemain mesti membeli batu guntur untuk dari pedagang NPC yang dipanggil Haldor.

Cara Menggunakan Batu Guruh di Valheim

Setelah anda memperoleh batu guntur di Valheim, anda boleh menggunakannya untuk membuat pengeras menggunakan lapan besi, empat tembaga, satu batu guntur, dan poket yang diletakkan di dekatnya. Inilah cara menjadikan kedua -dua tembaga dan bar besi yang anda perlukan:

 • Cara membuat bar besi – .
 • Cara membuat bar tembaga – Untuk membuat bar tembaga, anda memerlukan bijih tembaga yang terdapat di dalam Biome Hutan Hitam.

Siapa Haldor, dan di mana untuk mencari mereka di Valheim?

Di Valheim, Haldor adalah kerdil pedagang yang dapat ditemui oleh pemain dan digunakan untuk membeli barang -barang yang mereka tidak dapat mencari tempat lain. Pemain boleh mencari saudagar Haldor di di kemnya. Anda boleh menemui lokasi kem saudagar Haldor dengan mencari ikon beg, seperti yang ditunjukkan di bawah. Jika anda tidak mahu menunggu untuk mencari Haldor, anda boleh menjana dunia dengan Haldor’s Spawn dekat dengan kawasan permulaan dengan menggunakan benih dunia berikut:

 • HHCLC5ACQT

Semua item Haldor dijual dalam senarai Valheim

Haldor menjual item berikut yang disenaraikan di bawah untuk pelbagai syiling emas. .

 • Telur naga
 • Joran
 • Ymir Flesh
 • Meginjord
 • Circlet Dverger
 • Topi yule

Ikuti kami di Twitter dan Facebook untuk mendapatkan kemas kini pada permainan kegemaran anda!

Mengenai Pengarang

Andrew Vaughan adalah penulis yang menyumbang di Panduan Permainan Pro yang telah menulis panduan mengenai tajuk RPG dan FPS yang popular selama beberapa tahun. Andrew Vaughan mengkhususkan diri dalam permainan survival dan roleplaying dan telah menjadi pemain permainan seumur hidup.

Cara membuat pemusnah valheim dengan batu guntur

Panduan Valheim

Obliterator Valheim adalah satu -satunya cara untuk memusnahkan barang atau peralatan yang anda tidak mahu lagi. Letakkan semua sampah anda di Obliterator dan biarkan bolt kilat Odin berfungsi sihir mereka. Walau bagaimanapun, untuk membuat pemusnah di Valheim, anda perlu terlebih dahulu perlu mencari batu guntur, barang yang jarang berlaku tetapi penting. Panduan ini akan menerangkan di mana untuk mencari batu guntur, dan cara menggunakan obliterator.

Apa yang dilakukan oleh Valheim Obliterator?

Penghuni digunakan untuk memusnahkan barang. Itu mungkin terdengar pelik tetapi sebelum kemas kini perapian dan rumah, anda perlu meletakkan barang -barang ini di dalam dada, membuangnya ke lantai, atau mengambil masalah membuangnya di lautan. Terima kasih kepada pemusnah, anda tidak perlu lagi.

Cara membuat pemusnah di Valheim

.

Inilah resipi kerajinan Valheim Obliterator:

 • A Forge. Pastikan anda dekat dengan Forge, atau anda tidak akan dapat membina Obliterator.
 • Lapan keping atau besi.
 • Empat keping tembaga.
 • Satu batu guntur. Boleh didapati dari peniaga.

Cara Mendapatkan Batu Guruh di Valheim

Satu -satunya cara untuk mendapatkan batu guntur di Valheim, adalah dengan membelinya dari Haldor the Trader. . Walau bagaimanapun, kerana hanya ada satu haldor setiap dunia, ia boleh mengambil masa yang lama untuk menemuinya sendiri.

Sekiranya anda ingin mencari Haldor dengan cepat, anda boleh menggunakan benih dunia ini: p3k4p6xixi. Pergi ke selatan sehingga anda melihat ikon peniaga muncul di minimap (ia masih berjalan lancar, tetapi anda tidak boleh merindukannya). Oh, dan berhati -hati untuk sarang Greydwarf yang berdekatan.

Berinteraksi dengan Haldor untuk membeli barang -barangnya. . Sekiranya anda tidak mempunyai duit syiling yang mencukupi, terokai beberapa crypts atau membunuh beberapa troll terlebih dahulu. .

Cara Membina dan Menggunakan Penghuni di Valheim

Sebaik sahaja anda mempunyai segala -galanya untuk resipi kerajinan Obliterator, cari sebidang tanah kosong yang dekat dengan Forge anda. Pastikan ia tidak terlalu dekat dengan dinding atau barang lain, kerana pemusnah boleh melakukan kerosakan dalam jejari kecil di sekelilingnya.

Anda juga perlu tanah sehingga menggunakan alat penanam untuk memperbaikinya jika tidak sekata atau ditumbuhi rumput dan semak. Setelah meletakkan pemusnah dengan tukul bangunan anda, tekan ‘e’ untuk membuka inventorinya dan letakkan barang yang anda ingin buang di dalamnya. Tinggalkan menu ini dan tarik tuil di sebelah kanan mesin untuk memulakan pemusnahan.

. Perhatikan bahawa anda kadang -kadang boleh melihat teks “Thor telah memberikan hadiah kepada anda” setelah menggunakan mesin. Jangan sampai harapan anda walaupun; ia hanya bermaksud anda akan menemui beberapa arang batu di dalam. Sekiranya anda tidak menginginkannya, tarik tuil lagi.

Valheim Thunder Stone – Cara Membuat Penghancur

Viking Berdiri di Forge pada waktu malam di Valheim

. Terdapat banyak barang baru yang lain untuk dimainkan di dalam kemas kini perapian dan rumah, serta resipi baru, senjata dan pengimbangan makanan, dan juga keupayaan untuk menamakan haiwan kesayangan anda!

. Mengambil terlalu banyak tulang dalam kegilaan memburu crypt untuk mencari bonemass? Mendapati anda telah kembali ke pangkalan dengan terlalu banyak trofi babi? Nah, pemusnah yang bagus untuk veteran Valheim, yang telah mengumpulkan terlalu banyak item, mengakibatkan banyak bilik ganti yang penuh dengan dada yang dilabelkan dengan pelik.

Untuk menambah Obliterator ke dewan besar anda (atau smithy anda yang teratur) Anda mula -mula memerlukan buatan, lapan besi, dan empat tembaga, dan satu batu guntur. Jadi, di mana anda menjumpai batu guntur di Valheim, dan berapa banyak yang akan membuatkan anda kembali?

Tempat mencari batu guntur di valheim

Anda boleh mencari batu guntur dengan melawat peniaga. Anda sepatutnya telah melawatnya sebelum ini, untuk mendapatkan tangan anda di Megingjord untuk membawa barang tambahan.

Di sinilah mencari Crystal di Valheim

Batu Thunder berharga 50 syiling emas, tapi bernasib baik terima kasih kepada kemas kini perapian dan rumah, anda boleh menyusun semua syiling emas anda ke dalam buasir kecil yang kemas dan menyimpannya di belakang pintu besi.

.

Gina Lees Gina suka mengembara dataran di Valheim, meneroka sistem yang diselesaikan di Starfield, berharap untuk watak -watak baru dalam Genshin Impact dan Honkai Star Rail, dan Bash Zombies dan lain -lain makhluk besar dalam permainan seram. .

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. . Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.