Alternatif Pokemon terbaik di dek stim, 6 permainan terbaik seperti Pokemon untuk bermain pada tahun 2023 – Dexerto

6 permainan terbaik seperti Pokemon untuk bermain pada tahun 2023

Jadi, jika anda bukan mengenai kehidupan emulasi, berikut adalah beberapa pilihan pepejal yang patut dipertimbangkan.

10 Alternatif Pokemon di Deck Steam

Ingin menangkap semua di dek stim? Terdapat banyak permainan seperti Pokemon yang terdapat di kedai Steam. Inilah pilihan permainan seperti Pokemon.

10 Alternatif Pokemon di Deck Steam

Ingin menangkap semua di dek stim? Terdapat banyak permainan seperti Pokemon yang terdapat di kedai Steam. Inilah pilihan permainan seperti Pokemon.

Nintendo Switch adalah rumah kepada sebilangan besar permainan Pokemon, menjadi penyertaan utama yang asli seperti Scarlet dan Violet, remake seperti The Let’s Go Titles, atau Spin Off Games seperti Unite and Quest.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin menggaru gatal raksasa yang menarik di tempat lain maka bersyukur anda tidak pendek pada pilihan sama ada, seperti Dek Steam adalah rumah kepada banyak pengalaman pokemon-esque yang menawarkan permainan yang serupa dan semua getaran raksasa poket penting.

Jadi, jika anda bukan mengenai kehidupan emulasi, berikut adalah beberapa pilihan pepejal yang patut dipertimbangkan.

Hari ini kita akan melihat alternatif pokemon terbaik untuk dek stim. Mari sampai ke sana.

Coromon di Deck Steam

Coromon

�� Keserasian Deck Steam: Disahkan

Coromon adalah dek yang moden, stim disahkan, mengambil genre yang menarik raksasa klasik.

Peminat tajuk Pokemon era GBA akan banyak disukai di sini-kerana Coromon mempunyai seni pixel yang bersemangat dan rupa retro 2D yang menarik yang mengingatkan rantau Hoenn yang sangat disayangi Ruby dan Sapphire. Penghormatan yang setia kepada tajuk Pokemon awal, dengan banyak raksasa dan pertempuran unsur untuk boot.

Binatang kaset

�� Keserasian Deck Steam: Disahkan

Permainan pengumpulan raksasa berasaskan giliran (April 2023) dengan ‘sistem gabungan’ yang unik di mana anda boleh menggabungkan dua raksasa untuk membuat yang baru.

Mahkota raksasa

�� Keserasian Deck Steam: Boleh dimainkan

Permainan mengumpul makhluk dengan sisi gelap. Mahkota Monster berlangsung di sebuah pulau dengan sejarah penguasa sadis dan kini menghadapi ancaman yang baru dan berniat jahat. Tugas anda adalah untuk bekerjasama dengan sekumpulan raksasa untuk “menghalang kembalinya kezaliman”.

Ciri -ciri lebih daripada 200 raksasa, mempunyai pertempuran dan perdagangan dalam talian, ditambah dengan pokok keputusan yang unik yang boleh mengubah permainan akhir.

Nexomon di Deck Steam

Nexomon

�� Keserasian Deck Steam: Disahkan

Alternatif Pokemon Animasi yang indah, dengan gaya seni yang indah – ia sedikit anime dan chibi di tempat.

Anda akan menemui lebih daripada 300 raksasa untuk menangkap dan pertempuran (termasuk lapan legenda), dan untuk mencampur sesuatu permainan juga mempunyai beberapa elemen permainan dan sumber yang mengumpul sumber juga.

Terdapat sekuel juga, juga dimainkan di dek stim, dengan cara kepupusan nexomon, dan entri ketiga, Nexomon 3, baru saja diumumkan dan sedang dalam perjalanan – jadi sekarang adalah masa yang baik untuk memeriksa siri ini.

Temtem untuk dek stim

Temtem

�� Keserasian Deck Steam: Disahkan

Pengumpulan makhluk, tetapi mmo itu.

Ini 2022, Deck Steam Disahkan, 3D mengambil pengembaraan penangkapan raksasa melihat anda melintasi enam pulau yang penuh dengan ‘Archipelago Airborne’ bersama pasukan anda – menjawab soalan: Apa yang akan Pokemon dengan rakan dalam talian seperti?

Tempat perlindungan raksasa di dek stim

Sanctuary Monster

�� Keserasian Deck Steam: Disahkan

Monster Sanctuary menawarkan sesuatu yang berbeza, membawa tindakan pengumpulan raksasa ke platform tindakan 2D-scrolling metroidvania pengalaman.

Makhluk-makhluk di pasukan anda boleh pergi ke kaki dalam pertempuran seperti yang anda harapkan, tetapi mereka juga dapat membantu anda menavigasi dunia permainan, dan menangani cabaran platform tertentu.

Ini 2020, gelaran stim stim yang disahkan, juga mempunyai PVP dalam talian.

Permainan lain seperti Pokemon di Steam:

Siralim Ultimate – Keserasian Deck Steam: Boleh dimainkan
Dungeon Crawling Meets Monster Catching in Deep Creature Collector ini. Terdapat lebih daripada 1,200 rentak untuk bertemu.

➔ Evomon – Keserasian Deck Steam: Boleh dimainkan
Urusan yang lebih santai. Evomon adalah pengalaman gaya tamagotchi di mana anda menjaga, melatih, berkembang, dan bertempur dengan makhluk pilihan anda.

➔ Abomi Nation – Keserasian Deck Steam: Boleh dimainkan
RPG Monster-Taming Roguelike yang diilhamkan oleh Cabaran Nuzlocke yang popular.

➔ Palworld – Keserasian Deck Steam: TBC
Yang ini tidak keluar sehingga awal tahun depan, jadi anda mungkin ingin menyenaraikannya. Ia adalah permainan multiplayer 3D, permainan survival terbuka di mana anda boleh berkawan dan mengumpul satu tan ‘makhluk misteri’.

Evolings – Keserasian Deck Steam: TBC
Seperti perkara di atas, ini adalah satu lagi permainan yang belum keluar. Ia adalah pengumpulan makhluk 2D yang minimalis, tindakan giliran berasaskan roguelike dengan gerombolan raksasa jahat yang perlu diturunkan oleh satu pasukan makhluk yang comel tetapi mematikan-“gabungan strategi dan daya tarikan yang menawan“. Belum ada tarikh pelepasan yang kukuh, tetapi sudah ada demo di atas stim yang boleh anda cuba.

6 permainan terbaik seperti Pokemon untuk bermain pada tahun 2023

Tangkapan tangkapan skrin Temtem dan Yo-kai, yang kedua-duanya seperti Pokemon

Crema / level-5

Pokemon adalah salah satu francais permainan video yang paling popular di dunia, tetapi jika anda telah meletihkan setiap entri dari Red & Blue ke Scarlet & Violet atau anda hanya mencari sesuatu yang sedikit berbeza, inilah permainan yang diilhamkan oleh Pokemon terbaik Anda boleh bermain sebaliknya.

Walaupun anda tidak pernah memainkan permainan Pokemon sebelum ini, kemungkinan anda telah memainkan sesuatu yang telah diilhamkan olehnya-sebagai salah satu siri terlaris sepanjang masa, tidak menghairankan bahawa terdapat banyak peniru di luar sana.

Artikel berterusan selepas iklan

Walaupun ini memberi anda banyak pilihan jika anda sedang mencari pembaikan pengumpulan makhluk seterusnya, sukar untuk menyempitkan pilihan anda. Anda mungkin akan tenggelam banyak jam ke dalam permainan ini, jadi anda akan mahu bermain yang terbaik, betul?

Artikel berterusan selepas iklan

Jadi sama ada anda telah menyelesaikan setiap permainan Pokemon atau anda tidak mempunyai konsol Nintendo, ini adalah beberapa permainan terbaik seperti Pokemon untuk anda mencuba Switch, PlayStation, Xbox, Mobile, dan Beyond.

Artikel berterusan selepas iklan

1. Temtem

Visual Temtem

Jika anda sedang mencari permainan yang sama dengan Pokemon yang mungkin, tengok lebih jauh daripada pemungut ciptaan pemaju Temtem. RPG multiplayer ini secara besar -besaran melihat anda meninggalkan kampung kecil anda dan berangkat dalam perjalanan untuk menangkap semua, dengan 164 makhluk yang cukup mengagumkan untuk ditemui.

Semua yang anda sukai tentang Pokemon ada di sini: Jenis-jenis seperti air dan elektrik, keupayaan untuk berkembang menjadi temtem yang lebih kuat, pertempuran berasaskan giliran terhadap pemain lain, dan peta besar untuk diterokai. Perkara terbaik mengenai Temtem ialah ia tersedia di semua platform, dari Xbox ke PlayStation dan juga PC.

Artikel berterusan selepas iklan

Berkaitan:

Top 24 kad Pokemon paling mahal & paling jarang pernah dijual

Artikel berterusan selepas iklan

2. Cerita Digimon: Cyber ​​Sleuth

Tangkapan skrin dari Digimon Story Cyber ​​Sleuth

Sekiranya anda dibesarkan pada tahun 90 -an, kemungkinan anda sama ada peminat Pokemon atau peminat Digimon. Kedua-dua francais mempunyai banyak persamaan dan sering diletakkan di kepala dalam perdebatan taman permainan yang dipanaskan yang lebih baik. Tetapi mengapa tidak mempunyai yang terbaik dari kedua -dua dunia?

Mereka mungkin tidak mendapat perhatian yang sama seperti permainan Pokemon yang didominasi di dunia, tetapi permainan Digimon lebih bernilai perhatian anda.

Cerita Digimon: Cyber ​​Sleuth adalah pilihan yang popular untuk permainan seperti Pokemon tradisional, di mana anda akan membina satu pasukan makhluk dan mengambil bahagian dalam pertempuran berasaskan giliran. Atau untuk sesuatu yang lebih unik, cuba Digimon baru -baru ini bertahan dengan elemen novel visual yang cantik dan cerita yang lebih gelap daripada yang anda harapkan.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

3. Yo-kai Watch 3

Karya seni untuk jam tangan yo-kai 3

Sama seperti Pokemon, Yo-kai Watch adalah francais yang merangkumi semua permainan video, mainan, anime, dan banyak barangan yang tersedia untuk peminat berdedikasi untuk dimakan. Di tengah-tengah semua ini, adalah permainan video RPG dari tahap pemaju-5 yang menggabungkan makhluk yang menarik dengan visual dan humor yang menggemari.

Diakui, mereka bukan permainan yang paling mudah untuk ditahan-dan anda perlu melihat kembali ke Nintendo 3DS jika anda mahu dalam bahasa Inggeris-tetapi mereka adalah antara alternatif Pokemon yang paling berkualiti di luar sana, jadi mungkin bernilai kerumitan jika siri jam tangan yo-kai merayu kepada anda.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Walaupun francais telah kehilangan beberapa stim dalam beberapa tahun kebelakangan ini, terutamanya di Barat, permainan baru kini sedang dalam kerja-kerja, jadi ada harapan lagi untuk peminat Watch Yo-kai.

Daftar ke Dexerto secara percuma dan terima
Lebih sedikit iklan | Mod gelap | Tawaran dalam permainan, TV dan filem, dan teknologi

4. Ooblet

Tangkapan Tangkapan Ooblet

Dengan campuran pertanian, kehidupan bandar kecil, dan pengumpulan makhluk, ooblets pasti permainan yang unik. Seperti yang anda mungkin fikirkan, ia juga lebih santai daripada permainan Pokemon purata anda, jadi ia membuat perubahan pantas jika anda menginginkan sesuatu yang lebih sejuk dan selesa.

Artikel berterusan selepas iklan

Masih ada pertempuran yang ada, walaupun di sini semua tentang menari dan bukannya berjuang, dan setiap tindakan mengambil bentuk kad dan bukan pemilihan langkah tradisional. Ooblets juga mempunyai gaya visual yang sangat comel dan beberapa dialog yang sangat lucu untuk dinikmati, yang menjadikan permainan ini menonjol dari pek.

Artikel berterusan selepas iklan

5. Dragon Quest Monsters

Tangkapan skrin raksasa quest naga

Tidak seperti permainan Dragon Quest Utama, di mana anda akan melawan pelbagai musuh yang berwarna-warni sendiri, siri spin-off Dragon Quest Monsters memerlukan anda mengumpulkan satu pasukan makhluk yang unik untuk melakukan tawaran anda untuk anda. Apa yang membezakan permainan ini selain Pokemon adalah bahawa anda boleh membiak spesies yang berbeza untuk mendapatkan yang sepenuhnya baru, yang boleh membawa kepada beberapa kombinasi yang cukup menarik.

Artikel berterusan selepas iklan

Seperti Yo-Kai Watch, permainan Dragon Quest Monsters bukanlah yang paling mudah untuk ditahan di Barat, tetapi berita baiknya ialah entri baru yang dipanggil The Dark Prince sedang dalam pembangunan untuk Nintendo Switch-dan tidak lama lagi menunggu , seperti yang dijadualkan untuk dibebaskan pada bulan Disember 2023.

Artikel berterusan selepas iklan

6. Nexomon

Tangkapan skrin nexomon permainan seperti pokemon

Walaupun terdapat banyak spin-off Pokemon yang tersedia untuk dimuat turun pada peranti mudah alih, seperti Pokemon Go berasaskan peta atau Pokemon Cafe yang membingungkan, anda tidak beruntung ketika datang ke pengalaman RPG tradisional yang terdapat dalam permainan utama seperti Scarlet & Violet.

Artikel berterusan selepas iklan

Alternatif yang baik untuk peranti mudah alih adalah nexomon. Kini terdapat dua perlawanan dalam siri ini (Nexomon dan Nexomon: Kepupusan) dan mereka berdua sangat Sama dengan Pokemon, dengan banyak menangkap, berjuang, dan menjelajah untuk menikmati.

Mereka bukan permainan yang paling digilap – mereka pastinya tidak akan menggantikan Pikachu dan rakan -rakan – tetapi mereka mudah di dompet dan cukup menyeronokkan untuk menggaru gatal semasa anda sedang dalam perjalanan.

Artikel berterusan selepas iklan

Sebutan yang mulia: palworld

Tangkapan skrin dari palworld yang digambarkan sebagai pokemon dengan senjata

Ia mungkin tidak akan selesai sehingga Januari 2024, tetapi jika anda mencari permainan seperti Pokemon, maka Palworld pasti akan berada di radar anda.

Artikel berterusan selepas iklan

Lazimnya disebut sebagai ‘Pokemon with Guns’, permainan dunia terbuka yang akan datang ini menjanjikan untuk mencampurkan bahagian terbaik permainan Pokemon dengan beberapa senjata api yang serius. Ia kelihatan tidak masuk akal dan kita tidak sabar untuk memainkannya.

Semasa anda berada di sini, lihat beberapa senarai lagi di bawah:

Permainan percuma terbaru Steam pada dasarnya Pokémon di PC

Permainan percuma terbaru Steam pada dasarnya Pokémon di PC

Kita semua suka permainan video percuma, jangan kita? Nah, jika ya dan jika anda seorang peminat Pokémon, maka anda beruntung.

Seperti yang kita semua tahu, kemungkinan Pokémon yang dikeluarkan dalam format lain selain daripada konsol Nintendo sangat tidak mungkin. Walau bagaimanapun, tidak seperti beberapa eksklusif konsol Xbox dan PlayStation yang akhirnya datang ke PC seperti Halo dan God of War, Nintendo akan selama -lamanya menjaga Pokémon pada platformnya sendiri, dan kami tidak mengharapkan apa -apa.

Prospek semata -mata bermain Pokémon pada konsol saingan hanya tidak duduk dengan betul. Tetapi bagaimana jika kita boleh mempunyai alternatif Pokémon di platform lain? Syukur.

Lihatlah TEMTEM Showdown dalam tindakan di bawah.

Ambil contohnya Binatang kaset. Walaupun mengalami masalah prestasi selepas pelancaran, permainan indie ini digambarkan sebagai “idea unik, estetika yang menawan dan sistem pertempuran yang mengasyikkan”, dan “mungkin menjadi salah satu indi terbaik yang akan anda mainkan sepanjang tahun.”

Maka kita ada Temtem, Dibangunkan oleh Crema dan diterbitkan oleh Humble Bundle. Temtem Adakah MMORPG yang memulakan kehidupan sebagai kempen Kickstarter pada tahun 2018, sebelum tiba sebagai gelaran akses awal pada tahun 2020 untuk PC dan PS5. Temtem kemudian akan dibebaskan dalam bentuk terakhirnya pada tahun 2022, juga mendarat di Xbox Series X/S dan Nintendo Switch.

Seperti yang dilaporkan oleh PCGamesn, jika anda pernah fancied memainkan klon Pokémon yang baik, spin-off percuma untuk dimainkan untuk yang disebutkan di atas Temtem sudah keluar sekarang. Apa lagi, ia tidak mempunyai pembelian dalam permainan, menjadikannya 100% percuma yang jarang berlaku dalam permainan video moden, terutama yang bebas bermain.

Dalam TEMTEM: Showdown, Pemain akan “melompat ke dalam tindakan kompetitif dalam simulator pertempuran multiplayer percuma ini! Bina pasukan anda dalam beberapa saat dan berlari ke peringkat ranking dengan pemain dari seluruh dunia untuk TEMTEM TEMPAT TEMPAT yang murni, tidak ada aksi-tidak meratakan atau menjinakkan.”

Malangnya, mengikut halaman Soalan Lazim Crema, TEMTEM: Showdown hanya tersedia untuk pengguna PC dan tidak ada sebutan rancangan untuk membawa spin-off ke konsol. Mudah -mudahan, yang mungkin berubah dalam masa terdekat. Kami akan menjaga jari kami.

Dalam berita berkaitan, kami mendapat peluang untuk berbual dengan suara Ash Ketchum dari siri Pokémon, tidak lain selain Veronica Taylor.