Albedo (Genshin Impact) | Heroes Wiki | Fandom, Genshin Impact Albedo Build | Taktik Pocket

Genshin Impak Albedo Membina

Sub-stats

Albedo (kesan Genshin)

Wira wiki

Artikel ini mengandungi spoiler – amaran: artikel ini mengandungi spoiler utama. Sekiranya anda tidak ingin mengetahui maklumat penting mengenai elemen plot / watak dalam cerita, anda mungkin tidak mahu membaca amaran ini: kami tidak bertanggungjawab terhadap apa -apa kesan negatif fakta -fakta ini mungkin ada pada keseronokan media anda sekiranya anda meneruskan. Itu sahaja.

Nama penuh

Alias ​​(es)

Kreideprinz
Putera kapur
Genius
Kapten Pasukan Penyiasatan
Ketua Alchemist
“Subjek satu”

Asal

Pekerjaan

Ketua Alchemist of the Knights of Favonius.
Kapten Knights of Favonius Siasatan.

Kuasa / kemahiran

Pengetahuan Alchemical
Pakar pedang pakar
Intelek peringkat genius
Geokinesis
Panjang umur

Hobi

Novel lakaran dan membaca.

Matlamat

Cari semua rahsia dunia (berterusan).

Keluarga

Rhinedottir (Pencipta/”Ibu”)
Durin † (Penciptaan rakan)
Rifthounds (rakan kreasi)

Rakan / sekutu

Musuh

Jenis wira

Mereka yang dilahirkan di bumi terikat dengan ketidaksempurnaannya, tetapi yang lahir dari kapur bebas dari kekotoran. Anda dan saya sama, kedua -duanya terdiri daripada bahan yang belum ditakrifkan sepenuhnya. Sekiranya suatu hari, saya kehilangan kawalan. memusnahkan Mondstadt. hancurkan segalanya. Bolehkah saya bergantung kepada anda untuk menghentikan saya?
~ Albedo, berkenaan dengan dirinya dan pengembara.

Albedo, Juga dipanggil Kreideprinz dan juga Putera kapur, adalah watak sokongan yang boleh dimainkan dalam permainan video fantasi peranan 2020 tindakan Impak Genshin.

Tokoh yang diselubungi misteri, Albedo adalah seorang ahli alkimia jenius yang tiba di City of Freedom Mondstadt suatu hari dan menyertai Knights of Favonius sebagai ketua alkimia dan kapten pasukan penyiasatan mereka. Seorang pengamal teknik alkimia kuno dan berbahaya, Albedo mempunyai keinginan yang mendalam untuk mendedahkan rahsia dunia namun takut potensi pemusnahannya sendiri.

Albedo disuarakan oleh Khoi Dao dalam versi Bahasa Inggeris, dan oleh Kenji Nojima dalam versi Jepun. Dao juga menyuarakan Murata di Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba. Nojima juga menyuarakan topeng tuxedo di Bulan pelaut, Lu xun masuk Pahlawan Dynasty, Nobuchika Ginoza IN PAS psiko, dan

Kandungan

Penampilan []

Albedo adalah lelaki muda yang pendek dan langsing dengan kulit pucat dan tanda berbentuk berlian emas di tengah lehernya. Mata tealnya yang cerah mempunyai tiga titik di iris mereka dalam corak yang mengingatkan reka bentuk meja alkimia. Rambutnya yang berambut perang menyusu ke bahunya dan ditarik balik ke dalam ekor kuda setengah yang ditikam. Dia juga kacak, seperti yang dinyatakan oleh pustakawan Knights of Favonius Lisa Minci.

Pakaian Albedo, yang dipanggil Newmoon Starlight, adalah praktikal untuk eksperimen dan contoh seragam yang dipakai oleh Ksatria Favonius Alchemists. Newmoon Starlight terdiri daripada baju berpakaian indigo dengan menggariskan hitam, stoking kelabu gelap, seluar pendek pendek hitam, kasut lutut hitam yang dihiasi dengan aksen perak, dan sarung tangan hitam panjang dengan butiran emas dan bahagian oren. Dia memakai kot terbuka yang panjang, putih, tanpa lengan yang diadakan oleh ikat pinggang hitam dan mempunyai tudung hitam, hitam dan emas yang menggariskan, dan rantai emas diikat ke punggungnya.

Keperibadian []

Albedo yang ramah dan popular, yang mendapat kemasyhuran untuk bakatnya yang Alkimia. Secara semulajadi, seseorang akan menemui albedo dan sering mendapati dia mempunyai rasa tidak puas hati untuk interaksi sosial. Walaupun tidak terlalu sosial, dia lebih suka berada di sekitar kanak -kanak, terutama Klee, melihatnya sebagai adik perempuan. Klee seterusnya melihatnya sebagai tokoh kakak.

Dipipat oleh perasaan pencerahan, dia menyelidik tentang perkara -perkara yang menarik minatnya, dan apabila perasaan itu hilang, sama ada dengan mengungkap kebenarannya atau sebaliknya, dia kehilangan semua kepentingan, ditinggalkan dengan sensasi yang pahit dalam fikirannya. Bersama dengan jenius alkimia, Albedo juga dilihat sebagai artis yang dihormati. Setelah pada mulanya mempelajari bakat sebagai cara untuk membantu eksperimennya, kini menjadi satu bentuk relaksasi untuknya. Dia adalah ilustrator Xingqiu, mengenai dia sebagai pengarang yang baik.

Sebilangan besar sikap positif yang dia berikan, rakyat Mondstadt tidak tahu apa -apa mengenai kehidupan peribadinya. Dia rahsia mengenainya, walaupun sangat tersirat bahawa dia adalah homunculus yang dicipta oleh tuannya. Dia menganggap dirinya sebagai bahan yang berbeza dari rakyat biasa Teyvat. Dia memegang banyak pengetahuan yang dilupakan dan kuno, oleh itu dia menganggap dirinya sebagai ancaman, yang kedua -dua Venti dan Dainsleif terlalu sedar.

Sejarah []

Asal []

Albedo dilahirkan sebagai manusia sintetik yang dicipta oleh Rhinedottir, juga dikenali sebagai Emas. Dia adalah salah satu ciptaannya yang terkenal bersama Durin, Black Dragon dan The Rifthounds. Dia dilahirkan sejurus selepas kemusnahan kampung halamannya, Khaenri’ah (kejadian itu juga dikenali sebagai Cataclysm).

Albedo akan dibesarkan oleh Pencipta sendiri untuk menjadi seperti dia, seorang ahli alkimia yang berpengetahuan yang cita -citanya adalah untuk menemui semua rahsia dunia ini.

Pada satu ketika, dia akan pergi ke Mondstadt dan menjadi ahli Knights of Favonius, memperoleh pangkat kapten pasukan penyiasatan dan ketua alkimia, sehingga mempunyai dua pembantunya: Timaeus dan Sucrose.

Kuasa & Kemampuan []

Kuasa []

 • Intelek peringkat genius: Sebagai Alchemist dan Kapten Pasukan Siasatan, Albedo Misteri Memang Mempunyai Fikiran Genius. Ia juga mengatakan bahawa inteleknya melebihi bahawa dari ulama akademik Sumeru.
 • Panjang umur: Albedo kononnya tidak berumur, sekurang -kurangnya tidak dengan cara yang sama seperti orang biasa, kerana menjadi manusia sintetik yang dicipta oleh sains Khaenri’ah. Dia mendakwa jauh lebih tua dari penampilannya yang dicadangkan, kerana tubuhnya tidak pernah matang atau layu tanpa mengira berapa tahun berlalu. Sebagai
 • Pakar pedang pakar: Sebagai ahli Knights of Favonius, Albedo juga mahir dalam pertempuran tangan, terutamanya dalam menggunakan pedang.

Peralatan []

 • Visi Geo: Visi Albedo adalah loket seperti permata kuning kecil yang melekat pada kerahnya yang membolehkannya memanipulasi Geo, salah satu daripada tujuh elemen semula jadi yang mengalir di seluruh dunia. Tidak seperti ramai yang mengingini visi mereka apabila menerimanya dari tuhan -tuhan, Albedo tidak peduli untuknya dan melihatnya hanya sebagai alat yang dapat membantunya dalam penyelidikannya. Dengan kekuatan penglihatan geonya, Albedo dapat memanipulasi bumi di sekelilingnya untuk memanggil kristal geo besar dari bawah tanah yang dapat menyerang dan menghancurkan musuhnya.

Pautan tambahan []

Trivia []

 • Dia yang dihormati dalam “Top 10 Top Paling Popular Genshin Impact Watak” di Watchmojo.

Navigasi []

Durandal | Cecilia Schariac | Carole Peppers | Rita Rossweisse | Susannah Menat | Timido comel | Ragna Lothbrok | Shub-Niggurath

Watak lain
Puteri Xuanyuan | Sirin
Satu lagi honkaiverse
Fischl von Luftschloss Narfidort | Keqing

Genshin Impak Albedo Membina

Dapatkan akrab dengan Genshin Impact’s Albedo, Ketua Alchemist of the Knights of Favonius, dan mempelajari binaan, senjata, artifak, pasukan, dan banyak lagi pasukannya.

Genshin Impact Albedo: Albedo duduk di kedai dengan kepalanya bersandar pada satu lengan, menatap kamera dengan mata biru besarnya

Diterbitkan: 16 Sep 2023

Albedo Genshin Impact adalah wielder pedang geo lima bintang dan ahli alkimia dan artis yang dihormati dari Mondstadt. Kit dan penskalaannya yang unik menjadikannya watak yang sangat menarik untuk membina, dan, dengan sedikit TLC, dia boleh menjadi aset yang hebat-terutamanya dalam pasukan mono-geo. Oleh itu, mari kita lihat yang terbaik Genshin Albedo membina, artifak, dan banyak lagi.

Jika anda mencari lebih banyak kandungan seperti ini, pastikan anda menyemak kod impak Genshin kami untuk mengambil beberapa primogem percuma, Genshin Impact Banner seterusnya, dan Genshin Impact Tier List untuk memastikan pihak anda termasuk watak terbaik yang tersedia. Kami juga telah mencipta panduan untuk watak -watak lain, lihat Wanderer Genshin Impact kami, Kazuha Genshin Impact, dan Genshin Impact Fischl membina.

Inilah yang perlu anda ketahui Albedo Genshin Impact.

Thumbnail YouTube

Apa Impak Genshin Terbaik Albedo Build?

Genshin Impact’s Albedo adalah lima bintang, sub-dps geo, yang, apabila dirawat dengan sedikit TLC, boleh menjadi unit yang sangat berharga. Dia mempunyai kit yang sangat unik dan berskala, jadi dapatkan genggaman dengan mekaniknya boleh mengambil beberapa amalan. Walau bagaimanapun, jika anda bersedia melakukan penyelidikan di lapangan sedikit, anda akan melihat faedahnya.

Dia memerlukan sedikit pelaburan, dan sebagai watak pertahanan pertahanan yang kebanyakannya, anda harus bertujuan untuk membawanya ke tahap 90. Dia juga melakukan yang terbaik dalam pasukan mono-geo, atau sekurang-kurangnya dengan geo lain di sisinya, yang membatasi beberapa potensi untuk reaksi unsur.

Apakah senjata albedo kesan Genshin terbaik?

Semua senjata di bawah adalah pilihan yang sesuai apabila menggunakan Albedo sebagai watak DPS sekunder. Spindle Cinnibar adalah senjata empat bintang yang dibuat khusus untuk Albedo, kerana dia adalah satu-satunya pengguna pedang dengan kemahiran unsur yang berskala dengan pertahanan. Walau bagaimanapun, dua senjata lain masih boleh membungkus pukulan yang kuat.

Senjata Kesan Cara mendapatkan
Cinnabar Spindle Kerosakan kemahiran unsur meningkat sebanyak 40% pertahanan. Kesannya hanya boleh dicetuskan sekali setiap 1.5 saat dan akan dibersihkan 0.1 saat selepas kesejahteraan elemental merosakkan Bayang -bayang di tengah -tengah acara salji salji
Harbinger Dawn Apabila HP Albedo melebihi 90%, kadar kritikan meningkat sebanyak 14% Quest Gain Gacha atau Kaeya
Primordial Jade Cutter Meningkatkan HP Albedo meningkat sebanyak 20%, dan memberikan bonus serangan berdasarkan 1.2% daripada hp maksinya Gacha

Apakah artifak Genshin Impak Albedo terbaik?

Albedo kebanyakannya bersisik pertahanan, jadi peningkatan yang harus menjadi keutamaan anda ketika memilih artifak. Husk of Impian yang mewah Buffs Pertahanan Albedo dan Bonus Kerosakan Geo, meningkatkan keupayaan DPSnya. Tenacity of the Milelith adalah alternatif yang hebat untuk memancarkan perisainya.

Set artifak Kesan Cara mendapatkan
Sekam impian mewah Dua dilengkapi: Pertahanan +30%
Empat dilengkapi: Albedo memperoleh kesan rasa ingin tahu. Ketika di lapangan, dia akan mendapat satu timbunan rasa ingin tahu setelah memukul musuh dengan serangan geo, mencetuskan maksimum sekali setiap 0.3 saat. Apabila di luar padang, dia mendapat satu timbunan setiap tiga saat. Rasa ingin tahu boleh disusun sehingga empat kali, dengan setiap timbunan memberikan bonus 6% pertahanan dan kerosakan geo 6%. Selama setiap 6 saat yang berlalu tanpa mendapat timbunan rasa ingin tahu baru, satu timbunan hilang
Slumbering Domain Court di Fort Hiraumi, di Pulau Seirai, Inazuma
Ketabahan Milelith Dua dilengkapi: HP +20%
Empat dilengkapi: Apabila kemahiran unsur mencecah lawan, serangan semua anggota parti berdekatan meningkat sebanyak 20% dan kekuatan perisai mereka meningkat sebanyak 20% selama tiga saat. Kesan ini boleh dicetuskan sekali setiap 0.5 saat. Kesan ini boleh dicetuskan walaupun albedo tidak berada di lapangan
Domain Watch Ridge di Bishui Plain, Liyue
Kehendak pertahanan Dua dilengkapi: Pertahanan +30%
Empat dilengkapi: Rintangan Elemen meningkat sebanyak 30% untuk setiap elemen yang hadir di antara watak -watak dalam pesta anda
Dada, titisan musuh

Cadangan stattif artifak

Berikut adalah statistik yang kami cadangkan memberi tumpuan kepada artifak Albedo.

Statistik utama

 • Pasir: pertahanan%
 • Piala: Bonus Kerosakan GEO
 • CIRSLET: kadar kritikan, kerosakan kritikan, atau pertahanan%

Sub-stats

 • Pertahanan%
 • Serang%
 • Recharge Tenaga
 • Kadar kritikan/kerosakan kritikan

Genshin Impact Albedo: Versi yang dipotong dari Kuiz Genshin menunjukkan seni yang menunjukkan Albedo di sebuah perpustakaan di ibu pejabat Knights of Favonius

Apakah Kesan Genshin Keupayaan Albedo?

Kemahiran aktif:

Kemahiran Kesan
Serangan biasa: Favonius Bladework – Weiss Normal: Melakukan sehingga lima serangan
Dicas: Memakan stamina untuk melepaskan dua serangan pedang
Menjunam: Terjun dari udara, merosakkan lawan dan menangani kerosakan AOE
Kemahiran Elemental: Abiogenesis: isotoma solar Membuat pembinaan geo yang dipanggil isotoma solar yang menangani kerosakan geo aoe pada penampilan. Apabila lawan dalam isotoma solar mengambil kerosakan, menjana bunga sementara yang menangani kerosakan geo berdasarkan pertahanan albedo. Isotoma solar hanya dapat menjana bunga sementara sekali setiap dua saat
Pecah unsur: Ritus Progeniture: Air Tektonik Memanggil kristal geo untuk menangani kerosakan geo aoe. Sekiranya isotoma solar yang dibuat Albedo berada di lapangan, menghasilkan tujuh bunga maut yang menangani kerosakan geo

Kemahiran pasif:

Kemahiran Kesan
Calcite mungkin Bunga sementara yang dipanggil oleh abiogenesis: solar isotoma menangani 25% lebih banyak kerosakan kepada musuh apabila HP mereka di bawah 50%.
Sifat homuncular Menggunakan Ritus Progeniture: Tektonik Tide meningkatkan penguasaan unsur anggota parti berdekatan dengan 125 selama sepuluh saat
Flash genius 10% peluang untuk menerima dua kali ganda produk semasa membuat kerajinan

Apa itu Genshin Impak Albedo’s Constellations?

Buruj adalah penggemar yang memperbaiki bagaimana watak dilakukan dalam pertempuran. Anda boleh menilai buruj Albedo apabila anda menerimanya sebagai pendua semasa membuat hasrat.

Buruj Kesan
C1: Bunga Eden Bunga transien menjana semula 1.2 tenaga
C2: Pembukaan Phanerozoic Bunga Transien Grant Albedo Fatal Reckoning selama 30 saat yang meningkatkan serangan dan pertahanannya
C3: Rahmat Helios Meningkatkan tahap abiogenesis: isotoma solar sebanyak tiga
C4: Keturunan Ketuhanan Isotoma solar meningkatkan kerosakan serangan menjunam sebanyak 30% untuk ahli parti aktif
C5: Air gelang Hadaen Meningkatkan Tahap Ritus Progeniture: Tectonic Tide sebanyak tiga
C6: Habuk pembersihan Sekiranya ahli parti berdekatan dilindungi oleh perisai yang kristal, isotoma solar meningkatkan kerosakan mereka sebanyak 17%

Apakah Bahan Ascension Genshin Impak Albedo?

Sekiranya anda mahu Albedo menjadi sekuat mungkin, anda perlu menaikkannya sepenuhnya untuk meningkatkan kerosakan geo ke maksimum. Inilah yang akan dikenakan biaya untuk naik Albedo:

Tahap yang diperlukan Mora Bahan
20 20k Satu Sliver Topaz Prithiva, Tiga Cecilia, Tiga Skrol Divining
40 40k Tiga serpihan topaz prithiva, dua tiang basalt, sepuluh cecilia, 15 gulungan divining
50 60k Six Prithiva Topaz Fragment, Empat Pilar Basalt, 20 Cecilia, 12 Skrol Tertutup
60 80k Tiga prithiva topaz bahagian, lapan tiang basalt, 30 cecilia, 18 gulungan tertutup
70 100k Enam Prithiva Topaz Chunk, 12 Basalt Pilar, 45 Cecilia, 12 Skrol Kutukan Terlarang
80 120k Enam Prithiva Topaz Gemstone, 20 Basalt Pilar, 60 Cecilia, 24 Skrol Kutukan Terlarang

Genshin Impact Albedo berdiri di Dragonspine dengan Pengembara dan Paimon

Apakah bahan bakat Genshin Impak Albedo?

Berikut adalah semua bahan tahap bakat yang anda perlukan untuk menaikkan salah satu bakat albedo hingga ke tahap sepuluh.

Tahap bakat Mora Bahan
Dua 12.5k Enam Tatal Divining, Tiga Ajaran Balada
Tiga 17.5k Tiga Tatal yang Dimeteraikan, Dua Panduan Untuk Balada
Empat 25k Empat Tatal Termasuk, Empat Panduan Untuk Balada
Lima 30k Enam Tatal Termasuk, Enam Panduan Untuk Balada
Enam 37.5k Sembilan Tinjauan Ditegar, Sembilan Panduan Untuk Balada
Tujuh 120k Empat Tatal Kutukan Terlarang, Empat Falsafah Ballad, Satu Tusk Monoceros Caeli
Lapan 260k Enam Tatal Kutukan Terlarang, Enam Falsafah Ballad, One Tusk of Monoceros Caeli
Sembilan 450K Sembilan Tatal Kutukan Terlarang, 12 Falsafah Ballad, Dua Tusk Monoceros Caeli
Sepuluh 700k 12 Tatal Kutukan Terlarang, 16 Falsafah Ballad, Dua Tusk Monoceros Caeli, Satu Mahkota Wawasan

Apakah yang terbaik Genshin Impact Albedo Comps Team?

Anda mempunyai dua pasukan utama untuk memilih antara ketika datang ke Albedo – ‘Double Geo Flex’ dan ‘Double Geo QuickSwap’. Anda harus sentiasa berhasrat untuk mengalahkan watak geo yang lain dengan Albedo, kerana Geo Resonance secara dramatik meningkatkan kerosakannya.

Double Geo Flex Pairs Albedo dengan Zhongli Genshin Impact, menjadikan sebahagian besar kekuatan albedo dalam kerosakan luar lapangan dan membolehkan kuat membawa yang perlu memonopoli masa lapangan, seperti Hu Tao Genshin Impact atau Genshin Impact Xiao.

Daripada Zhongli, pasangan geo geo geo albedo dengan Genshin Impact’s Ningguang, dengan niat tidak mempunyai satu watak tinggal di lapangan selama lebih dari 12 saat. Matlamat asas anda adalah untuk membawa watak, gunakan kemahiran mereka dan pecah, kemudian swapnya kembali. Dua lagi jawatan dalam pasukan ini fleksibel, dan anda boleh mengisi mereka dengan pelbagai watak.

Berikut adalah contoh pasukan geo flex albedo yang kuat:

Slot watak pertama Slot watak kedua Slot watak ketiga Slot watak keempat
Albedo ZHongli Hu Tao Sokongan Flex

Dan inilah contoh geo geo quickswap albedo pasukan comp:

Slot watak pertama Slot watak kedua Slot watak ketiga Slot watak keempat
Albedo Ningguang Fischl Sara

Di sana anda memilikinya! Itu sahaja yang perlu anda ketahui agar mempunyai kesan Genshin yang terbaik. Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai permainan terbaru Hoyoverse, lihat senarai Tier Rail Honkai Star kami dan kod kereta api Honkai Star. Kami juga telah membina panduan untuk Luka Honkai Star Rail, Luocha Honkai Star Rail, dan Honkai Star Rail’s Welt.

Lebih banyak dari taktik poket

Tilly Lawton Tilly mempunyai ijazah dalam kesusasteraan dan pengalaman Inggeris yang bekerja di sebuah rumah penerbitan dan sebagai penulis lepas. Dia menyertai taktik poket sebagai penulis kakitangan pada tahun 2021, dan mendapat lencana editor panduan berkilatnya pada tahun 2023. Dia menghabiskan masa lapangnya meneroka Genshin Impact dan Honkai Star Rail, mengalahkan permainan indie, atau teori tentang permainan seram seperti FNAF, Resident Evil, dan Poppy Playtime. Dia seorang ibu yang bangga dengan kucing yang dinamakan sempena Xiao Genshin Impact, menganggap Axel Kingdom Hearts adalah watak fiksyen terbaik sepanjang masa, dan mengetahui lebih lanjut mengenai Roblox daripada dia suka mengakui.