Aksesori Terbaik di Terraria – Gamepur, Best Terraria Senjata | Pcgamesn

Senjata Terraria melee adalah sebahagian besarnya yang berfungsi sebagai lanjutan dari lengan; Fikirkan pedang, paksi, polearm, atau senjata jarak jauh yang umumnya.

Aksesori terbaik di Terraria

. Cara yang baik untuk memastikan anda dilengkapi dengan baik adalah memberikan aksesori watak anda untuk meningkatkan kuasa mereka. .

Aksesori Terbaik di Terraria

Tali pinggang hitam

The Black Belt adalah barang yang kuat untuk melengkapkan watak anda. . Apabila watak anda menghindari hit, anda melihat sebatang asap muncul, menunjukkan ia berfungsi. Ini adalah item yang berguna yang akhirnya anda boleh gunakan untuk membuat alat Ninja Gear.

Otak kekeliruan

. Kawalan musuh terbalik, dan mereka tidak dapat menggunakan serangan jarak jauh mereka. Ia bermanfaat untuk digunakan terhadap hampir mana -mana musuh, memberi anda beberapa saat untuk pulih sebelum mereka mula menyerang lagi.

Cangkang celestial

Shell celestial adalah item yang kuat yang memberikan banyak penggemar berguna untuk watak anda. . Ia juga mengubah anda menjadi serigala pada waktu malam, memberikan penggemar lebih lanjut kepada watak anda.

Gauntlet Kebakaran

Gauntlet Api adalah barang yang anda mahu gunakan untuk meningkatkan senjata huru -hara anda. ! . .

The Nebula Mantle, Vortex Booster, Solar Wings, dan Stardust Wings adalah empat sayap lunar Terraria. Jika anda ingin terbang mengelilingi permainan dengan sayap terbaik yang ada, kami mengesyorkan salah satu daripada empat ini. Terdapat pilihan lain, seperti sayap fisron atau sayap empress, tetapi sayap bulan dianggap beberapa pilihan terbaik.

Kalung Magiluminescene adalah item yang boleh anda gunakan untuk zip di sekitar peta, hampir tidak berurusan dengan sebarang musuh di jalan anda. Dengan itu, kelajuan pergerakan watak anda meningkat sebanyak 20%, meningkatkan pecutan dan penurunan anda. .

Sheild of Cthulhu

Perisai Cthulhu adalah berfaedah kerana anda boleh menggunakan keupayaan uniknya untuk menyelam terus ke musuh. . The Shield juga memberikan watak anda beberapa saat tidak dapat dikalahkan, memastikan anda tidak merosakkan semasa menggunakannya.

Butang Terraspark menggabungkan butir Frostpark dan Lava Waders, memberi anda manfaat kedua -dua item. Anda mendapat penerbangan, berjalan pantas, dan mobiliti tambahan semasa berada di ais. Anda juga boleh berjalan di atas air, madu, dan lava. Watak anda akan mempunyai kekebalan untuk blok api dan lava selama tujuh saat. Walaupun anda masih boleh menerima kerosakan dari lava, kerosakan keseluruhan dikurangkan dengan ketara.

Selendang cacing

. . Di samping itu, ramai pemain sangat mengesyorkannya apabila melawan musuh yang lebih kuat menjelang akhir permainan.

Yoyo Bag

Item terakhir dalam senarai ini ialah beg yoyo. Walau bagaimanapun, anda hanya akan membantu jika anda merancang untuk menggunakan yoyos. .

Zack Palm

Zack Palm adalah penulis kanan Gamepur dan telah menghabiskan lebih dari lima tahun yang meliputi permainan video, dan memperoleh ijazah sarjana muda dalam bidang ekonomi dari Oregon State University. Dia menghabiskan berbasikal masa lapang, menjalankan kempen tablet, dan mendengar logam berat. .

Senjata Terraria yang anda memutuskan untuk melengkapkan Will, sebahagian besarnya, tentukan taktik tempur yang akan anda harapkan, jadi pastikan pilihan yang anda buat adalah yang tepat.

Apakah senjata Terraria terbaik? Dengan lebih daripada sepuluh tahun kandungan pasca pelancaran di belakangnya, satu dokumen penuh mengenai senjata terraria akan menjadi buku dalam dan dari dirinya sendiri. Tetapi sama ada anda seorang pendatang baru yang ingin pergi ke tahap pemahaman tertentu, atau penjelajah separa berpengalaman yang ingin mempelajari strategi baru, pecahan mudah dari lengan permainan dapat membantu membersihkan beberapa kesalahpahaman umum.

Walaupun kita mengenai subjek penunjuk Terraria yang tertumpu kepada pemula, mengapa tidak memberi panduan kepada kami yang lain? Senarai Bos Terraria dapat membantu anda mencari fokus serta memberi anda beberapa petua berguna tentang cara mengalahkan mereka. Terakhir, mencari pelayan Terraria terbaik dapat memberi anda pengalaman yang sama sekali berbeza. Buat masa ini, senjata mana yang harus anda gunakan untuk kerosakan yang paling mematikan?

Senjata Terraria Terbaik termasuk pelbagai gaya senjata

Senjata Terraria Terbaik

Senjata Terraria Terbaik bergantung sepenuhnya pada kemajuan semasa anda dan gaya tempur yang dipilih. .

.

Permainan awal

 • Bilah mandible
 • Malaise
 • Tunduk emas
 • Flaming Mace
 • Thunder Zapper
 • Whip kulit

Senjata pertengahan permainan Terrari terbaik adalah:

 • Bilah rumput
 • Penjaga lebah
 • Kelebihan malam
 • Minishark
 • Penggali kubur
 • Crimson Rod

 • Kematian Sickle
 • Daedalus Stormbow
 • Kakitangan Frost Hydra
 • Pistol pelangi

Senjata Terraria terbaik termasuk senjata jarak jauh yang melintasi langit kuning

Seperti hampir semua item dalam permainan, anda menggunakan senjata Terraria dengan cara tertentu -tidak kira jenis senjata. Daripada menjatuhkannya ke dalam slot peralatan seperti sekeping perisai atau aksesori, bagaimanapun, anda hanya perlu memastikan ia diserlahkan di bar panas utama anda.

? Jangan menjadi. Untuk menggunakan senjata di Terraria, buka inventori anda, klik dan seret ke baris teratas di sudut kiri atas skrin, kembali ke permainan, dan gunakan nombor yang sepadan pada papan kekunci anda atau roda tatal pada tetikus anda untuk menyerlahkannya di bar panas yang kini berada di bahagian bawah skrin.

Selagi ia diserlahkan, senjata itu akan menjadi yang anda gunakan semasa anda klik kiri. .

Senjata Terraria terbaik termasuk polearm yang menembak laser merah

Pertempuran di Terraria dianggap berputar di sekitar empat gaya utama: huru -hara, berkisar, sihir, dan memanggil. Anda dianggap sebagai pengguna salah satu daripada empat gaya ini berdasarkan senjata yang anda gunakan, dengan set perisai tertentu dan barang memuji setiap pilihan.

Berikut adalah beberapa contoh bagaimana senjata Terraria menjatuhkan anda ke arah gaya pertempuran tertentu:

Huru -hara

Senjata Terraria melee adalah sebahagian besarnya yang berfungsi sebagai lanjutan dari lengan; Fikirkan pedang, paksi, polearm, atau senjata jarak jauh yang umumnya.

Mereka boleh menangani kerosakan yang besar dan kepada semua musuh yang bersentuhan dengan ayunan mereka. .

Apabila digabungkan dengan perisai yang betul, Senjata Terraria Melee dapat membantu anda mengambil peranan utama kerosakan atau kerosakan kerosakan utama dalam kumpulan. Anda akan menjauhkan musuh dari rakan -rakan anda, memerintahkan perhatian musuh yang kuat, mengangkat serangan mereka, dan melelehkan sejumlah besar apabila diperlukan.

Berkisar

 • Senjata
 • Membuang pisau dan shuriken

Dengan menggunakan busur, senjata, atau bahkan yo-yos sebagai senjata pilihan terraria anda, anda akan mengambil strategi yang berfokus pada pengembaraan di hadapan. Memuji set perisai dan statistik senjata akan membawa kepada anda mengambil lebih banyak kerosakan apabila memukul dengan purata binaan yang berfokus pada huru hara, tetapi anda akan mempunyai jarak di sebelah anda untuk menghalang banyaknya.

Mampu kekal cepat dan lincah, titik binaan jarak jauh adalah menyerang dengan cepat dan dari jauh, mencapai musuh udara dengan mudah dan mengurangkan kesihatan bos-bos hyper-mobile tidak kira bagaimana dan di mana mereka bergerak. Selagi anda menyimpan peluru yang cukup untuk anda dan matlamatnya benar, anda akan pergi jauh.

Sihir

Senjata sihir di Terraria adalah:

Telah mengumpul bintang yang jatuh? Anda ahli sihir Terraria. .

Sama dengan pakar Ranged, anda akan menggunakan senjata anda untuk melawan musuh dari jauh, dengan set perisai khusus yang meningkatkan kehebatan serangan anda jauh lebih kerap daripada keupayaan mentah anda untuk melanda.

Senjata Terraria terbaik termasuk kakitangan memanggil

Senjata pemanggil di Terraria adalah:

Sekiranya anda lebih suka mendapatkan orang lain untuk melawan pertempuran anda, anda mungkin ingin mempertimbangkan menggunakan senjata Terraria seperti Staves, Rods, dan Whips untuk menjadi Summoner.

. Mereka memakan mana dan bukannya peluru tetapi menggunakan senjata huru-hara jarak jauh seperti cambuk untuk menetapkan sasaran untuk minions yang dikawal oleh komputer yang mereka panggil melalui Staves and Rods. Seperti kelas yang berfokus pada lain, mereka tidak boleh mengambil banyak hit, sebaliknya bermain dengan cepat untuk mengelakkan kerosakan di tempat pertama.

Senjata Terraria yang sesuai dengan kategori Summoner boleh sesuai dengan pelbagai situasi yang berbeza. Monster tertentu melakukan lebih baik dalam situasi tertentu, dan kadang -kadang mempunyai penjaga pegun boleh lebih masuk akal daripada tentera kecil yang berselisih.

. .

.

. . Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

10 Aksesori Hardmode Terbaik di Terraria

. . Dia juga suka menulis panduan permainan untuk vgkami, dan telah diterbitkan di Game Rant.

Marshall adalah penulis yang berpengalaman dan peminat permainan yang berpusat di Tokyo. . !

 • 3 min Baca
 • 26 April 2023, 2:25 pagi EDT
 • Ditulis oleh

  Cate Belasco adalah penulis profesional dengan ijazah dalam kewartawanan. Dia suka bermain rpg tunggal dan rakan sekerja. Dia juga suka menulis panduan permainan untuk vgkami, dan telah diterbitkan di Game Rant.

  Marshall adalah penulis yang berpengalaman dan peminat permainan yang berpusat di Tokyo. Dia kata-kata yang produktif dengan beratus-ratus artikel yang dipaparkan di laman web teratas seperti Business Insider, How-to Geek, PCWorld, dan Zapier. Penulisannya telah mencapai khalayak besar dengan lebih dari 70 juta pembaca!

  Dalam , Anda perlu menaik taraf aksesori anda untuk menyesuaikan kesukaran Hardmode. . Berikut adalah yang terbaik untuk memberi tumpuan.

  Sarung tangan kuasa

  The Power Glove adalah aksesori yang sangat baik untuk kelas huru -hara di Hardmode. .

  • Double Melee Knockback
  • +Kelajuan huru -hara 12%
  • +Saiz senjata huru -hara 10%
  • Auto-swing untuk senjata huru-hara, termasuk cambuk

  Untuk membuat sarung tangan kuasa, anda memerlukan barang -barang ini:

  Bahan -bahan Stesen kerajinan Hasil
  Cakar liar
  Titan Glove
  Bengkel Tinkerer

  Mana jubah

  Terraria. Dengan faedah yang diberikannya, anda tidak perlu terlalu risau tentang kehabisan mana.

  • -Penggunaan 8% Mana
  • Penggunaan Auto Mana Ramuan dalam Inventori
  • 3 bintang jatuh ketika dipukul, yang mengembalikan 50 mana ketika dikumpulkan

  Untuk mencipta jubah mana, anda memerlukan barang -barang ini:

  Hasil
  Jubah bintang Bengkel Tinkerer Mana jubah

  Lambang kelas

  . .

  • Emblem Ranger → +15% kerosakan berkisar
  • Emblem Sorcerer → +15% kerosakan sihir
  Cara mendapatkannya
  Emblem Ranger

  Lambang pahlawan

  .5% Drop Chance masing -masing.

  Ankh Shield

  Aksesori Hardmode Terbaik untuk mendapatkan, terutamanya jika anda suka menggunakan perisai sepanjang permainan. Ia adalah gabungan perisai obsidian dan ankh pesona, yang memberikan manfaat berikut:

  • +4 Pertahanan
  • Imuniti hingga 10 debuffs, ia
  • Imuniti untuk mengetuk dan blok api

  Untuk membuat perisai Ankh, anda memerlukan item berikut:

  Bahan -bahan Hasil
  Ankh Shield

  Gear Master Ninja adalah aksesori pergerakan yang hebat yang ada di pos pasca plantera, tanpa mengira kelas anda. Ia membantu anda meneroka dengan lebih mudah, dari sampai ke titik seterusnya lebih cepat untuk melarikan diri musuh berbahaya. Ini adalah manfaat yang diberikannya:

  • +10% Dodge Peluang serangan, pancang dan lava
  • Keupayaan untuk mendaki dinding

  Untuk membuat gear master ninja, anda memerlukan barang -barang ini:

  Bahan -bahan Stesen kerajinan
  Tali pinggang hitam
  Tabi
  Tiger Climbing Gear
  Bengkel Tinkerer

  Boots Amphibian

  Walaupun anda boleh mendapatkannya di peringkat permainan pra-masalah, kasut amfibia masih merupakan aksesori terbaik yang ada di Hardmode. Ini adalah manfaat yang diberikannya:

  • +48% naik kelajuan
  • Auto-jump didayakan
  • +
  • Sehingga 30mph berjalan kelajuan

  Untuk membuat butik amfibia, anda memerlukan barang -barang ini:

  Bahan -bahan Hasil
  Bengkel Tinkerer

  Sayap max-tier

  . Anda boleh mengawal penerbangan anda dengan lebih baik daripada mana -mana but. Ini adalah sayap terbaik untuk mendapatkan sebelum memerangi Bulan Tuhan:

  • Fishron Wings → 3 saat, mencapai 143 jubin dengan sehingga 41 mph
  • Empress Wings → 2.5 saat, mencapai 128 jubin sehingga 41 mph
  • Betsy’s Wings → 2.5 saat, mencapai 119 jubin sehingga 36 mph
  Sayap Dari mana untuk mendapatkannya
  Duke Fishron (6.Peluang 67%)
  Empress Wings .
  Sayap Betsy

  .

  • +Kapasiti 1 minion
  • +Kerosakan minion 25%
  • +2 minion knockback
  • Tumpukan dengan ramuannya
  Bahan -bahan
  Skrol Necromantic
  Hercules Beetle
  Bengkel Tinkerer

  Lambang pemusnah

  . . Dengan faedah yang diberikannya, ia bernilai masa anda:

  • +Kerosakan 10%
  • +Peluang mogok kritikal 8%

  Untuk membuat lambang Destroyer, anda memerlukan barang -barang ini:

  Bahan -bahan Hasil
  Lambang Avenger
  Mata Golem
  Lambang pemusnah

  . Ia hanya menggunakan satu slot walaupun mempunyai pelbagai fungsi.

  Apa -apa bentuk Borang Werewolf (Malam)
  ‣ +kerosakan 10%
  ‣ +10% kelajuan huru -hara
  ‣ +2% peluang mogok kritikal
  ‣ +0.5 minion knockback

  ‣ +1 hp regen sesaat
  ‣ +kelajuan perlombongan 15%

  ‣ +5.
  ‣ +5.Kelajuan huru -hara 1%

  ‣ +2% Melee Critical Hit Chance
  ‣ +3 Pertahanan
  .5 hp regen sesaat
  ‣ Meningkatkan ketinggian lompat dan kelajuan

  Untuk membuat shell langit, anda memerlukan barang -barang ini:

  Hasil
  Bengkel Tinkerer

  . . Dia juga suka menulis panduan permainan untuk vgkami, dan telah diterbitkan di Game Rant.