Aksesori Asus Rog Ally Terbaik untuk 2023 | Inspirasi Reka Bentuk Harian untuk Kreatif | Grid Inspirasi, Aksesori Ally Rog Terbaik Untuk 2023 – IGN

Aksesori sekutu rog terbaik untuk 2023

Anda akan mahu melabur dalam pengecas mudah alih yang serius ketika datang ke rog sekutu. Mula memikirkan lebih banyak pengecas komputer riba daripada bank kuasa untuk iPhone anda. Sama dengan dek stim, kami mencadangkan anda memilih pengecas yang 45W atau lebih tinggi, dengan kapasiti sekurang -kurangnya 10k mAh.

Aksesori Asus Rog Ally terbaik untuk 2023

Awal tahun ini, Asus mengambil dunia permainan genggam dengan ribut dengan pengenalan dan pelepasan cepat Asus Rog Ally.

Peranti ini dengan cepat membentuk dirinya sebagai pesaing terkemuka di ruang genggam, bersaing dengan pilihan yang sangat popular seperti dek stim dan Nintendo Switch yang banyak diterima pakai.

Dengan prestasi yang kuat, visual yang menakjubkan dan reka bentuk ergonomik, tidak menghairankan bahawa sekutu telah menangkap hati pemain di seluruh dunia. Tetapi untuk benar -benar membuka kunci potensi penuh dari rumah permainan ini, anda memerlukan gear yang betul. Dari stesen dok ke penyimpanan tambahan, pelindung skrin ke monitor mudah alih, tambahan ini dapat meningkatkan pengalaman permainan anda dengan ketara. Dalam artikel ini, kami akan meneroka aksesori terbaik untuk Asus Rog Ally yang tersedia pada tahun 2023, membantu anda mengambil pengalaman permainan mudah alih anda ke peringkat seterusnya. Oleh itu, bersiaplah dan bersiaplah untuk meningkatkan gear permainan anda!

Pilihan teratas dalam pusingan ini:

 • Pelindung Skrin Rog Ally Terbaik
 • Dok Rog Ally Terbaik
 • Bank kuasa rog terbaik terbaik
 • Pengecas cepat rog sekutu terbaik
 • Monitor mudah alih rog rog terbaik
 • SSD ROG ALLY TERBAIK
 • Pengawal sekutu rog terbaik

Pelindung Skrin Rog Ally Terbaik

Perkara pertama yang harus anda pertimbangkan untuk mendapatkan sekutu rog anda adalah pelindung skrin. Memandangkan sekutu itu bukan pelaburan yang murah, anda ingin memastikan anda menyimpan skrin 7-inci yang cantik untuk bertahun-tahun yang akan datang. Walaupun anda mungkin menemui pelbagai pelindung skrin di luar sana, adalah penting untuk memilih salah satu yang sesuai dengan dimensi peranti.

DBRAND ROG ALLY ALLY TEMPAT PENYIMPANAN SCREEN GLASS

Pelindung skrin kaca yang nipis ini direka oleh DBRAND khusus untuk sekutu rog, memberikan sesuai untuk paparan yang menakjubkan. Ia menawarkan perlindungan gores terbaik dalam kelas, tepi yang digilap licin dan salutan oleophobic untuk membantu mengurangkan cap jari. Memohon ia adalah angin dengan aksesori yang disertakan-ikuti arahan video langkah demi langkah di laman web DBRAND dan anda akan baik untuk pergi.

Rog Ally Docks & Stands Terbaik

Tidak syak lagi Asus Rog Ally adalah konsol pegang tangan dengan kuasa yang mengagumkan, dan kerana ia berjalan tingkap, anda boleh menyambungkannya dengan mudah ke monitor dan mengubahnya menjadi pc permainan berfungsi sepenuhnya. Ini sesuai untuk masa -masa ketika anda ingin menikmati permainan di skrin yang lebih besar menggunakan pengawal. Walau bagaimanapun, peranti itu sendiri tidak datang dengan port yang diperlukan untuk persediaan jenis ini. Di sinilah dok USB-C dimainkan. . Pelabuhan ini akan membolehkan anda menyambungkan monitor, tetikus dan papan kekunci ke sekutu (serta aksesori lain), memberi anda pengalaman desktop penuh.

Catatan: Kami telah memutuskan untuk tidak memasukkan dok ROG Gaming Charger rasmi kerana ia tidak termasuk pendirian yang sesuai untuk peranti itu, dan walaupun anda sudah mempunyai pendirian, ia hanya menawarkan jumlah pelabuhan yang sangat terhad, tanpa pelabuhan Ethernet termasuk.

Ugreen 6-in-1 USB-C Station

Dok aluminium yang anggun ini oleh Ugreen pada mulanya bertujuan untuk dek stim, tetapi juga serasi dengan rog sekutu. Ia menawarkan pengisian 100W untuk menguasai sekutu dan menyokong output HDMI 4K pada kadar penyegaran 60Hz (serta 2K pada 144Hz dan 1080p pada 240Hz). Dock mempunyai 2 USB 3.0 port dan 1 port USB-C, membolehkan kelajuan penghantaran data sehingga 5Gbps. Di samping.

Untuk memastikan anda mendapat kuasa yang cukup untuk mod turbo di sekutu, anda perlu menggunakan penyesuai kuasa asal peranti dengan dok, atau pengecas cepat GAN dan kabel yang serasi.

Catatan: ASUS baru sahaja mengeluarkan kemas kini BIOS 323 terkini untuk ROG Ally, menambah sokongan untuk mod turbo pada 30W semasa memasang 65W atau lebih tinggi Watt PD Adapters atau Type-C Hub, yang merupakan berita hebat jika anda ingin membeli pihak ketiga dok seperti ini.

Hab Multi-Port CableCreation 6-in-1 Type-C

Sekiranya anda sudah mempunyai pendirian, atau tidak keberatan menggunakan asas yang datang dengan sekutu, hab multi-port ini oleh cableCreation boleh menjadi penyelesaian yang sangat serba boleh, membawa bersama semua pelabuhan yang anda perlukan untuk pengalaman berlabuh dengan sekutu. Ia juga serasi dengan pelbagai peranti lain termasuk iPad Pro, MacBook, komputer riba permukaan dan peranti USB-C yang lain, jadi anda boleh beralih antara kerja dan bermain dalam masa yang singkat dan mendapatkan banyak penggunaan dari pembelian anda.

Pilihan lain yang perlu dipertimbangkan:

 • Stesen Docking Jsaux – $ 39.99 di Amazon
 • Anker 543 USB-C Hub-$ 54..99 di Anker

Bank kuasa rog terbaik terbaik

Ketika datang ke rog sekutu, anda perlu mempertimbangkan untuk melabur dalam pengecas mudah alih yang kuat dan boleh dipercayai, sesuatu yang dapat memberikan kuasa ke komputer riba, dan bukannya bank kuasa asas untuk telefon anda.

Anker 737 Power Bank

Bank Power Anker 737 adalah peranti pengisian mudah alih yang boleh dipercayai dan berkapasiti, sesuai untuk memastikan sekutu rog anda berkuasa di mana sahaja. Ia mempunyai kapasiti 2000000mAh yang mantap, mampu menyediakan pelbagai caj untuk peranti anda, dan output 140W, yang lebih daripada cukup untuk menjalankan mod turbo pada sekutu. 737 mempunyai dua port USB-C serta port USB standard, yang membolehkan anda mengenakan tiga peranti secara serentak. Dengan reka bentuknya yang ramping, keserasian membina tahan lama dan pelbagai peranti, Anker 737 adalah pilihan bateri mudah alih yang sangat baik.

Pilihan lain yang perlu dipertimbangkan:

 • .99 di Amazon
 • BASEUS 65W 20000mah Power Bank – $ 59.

Pengecas Ally Rog Terbaik

Sekiranya anda merancang untuk menggunakan bekalan kuasa asal Ally untuk persediaan berlabuh yang lebih kekal, anda harus mempertimbangkan untuk mendapatkan pengecas tambahan untuk perjalanan, atau untuk menggunakan di bilik yang berbeza di rumah. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa anda perlu mencari pengecas yang memberikan jumlah kuasa yang tepat untuk genggam anda. Sama seperti keperluan bank kuasa yang kami sebutkan tadi, pengecas telefon anda tidak akan memotongnya. Kami mencadangkan menggunakan pengecas 65w+ untuk memastikan bahawa anda dapat menggunakan sepenuhnya keupayaan peranti dan membuka kunci mod turbo pada 30W.

UGREEN NEXODE 100W USB-C GAN CHARGER

Ugreen 100w Fast Charger menyampaikan semua kuasa yang anda perlukan untuk sekutu rog. .

Pilihan lain yang perlu dipertimbangkan:

 • UGREEN 65W USB-C Charger-$ 49.99 di Amazon
 • Asas Amazon 100W 4-Port Charger-$ 44.61 di Amazon
 • Baseus 100W 4-Port Charger-$ 59.99 di Amazon

Monitor mudah alih rog rog terbaik

Seperti yang dinyatakan sebelum ini dalam artikel ini, salah satu sebab utama untuk menggunakan dok dengan rog sekutu anda adalah untuk menyambungkannya ke monitor yang lebih besar supaya anda dapat bermain permainan anda menggunakan pengawal kegemaran anda. .

Uperfect Uplays C2 16-inci 120Hz Monitor Permainan Portable

Uperfect Uplays C2 120Hz Monitor 2k adalah paparan mudah alih serba boleh yang berpasangan dengan sangat baik dengan rog sekutu. Ia mempunyai panel IPS 16 inci dengan resolusi 2560 × 1600, kadar penyegaran 120Hz dan masa tindak balas 3-5ms. . Anda boleh menyemak semakan penuh C2 di sini.

Pilihan lain yang perlu dipertimbangkan:

 • Innocn 13.3 “OLED Portable Gaming Monitor 1080p – $ 199.
 • Asus Proart 23.Monitor 8 inci – $ 185.00 di Amazon

Kad SD Micro Ally Rog Terbaik

Memperluas storan di sekutu rog anda menjadi mudah dengan menggunakan kad SD mikro, dan anda harus mempertimbangkan untuk mendapatkan kad Kelas 2 (A2) untuk prestasi terbaik yang mungkin.

Catatan: Walaupun terdapat laporan dari banyak pengguna yang menghadapi masalah dengan kad SD mereka setelah menggunakannya di sekutu, kami tidak menghadapi masalah yang sama, itulah sebabnya kami dapat mengesyorkan kad SD dengan selamat di bawah berdasarkan pengalaman kami.

Samsung 512GB Pro Plus Micro SD Kad

Pilihan Teratas kami untuk Rog Ally ialah kad sd Samsung 512GB Plus SD, yang akan menggandakan kapasiti penyimpanan peranti anda dengan berkesan. Kad SD yang boleh dipercayai dan berpatutan ini kini turun hingga $ 41.20 di Amazon, dan dilengkapi dengan pembaca.

Pilihan lain yang perlu dipertimbangkan:

 • Sandisk 512GB Extreme Pro Micro SD – $ 51.77 di Amazon
 • Silicon Power 512GB SD Micro – $ 28.

SSD ROG ALLY TERBAIK

Sekiranya anda ingin menaik taraf storan anda lebih jauh dan sanggup melakukan kerja DIY, anda harus mempertimbangkan untuk menggantikan SSD di sekutu rog anda. Prosesnya cukup mudah dan anda boleh mengikuti panduan seperti ini dari Phawx di YouTube.

Sabrent Rocket Q4 2230 NVME 4.0 2TB SSD

SABRENT ROCKET Q4 2230 dibuat secara khusus untuk bersesuaian dengan Asus Rog Ally, serta dek stim dan peranti lain dengan keupayaan dalaman yang terhad. Ia memberikan prestasi Gen4 dalam bentuk padat, memberikan jalur lebar berurutan maksimum 5Gbps dan sehingga 800k IOPS.

Pengawal sekutu rog terbaik

.

Xbox Wireless Controller – Starfield Limited Edition

Kami mungkin berat sebelah, tetapi jika anda teruja kerana kami untuk RPG bertema ruang yang akan datang Bethesda, anda akan bersetuju bahawa ini adalah salah satu pengawal edisi khas yang paling indah yang pernah dibuat.

Pengawal Xbox dikenali secara meluas sebagai salah satu pengawal terbaik di luar sana, dan edisi Starfield melengkapkan reka bentuk rog sekutu dengan baik dengan butiran estetika putih dan uniknya.

Pilihan lain yang perlu dipertimbangkan:

 • 8Bitdo Ultimate Controller – $ 69.99 di Amazon

Lebih banyak aksesori untuk dipertimbangkan untuk sekutu rog anda

Razer Orochi V2 Tikus Permainan Tanpa Wayar

Dengan hayat bateri yang tiada tandingan, Razer Orochi V2 adalah tetikus permainan tanpa wayar kecil dan ringan. .

Keyboard mekanikal tanpa wayar keychron K3 v2

Keychron K3 V2 adalah papan kekunci langsing dengan suis optik profil rendah yang boleh ditukar dengan panas yang membolehkan anda menyesuaikan pengalaman menaip anda dengan mudah. Faktor bentuk padat menjadikannya teman yang hebat untuk sekutu.

Stand Desktop CableCreation Folding adalah pilihan yang sangat baik untuk mempamerkan alat rog anda dan peranti genggam lain. Ia boleh digunakan dengan hab USB-C untuk permainan dalam mod berlabuh dan juga sempurna apabila anda menggunakan pegang tangan untuk menonton video atau melayari web.

Kabel CableCreation PD 100W dengan paparan LED

Kabel CableCreation USB-C ke USB-C Cable mempunyai paparan LED digital yang menunjukkan watt yang digunakan untuk mengecas peranti anda, membolehkan anda melihat jika anda menerima kuasa yang cukup untuk mengaktifkan mod turbo di sekutu anda. Ia mempunyai output maksimum 20v 5a 100w, menjadikannya serasi dengan dok dan pengecas yang disyorkan yang disebutkan dalam artikel ini.

Kami harap anda menemui beberapa aksesori berguna untuk sekutu rog anda dalam pusingan ini. Buat masa ini, kami tidak memasukkan mana -mana kes yang dibawa ke senarai kerana kami tidak dapat melihat apa -apa yang kami benar -benar boleh mengesyorkan. Kami berhasrat untuk menyemak semula artikel pada masa akan datang sebaik sahaja pilihan yang sesuai tersedia.

Catatan ini mengandungi pautan sekutu dengan jenama rakan kongsi. Kami mendapat komisen kecil jika anda mengklik pautan dan membuat pembelian. . .

Aksesori sekutu rog terbaik untuk 2023

Dari pengawal, kad SD, bank kuasa, dan banyak lagi.

Dikemaskini: 24 Jul, 2023 3:43 PM
Dihantar: 24 Jul, 2023 3:24 PM

. Tetapi, anda mungkin sudah tertanya -tanya apa aksesori terbaik untuk pergi bersama PC mudah alih baru anda. . Ini semua adalah aksesori rog sekutu yang terbaik untuk dipertimbangkan sekarang bahawa ia akhirnya tersedia.

Tl; dr – aksesori sekutu rog terbaik

 • Rog Ally Carry Case (Rasmi) – $ 39.99
 • DBRAND ROG Ally Screen Protector – $ 24.95
 • Asus Rog Raikiri Pro Wireless Controller – $ 169.99
 • Samsung Evo Pilih Kad SD 512GB – $ 34.99
 • TeamGroup Pro Plus 512GB SD Kad – $ 23.99
 • Anker 737 Power Bank – $ 99.99

Bank kuasa rog terbaik terbaik

Anker 737 Power Bank

Anker 737 Power Bank
140W, PowerCore 24K. Klip kupon $ 40 untuk mendapatkan diskaun.

ELECJET Apollo Ultra A10x Power Power Bank

ELECJET Apollo Ultra A10x Power Power Bank

TechSmarter 20k Power Bank

TechSmarter 20k Power Bank

Anda akan mahu melabur dalam pengecas mudah alih yang serius ketika datang ke rog sekutu. Mula memikirkan lebih banyak pengecas komputer riba daripada bank kuasa untuk iPhone anda. Sama dengan dek stim, kami mencadangkan anda memilih pengecas yang 45W atau lebih tinggi, dengan kapasiti sekurang -kurangnya 10k mAh.

Dua pilihan kami ialah Elecjet 65W Apollo Ultra A10x untuk $ 89.99, atau Anker 737 Powercore 24k untuk $ 119.99. . Jika tidak, kami juga telah meninggalkan pilihan yang berpatutan juga dengan TechSmarter 20K MAH 45W untuk $ 49.99 sebaliknya.

Nota Editor: Saya memiliki elecjet a10x + anker 737 dan mereka adalah pengecas mudah alih terbaik yang pernah saya miliki. Tidak pernah membiarkan saya turun ketika menggunakannya untuk Rog Ally, Deck Steam, atau Samsung Smartphone. .

Kad sd rog rog terbaik

Samsung Evo Pilih 512GB

Samsung Evo Pilih 512GB

TeamGroup A2 Pro Plus Card 512GB

Sempurna untuk Rog Ally
TeamGroup A2 Pro Plus Card 512GB

 • Samsung Evo Pilih 256GB – $ 19.99
 • Lexar Play 1TB – $ 95.99
 • Sandisk Extreme 1TB – $ 116.99
 • Samsung Evo Plus 512GB – $ 36.99

Sekali lagi, serupa dengan dek stim, anda akan mendapat hasil yang terbaik dengan pergi ke Kad SD Kelas A2 Prestasi. Ini mudah dipilih, kerana kebanyakan kad SD mempunyai klasifikasi mereka dicetak di bahagian depan. Pilihan atas kami untuk kad SD Rog Ally adalah Samsung Evo Select 512GB, yang kini turun ke hanya $ 39.. Ini adalah kad SD yang sangat berpatutan dan akan menggandakan penyimpanan sekutu anda dengan berkesan. Jika tidak, kami telah meninggalkan beberapa pilihan lain yang lebih baik untuk anda pertimbangkan juga.

Asus - Kes Perjalanan Rog Ally Rog

Asus – Kes Perjalanan Rog Ally Rog

Sekiranya tidak menyatakan kes rog ally yang jelas, Asus ‘adalah pilihan utama untuk kes yang terbaik. . Namun, ini adalah pilihan terbaik untuk sekarang, berharga hanya $ 39.99, dan ia boleh dipesan dari Best Buy segera.

Pelindung Skrin Rog Ally Terbaik

Rog Ally - Pelindung Skrin Kaca Tempered

Rog Ally – Pelindung Skrin Kaca Tempered

 • Pelindung Skrin Kaca Tempered Ivoler (3 -pek) – $ 15.99
 • Pelindung Skrin Kaca Tznzxm Tempered (3 -pek) – $ 10.

Hanya ada satu pilihan yang hebat ketika datang ke pelindung skrin pada tahun 2023, tetapi kami akan meninggalkan beberapa pilihan tambahan di sini juga jika anda ingin menyimpannya sedikit lebih murah. Dek Dbrand’s Deck, Switch, dan sekarang Rog Ally Tempered Glass Creen Protectors adalah yang terbaik dalam perniagaan dan defintiely bernilai masa dan wang anda.

Lebih banyak aksesori Asus Rog Ally

Asus Rog Raikiri Pro Wireless Controller untuk Rog Ally - Hitam

Asus - Rog Cetra Earbud Permainan Tanpa Tanpa Tanpa Wayar

Asus – Rog Cetra Earbud Permainan Tanpa Tanpa Tanpa Wayar

 • Asus – Rog 65w Charger Dock – $ 64.
 • ROG XG Mobile EGPU Dock – Nvidia Geforce RTX 3080 (2022) – $ 1,499.00

.

Pengawal Wireless Rog Raikiri Pro yang baru kelihatan hebat dan akan berfungsi dengan keajaiban dengan sekutu, tetapi ia juga berharga $ 169.99. Oleh itu, jika anda ingin menggunakan pengawal dengan sekutu tanpa membelanjakan $ 100+, ambil pengawal DualSense atau Xbox anda dan sambungkan ke PC mudah alih melalui Bluetooth. Permainan dihidupkan!

Asus Rog Ally – 512GB

Dalam ulasan kami mengenai pegang tangan, kami menjelaskan bahawa “jika anda bermimpi tentang PC genggam berasaskan Windows yang menolak bot ke atas ciri-ciri, tidak menelan kos $ 1000+, dan memainkan permainan lulus permainan secara asli, maka Rog Ally boleh menjadi apa yang anda cari.”Ini adalah pelaburan yang sangat baik dengan aksesori yang sama ramping.

Genggam ini juga mempunyai skrin 1080p, kadar penyegaran 120Hz, dan AMD Ryzen Z1 Extreme Zen 4 APU. Sekiranya anda ingin tahu betapa ia berbeza dari dek stim, walaupun, kami mempunyai pecahan yang berguna dari semua ciri -cirinya untuk menunjukkan bagaimana kedua -duanya dibandingkan dengan membantu dalam keputusan pembelian anda.

Panduan Pembelian – Rog Ally

Asus Rog Ally (Model Extreme 512GB X1) secara rasmi tersedia dengan harga $ 699, dengan PC mudah alih kini boleh didapati di Best Buy. . Jika tidak, anda dapat melihat panduan pembeli sekutu penuh kami di sini.

Robert Anderson adalah editor pakar dan perdagangan tawaran untuk IGN. Anda boleh mengikutinya @Robertliam21 di Twitter.