Adakah Subnautica 3 akan mempunyai multiplayer? Semua yang anda perlu tahu!, Subnautica Devs mahu membuat sekuel penuh – dan mereka akan “memikirkan semula” multiplayer | Pcgamesn

Subnautica Devs ingin membuat sekuel penuh – dan mereka akan “memikirkan semula” multiplayer

Naratif Subnautica digilap kerana ia memberi tumpuan kepada permainan pemain tunggal, tetapi permainan survival lain telah melakukan ini sementara juga termasuk mod multiplayer dan koperasi. Berdasarkan, dijangka akan dibebaskan pada bulan ini, adalah permainan survival yang merayu kepada penonton yang luas semasa menyampaikan kisahnya. Membina permainan survival multiplayer dari permulaan berfungsi walaupun dalam akses awal.

Menyelam jauh ke masa depan: Adakah Subnautica 3 akan membuat percikan dengan multiplayer?

Adakah Subnautica 3 akan mempunyai multiplayer

Permainan Adventure Tindakan Terbuka Subnautica telah dicipta dan dikeluarkan oleh Hiburan dunia yang tidak diketahui.

Untuk Microsoft Windows pada bulan Disember 2014, MacOS pada bulan Jun 2015, dan Xbox One pada Mei 2016, Subnautica telah disediakan di Access Awal. Untuk Microsoft Windows dan MacOS, ia diambil dari akses awal pada Januari 2018, dan untuk Xbox One dan PlayStation 4 pada Disember 2018. Penerbitan Gearbox bertanggungjawab terhadap penerbitan fizikal versi konsol. Dikeluarkan pada Mei 2021 ialah versi Xbox Series X/S, PlayStation 5, dan Nintendo Switch.

Lebih daripada lima juta salinan telah dijual pada Januari 2020. Subnautica: Di bawah Zero, pengembangan yang berdiri sendiri, dikeluarkan pada 14 Mei 2021.

Menurut hiburan dunia yang tidak diketahui, ansuran masa depan Subnautica Siri harus termasuk mod multiplayer dan koperasi.

Subnautica dan subnautica susulannya: Di bawah sifar bukan permainan survival biasa anda; kebanyakan pemain akan bersetuju. Mereka menggabungkan persekitaran laut yang pelbagai dan kaya dengan ketakutan yang tidak rasional terhadap apa yang lebih mendalam di bawah. Walau bagaimanapun, tidak seperti permainan survival yang lain, siri Subnautica hanya tersedia untuk bermain pemain tunggal, berlepas dari sebahagian besar industri permainan yang memihak kepada permainan multiplayer atau koperasi. Siri Subnautica menonjol dari saingannya kerana permainan lain yang menawarkan pengalaman yang setanding, seperti rakit atau berasaskan, boleh menawarkan pilihan multiplayer.

Subnautica akan kehilangan tanah berbanding dengan permainan survival yang lain kerana kekurangan multiplayer, walaupun ia hanya dimainkan oleh kumpulan kecil. Walaupun siri ini masih kukuh dengan pembebasan Subnautica: Di bawah Zero, yang merupakan pemergian dari hiburan dunia yang tidak diketahui yang tidak diketahui perlu mula berfikir tentang memperluas skop subnautica dalam permainan masa depan. Menambah mod koperasi di mana pemain boleh merekrut sahabat mereka untuk menyertai mereka dalam pengembaraan lautan mereka dan membantu mereka membina pangkalan bawah air adalah satu perubahan yang perlu dilaksanakan.

Mengapa tidak bersama di subnautica lagi?

Subnautica-Observatory-Deck

Hiburan Dunia Tidak Dikenal bahawa komponen multiplayer Subnautica pada mulanya bertujuan untuk dimasukkan untuk mempercepat pelepasan permainan. Hiburan Dunia Tidak Diketahui mengakui bahawa selepas kejayaan permainan, kini berada dalam kedudukan yang sukar. Syarikat itu masih mahu menambah co-op atau berbilang pemain, tetapi berbuat demikian memerlukan sepenuhnya menulis semula mekanik permainan. Hiburan Dunia Tidak Diketahui mengisyaratkan bahawa ia akhirnya mungkin melepaskan versi permainan yang dikemas kini untuk diikuti di Jejak Multiplayer Do Do Nought Togeth.

Ringkas. Perkembangan permainan dipotong pendek, tetapi terima kasih kepada usaha masyarakat modding, pemain masih dapat mengalami subnautica seperti yang dimaksudkan. Subnautica tidak menyokong multiplayer secara rasmi, tetapi beberapa mod menambah ciri. Walaupun kepakaran ini adalah pepijat sekali.

Adakah Subnautica 3 akan mempunyai multiplayer? Multiplayer Subnautica Masa Depan

Subnautica-eraora

Hiburan Dunia Tidak Diketahui akan menentukan sama ada permainan subnautica masa depan akan mempunyai mod multiplayer, tetapi memandangkan jumlah kerja yang diperlukan untuk menyesuaikan formulanya, nampaknya tidak mungkin. Walau bagaimanapun, pemaju sekurang -kurangnya harus mempertimbangkan untuk bekerja dengan komuniti modding subnautica atau pihak ketiga untuk menambah mod multiplayer, yang boleh memberi manfaat kepada permainan. Berbuat demikian akan membawa subnautica setanding dengan permainan survival yang lain dan menambah kedalaman baru.

Naratif Subnautica digilap kerana ia memberi tumpuan kepada permainan pemain tunggal, tetapi permainan survival lain telah melakukan ini sementara juga termasuk mod multiplayer dan koperasi. Berdasarkan, dijangka akan dibebaskan pada bulan ini, adalah permainan survival yang merayu kepada penonton yang luas semasa menyampaikan kisahnya. Membina permainan survival multiplayer dari permulaan berfungsi walaupun dalam akses awal.

Permainan Subnautica Masa Depan Boleh Menggalakkan Multiplayer atau Main Co-op Dengan Berkongsi dan Meningkatkan Pengalaman Permainan. Walaupun dengan empat pemain, multiplayer ini akan memberi inspirasi kepada kreativiti dan pertunangan. Sesetengah pemain boleh memberikan pengumpulan sumber ke bangunan asas, sementara yang lain boleh menganjurkan ekspedisi pasukan laut. Multiplayer membolehkan pemain berkongsi keseronokan, penemuan, kemenangan, dan kerugian Subnautica.

Adakah kami “Adakah Subnautica 3 akan mempunyai multiplayer?“Catatan blog membantu? Kalau begitu. Sila komen bahagian di bawah.

Soalan yang sering ditanya

Adakah subnautica 3 mempunyai multiplayer?

Sebenarnya, anda boleh. Anda boleh memaksa permainan menjadi keadaan co-op di platform PC dengan menggunakan mod yang dikeluarkan pada tahun 2021. Ini bermakna anda boleh bermain subnautica dengan rakan -rakan dan menikmati pengalaman yang berbeza dan diubah suai walaupun ia bukan pembetulan rasmi.

Adakah subnautica akan mempunyai multiplayer?

Walaupun Subnautica adalah permainan pemain tunggal, mod baru membolehkannya memainkannya secara kerjasama dengan rakan. Inilah cara bermain subnautica dalam talian dengan orang lain.

Adakah Subnautica 3 keluar?

Kami menyesal untuk memberitahu anda bahawa tidak akan ada permainan subnautica ketiga. “Permainan strategi berasaskan giliran yang ditetapkan dalam dunia sci-fi,” seperti yang dikatakan PC Gamer, ada dalam kerja-kerja untuk PC dan peranti mudah alih.

Saya yıldırım, pengasas dan penyumbang utama ke laman web permainan ini. Saya telah menjadi pemain permainan profesional selama 20 tahun dan mempunyai keistimewaan bersaing dalam beberapa kejohanan permainan terbesar dan acara di seluruh dunia. Sama ada anda pemain kasual atau pemain video tegar, saya berhasrat untuk membantu anda mengambil kemahiran permainan anda ke peringkat seterusnya dan memaksimumkan pengalaman permainan anda. Oleh itu, jangan ragu untuk melayari laman web saya dan sertai saya dalam perjalanan yang menarik ini melalui dunia permainan!

Subnautica Devs ingin membuat sekuel penuh – dan mereka akan “memikirkan semula” multiplayer

Subnautica: Di bawah Zero Memulakan Kehidupan sebagai Pengembangan DLC, dan ketika ia berkembang menjadi projek yang berdiri sendiri, ia bukan sekuel penuh. Nampaknya pemaju dunia yang tidak diketahui, baik, dunia yang tidak diketahui selepas di bawah sifar membungkus penginapannya di akses awal, tetapi devs membuatnya terdengar seperti subnautica ketiga pada dasarnya tidak dapat dielakkan. Dan itu mungkin titik di mana kita akhirnya melihat sokongan multiplayer rasmi.

“Kami tahu dengan segera bahawa kami tidak melakukan multiplayer dengan di bawah sifar,” kata pengarah seni Cory Strader memberitahu kami dalam temu bual. “Ia pada mulanya akan menjadi pek pengembangan, ia adalah garis masa yang lebih pendek. Oleh itu, kita tahu itu benar -benar keluar dari skop.”Strader mengatakan bahawa sokongan VR adalah mangsa yang sama dengan pendekatan yang lebih fokus di bawah sifar – tetapi, tentu saja, ada mod untuk kedua -dua perkara itu.

Tetapi dalam kapasiti rasmi, Strader berkata “Saya akan bayangkan kita akan memikirkan semula perkara -perkara itu, sekurang -kurangnya sisi multiplayer perkara, jika kita melakukan masa depan permainan subnautica.”

Buat masa ini, Devs memberitahu kami bahawa permainan baru rahsia dalam kerja -kerja, dan bahawa seluruh studio sedang meneroka konsep untuk permainan masa depan yang segar. Pasukan sifar di bawah akan melakukan perkara yang sama apabila permainan mencecah 1.0, tetapi mereka membuat bunyi seperti subnautica lain adalah persoalan ‘bila’, bukan ‘jika’.

Thumbnail YouTube

Buat masa ini, Subnautica: Di bawah sifar adalah kerana meninggalkan akses awal pada musim bunga ini. Subnautica menyerang gabungan unik permainan survival dan permainan cerita, dan di bawah sifar ingin menindaklanjuti formula itu dengan gaya hebat.

Dustin Bailey Dustin’s All About Retro Games dan Games Adventure, serta menjadi Final Fantasy XIV Devotee. Pencapaiannya yang paling membanggakan di PCGamesn mengukir niche untuk liputan simulator trak. Seorang bekas penulis berita senior, kini anda boleh menemuinya di GamesRadar.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Lebih banyak dari PCGamesn Ikut Kami untuk Berita, Panduan dan Ulasan PC Harian PC di Twitter, Facebook, Overwolf, Steam dan Google News. Atau mendaftar ke buletin percuma kami.

Subnautica 3 – Semua yang anda harus tahu

Subnautica

Siapa yang boleh melupakan ketakutan ketika meneroka kedalaman Subnautica untuk kali pertama? Dunia yang tidak diketahui mencipta permainan survival dengan campuran seram dan cerita yang sempurna, dari melarikan diri untuk hidup anda dari Reaper Leviathan untuk menyembuhkan seluruh planet penyakit yang mematikan. Permainan ini segera diikuti oleh Subnautica: di bawah sifar, dan kini peminat sangat menjangkakan ansuran ketiga.

Syukurlah, ada tanda -tanda bahawa Subnautica 3 sudah dibangunkan di dunia yang tidak diketahui. Namun, ia mungkin masih mengambil sedikit masa sebelum anda boleh kembali ke perairan Subnautica. Untuk terus dikemas kini, inilah yang perlu anda ketahui mengenai Subnautica 3.

Bilakah subnautica 3 keluar?

Seperti menulis, ada Tiada tarikh pelepasan rasmi untuk Subnautica 3. Walau bagaimanapun, dunia yang tidak diketahui telah mencatatkan penyenaraian pekerjaan yang mengesahkan mereka bekerja pada permainan subnautica ketiga.

Pada tahun 2022, Dunia Tidak Diketahui mencatatkan beberapa kekosongan jawatan untuk permainan seterusnya di Subnautica Universe. Ini termasuk kedudukan seperti Programmer Lead, Pereka Naratif Kanan, Artis Karakter 3D Kanan, dan Peranan Integral Lain. Walaupun permainan masih berada di peringkat awal pembangunan, anda boleh berehat dengan mudah mengetahui bahawa Subnautica 3 akan berlaku.

Sekiranya kita membuat spekulasi, Subnautica 3 mungkin dikeluarkan pada tahun 2024 sejak permainan sebelumnya dikeluarkan sepenuhnya tiga tahun antara satu sama lain. Ia mungkin keluar kemudian kerana pemaju sedang mengerjakan semula permainan dari awal dengan Unreal Engine 5 dan bukannya Perpaduan. Anda mungkin juga melihat Subnautica 3 jauh lebih awal dengan versi akses awal seperti permainan masa lalu, namun tidak jelas apabila ia akan dikeluarkan.

Apa yang akan menjadi Subnautica 3?

Dengan pemaju tidak berkongsi banyak butiran, masih ada kafan misteri yang mengelilingi plot Subnautica 3. Permainan sebelumnya, di bawah sifar, berakhir dengan Robin dan al-tiba di homeworld arkitek, sehingga mereka boleh memilih untuk meneroka itu. Mereka juga boleh kembali ke planet 4546b dan membangunkan cerita baru di sana, tetapi tidak ada cara untuk memastikan.

Subnautica 3 juga mungkin akan mengekalkan penerokaan bawah air terbuka dunia, kecuali kali ini, permainan ini mungkin mempunyai multiplayer. Dalam temu bual dengan pemaju Subnautica Obraxis, dinyatakan bahawa Ketua Pegawai Eksekutif Dunia yang tidak diketahui akan terkejut jika permainan seterusnya tidak mempunyai aspek berbilang pemain. Berdasarkan itu, Subnautica 3 mungkin mempunyai pilihan co-op baru untuk anda bermain dengan rakan.

Platform apa yang akan disiarkan oleh Subnautica 3?

Jika ia mengikuti permainan sebelumnya, Subnautica 3 mungkin akan dikeluarkan pada PC, PlayStation 5, Xbox X & S, dan Nintendo Switch. Tidak jelas apakah ia akan tersedia pada konsol yang lebih lama seperti PlayStation 4 dan Xbox One pada masa ia dibebaskan. Anda juga boleh bermain Subnautica 3 pada pengganti Nintendo untuk Nintendo Switch, yang dikhabarkan sedang dalam pembangunan.

Yang akan membangunkan subnautica 3?

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Subnautica 3 akan dibangunkan oleh Hiburan Dunia Tidak Dikenal. Anda mungkin mengenali mereka dari permainan lain seperti pemecah bulan atau pemilihan semula jadi, mod untuk separuh hayat. Mereka adalah orang yang mencipta kedua -dua permainan Subnautica pada masa lalu, dan nampaknya mereka mahu membuktikan diri mereka lagi dengan Subnautica 3.

Beberapa liputan yang anda dapati di burung hantu berbudaya mengandungi pautan afiliasi, yang memberikan kami komisen kecil berdasarkan pembelian yang dibuat dari melawat laman web kami. Kami meliputi berita permainan, ulasan filem, gusti dan banyak lagi.

Hanya Otaku/Gamer biasa anda. Saya masih pelajar kolej, tetapi saya suka menulis artikel di sisi untuk bersenang -senang.

Vultures Cultured adalah laman web budaya pop yang ditubuhkan pada tahun 2013 yang meliputi semua permainan, filem, dan banyak lagi. Kami makan kata -kata anda.