Adakah Overwatch 2: Misi Story Pve Pve benar -benar bernilai $ 15?, Overwatch 2 PVE Siaran Tarikh Spekulasi, Mod Cerita, dan Misi | Pcgamesn

Overwatch 2 PVE Spekulasi Tarikh Siaran, Mod Cerita, dan Misi

Adakah Overwatch 2: Misi Story Pve Pve benar -benar bernilai $ 15?

Misi cerita Overwatch 2 akhirnya di sini, tetapi adakah mereka bernilai $ 15?

Overwatch 2: Pencerobohan akan hidup hari ini, dan ia termasuk sesuatu yang banyak pemain telah menantikan: misi cerita bersama. Walaupun kami tidak mendapat semua ciri PVE Blizzard yang diumumkan pada tahun 2019, ini merupakan langkah penting dalam sejarah permainan.

Ini kali pertama akan ada misi PVE yang tersedia untuk pemain pada bila -bila masa yang mereka mahukan. .

Walau bagaimanapun, ada tangkapan. Untuk memainkan misi tiga cerita pertama dan mempunyai akses tetap kepada mereka, anda perlu membayar $ 15 untuk Overwatch 2: Bundle Invasion. Untuk bersikap adil, bundle itu termasuk duit syiling overwatch yang cukup untuk pas pertempuran musim. Oleh itu, jika anda merancang untuk mengambil lulus pertempuran, akses kepada misi cerita akan membawa anda $ 5 dari segi sebenar.

Keputusan untuk mengenakan akses misi cerita telah terbukti kontroversial dalam komuniti Overwatch. Beberapa pemain mendakwa bahawa mereka akan berhenti permainan sebagai hasilnya.

Oleh itu, mungkin ada satu soalan utama di fikiran Overwatch 2 pemain ketika kita menuju ke pencerobohan: adalah Overwatch 2 Misi cerita pve sangat bernilai $ 15?

Sekarang saya telah bermain melalui ketiga -tiga misi cerita, saya dengan selamat boleh mengatakannya, ya, saya fikir mereka bernilai banyak. Antara permainan dan cutscenes, saya rasa misi cerita ini sangat baik dan hanya bernilai menunggu.

Lebih banyak daripada penasihat Forbes

Syarikat Insurans Perjalanan Terbaik

Rancangan Insurans Perjalanan Covid-19 Terbaik

Saya harus menyebut bahawa saya dapat memainkan misi cerita terlebih dahulu terima kasih kepada Blizzard yang memberikan saya dan ahli -ahli media akses awal media ke kandungan pencerobohan. . Saya masih boleh membelinya.

Saya telah dilaburkan dalam tradisi Overwatch untuk masa yang lama (minat anda mungkin berbeza -beza di sana), jadi sudah tentu dorongan naratif kanonik utama pertama di Forever akan membuat saya teruja. Sekiranya anda seorang pendatang baru atau memerlukan rujukan, saya sangat mencadangkan untuk memeriksa ini Kotaku sekeping, yang mempunyai pautan ke hampir semua yang anda perlu tahu mengenai kisah Overwatch setakat ini.

Saya tidak akan masuk ke mana -mana spoiler besar mengenai cerita di sini, tetapi Team 4 menceritakan naratif yang menarik di tiga misi. Beberapa wira kami bertemu antara satu sama lain untuk pertama kalinya dan beberapa yang lain bersatu semula. Terdapat beberapa pertempuran bos yang rumit, dan anda pasti perlu menjaga jari kaki anda untuk bertahan dengan penahan berbahaya serta pertempuran bos dan ancaman lain.

The Stalker adalah salah satu musuh yang lebih menakutkan yang akan anda hadapi dalam misi cerita Overwatch 2.

Izinkan saya memberi anda satu nasihat: jika anda dapat mencari tiga rakan yang sanggup membayar akses misi cerita dan bermain melalui mereka dengan anda, saya cadangkan skuad dengan mereka.

Saya hanya mempunyai masa untuk bermain melalui misi cerita sekali dan saya kebanyakannya bekerjasama dengan bot (yang cukup baik untuk membantu saya mengalahkan misi). Walau bagaimanapun, seorang lagi ahli akhbar itu kembali ke permainan saya di tengah -tengah misi pertama. Itu mungkin merosakkan mereka di sebahagian cerita, kerana saya tidak pasti mereka akan melihat cutscene pertama.

Jelas sekali, akan ada lebih banyak pemain yang melompat ke misi cerita sekarang, jadi jodoh dengan orang sebenar akan lebih mudah. Namun, jika anda boleh bersuara dengan rakan -rakan untuk bermain melalui misi cerita bersama -sama dan elakkan risiko backfilling, saya rasa itu cara untuk pergi.

Permainan misi cerita

Terdapat 19 wira yang berbeza untuk dipilih dari tiga misi. Wira yang tersedia untuk setiap orang berbeza dengan alasan cerita. Misi kedua merangkumi pilihan wira yang paling banyak.

Dalam misi pertama, yang ditetapkan di Rio de Janeiro, matlamatnya adalah untuk memusnahkan kapal sektor null yang menyerang. Beberapa wira bertemu Lucio buat kali pertama di sini. Misi memainkan versi yang dirombak dan diperluas peta Paraíso, sebahagiannya telah rosak teruk dalam pencerobohan. Saya mengambil masa 17 minit untuk mengalahkan misi ini dengan sukar.

Misi kedua ditetapkan di Toronto dan ia dipanggil “Pembebasan.”Pendek animasi sojourn adalah persediaan yang baik untuk tahap ini (dan misi cerita secara umum), jadi saya cadangkan menonton sebelum melompat ke Pve jika anda belum melakukannya.

Misi bermula dengan skuad anda membantu pelarian omnik melarikan diri ke keselamatan. Selepas itu, anda perlu mengawal NPC melalui tahap. Sekali lagi, tidak ada spoiler cerita besar dari saya, tetapi ada satu cerita yang ditewaskan sekitar separuh jalan yang saya dapati agak mengerikan. Saya hanya akan mengatakan bahawa ia berada di stesen bawah tanah dan ia mempunyai beberapa omnik.

Misi ini agak lama daripada yang pertama. Saya mengambil masa 29 minit, termasuk satu kegagalan.

Terdapat pusat pemeriksaan sepanjang setiap misi. Bergantung pada kesukaran yang anda pilih, anda akan mendapat beberapa percubaan untuk menyelesaikan larian sebelum anda bermula dari awal.

Gothenburg adalah salah satu tetapan untuk misi cerita Overwatch 2.

Yang terakhir dari ketiga -tiga misi ini berlaku di Gothenburg yang, tentu saja, bermaksud Torbjorn terlibat. Anda mungkin telah melihat petunjuk bahawa Torb mempunyai jenis menara baru yang ada di pelupusannya. Seseorang membeku musuh dan yang lain dapat membongkar mereka dari ledges.

Misi terakhir ini mempunyai akhir yang luar biasa. Saya mengambil masa kira -kira 20 minit untuk ditewaskan. Tambahkan semua itu dan, termasuk cutscenes, misi cerita dapat dialami dengan selesa di bawah 90 minit.

Cutscenes

Walaupun anda akan belajar banyak tentang hubungan antara wira dan apa yang mereka hadapi melalui permainan, kumpulan pertama misi cerita ini sangat bergantung pada cutscenes untuk memberitahu naratif itu. Itulah pilihan pintar yang diberikan bagaimana seluar pendek animasi Overwatch Blizzard yang cemerlang, video asal dan sebagainya telah bertahun -tahun.

Sekali lagi, saya menginjak dengan teliti dengan spoiler di sini. Walau bagaimanapun, saya benar -benar terkejut dengan sentuhan pada akhir cutscene terakhir. Saya tidak sabar untuk mengetahui apa yang akan datang untuk plot itu, jadi ia adalah satu kesilapan bahawa kumpulan misi cerita seterusnya adalah beberapa bulan lagi.

Anda mesti bertempur dengan musuh baru dalam misi cerita Overwatch 2.

Replayability

.

Overwatch 2Pengarah naratif audio dan teknikal Scott Lawlor baru -baru ini mendedahkan bahawa watak -watak “semuanya mempunyai pandangan naratif yang unik dan suara mereka saling menghubungkan tanpa mengira siapa yang anda pilih” dalam misi cerita. Sekitar 12,000 garis suara dicatatkan untuk misi tiga cerita ini, “Jadi wira boleh bertindak balas terhadap setiap mekanik permainan, musuh bertelur dan pukulan cerita.

Sudah tentu, anda dan rakan anda mungkin mahu mengalahkan skor tinggi anda dengan memainkan semula misi.

Saya boleh menulis sekeping untuk menyelam ke dalam spoiler cerita di kemudian hari. Overwatch 2Misi Kisah Pertama.

Untuk lebih banyak berita dan kemas kini mengenai Overwatch 2 dan permainan lain, Ikuti blog Forbes saya! Anda akan mendapat e-mel bulat mingguan yang merangkumi semua yang saya siarkan. Anda juga akan membuat saya kukuh – ini adalah cara yang baik untuk menyokong saya dan kerja saya tanpa sebarang kos.

Overwatch 2 PVE Spekulasi Tarikh Siaran, Mod Cerita, dan Misi

Tarikh pelepasan Overwatch 2 PVE sebenarnya adalah perkara sekarang, dan kami mempunyai semua butiran mengenai semua acara PVE yang akan dirancang dalam permainan FPS Blizzard.

Diterbitkan: 5 Jul, 2023

? Komuniti Overwatch telah berteriak untuk mod PVE sejak pelancaran sekuel, dan walaupun jaminan berulang dari pasukan Overwatch, kami tidak melihat jauh di luar treler permainan yang ditunjukkan di Blizzcon pada tahun 2019. .

Daripada pelancaran rasmi, Overwatch 2 PVE ditetapkan untuk dibebaskan secara beransur -ansur sebagai satu siri acara yang berterusan di setiap musim. Sudah tentu, peristiwa seperti itu telah muncul dalam Overwatch 2 sebelum ini-termasuk acara Halloween Overwatch 2 yang sangat dikasihi-jadi kami sudah mempunyai idea bagaimana peristiwa-peristiwa ini mungkin terbentuk dalam permainan PC percuma. Inilah segala yang kita ketahui mengenai tarikh pelepasan Overwatch 2 PVE.

Peta Jalan Kandungan Overwatch 2 terkini, menggariskan pelbagai acara yang dirancang untuk Musim 5, 6, dan 7, yang merangkumi pelbagai acara Overwatch 2 PVE

Overwatch 2 PVE Spekulasi Tarikh Siaran

Tarikh pelepasan Overwatch 2 PVE adalah Khamis, 10 Ogos 2023. Blizzard mengambil pendekatan yang lebih berperingkat daripada yang dirancang pertama, tetapi tarikh pelepasan pencerobohan kini ditetapkan dalam batu.

Menurut pelan tindakan kandungan Blizzard, kami tahu dengan pasti bahawa mod dan peristiwa PVE akan tiba sekali Overwatch 2 Season 4 menjalankan perjalanannya.

Pada mulanya, kami menjangkakan Overwatch 2 Pve untuk mengambil bentuk kempen cerita yang berterusan, yang terdiri daripada satu siri misi wira yang “sangat dimainkan semula” sendiri. Walau bagaimanapun, pengeluar eksekutif Jared Neuss dan Pengarah Permainan Aaron Keller mengesahkan dalam aliran Twitch baru -baru ini bahawa penglihatan ini tidak lagi.

“Pembangunan pengalaman PVE benar -benar tidak membuat kemajuan yang kami harapkan,” kata Neuss, “kata Neuss. Dia terus menerangkan bahawa pasukan Overwatch telah sukar bekerja di kerja -kerja membuat misi unik, musuh, serta bakat Overwatch 2 yang unik. “Malangnya, usaha yang diperlukan untuk menarik semua itu bersama-sama ke dalam pengalaman berkualiti badai salji yang dapat kami hantar kepada anda adalah besar, dan tidak ada yang dapat dilihat.”

. Walau bagaimanapun, perkembangan bakat dan wira tidak akan muncul sebagai sebahagian daripada misi ini.

“Kami dalam pasukan kepimpinan Overwatch tidak membuat keputusan ini ringan,” katanya terus. “Kami menyukai dunia Overwatch dan mempunyai banyak cerita baru untuk diceritakan. Bergerak ke arah ini memberi kita keyakinan bahawa kita dapat menceritakan kisah -kisah itu, walaupun dengan cara yang berbeza daripada yang kita kirim.”

Walaupun bukan apa yang dijanjikan oleh masyarakat pada mulanya, kita tahu dari pengalaman bahawa acara-acara terhad masa menawarkan perubahan yang mengalu-alukan dari memanjat pangkat Overwatch 2 yang kompetitif. Dari segi sejarah, perpustakaan media luaran Overwatch telah menjadi ruang utama untuk menemui tradisi, dan watak -watak sering memulakan kerjayanya dalam pelbagai buku komik dan sinematik sebelum muncul dalam permainan itu sendiri – termasuk Tempo Tank Hero Ramatattra. Kita boleh menjangkakan bahawa kandungan yang didorong oleh cerita yang dibariskan masih akan berfungsi sebagai ruang bagi Blizzard untuk menghidupkan kehidupan yang sama ke dalam wira permainan FPS.

Itu semua yang anda perlu tahu mengenai tarikh pelepasan Overwatch 2 PVE. . Sebagai alternatif, lihat senarai Overwatch 2 kami dan Overwatch 2 Heroes terbaik setiap peranan untuk mengejar pilihan meta semasa.

Nat Smith Jika Nat tidak mengasyikkan Andreja dan Menimbulkan Sumber di Starfield, maka dia mungkin hilang ke dalam Roguelike, permainan seram, atau menginginkan Banner di Honkai Star Rail. .

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. . Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Pengarah Overwatch 2 menerangkan mengapa mod PVE besar dibatalkan

Pengarah Permainan Aaron Keller berkongsi pandangan tentang bagaimana kandungan PVE Overwatch 2 berkembang, berkembang, dan akhirnya dibunuh.

Oleh Ash Parrish, seorang wartawan yang telah merangkumi perniagaan, budaya, dan komuniti permainan video selama tujuh tahun. .

19 Mei 2023, 9:28 PM UTC | Komen

Kongsi cerita ini

Pengarah Permainan Aaron Keller menerbitkan sebuah blog di mana dia memohon maaf atas pembatalan yang tiba -tiba tiba -tiba Overwatch 2Kandungan Pve. Blog juga berkongsi beberapa butiran mengenai asal -usul Overwatch Pve, visi peralihan untuk kandungan, dan mengapa pasukan memutuskan untuk membantahnya.

Awal minggu ini, dalam livestream pemaju yang berkongsi selebihnya Overwatch 2Roadmap 2023, Keller dan pengeluar eksekutif Jared Neuss membuat pengumuman mengejutkan bahawa mod wira yang sangat dinanti -nantikan – satu bahagian kandungan PVE permainan – telah dibatalkan.

Mod wira pada dasarnya adalah versi pemain tunggal Overwatch. Keller menggambarkannya sebagai “mod permainan yang membolehkan pemain menaik taraf wira individu melalui pokok bakat, menyediakan versi PVE yang sangat dimainkan semula .”

Hero Talent Trees Seperti yang Dilihat di Overwatch 2’s 2019 Blizzcon Presentation Image: Blizzard

OverwatchPelancaran pada tahun 2016 dan nampaknya merupakan sebahagian daripada visi yang dimiliki oleh pasukan untuk Projek Titan – FPS MMO yang dibatalkan dari mana Overwatch telah lahir.

“Semasa kami melancarkan Overwatch Pada tahun 2016, kami dengan cepat mula bercakap tentang lelaran seterusnya, “tulisnya. “Kerja bermula di bahagian PVE permainan dan kami terus terus beralih ke pasukan untuk mengusahakan ciri -ciri tersebut.”

Keller mengatakan bahawa sebagai pembangunan berterusan pada mod wira, skop hanya tumbuh terlalu besar.

“Kami cuba melakukan terlalu banyak perkara sekaligus dan kami kehilangan tumpuan,” tulis. “Kami mempunyai penglihatan yang menarik tetapi hebat dan kami terus menarik sumber dari permainan secara langsung dalam usaha untuk menyedarinya.”

Kami cuba melakukan terlalu banyak perkara sekaligus dan kami kehilangan tumpuan

Dalam beberapa tahun pertama Overwatch Kewujudan Perdana, permainan ini sering dikemas kini dengan kandungan bertema bercuti. Mod dan ciri permainan baru, seperti Deathmatch dan Bengkel Pencipta, menyimpan permainan yang agak segar. Tetapi sekitar 2019, ketika Overwatch 2 . Itulah sebabnya permainan itu berlangsung dua tahun antara siaran pahlawan ketika mereka telah dibebaskan sebelum ini setiap 4-5 bulan.

Sebagai pembangunan Overwatch 2 Terus, pasukan membuat keputusan untuk secara asasnya membuktikan pembebasan permainan dan bukannya terus melambatkannya. Bahagian berbilang pemain yang kompetitif akan datang pertama, mendarat pada bulan Oktober 2022, dan bahagian PVE akan datang pada tahun 2023.

“Selepas Overwatch 2 telah dilancarkan, kami mula menyempurnakan rancangan kami untuk musim depan,” tulis Keller. “Apabila rancangan itu berkembang, kami cuba mencari cara untuk membuat semua cita -cita kami sesuai bersama dalam rancangan yang kami percayai. Kita tidak boleh. [. ] Jadi, kami membuat keputusan yang sukar untuk memotong misi wira dan mula merancang untuk masa depan.”

Keller kemudian meminta maaf, mengakui berapa banyak Overwatch .

. “Dalam kes ini, saya menghadapi masalah berputar dari penglihatan yang tidak berfungsi. Dan untuk itu saya ingin memohon maaf kepada pemain dan pasukan kami. .

Saya menghadapi masalah berputar dari penglihatan yang tidak berfungsi.

Pembatalan Mod Hero mengejutkan peminat. Pemain menyatakan kemarahan dan kekecewaan, dengan banyak meratapi mod wira adalah alasan keseluruhan untuk “2” Overwatch 2. Yang lain merasakan kekurangan kemas kini selama bertahun-tahun Overwatch .

Saya akan mengakui kekecewaan saya sendiri. Saya tidak sabar untuk mempunyai sesuatu yang benar -benar Untuk membawa saya kembali ke permainan yang saya telah menyimpan jarak saya sejak musim 3. Tetapi kematian Hero Mode hanya satu hari lagi dalam pembangunan permainan. Pembatalan berlaku walaupun dalam keadaan yang terbaik dan permainan ini khususnya menjalani pergolakan monumental.

. Pertama, Jeff Kaplan, pengarah permainan Overwatch dan veteran Blizzard 19 tahun, meninggalkan syarikat itu. . Activision Blizzard adalah dan masih dalam kekacauan atas tuntutan undang -undang gangguan seksual, pengambilalihan Microsoft yang belum selesai, usaha syarikat untuk memerangi usaha kesatuan pekerja, dan pulangan yang tidak popular untuk mandat kerja. Di tengah -tengah semua itu, Overwatch 2 PVE tidak dibatalkan sepenuhnya; Kami tidak mendapat visi penuh yang kami tunjukkan pada tahun 2019. Rahmat, untuk pasukan pembangunan sekurang -kurangnya, merasa perlu.