Activision Blizzard yang dimiliki Studio Proletariat’s Union Pilihan Raya Mati – The Verge, Activision Blizzard enggan mengakui Kesatuan Proletariat |

Activision Blizzard enggan mengakui kesatuan proletariat

Proletariat akan menjadi kesatuan ketiga Activision Blizzard selepas kejayaan kesatuan-kesatuan QA di Raven Studios dan, yang paling baru-baru ini, Blizzard Albany. Tawaran Kesatuan Proletariat adalah kepentingan khusus kerana ia menjadi usaha penyatuan “dinding-ke-dinding” yang pertama termasuk pekerja dari pelbagai jabatan.

Pilihan Raya Kesatuan paling terkini Blizzard dimatikan

Menurut pekerja di Proletariat, Ketua Pegawai Eksekutifnya terlibat dalam tingkah laku yang menjadikan pilihan raya ‘bebas dan adil mustahil.’

Oleh Ash Parrish, seorang wartawan yang telah merangkumi perniagaan, budaya, dan komuniti permainan video selama tujuh tahun. Sebelum ini, dia bekerja di Kotaku.

24 Jan, 2023, 6:16 PM UTC | Komen

Kongsi cerita ini

Dalam sentuhan yang mengejutkan dan sangat ironis, para pekerja di Proletariat milik Blizzard yang dimiliki oleh Activision telah membatalkan pilihan raya mereka. Kenyataan dari Pekerja Komunikasi Amerika mengesahkan berita mengatakan bahawa CEO Proletariat Seth Sivak adalah untuk menyalahkan.

“Seperti banyak pengasas, dia mengambil kebimbangan pekerja sebagai serangan peribadi dan mengadakan siri mesyuarat yang demoralisasi dan tidak dapat dikuasai kumpulan itu, membuat pilihan raya yang bebas dan adil,” kata kenyataan CWA.

Proletariat akan menjadi kesatuan ketiga Activision Blizzard selepas kejayaan kesatuan-kesatuan QA di Raven Studios dan, yang paling baru-baru ini, Blizzard Albany. Tawaran Kesatuan Proletariat adalah kepentingan khusus kerana ia menjadi usaha penyatuan “dinding-ke-dinding” yang pertama termasuk pekerja dari pelbagai jabatan.

Syarikat induk Activision Blizzard Microsoft baru -baru ini secara sukarela mengiktiraf kesatuan yang terdiri daripada pekerja QA di Zenimax Online Studios. Microsoft telah mengadopsi dasar yang tidak campur tangan dengan usaha penyatuan studio, seorang pekerja dasar di Proletariat yang bernama Proletariat yang diharapkan akan memohon di sana, terutamanya sejak pengambilalihan Activision Blizzard berada di peringkat akhir tetapi penuh.

“Malangnya, Ketua Pegawai Eksekutif kami bertindak balas dengan mengadakan mesyuarat yang membingkai perbualan sebagai pengkhianatan peribadi, bukannya menghormati hak kami untuk bergabung bersama untuk melindungi diri kami dan mempunyai tempat duduk di meja, terutama selepas Activision Blizzard memperoleh proletariat,” kata Dustin Yost, Jurutera Perisian di Proletariat dan ahli Jawatankuasa Penganjur Pekerja Proletariat / CWA, dalam siaran akhbar CWA. “Mesyuarat itu menundukkan mereka. Semasa kami menarik balik petisyen pilihan raya kesatuan kami hari ini, dan benar -benar berharap pengurusan akan mengutamakan kebimbangan yang membawa kami untuk mengatur, saya masih percaya bahawa kesatuan adalah cara terbaik bagi pekerja dalam industri kami untuk memastikan suara kami didengar.”

Jurucakap Activision Blizzard Joe Christinat menjawab berita itu berkata, “Kami menghargai bahawa CWA secara sepihak memutuskan untuk menarik balik petisyennya sebagai tindak balas kepada maklum balas pekerja. Seperti yang telah kami nyatakan, kami mengalu -alukan peluang untuk setiap pekerja untuk selamat menyatakan keutamaan mereka melalui undi sulit.”

Christinat terus menafikan bahawa Ketua Pegawai Eksekutif Proletariat mengganggu usaha penyatuan di studio yang mengatakan dalam e -mel ke Ambang,

“Ketua Pegawai Eksekutif Proletariat bertindak balas terhadap kebimbangan daripada pekerja yang merasa tertekan atau diintimidasi oleh CWA dan menginginkan lebih banyak maklumat mengenai apa yang menyertai kesatuan. Dia mempertahankan hak pekerjanya untuk menyatakan keutamaan mereka dalam undi peribadi, jadi mereka tidak dapat disasarkan untuk perspektif mereka – seperti dia sendiri disasarkan oleh CWA sekarang.”

Perlu diperhatikan pekerja Proletariat juga menyatakan bahawa mesyuarat Sivak tidak menggalakkan pekerja -pekerjanya untuk meneruskan undi Kesatuan. Walau bagaimanapun, keputusan hari ini tidak menghalang undi kesatuan yang lain tidak boleh berada di masa depan studio. Menurut laman web Proletatiat sendiri, “Kepimpinan Proletariat adalah dan selalu menjadi pro-pekerja. Malah, nama proletariat diilhamkan oleh ketidakpuasan pengasas sebagai pekerja dalam industri.”

Ambang telah mengulas proletariat untuk memberi komen.

Kemas kini Selasa 24 Januari 6:11 PM ET: Ditambah komen dari jurucakap Activision Blizzard Joe Christinat.

Activision Blizzard enggan mengakui kesatuan proletariat

ART KEY SPELLBREAK

Activision Blizzard enggan secara sukarela mengakui kesatuan pekerja di studio permainan proletariatnya, seperti yang dinyatakan dalam nota yang diposkan ke blog Proletariat Games semalam dan ditandatangani oleh “Pasukan Kepimpinan Proletariat.”

Syarikat itu berkata ia memulakan proses untuk mengadakan undi rasmi yang dijalankan dengan Lembaga Perhubungan Buruh Kebangsaan, menyatakan bahawa ramai pekerjanya lebih suka menimbang subjek melalui proses tanpa nama.

“Selain menjadi pilihan yang paling adil, ini juga membolehkan pekerja mendapatkan semua maklumat dan pelbagai pandangan,” kata syarikat itu. “Ini adalah keputusan yang penting, setiap orang layak untuk memprosesnya dan lebih memahami kesan potensinya.

“Kepimpinan proletariat adalah dan selalu menjadi pro-pekerja.”

Dalam pernyataan responsnya sendiri, Pekerja Komunikasi America Union bekerja dengan pekerja proletariat untuk membentuk kesatuan yang tidak setuju.

“Kepimpinan dan pengurusan atas proletariat kami di Activision telah menolak permintaan kami untuk bercakap tentang berkecuali dan memaksa kami melalui pilihan raya NLRB, walaupun supermajoriti unit tawar kami telah menandatangani kad kesatuan, dan itu bukan pro-pekerja.

“Tindakan mereka minggu ini telah keluar dari buku main kesatuan yang digunakan oleh Activision dan banyak lagi.”

Pekerja Proletariat mula -mula mengumumkan niat mereka untuk menganjurkan bulan lalu.

Tahun lepas melihat pasukan QA di perisian Raven Activision Blizzard dan Blizzard Albany Studios membentuk kesatuan, dan dalam kedua -dua kes penerbit membuat mereka melalui proses pengundian rasmi dan bukannya mengakui kesatuan.

Minggu lalu, Activision Blizzard ibu bapa yang dalam menunggu Microsoft secara sukarela mengakui kesatuan QA di seluruh studio Zenimax sebagai sebahagian daripada perjanjian berkecuali buruh yang dilanda CWA pada Jun lalu untuk mendapatkan kesatuan untuk menggugurkan bantahannya terhadap pengambilalihan Activision Blizzard.

Topik dalam artikel ini

Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

  • Activision Blizzard Ikut
  • Perniagaan Ikut
  • Pembangunan mengikuti
  • Proletariat mengikuti
  • Penerbitan mengikuti

Tahniah atas ikut pertama anda!

Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

Brendan menyertai Gamesindustry.biz pada tahun 2012. Berpusat di Toronto, Ontario, beliau pernah menjadi editor berita senior di GameSpot di AS.