85 Permainan Pemain Tunggal Terbaik yang Bermain Pada 2023 – Gameranx, permainan pemain tunggal terbaik | Trend digital

Permainan pemain tunggal terbaik

Contents

Platform: PS4 Switch – 17 Ogos 2023
Tarikh Siaran: Xbox 360 PS3 – 18 Mei 2010

85 permainan pemain tunggal terbaik yang dimainkan pada tahun 2023

Terdapat banyak orang di luar sana yang percaya bahawa majoriti pemain tidak bermain gelaran pemain tunggal. Itu adalah satu penipuan. Terdapat banyak tajuk pemain tunggal untuk membuat pemain gembira di semua platform. Jangan percaya kita? Berikut adalah 50 daripadanya!

Permainan yang akan datang hingga 3 bulan akan datang

#85 kebohongan p

Platform: PC 18 September 2023
Tarikh Siaran: PS4 PS5 Xbox One XSX | S September 19, 2023

Kita semua tahu kisah Pinocchio, tetapi seperti semua cerita, mereka kadang -kadang boleh diubah secara drastik bergantung kepada siapa yang memberitahu mereka. Dalam Kebohongan p, Anda adalah versi yang sangat berbeza dari boneka legenda, dan perjalanan Pinocchio akan menjadi lebih sengit ini.

Dalam permainan, anda sedang berusaha mencari pembuat anda di bandar Krat. Bandar ini korup ke teras, dan raksasa ada di mana -mana. Anda perlu membina Pinocchio sehingga dia dapat menahan ancaman yang menanti. Tetapi itu bukan semua. . Oleh itu, berhati -hatilah dengan apa yang anda pilih dan katakan.

#84 Starfield

Platform: PC XSX | S
Tarikh Siaran: 06 September, 2023

Pasukan di Bethesda telah membuat tajuk permainan yang menguasai selama lebih dari 25 tahun. Tetapi sekarang, mereka berusaha untuk mendorong diri mereka ke ketinggian baru dengan ketibaan Starfield. Permainan ini akan menjadi alam semesta baru pertama yang mereka buat dalam beberapa waktu, dan mereka berusaha untuk membina sesuatu yang setiap pemain ingin meneroka dan menikmati.

Anda akan membawa kepada bintang -bintang dan menikmati jalan cerita yang akan membuat anda membuat pelbagai pilihan yang boleh mempengaruhi apa yang anda lakukan dan ke mana anda pergi seterusnya. Atau anda hanya boleh menceburkan diri ke alam semesta yang telah mereka buat sehingga anda dapat melihat semua yang ada untuk melihat.

Dengan berpotensi beratus -ratus jam permainan, anda tidak akan bosan untuk beberapa waktu.

#83 Core Armored VI: Kebakaran Rubicon

Platform: PC PS4 PS5 Xbox One XSX | S
Tarikh Siaran: 25 Ogos, 2023

? Adakah anda ingin melihat kembali ke francais yang membantu menubuhkan salah satu pemaju permainan video terbaik di luar sana? Sekiranya ya, sediakan diri anda Teras Armored VI: Kebakaran Rubicon!

Betul! FromSoftware menyelam kembali ke francais mech tercinta untuk kali pertama dalam satu dekad. Dengan pengalaman baru mereka dari tajuk lain, mereka berhasrat untuk menyampaikan pengalaman pertempuran mech epik yang memaparkan pergaduhan omni-arah di mana anda perlu berada di jari kaki anda untuk bertahan.

Sama ada anda memainkan jalan cerita utama atau menentang rakan anda, anda mesti pakaian mech anda dengan cara terbaik untuk keluar hidup!

#82 Penebusan Mati Merah

Platform: PS4 Switch – 17 Ogos 2023
Tarikh Siaran: Xbox 360 PS3 – 18 Mei 2010

Ketika datang ke tajuk Rockstar Games, anda tahu akan ada banyak tindakan untuk anda menyertai. Satu -satunya soalan ialah, berapa banyak keseronokan yang akan anda ada di sepanjang jalan?

Penebusan Mati Merah Menawarkan tindakan di pelbagai bidang kerana anda dilemparkan ke zaman Wild West dan ditugaskan untuk menurunkan sekumpulan penjenayah. Twist adalah bahawa pelanggar ini adalah kawan -kawan anda; Menariknya adalah satu -satunya cara anda akan mempunyai sekeping.

Dalam permainan baru -baru ini, anda juga akan mendapat akses ke jalan cerita “Undead Nightmare”, di mana anda akan berhadapan dengan Zombies! Seperti yang kita semua tahu, terdapat banyak perkara yang perlu dilakukan dan menembak ketika zombi berkeliaran.

#81 Final Fantasy XVI

Platform: PS5
Tarikh Siaran: 22 Jun, 2023

Adakah anda bersedia untuk Pengembaraan Grand seterusnya di Saga Epic Square Square? Jika ya, anda akan mahu melompat ke dalam Final Fantasy XVI secepat mungkin!

Permainan ini berlaku di dunia yang penuh dengan tipu muslihat politik dan backstabbing. Tetapi ia juga merupakan tempat di mana sekumpulan orang terpilih adalah saluran untuk binatang -binatang besar yang menunggu untuk dilepaskan!

Anda Clive, salah satu saluran itu, dan terpulang kepada anda untuk menyelamatkan alam dari ancaman kedua -duanya tanpa dan dalam. Anda akan mengambil sistem pertempuran baru dan menggunakan pelbagai serangan untuk mengalahkan musuh anda.

Adakah anda dapat membawa kedamaian ke tanah? Atau adakah anda akan menjadi orang yang membantu memusnahkannya?

#80 pikmin 4

Platform: Tukar
Tarikh Siaran: 21 Julai, 2023

Adakah anda bersedia untuk pengembaraan epik lain yang melibatkan anda memerintah Pikmin untuk menyelesaikan tugas? Sekiranya demikian, anda beruntung, seperti PIKMIN 4 di sini!

Permainan ini meneruskan tradisi anda menjadi ahli Kor Penyelamat. Tetapi kali ini, anda menjimatkan seluruh korps sebagai Kapten Olimar dan yang lain telah terkandas di sebuah planet yang pelik! Anda akan bersiar -siar di sekitar cuba membetulkan kapal anda, mencari ahli lain, dan bertahan dalam kehidupan asing yang berkembang maju di sana!

Gunakan pikmin anda sepenuhnya semasa menggunakan rakan baru anda di Oatchi! Terdapat cabaran di atas dan di bawah untuk menguji anda, jadi cubalah mereka semua dan lihat jika anda dapat mengatasinya!

#79 Gate Baldur 3

Platform: PC – 3 Ogos 2023
Tarikh Siaran: PS5 – 6 September, 2023

Siapa yang bersedia untuk pengembaraan gaya RPG klasik di alam D & D? Jika ya, kemudian buat watak anda dan mulakan pencarian anda Baldur’s Gate 3!

! Tetapi sama penting.

Sebaik sahaja anda membuat pilihan awal anda, anda akan mengumpulkan parti watak dan mengembara ke tanah! Anda akan melawan kejahatan, membuat pilihan yang akan mempengaruhi alam, perjalanan ke kandungan hati anda, dan mungkin percintaan beberapa watak di sepanjang jalan.

#78 Remnant 2

Platform: PC PS5 XSX | S
Tarikh Siaran: 25 Julai, 2023

Adakah anda bersedia untuk sekali lagi membantu memimpin kemanusiaan terhadap musuh yang sukar dipercayai? Remnant II mengikuti tajuk co-op hit yang akan meletakkan anda dan orang lain dalam perjuangan untuk semua kewujudan! Kami bermaksud secara literal kerana musuh anda ingin memusnahkan semua realiti!

Jadi ya, anda mungkin boleh menghalang mereka daripada melakukan itu.

Sama ada anda bermain bersendirian atau dengan orang lain, anda akan pakaian watak anda untuk menjadi pejuang terbaik yang boleh. Gunakan sistem baru dan penyebaran senjata untuk bertarung dengan mereka. Jangan takut untuk mencampur dan memadankan apa yang boleh anda akses, kerana ia mungkin menjadi kunci untuk mengambil musuh masa depan!

#77 Dredge

Platform: PC PS4 Xbox One PS5 XSX | S Switch
Tarikh Siaran: 30 Mac, 2023

Sudah tiba masanya untuk memancing! Siapa yang tidak suka berbuat demikian? , Anda akan pergi ke satu set pulau yang penuh dengan sejarah dan misteri dan mesti cuba memancing apa yang anda boleh untuk mengembangkan kraf anda.

Khususnya, anda akan memenuhi kuota dan kemudian menggunakan pendapatan anda untuk pakaian bot anda supaya anda boleh pergi ke tangkapan yang lebih besar dan menjana lebih banyak wang.

Tetapi seperti yang dinyatakan, ada misteri dalam rantai pulau ini, dan anda akan dibimbing untuk memikirkannya. Tetapi apakah kebenaran misteri yang telah anda hantar untuk mencari? Apa kaitannya dengan makhluk kedalaman? Semoga di dalam kapal anda dan cari tahu!

#76 Menara Pizza

Platform: PC
Tarikh Siaran: 26 Januari, 2023

Terdapat banyak permainan yang aneh di luar sana untuk anda beli, tetapi Menara Pizza mungkin menarik minat anda di pelbagai peringkat.

Dalam permainan, anda bermain sebagai tukang masak pizza yang perniagaannya berada di ambang keruntuhan kerana menara literal pizza yang berdekatan. Oleh itu, berikan kepada naluri baser anda, anda memutuskan untuk pergi ke menara dan menghancurkannya ke kerajaan datang.

Anda akan meletupkan setiap peringkat dengan kelajuan dan keganasan yang luar biasa dan menurunkan semua musuh dalam. Dengan lima tingkat yang penuh dengan tempat untuk pergi, anda akan sibuk untuk beberapa waktu.

Ingatlah, ini semua dalam nama pizza yang baik.

#75 Kemanusiaan

Platform: PC, PS4, PS5
Tarikh Siaran: 16 Mei 2023

Gambar sekarang sekumpulan orang. Massa orang yang sangat besar yang perlu sampai ke suatu tempat tetapi tidak dapat sampai ke sana sendiri. Siapa yang dapat menyelamatkan mereka dalam masa keperluan mereka? Anda, tentu saja. Tetapi siapa awak? Dalam Kemanusiaan, Anda adalah anjing, dan anda perlu menjadi “budak lelaki yang baik” untuk mendapatkan orang -orang keselamatan.

Berhati -hati membawa mereka melalui 90 tahap yang penuh dengan kelainan, giliran, dan bahagian berpandu supaya mereka dapat membuatnya ke jalan seterusnya. Visual akan agak menakjubkan ketika anda menonton orang -orang di belakang anda mengambil langkah yang telah anda ambil.

Kemudian, bawa orang anda terhadap bos yang ingin menghalang kemajuan anda! Bolehkah anda membawa mereka ke akhir?

#74 Metroid Prime Remastered

Platform: Tukar
Tarikh Siaran: 08 Februari, 2023

Banyak permainan berhak mendapat rawatan “remastered” untuk satu sebab atau yang lain. Tetapi ketika datang ke Metroid Prime Remastered, Ini cerita lain. Tajuk ini dianggap sebagai salah satu permainan terbaik generasi ketika ia keluar di Nintendo Gamecube dan trilogi bahawa ia adalah sebahagian daripada membawa Samus Aran kembali ke pusat perhatian.

Tetapi sekarang, dengan versi permainan remastered ini, anda akan dapat melihatnya di puncaknya di Nintendo Switch dan menyaksikan mengapa permainan ini masih sampai ke hari ini.

Dari pertempuran orang pertama ke penjelajahan dan cerita, anda akan merasakan segala-galanya Samus Aran lakukan dan berjuang untuk menjaga dia hidup.

#73 Seperti Naga: Ishin

Platform: PC PS4 Xbox One PS5 XSX | S
Tarikh Siaran: 21 Februari, 2023

Kisah Samurai bukan hanya mengenai pedang pedang yang mereka ambil atau peperangan mereka adalah sebahagian daripada. Bagi banyak samurai, perjalanan itu paling penting dalam banyak aspek.

Dalam Seperti Naga: Ishin, . Perjalanannya akan membawa dia ke Kyoto pada tahun 1860 -an. Dalam tempoh sejarah Jepun ini, semuanya bersandar di pinggir pisau tajam, menunggu seseorang menghantarnya ke satu arah atau yang lain. Itu boleh jadi anda.

Misi peribadi anda adalah mencari orang yang membunuh ayah anda. Tetapi sepanjang perjalanan anda, anda boleh membawa keadilan ke Kyoto dengan cara yang tidak berkuasa.

#72 Ujian Outlast

Platform: PC
Tarikh Siaran: 18 Mei 2023

Sekiranya anda peminat permainan seram, maka anda mungkin bermain atau sekurang -kurangnya tahu mengenai francais Outlast. Dua ansuran utama telah dikeluarkan, dan sebelum kami mendapat Outlast 3, kami mendapat pengalaman seram yang tertumpu kepada multiplayer. Ditetapkan dengan baik sebelum peristiwa dua perlawanan pertama, dan pemain akan mendapati bahawa ujian luar biasa ditetapkan semasa Perang Dingin. Anda tidak lama lagi akan mendapati diri anda tidak lebih daripada subjek ujian yang terkunci di belakang pemenjaraan kejam Perbadanan Murkoff. Anda digunakan untuk menguji pencucian otak dan eksperimen yang tidak beretika yang lain. Untuk keluar, anda perlu menyelesaikan satu siri ujian. Tetapi seperti permainan lain, anda akan menemui musuh yang membunuh anda untuk memenuhi kematian anda. . Nasib baik, anda boleh bermain ini sebagai pengalaman solo atau mencari bantuan dengan rakan -rakan melalui multiplayer koperasi dalam talian.

#71 Hi-Fi Rush

Platform: PC XSX | S
Tarikh Siaran: 25 Januari 2023

Adakah permainan mendapat lebih banyak sci-fi daripada kanak-kanak yang mempunyai hatinya bersatu dengan pemain muzik dan kini menjadi sumber gaya pertempurannya? Sekiranya tidak, kita perlu menulis semula buku panduan secara serius.

Bagaimanapun, dalam Hi-Fi Rush, Anda akan dibuang ke masa depan dystopian di mana syarikat lebih bersedia untuk melemparkan orang yang mereka kacau, termasuk anda. Tetapi anda tidak bersendirian dalam perjuangan anda untuk membawanya. Cari sekutu yang unik dan gunakan kebolehan mereka bersama anda sendiri untuk memanjat “tangga korporat” dan dapatkan bayaran balik yang anda layak!

Selain itu, dengan sistem tempur yang unik, anda akan mempunyai musuh pertempuran letupan.

#70 Pembunuhan Sonic the Hedgehog

Platform: PC
Tarikh Siaran: 31 Mac, 2023

Sonic the Hedgehog akhirnya nampaknya akan melalui Renaissance bahawa peminat telah memohon. Antara gelaran buatan kipas, “Frontiers” yang baru dia pergi pada tahun lepas, dan gelaran yang akan datang dengan semua “Superstars,” anda boleh merasakan perkara yang akhirnya berubah.

Tetapi jika anda mahukan sentuhan pemain tunggal dalam siri ini, dapatkan Pembunuhan Sonic the Hedgehog! Permainan ini memaparkan anda sebagai salah satu rakan Sonic selepas mereka menaiki kereta misteri pembunuhan untuk ulang tahun Amy Rose. Tetapi seperti yang anda boleh meneka, perkara tidak cukup apa yang mereka tampil. Atau adakah mereka?

Dengan Sonic “mati,” anda mesti mengetahui kebenaran! Cari petunjuk, soal saksi -saksi, dan cari pembunuh!

#69 Final Fantasy XVI

Platform: PS5
Tarikh Siaran: 22 Jun, 2023

Square Enix bersedia untuk menyampaikan salah satu cerita paling gelap dan paling mengerikan yang pernah melalui Final Fantasy XVI. Persoalannya, adakah anda akan bersedia untuk apa cerita akan menunjukkan kepada anda?

Permainan ini bukan sekadar pertembungan pedang dan sihir. Ini kisah membalas dendam yang akan menelan tanah dan sesiapa sahaja yang cuba menghentikan kemarahannya.

Anda adalah Clive Rosfield, seorang lelaki yang bersumpah untuk melindungi ahli utama Kerajaan, yang hanya menjadi abang anda. Tetapi apabila kejadian yang dahsyat berlaku, Clive akan meneruskan usaha membalas dendamnya dan membuka kunci kuasa besar yang akan membiarkannya menelan tanah dengan kemarahannya!

#68 Street Fighter 6

Platform: PC PS4 PS5 XSX | S
Tarikh Siaran: 02 Jun, 2023

Capcom telah menjadi salah satu ketua genre permainan pertempuran selama lebih dari 30 tahun. Francais utama mereka telah memperkenalkan beberapa watak yang paling ikonik dalam semua permainan, dan sekarang, sudah tiba masanya untuk mengambil sesuatu ke peringkat seterusnya.

Street Fighter 6 akan membawa kesakitan dan gaya, kerana Capcom keluar untuk menyampaikan pengalaman yang menyambut namun mendalam. Kegemaran Fan kembali ke perjuangan bersama pendatang baru yang akan menawarkan cara baru untuk bertarung.

! Jadi apa yang anda tunggu? Menyelam tindakan dan lihat jika anda seorang pahlawan dunia yang benar!

#67 Pulau Mati 2

Platform: PC PS4 Xbox One PS5 XSX | S
Tarikh Siaran: 21 April, 2023

Adakah anda bersedia menghadapi orang mati sekali lagi? Di Dead Island 2, anda akan diletakkan di Los Angeles selepas wabak zombie yang salah, dan terpulang kepada anda untuk bertahan. Bertahan dengan gaya Los Angeles! Anda akan mempunyai pilihan untuk pergi ke banyak bahagian LA dan melihat betapa buruknya setiap bahagian. Kemudian, apabila anda menjumpai zombi, anda boleh mengalahkan mereka dengan pelbagai cara, termasuk menggunakan persekitaran untuk kelebihan anda untuk menghapuskannya! Selain itu, kerana ini adalah LA, anda akan berpeluang bertemu dengan selebriti dan melihat bagaimana mereka faring dalam kiamat zombie ini!

#66 The Legend of Zelda: Air mata Kerajaan

Platform: Tukar
Tarikh Siaran: 12 Mei, 2023

Sudah lama datang, tetapi telah datang. . Pautan dan Zelda melepaskan kuasa Ganondorf, dan Hyrule dipecahkan sebagai hasilnya.

Dipisahkan antara satu sama lain, pautan mesti menggunakan kuasa baru untuk melintasi versi baru Hyrule ini dan simpan hari ini!

Permainan ini akan mempunyai banyak elemen permainan baru untuk mencuba dan lapisan baru untuk diterokai di Hyrule. Rahsia apa yang tersembunyi di Kepulauan Sky? Apa yang menanti di bahagian bawah tanah di alam?

Apakah rancangan sebenar Ganondorf? Main permainan dan cari tahu!

#65 Star Wars Jedi: Survivor

Platform: PC PS5 XSX | S
Tarikh Releease: 28 April, 2023

Ruang permainan perlahan-lahan menjadi banjir dengan permainan video yang lebih banyak mengenai add-on, pas musim, dan lain-lain “pengalaman” yang dikemas kini berbanding hanya mengenai permainan itu sendiri. Jadi jika anda mencari tajuk yang semata-mata pengalaman pemain tunggal sementara juga menjadi sangat hebat, Star Wars Jedi Survivor adalah untuk anda.

Permainan ini mengikuti perjalanan berterusan Cal Kestis ketika dia berusaha untuk menurunkan empayar dan menjamin keselamatan orang -orang di sekelilingnya.

Memakai lampu anda dengan pelbagai cara untuk mengalahkan pelbagai musuh dan membuka kunci kuasa baru untuk membantu memberi anda kelebihan! Pengalaman yang mendalam menanti, jadi percayai kekuatan dan ambil langkah pertama anda.

#64 hati liar

Platform: PC 16 Februari 2023
Tarikh Siaran: PS5 XSX | S 17 Februari 2023

Siapa yang tidak suka mengambil raksasa besar untuk mempamerkan bahawa anda boleh melakukannya? Sekiranya anda ingin melompat ke dalam beberapa tajuk memburu raksasa tetapi mahukan yang akan menjadi lebih mudah untuk masuk, Hati liar adalah orang yang boleh diperiksa.

Permainan ini meletakkan anda dalam versi Jepun di zaman pertengahan dengan beberapa kelainan fantasi. Twists itu adalah sekte raksasa yang dikenali sebagai Kemono yang mengganas segala -galanya di sekeliling anda.

Untuk menyelamatkan hari, anda mesti menggunakan senjata dan teknologi yang kuat untuk membunuh binatang sebelum mereka merosakkan segala -galanya. Ia tidak akan mudah, kerana pelbagai jenis raksasa mesti dibunuh, masing -masing dengan kekuatan dan kelemahannya sendiri. Jadi merancang dengan sewajarnya!

#63 anak lelaki hutan

Platform: PC
Tarikh Siaran: 23 Februari 2023

Hutan itu menjadi hit besar apabila ia dibebaskan, jadi melihat sekuel akhirnya masuk ke pasaran tidak menghairankan. Di dalam anak -anak hutan, pemain menuju ke pulau terpencil mencari jutawan yang hilang. Walau bagaimanapun, apabila sampai ke pulau itu, anda menjumpai suku kaum kanibal yang tinggal di kawasan tersebut. Di sini pemain mesti mencuba dan bertahan di pulau itu dan halangannya. Sebagai contoh, anda perlu membangkitkan sumber dan membina struktur, senjata, dan kepingan gear berguna yang lain. Sementara itu, kanibal ketika mereka cuba memusnahkan struktur anda atau menyerang secara langsung jika anda tidak berhati -hati. Kami juga tidak boleh lupa untuk menyebut bahawa permainan ini juga mempunyai musim, jadi anda juga perlu menyediakan diri anda dengan makanan yang cukup bersama -sama dengan bersiap untuk keadaan sejuk yang datang dengan musim sejuk.

Platform: PC XSX | S
Siaran: 25 Januari 2023

Sekiranya anda belum bermain Hi-Fi Rush, Anda telah kehilangan sesuatu yang istimewa. Permainan ini adalah gabungan aksi, pengembaraan, dan permainan irama yang unik yang direka untuk mengepam jantung anda dan tidak berhenti!

Anda memainkan peranan bintang rock wannabe muda yang menjalani prosedur yang tidak cukup mempunyai kesan yang diinginkan. Terutamanya kerana anda berakhir dengan pemain mp3 di hati anda, itu tidak sepatutnya berlaku.

Untuk melawan syarikat yang meletakkan anda dalam mengikat ini, anda mesti mengumpulkan sekutu dan berperang dengan pukulan drum anda sendiri!

Permainan ini cerah, menyeronokkan, dan gila. Oleh itu, jangan terlepas pukulan, atau anda akan merasakan kekalahan.

#61 jantung atom

Platform: PC PS4 Xbox One XSX | S PS5
Siaran: 21 Februari, 2023

Ramai pemaju tertanya-tanya jika tajuk pemain tunggal “mati” atau “tidak patut dibuat”. Baik, Jantung atom adalah bukti bahawa mereka berbuat baik -baik saja. Tidak lama selepas pembebasannya, permainan mempunyai berjuta -juta pemain di dalamnya, dan banyak orang bercakap mengenainya.

Permainan ini berlaku dalam sejarah alternatif di mana Rusia membina utopia. Tetapi perkara -perkara runtuh apabila robot mereka menjadi haywire, dan eksperimen mutan mereka longgar.

Anda memainkan lelaki yang cuba bertahan dalam kegilaan sambil belajar apa yang berlaku di “Utopia.”Kemudian, bersiaplah untuk menggunakan senjata dan kebolehan yang luas untuk mengeluarkan musuh dan mengalami apa yang ditawarkan oleh” Wonderland “ini.

#60 Resident Evil 4 REMAKE

Pemaju: Capcom
Penerbit: Capcom
Platform: PC PS4 PS5 XSX | S
Tarikh Siaran: 24 Mac, 2023

2023 telah menjadi permulaan yang panas di pasaran pemain tunggal, dan anda mungkin mahukan tajuk yang akan menjadikan rambut di belakang kepala anda berdiri ketika anda bermain. Sekiranya ya, pembuatan semula Residen Evil 4 Mungkin yang anda perlukan.

Tafsiran moden klasik yang dikasihi akan membuat anda sekali lagi bermain leon s. Kennedy semasa dia meneruskan misi penyelamatan. Misi kata adalah untuk menyelamatkan anak perempuan Presiden. Tetapi perkara tidak semudah yang muncul. Pekan Sepanyol yang anda hantar penuh dengan dijangkiti!

Oleh itu, gunakan kecerdasan dan senjata anda untuk mendapatkannya, dan kemudian keluar hidup!

#59 Hogwarts Legacy

Tarikh Siaran: 10 Feb 2023 | Platform: PC PS5 Xbox Series X | S
(PS4 Xbox One April 4, 2023) Switch (25 Julai, 2023)
Kamera: Orang Ketiga
Multiplayer: Tidak
Co-op: (Tempatan: Tidak | Dalam Talian: Tidak)
Genre: Dunia Terbuka, RPG, Fantasi, Tindakan RPG

Sekiranya anda mahu melangkah ke dunia Harry Potter, Hogwarts Legacy patut dijemput. Permainan ini akan melemparkan anda ke dunia yang ajaib tetapi ditetapkan sebelum peristiwa jalan cerita Harry Potter. Di sini, anda mengambil peranan seorang pelajar yang disesuaikan yang mendapat penerimaan lewat ke Hogwarts School of Witchcraft dan Wizardry. Kami belajar bahawa protagonis kami adalah kunci kepada rahsia kuno yang boleh merosakkan dunia sihir. Sekarang anda sedang dalam perjalanan belajar tentang sihir yang lama dilupakan ini dan mengungkap mengapa ia telah membuat kebangkitan semula. Oleh kerana ini adalah tindakan RPG, pemain dapat meneroka dunia terbuka, sama ada sekolah atau kawasan sekitarnya seperti Hogsmeade. .

#58 Pembuatan semula Angkasa Mati

Pemaju: Motif Studio
Penerbit: Electronic Arts Inc.
Platform: PC PS5 XSX | S
Siaran: 27 Januari 2023

Dengan dunia yang sangat tertumpu pada pengembaraan berbilang pemain, ia sentiasa menyegarkan apabila anda mendapat pengalaman pemain tunggal yang sangat baik untuk memberi tumpuan. Pembuatan semula ruang mati membawa anda kembali ke kedalaman ruang yang mengerikan untuk menghidupkan semula salah satu perjalanan pemain bertemakan seram yang terbaik.

Sebagai Isaac Clarke, anda akan berani koridor kapal perlombongan untuk mencari jawapan. Apa yang berlaku kepada kru? Mengapa ada raksasa di mana sahaja? Bagaimana Ishak mungkin dapat bertahan hidup ini?

Pasukan di belakang pembuatan semula meletakkan usaha tambahan ke dalam dunia dan Ishak, jadi anda akan mendapat lebih banyak hubungan dengannya daripada yang anda lakukan sebelumnya. Jadi jika anda tidak pernah memainkan asal, atau tidak memainkannya dalam beberapa ketika, dapatkan pembuatan semula.

#57 requiem kisah wabak

Bagi Amicia, dia hanya mempunyai satu matlamat dalam hidupnya. Untuk melindungi Hugo dan cuba mendapatkan kutukannya. Setelah melarikan diri ke tanah baru, kedua -duanya merasakan mereka akhirnya akan mempunyai keamanan. Tetapi mereka salah. Apabila kuasa Hugo kembali, dan tikus wabak mengikuti, mereka mesti pergi ke pulau suci yang mungkin menyembuhkannya sekali dan untuk semua.

Tetapi ramai yang berdiri di jalan matlamat anda. Anda perlu menentukan bagaimana anda akan berurusan dengan mereka dan sejauh mana anda akan pergi untuk menjaga Hugo selamat.

Kisah cinta yang gelap dan menyayat hati menanti, jadi bersiaplah untuk itu.

#56 Sifu

Atas sebab apa pun, permainan seni mempertahankan diri tidak mendapat banyak cinta dalam ruang permainan video. Di luar permainan pertempuran, tetapi mereka lebih “dihalang” jika anda memikirkannya.

Sifu, Sebaliknya, menyampaikan pengalaman seni mempertahankan diri yang bermakna dan menyeronokkan untuk pemain untuk menikmati. Dalam tajuk, anda bermain sebagai murid muda yang tuan seni mempertahankan diri dibunuh. Anda melatih diri anda untuk membalas dendam dan mencari mereka yang membunuh mereka.

Kematian hanya satu lagi jalan ke hadapan dalam tajuk. Kerana apabila anda mati, anda mendapat lebih banyak pengalaman untuk membuka lebih banyak langkah. Tetapi yang lebih tua anda dapat, semakin rendah kesihatan anda. Oleh itu, adakah anda akan dapat membalas dendam sebelum hidup anda berakhir?

#55 Tinggi dalam Kehidupan

Kami tahu bahawa permainan ini tidak popular pada masa ini kerana salah satu daripada orang di belakangnya, jadi kami akan memberi tumpuan semata -mata pada permainan. Okey?

High on Life, anda bermain sebagai Joe biasa dari Bumi ketika planet ini diserang oleh makhluk asing. Selain itu, makhluk asing ini menculik manusia untuk merawat mereka seperti ubat yang mereka dapat tinggi.

Anda akan memakai beberapa perisai dan menggunakan senjata bercakap untuk menjadi pemburu kurnia yang mengembara galaksi untuk menghentikan orang asing ini di trek mereka. Pengembaraan yang aneh dan gila akan mengisi telinga anda ketika anda cuba mengalahkan makhluk asing ini.

#54 persona 5 diraja

Ramai pemain gembira Persona 5 Royal Akhirnya pergi pelbagai platform, kerana ia adalah peluang pertama mereka untuk menikmati permainan di sistem yang mereka ada.

Di JRPG yang dikasihi, anda akan bermain sebagai Joker, pemimpin kumpulan yang dikenali sebagai Pencuri Phantom. . Oleh itu, bekerjasama dengan rakan, rakan sekelas, dan personas untuk membawanya ke dalam istana hati mereka.

Apa lagi, Bangun Joker supaya dia mempunyai hubungan terbaik dengan rakan -rakannya dan mendapat kebolehan baru dari mereka!

#53 God of War: Ragnarok

Musim sejuk telah tiba di tanah tuhan -tuhan Norse, dan Kratos sekali lagi menentang mereka dan rancangan mereka untuk dunia.

Mengikuti klasik PS4, Kratos dan Atreus mesti meneroka sembilan alam mitos Norse untuk menghentikan rancangan Odin untuk memulakan Ragnarok dan menamatkan segala -galanya.

Sebagai Kratos menggunakan senjata yang hebat sehingga anda dapat melawan tuhan -tuhan seperti Thor dalam konflik epik dan mempelajari kebenaran tentang apa yang sedang terjadi dengan anaknya, maka sebagai Atreus, belajar lebih banyak tentang warisannya dan melihat jalan ke hadapan bahawa masa depannya harus ambil!

Adakah anda akan membiarkan Ragnarok berlaku? Atau adakah anda akan membunuh tuhan -tuhan sebelum anda menjaga orang yang anda cintai selamat?

#52 Pokemon Legends: Arceus

Adakah anda bersedia untuk pengembaraan luar biasa yang memaparkan Pokemon? Dalam Pokemon Legends: Arceus, Anda akan kembali ke tanah yang akan menjadi Sinnoh untuk perjalanan, tidak seperti apa yang telah anda lakukan sebelum ini.

Kerana di tanah Hisui, orang dan pokemon masih tidak baik. Oleh itu, tugas anda untuk mencari, menangkap, dan mengetahui lebih lanjut mengenai setiap pokemon tunggal di rantau ini untuk melengkapkan pokedex pertama.

Lebih -lebih lagi, tanah Hisui berurusan dengan gangguan masa yang melengkung kawasan tertentu ketika muncul.

!

#51 Evil West

Pemaju: Terbang Liar Liar
Penerbit: Focus Entertainment / Focus Home Interactive
Tarikh Siaran: 22 November, 2022
Platform: PC PS4 PS5 Xbox One XSX | S

Gambar Wild West sekarang. Apa yang awak nampak? Tanah yang jauh? Koboi pada kuda mereka? Outlaws cuba mencari nafkah dengan mengambil dari orang lain? Kami meragui ramai di antara kamu yang akan mengatakan anda gambar Vampire pada hari -hari koboi dan pelanggar, tetapi di Jahat barat, Mereka ada di sana.

Lebih -lebih lagi, mereka telah berada di sana untuk seketika, membina kuasa. Sekarang mereka telah datang ke permukaan untuk mengeluarkan manusia, dan anda adalah salah satu dari beberapa yang dapat menghentikannya.

Anda akan mengambil gerombolan vampir dengan senjata khusus dalam permainan yang didorong oleh naratif ini. Perlahan -lahan menaik tarafnya semasa anda maju untuk menjadikannya lebih kuat dan mengendalikan vampire yang lebih sukar yang datang dengan cara anda.

#50 Minecraft

Kenapa Minecraft Di bahagian bawah senarai ini? Nah, seperti beberapa permainan lain di luar sana, terdapat mod pemain tunggal di dalamnya, dan terdapat banyak mod multiplayer di dalamnya. Untuk tujuan itu, salah satu elemen utama permainan sedang berjalan dan melihat apa yang telah dibuat oleh orang lain dengan pelbagai blok dan sumber mereka.

Tetapi, dengan tanda yang sama, permainan ini sangat baik untuk pemain tunggal kerana anda boleh membuat barangan anda sendiri dan kemudian menyiarkannya dalam talian untuk melihat bagaimana ia disusun dengan orang lain. Anda boleh membina sesuatu yang unik atau mencipta sesuatu dari salah satu francais kegemaran anda; pilihan adalah milik anda.

#49 Cyberpunk 2077

Manakala Cyberpunk 2077 Adakah melantun kembali besar di Steam dan platform lain sekarang, ia tidak bermula dengan cara itu. Tajuk terbaru CD Projekt Red sepatutnya menjadi salah satu pencapaian yang paling cemerlang. Sebaliknya, ia menjadi kegagalan yang hampir memusnahkan syarikat. Tajuk itu penuh dengan pepijat dan isu pada pelancaran, dan sistem tertentu tidak dapat memainkannya dengan betul.

Cepat ke hadapan kira -kira dua tahun, dan permainan akhirnya kembali ke kakinya, yang baik kerana Night City adalah tempat yang anda ingin pengalaman, memandangkan kebebasan yang anda miliki. Oleh itu, jadikan samurai watak yang anda mahukan dan lihat sejauh mana yang membawa anda.

#48 Death Stranding

Selepas Hideo Kojima dipaksa meninggalkan Konami, langkah seterusnya jelas. Dia membuat produksi Kojima dan berangkat membuat peribadinya. Yang pertama adalah misteri dan membingungkan .

Tidak ada apa -apa mengenai permainan ini yang anda harapkan. Anda mungkin fikir ia adalah permainan tindakan, tetapi pemain telah menyatakan bahawa ia lebih daripada “simulator pakej.. Sebagai Sam Bridges, anda mesti menghantar barang ke tempat lain dan mewujudkan hubungan baru di antara mereka supaya dunia dapat berkembang kembali kepada apa yang pernah berlaku.

#47 Seri Knight Shovel

Walaupun ramai yang mungkin berfikir bahawa hari-hari 8-bit sekolah lama industri sudah berakhir, banyak pemaju telah membuktikan bahawa mereka masih mempunyai kehidupan di dalamnya. Permainan Kelab Yacht telah membuktikan ini berulang kali dengan Shovel Knight Siri tajuk.

Permainan ini memberi tumpuan kepada wira titular yang mesti menceburkan diri di tanah abad pertengahan yang penuh dengan raksasa untuk mencari rakan kongsi yang pernah hilang. Sepanjang perjalanan, dia akan bertempur dengan kesatria, mengumpulkan khazanah, dan mendapatkan barang untuk membantunya mengatasi kejahatan!

Kemudian, apabila anda selesai dengan permainan utama, anda boleh menyemak spinoffs! Masing -masing berbeza dari yang lain dan mengalu -alukan anda untuk pengalaman baru.

#46 Deus Ex Series

Tajuk Deus Ex yang asal membawa banyak peminat ke kaki mereka ketika mereka menyampaikan dunia yang unik dengan banyak pilihan permainan dan cerita yang mendalam.
Tajuk -tajuk Deus Ex yang lebih moden memaparkan anda sebagai Adam Jensen, seorang lelaki yang telah menjadi versi cybernetic sendiri yang mesti mengatasi dunia yang melihatnya sebagai bahaya ketika dia cuba membuka kunci Tropes yang lebih dalam.
Dua perlawanan di barisan moden meletakkan anda dalam senario yang anda boleh mengalahkan dengan pelbagai cara. Anda boleh pergi senjata api, teknologi hack untuk menubuhkan perangkap, atau pergi sepenuhnya diam. Pilihan adalah milik anda.

#45 Siri Doom

Moden DOOM Permainan dibuat oleh Bethesda, yang, bersama pencipta asal perisian ID, merombak permainan ke tahap keseluruhan gore dan kekejaman.

Anda akan bermain sebagai Doomslayer, yang mempunyai kuasa dan ketabahan yang luar biasa yang bahkan makhluk -makhluk bawah tanah tahu takut. Anda mesti menggunakan pelbagai senjata untuk memotong, meletup, dan merobek gerombolan makhluk untuk menjadi yang terakhir berdiri.

Serius, jika anda seorang yang suka sekumpulan keganasan dalam permainan video, kedua -dua permainan moden sesuai untuk anda. Jadi sama ada anda bermain Doom 2016 atau Doom Abadi, Anda akan mempunyai banyak tangan di tangan anda, dan anda tidak akan keberatan sebentar lagi.

#44 Titanfall 2

Kami tahu itu Titanfall 2, Seperti pendahulunya, mempunyai komponen multiplayer yang signifikan yang dinikmati oleh orang ramai, tetapi anda akan terkejut dengan sejauh mana kisah pemain tunggal. Kisah ini mengikuti seorang rifleman yang berakhir di belakang garis musuh. Satu -satunya harapan mereka untuk bertahan hidup adalah titan vanguard yang membuat hubungan dengan mereka. Sekarang, kedua -duanya mesti bekerjasama dan menjalin ikatan untuk membantu mereka hingga akhir.

Kisahnya adalah mengapa orang berharap kami mendapat gelaran ketiga dalam francais. Terdapat banyak ruang untuk mengembangkan permainan dan melihat ke mana ia boleh pergi seterusnya. Sekarang, kita tidak akan pernah tahu apa yang mungkin berlaku.

#43 Kawalan

Anda memasuki Biro Kawalan Mencari Jawapan. Satu -satunya perkara yang akan anda dapatkan adalah lebih banyak soalan. Kejutan kejutan meletakkan anda di agensi di mana dunia dapat melesat di sekeliling anda, dan anda boleh mendapatkan kuasa yang luar biasa ketika anda melawan lantai dan dimensi untuk mendapatkan kebenaran.
Tetapi sebenarnya hanya permulaan dari apa yang ada.
Di mana abang awak? Anda mesti mencari dia dan mendedahkan peristiwa pelik yang membawa anda ke biro di tempat pertama. Selain itu, jika anda kelihatan cukup keras, anda mungkin hanya mencari sambungan ke francais kegemaran peminat.

#42 Resident Evil 7: Biohazard

Residen Evil 7: Biohazard adalah yang pertama dari tiga berbeza Tajuk dalam senarai ini. Membuktikan bahawa masih banyak yang perlu diberikan dalam siri ini.

, Residen Evil 7: Biohazard adalah yang banyak yang setuju membantu menetapkan panggung untuk kembali francais ke kemuliaan melalui momen-momen yang pertama dan menakutkannya. Anda bermain sebagai musim sejuk Ethan, seorang lelaki yang isterinya hilang kepadanya, hanya untuk dia kembali mengejutkan di Louisiana.

Anda berlumba untuk mendapatkannya, hanya untuk mencari diri anda dalam sebatian yang penuh dengan orang dan raksasa yang dahsyat. Pertempuran melalui mereka dengan senjata yang anda dapati untuk mendapatkan kembali isteri anda!

#41 Mario + Rabbids Kerajaan Pertempuran

Ini adalah satu pengalaman pemain tunggal yang tidak dijangka menjadi baik, tetapi Kemudian Mario + Rabbids Kerajaan Pertempuran keluar, dan ia meniup fikiran semua orang.

Dunia Mario dan Rabbids bersatu bersama dalam kemalangan, dan hasilnya telah menyebabkan kerajaan -kerajaan menjadi penuh raksasa yang aneh bahawa kedua -dua pasukan itu perlu bekerjasama! Tidak seperti Xcom siri, anda perlu pergi ke medan perang yang mendalam dan menubuhkan watak anda untuk serangan mereka. . Fikirkan ke hadapan supaya anda dapat memaksimumkan kerosakan yang anda lakukan!

Ia aneh, ia mencabar, dan ia adalah letupan untuk bermain.

#40 Celeste

Celeste

Celeste tidak seperti banyak permainan dalam senarai ini kerana ia mencampurkan platform rumit dengan pengembaraan introspektif yang mendalam yang akan mencabar anda di banyak peringkat.

Anda akan bermain Madeline, yang mesti memanjat gunung yang menakutkan untuk mengatasi masalah peribadinya. Sepanjang perjalanan, dia akan bertemu dengan banyak watak yang mungkin membantunya atau menunjukkannya ke hadapan.

Permainan ini mudah dipelajari tetapi sukar untuk maju melalui. Anda perlu melatih diri anda untuk menguasai mereka dan melalui tahap yang sukar. Kemudian, apabila anda mengalahkan permainan, bermain “Side B” untuk cabaran yang lebih sukar! Adakah anda akan sampai ke puncak gunung?

#39 Saints Row The Remastered Ketiga

Reboot Saints Row Francais keluar baru -baru ini, dan ia tidak dilakukan dan banyak yang diharapkan. Ia bermula dari awal tetapi tidak banyak keseronokan dan kegembiraan yang dimiliki oleh permainan sebelumnya.

Jadi jika anda mahukan pengalaman pemain tunggal yang tidak kehilangannya, anda akan mahu Main Saints Row yang Remastered Ketiga. Remaster gelaran ketiga meletakkan anda kembali ke kasut bos, yang telah memimpin orang -orang kudus menjadi terkenal. Tetapi, apabila mereka kacau dengan kumpulan yang dipanggil sindiket, geng itu digegarkan dan mesti membalas dendam.

Ini adalah entri dalam francais yang meniup bumbung dari tempat ketika tiba dan bahkan mendapat pencalonan Goty. Anda akan melawan pegulat, memandu dengan harimau, terbang tangki melalui udara, pergi ke ruang siber, dan banyak lagi! Jadi, seperti yang mereka katakan, tariknya!

#38 Knight Hollow

Seperti yang anda lihat, kami memastikan untuk meletakkan beberapa permainan indie dalam senarai ini, dan salah satu yang terbaik adalah Knight Hollow.

Tajuk Metroidvania ini meletakkan anda di kerajaan bawah tanah di mana ramai yang cuba membuat nama mereka ketika mereka mencari harta karun. Yang lain mencari jawapan kepada apa yang berlaku dengan Empayar Jatuh. Kemudian ada yang mencari bahaya di dalam dan ingin mengalahkan mereka untuk kemuliaan!

Anda akan bermain sebagai makhluk terbaru untuk memasuki dewan purba ini. Perjalanan melalui dunia yang saling berkaitan dan melihat apa yang akan menunjukkan kepada anda. Menghadapi bug dan makhluk lain dan berkawan dengan beberapa penduduk di tanah.

Kemudian, menyelam ke DLC untuk lebih banyak pengembaraan!

#37 psikonaut 2

Teka siapa yang pulang! !

Tetapi dalam Psychonauts 2, Perkara tidak betul -betul pergi untuk merancang setelah dia tiba. Organisasi ini mempunyai tahi lalat dalam pangkatnya, dan pemimpinnya berada dalam funk sejak mereka diculik dan diselamatkan!

Sekarang, anda perlu pergi ke minda sekutu dan musuh anda untuk mengetahui apa yang sedang berlaku. . Gunakan kuasa psikik yang luar biasa untuk memerangi raksasa dan terikat melalui tahap!

Adakah anda dapat menyelamatkan psikona?

#36 Horizon Zero Dawn

Kami mempunyai kedua -dua penyertaan di Horizon francais dalam senarai ini, terutamanya kerana, tidak seperti siri lain yang anda akan lihat dibundel bersama, kedua -dua pengalaman adalah kegembiraan untuk dimainkan. Anda boleh jujur ​​menikmati satu tanpa yang lain jika anda mahu.

Dalam Horizon Zero Dawn, anda berada dalam masa depan yang sangat berbeza daripada yang anda harapkan. Kemanusiaan telah kembali kepada suku -suku, planet ini telah berkembang dengan banyak apa yang telah dibina oleh orang, namun terdapat raksasa robot raksasa yang berkeliaran di tanah.

Anda bermain sebagai Aloy, yang terdesak untuk membuktikan dirinya dan melindungi planet ini. Anda akan mendorongnya melalui usaha yang mendalam yang akan membawa anda melawan robot besar dengan gabungan teknologi. Mainkannya pintar, atau menjadi agresif seperti yang anda mahukan.

#35 Dunia Luar

Obsidian Entertainment adalah pasukan di belakang beberapa RPG terbaik yang pernah anda mainkan, tempoh. Salah satu dari mana kita boleh memakai di sini melalui . Sebaliknya, kami akan memberi tumpuan kepada tajuk asal mereka yang sama baiknya: Dunia luar.

Dalam permainan ini, anda berada di alam semesta alternatif di mana syarikat telah mengambil alih segala -galanya. Anda terbangun dari tidur cryo dan mesti memutuskan bagaimana anda akan menyelamatkan koloni yang anda lakukan atau doom lebih jauh.

Anda akan memenuhi pelbagai jenis watak yang lebih tinggi dan kemudian bekerjasama dengan mereka atau menentang mereka untuk menyelesaikan matlamat anda. Menggunakan senjata yang mengagumkan, meneroka pelbagai dunia, dan membentuk semuanya dengan keinginan anda.

#34 Lambang Kebakaran Tiga Rumah

Lambang api telah menjadi siri pemain tunggal yang luas sejak hari-hari terawal di Super Famicom. Maju ke Nintendo Switch, dan Lambang Kebakaran Tiga Rumah membawa salah satu pengalaman muktamad untuk siri ini.

Di dalamnya, anda memainkan profesor yang berpaling kepada tentera upahan yang mengetuai kelas yang anda pilih melalui kisah masing -masing. Setiap tiga rumah mempunyai pemimpin dan rakan sekelas yang unik, dan setiap cerita akan menghadapi ancaman yang berbeza. .

Oleh itu, angkat kelas anda dengan baik dan bawa mereka dalam pertempuran berasaskan giliran epik.

#33 Siri Bioshock

Siri Bioshock mempunyai kesan besar ke dunia sejak ia bermula. Permainan pertama dan ketiga terutama meninggalkan tanda yang tidak boleh dimakan pada permainan pemain tunggal dan dunia yang mengagumkan yang anda boleh menceburkan diri.
Sama ada anda bermain di kedalaman keghairahan atau melonjak melalui awan Colombia, anda akan dimasukkan ke dalam dunia di mana kuasa anda tumbuh melalui ramuan yang unik dan anda memilih yang mana yang akan digunakan.
Lebih -lebih lagi, yang terbaik dari ketiga -tiga permainan ini mempunyai kelainan naratif yang masih bergema dengan pemain hingga ke hari ini! Oleh itu, sementara tajuk kedua tidak memenuhi hype, dua yang lain sahaja adalah lebih banyak alasan untuk mencuba siri ini.

#32 Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain adalah tajuk terakhir dari Konami yang Hideo Kojima bekerja. Ia boleh dikatakan karya terbesarnya ketika dia membawa masa lalu dan masa depan Metal Gear untuk menutup dengan menamatkan gelung yang dia mulakan lama dahulu.

Anda akan bermain sebagai Ular Venom dalam Perang Melawan Kumpulan Ketenteraan XOF. Anda mesti membina tentera anda dan mengambil misi yang akan menguji dan mencabar anda. Bahagian yang terbaik, walaupun anda boleh menjalani misi ini dalam apa jua perintah yang anda mahukan.

Tetapi apakah rahsia mengenai ular venom yang akan membuka kunci misteri dari permainan yang lalu? Anda mesti bermain untuk mengetahui!

#31 Assassin’s Creed Series

Mudah salah satu francais terbesar Ubisoft pernah dibuat, berlaku di atas banyak tajuk yang ditetapkan dalam masa akan datang dan pelbagai masa lalu.

Permainan akan memainkan peranan dalam pelbagai garis masa semasa anda mencuba dan bukan sahaja menetapkan perjalanan sejarah tetapi menjadikan nama anda di dalamnya. Sama ada masa Perang Salib, puncak Yunani Kuno, atau kembali ke bentuk melalui tajuk yang akan datang Mirage, Anda mesti menggunakan pelbagai senjata dan kemahiran untuk mengalahkan musuh dan menyelesaikan cabaran.

Satu -satunya sebab francais yang dikasihi ini sangat rendah dalam senarai ini adalah bahawa permainan tidak konsisten selama bertahun -tahun. Walaupun, penyertaan baru -baru ini telah menghiburkan.

#30 Legend of Zelda: Kebangkitan Pautan

Semak Roundup

Sekiranya anda sedang mencari pengembaraan sekolah lama yang dibalut grafik sekolah baru, anda harus mendapat Legenda Zelda: Kebangkitan Pautan.

Tajuk klasik ini memaparkan pautan di pulau misteri yang dia cuci. Satu -satunya cara untuk bebas dari pemahaman pulau itu adalah untuk membangkitkan dewa misteri yang dikenali sebagai ikan angin, bahawa mimpi buruk yang jahat telah menjadi tebusan.

Tetapi ketika anda pergi melalui pulau itu, rahsia diturunkan yang akan mencabar semua yang anda lakukan pada masa akan datang. Tajuk atas ke bawah ini dibuat semula dengan grafik yang menggemaskan sambil mengekalkan segala yang membuat permainan hebat terlebih dahulu. Jadi jika anda tidak dapat memainkannya di The Game Boy, pastikan untuk memainkannya di Nintendo Switch.

#29 Resident Evil Village

Kisah musim sejuk Ethan berakhir dengan Kampung Evil Resident. Setelah menyelamatkan isterinya dalam permainan sebelumnya, cabaran terbarunya adalah untuk menyelamatkan anak perempuannya dari sekumpulan entiti gelap di sebuah kampung terpencil setelah wajah yang biasa membawanya.

Menanggung kesakitan yang tidak dapat dibayangkan ketika anda berjalan melalui kampung, dari manor wanita vampire yang tinggi 9 kaki ke kedalaman hutan di mana raksasa menanti anda. Anda mesti maju ke hadapan untuk menyelamatkan anak perempuan anda, tidak kira kos badan anda.

Selain itu, dengan DLC baru -baru ini, anda akan mendapat cerita baru yang meletakkan kuku terakhir di dalam keranda keluarga Winters.

#28 nier: automata

? Anda .

Judul ini meletakkan anda dalam peranan android secara eksplisit dicipta untuk berjuang untuk manusia terhadap kekuatan robot yang luar biasa. Sebagai 2b, 9s, dan banyak lagi, anda akan meneroka dunia yang ditimpa ini dan melakukan apa yang anda boleh dalam pertempuran sengit untuk mengatasi kemungkinan.

Tetapi tidak semuanya seperti yang muncul. Semasa anda maju melalui tajuk, anda akan menyaksikan kebenaran tentang dunia dan tertanya -tanya sama ada anda perlu menyimpannya. Permainan ini sesuai untuk mereka yang menginginkan pengalaman yang mendalam di dunia yang menarik.

#27 The Last of Us Series

Agak sukar untuk dibincangkan Yang terakhir antara kita Siri kerana kebanyakan akan bersetuju bahawa ini adalah beberapa permainan yang paling indah, mendalam, dan berkuasa yang telah keluar dalam sepuluh tahun yang lalu. Tajuk asalnya sangat besar sehingga ia memperoleh hampir setiap anugerah Game of the Year yang mungkin dan baru -baru ini mendapat pembuatan semula lengkap.

.

Dengan itu, anda mungkin tertanya -tanya, “Mengapa permainan ini di bawah titik separuh senarai?”Baiklah, anda ingat bagaimana yang kedua pergi, jangan awak?

Xenoblade Chronicles 3 adalah RPG lain yang dibina atas semua tajuk sebelumnya, kemudian menghidupkannya sehingga 11.

Anda bermain sebagai enam watak yang hidup di dunia yang hanya dikenali untuk perang. Mereka tinggal hanya sepuluh tahun, dan kemudian mereka hilang. Tetapi apabila pertempuran antara enam ini membawa kepada sentuhan yang tidak dijangka, mereka kini mendapati diri mereka dalam usaha untuk kebenaran dan mempelajari kehidupan.

Dunia Xenoblade Chronicles 3 sudah cukup untuk membuat anda sibuk untuk masa yang lama. Ia lima kali saiz tajuk sebelumnya dan dipenuhi dengan pencarian yang besar dan kecil untuk anda lakukan. Tambahkan itu ke sistem pertempuran yang mendalam, dan anda akan melihat mengapa begitu banyak peminat Nintendo memuja permainan ini.

#25 cakrawala dilarang ke barat

Horizon Dilarang Barat adalah sekuel permainan hit dari permainan gerila yang memperluaskan kisah Aloy ketika dia berjuang untuk menyelamatkan dunianya sekali lagi.

Planet ini mati. Oleh itu, dia mesti menceburkan diri jauh di luar tanah yang dia tahu kebenaran. Serta menghentikan komplot mereka yang telah menarik rentetan dari awal.

Horizon Dilarang Barat membina segala -galanya Zero Dawn Dibuat, termasuk mewujudkan binatang mesin baru untuk anda melawan, cara baru untuk melawan mereka, dan kawasan baru yang besar untuk diterokai.

Sepanjang masa bersinar grafik terima kasih kepada kuasa PS5.

#24 Deathloop

Deathloop

Dalam Deathloop, Anda bermain sebagai lelaki yang terperangkap di sebuah pulau dan terjebak dalam gelung masa. Untuk memecahkan gelung dan dapatkan kebebasan anda, anda mesti membunuh pelbagai jenis orang yang tersebar di seluruh pulau. Ia lebih rumit daripada bunyi.

Lagipun, gelung masa akan dimulakan semula jika anda tidak membunuh mereka semua dalam masa. Selain itu, mereka masing -masing dilindungi oleh pelbagai orang, jadi anda juga perlu mengeluarkannya. Akhirnya, jika itu tidak mencukupi, anda perlu bertahan dengan pemain lain yang cuba membunuh anda dan memulakan semuanya dari awal!

Mengembangkan kuasa anda, fikirkan cara kreatif untuk membunuh sasaran, dan keluar!

Hades .

. Dia memutuskan untuk keluar dari alam infernal untuk menentang bapanya. Tetapi perjalanan untuk melarikan diri lebih kompleks daripada dia tahu. Dalam gelaran Roguelike ini, anda akan bertarung melalui gelombang minions dan raksasa yang hampir tidak berkesudahan. Tetapi sentuhannya ialah anda akan melakukannya dengan senjata dan alat para dewa. Oleh itu, pilih beban terbaik anda, dan lihat di mana permainan membawa anda semasa anda berinteraksi dengan pantheon Yunani dan seterusnya.

Anda akan segera melihat mengapa ramai menganggap permainan ini begitu ketagihan.

Ketika datang ke Star Wars tajuk, sama ada memukul atau terlepas sepenuhnya. Star Wars Jedi: Perintah Jatuh bersyukurlah kategori bekas sebagai Respawn Entertainment Wove sebuah cerita baru dalam galaksi jauh, jauh dan membuatnya merasa seperti itu.

Anda bermain sebagai Cal Kestis, bekas Jedi Padawan yang dapat melepaskan perintah 66. Walau bagaimanapun, dia tidak boleh bersembunyi selama -lamanya dan tidak lama lagi dibuang ke dalam pergaduhan bersama sekutu baru.

Matlamatnya adalah untuk memulihkan perintah Jedi, tetapi bagaimana mungkin? Semasa anda maju melalui permainan, anda akan membantu Cal menyambung semula dengan daya dan mempelajari kebolehan baru. Menjadi Jedi yang anda maksudkan dan mengembalikan keseimbangan ke galaksi!

#21 Metroid takut

Seterusnya adalah permainan yang berusia lebih setahun. Metroid Dread keluar dari mana -mana pada tahun 2021 dan orang ramai dengan grafiknya yang tajam dan kembali ke gaya permainan 2D yang Metroid pada mulanya dikenali.

Samus Aran kembali, dan dengan hits baru pengembaraan ditetapkan selepas peristiwa semua tajuk terdahulu, dia dihantar ke planet yang mempunyai musuh yang biasa muncul semula. Tetapi ketika dia mendarat di planet ini, dia tiba -tiba jauh di dalamnya tanpa ingatan bagaimana dia sampai di sana.

Anda mesti mendedahkan kebenaran semasa anda berjalan melalui dunia asing yang bermusuhan ini. Dapatkan kuasa baru, membina bekalan kesihatan dan peluru anda, dan berhati -hati terhadap mesin yang tidak menentu yang dikenali sebagai E.M.M..

FromSoftware telah berada di jalan untuk menjadikan permainannya lebih baik dan lebih pelbagai dengan setiap entri. Untuk bukti ini, lihatlah . Permainan ini memaparkan anda sebagai pahlawan yang cacat yang tuan muda di feudal Jepun menyelamatkan. Walau bagaimanapun, apabila Tuhan itu diambil, anda mesti melakukan semua yang anda boleh untuk membawanya kembali dan memulihkan kehormatan anda.

Permainan ini menampilkan permainan kejam yang anda harapkan dari pasukan dev, tetapi ada elemen baru untuk menguasai. Seperti bagaimana stealth Warriors anda akan membiarkan anda membunuh tanpa dilihat.

Potong jalan balas dendam sehingga anda mendapatkan kembali tuanmu. Hanya dengan itu anda akan berada dalam keadaan aman.

#19 Super Mario Odyssey

Nintendo Switch mempunyai tahun pelancaran yang luar biasa ketika datang pada tahun 2017. Permulaannya diselingi oleh gelaran yang akan kita dapatkan kemudian. Tetapi kemudian, pada tahun itu, satu lagi Game of the Year Contender tiba bersama Super Mario Odyssey.

Permainan ini meletakkan Mario dalam perjalanan lain untuk menyelamatkan Princess Peach, tetapi dengan sentuhan. !

Dia akan melintasi kerajaan-kerajaan baru untuk bersaing dengan penyu penyu. Dia tidak akan bersendirian, walaupun. Rakan barunya Cappy akan berada di sana untuk membantunya meneruskan dan “memiliki” individu tertentu supaya Mario dapat mengatasi teka -teki dan mengalahkan bos!

Jadi melompat, superstar! Mari buat Odyssey!

#18 Resident Evil 2

Yang terakhir dari Kejahatan penduduk tajuk yang akan kita bincangkan, Residen Evil 2, berdiri di atas selebihnya dengan cara tertentu, tidak sekurang -kurangnya kerana permainan ini memulakan siri remake yang berterusan walaupun sekarang.

Tajuknya benar -benar membina semula tajuk asal dan meningkatkan penampilannya dan bagaimana ia dimainkan. Permainan ini kini terasa seperti tajuk moden dengan teknologi untuk membiarkannya menjadi apa yang mereka mahukan berbanding “produk masa.”

Anda akan memainkan dua cerita yang berbeza seperti Leon S. Kennedy dan Claire Redfield kerana mereka mesti melarikan diri dari bandar raccoon yang penuh zombie. Oleh itu, milik peluru anda, mengatasi halangan, dan terus hidup tidak kira apa pun.

#17 Edisi Legenda Mass Effect

Boleh dikatakan trilogi RPG terbesar sepanjang masa, Edisi Legenda Kesan Massa menyatukan tiga asal Kesan besar-besaran tajuk dan kemudian mengubahnya secara grafik untuk memberi anda versi terbaik permainan.

Anda akan bermain sebagai Gembala Komandan yang benar -benar disesuaikan, yang merupakan harapan terbaik yang terakhir terhadap perlumbaan yang dikenali sebagai Reapers. .

Sama ada anda seorang askar pistol atau wielder biotik, anda akan mengawal Gembala sepanjang pergaduhan yang sengit dengan nasib alam semesta di barisan. Ingatlah, pilihan anda akan menentukan masa depan semua kehidupan.

16 orang 5

Atlus

Tetapi anda tidak melihat ini akan datang!

Persona 5 adalah permainan yang mengambil siri RPG berasaskan niche ke peringkat seterusnya. Gabungan grafik, menu, dan cutscen yang bergaya menjadikan siri itu menjadi hit arus perdana yang mendapat perhatian semua orang.

Anda bermain sebagai pemuda yang tidak lama lagi akan dipanggil Joker, yang akan menjadi sebahagian daripada Pencuri Phantom. Matlamat mereka adalah untuk menyembuhkan hati manusia dari kegelapan yang melanda mereka.

Terokai dunia anda dan kemudian menyelam ke dalam komplot kreatif hati untuk mendapatkan keseluruhan pengalaman. Anda juga boleh merenung orang tertentu yang anda temui sekiranya anda mahu!

#15 Marvel’s Spider-Man

Hanya ada dua permainan superhero dalam senarai ini, dan yang pertama adalah salah satu pengalaman pemain tunggal terbaik yang pernah anda miliki. Marvel’s Spider-Man dibangunkan oleh Insomniac Games, yang menjadikannya cerita Spider-Man yang sahih dengan kelainan kecil mereka di formula.

Permainan ini meletakkan anda sebagai Peter Parker di puncak akhirnya mendapat rehat besar dalam perangnya mengenai pertempuran jenayah. Anda meletakkan kingpin, tetapi itu hanya memulakan kegilaan. Musuh baru timbul dan menolak Peter ke hadnya secara peribadi dan profesional. Dia mesti melampaui batasnya untuk menghentikan semua yang mengejarnya.

Boleh dikatakan bahagian terbaik permainan ini adalah web-slinging melalui luas New York City. . Bandar ini penuh dengan kandungan, dan anda ingin meneroka semuanya.

#14 Penebusan Mati Merah 2

Penebusan mati merah itu 2 tidak lebih tinggi dalam senarai ini, dan tidak membuat kesilapan, ini adalah tajuk besar yang banyak akan dinikmati.

Anda bermain sebagai Arthur Morgan, bersama -sama dengan Geng Outlaws, yang cuba bertahan di barat liar yang perlahan -lahan dijinakkan. Untuk bertahan, mereka mesti melepaskan pekerjaan, merompak orang, dan mendapatkan apa yang mereka perlukan untuk membuatnya keesokan harinya.

Tetapi ketika noose mengetatkan di leher mereka, Morgan mesti memutuskan sama ada dengan gengnya hingga akhir adalah apa yang dia mahu atau merasa dia harus lakukan. Terokai barat liar yang indah dan buat pilihan yang akan menentukan nasib anda dan nasib geng anda.

#13 Undertale

Huh, Undertale berada di #13; itu pelik. *mengangkat bahu dalam sans*

Undertale adalah permainan cemerlang oleh pencipta Toby Fox yang menjadikan banyak konvensyen permainan di kepalanya untuk menyampaikan permainan yang bijak dan emosi yang akan menamatkan cara anda membuat keputusan.

Longgar, plotnya adalah bahawa anda seorang manusia yang jatuh ke dalam dunia raksasa dan mesti keluar. Tetapi jangan ambil segalanya seperti yang anda lihat. .

Jadi menyelam ke dalam permainan, dan lihat betapa kreatif dan menakjubkan Toby Fox membuat permainan ini. Malah muzik itu mati!

#12 portal 2

Asal Portal adalah permainan yang tidak ada yang tahu yang mereka mahukan sehingga keluar. Portal 2 Mengambilnya ke peringkat seterusnya menjadikan teka -teki dan dunia lebih luas. Benar, sebahagian daripada keseronokan siri ini memainkannya dengan rakan di Co-op, tetapi anda boleh memainkannya sendiri.

Cangkuk permainan adalah sama, pistol portal. Anda akan menggunakannya untuk menyelesaikan teka -teki dengan membuat portal dari satu tempat ke tempat seterusnya menggunakan fizik untuk mendapatkan pekerjaan yang dilakukan. Racking otak anda untuk mencuba dan memikirkan perkara -perkara yang tidak pernah lebih memuaskan daripada di sini.

Oh, dan kek masih dusta.

#11 Final Fantasy 7 REMAKE

Pembuatan semula Final Fantasy VII

Di luar sepuluh permainan terbaik yang pernah ada Final Fantasy 7 REMAKE. Kami mengikat permainan ini beberapa mata kerana walaupun ia luar biasa, ia mengambil masa yang manis untuk sampai ke sini, dan ia hanya mempunyai sebahagian daripada permainan PS1 yang asal. Tetapi semua yang lain hebat.

Anda akan bermain sebagai perselisihan awan di bandar Midgard. Beliau menyertai sekumpulan aktivis radikal yang dikenali sebagai Avalanche untuk menghentikan kezaliman organisasi Shinra. Keseluruhan permainan telah dibuat semula dari bawah dan disumbat penuh dengan kandungan.

Kekasih Fantasi terakhir Watak tidak pernah kelihatan lebih baik, dan mekanik gameplay yang berkembang akan anda menikmati setiap pertempuran.

Memulakan 10 teratas kami adalah salah satu, jika bukan permainan superhero terbaik sepanjang masa. Sebelum ada , ada Trilogi Arkham, Batman Arkham City berdiri di atas mereka sebagai tajuk yang membuktikan betapa menyeronokkan permainan superhero.

Di dalamnya, Batman mesti menyusup bahagian penjara baru Gotham yang dikenali sebagai Arkham City; Percubaan yang gila diketuai oleh Dr. Hugo pelik. Dia mesti bertahan dengan penghuni dan membongkar pelan induk tetapi banyak ahli galeri penyangaknya untuk menyelamatkan Gotham dan semua di dalamnya.

Pertempuran aliran bebas kembali dan lebih baik dari sebelumnya, dan anda akan meluncur di sekitar bahagian sisi untuk menghentikan penjahat, melakukan pencarian sampingan, dan menjadi Batman.

#9 Fallout 3

Sebilangan daripada anda mungkin membantahnya Fallout 4 tidak ada dalam senarai ini berbanding . Tetapi jika anda melihat apa yang dilakukan Bethesda dengan entri utama ketiga, ia menetapkan nada untuk permainan dunia terbuka sepanjang tahun, termasuk banyak dalam senarai ini.
Anda adalah anak kecil peti besi yang mesti menceburkan diri ke padang gurun nuklear dunia untuk mencari ayah anda. Perjalanan untuk sampai kepadanya dan kebenaran dunia tidak akan mudah. Tetapi ada banyak perkara yang perlu dilakukan di dunia ini bahawa anda akan mengalu -alukan cabaran supaya anda dapat mengatasinya.
Bina watak anda dengan cara yang anda mahukan, lakukan pencarian yang anda mahukan, dan lihat bagaimana tindakan anda mempengaruhi dunia di sekeliling anda.

Ingatlah, perang tidak pernah berubah.

#8 Elden Ring

Itu jujur ​​puisi itu Elden Ring . Permainan ini hanya keluar pada bulan Februari 2022 dan sudah dipuji sebagai salah satu permainan terbaik yang pernah ada. Serta pendahulu mudah untuk permainan tahun 2022 oleh kebanyakan pengkritik dan peminat.

Tetapi apa yang menjadikan permainan ini begitu unik? Ringkasnya, FromSoftware melakukan segala -galanya untuk memajukan tajuk sebelumnya dan menambah bakat baru ke tajuk seterusnya.

Permainan ini menampilkan dunia terbuka untuk kali pertama sementara tidak mengorbankan permainan kejam yang pernah disukai para pemain. Sebahagian daripada keseronokan adalah cabaran; Anda akan mengembara dunia abadi dan raksasa ini untuk melihat berapa banyak cabaran yang ada.

#7 The Witcher 3: Wild Hunt

CD Projekt Red mungkin tidak berada di roll terbesar sekarang selepas apa yang berlaku Cyberpunk 2077, Tetapi ramai yang mengambil hati bahawa witcher akan kembali dan boleh dikatakan akan kembali lebih kuat.

Itu mengatakan sesuatu, diberikan The Witcher 3: Wild Hunt dipuji sebagai salah satu RPG terbaik yang pernah ada. Anda bermain sekali lagi sebagai Geralt dari Rivia, yang dipanggil untuk bertindak untuk melindungi anak angkatnya di Ciri. Anda akan melalui tanah gaya zaman pertengahan yang penuh dengan sihir, raksasa, dan keganasan untuk menyelamatkannya dan menghentikan kegelapan yang akan datang.

CD PROJEKT RED OVERLOAD permainan ini dengan kandungan, dan DLCnya hanya menambah lebih banyak permainan. Oleh itu, sebaik sahaja anda masuk, anda akan berada di sekitar sebentar.

#6 God of War

Untuk menjadi jelas, kami tidak bercakap tentang permainan asal dari PS2; Kami bercakap mengenai kesinambungan PS4 yang melakukan reboot lembut francais sementara masih mengekalkan tradisi asal.

Dalam permainan, Kratos mendapati dirinya lebih tua, di tanah yang penuh dengan entiti Norse, dan dengan keluarga sekali lagi. Walau bagaimanapun, apabila isterinya yang dikasihi mati, hasrat terakhirnya adalah untuknya dan anaknya Atreus pergi ke lokasi tertentu di dalam tanah mistik untuk menyebarkan abu.

Apa yang datang dari ini adalah pengalaman ayah dan anak yang mendalam yang bermain jauh berbeza daripada permainan asal. Kratos adalah lelaki yang berbeza, dan dia menggunakan kapak bukannya kekacauannya.

God of War Ragnarok.

#5 Grand Theft Auto V

Lihatlah salah satu permainan terlaris sepanjang masa. Permainan yang masih menjual dengan baik walaupun ia keluar selama hampir satu dekad nama. Grand Theft Auto V terkejut ramai orang, bukan hanya dengan kualitinya tetapi panjang umurnya terima kasih GTA Online. .

Tajuk utama memberi tumpuan kepada tiga lelaki yang berbeza dalam fiksyen Los Santos, di mana cuba mendapatkan dapat menjadi pengalaman hidup dan mati. .

#4 The Legend of Zelda: Nafas Wild

The Legenda Zelda: Nafas Wild adalah tajuk pelancaran untuk Nintendo Switch, dan ia langsung menjadi bukan hanya salah satu gelaran yang paling disayangi dalam francais tetapi salah satu permainan terbaik yang pernah dibuat.

Kenapa? Kerana buat kali pertama, Link dapat meneroka Hyrule pada masa lapangnya. Anda boleh membawanya terus ke penjara bawah tanah utama, atau anda boleh pergi ke mini-dungeon untuk menjadi lebih kuat, atau anda boleh melakukan pencarian sampingan, dan sebagainya. Anda tidak mempunyai tether, dan ia membebaskan!

Plus, versi Hyrule ini masih belum pernah berlaku sebelum ini. Corak cuaca, musuh dibangkitkan pada waktu rawak, perkara yang berlaku pada waktu tertentu pada hari itu, dll. Terdapat banyak perkara yang perlu dilakukan di dalamnya, untuk pertama kalinya, kisah utama terasa seperti sesuatu yang anda perlu lakukan pada akhirnya.

#3 The Elder Scrolls V: Skyrim

The Skrol Elder francais selama bertahun-tahun telah menjadi salah satu puncak kandungan pemain tunggal, dan puncak itu mencapai crescendo dengan The Elder Scrolls V: Skyrim.

Ini adalah permainan muktamad bagi mereka yang ingin menyelam ke dunia dan tidak keluar daripadanya untuk masa yang lama. Akibatnya danged. Anda akan bermain sebagai Dragonborn dan usaha di seluruh dunia Skyrim mengenai pengembaraan yang anda pilih dan pilih sepanjang masa anda.

Permainan utama sahaja mempunyai beratus -ratus jam kandungan, maka anda menyelam ke DLC, dan anda akan mendapat lebih banyak lagi! Permainan ini adalah apa yang anda mahukan, jadi bersenang -senang di dalamnya!

#2 separuh hayat 2

Half-Life 3 di atasnya, tetapi sayangnya, ia tidak boleh. Kami juga tidak boleh mengatakan bahawa permainan itu akan dibuat. Namun, itu hanya membuat Half-Life 2 . Atau, jika anda tidak pernah memainkannya sebelum ini, semuanya lebih penting yang anda lakukan sebelum terlalu lama.

Anda bermain Gordon Freeman sekali lagi dan cuba menyelamatkan dunia dari ancaman asing. Tetapi Valve mengambil permainan ke peringkat seterusnya dengan memastikan bahawa semua yang anda lakukan mempengaruhi persekitaran di sekeliling anda. Oleh itu, gunakan lekuk anda dan pelbagai senjata lain untuk menyelamatkan dunia. Sementara juga memikirkan kebenaran tentang apa yang berlaku.

#1 Hantu Tsushima – Potongan Pengarah

Jin Sakai di Hantu Tsushima

Percayalah apabila kami mengatakan terdapat banyak permainan yang boleh kami letakkan di tempat #1, tetapi Hantu Tsushima – Potongan Pengarah berada di atas kerana apa yang dilakukan oleh permainan asas untuk pemain dan apa yang dipotong pengarahnya ditambah kepadanya.

Anda bermain sebagai samurai yang cuba mempertahankan pulau dari penceroboh. Tetapi itu hanya menggaru permukaan pengalaman yang mendalam ini. Anda akan melintasi Jepun yang indah dan bertemu dengan pelbagai watak unik yang semuanya menambah cerita.

Plus, pedang pedang yang sengit dalam tajuk adalah mengenai kemahiran dan bukan butang-mashing. Akibatnya, ramai yang menganggap ini salah satu permainan terbesar yang pernah ada, dan pemain tunggal untuk boot.

Permainan pemain tunggal terbaik

Sam Hill

Tidak pernah menjadi masa yang lebih baik untuk menjadi pemain permainan multiplayer, dengan tajuk yang hebat seperti Fortnite, GTA Online, dan Call of Duty: Warzone Mengambil industri dengan ribut. Walau bagaimanapun, perkara yang sama boleh dikatakan mengenai pengalaman pemain tunggal, terutamanya dalam beberapa tahun kebelakangan ini terima kasih kepada PS5, Xbox Series X | s, dan PC.

Permainan pemain tunggal yang berdedikasi adalah beberapa pengalaman terkaya, paling disayangi dalam medium, dan dalam senarai ini, kami akan melalui yang terbaik. Ini adalah permainan pemain tunggal terbaik.

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt

Platform PC (Microsoft Windows), PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Genre Peranan Bermain (RPG), Pengembaraan
Pemaju CD PROJEKT RED
Penerbit Permainan WB, Bandai Namco Entertainment, CDP.PL, Spike Chunsoft
Pembebasan 19 Mei 2015

The Witcher 3 menjatuhkan pemain ke dalam kasut Geralt of Rivia, pemburu kurnia raksasa yang mengasyik. Untuk membuat sedikit duit syiling semasa menjelajah dunia, Geralt dapat mengambil bounties untuk mengeluarkan lebih sedikit makhluk dunia, memburu manusia serigala, griffin, kejam, dan musuh-musuh yang mematikan yang mengganas orang-orang biasa. Dengan senjata senjata, koleksi kebolehan dan sihir yang semakin meningkat, dan Steed yang dipercayai bernama Roach, The Witcher 3: Wild Hunt Menawarkan anggaran 100 jam permainan dengan semua pencarian sampingan termasuk. Sama ada anda melompat ke alam semesta Witcher selepas binging siri Netflix atau telah memainkan ansuran sebelumnya dalam francais, itu adalah pengembaraan fantasi yang menakjubkan yang akan menarik anda dari lompat. Sekiranya anda bermain di PC, anda juga boleh memanfaatkan beberapa Witcher 3 mod untuk menukar permainan. Pemain PS5 dan Xbox Series X | S boleh menantikan versi gen seterusnya The Witcher 3 ditetapkan untuk dilancarkan pada masa akan datang.

Marvel’s Spider-Man

Marvel's Spider-Man

Platform PlayStation 4
Genre Hack dan Slash/Beat ‘Em Up, Adventure
Pemaju Permainan Insomniac
Penerbit Sony Interactive Entertainment
Pembebasan 07 September 2018

Salah satu permainan PS4 terbaik untuk dimainkan sekarang, Marvel’s Spider-Man Memberi peluang kepada pemain untuk meneroka New York City melalui mata superhero slinging web kegemaran di dunia. Berayun melalui dunia terbuka yang sangat terperinci di NYC semasa mencari muggers, perompak kedai, dan kecurian kereta berkelajuan tinggi, menjatuhkan ke bawah untuk menyelamatkan hari dengan beberapa webbing strategik dan akrobatik smackdowns. Dan jangan risau: Terdapat segelintir penjahat yang lebih besar untuk melawan permainan superhero ini, yang bermaksud anda tidak akan hanya berhadapan dengan jenayah kecil. Memerangi jenayah hanyalah sebahagian daripada Marvel’s Spider-Man, Walau bagaimanapun. Terdapat juga cabaran yang muncul di seluruh bandar untuk membantu mengasah kemahiran spesifik Spidey, dan hanya meneroka Manhattan dan mengambil gambar pemandangan adalah letupan apabila anda memerlukan rehat dari bermain pegawai polis. Anda juga boleh menikmati susulan, Spider-Man: Miles Morales, Tersedia untuk PS4 dan PS5 sekarang.

Azab kekal

Azab kekal

Platform PC (Microsoft Windows), PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X | S, Google Stadia

Genre Penembak
Pemaju Perisian ID
Penerbit Bethesda Softworks
Pembebasan 20 Mac, 2020

Dalam azab kekal, Bumi benar -benar ditakluki oleh iblis, dan hanya pembunuh azab yang dapat menyelamatkan planet ini dari kemusnahan yang lengkap dan neraka. Permainan ini menawarkan pengalaman syaitan yang lancar dan pantas dengan senjata berat di tangan-anda boleh mengambil kejahatan dengan peluncur roket, senapang plasma, senapang maju, dan gergaji, antara alat lain. Azab kekal adalah versi yang lebih besar dan lebih baik dari reboot 2016, juga dari perisian ID. Manakala Azab kekal Menyampaikan pembunuhan maraton klasik dari ansuran masa lalu, ia juga termasuk beberapa eksposisi dan latar belakang yang menarik yang dapat dialami pengguna antara kejam, akhir-0F-tembakan dunia, memberi anda peluang untuk mempelajari lebih lanjut mengenai pembunuh dan makhluk yang mati untuk memusnahkan memusnahkan memusnahkan memusnahkan memusnahkan memusnahkan Kemanusiaan.

Penebusan Mati Merah 2

Penebusan Mati Merah 2

Platform PC (Microsoft Windows), PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia
Genre Penembak, bermain peranan (RPG), pengembaraan
Pemaju Permainan Rockstar
Penerbit Ambil-Two Interactive, Rockstar Games
Pembebasan 26 Oktober 2018

Sharpshooter Arthur Morgan mungkin bukan renjer tunggal, tetapi Red Dead Redemption 2 adalah salah satu permainan bersendirian terbaik yang akan ada sekarang. Sama ada anda berpegang pada pencarian yang didorong oleh cerita seperti Arthur dan geng van der Linde Elakkan Undang-undang, dengan mudah meneroka persekitaran dunia terbuka yang besar untuk memburu pelts dan ikan haiwan yang jarang berlaku, atau pergi penuh-scoundrel dan menyebabkan kekacauan menembak salun tempatan, Dunia yang mendalam ini akan menarik anda ke barat lama satu cara atau yang lain. Penebusan Mati Merah 2 tetap menjadi salah satu pengalaman dunia terbuka yang terbaik di pasaran, jadi ia bernilai menyelam walaupun pada tahun 1899 cop-and-robbers tidak biasanya naik lorong anda. Walaupun peminat masih menunggu DLC sementara mod multiplayer dalam talian permainan mendapat perhatian – dan pelepasan PC agak goyah – masih sukar untuk ditewaskan.

Dunia luar

Dunia luar

Platform PC (Microsoft Windows), PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Genre Penembak, bermain peranan (RPG), pengembaraan
Pemaju Hiburan Obsidian
Penerbit Bahagian Persendirian
Pembebasan 25 Oktober 2019

A Fallout-Borderlands Hybrid, RPG Ruang Angkasa Obsidian sedang berjalan untuk banyak anugerah terbaik pada tahun 2019. Dunia luar adalah pengembaraan yang penuh dengan hati-anda yang penuh dengan makhluk aneh untuk berperang, pencarian futuristik yang memaksa pemain ke dalam quandari moral, dan, seperti mana-mana RPG, kumpulan ragtag yang salah untuk dipilih. Walaupun pertempuran adalah komponen besar permainan, cerita itu adalah plot-berat, yang memerlukan anda untuk membuang bekalan dan berbual dengan NPC dan bukannya selalu menembak musuh yang mencabar. Sahabat anda mempunyai cerita sendiri yang menyeronokkan untuk masuk, juga, dan reka bentuk alam sekitar dan makhluk akan membuatkan anda mengabaikan pencarian sampingan untuk melihat di landskap planet. Dunia luar adalah RPG yang sempurna untuk seseorang yang ingin masuk ke dalam beberapa pengembaraan ruang tetapi tidak mahu menangani deathclaws atau pistol ke gelombang musuh, la Borderlands. Ini adalah permainan yang mudah untuk dimulakan, dengan DLC yang didorong oleh cerita yang menambah lebih banyak kandungan.

Death Stranding

Death Stranding

Platform PC (Microsoft Windows), PlayStation 4
Genre Penembak, pengembaraan
Pemaju Kojima Productions
Penerbit Sony Interactive Entertainment, 505 permainan
Pembebasan 08 November 2019

Death Stranding adalah permainan terbaru dari Hideo Kojima, penglihatan di belakang francais Metal Gear Solid. Permainan ini ditetapkan di Amerika Syarikat semasa peristiwa bencana yang dikenali sebagai, “The Death Stranding,” yang membolehkan makhluk -makhluk yang merosakkan dari alam antara kehidupan dan kematian untuk memulakan perayauan di bumi. Anda bermain sebagai Jambatan Sam Porter, kurier yang ditugaskan untuk menyampaikan bekalan dan menghubungkan koloni manusia yang tersebar yang kekal. Walaupun permainan mungkin perlahan untuk sesetengah orang – jambatan banyak melakukan rintangan di sekitar kawasan yang indah tetapi berulang -ulang untuk membuat penghantaran, menjadikan permainan simulator hiking maju – ia tetap menjadi karya naratif yang telah dipuji untuk komentarnya mengenai perpecahan politik Amerika dan cara mengendalikan bencana pasca alam sekitar. Death Stranding Dilancarkan sebagai PS4 eksklusif, tetapi kemudiannya datang ke PC, bersama dengan pemotongan pengarah untuk PS5.

Sekiro: Shadows mati dua kali

Sekiro: Shadows mati dua kali

Platform PC (Microsoft Windows), PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia
Genre Hack dan Slash/Beat ‘Em Up, Adventure
Pemaju FromSoftware
Penerbit Activision
Pembebasan 22 Mac 2019

Sekiro mungkin kelihatan seperti thriller samurai hack-and-slash di luar, tetapi sistem tempurnya yang benar-benar kejam menjadikannya salah satu pengembaraan pemain tunggal yang paling mencabar di luar sana. Ditetapkan di Sengoku-era Jepun, Sekiro meletakkan anda mengawal serigala yang bersenjata, seorang pahlawan yang jatuh dibangkitkan oleh kekuatan ghaib dan mati yang mati. Walaupun bos yang kuat seperti The Guardian Ape dan Demon of Kebencian pasti meletakkan pemain melalui Wringer dan akan mengambil beberapa percubaan untuk menurunkan, tidak ada musuh dalam permainan yang dapat dianggap ringan. Salah perhitungan yang mudah dan mengambil pukulan tambahan boleh bermakna kematian secara tiba -tiba bagi dunia, bahkan dari makhluk biasa. Bukan untuk pemain permainan yang mudah kecewa, Sekiro: Shadows mati dua kali ialah sukar Permainan untuk melewati dan tidak mempunyai slider kesukaran untuk membantu sesiapa sahaja – itu sebenarnya mencetuskan banyak perdebatan mengenai kebolehcapaian untuk permainan. Tetapi bersenjata dengan beberapa strategi yang serius dan dengan amalan yang cukup, semua pergaduhan besar dalam permainan berasa lebih manis untuk menang setelah anda akhirnya menyelesaikannya.

Fallout 4

Fallout 4

Platform PC (Microsoft Windows), PlayStation 4, Xbox One
Genre Penembak, bermain peranan (RPG)
Pemaju Bethesda Game Studios
Penerbit Bethesda Softworks
Pembebasan 10 November 2015

Sekiranya Fallout 4 tidak dibungkus dengan kandungan apabila dilancarkan pada tahun 2015, segelintir DLC, banyak pakej tambahan, dan banyak mod pihak ketiga telah mengasingkan pengalaman sejak itu, membuat beberapa permainan yang serius dan pelbagai playthroughs. Selepas protagonis melarikan diri dari tidur kriogenik berikutan letupan nuklear, mereka meneroka Komanwel Pasca-Apokaliptik untuk mencari anak lelaki mereka, memerangi mutan super, kematian, penyerang, dan pelbagai bahaya yang lain di sepanjang jalan. DLC permainan telah anda meneroka pulau gelap dan ribut di Far Harbor, sebuah taman hiburan bertema nuka-cola, dan memberi anda cara untuk membuat rakan tempur robot anda sendiri. Anda juga boleh berlubang dengan kumpulan yang terselamat dan bekerja untuk membina penyelesaian untuk rakyat anda dan mengumpulkan senjata terbaik 4 untuk bertahan. Fallout 4 Masih membuat playthrough yang mendalam, yang mendalam, yang berpasangan dengan baik bersama tawaran dalam talian Bethesda yang lebih baru, Fallout 76.

Yang terakhir dari kami Bahagian II

Yang terakhir dari kami Bahagian II

Platform PlayStation 4
Genre Penembak, pengembaraan
Pemaju Anjing nakal
Penerbit Sony Interactive Entertainment
Pembebasan 19 Jun, 2020

Pembebasan TDia terakhir dari kita Bahagian II telah menawan sebahagian besar pemain, menyampaikan cerita yang luar biasa, watak yang tidak dapat dilupakan, dan permainan yang terasa berkembang dari pendahulunya. Ketika datang ke pengembaraan pemain tunggal, tidak banyak studio melakukan apa yang dilakukan oleh anjing nakal-pasukan itu telah lama berlalu sejak hari kemalangannya. Naratif adalah fokus terakhir dari kami Bahagian II, dan ia menceritakan kisah membalas dendam, menghubungkan kisahnya dari sudut pandangan dua watak. Walaupun naratifnya seolah -olah menyebabkan beberapa kontroversi di kalangan peminat dan pengkritik, anda tidak boleh menafikan tahap kualiti yang tinggi yang dikemukakan oleh anjing nakal dan Sony. Yang terakhir dari kami Bahagian II Sukar untuk masuk ke dalam apa yang membuatkan permainan ini begitu istimewa tanpa merosakkan kisahnya, tetapi hanya tahu bahawa ia akan sukar untuk diturunkan selepas perkara-perkara berlaku. Ada sebab permainan ini sangat kontroversial ketika keluar, tetapi kami memuji untuk menggulingkan jangkaan.

Hantu Tsushima

Hantu Tsushima

Platform PlayStation 4
Genre Pengembaraan
Pemaju Sucker Punch Productions
Penerbit Sony Interactive Entertainment
Pembebasan 17 Julai 2020

Permainan pihak pertama PS4 yang terakhir menghantar sistem dengan bang, terima kasih kepada pengembaraan pemain tunggal terbaru Sucker Punch, Hantu Tsushima. Pengkritik dan pemain jatuh cinta dengan dunia terbuka, pertempuran mendalam, dan visual yang menakjubkan. Ghost of Tsushima adalah pemergian utama untuk penisan sucker, kerana pemaju sebelum ini menghabiskan masa yang lebih baik dalam satu dekad yang bekerja pada permainan yang terkenal – tetapi ia adalah perubahan yang mengalu -alukan. Di dalamnya, anda bermain sebagai samurai yang ditugaskan untuk menyelamatkan rumahnya di Pulau Tsushima. Dalam Hantu Tsushima, Tidak ada kekurangan perkara yang perlu dilakukan, dari pergi ke peta untuk mencari koleksi, untuk membersihkan pangkalan musuh (semacam seperti jauh), dan juga menghabiskan berjam -jam dalam mod foto yang mantap. Pertempurannya boleh menjadi sedikit menakutkan pada mulanya, tetapi selepas beberapa jam, anda perlu mendapatkannya – dan apabila anda melakukannya, anda akan merasa seperti seorang pahlawan yang tidak dapat dihalang, mampu mengambil sesiapa sahaja. Ia melakukan banyak perkara yang telah kita lihat sebelumnya, tetapi juga mempunyai beberapa kejutan baru dan kandungan multiplayer percuma, jadi ini bukan orang yang terlepas. The Pemotongan Pengarah dari Hantu Tsushima tersedia untuk PS4 dan PS5 sekarang, yang menampilkan kandungan baru dan peningkatan kualiti hidup.

Pembuatan semula Final Fantasy VII

Pembuatan semula Final Fantasy VII

Platform PC (Microsoft Windows), PlayStation 4
Genre Peranan Bermain (RPG), Pengembaraan
Pemaju Square Enix
Penerbit Square Enix
Pembebasan 10 April 2020

Apa yang dapat dicapai oleh Square Enix dengan pembuatan semula Final Fantasy VII tidak begitu mengagumkan. Cara ia secara berkesan menggabungkan bahan sumber asasnya dengan mekanik baru untuk membuatnya merasa moden telah menetapkan penanda aras untuk bagaimana remake harus ditangani ke depan. Ia mempunyai sistem tempur yang unik yang menggabungkan tindakan masa nyata dengan sistem berasaskan menu yang mudah yang menjadikannya seperti evolusi asal 1997. Anda boleh menghabiskan 40 jam dengan mudah dalam permainan ini, walaupun ia lebih linear daripada banyak permainan dalam senarai ini. Ini bagus untuk mereka yang ingin memberi tumpuan kepada cerita dan watak permainan, tanpa perlu bimbang tentang melintasi dunia terbuka yang besar. Terdapat masa dan tempat untuk itu, tetapi linearity berfungsi dengan hebat dalam permainan ini. Pendek kata, ini adalah pembuatan semula yang berfungsi lebih baik daripada yang anda harapkan. Dan sementara ia mempunyai beberapa kekurangan, ia adalah salah satu permainan pemain terbaik PS4 yang terbaik. Lebih baik lagi, kita mempunyai lebih banyak Pembuatan semula Final Fantasy VII untuk menantikan, sebagai bahagian 2 (atau apa sahaja yang akan dipanggil, secara rasmi) dalam kerja -kerja ketika kita bercakap. Anda juga boleh kembali dan bermain beberapa permainan Final Fantasy terbaik dari masa lalu jika anda begitu cenderung. Pada tahun 2021, versi yang dipertingkatkan untuk PS5 dipanggil Final Fantasy VII REMAKE INTERGRADE telah dibebaskan, memaparkan visual yang lebih baik dan kandungan tambahan.

Kembali

Kembali

Platform PlayStation 5
Genre Penembak
Pemaju Housemarque
Penerbit Sony Interactive Entertainment
Pembebasan 30 April 2021

Permainan Roguelike telah berusaha untuk mencari identiti arus perdana yang menarik selama bertahun -tahun sekarang, dengan pelbagai kejayaan. Returnal adalah contoh betapa berjaya mereka untuk mod pemain tunggal, dan salah satu daripada beberapa permainan semasa yang benar-benar mendapat manfaat daripada peningkatan konsol baru. Masalahnya ialah sukar untuk bercakap terlalu banyak tentang cerita atau bos kembali tanpa merosakkan perkara. Anda memainkan watak menggunakan senjata dan alat (ini terutamanya penembak ketika datang ke kawalan) untuk melintasi dunia yang indah – dan menyeramkan – dunia asing yang penuh dengan bahaya, dan anda dengan cepat mendapati bahawa setiap kali anda mati, anda kembali ke masa yang sama dan tempat untuk melakukan perkara lagi. Main berulang kali untuk menemui bos -bos yang jahat, dan cuba mengalahkan mereka semua sambil menemui petunjuk mengenai permainan yang memukau ini. Kesabaran diperlukan … tetapi usaha itu sememangnya berbaloi.

Assassin’s Creed Valhalla

Assassin's Creed Valhalla

Platform PC (Microsoft Windows), PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X | S, Google Stadia

Genre Pengembaraan
Pemaju Ubisoft Montreal
Penerbit Ubisoft Entertainment
Pembebasan 10 November 2020

Permainan AC telah menjadi kotak pasir yang sangat baik untuk meneroka masa dan tempat tertentu – dan kemudian melakukan apa sahaja yang anda mahukan. Valhalla adalah usaha terbaru dan paling berani di sepanjang garis ini, dunia Nordik yang menakjubkan dan kaya untuk diterokai ketika anda mengukir takdir untuk diri sendiri dan orang -orang anda. Lebih dari sebelumnya, permainan ini penuh dengan aktiviti yang menarik dan cara yang lebih menarik untuk menggodam, mengiris, dan menghantar musuh anda dengan kemahiran ganas. Dengan sesuatu yang baru selalu ada di sudut dan gaya permainan yang sangat bebas yang menggalakkan penerokaan bukannya jalan cerita linear, Vahalla adalah pilihan yang sangat baik untuk mana-mana peminat pemain tunggal, dan anda tidak perlu risau jika anda tidak bermain mana -mana permainan Creed Assassin sebelum ini. Satu -satunya kelemahan adalah bahawa ia adalah satu kerja yang luas, ia hampir tidak boleh dipanggil permainan AC sama sekali, dan banyak permainan stealth yang terkenal tidak tersedia di sini.

Jiwa Demon

Jiwa Demon

Platform PlayStation 5
Genre Peranan Bermain (RPG), Hack dan Slash/Beat ‘Em Up
Pemaju Permainan Bluepoint
Penerbit Sony Interactive Entertainment
Pembebasan 12 November 2020

Mungkin tajuk pelancaran terbesar sepanjang masa adalah Jiwa Demon Pembuatan semula, yang keluar untuk PS5 pada tahun 2020. Ini adalah merawat yang luar biasa, terutama bagi mereka yang memainkan permainan asal pada tahun 2009. Dibina semula dari bawah ke atas, Jiwa Demon adalah peningkatan dalam setiap cara, dengan visual yang lebih baik, peningkatan kualiti hidup, dan sedikit perubahan di sana sini, yang dibuat untuk pengalaman yang lebih baik. Walaupun perbezaan dengan pembuatan semula, ia adalah salah satu rekreasi yang paling setia dalam semua permainan. Pemaju Bluepoint Games entah bagaimana berjaya menyerang keseimbangan sempurna untuk memelihara integriti asal, sambil memastikan ia bermain dengan baik dalam konteks moden. Malah eksploitasi dan gangguan tertentu disimpan utuh dengan pembuatan semula ini, membuktikan kakitangan di Bluepoint mengetahui barangan mereka ketika mencipta permainan yang lebih lama.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Platform PC (Microsoft Windows), PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One
Genre Penembak, taktikal, pengembaraan
Pemaju Kojima Productions
Penerbit Konami
Pembebasan 01 September 2015

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain adalah sekeping sejarah yang menarik dalam siri yang diiktiraf, kerana ia berfungsi sebagai pengarah terkenal Hideo Kojima yang terakhir dengan Konami dengan Konami. Pertikaian antara Konami dan Kojima membawa kepada pemergian pengarah dari syarikat itu, dan dengan itu Kojima Productions dilahirkan. Untuk Logam gear pepejal v itu sendiri, ia adalah salah satu pengalaman permainan yang paling luar biasa yang pernah, yang menampilkan dunia terbuka besar -besaran, banyak sistem permainan, dan tidak ada kekurangan perkara yang perlu dilakukan. Menarik. Walau bagaimanapun, masih terdapat banyak cerita menarik yang terasa seperti Metal Gear. Di luar itu, permainan adalah alasan sebenar untuk pengalaman Sakit hantu, Memandangkan ia adalah entri yang paling terbuka dalam siri ini, membolehkan anda praktikal melakukan apa sahaja yang anda mahukan.

The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim

Platform PC (Microsoft Windows), PlayStation 3, Xbox 360
Genre Peranan Bermain (RPG), Pengembaraan
Pemaju Bethesda Game Studios
Penerbit Bethesda Softworks
Pembebasan 10 November 2011

Sebagai klise kerana ia mungkin berbunyi, sukar untuk tidak suka The Elder Scrolls V: Skyrim, Malah satu dekad selepas pelepasan awalnya. Ini RPG Tindakan Khas, menawarkan pelbagai gaya tempur yang berbeza, dari jarak, ke huru -hara, dan segala -galanya di antara. Walaupun banyak RPG lain telah mereplikasi apa Skyrim telah dilakukan – boleh dikatakan lebih baik – ramai pemain terus mencari jalan kembali ke klasik 2011 Bethesda. Anda boleh bermain bagaimana anda mahu dengan membuat keputusan, meneroka, dan membina watak anda dengan pelbagai cara. Beberapa kawasan Skyrim Tidak juga berumur, tetapi ia luar biasa betapa baiknya permainan ini pada tahun 2021. Lebih baik lagi ialah anda mungkin memiliki sistem yang dapat memainkan permainan ini.

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V

Platform PC (Microsoft Windows), PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X | S

Genre Penembak, pengembaraan
Pemaju Rockstar North
Penerbit Permainan Rockstar, Take-Two Interactive
Pembebasan 17 September 2013

Grand Theft Auto V boleh dikatakan salah satu permainan yang paling popular sepanjang masa. Ia terus menjual lebih dari 150 juta salinan dan merupakan hiburan yang paling menguntungkan dalam sejarah? Sebilangan besar kejayaan kewangannya berkaitan dengan Grand Theft Auto Online, Tetapi mod pemain tunggalnya patut diperiksa juga. Ia mempunyai tiga protagonis yang boleh dimainkan, Franklin, Michael, dan Trevor – yang semuanya boleh dihidupkan dengan cepat. Cerita ini liar dan penipu, seperti yang anda harapkan, dengan beberapa penulisan dan persembahan terbaik yang telah dilihat oleh siri. Permainan ini telah diperluas dari lelaran sebelumnya, dengan mod orang pertama yang tersedia untuk versi PS4 dan Xbox One permainan. Bercakap mengenai versi yang dipertingkatkan, versi gen seterusnya Grand Theft Auto V akan dilancarkan untuk PS5 dan Xbox Series X/S pada tahun 2022.

Metroid Dread

Metroid Dread

Platform Nintendo Switch
Genre Platform, pengembaraan
Pemaju Mercurysteam, Nintendo EPD
Penerbit Nintendo
Pembebasan 07 Oktober 2021

Surreal mempunyai permainan Metroid 2D baru untuk bermain di Nintendo Switch. Metroid Dread adalah permainan 2D baru yang pertama dalam siri ini sejak tahun 2002 Fusion Metroid, Oleh itu, anda dapat membayangkan betapa gembar -gembur di sekitar pembebasannya. Bahagian terbaik? Entah bagaimana hidup sehingga 19 tahun menunggu, dengan beberapa visual, permainan, dan mekanik terbaik yang pernah ada. Metroid Dread mempunyai suasana yang menonjol, dengan gelung permainan yang menggembirakan yang menjadikannya sukar untuk diturunkan. Semasa anda meneroka peringkat yang indah, anda membuka kunci kuasa baru dan barang -barang yang digunakan untuk mencapai kawasan yang tidak dapat diakses sebelum ini. Ditaburkan di seluruh pertempuran bos yang mencabar, namun menyeronokkan, dan E baru.M.M.I. Robot, yang mana anda suka penjahat seram. Ringkasnya, permainan ini berada di peringkat atas tajuk Nintendo Switch, bersama -sama Beath of the Wild dan Super Mario Odyssey.

Pokémon Legends: Arceus

Pokémon Legends: Arceus

Platform Nintendo Switch
Genre Peranan Bermain (RPG), Pengembaraan
Pemaju Permainan aneh
Penerbit Nintendo, Syarikat Pokémon
Pembebasan 28 Januari 2022

RPG Pokémon Mainline selalu dikaji dengan baik, tetapi ansuran baru -baru ini boleh dikatakan sedikit basi. Syukurlah, Game Freak membalikkan skrip dengan yang baru dikeluarkan Pokémon Legends: Arceus, permainan yang terasa sangat seperti evolusi utama untuk siri ini. Bukannya dibentangkan dari perspektif atas ke bawah, Legends: Arceus adalah permainan tindakan orang ketiga dengan dunia terbuka yang besar untuk diterokai. Dalam banyak cara, ini adalah permainan Pokémon yang banyak di antara kita telah bermimpi selama bertahun -tahun, memberikan pemain banyak kebebasan dan lebih banyak penekanan terhadap tindakan. Pasti, ia mengekalkan sistem tempur berasaskan giliran yang dikasihi, tetapi terasa lebih seperti permainan moden, di mana anda mempunyai kawalan sepenuhnya kamera pada setiap masa. Walaupun pujian kita, Legends: Arceus Adakah mempunyai beberapa masalah, tetapi kami teruja untuk melihat apa yang dilakukan oleh Syarikat Pokémon dengan siri ini. Rasanya seperti permulaan sesuatu yang benar -benar hebat, seperti yang pertama Assassin’s Creed permainan.

Horizon Dilarang Barat

Horizon Dilarang Barat

Platform PlayStation 4, PlayStation 5
Genre Peranan Bermain (RPG), Pengembaraan
Pemaju Permainan gerila
Penerbit Sony Interactive Entertainment
Pembebasan 18 Februari 2022

Horizon Zero Dawn adalah salah satu permainan terbaik di PS4, dan semasa anda masih dapat kembali menikmati permainan itu, pendahulunya, Horizon Dilarang Barat boleh dikatakan lebih baik. Ia masih mempunyai dunia terbuka yang indah dan besar untuk meneroka, banyak pencarian untuk menyelesaikan, dan pertempuran sengit terhadap dinosaur robot. Ia tidak secara asasnya mengubah apa yang bekerja di pendahulunya, tetapi sebaliknya menggandakan idea -idea pintar dan juga taburan dalam beberapa yang baru sepanjang masa. Contohnya, dapat menjadi paraglide menjadikan lebih mudah, seperti juga kemampuan untuk berenang di bawah air. Cukup banyak perkara dari asalnya diperbaiki, dari animasi, untuk memerangi, dan juga gelung permainan, yang terasa lebih bermanfaat daripada sebelumnya dengan ansuran ini. Sekiranya anda sedang mencari RPG tindakan yang menyeronokkan dengan gaya visual yang sangat menakjubkan, anda perlu bermain Horizon Dilarang Barat.

Elden Ring

Elden Ring

Platform PC (Microsoft Windows), PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X | S
Genre Peranan bermain (RPG)
Pemaju FromSoftware
Penerbit Bandai Namco Entertainment
Pembebasan 25 Februari 2022

Bercakap tentang dunia terbuka, sukar untuk mengabaikan karya dari ofsoftware, Elden Ring. Permainan ini mengambil banyak idea reka bentuk dari permainan Dark Souls sebelumnya dan mengembang kepada mereka, memberikan pemain tanah besar -besaran yang dipenuhi dengan rahsia untuk mengungkap. Ia masih sama sukarnya dengan permainan jiwa yang lain, tetapi dalam banyak cara lebih mudah didekati terima kasih kepada dunia terbuka. Tetapi jangan salah: Elden Ring masih akan menghapuskan lantai dengan anda jika anda cuba memaksa cara anda melaluinya. Tetapi jika anda bermain dengan peraturannya dan meluangkan masa untuk meneroka untuk membuka kunci barang -barang yang kuat dan XP, anda mungkin akan jatuh cinta dengan permainan ini. Ini adalah kemuncak lebih dari satu dekad permainan jiwa, memberikan pemain pengalaman epik tidak seperti yang lain.

Persona 5 Royal

Persona 5 Royal

Platform PlayStation 4
Genre Peranan Bermain (RPG), Pengembaraan
Pemaju Atlus
Penerbit Atlus, Atlus USA
Pembebasan 31 Oktober 2019

Adakah permainan lebih bergaya daripada Persona 5? Segala-galanya mengenai RPG berasaskan giliran ini luar biasa, dari muzik ke seni, dan penulisannya. Permainan ini menggabungkan interaksi sosial dengan tempur/dungeon-crawling berasaskan giliran, dan ia dilakukan dengan baik. Naratif itu sendiri adalah mendalam dan cerah – walaupun tidak selesa pada masa -masa – tetapi ia mempunyai satu ton hati. Sepanjang RPG 100 jam ini, anda akan bertemu dengan watak-watak yang membunuh, dan mengumpul pelbagai personas, yang serupa dengan Pokémon. Anda boleh menggabungkan persona bersama, memberi mereka langkah baru, dan menggunakannya untuk pertempuran bos di sepanjang jalan. Sekiranya anda masuk ke JRPGS, ini adalah mutlak mesti bermain.

Residen Evil 4

Residen Evil 4

Treler

Platform PC (Microsoft Windows), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X | S
Genre Penembak, teka -teki, pengembaraan
Pemaju Bahagian Pembangunan Capcom 1
Penerbit Capcom
Pembebasan 24 Mac, 2023

Sementara yang asal Residen Evil 4 adalah klasik sepanjang masa, pembuatan semula 2023 lebih baik dalam hampir setiap cara. Ia dibina dari bawah dengan konsol moden dalam fikiran, menyingkirkan kawalan kikuk dari asal 2005. Ia meningkatkan visual dan permainan dengan cara yang besar, sementara juga membuat watak -watak merasa lebih dipercayai. Pembuatan semula juga terasa jauh lebih diperkemas daripada yang asal, dengan kurang penekanan pada teka -teki bodoh dan pertempuran yang terlalu sukar. Malah pemain veteran akan mencari perkara baru untuk dicintai, kerana pembuatan semula itu penuh dengan kejutan. Ini mudah diperbaharui oleh Resident Evil Resident setakat ini, terima kasih sebahagiannya kepada reka bentuk yang hebat dari asal 2005.

Resident Evil 4 – Treler Pengumuman

Star Wars Jedi: Survivor

Star Wars Jedi: Survivor

Treler

Platform PC (Microsoft Windows), PlayStation 5, Xbox Series X | S
Genre Pengembaraan
Pemaju Hiburan Respawn
Penerbit Seni Elektronik
Pembebasan 28 April 2023

Mengikuti penerimaan positif ke Star Wars Jedi: Perintah Jatuh, tidak dapat dielakkan bahawa sekuel akan mengikutinya. Star Wars Jedi: Survivor Mengambil tempat lima tahun selepas pendahulunya, mengikuti kisah Cal Kestis yang lebih berpengalaman. Seperti namanya, permainan ini adalah mengenai Kestis yang cuba bertahan melawan Empayar Galactic sambil memalsukan jalannya sendiri. Survivor bermain seperti Perintah yang jatuh, tetapi termasuk banyak penambahbaikan permainan, bersama dengan beberapa cerita yang mengejutkan untuk menjaga sesuatu yang menarik.

Star Wars Jedi: Survivor – Penggoda Rasmi

Legenda Zelda: Air mata Kerajaan

Legenda Zelda: Air mata Kerajaan

Treler

Platform Nintendo Switch
Genre Pengembaraan
Pemaju Kumpulan Pengeluaran EPD Nintendo No. 3
Penerbit Nintendo
Pembebasan 12 Mei 2023

Sudah tentu, Legenda Zelda: Nafas Wild adalah salah satu permainan terbaik sepanjang masa, tetapi sekuelnya, Air mata kerajaan lebih baik. Legenda Zelda: Air mata kerajaan Dilancarkan pada tahun 2023 dan sudah menjadi salah satu permainan tertinggi tahun ini. Ia memainkan asas seperti Nafas liar, menggunakan peta yang sama seperti sebelumnya. Walau bagaimanapun, Air mata kerajaan membolehkan pemain meneroka langit dan kedalaman di bawah, menambah lebih banyak nuansa untuk penjelajahan. Di samping itu, sekuel menekankan kreativiti, membolehkan pemain membina kenderaan liar dan struktur untuk melalui permainan dalam pelbagai cara.

Cadangan editor

 • PC permainan terbaik untuk 2023: Dell, Asal, Lenovo, dan banyak lagi
 • Tawaran PC Permainan Terbaik: Rig permainan yang kuat bermula pada $ 860
 • Permainan Nintendo Switch terbaik untuk 2023
 • The Sims 4 Cheats: Semua kod cheat untuk PC, Xbox, PS4, PS5, dan banyak lagi
 • Permainan terbaik di Xbox Game Pass untuk sekarang (September 2023)

Sam Hill

Editor Panduan Permainan
Tawaran Xbox One Terbaik: Cara Beli Konsol Dihentikan

Tawaran Bundle Xbox One S

Xbox One telah dihentikan secara rasmi, tetapi itu tidak bermakna ia tidak dapat dicapai. Jika anda lebih suka konsol melalui siri Xbox Series X dan Xbox Seri S yang baru, anda masih boleh membeli unit diperbaharui dari peruncit seperti Amazon. Dengan perpustakaan permainannya yang luas yang akan mengekalkan kedua -dua pemain kasual dan tegar yang sibuk untuk masa yang lama, Xbox One tetap menjadi pembelian yang bermakna, walaupun pelancaran Microsoft generasi baru konsolnya. Walaupun ia berjuang melawan Sony’s PlayStation 4 kerana pelancaran berbatu pada tahun 2013 kerana pemilihan tajuk terhad dan tag harga yang lebih tinggi, Xbox One dengan anggun pulih. Membantu ia melantun semula adalah konsol eksklusif dari siri Halo, Forza, dan Gears of War. Jika anda merancang untuk membeli Xbox One untuk menikmati tawaran permainan video pada tajuk eksklusif ini, serta permainan silang platform popular seperti Assassin’s Creed Valhalla, Cyberpunk 2077, Call of Duty: Black Ops War, dan Red Dead Redemption 2 , kami telah mengumpulkan tawaran Xbox One terbaik yang tersedia dalam talian untuk membantu anda dalam carian anda.

Satu lagi ciri penting Xbox One adalah keupayaan multimedia yang hebat, dengan Xbox One S menjadi salah satu pemain media 4K yang paling berpatutan yang terdapat di pasaran. The Xbox One S dan Xbox One X yang lebih kuat kedua-duanya mempunyai pemain Blu-ray 4K, ciri yang tidak dijumpai di PlayStation 4 Pro. Bagi pemain yang juga mahukan pilihan untuk menonton filem kegemaran mereka dan rancangan TV dalam 4K segar dari konsol mereka, Xbox One adalah mesin untuk anda.
Xbox One Tawaran

Semua kesan status dalam kebohongan p dan bagaimana menyembuhkan mereka

Pinocchio di kebohongan P

Lies of P adalah permainan peranan yang mencabar yang akan menguji keberanian anda pada setiap masa dengan musuh yang mematikan dan perangkap alam sekitar. Tetapi untuk membuat perkara -perkara walaupun sedikit lebih sukar, anda perlu bersaing dengan koleksi kesan status yang boleh menjejaskan watak anda dan menjadikan perkara lebih sukar untuk anda dalam pertempuran. Kami telah menyusun senarai semua kesan status dalam kebohongan p, serta senarai cara untuk menyembuhkan mereka.
Semua kesan status
Terdapat tujuh kesan status, dengan setiap kerosakan berurusan atau mempunyai kesan yang ketara terhadap kemampuan anda untuk melaksanakan dalam pertempuran. Inilah semuanya dan bagaimana mereka bekerja.
Terlalu panas
Terlalu panas disebabkan oleh terlalu banyak kerosakan kebakaran terlalu cepat. Apabila bar overheat mengisi sepenuhnya, anda akan mula membakar dan kehilangan kesihatan sehingga disembuhkan atau haus secara semula jadi. Pada masa ini, pengawal anda mendapatkan semula jumlah pemulihan juga akan dikurangkan, yang boleh memberi kesan secara drastik kepada survivabiliti anda dalam pertemuan pantas.
Terkejut
Apabila kejutan diterapkan, pemulihan stamina watak anda akan dikurangkan dengan ketara, yang boleh membawa kesan buruk. Sehingga kesan ini disembuhkan atau dipakai secara semula jadi, anda akan terjebak dengan pergerakan yang sangat terhad dan peluang serangan kerana stamina penurunan anda.
Kejutan elektrik
Tidak boleh dikelirukan dengan kejutan standard, kejutan elektrik disebabkan oleh terlalu banyak kerosakan elektrik dalam jangka masa yang singkat. Apabila ini berlaku, anda akan mengambil peningkatan elektrik dan kerosakan fizikal selama tempoh kesannya, dan meter fable anda akan mengalir secara berterusan, yang dapat mengurangkan pilihan serangan anda dalam pertempuran.
Pereputan
Kerosakan disebabkan oleh terlalu banyak kerosakan asid dalam tetingkap masa yang kecil. Ini akan menyebabkan kerosakan senjata dan asid yang berterusan, yang kedua -duanya boleh membuat hidup sukar bagi anda dalam pertempuran sejak membiarkannya terlalu lama dapat mengakibatkan perlu memperbaiki senjata anda sementara juga menghindari serangan musuh anda.
Rasuah
Rasuah disebabkan oleh pembentukan, baik, rasuah. Apabila ini berlaku, anda akan mengalami apa yang pada dasarnya kesan racun buku teks anda, yang bermaksud HP anda akan mengalir secara berterusan sehingga ia dipakai atau disembuhkan dengan item. Ini boleh menjadi sangat mencabar untuk mengatasi ketika juga memerangi musuh, jadi mengelakkan sumber rasuah sangat dinasihatkan apabila mungkin.
Rehat
Break adalah kesan status yang menjengkelkan untuk bertanding, kerana membiarkan barnya membina sepenuhnya akan mengurangkan berapa banyak kesihatan sel nadi anda sembuh. Ini boleh menjadi sangat mengecewakan apabila anda sudah mendapati diri anda berada pada kesihatan yang rendah dan tidak mempunyai banyak sel nadi yang tersisa, tetapi biasanya paling baik menunggu sehingga kesannya habis sebelum penyembuhan sehingga anda dapat memastikan anda mendapat jumlah maksimum kesihatan yang mungkin.
Gangguan
Gangguan mungkin yang paling berkaitan dengan semua kesan status dalam permainan, kerana anda akan dibunuh dengan serta -merta apabila bar gangguan itu memenuhi sepenuhnya. Sekiranya anda mendapati diri anda berada dalam situasi di mana banyak kerosakan gangguan sedang dibuang, lebih baik untuk mundur sehingga bar menghilangkan beberapa atau anda akan segera melihat permainan di atas skrin.
Cara menyembuhkan kesan status
Terdapat banyak item dalam permainan yang direka untuk membantu anda menyembuhkan penyakit tertentu, serta item yang dapat meningkatkan ketahanan anda kepada mereka supaya anda dapat mengurangkan peluang anda untuk dijangkiti untuk bermula dengan. Anda boleh menemui barangan penyembuhan dan rintangan ini di pelbagai tempat semasa menjelajah sepanjang permainan, atau anda boleh membelinya dengan Ergo dari Polendia di Hotel Krat.

Atribut Pembersihan Ampoule – Penyembuhan Overheat, Kejutan Elektrik, Pereputan, dan Rasuah
Pembersihan Khas Ampoule – Penyembuhan Kejutan, Break, dan Gangguan
Rintangan Atribut Ampoule – Meningkatkan Rintangan kepada Overheat, Kejutan Elektrik, Pereputan, dan Rasuah
Rintangan Khas Ampoule – Meningkatkan ketahanan terhadap kejutan, pecah, dan gangguan

Semua permainan Nintendo Switch yang akan datang: 2023, 2024, dan seterusnya

Puteri Peach di Super Mario RPG

Nintendo Switch adalah salah satu konsol yang paling popular Nintendo yang pernah dihasilkan, dengan pelbagai permainan untuk dipilih dan banyak ciri unik. Kami sudah memainkan entri baru di seluruh Zelda, Super Mario, dan Pokémon Series di Nintendo Switch, tetapi masih terdapat banyak permainan hebat dalam perjalanan untuk Konsol Hibrid. Ini termasuk permainan eksklusif yang dibangunkan secara dalaman oleh Nintendo, serta tajuk pihak ketiga dan pelabuhan permainan yang juga boleh didapati di platform lain.

Terdapat juga banyak permainan untuk menantikan platform. Ini adalah permainan Nintendo Switch yang terbaik untuk 2023 dan seterusnya. Sudah tentu, beberapa tajuk tanpa tingkap pelepasan boleh melangkau suis sepenuhnya dan angin di konsol gen seterusnya Nintendo.
Permainan Switch yang akan datang 2023
Permainan yang disenaraikan di bawah sama ada mempunyai tarikh pelepasan 100% yang disahkan atau tingkap pelepasan pepejal yang kami harapkan mereka akan memukul tahun ini. Apa -apa sahaja yang ada di udara kerana ramalan pelancaran yang lebih samar atau kelewatan sebelumnya akan disenaraikan di bawah pelancaran yang disahkan.

Meningkatkan gaya hidup andaTrend digital membantu pembaca menyimpan tab di dunia teknologi yang pantas dengan semua berita terkini, ulasan produk yang menyeronokkan, editorial yang berwawasan, dan satu-of-a-kind Sneak Peeks.

 • Portland
 • New York
 • Chicago
 • Detroit
 • Los Angeles
 • Toronto
 • Kerjaya
 • Mengiklankan dengan kami
 • Bekerjasama dengan kami
 • Kepelbagaian & Kemasukan
 • Syarat Penggunaan
 • Dasar Privasi
 • Jangan menjual atau berkongsi maklumat saya
 • Urus keutamaan kuki
 • Tekan bilik
 • Sitemap