7 permainan yang menyeronokkan dan sekolah lama untuk keluarga | Sorotan untuk kanak -kanak, permainan video terbesar sepanjang masa | 100 permainan video terbaik

100 permainan video terbesar sepanjang masa

adalah salah satu yang pertama dari permainan ini, tetapi ia dibezakan dengan kedalaman kedua -dua cerita dan reka bentuknya. Parser teks permainan lebih canggih daripada pendahulunya, dapat memahami rentetan perintah yang pendek tetapi lebih kompleks berbanding dengan pernyataan kata nama asas. Ini menjadikan permainan ini lebih menarik dari perspektif naratif dan permainan, memberikan kita gambaran pertama mengenai apa yang mungkin dalam RPG Fantasi Masa Depan.

7 permainan keseronokan dan sekolah lama untuk keluarga

Pergi ke pelencongan ini apabila anda terjebak di dalam rumah, pada malam permainan keluarga atau hanya untuk bersenang -senang apabila anda mempunyai beberapa waktu.

1.

Terbaik untuk: Membina jari lincah dan reaksi cepat

Bilangan pemain: 1 atau lebih

Di mana untuk bermain: meja, atau lantai tanpa permaidani

Cara Bermain: Pemain 1 menyebarkan bicu. Pemain itu kemudian melemparkan bola ke udara, merebut 1 bicu, membolehkan bola melantun dan menangkapnya dengan tangan yang sama yang melemparkannya pada mulanya. (Semua pemain mesti berkomitmen untuk menggunakan satu tangan untuk menghukum bicu, melemparkan bola dan menangkapnya.. Tindakan itu berterusan sehingga Pemain 1 menjatuhkan bola, menjatuhkan bicu atau secara tidak sengaja menyentuh bicu lain di lantai atau meja. Kemudian Pemain 2 mengambil giliran dan terus bermain sehingga mereka terlepas.

Permainan sudah berakhir apabila: satu pemain menghancurkan semua 10 bicu dan bola, tanpa hilang.

Variasi: Cuba “over-the-fence” untuk bangunan kemahiran: pemain meletakkan tangan mereka yang tidak nondominant di lantai. Setelah mereka menangkap bicu, pemain memindahkan mereka ke sisi lain, dan menangkap bola tanpa kesalahan.

2. Guli

Terbaik untuk: kanak-kanak pesakit dengan koordinasi mata tangan yang hebat (atau sesiapa yang ingin menyempurnakannya)

Bilangan pemain: sekurang -kurangnya 2, tetapi permainan solo sangat bagus untuk amalan

Tempat Bermain: Di atas lantai di atas tikar yang dirasakan, taplak meja vinil atau permaidani rendah tiang

. Letakkan 13 kelereng di dalam cincin dengan bentuk silang, jarak 3 inci selain. Menggunakan marmar penembak, pemain pertama mengambil matlamat dari luar cincin dan cuba mengetuk marmar tunggal dari cincin, sambil mengekalkan marmar penembak dalam bulatan. Pemain itu berterusan sehingga mereka terlepas atau mengetuk kedua -dua penembak dan marmar keluar dari cincin, di mana pemain itu menyimpan marmar. .

.

Variasi: Cuba teknik “Knuckles Down” untuk meningkatkan set kemahiran. Adakah anak anda menggulung jari mereka ke dalam penumbuk dan berehat marmar di penjahat jari telunjuk mereka. Dengan buku jari menghadap ke bawah, adakah anak anda meletakkan jari jari telunjuk mereka di atas tanah dan gunakan ibu jari untuk menjentikkan marmar.

3. Domino Cascading

Terbaik untuk: Sesiapa sahaja, benar -benar -dan untuk meningkatkan kerjasama, perancangan dan kerja berpasukan

Bilangan pemain: 1 atau banyak

Tempat bermain: ruang yang besar, di mana sahaja

Apa yang anda perlukan: satu set, atau pelbagai set, jubin domino dan permukaan yang besar dan rata

Cara Bermain: Petakan reka bentuk yang mudah dan letakkan jubin domino dalam corak pemain yang dicipta. Untuk garis lurus, letakkan jubin kira -kira ½ inci. Untuk membuat sudut, domino harus lebih dekat dengan jarak di bahagian dalam giliran. . Menjentikkan, dan menonton domino.

Permainan berakhir apabila: Struktur runtuh.

Variasi: bergilir mencuba formasi baru dalam corak yang berbeza.

4. Tongkat pick-up

Terbaik untuk: Pemain Dexterous – atau mereka yang mahu menjadi

Tempat bermain: lantai, meja

Bilangan pemain: 1 atau lebih

Apa yang anda perlukan: Satu set tongkat pick-up (tusuk gigi atau swab kapas juga boleh berfungsi dengan baik) dan permukaan yang besar dan rata

Cara Bermain: Satu pemain memegang tongkat secara menegak di satu tangan, beberapa inci dari permukaan bermain dan kemudian melepaskannya. Pemain 1 mengambil satu tongkat pada satu masa tanpa mengganggu orang lain. Pusingan meneruskan sehingga pemain itu terlepas, dan tindakan berterusan dengan pemain kedua.

Permainan berakhir apabila: pemain mengumpul semua tongkat dan mata diukur (satu titik untuk setiap tongkat).

Variasi: Berikan mata berdasarkan warna kayu jika menggunakan tongkat pick-up tradisional. Sebagai contoh, Black bernilai 25 mata; merah, 10; biru, 5; Hijau, 2; dan kuning, 1.

. Gusti ibu jari

Bilangan pemain: 2 atau lebih

Cara Bermain: Pemain menghadapi satu sama lain dan melanjutkan tangan kanan mereka ke kedudukan jabat tangan tetapi mengepakkan jari mereka dan berehat ibu jari mereka di atas penumbuk tertutup. Bergerak ibu jari ke belakang dan sebagainya, pemain menyanyikan: “1, 2, 3, 4, saya mengisytiharkan perang ibu jari! 5, 6, 7, 8, cuba jaga ibu jari anda lurus!”

.

.

6. Rumah kad

Terbaik untuk: perancang, kanak -kanak pesakit dan arkitek yang baru

Bilangan pemain: 1 atau lebih

Apa yang anda perlukan: dek kad, sedikit dipakai

Cara Bermain: Lean Dua Kad Bersama Untuk Membentuk Segitiga Dalam Bentuk “V”. . Keseimbangan satu kad bermain di atas dua segitiga. . Ini adalah struktur asas. .

Permainan berakhir apabila: rumah kad runtuh.

Variasi: Tetapkan pemasa dan bina struktur pelbagai cerita dalam 10 minit.

. Tic-tac-toe

Terbaik untuk: pemikir strategik, membina kesukanan

Bilangan Pemain: 2

Cara Bermain: Lukis corak sembilan kotak klasik di atas kertas. . . Pemain terus bergilir -gilir, secara strategik meletakkan X dan O atau menghalang lawan daripada berbuat demikian.

.

Variasi: Permainan boleh dimainkan dengan 16 kotak, membolehkan peserta memasukkan corak berlian.

Permainan Pengembaraan Tindakan, Permainan, Permainan PC, Permainan Pengembaraan, Teknologi, Watak Fiksyen, Perisian Permainan Video, Anime, Permainan Peranan Peranan Dalam Talian Multiplayer, 100 Permainan Video Terbaik Sepanjang Masa, Permainan Video Terbesar yang Pernah Dibuat, Permainan Video Terbesar Sepanjang Masa

., atau Dunia Super Mario? Kesan Massa 2 atau Street Fighter 2? Penceroboh ruang atau galaga? Dari zaman awal Atari hingga edisi terbaru Elden Ring, permainan video telah menyediakan kutu buku di seluruh dunia dengan jam, jam, dan jam keseronokan.

�� Permainan cinta dan teka -teki? Lihat lebih jauh daripada Pop Mech Pro .

Melangkah ke dunia yang pelik, meneroka plot jahat dan melawan musuh musuh. Sudah tiba masanya untuk mencari permainan kegemaran baru anda. Kami telah menduduki mereka semua untuk mengetahui apa yang benar -benar, secara positif permainan terbesar sepanjang masa.

Menyelam jauh ke dalam misteri alam semesta kita:

  • 10 masalah matematik paling sukar yang pernah diselesaikan
  • Inilah bukti kita hidup dalam holografik
  • Bagaimana pandemik menyelamatkan kod QR yang mati

. Gone Home (2013)

Teks, ungu, fon, langit, malam, kegelapan, tengah malam, ilustrasi, reka bentuk grafik, rumah,

Penuh terang

Anda tiba di rumah baru keluarga anda berikutan perjalanan ke luar negara. . Nota dari adik perempuan anda di pintu memohon agar anda tidak mencarinya. Mana semua orang? Apa yang berlaku di sini? Itulah premis Pergi ke rumah, Permainan debut hebat dari syarikat fullbright. Tidak ada senjata atau pedang, tidak ada teka -teki atau pencarian, tidak ada henchmen atau raksasa -hanya anda dan rumah dan cerita yang diceritakan oleh apa yang anda dapati di dalamnya.

: Windows, OS X, Linux

99. Shenmue II (2001)

Sega

The Shenmue . . Permainan melibatkan gabungan eksplorasi bandar, siasatan gaya detektif, soal siasat, dan pertempuran-campuran tindakan masa nyata dan acara cepat-masa.

Ansuran kedua siri ini menawarkan dunia yang lebih besar untuk meneroka: bandar Hong Kong yang bertenaga berbanding dengan bandar kecil Jepun permainan pertama.

Platform Asal: Sega Dreamcast

98. Lambang Kebakaran: Kebangkitan (2012)

Faktor yang ditetapkan Lambang Kebakaran: Kebangkitan Selain daripada pendahulunya adalah kemasukan sistem hubungan yang mantap. Semakin banyak watak anda bertarung bersama antara satu sama lain dalam peperangan, semakin dekat mereka menjadi. Sekiranya mereka menghabiskan masa yang cukup bersama -sama, ada yang akan berkahwin dan mempunyai anak -anak, menyampaikan bonus dan gerakan statistik.

Pengisian super pasukan anda dengan tentera anak-anak muda yang diperkuatkan bagus, tetapi pencuri pertunjukan sebenar adalah interaksi dialog yang luas yang datang dari hubungan watak-watak anda ‘. Ini semua daya tarikan sim temu janji, tetapi kurang , Keluarga yang membunuh bersama, tetap bersama.

Oh, dan permainan ini juga merupakan RPG taktikal berasaskan giliran yang menghiburkan.

Platform Asal: Nintendo 3DS

Iklan – Teruskan membaca di bawah

97. Silent Hill 2 (2001)

Konami

Silent Hill 2 berjaya mewujudkan suasana keganasan tulen dengan memberi tumpuan lebih kepada unsur -unsur psikologi dan tematik seram dan bukan sekadar bertarung melawan raksasa menakutkan yang besar.

Anda bermain sebagai James Sutherland, seorang lelaki yang mencari isterinya yang meninggal dunia di bandar Silent Hill yang kabut dan raksasa. Pencariannya adalah perjalanan melalui kedua -dua bandar dan jiwa sendiri, di mana dia menghadapi topik tabu seperti penderaan domestik, rogol, dan incest.

: PlayStation 2

96.

Kartun, kartun animasi, fiksyen, komik, watak fiksyen, ilustrasi, font, animasi, seni, reka bentuk grafik,

LucasArts

Permainan seperti ini tidak sering berlaku lagi. Kembali ke hari-hari CD-ROM ketika Lucasarts memutuskan, Dott adalah permainan teka-teki perjalanan masa yang jauh melampaui Mansion Maniac yang terdahulu.

Panduan Hoagie, Laverne, dan Bernard dalam perjalanan mereka untuk menghentikan tentakel ungu daripada mengambil alih dunia. Teka -teki berkisar dari mendapatkan Betsy Ross untuk merancang bendera baru untuk berpakaian mummy untuk memenangi pertandingan kecantikan. Ia masih menyeronokkan untuk bermain lebih dari 25 tahun kemudian.

Platform Asal: MS-DOS

. Zork (1980)

Teks, fon, reka bentuk grafik, ilustrasi, logo, grafik, watak fiksyen,

Pada akhir tahun 70 -an dan awal tahun 80 -an, sementara zaman kegemilangan arked masuk ke pusat membeli -belah dan lorong -lorong bowling, jenis permainan yang berbeza mula berkembang di rumah. Pengembaraan teks yang ditawarkan dunia kedalaman imajinatif, sama ada melalui novel fantasi interaktif atau permainan elektronik Dungeons and Dragons.

Zork . Parser teks permainan lebih canggih daripada pendahulunya, dapat memahami rentetan perintah yang pendek tetapi lebih kompleks berbanding dengan pernyataan kata nama asas. Ini menjadikan permainan ini lebih menarik dari perspektif naratif dan permainan, memberikan kita gambaran pertama mengenai apa yang mungkin dalam RPG Fantasi Masa Depan.

PDP-10

Iklan – Teruskan membaca di bawah

94. Star Fox 64 (1997)

Watak fiksyen, animasi, font, kartun animasi, kartun, poster, fiksyen, grafik, ilustrasi, reka bentuk grafik,

Nintendo

Ada momen di peringkat pertama Star Fox 64 Di mana, jika anda terbang melalui satu siri gerbang yang tidak berbahaya, sayap anda Falco memberitahu anda untuk mengikutinya. Dia membawa anda melalui air terjun dan ke hujung alternatif, membuka laluan lokasi baru untuk melawat. .

.

Platform asal: Nintendo 64

93. Mega Man 2 (1988)

Hero, watak fiksyen, superhero, poster, kartun animasi, fiksyen, angka tindakan, komik, buku komik, permainan,

Permainan FTL

Pengkritik menyukai asal Lelaki mega, Tetapi tidak ada yang membelinya. adalah smash. Permainan ini dijual lebih dari 1.5 juta salinan dan melancarkan francais ke dalam stratosfera permainan. Permainan kedua dimainkan seperti yang pertama, ketika anda mengawal pengebom biru eponim melalui satu siri tahap robot, mengalahkan mereka untuk mendapatkan kebolehan mereka. Tetapi Mega Man 2 membawa satu siri peningkatan, tidak sekurang -kurangnya membuat permainan kurang menghancurkan.

Famicom, Nes

92: Dungeon Master (1987)

Poster, fiksyen, watak fiksyen, komik, permainan, wira,

Master Dungeon mempelopori dan mempopularkan banyak elemen yang akan menjadi staples dari genre permainan peranan. . Individu, ciri -ciri ini telah muncul dalam permainan terdahulu. Tetapi Master Dungeon ‘pembungkusan mereka ke dalam pakej yang bersatu padu, menyeronokkan dalam model permainan sejak itu telah dicupas.

Platform asal: Atari st

91.

Permainan Action-Adventure, Filem, Permainan, Poster, Tokoh Tindakan, Permainan Pengembaraan, Permainan PC, Hero, Ilustrasi, Karya Seni CG,

Valve Corporation

Sekuel kepada mod yang dicipta oleh komuniti Pertahanan kuno untuk Warcraft III: Pemerintahan Kekacauan, Dota 2 menjadi fenomena itu sendiri, membiak salah satu komuniti e-sukan terbesar di dunia.

Dengan reka bentuk artistik yang luar biasa, Valve menyempurnakan genre Arena Battle Arena (MOBA) secara besar -besaran, dan tidak mengejutkan, ini bukan permainan injap terakhir yang akan anda lihat di senarai ini.

90. Soulcalibur 2 (2002)

Kartun, ilustrasi, reka bentuk grafik, watak fiksyen, seni, rambut hitam, hitam-putih, gaya, lukisan,

Namco

Siri Soul of Fighting Games dipisahkan dari orang -orang seperti Mortal Kombat dan Street Fighter melalui fokusnya pada pertempuran berasaskan senjata. Senjata besar, cerah, mematikan. , .

Platform Asal:

89.

Animasi, watak fiksyen, poster, permainan, grafik, wira, sarung tangan, karya seni CG, perisian permainan video, permainan pengembaraan tindakan,

Reka bentuk radikal percuma

Ini GoldenEye tanpa keseluruhan ikatan ikatan. Terdapat mod cerita di sini, tetapi ia benar-benar mengenai pilihan berbilang pemain. Pilih dari pelbagai watak dan kemudian bertempur dengan cara anda melalui tahap yang menggambarkan beberapa tempoh masa yang berbeza. . Malah menangkap beg itu adalah letupan untuk dimainkan.

Platform asal: PlayStation 2

Iklan – Teruskan membaca di bawah

88.

Tangan, jari, fiksyen, poster, font, penutup album, watak fiksyen, daging, isyarat, ilustrasi,

Permainan Visceral

Ruang mati . .

. Pertempuran permainan menggunakan sistem yang dipanggil pemecatan strategik, Di mana Ishak mesti menggunakan senjata yang diperbaiki untuk memotong lengan, kaki, dan kaki lain dari penyerang asingnya.

Platform Asal: Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360

. Twisted Metal (1995)

Permainan PC, permainan, filem, poster, wira, teknologi, watak fiksyen, permainan pengembaraan, perisian permainan video, kartun animasi,

Sony

Ia bukan mengenai perlumbaan. Ini mengenai memusnahkan lawan anda dengan setiap senjata di senjata anda. . Ia adalah royale pertempuran di mana peluru berpandu menembak dari trak ais krim yang menyeramkan adalah tara untuk kursus.

PlayStation

86. Cuphead (2017)

Kartun, kuning, teks, seni klip, kartun animasi, fiksyen, watak fiksyen, ilustrasi,

Studiomdhr

Indie kecil ini mengambil dunia permainan dengan ribut apabila dibebaskan pada tahun 2017. Gaya animasi menggema karya studio seperti Disney dan Fleischer dari tahun 1930 -an. Pemain mengawal watak titular yang membuat jalan anda melalui pergaduhan bos dengan peningkatan kesukaran. Dan ia menjadi agak sukar kerana Cuphead dan saudaranya Mugman melawan jalan menuju konfrontasi dengan syaitan sendiri.

Platform asal: Microsoft Windows, Xbox One

85. Gran Turismo 3 A-Spec (2001)

Polyphony Digital

Dengan Gran Turismo 3, Siri perlumbaan yang diberi kuasa sekarang membuat lompatan dari PlayStation ke PS2, dan dengan itu membuat lompatan gergasi dalam grafik dan realisme. juga Realistik (dan dengan itu rumit) untuk pemain kasual, fizik trek GT3 dan mekanik memandu menjadikannya kegemaran fanatik kereta dan peminat permainan perlumbaan sama.

PlayStation 2

84.

Ubisoft

Di mana entri ketiga dalam asal Putera Parsi Trilogi gagal berjaya memindahkan siri ini dari akar 2D ke tetapan 3D, Pasir masa . Reboot francais klasik untuk generasi keenam konsol, permainan ini menampilkan grafik yang indah dan platform dan pertempuran 3D akrobatik, yang semuanya digabungkan dengan mekanik masa yang inovatif. Permainan ini adalah pujian kritis, mendapat pujian kritis dan memancarkan pelbagai sekuel dan penyesuaian filem ciri.

.

Latforms: Windows, Xbox, PlayStation 2, GameCube

. Donkey Kong (1981)

Kartun, watak fiksyen, ilustrasi, fiksyen,

Super Nor Mario dalam nama.

. adalah contoh awal genre platform ikonik dan salah satu permainan arked yang paling popular sepanjang masa, membantu Nintendo memasuki pasaran permainan video Amerika yang akan dikuasai pada tahun 80 -an.

Platform asal: Arcade

Iklan – Teruskan membaca di bawah

82. Mike Tyson’s Punch Out (1987)

Peninju profesional, sarung tangan tinju, tinju profesional, tinju menembak, tinju, sanshou, sukan tempur, sukan hubungan, pradal serey, peralatan tinju,

Nintendo

Hiburan Konsol Home awal dan salah satu permainan video sukan pertama, Punch keluar berjaya menyasarkan keseronokan gaya arked daripada cuba mencontohi sukan itu berdasarkan.

Malah, sebahagian daripada S Brilliance adalah bahawa ia bukan permainan sukan sama sekali. Ini permainan teka -teki yang lebih berkaitan dengan pengiktirafan corak daripada kehebatan fizikal. Dengan cara, begitu juga tinju.

Platform Asal: Arked

. Super Mario Odyssey (2017)

Kartun animasi, kartun, watak fiksyen, teknologi, peranti elektronik, animasi, fiksyen, wira, permainan,

Nintendo

Plumber Paling Budaya Pop menjadikan debut Nintendo Switchnya dengan Odyssey dan dia mempunyai rakan baru bernama Cappy. Bersama -sama mereka mengembara Kerajaan, termasuk berhenti di New Donk City dan Crumbleden, pada pengembaraan mengumpul kuasa bulan.

Cappy boleh digunakan oleh Mario sebagai senjata untuk menangkap objek khas dan mengatasi halangan alam sekitar. Dia bukan Luigi atau Toad, tetapi tambahan yang dialu -alukan kepada keluarga.

Nintendo Switch

9 permainan pesta ulang tahun klasik untuk keseronokan kuno

budak lelaki memukul pinata, yang merupakan permainan pesta ulang tahun yang menyeronokkan

Istock

Sekiranya anda mempertimbangkan untuk menumbuk pesta ulang tahun yang lebih tinggi dan mengambilnya kembali apabila semua yang anda perlukan adalah penutup mata dan beberapa belon, kami menggali sembilan permainan pesta ulang tahun untuk membantu mengembalikan hari-hari yang mudah apabila anda berpesta dengan rakan anda. Mudah untuk semua orang bermain dan selalu menjadi letupan, permainan ini adalah klasik dengan alasan. Semua yang tersisa adalah untuk membekalkan makanan ringan ulang tahun!

. Lulus bungkusan itu

Versi berpakaian panas kentang, anak-anak melemparkan “hadiah” mega yang dibungkus dari tangan ke tangan-Apabila muzik berhenti, lapisan mendapat dibungkus. Pilih untuk mengejutkan di setiap lapisan atau tunggu sehingga akhir!

2. Drop clothespin

? . Hari-hari ini, semua koordinasi mata tangan yang telah anda kerjakan akan berguna semasa satu atau dua pusingan drop clothespin. Kiddos berdiri di atas balang, sentuh pakaian ke hidung mereka dan turunkan. Terserah kepada anda berapa banyak peluang setiap pemain akan mendapat!

3. Payudara belon

Tidak mengambil banyak untuk mendapatkan bola bergolek pada permainan pesta ulang tahun klasik ini. Tambahkan sedikit kejutan kepada setiap belon untuk bonus tambahan, kemudian lepaskan mereka. Kanak -kanak boleh menggunakan apa -apa cara yang diperlukan kecuali tangan mereka.

. Bucket Toss

Anda tidak boleh salah dengan permainan karnival dan baldi baldi adalah kegemaran sepanjang masa. Selesaikan baldi yang penuh hadiah berturut-turut. Setiap kanak-kanak yang mengetuk bola ke dalam baldi adalah pemilik bangga dengan goodie yang menunggu untuk dipetik. Pilih tiga giliran setiap satu, jika tidak, mungkin terdapat banyak kedudukan (atau bergoyang) yang berlaku!

5. Apa Masa, Encik. Serigala

Sekiranya permainan pesta ulang tahun klasik ini tidak menelefon loceng untuk anda, ibu bapa, berfikir lampu merah, lampu hijau dengan lebih banyak berseru dan gila. Ledakan total, walaupun untuk anak-anak muda, ini mesti dicuba di kiddie bash seterusnya. Ingin tahu cara bermain? Kami suka arahan mudah yang ditawarkan oleh zaman kanak -kanak 101.

6. Bobbing untuk epal

Ia adalah yang asli -dan masih lucu. Air sejuk, buah licin, dan tidak ada tangan yang dibenarkan. Bawa ke Giggle-Fest!

7. Bluff Lelaki Buta

. Memainkan versi tag ini mudah tetapi peraturan berbeza -beza, jadi pilihlah sama ada semua orang bermain setiap pusingan dan terus pergi atau mempunyai orang yang “ditandai” duduk sehingga semua orang keluar. Terpulang kepada anda!

8. Hunt Peanut

Ia seperti memburu telur tanpa banyak gula. . ? .

9. Butang, butang: Siapa yang mendapat butang?

Semakin panas, lebih panas, mendidih panas! Ini adalah permainan meneka lama reka bentuk yang paling mudah, yang menjadikannya sesuai untuk pihak. .

Kongsi artikel ini

  • Klik untuk berkongsi di Twitter (Terbuka di Window Baru)
  • Klik untuk menghantar e -mel pautan ke rakan (dibuka di tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Salin (Terbuka di Window Baru)