7 permainan seperti phasmophobia untuk menggaru gatal seram koperasi anda, permainan seperti phasmophobia: alternatif permainan seram multiplayer yang serupa

Permainan Seperti Phasmophobia: Alternatif Permainan Seram Multiplayer Sama

Seterusnya dalam senarai permainan kami yang seperti Devour adalah diperingatkan, dan semua tajuk dalam senarai, ia nampaknya paling terinspirasi oleh permainan seram co-op. Permainan ini membawa anda dalam perjalanan ke makam Mesir kuno.

7 permainan seperti phasmophobia untuk menggaru gatal seram koperasi anda

Kita semua Phasmophobia Para peniaga selepas banyak malam yang dihabiskan bersembunyi di almari rumah Willow Street dan menjerit ke dewan Brownstone High School. Pengembaraan Pemburuan Hantu “Horror Co-op” juga mengantar fenomena permainan baru seperti Phasmophobia. Ini telah mengambil alih stim, tetapi ada lautan seram, supernatural, dan tag multiplayer untuk menyaring sebelum anda boleh mendapatkan barang -barang yang baik.

Untuk membantu memburu anda untuk menghantui yang lain, kami pergi dan menyenaraikan senarai permainan terbaik seperti Phasmophobia untuk (mudah -mudahan) menggaru gatal yang sama sambil memberi ruang untuk satu tambah (atau tiga). Sudah tentu, bukan setiap permainan seperti Phasmophobia agak mudah dalam persamaannya, tetapi kami mensasarkan pengalaman yang mencipta keganasan yang sama seperti yang anda rasakan ketika tangkai supernatural anda dan sekumpulan kawan. Ini adalah untuk mencipta detik -detik itu dan ketegangan ketika skuad anda berkumpul bersama dalam kegelapan, saling mendesak tolong diam.

Bagaimanapun, antara aliran Phasmophobia Kemas kini, Berikut adalah tujuh perlawanan yang perlu anda periksa untuk malam permainan seram yang lebih banyak!

Hantu Exorcism Inc adalah permainan seperti Phasmophobia on Steam, dengan mekanik berasaskan suara dan mod koperasi

Hantu Exorcism Inc. – Permainan terbaik seperti phasmophobia

Hantu Exorcism Inc Menghantar anda untuk melakukan apa yang dicadangkan namanya -menghilangkan hantu, tetapi sebagai perniagaan. Bukan PhasmophobiaSkuad Biasanya Empat, pekerjaan ini cukup besar untuk sekumpulan enam, dan anda akan menenangkan roh -roh bukan hanya merebus keluar. Ia tidak mencukupi untuk mengenal pasti bahawa John Jefferson adalah seorang poltergeist; Anda juga perlu menyingkirkannya.

Mungkin di antara semua Phasmophobia-Suka di luar sana, ini adalah salah satu yang paling dekat dengan memaku formula lagi. Ada lebih banyak peralatan untuk mengejar supernatural dengan, dan sementara sesetengahnya terasa sedikit tidak berguna, terdapat beberapa tambahan yang cukup menarik. Sebagai contoh, Hantu Exorcism Inc Mempunyai mekanik buku eksorsisme yang cukup kemas, memaksa anda membaca petikan dari buku yang tidak terganggu untuk mengusir entiti. Ia bodoh, pasti, tetapi sangat lucu apabila kawan yang panik tidak dapat meludahkan kata-kata tanpa menjerit.

Sekiranya nampaknya biasa, anda mungkin melihat permainan ini muncul sebagai Ghost Hunter Corps. Ia mendapat perubahan sejak itu, bersama dengan perubahan nama. Anda boleh menyemak lelaran baru sebagai Hantu Exorcism Inc di Steam untuk PC.

Diperhatikan adalah permainan memburu hantu co-op seperti phasmophobia

Forewarned – permainan terbaik seperti phasmophobia

Seperti Hantu Exorcism Inc, banyak DiperingatkanFormula berjaya mencipta semula itu Phasmophobia Rasa dengan menjatuhkan anda ke ruang yang ketat, beberapa alat penyelesaian misteri, dan kitaran memburu. Daripada hantu biasa, anda mencari mumi dan mengumpul harta. Sebahagian daripada teka-teki melibatkan memikirkan apa yang bersembunyi di runtuhan tapak kerja anda, tetapi penting untuk tidak berebut tangan kosong. Jika tidak, bagaimana anda mampu semua gear yang mewah dan ghaib?

Diperingatkan mempunyai unsur -unsur yang lebih dihasilkan secara prosedur ke peta -petanya, menjadikan yang lebih menarik untuk memainkan semula, sementara kematian sedikit kurang kerana anda boleh bekerja melawan rakan -rakan anda atau membantu mereka dari akhirat. Dan sementara suaranya tambahan dalam satu ini mungkin kurang menarik, itu nampaknya tidak menyakiti pengalaman dengan beberapa raksasa yang menyeramkan. Diperingatkan adalah antara salah satu permainan pertama seperti ini untuk memperkenalkan musuh yang kelihatan seperti rakan -rakan anda, dan itu seperti yang menakutkan kerana kedengarannya.

Diperingatkan masih dalam akses awal stim, tetapi ia dilihat sebagai kemas kini yang mantap sejak dilancarkan tahun lepas.

Dalam Silence adalah permainan seram asimetri dengan beberapa elemen seperti phasmophobia pada stim

Dalam Silence – Permainan Terbaik Seperti Phasmophobia

Dalam kesunyian adalah permainan seram yang tidak simetris dengan raksasa yang sama seperti tekanan untuk dikawal kerana ia adalah untuk melihat. Itu bukan perkara yang buruk; Permainan ini akan menjadi terlalu mudah jika sengkang super cepat makhluk mudah untuk bergerak, tetapi ia adalah perjuangan yang menakutkan apabila pemain manusia diberi giliran untuk memburu.

Walau bagaimanapun, Dalam kesunyian Adakah sukan dua mod, dan yang lain adalah satu keseronokan dan sedikit lebih mengingatkan PHA. Satu orang dipilih untuk menjadi raksasa, sementara lima pemain lain mempunyai peranan individu untuk bermain ketika mencari cara untuk melarikan diri. Tidak ada pilihan alat yang besar di sini, tetapi mekanik suara masih menjadi letupan sejak Dalam kesunyian tangkai makhluk dengan pendengaran hipersensitif. Itulah masalah bagi kita yang tidak dapat diam ketika mereka gugup. Cari cara untuk melarikan diri, atau keluar sebagai makan malam -sama ada cara, Dalam kesunyian adalah satu ketawa yang ketakutan yang memecahkan formula tetapi membuat anda terhibur dengan cara yang sama.

Anda boleh ambil Dalam kesunyian di Steam untuk PC dan Mac. Yang satu ini bahkan mendapat kemas kini sekali. Mungkin itu akan meletakkannya di radar anda selama lebih dari satu malam.

Pengasingan Hantu Permainan Seram Multiplayer

Pengasingan Hantu – Permainan Terbaik Seperti Phasmophobia

Mengambil isyarat dari Phasmophobia dan Hantu Exorcism Inc, Pengasingan hantu Menyelia anda dengan penyiasatan dan tugas eksorsisme. Lebih daripada mana -mana permainan lain dalam senarai ini, yang satu ini mungkin mempunyai persamaan terbesar PHA, terus ke aset yang terlibat dan kitaran permainan. Perbezaan terbesarnya terletak lebih banyak dalam peristiwa hantunya, yang kelihatan lebih kerap, dan pasti lebih sengit. Tidak hampir sama dengan jumlah downtime, sama ada, jadi sementara beberapa pusingan PHA mungkin mengambil masa tiga puluh minit untuk benar -benar bergolek, Pengasingan hantu Menghantar JumpsCares keluar dengan cepat.

Ia adalah pedang bermata dua. Sebahagian daripada rayuan dalam menunggu lama untuk PHA menghantui adalah ketegangan bangunan menjadikan perkara menakutkan, tetapi Pengasingan hantuVariety dalam peristiwa, kesan bunyi, dan tingkah laku harus memastikan ia segar untuk seketika. Bit eksorsisme tambahan berubah lebih banyak daripada yang anda anggap juga. Oleh kerana tiada siapa yang boleh pergi sehingga hantu hilang, anda terjebak senario braving Phasmophobia biasanya membolehkan anda berlari. Mungkin ia bukan pilihan hebat untuk rakan yang duduk di dalam trak, tetapi Pengasingan hantu sesuai untuk anda yang suka tinggal di belakang dengan kamera.

Sekiranya anda ingin berani melakukan eksorsisme, Pengasingan hantu berada di PC melalui Steam.

Permainan seperti phasmophobia untuk memburu hantu co-op di Steam

Makan – permainan terbaik seperti phasmophobia

Memakan mengikat empat rakan terhadap Demon Azazel, dan ia lebih agresif daripada semangat yang anda hadapi Phasmophobia. Sesi untuk memakan cenderung berlari lebih lama, tetapi anda masih meraba -raba dalam kegelapan yang cuba mencari jalan menuju keselamatan. Kesukaran perlahan -lahan meningkat, seperti Phasmophobia, Tetapi ada satu titik ketika keadaan menjadi panik dan kumpulan itu berebut untuk menjauhkan diri dari kultus yang dimiliki oleh Dewour.

Sebagai permainan seram lain dengan item rawak dan perubahan peta, Memakan berjaya kekal segar untuk sesi yang lebih berhantu. Matlamat anda adalah untuk mencari barangan ritual untuk dibuang Azazel, tetapi cara anda pergi tentang perubahan itu bergantung kepada kesukaran, faedah pemain, dan peta ole yang baik. Terdapat juga makhluk lain yang menyeramkan yang menanam secara rawak, dan kesan peta yang menghantar pemain ke dalam panik yang tidak produktif walaupun ia adalah penggera palsu. Sudah tentu lebih sengit, tetapi ia bernilai beberapa larian untuk orang -orang yang suka yang baik PHA berlari dengan hantu yang agresif dan tidak ada tempat untuk disembunyikan.

Memakan boleh didapati di PC dan Mac melalui Steam. Ia adalah sebahagian daripada siri dengan The Watchers, Tetapi mungkin menyelamatkannya apabila anda telah habis Memakan.

Midnight Ghost Hunt adalah permainan seram co-op yang lebih terfokus, tetapi masih bagus untuk memburu hantu

Midnight Ghost Hunt – Permainan terbaik seperti phasmophobia

Jadi yang satu ini tidak sama dengan empat-versus-empat, tetapi Midnight Ghost Hunt masih boleh memprovokasi mereka yang bersembunyi yang sama. Sekiranya anda bersedia untuk mencubanya sedikit, permainan ghaib ini masih bersenang-senang untuk rakan-rakan yang mencari jumpscares dan mengejar panik sepanjang malam. Dalam Midnight Ghost Hunt, Anda akan membahagikan satu pasukan empat hantu dan satu pasukan empat pemburu, sementara pasukan memburu hantu mula mencari. Itu berubah ketika jam mencecah tengah malam, dan tiba -tiba giliran Team Ghosty untuk mengejar.

Terdapat beberapa objek yang biasa dalam senjata alat memburu hantu anda, tetapi lebih baik memikirkan Hantu tengah malam Memburu Sebagai permainan yang lebih berasaskan tindakan atau bertempur melawan latar belakang yang menyeramkan. Ia tidak menakutkan dengan cara yang bersembunyi dari setan di Phasmophobia Gerai Bilik Mandi adalah, tetapi anda masih akan tergelincir ketika jatuh untuk perangkap yang ditetapkan oleh pasukan hantu. Oleh kerana dinamik kuasa sentiasa condong dalam satu cara, masih terdapat banyak keseronokan yang perlu dicipta semula adrenalin yang disebabkan oleh paranormal yang.

Hantu tengah malam Memburu boleh didapati di PC melalui Steam.

Occult adalah permainan seperti phasmophobia di stim

Occult – permainan terbaik seperti phasmophobia

Sekiranya kita dapat memecahkan elemen Phasmophobia ke dalam permainan yang berasingan, maka ghaib akan lebih seperti bahagian memburu -berfikir Memakan, Sekiranya anda telah memainkan cadangan sebelumnya. Daripada kubu ghaib yang tidak kelihatan, anda sering menyedari di mana bahaya itu bersembunyi Ghaib. Ia jauh lebih bersemangat dengan bit seram, dan sebaliknya mengikat semua ketegangannya ke dalam penyelesaian teka-teki dengan rakan-rakan.

Occult’s Tugas Premis Kumpulan anda dengan tag-taming teka-teki itu, sering memisahkan kumpulan sambil mengelak beberapa musuh yang mengerikan. Mereka semua agak agresif, dan ada sedikit bantuan apabila anda mendapati diri anda di cengkaman mereka. Ini satu lagi yang pemain mencari seram co-op dapat dinikmati, tidak semestinya mereka membongkok hantu hanya. Terdapat beberapa perkara yang akan anda ambil dan dimasukkan selepas malam, dan Ghaib mungkin di antara mereka, tetapi projek -projek stim kecil ini sering merasa berbaloi untuk beberapa dolar.

Sekiranya anda mempunyai wang tunai untuk ganti, dan tidak keberatan beberapa permainan kikuk untuk ketakutan, ghaib berada di stim untuk PC.

Kelab Blackout – permainan terbaik seperti phasmophobia

Kelab Blackout sebenarnya mendahului Phasmophobia kira -kira satu setengah tahun. Walaupun ia mempunyai semua perangkap yang mungkin anda ketahui pada ketika ini: misi yang dihasilkan secara prosedur, koperasi empat pemain, dan gimik yang menyeramkan. Tetapi ini bukan tentang apa yang anda dengar dan katakan; Ini mengenai apa yang anda Lihat.

Sebahagian daripada “pemadaman” di Kelab Blackout merujuk kepada penguntit ghaib yang disebut “bentuk” yang anda hanya dapat melihat dengan mata anda ditutup. Oleh itu, terdapat butang keseluruhan yang didedikasikan untuk menutup peepers anda. Ini membolehkan anda melihat mesej paranormal, dan makhluk hantu, tetapi bukan dunia di sekeliling anda. Itu masalah kerana terdapat juga bahaya biasa tentang bahawa anda memerlukan mata anda buka untuk melihat.

Permainan ini mempunyai cerita yang sangat menarik untuk anda membongkar juga. Ia berlaku di kawasan kejiranan pinggir bandar yang dihantui di mana orang dewasa menjadi samseng tidur pada waktu malam dan cuba menangkap anak -anak mereka sendiri (pemain) untuk beberapa entiti atau kekuatan yang tidak diketahui. Secara semulajadi, orang dewasa selalu lupa pada siang hari, jadi terserah kepada anak -anak untuk menyiasat sementara tidak terbunuh atau ditangkap oleh kehidupan jahat di bawah bandar mereka.

Melakukan terlalu banyak “dosa” – seperti yang dilihat oleh orang dewasa – akan mengeluarkan bentuknya. Oleh itu, anda harus berhati -hati semasa anda meneroka dan mengumpulkan petunjuk untuk mengetahui apa yang berlaku di sini. Ini menghantar ketegangan meroket kerana rakan -rakan anda perlu berhati -hati dan Buat gangguan untuk membantu semasa anda tergelincir.

Kelemahannya ialah permainan ini pada asalnya berdasarkan konsep “seram yang berkembang.”Lebih banyak cerita telah ditambah dari masa ke masa, kerana pemain di dunia nyata membongkar misteri, tetapi sekarang bahagian permainan sudah berakhir. Anda hanya boleh membacanya di wikis. Namun! Ini masa yang menyeronokkan.

  • Sempurna untuk .. Sesiapa sahaja selepas cerita hebat di atas seram yang hebat.
  • Elakkan jika anda .. tidak suka melihat anak -anak dalam bahaya.
  • Bermula dengan… permainan asas. Terdapat satu tan DLC, tetapi semuanya kosmetik, dan anda boleh membelinya kemudian untuk menyokong pemaju!

Dan itu sahaja untuk senarai permainan terbaik kami seperti Phasmophobia! Bersenang -senang (atau ketakutan) dengan rakan -rakan anda di luar sana di dunia seram koperasi.

Permainan Seperti Phasmophobia: Alternatif Permainan Seram Multiplayer Sama

Jika anda seorang peminat phasmophobia dan anda mencari tajuk yang sama, anda beruntung, kerana terdapat beberapa pilihan untuk dipilih. Inilah pilihan utama kami.

Permainan Seperti Phasmophobia: 15 Alternatif Permainan Seram Multiplayer

Permainan Seperti Phasmophobia: 15 Alternatif Permainan Seram Multiplayer

Beanstalk disokong pembaca. Sekiranya anda membeli sesuatu melalui salah satu pautan kami, kami mungkin mendapat komisen kecil. Ini tidak menjejaskan ulasan atau penempatan produk kami di laman web ini.

Phasmophobia menggabungkan seram dengan komedi, mewujudkan permainan pengembaraan yang benar -benar membawa dunia dengan ribut. Secara teknikal, tajuk, yang dibangunkan dan diterbitkan oleh Kinetic Games, berada di bawah genre seram penyiasatan, kerana ia terutamanya berdasarkan hantu memburu.

Pada bulan September 2020, permainan ini dikeluarkan untuk akses awal, dengan sokongan realiti maya, di Steam, dan dengan cepat menjadi popular, terima kasih sebahagian besarnya kepada Twitch dan YouTube Streamers yang popular. Malah, ia menjadi sangat popular sehingga ia adalah permainan terlaris di Steam pada bulan Oktober dan November pada tahun 2020, dan ia tetap menjadi salah satu permainan memburu hantu yang paling popular hingga ke hari ini.

Jika anda seorang peminat phasmophobia dan anda mencari tajuk yang sama, anda beruntung, kerana terdapat beberapa pilihan untuk dipilih. Kami telah mengumpulkan permainan teratas yang seperti phasmophobia dan di bawah, anda akan mendapat gambaran keseluruhan bagi setiap satu.

Ciri -ciri permainan Phasmophobia

Tarikh Siaran: Akses Awal 18 September 2020
Pemaju: Permainan kinetik
Penerbit: Permainan kinetik
Platform: Microsoft Windows
Genre: Seram
Menetapkan: Kehidupan sebenar
Mod permainan: SinglePlayer, Multiplayer

Isi kandungan

1. Memakan

Memakan

Jika idea menangkap dan membakar kambing setan terdengar seperti idea anda yang menyeronokkan, maka anda pasti akan ingin menyemak tajuk pertama dalam senarai permainan kami yang serupa dengan phasmophobia. Judul itu dicipta dan diterbitkan oleh Pemaju Permainan Lurus Kembali Permainan pada 28 Januari, 2021.

Permainan Seram Co-op, pembuat Devour menyapu gam tentang hantu untuk memburu yang lebih literal. Anda boleh bermain solo atau dengan sekumpulan sehingga empat pemain, dan mana -mana pilihan yang anda pilih, anda akan bermain sebagai kultus setan. Segala -galanya seolah -olah seperti biasa (baik, namun perkara -perkara “biasa” boleh bagi seseorang yang dimiliki oleh kultus yang menyembah Setan), dan tanpa disangka -sangka, sesuatu yang salah dengan penyembahan setan anda dan ahli kultus akhirnya menjadi dimiliki.

Anda dengan cepat merapatkannya dan menyedari bahawa anda perlu memburu manifestasi syaitan masalah (tidak semua syaitan bermasalah?) Dinamakan Azazel. Matlamat memburu manifestasi Azazel adalah untuk membersihkan rakan anda dengan melaksanakan setan. Anda akan menemui kambing, tikus, dan juga kelompok telur dari labah -labah yang menyeramkan, dengan objektif merampas semuanya untuk membasuh dosa.

Apabila permainan berlangsung, anda dengan cepat menyedari bahawa rakan anda yang kini dimiliki telah menjadi raksasa setan sendiri, dan dia menghantui dewan, dan dia menjadi lebih marah dan marah, lebih banyak barang yang anda membersihkan. Dalam beberapa peringkat terakhir, anda perlu berjaya melalui gerombolan besar setan, serta hantu yang menakutkan, ketika anda membuat percubaan terdesak untuk menyelesaikan peringkat terakhir.

Devour cenderung bersandar ke beberapa tropes yang anda harapkan dari tropes, dan ia juga tidak boleh dimainkan semula; Yang mengatakan, pencipta tajuk terus mengemas kini permainan dengan memasukkan tahap baru, lengkap dengan mekanik yang dikemas kini. Secara keseluruhannya, sejauh permainan yang serupa dengan phasmophobia pergi, memakan banyak keseronokan dan pastinya dapat disemak semula setiap sekali -sekala.

2. Diperingatkan

Diperingatkan

Seterusnya dalam senarai permainan kami yang seperti Devour adalah diperingatkan, dan semua tajuk dalam senarai, ia nampaknya paling terinspirasi oleh permainan seram co-op. Permainan ini membawa anda dalam perjalanan ke makam Mesir kuno.

Seperti yang anda boleh bayangkan, perjalanan ke makam agak menaikkan rambut, kerana anda dengan cepat akan menemui roh-roh jahat Meja kuno, yang secara tidak disangka-sangka muncul di hadapan anda dan tidak sabar-sabar untuk menerkam dan memakan anda. Sama dengan phasmophobia, anda perlu mencari dan mencari petunjuk yang memperkenalkan semangat yang anda lawan.

Sekiranya anda betul -betul menentukan siapa Roh, anda akan diberikan akses kepada peninggalan kuno yang tersembunyi di dalam kubur.Sekiranya anda meneka semangat Roh dengan betul, anda perlu bergerak pantas dan merebut relik secepat yang anda boleh. Sekiranya anda membuat tekaan yang salah, pintu masuk akan dibanting.

Apabila Roh berubah menjadi bentuk fizikal, anda perlu bergerak dengan cepat di sekitar kubur dan mencari tuas yang diselaraskan dengan baik dan menggunakannya untuk membuka pintu masuk supaya anda dapat membuat jalan keluar dari makam. Walaupun semua ini sedang berlaku dan anda sedang dilayari oleh semangat Meja kuno yang menyeramkan, anda harus ingat untuk mengambil gambar untuk mendokumenkan sebagai bukti.

Apa yang benar -benar membuat diperingatkan sehingga menarik adalah sistem unik yang datang dengan setiap Mejia. Contohnya, untuk mengelakkan kemurkaan salah satu Mejia, anda perlu membuat bunyi sebanyak mungkin yang mungkin anda dapat. Terdapat satu lagi Mejai yang mempunyai kebolehan shapeshifting dan menggunakan kebolehan tersebut untuk menyamar sebagai ahli pasukan anda.

Walaupun penetapan yang diperingatkan kelihatannya biasa, cara yang dimainkannya baru – dan mengerikan. Pemaju sedang mengusahakan kemas kini, yang merupakan tambah utama, kerana permainan akan terus berkembang. Sebagai satu lagi bonus tambahan, Forewarned menawarkan sokongan VR yang lengkap, seperti permainan yang diilhamkan oleh: Phasmophobia.

3. Gtfo

Gtfo

Permainan koperasi penembak seram survival, GTFO dimainkan dalam perspektif orang pertama, dan ia mempunyai banyak ciri yang memanggil fasmophobia. Judul ini dibangunkan oleh 10 Chambers, sebuah studio indie yang berpangkalan di Sweden. Pada mulanya dikeluarkan pada 9 Disember 2019 di Microsoft Windows, dan mendapat ulasan positif mengenai akses awal Steam. Dua tahun kemudian, pada 19 Disember, 2021, GTFO secara rasmi dikeluarkan semasa Anugerah Permainan 2021.

GTFO berlaku di kawah Chixulub, yang dibentuk oleh mogok asteroid yang berlaku 66 juta tahun yang lalu, dan mogok asteroid membawa kepada peristiwa kepupusan massa yang menghapuskan dinosaur. Sekumpulan “banduan” terpaksa mengakses kompleks bawah tanah yang dibina di tapak di mana asteroid melanda. Pasukan ini harus menyelesaikan pelbagai tugas dan membangkitkan Warden, entiti enigmatic.

Bagi permainan, pemain GTFO perlu mengumpulkan pasukan pemangku empat orang, dan seperti yang disebutkan, pemangkin terpaksa memasuki kompleks bawah tanah yang luas dalam usaha untuk menyelesaikan objektif yang telah ditubuhkan Warden yang telah ditubuhkan. Seolah -olah idea untuk mengakses kompleks bawah tanah misteri di tapak asteroid yang mengeluarkan dinosaur tidak cukup menyeramkan, anda akan mendapati bahawa tempat itu telah ditimpa dengan raksasa tidur yang mengerikan.

Anda dan pasukan anda perlu bekerjasama untuk membuat strategi dan membuat rancangan, serta sumber rasional, supaya anda dapat membunuh musuh-musuh anda dalam fesyen stealth, supaya anda dapat terus hidup dan menyelesaikan tuntutan yang telah dibuat oleh Warden dan akhirnya melarikan diri dari keadaan dan lokasi yang mengerikan.

4. Bunyi putih 2

Bunyi putih 2

White Noise 2 dibangunkan dan diterbitkan oleh Milkstone Studios. Di dunia aktiviti paranormal, bunyi putih sering digunakan sebagai cara untuk memberikan semangat sesuatu yang mereka dapat berkomunikasi melalui. Bagi pencinta seram yang berminat dan mendapat keseronokan daripada disejukkan oleh keanehan yang mengerikan, tujuan bunyi putih adalah berbeza, kerana ia membolehkan anda tahu bahawa sesuatu yang mengerikan akan berlaku dan mempengaruhi anda.

White Noise 2 adalah sekuel untuk bunyi putih secara besar -besaran dalam talian. Dalam permainan ini, anda akan memainkan peranan dalam pasukan penyiasat; Sebagai alternatif, anda boleh mengawal makhluk yang mengerikan dan memakan pasukan penyiasat. Permainan ini menawarkan pengalaman seram asimetrik 4VS1, dan ia pasti membuat sesiapa yang memainkannya – bahkan mereka yang berfikir bahawa mereka sangat berani – gemetar dengan ketakutan.

Permainan ini dilengkapi dengan sistem pembuatan jodoh asas, yang membolehkan anda bermain dengan rakan -rakan anda dengan mudah. Yang perlu anda lakukan ialah memulakan permainan, pilih sisi anda atau biarkan sistem memilih sisi anda untuk anda, dan anda boleh mula bermain. Jika anda memilih untuk menjadi penyiasat, anda akan meneroka lokasi, bekerjasama dengan rakan sepasukan anda, dan akan berusaha untuk mengelakkan hilang, jika tidak, anda akan menjadi mangsa makhluk yang mengerikan.

Anda perlu melakukan yang terbaik untuk mengekalkan kewarasan anda, dan juga mengawasi kuasa bateri lampu suluh anda sehingga anda tidak akan terjebak dalam kegelapan. Sekiranya anda memilih untuk memainkan peranan makhluk, anda akan mengetuk mangsa anda dan mengelakkan dilihat semasa anda memburu mereka.

Cahaya dari lampu suluh penyiasat dapat mencetuskan anda, jadi anda perlu menggunakan kuasa anda untuk mengelakkan terkejut dan menyebarkan penyiasat untuk membuat mereka memburu mereka dengan lebih mudah. Anda akan dapat memanggil Totems, yang akan memberi amaran kepada anda tentang kehadiran mana -mana penyiasat yang berada di sekitar dan menghalang mereka daripada mengambil 8 pita yang mereka lakukan sebelum anda mengeluarkannya.

Dalam White Noise 2, hanya kerana anda mati (dan anda akan mati) yang tidak bermakna permainan sudah berakhir. Sebaliknya, anda akan menjadi hantu dan boleh menggunakan kemahiran baru dan bertambah baik untuk meneroka dan membantu penyiasat yang masih hidup dalam usaha mereka.

Semasa anda bermain, anda juga akan dapat membuka kunci watak dan lampu suluh baru, termasuk watak klasik dari White Noise Online. Setiap watak mempunyai kemahiran dan pengkhususan yang unik. Juga, White Noise 2 mempunyai skrin replay tandatangan yang sama yang bising putih dalam talian dibuat terkenal. Apabila sesi berakhir, anda akan berpeluang untuk tertawa apabila anda melihat bagaimana pasukan anda terus berjalan di kalangan atau ketika salah seorang penyiasat hilang.

5. Propnight

Propnight

Sekiranya anda peminat genre seram (dan jelas anda jika anda mencari permainan yang serupa dengan phasmophobia) dan anda ingin memainkan sesuatu yang mengerikan dengan rakan -rakan anda, maka propnight adalah tajuk yang pasti akan Jadikan rambut anda berdiri di hujung. Permainan multiplayer 4 vs 1, ia adalah perpaduan sempurna survival seram klasik dan permainan parti dengan rakan -rakan.

Dibangunkan oleh Fntastik dan diterbitkan oleh Mytona, keseluruhan premis Propnight adalah berdasarkan empat orang yang selamat yang harus berjaya melintasi peta dan memperbaiki banyak propmachines yang membuka pintu keluar untuk melarikan diri dari pembunuh.

Pada masa yang sama, pemain menganggap peranan pembunuh dan perlu menangkap dan menghapuskan mangsa yang terselamat (dengan bantuan hipnochairs) atau secara alternatif, tunggu sehingga jam kehabisan masa sehingga anda dapat menang dan mengalahkan orang yang selamat.

Untuk lebih terperinci, kenunaknya bodoh, unik, dan mengerikan. Anda boleh mengawal mangsa yang mempunyai keupayaan untuk berubah menjadi beberapa alat atau pembunuh yang bertekad untuk memusnahkan setiap item animasi di seluruh peta. Sekiranya anda bermain sebagai mangsa yang selamat, untuk terus hidup, anda perlu menyembunyikan cukup lama untuk bersembunyi dari fiends yang kejam untuk memperbaiki propmachines yang tersebar di peta dan melarikan diri. Cukup banyak apa sahaja yang boleh anda fikirkan dapat meniru, yang memberikan pemain hampir kemungkinan tanpa batas dari segi jumlah masa mereka dapat tetap tersembunyi dari musuh mereka.

Permainan ini sedikit bodoh dan unik, seperti barang rawak, seperti botol wain dan kerusi mula mengikat di peta. Sebenarnya, kerana kecelakaan ini, yang benar -benar tidak dijangka, anda hampir dijamin untuk memasuki ketawa. Semua dalam semua, Nabi adalah ringan hati mengambil permainan seram dan tajuk yang hebat untuk memeriksa jika anda seorang peminat phasmophobia.

6. Jumaat ke -13: Permainan

Jumaat ke -13: Permainan

Jika anda seorang peminat genre permainan video seram survival dan anda sedang mencari tajuk yang menawarkan pengalaman yang sama seperti phasmophobia, maka anda pasti akan mahu memasukkan hari Jumaat ke -13: permainan di senarai anda.

Permainan ini, yang jelas berdasarkan francais filem seram ikonik dengan nama yang sama, telah dibangunkan oleh iiifonic dan diterbitkan oleh Gun Media. Ia pada asalnya dikeluarkan sebagai pelepasan digital pada 26 Mei 2017 dan ia dibebaskan sebagai pelepasan fizikal pada 13 Oktober tahun yang sama di PS4 dan Xbox One. Pada 13 Ogos 2019, tajuk itu dikeluarkan pada Nintendo Switch.

Multiplayer yang tidak simetri, Jumaat ke-13: Permainan, lubang sebanyak 7 pemain yang mengawal kaunselor Camp Crystal Lake yang terkenal terhadap seorang pemain yang dipilih secara rawak yang mengawal topeng hoki yang gila, pembunuhan parang, Voorhees.

Permainan berlaku di dunia separa terbuka yang anda bebas untuk meneroka. Ini adalah permainan seram survival orang ketiga yang berlaku pada tahun 1980-an di pelbagai tempat yang terletak di dalam dan di sekitar kem. Terdapat beberapa versi Jason yang berbeza untuk dimainkan, dan senjata dan atributnya berubah berbeza dari satu versi ke yang seterusnya.

Semasa bermain sebagai kaunselor, objektif utama adalah untuk melepaskan peta hidup. Sekiranya anda melengkapkan objektif sampingan, anda akan dapat melengkapkan peta dan melarikan diri dengan lebih cepat. Objektif sampingan lebih mudah diselesaikan semasa anda bekerja dengan pemain lain. “Keadaan menang epik”, yang memerlukan kerja berpasukan dan perancangan, boleh digunakan untuk mengambil Jason keluar.

Untuk membunuh Jason, watak wanita perlu mencari gubuk pembunuhan itu, memakai pakaian Pamela Voorhees dan berpura -pura bahawa dia adalah ibu Jason di hadapannya. Apa yang benar -benar membuat ini mencabar adalah bahawa topeng Jason perlu dimatikan agar ini berfungsi.

Secara keseluruhan, Jumaat ke -13: Permainan ini adalah permainan pengembaraan seram yang mendebarkan yang pasti akan membuatkan anda berada di pinggir tempat duduk anda. Dengan itu, bagaimanapun, kerana isu pelesenan, belum ada kemas kini dalam beberapa waktu.

7. Tipu daya

Tipu daya

Seterusnya dalam senarai permainan kami yang seperti phasmophobia adalah penipuan. Ia dibangunkan dan diterbitkan oleh Baseline, dan walaupun ia tidak sama dengan fasmophobia, terdapat beberapa elemen yang biasa. Dalam permainan ini, anda perlu melarikan diri.

Anda juga boleh bermain sebagai entiti yang dijangkiti, dan jika anda menganggap peranan ini, anda perlu mengambil mangsa yang terselamat; Walau bagaimanapun, anda tidak kebal terhadap peluru mereka, jadi anda pasti perlu mengawasi mereka. Setiap langkah perlu dikira semasa anda cuba menyebarkan virus yang berpaling telah menjangkiti anda dan merobek yang terselamat.

Anda tidak pernah menyedari siapa kejahatan yang dijangkiti sehingga terlambat. Entiti dapat membantu anda untuk kebanyakan peta, memperoleh kepercayaan anda dan menggalakkan anda untuk membiarkan pengawal anda turun.

Malangnya, yang kedua anda berbuat demikian, entiti yang dijangkiti dapat menumbuk anda dan dengan serta -merta mengakhiri percubaan anda untuk melarikan diri. Apabila anda mula -mula bermain penipuan, ia agak rumit; Namun, setelah anda menyelesaikan beberapa perlawanan dan terus hidup atau anda mengembangkan pemain lain yang dijangkiti, menipu pemain lain akan datang secara semula jadi.

8. Kabur

Kabur

Satu lagi gelaran dalam genre seram survival, Oblecure telah dibangunkan oleh Hydravision Entertainment dan diterbitkan oleh Dreamcatcher Interactive di Amerika Utara, oleh Ubisoft di China, dan oleh MC2-mikroid di lokasi lain. Permainan ini dikeluarkan pada 1 Oktober 2005 di Eropah dan di Amerika Utara, ia dikeluarkan pada 6 April 2005 untuk PS2, Xbox, dan Microsoft Windows.

Permainan ini berlangsung di Leafmore High, di mana tiga remaja berhasrat untuk mencari rakan yang telah hilang. Rakan -rakan mendapati diri mereka terkunci di sekolah semalaman dan mereka harus menyelesaikan beberapa keadaan pelik yang telah berlaku.

Anda akan mengawal lima remaja ketika mereka meneroka sekolah dan memerangi pelbagai pelajar yang dijangkiti. Ketiga rakan itu mengetahui bahawa musuh mereka-yang dijangkiti-adalah sensitiviti ringan, dan pendedahan kepada cahaya matahari langsung akan memusnahkan mereka sepenuhnya. Remaja bersenjata dengan lampu suluh, yang membantu sedikit melemahkan musuh mereka dan aura hitam jahat yang mengelilingi mereka.

Remaja memperkenalkan konspirasi besar -besaran yang melibatkan suntikan menjadikan pelajar lain menjadi raksasa yang bermutasi. Suntikan adalah eksperimen yang dibuat dengan spora tumbuhan yang jarang berlaku yang berpotensi untuk membolehkan orang ramai terus hidup selama -lamanya.

Para pelajar mendapati bahawa Elisabeth, jururawat, dan Herbert, pengetua, lebih dari 100 tahun, walaupun mereka kelihatan seperti mereka tidak berumur lebih dari 60 -an. Kumpulan itu bertemu Herbert, yang dibunuh oleh seorang guru yang cuba menyembuhkan dirinya dari jangkitan yang disebabkan oleh percubaan Herbert.

Leonard, kembar Herbert, melihat abangnya yang mati dan menjadi sangat marah, dan kemarahannya mendorongnya untuk membunuh guru dan meninggalkan remaja untuk mengalahkan mutan terbesar yang mereka hadapi. Setelah mereka membawanya keluar, remaja kembali ke gim dan menyuntik diri mereka dengan menyembuhkan. Leonard kemudian kembali dan selepas pertempuran gila, dia menyerahkan dirinya ke cahaya matahari dan semuanya kembali normal.

Gameplay in Oblible adalah mod koperasi dua pemain, jadi anda boleh memainkan kempen dengan rakan. Anda juga boleh menggabungkan item; Contohnya, dengan merakam lampu suluh ke pistol. Secara keseluruhan, ia adalah permainan yang menyeronokkan dan menarik. Jika anda seorang peminat genre seram dan anda sedang mencari tajuk yang serupa dengan phasmophobia, maka anda benar -benar akan ingin melihat kabur, kerana ia biasa dan pasti akan membuat anda meneka.

Menjumlahkannya

Survival Horror adalah genre besar -besaran dalam dunia permainan video, dan Phasmophobia adalah salah satu tajuk yang paling disayangi dalam genre ini. Jika anda peminat permainan ini dan anda sedang mencari tajuk lain yang menawarkan pengalaman yang sama, maka kami sangat mengesyorkan anda menyemak permainan yang dipaparkan dalam senarai ini. Setiap orang direka dan menawarkan unsur -unsur yang serupa dengan fasmophobia dan pasti akan menarik perhatian anda dan membuat anda terhibur.

Oliver adalah bekas jurutera komputer Compaq yang menjadi usahawan teknologi & peminat seumur hidup. Sistem pertamanya adalah Amiga 500 dan yang paling disayangi adalah SNES. Dia telah membina komputernya sendiri sejak dia membina sistem Pentium 90 pada tahun 90 -an. Beliau adalah Editor-in-Chief of Beanstalk dan pengasas Kooc Media Ltd, sebuah syarikat penerbitan dalam talian yang berpangkalan di UK.