7 perbezaan terbesar antara Warzone dan Warzone 2.0 | Trend Digital, Call of Duty Poll mengatakan Warzone 1 jauh, jauh lebih baik daripada Warzone 2 | Pcgamesn

Poll Call of Duty mengatakan Warzone 1 jauh, jauh lebih baik daripada Warzone 2

Berharap untuk melihat lebih banyak Warzone 2 Tweak ketika Infinity Ward masuk ke lebih terperinci dalam catatan blog dev pada minggu ini. Musim 2 bermula pada 15 Februari.

7 perbezaan terbesar antara Call of Duty: Warzone dan Warzone 2.0

Joseph Yaden

Dengan pelancaran yang sangat dinanti -nantikan Call of Duty: Warzone 2.0, Pemain telah mula menjatuhkan pengalaman Battle Royale yang baru. Asal Warzone cukup kompleks dengan sendirinya, dan sekuelnya meneruskan trend itu, dengan mekanik baru yang mungkin akan mengelirukan walaupun pemain yang paling berdedikasi – sekurang -kurangnya pada mulanya. Manakala Warzone 2.0 pada asasnya sangat serupa dengan pendahulunya, ia datang dengan pelbagai perubahan yang harus anda ketahui.

 • LOADOUTS
 • AI dan kubu kuat
 • Gulag
 • Rompakan
 • Plat perisai
 • Lingkaran Gas Boleh Berpecah
 • Berenang menunjukkan 2 lagi barang

Senarai perbezaan terasa hampir tidak berkesudahan, tetapi di sini, kami akan menyerlahkan perubahan yang paling ketara antara Warzone dan Warzone 2.0.

LOADOUTS

Banyak melegakan masyarakat, beban kekal Warzone 2.0, Tetapi mereka bekerja berbeza daripada sebelumnya. Kami akan menyelam lebih spesifik dalam panduan yang berasingan, tetapi perkara utama yang perlu anda ketahui ialah anda tidak boleh hanya membeli drop loadout dari stesen beli lagi.

Sebaliknya, anda perlu melengkapkan kubu kuat, yang memerlukan pemain untuk mengalahkan AI dan menyelesaikan objektif. Cara lain untuk mendapatkan senjata loadout anda adalah merebut satu dari penurunan dunia, seperti yang asal Warzone. Walau bagaimanapun, dalam permainan ini, terdapat jumlah penurunan beban yang muncul (berbanding dengan satu untuk setiap pasukan), dan apabila mereka diambil, mereka pergi untuk kebaikan. .

AI dan kubu kuat

Kubu kuat di Warzone 2.0

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Warzone 2.0 Ciri -ciri musuh AI yang muncul di kubu kuat. Ini muncul di lokasi rawak di sekitar peta dan terhad kepada tiga setiap perlawanan. Bukan sahaja kubu kuat mengandungi musuh AI, tetapi mereka juga merupakan cara utama untuk mendapatkan beban anda dalam permainan baru, jadi anda ingin membiasakan diri dengan mereka semasa anda bermain.

Ini bermakna anda akan menghabiskan banyak masa bertarung AI, yang merupakan titik pertengkaran dengan ansuran baru.

Gulag

Gulag baru di Warzone 2.0

Warzone 2.0 juga mempunyai gulag baru, dan ia agak menarik. Daripada membuang pemain ke dalam pertempuran 1v1 untuk bertahan hidup, gulag baru mempunyai pergaduhan 2v2. Di dalamnya, anda dapat dipasangkan dengan pemain rawak yang juga meninggal.

Selepas masa tertentu, jika tiada pasukan telah dihapuskan, seorang penjara (yang serupa dengan juggernaut) keluar, dan skuad pertama untuk menurunkan musuh ini. Terdapat lebih banyak pembolehubah dengan gulag baru, tetapi ia kelihatan jauh lebih memaafkan, dengan lebih banyak rasa dinamik. Ia pasti kurang mudah daripada sebelumnya, tetapi pacing tetap secepat yang pernah.

Rompakan

Keseluruhan sistem penjarahan telah mendapat baik pulih, dan sementara pemain tidak menyukainya, ia mempunyai potensi untuk menjadi istimewa setelah beberapa tweak. Perbezaan utama ialah pemain mempunyai akses kepada bilangan slot inventori yang terhad, dalam bentuk beg galas. Ini bermakna anda akan menghabiskan banyak masa mengatur item di ransel anda sendiri, serta menavigasi melalui ransel musuh yang dikalahkan.

Anda juga akan mendapati tindakan mengambil barang -barang menjadi lebih perlahan daripada sebelumnya, terutamanya apabila ransel anda kehabisan bilik. Ini kerana anda perlu menukar barang untuk memberi ruang kepada yang baru. Ini jauh berbeza dengan yang asal Warzone’s Sistem rompakan, yang lebih cepat terima kasih kepada reka bentuk yang sederhana.

Plat perisai

Watak yang memakai perisai di Warzone 2.0

Aspek lain dari inventori yang menerima perubahan besar dalam Warzone 2.0 Adakah cara rizab perisai anda berfungsi. Pada asal Warzone, Anda boleh memohon tiga plat perisai pada bila -bila masa, dan mempunyai rizab lima secara lalai (lapan jika anda memperoleh satchel). Dalam Warzone 2.0, Jumlah lalai plat perisai yang boleh anda gunakan adalah dua – anda hanya boleh menambah tiga jika anda mengumpul rompi perisai 3 plat.

Ini bermakna pemain sering akan bertarung dengan hanya dua plat, terutama pada permulaan pertandingan. Seolah.

Lingkaran Gas Boleh Berpecah

Salah satu ciri baru yang paling menarik di Warzone 2.0 adalah cara lingkaran akhir berfungsi. Tidak lagi pemain terhad kepada hanya satu bulatan terakhir. Sebaliknya, sehingga tiga boleh muncul semasa peringkat akhir perlawanan, sebelum kembali bersama pada akhir. Ini adalah perubahan yang besar yang meningkatkan pemain pacing dan memaksa pemain untuk berkumpul.

Perlu diingat, lingkaran gas tidak akan selalu berpecah, jadi pastikan untuk memberi perhatian kepada peta anda apabila perlawanan berlangsung.

Berenang

Sebuah pulau kecil di Al Mazrah di Warzone 2.0

Perubahan yang mudah dan penting ialah pelaksanaan berenang di Warzone 2.0. Sebelum ini, berinteraksi dengan mana -mana badan air sehingga ke dada anda akan membunuh anda dengan serta -merta, yang seringkali pengalaman yang mengecewakan. Sekarang, anda boleh berenang di seluruh badan air di peta Al Mazrah (atau bahkan melintasi mereka dengan bot!), menawarkan lebih banyak cara untuk menavigasi persekitaran anda.

Menarik. Begitu juga, air tidak memberikan sedikit perlindungan dari musuh yang menembak anda di darat, tetapi anda tidak dapat dihancurkan semasa berenang.

Call of Duty: Warzone 2.0 kini tersedia di PlayStation 4, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, dan peranti mudah alih.

Cadangan editor

 • Call of Duty: Trailer Modern Warfare III Menggoda A No Rusia Reimagining
 • 6 Call of Duty: Perubahan Warzone Musim 5 adalah langkah ke arah yang betul
 • Call of Duty: Warzone Devs Kongsi Rahsia Reka Bentuk Peta Battle Royale Terbaik
 • Anda mungkin menggunakan senjata Warzone jarak dekat yang salah
 • Vondel adalah Call of Duty Terbaik: Peta Warzone Pernah dan ia bahkan tidak dekat

Poll Call of Duty mengatakan Warzone 1 jauh, jauh lebih baik daripada Warzone 2

Poll Call of Duty mengatakan pemain sangat memilih Warzone 1 atas permainan Warzone Battle Royale Warzone 2 Infinity Ward, sebagai Rumor Circle Mengenai Masa Depan Modern Warfare 2.

Call of Duty Poll mengatakan Warzone 1 jauh, jauh lebih baik daripada Warzone 2: Seorang Askar, Philip Graves dari Call of Duty Modern Warfare 2, memakai ungkapan yang bersangkutan

Diterbitkan: 29 Mac, 2023

Pengundian baru pemain Call of Duty mencadangkan bahawa Warzone 1 asal dianggap sebagai permainan Battle Royale yang lebih baik, berbanding Infinity Ward’s Warzone 2 yang dilancarkan tahun lepas. Dengan khabar angin mengenai COD 2023 dan kesinambungan cerita Modern Warfare 2, nampaknya peminat penembak tetap kurang terkesan dengan Warzone, walaupun Musim 2 dimuat semula tarikh pelepasan dan penambahan mod DMZ.

Pungutan suara yang dipegang oleh rakan kongsi Twitch dan akaun Twitter Call of Duty Modern Warzone meminta pemain COD yang permainan yang mereka sukai, Warzone 1 atau Warzone 2. Tepat 68,161 orang telah memberi respons, dengan 80% mengejutkan mengatakan mereka lebih suka Warzone asal sepanjang sekuelnya 2022.

Call of Duty Poll mengatakan Warzone 1 jauh, jauh lebih baik daripada Warzone 2: Poll Twitter yang menunjukkan pemain Call of Duty lebih suka Warzone 1 ke Warzone 2

Dalam undi susulan, Warzone Modern bertanya tentang Rebirth Island dan Verdansk, dua mod permainan fan-fan-favourite dari Warzone asal, yang tidak lagi dimainkan dalam versi Warzone 1 yang dilancarkan semula, Warzone Caldera. “Sekiranya Call of Duty ditambah semula Rebirth Island dan Verdansk ke Warzone 1, adakah anda akan kembali ke WZ1 atau tinggal di Warzone 2?”Undian itu bertanya. Dengan 48,275 jawapan, 83% orang mengatakan mereka akan kembali ke Warzone Pertama.

Call of Duty Poll mengatakan Warzone 1 jauh, jauh lebih baik daripada Warzone 2: Poll Twitter yang meminta pemain sama ada mereka akan kembali ke Call of Duty Warzone 1

Jadi apa yang salah? Pergerakan telah banyak berubah antara Warzone 1 dan 2-sedangkan pada asalnya anda boleh berlari, mengelak, dan slaid-kanser ultra dengan cepat, dalam sekuel, anda lebih perlahan dan lebih rumit, yang membuat reaksi terhadap api yang masuk dan mendapatkan menjadi penutup jauh lebih sukar. Terdapat juga masalah dengan masa ke masa atau TTK. Di Warzone 1, anda boleh menyerap lebih banyak kerosakan, sedangkan Warzone 2 melihat anda dihantar ke gulag dengan hanya beberapa hits.

Al-mazrah tidak mempunyai titik menarik yang sama atau kawasan berbilang peringkat seperti kaldera atau verdansk, dan, walaupun mereka telah disetrika sejak pelancaran, sistem rompakan rompakan dan loadout asal Warzone 2.

Banyak sistem di Warzone 2 berasa seperti mereka direka terutamanya untuk memberi manfaat. Kematian yang lebih cepat dan pergerakan yang lebih perlahan berasa lebih sesuai dalam mod permainan yang didasarkan pada idea “semua atau tidak”-apabila semua orang bersaing untuk senjata dan rampasan, dengan insentif untuk merebut apa yang anda boleh dan keluar dari ASAP, kesihatan pisau dan pertempuran berasa sesuai. Tetapi dalam permainan Battle Royale, di mana anda ingin menikmati pergaduhan besar dan jarak jauh, ia terlalu menghukum.

Bolehkah Warzone 2 menariknya kembali? Dengan COD 2023 dilaporkan kesinambungan cerita Modern Warfare 2, yang berpotensi digelar ‘Modern Warfare 3,’ nampaknya tidak mungkin bahawa pembaikan transformatif ke Warzone akan tiba dalam masa terdekat. Lebih mungkin adalah satu siri tweak dan penambahbaikan dalam beberapa tahun akan datang. Mungkin, suatu hari, Warzone 2 akan menjadi permainan yang kami mahukan.

Dapatkan Guns Warzone 2 Terbaik untuk Musim 2 MendLoLDed. Anda juga akan menginginkan loadout Warzone 2 terbaik secara keseluruhan, dan juga semua maklumat mengenai cara mendapatkan titisan Warzone 2 Twitch, untuk beg beberapa gear tambahan.

Ed Smith Sebelum ini dari Edge, Naib, dan Polygon, Ed menyertai PCGamesn pada tahun 2022. Dia melakukan semua berita, terutamanya kejatuhan, separuh hayat, dan mogok counter 2.

Call of Duty: Warzone 2 perlahan -lahan berubah menjadi Warzone 1

Infinity Ward membuang perubahan Warzone Key dalam usaha untuk memenangi pemain kembali.

Warzone 2.0

(Kredit Imej: Activision Blizzard)

Infinity Ward memukul ruang belakang pada beberapa perubahan yang paling menarik yang dibuat untuk Call of Duty: Warzone 2. Bermula pada Musim 2, pelarasan utama kepada Gulag, Sistem Loot, dan Ekonomi Dalam Permainan akan kembali kepada bagaimana mereka bekerja di Warzone 1.

Ia agak luar biasa untuk Warzone 2 untuk kehilangan ciri -ciri yang menjadikannya berbeza dari asalnya selepas pelancaran, tetapi kepada beberapa pemain Warzone yang tidak berpuas hati, berita itu adalah kelegaan. Desas -desus nipis pemain yang kurang baik mengira mengenai rehat musim sejuk dengan cepat mencetuskan naratif bahawa Warzone 2 sedang mati, walaupun pada hakikatnya ia terus dimainkan oleh beratus -ratus ribu setiap hari. Berikutan kelewatan dua minggu musim kedua Warzone 2, kemas kini Musim 1 yang tidak menentu, dan kemalangan mengganggu yang berterusan sejak November, sudut paling kuat dari Call of Duty Fanbase mula menghidupkan Battle Royale percuma untuk bermain percuma.

Mungkin dalam usaha untuk memenangi suara -suara yang lantang ini, Warzone 2 perlahan -lahan kembali ke Warzone 1 dengan beberapa cara yang penting. Perubahan besar pertama datang bulan lalu, ketika Infinity Ward menambah loadout kembali ke stesen membeli, membalikkan salah satu keputusan meta yang paling dramatik sekuel. Infinity Ward telah menghabiskan minggu lepas mengumumkan lebih banyak perubahan yang dirancang di Twitter.

Berikut adalah sorotan setakat ini:

 • Loadouts kembali di stesen beli (secara langsung)
 • Loot sekali lagi akan keluar dari badan dan duduk di tanah (Musim 2)
 • Pemain akan mendapat lebih banyak wang tunai di peta, dan harga untuk bahan habis akan turun (Musim 2)
 • Gulag akan kembali ke pertarungan 1v1 dan bukannya 2v2 (musim 2)

Nampaknya Infinity Ward belum selesai, sama ada. “Kami akan berkongsi lebih banyak maklumat mengenai Warzone 2.0 Perubahan di Blog Studio minggu ini, “Satu Tweet Baca.

Walaupun Warzone 2 jauh dari permainan yang mati, keinginan Activision untuk menggoda perubahan tertentu di Twitter sebelum pengumuman yang betul adalah tidak jelas dari syarikat itu, dan memberi gambaran bahawa ia berusaha untuk mendahului sentimen negatif. Walaupun saya jauh dari pemain Warzone yang berdedikasi, saya agak kecewa melihat beberapa tweak paling bijak Warzone 2 hilang tidak lama lagi. Saya sangat menyukai gulag 2v2 untuk persamaannya dengan mod Modern Warfare 2019 yang mengilhami idea gulag di tempat pertama -Gunfight.

Berharap untuk melihat lebih banyak Warzone 2 Tweak ketika Infinity Ward masuk ke lebih terperinci dalam catatan blog dev pada minggu ini. Musim 2 bermula pada 15 Februari.

Buletin PC Gamer

Daftar untuk mendapatkan kandungan terbaik minggu ini, dan tawaran permainan hebat, seperti yang dipilih oleh editor.

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.