7 Mod Terbaik yang menjadikan Vanilla Minecraft lebih baik, licik – mod vanila minecraft yang membantu anda mempunyai pengalaman hidup yang lebih baik

Mod vanila minecraft yang membantu anda mempunyai pengalaman hidup yang lebih baik

Natrium juga serasi dengan kebanyakan mod dalam permainan, jadi anda tidak perlu bimbang tentang sebarang kemalangan atau masalah yang bermasalah.

7 mod terbaik yang menjadikan vanila minecraft lebih baik

Walaupun Minecraft berfungsi dengan baik dalam keadaan vanila atau tidak diubahsuai, ia masih boleh diperbaiki dengan penambahan kualiti hidup tertentu. Walaupun banyak mod dapat mengubah permainan, kadang -kadang pemain mahukan tweak kecil untuk menjadikan pengalaman itu menyeronokkan sambil tetap memelihara vanila.

Untuk sebahagian besar, banyak mod mesra vanila membuat perubahan minit ke permainan atau menambah barang dan blok yang tidak berbahaya yang membantu pemain. Dengan cara ini, permainan masih terasa seperti minecraft, dan mod tidak mencemarkan pengalaman asalnya.

Terlalu banyak mod pembaikan vanila yang hebat untuk disenaraikan, tetapi tidak menyakitkan untuk melihat beberapa contoh terbaik yang dilihat tahun ini.

Tujuh mod Minecraft terbaik untuk digunakan untuk meningkatkan permainan vanila

1) Waystones

Walaupun terdapat banyak cara untuk melakukan perjalanan, permainan masih tidak mempunyai kaedah yang muktamad perjalanan pantas seperti banyak tajuk dunia terbuka yang lain (kecuali jika anda mengira arahan konsol).

Pemaju berusaha untuk meminda isu ini dengan menambahkan batu jalan yang boleh dibina, yang boleh diletakkan berhampiran titik minat dan teleport untuk menggunakan skrol balik dan permata teleportasi yang boleh dicas semula.

Batu jalan ini tidak melanggar permainan teras tetapi hanya memberikan cara yang mudah untuk bergerak ke dunia anda.

2) Perisai kosmetik dikerjakan semula

Armor sangat membantu, tidak ada dua cara mengenainya. Walau bagaimanapun, tidak setiap pemain menyukai penampilan kepingan atau bahan perisai tertentu. Kadang -kadang, anda masih mahu kulit pemain anda dipaparkan di tempat (atau sepenuhnya) semasa masih menerima manfaat perisai.

. Set ini boleh digunakan untuk memaparkan atau menyembunyikan perisai semasa masih menerima faedah yang dilengkapi.

3) Jade

Pernahkah anda melihat kumpulan bermusuhan dan tertanya -tanya berapa banyak kesihatan yang telah ditinggalkan? Mungkin anda ingin tahu tentang dada anda yang mempunyai item yang anda cari.

Pemain boleh menggunakan mod Jade untuk menerima tooltip dalam permainan yang berguna yang memperincikan maklumat tambahan mengenai apa sahaja yang mereka matlamat kursor mereka. Ini termasuk item yang terdapat di blok penyimpanan, kesihatan dan perisai kumpulan, dan lebih banyak maklumat.

Selain itu, petua alat ini boleh ditunjukkan atau tersembunyi melalui pintasan papan kekunci mudah.

4) Mob mengisar util

Perladangan pertanian adalah tradisi yang dihormati masa, dan ada banyak cara untuk melakukannya. Walau bagaimanapun, beberapa ladang gerombolan boleh menjadi rumit dan memerlukan banyak bahan dan pengetahuan untuk mencipta dengan berkesan.

Nasib baik, mod pengisaran massa MOD Utils dapat meningkatkan keupayaan pertanian massa anda tanpa melanggar rasa vanila minecraft.

Util pengisaran massa menambah blok mudah seperti tali pinggang penghantar, peminat massa, dan pancang besi/massa massa untuk membunuh perusuh dengan mudah, sebelum penyerapan hopper. Semua blok mengekalkan penampilan vanila dan tidak boleh memecahkan rendaman anda sedikit pun.

5) entiti pemusnahan

Mod ini tidak betul -betul mengubah permainan. Walau bagaimanapun, ini berguna bagi mereka yang melihat titisan framerate atau tergantung pada mesin bawah tanah.

Entiti pemusnahan melakukan tugas yang sangat mudah: ia menghilangkan perusuh dan entiti lain yang telah diberikan di belakang anda dan tidak menjadikannya lagi sehingga anda berpaling untuk menghadapi mereka.

.

6) Natrium

Enjin Rendering Minecraft telah menjalani banyak tweak dan semakan selama bertahun -tahun, tetapi Natrium menawarkan alternatif yang sama sekali baru. Mod ini menggantikan enjin rendering dan generasi yang ditawarkan oleh Java, sambil meningkatkan framerates dan membuang gagap dalam proses.

Natrium juga serasi dengan kebanyakan mod dalam permainan, jadi anda tidak perlu bimbang tentang sebarang kemalangan atau masalah yang bermasalah.

Natrium boleh dikonfigurasikan untuk mesin khusus anda. Yang mengatakan, hanya memasang dan mengaktifkannya harus memberikan rangsangan besar kepada prestasi tanpa mengubah permainan vanila.

7) Perjalanan

Salah satu mod yang paling dimuat turun dalam komuniti hari ini, perjalanan adalah teman yang sangat dipercayai yang tidak akan memecahkan rendaman anda.

Mod menambah minimap ke UI anda yang menjejaki rupa bumi dan koordinat anda dalam masa nyata. Anda juga boleh membuka perjalanan perjalanan di pelayar web dan melihat -lihat serta tanda menarik.

Ia berfungsi pada kedua-dua dunia pemain tunggal dan pelayan berbilang pemain, menjadikannya salah satu alat yang paling penting yang dapat ditemui oleh pemain dalam permainan.

Mod vanila minecraft yang membantu anda mempunyai pengalaman hidup yang lebih baik

Sekiranya anda ingin bermain survival minecraft seperti itu, maka anda harus mempertimbangkan menggunakan mod ini secepat mungkin. Kerana pasti anda kehilangan banyak ciri kehidupan yang hebat yang menimbulkan persoalan “Mengapa saya tidak menggunakan mod ini lebih awal!?”

Mod vanila minecraft yang membantu anda mempunyai pengalaman hidup yang lebih baik

Ditulis oleh Ali Joon
24 September 2022

Minecraft Survival adalah salah satu gamemod yang paling popular yang masih bermain hingga ke hari ini. . Sebagai contoh, dengan menggunakan pek sumber, shaders, mods, dan lain -lain … tetapi ketika datang ke mod Minecraft, orang memikirkan pengubahsuaian yang mengubah permainan survival minecraft, menambah perusuh dan item baru ke permainan. Tetapi sebenarnya, ini tidak sepatutnya berlaku untuk mod pelanggan. Apakah mod sisi pelanggan? Nah, mod yang hanya mengubah cara anda boleh memainkan permainan (ia hanya memberi kesan kepada anda, bukan orang lain di pelayan misal penampilan permainan untuk menjadikannya kelihatan lebih menyenangkan. Ini juga terpakai kepada mod vanila yang akan diliputi dalam artikel ini. Tetapi bukannya mengubah perkara yang anda lihat, mod ini akan mengubah perkara yang boleh anda lakukan dalam permainan dengan lebih baik.

Minecraft Minecraft Modded Vs Pengalaman Survival Mudah dan Tweaked

Sekarang kita tahu tidak semua mod mengubah premis asas permainan, saya akan memperkenalkan beberapa mod vanila yang harus anda gunakan pada drama kelangsungan hidup anda. ? . Semua mod yang disebutkan di bawah disediakan untuk kain dan kebanyakannya juga boleh didapati untuk Forge, tetapi perbincangan utama mengenai mod ini akan menjadi kain kerana ia mempunyai manfaat tersendiri dan semua mod boleh didapati dengan kain. . Catatan: Pastikan juga menyemak mod dari sumber masing -masing, jadi anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat dan mempunyai pameran yang lebih baik.

Fabric & Forge, dua alat pemodenan yang paling popular untuk minecraft

0. . Ya, itu mungkin terdengar sedikit mengelirukan. Kerana kain adalah loader mod ringan, untuk beberapa mod tidak ada yang perlu dilakukan lebih banyak. . Sebilangan besar mod di sini memerlukan mod API berfungsi. Belum lagi beberapa mod mempunyai keperluan dan perpustakaan mereka sendiri sebagai mod berasingan, yang bermaksud mod mungkin memerlukan mod lain untuk berfungsi dengan baik. Sekiranya anda menggunakan Forge, maka anda boleh pergi. Satu -satunya perkara yang perlu anda lakukan ialah memadankan mod ke versi Forge yang disokong, yang kadang -kadang boleh menjengkelkan.

GUI menu mod untuk menguruskan dan menukar konfigurasi mod kain

1. Mod Menu (Fabric Only) Hari Ini, Mod Minecraft bukan sekadar mod mudah. . Banyak mod (seperti hampir setiap mod) mempunyai konfigurasi mereka sendiri yang boleh anda ubah dalam folder mereka. Tetapi anda tidak mahu pergi ke fail komputer anda, mencari konfigurasi dan menukar nilai dengan notepad atau alat penyuntingan fail luaran yang lain. . Menu mod membolehkan anda melihat mod kain yang dimuatkan ke permainan anda dan mengkonfigurasi mereka dalam permainan. Sekiranya anda menggunakan mod kain maka hampir syarat untuk anda mempunyai mod ini. Kerana, tidak seperti Forge, Fabric tidak mempunyai menu sendiri untuk mod. Anda boleh memuat turun mod dari sini.

Profil inventori seterusnya; mod yang membantu anda menguruskan inventori anda satu tan

2. Profil Inventori Seterusnya Anda mungkin telah menjumpai orang yang tidak menguruskan slot inventori dan penyimpanan mereka dengan baik. Ini adalah isu yang hebat kerana yang menyebabkan anda banyak perjuangan untuk mencari item yang anda cari atau meletakkan item apabila inventori anda penuh. Sekarang izinkan saya memberitahu anda bahawa mod ini menjalankan tugas pengurusan inventori dengan klik ringkas. Dengan profil inventori mod seterusnya, anda boleh menyusun item anda, padanan hop atau semua item anda ke penyimpanan atau sebaliknya, tempat blok secara berterusan tanpa memerlukan pembukaan inventori anda dan meletakkan item di hotbar anda, dan banyak lagi ciri! Mod ini sangat disesuaikan dari segi ciri yang anda ingin ada pada pengalaman Minecraft anda. Contohnya, item yang baru dijemput akan masuk dalam slot inventori pertama anda dan bukannya hotbar. Jika anda tidak terbiasa dengan itu, anda boleh menetapkan “pilih item terus ke dalam inventori” kepada palsu dalam konfigurasinya. Juga, mod ini memerlukan bahasa kain Kotlin (atau Kotlin untuk Forge) untuk bekerja dari tempat pertama. Inilah pautan untuk memuat turun mod.

Mod tweak tetikus membuat perbezaan besar dalam bermain survival minecraft dengan kos perubahan apa -apa

3. Mouse Tweak Mod ini menjimatkan banyak klik yang harus diambil oleh tetikus anda sepanjang hayatnya. Ia melakukan tweak sederhana seperti shift+memegang butang tetikus kiri untuk terus memindahkan item, walaupun tweak ini masih boleh dikonfigurasikan. Bayangkan anda mahu 12 item dari timbunan 64 di dada anda, mengapa mengambil keseluruhan timbunan, klik kanan sehingga anda mendapat jumlah yang anda perlukan, kemudian letakkannya kembali ke tempatnya apabila anda hanya boleh melayang pada item dan Gunakan roda tetikus anda untuk mendapatkan barang itu? Benar -benar masa (dan klik) Penjimat. Anda boleh memuat turun mod ini dari sini.

Dengan mod tooltip kotak shulker, anda dapat melihat item di dalam kotak shulker dalam gui yang bagus dan bersih

4. Peti alat kotak Shulker ada kalanya anda tidak boleh mempercayai ingatan anda. Anda sedang mencari item yang anda tahu ada di dalam kotak shulker anda, anda juga menamakan dan mewarnakan kotak shulker, tetapi anda tidak boleh pasti mengenainya dan apa yang anda lakukan, membuang masa berharga anda, meletakkan Turun kotak shulker anda, mencari barang anda kemudian mengambil kotak shulker kembali dalam inventori anda. Serius, anda tidak perlu melakukan semua ini! Hanya dengan menggunakan mod ini, anda dapat melihat setiap item di kotak shulker anda hanya dengan melayang kursor tetikus anda di atasnya! Mod ini juga lebih disesuaikan daripada yang anda fikirkan. Sebagai contoh, saya telah mengaktifkan “selalu” dalam konfigurasinya, jadi saya mempunyai pratonton padat seperti yang selalu ditunjukkan dan jika saya mahu melihat butiran mengenai setiap slot kotak shulker itu, saya hanya dapat menahan peralihan untuk maklumat lanjut. Muat turun mod yang menakjubkan ini dari sini.

Mengakses blok yang tidak dapat dikawal di Minecraft tidak pernah lebih mudah dengan Mod Tab Inventori

5. Tab Inventori (Fabrik Sahaja) Bosan untuk setiap penyimpanan, Spamming Button & Klik Kanan untuk akhirnya mencari apa yang anda mahukan? Kemudian proses yang memakan masa ini (mengklik lebih banyak butang) dapat dilakukan dengan lebih cepat dengan menekan kekunci Tab. Ya, anda boleh mengakses semua bekas di sekeliling anda tanpa menutup GUI anda. Ini adalah satu lagi kualiti mod yang mengubah hidup yang hanya menjadikan pekerjaan anda lebih mudah. Mod ini juga menyokong nama tersuai dan jika anda meletakkan bingkai item ke blok itu, tab pada GUI anda akan menunjukkan item itu. Mod ini pada asalnya dibuat oleh KQP_ tetapi tidak mendapat kemas kini untuk Minecraft Versi 1.17 dan ke atas. Anda masih boleh menyemak mod asal di sini. Versi port untuk Minecraft yang lebih baru juga dihubungkan dan anda boleh mencubanya.

Terdapat banyak mod lain yang akan membolehkan anda mempunyai pengalaman survival Minecraft yang lebih baik. Mod seperti kulit epal atau deskripsi pesona memberikan lebih banyak maklumat semasa bermain permainan dan bukannya merujuk kepada sumber luaran. Mod seperti Peta Perjalanan, yang merupakan antara mod yang paling popular sepanjang masa dan menjadikan bermain minecraft lebih mudah untuk mencari dan menghafal tempat, juga yang boleh anda gunakan tanpa pelayan anda dipasang. Saya, sebagai penulis artikel ini, secara peribadi telah memutuskan untuk menggunakan kain untuk mod ini, tetapi terpulang kepada anda pembaca untuk memilih mod dan pemuat mod yang anda mahu pilih. Terdapat banyak mod yang tersedia untuk semua orang di CurseForge, yang tertua dan masih menjadi sumber terbaik untuk mod minecraft, secara percuma. Saya telah mencuba artikel ini untuk menyokong mod secara universal dan tidak ada niat untuk memaksa anda untuk menggunakan dan menyimpulkan mana yang lebih baik.