7 Idea Ladang Haiwan Minecraft Terbaik – Dot Esports, 10 Ladang Minecraft terbaik yang mesti anda bina pada tahun 2022 | Beebom

10 ladang minecraft terbaik yang mesti anda bina

Salah satu bahagian terbaik Minecraft dapat melakukan apa sahaja. Mahu meneroka gua dan membunuh raksasa? Anda boleh melakukannya. Mahu membina rumah palatial dengan beratus -ratus bilik? Anda juga boleh melakukannya. Tidak ada cara yang betul untuk bermain Minecraft, yang merupakan salah satu sebabnya ia adalah salah satu permainan yang paling berjaya di planet ini.

7 idea ladang haiwan minecraft terbaik

Mahu meletakkan lembah Stardew kecil ke Minecraft? Inilah beberapa inspirasi.

Salah satu bahagian terbaik Minecraft dapat melakukan apa sahaja. Mahu meneroka gua dan membunuh raksasa? Anda boleh melakukannya. Mahu membina rumah palatial dengan beratus -ratus bilik? Anda juga boleh melakukannya. Tidak ada cara yang betul untuk bermain Minecraft, yang merupakan salah satu sebabnya ia adalah salah satu permainan yang paling berjaya di planet ini.

Antara banyak pilihan untuk melakukan aktiviti adalah membuat ladang untuk banyak perusuh yang aman yang memanggil rumah pelayan anda. Lembu, babi, ayam, dan banyak lagi boleh disimpan di kawasan yang ditetapkan untuk sumber ladang, memberi rumah anda getaran estetik, atau semata -mata kerana anda menyukai pandangan.

Sekiranya anda mahukan anda Minecraft dengan sisi Stardew Valley atau Bulan Harvest, Baca terus untuk yang terbaik Minecraft Idea Ladang Haiwan.

Barn estetika

Sebuah gudang minecraft yang luas untuk kuda

Adakah anda seorang pencinta kuda atau bekas kuda? Penciptaan ‘Planet Minecraft’ oleh Humterjumperr direka khusus untuk menampung banyak aktiviti ekuestrian. Bahagian dalam kandang besar mempunyai tingkap, pen berasingan bagi setiap kuda yang menggabungkan batu api, pagar tinggi, dan kayu gelap. Khazanah sebenar terletak di luar kandang, walaupun: binaan juga termasuk arena perlumbaan tong, arena berlegar pertunjukan, dan jejak berjalan jika anda ingin meletakkan kuda anda bekerja.

Ia sangat terperinci Minecraft membina yang menggabungkan beberapa aktiviti terbaik yang ditawarkan oleh penternakan kuda.

Emily adalah seorang penulis kakitangan yang meliputi legenda apex, overwatch, pokemon, dan permainan umum untuk dot eSports. Talian lainnya termasuk trend digital, ranting skrin, dan gamespew. Dia juga berfungsi sebagai pereka naratif dalam permainan. Berhubung dengannya di Twitter @ThePokeFlute.

10 ladang minecraft terbaik yang mesti anda bina

Ladang Minecraft terbaik

Sama ada anda bermain dalam talian atau sendiri, pemenang sebenar di Minecraft adalah yang paling banyak sumber. Sekiranya anda seorang pembina, kekurangan sumber boleh meletakkan idea rumah minecraft anda dalam bahaya. Dan jika anda berada di pelayan Minecraft PvP, kekurangan sumber juga boleh membawa maut. Walau bagaimanapun, satu -satunya masalah ialah mengumpul sumber -sumber ini memerlukan banyak masa. Dan di sinilah ladang Minecraft terbaik dimainkan. Anda hanya perlu membuat ladang -ladang yang menakjubkan ini sekali dan tunggu semasa mereka melakukan pekerjaan untuk anda. Usaha awal untuk menjadikan ladang -ladang ini mungkin membawa anda sedikit masa, dan anda mungkin perlu pergi ke biome minecraft yang berbeza, tetapi selepas selesai, anda akan mendapat semua sumber di rumah. Dengan itu, mari kita menyelam dan meneroka 10 ladang Minecraft terbaik.

Top 10 Minecraft Farms (2022)

Semua ladang di senarai kami bekerja di kedua -dua edisi Java dan Bedrock Minecraft, walaupun dengan Minecraft terkini 1.19 Kemas kini. Anda boleh menggunakan jadual di bawah untuk meneroka ladang yang menarik minat anda.

1. Ladang Sculk – Minecraft terbaik 1.19 XP Farm

2. Ladang Creeper di Minecraft

Ladang Creeper sepenuhnya dilindungi di Minecraft

3. Ladang Enderman

13 sempadan ladang enderman

Sama ada anda mahu mengalahkan permainan atau perlu teleport di Minecraft, mutiara ender adalah mesti ada. Tetapi adakah anda pernah berfikir bahawa anda boleh mempunyai bekalan mutiara yang tidak berkesudahan? Itulah yang berlaku dengan ladang Enderman yang baik. Walaupun memerlukan banyak perjalanan, ladang Enderman adalah salah satu ladang yang paling mudah dalam permainan yang memberikan hasil yang dapat dipercayai.

4. Ladang Lembu – Ladang paling mudah di Minecraft

Ladang Lembu Membunuh Lembu di Minecraft

5. Ladang Ayam di Minecraft

Ladang Ayam Bekerja di Minecraft

6. Ladang Labu dan Melon di Minecraft

Ladang labu di sangkar kaca

7. Ladang tebu

Allay di ladang tebu

8. Ladang lendir

Pemijahan lendir

Seperti yang anda perhatikan, banyak ladang Minecraft memerlukan anda menggunakan blok lendir. Tetapi, terima kasih kepada perusuh lendir yang jarang berlaku, mereka tidak mudah untuk dikumpulkan. Ironinya, penyelesaian masalah ini adalah mewujudkan ladang lendir, yang agak mudah dibina. Nah, iaitu, selagi anda tahu perintah minecraft untuk mencari potongan lendir.

9. Ladang pokok

Ladang Pohon Dilindungi

10. Ladang Ikan AFK

Koleksi barangan tressure di AFK Fish Farm of Minecraft

Terokai ladang Minecraft yang paling popular

Dengan itu, anda mempunyai semua ladang minecraft terbaik yang anda ada. Anda kini boleh pergi untuk membuatnya bersama rumah Minecraft anda dan memanfaatkan sepenuhnya permainan. Oleh kerana anda memerlukan banyak sumber untuk menjadikan semuanya, lebih baik untuk memulakan biji minecraft terbaik untuk rangsangan yang mudah. Walaupun, perintah mengisi di minecraft dapat menjadikan hidup anda lebih mudah juga. Setelah mengatakannya, ladang mana yang anda buat terlebih dahulu? Beritahu kami dalam komen di bawah!

Artikel yang disyorkan

Pembiakan panda di Minecraft

Cara membiak panda dalam minecraft

Montrance-of-the-Ocean-Monument

Cara Mencari dan Menyerang Monumen Lautan di Minecraft

Kolam memancing kecil di minecraft

Panduan Memancing Minecraft: Semua yang Anda Perlu Tahu

Blok tanpa pek tekstur di sebelah kiri dan dengan pek tekstur di sebelah kanan

14 Minecraft terbaik 1.20 pek tekstur

Hati Barang Laut di Minecraft

Cara mendapatkan dan menggunakan jantung laut di minecraft

cara membuat obsidian dalam minecraft

Cara Membuat Obsidian Dalam Minecraft (Panduan 2023)

8 Komen

Anda boleh membuat ladang rangka yang layu dan mengumpulkan tengkorak. Kemudian di dalam dan di bawah portal jika anda menelannya akan layu akan terjebak di batuan dasar dan tidak dapat bergerak. Menggunakannya, anda dapat menanamnya dengan mudah.

cus had tolak jika piston dan slimeblocks
HoneyBlock berfungsi seperti lendir tetapi mereka tidak berpegang pada satu sama lain

1.20 kemas kini ROX mengatakan:
mengapa anda memerlukan blok madu di ladang pokok
Pemain India mengatakan:

Kerana apabila lendir menolak pokok itu, lendir lendir, beberapa blok tersekat dan ketika kami menggunakan blok madu, ia akan melepaskan dengan mudah, saya harap ia dapat membantu anda..
Saya juga mempunyai cadangan anda membuat ladang madu automatik yang menjadikan kerja anda begitu mudah..