505 Permainan »Terraria: Journey’s End kini boleh didapati di Nintendo Switch!, Terraria terus menjadi lebih baik, kemas kini akhir perjalanan kini hidup – Xbox Wire

Terraria terus menjadi lebih baik, kemas kini akhir perjalanan kini hidup

Contents

Crossplay pada masa ini tidak disokong untuk Terraria – ini adalah ciri yang dirancang oleh pasukan untuk meneroka apabila semua platform aktif berada di pariti kandungan. Kita tidak boleh berjanji sama ada kita akan berjaya dalam usaha ini atau apa bentuk yang akan diambil, tetapi kita akan berusaha menjadikannya kenyataan.

Terraria: Journey’s End kini boleh didapati di Nintendo Switch!

Terraria: Journey's End kini boleh didapati di Nintendo Switch!

Pada mulanya dikeluarkan pada Mei 2020 untuk PC, Journey’s End membawa Terraria ke peringkat seterusnya, ke tempat di mana permainan teras akhirnya boleh dipanggil “Lengkap”. Dari cara baru untuk memainkan permainan, hingga lebih dari 1000 item baru untuk mencari dan membuat kraf, kepada bos baru untuk mencabar, dan bahkan kajian penuh lulus semua kandungan permainan untuk keseimbangan, kualiti grafik, dan mekanik-benar-benar, Perjalanan akhir mempunyai sesuatu untuk semua orang. Kami tidak sabar untuk melihat reaksi anda semasa anda menyelam ke semua yang ditawarkan oleh kemas kini ini, dan kami berharap anda dapat menikmati hadiah kami dengan teliti kepada anda. Ini adalah perjalanan yang luar biasa … tetapi kita benar -benar merasakan bahawa akhir ini benar -benar hanya permulaan baru untuk dunia Terraria yang menakjubkan.

Siaran ini akan membawa beralih ke setara (kandungan-bijak) dari 1.4.0.5 versi Terraria. Sekarang bahawa semua platform telah sampai ke Journey’s End, pasukan akan memberi tumpuan kepada membawa konsol/mudah alih/beralih ke pariti kandungan dengan versi PC semasa (1.4.!

Jadi, apa yang menanti anda dalam perjalanan? Seperti yang anda boleh bayangkan, ini banyak yang perlu dilakukan … jadi kami akan memberikan anda ringkasan topline bersama -sama dengan pautan ke PC changelogs dan artikel kajian akhir perjalanan dari pelancaran 1.4. Walaupun beberapa perkara mungkin tidak sepadan dengan 1: 1 (seperti perbezaan UI/kawalan dan beberapa ciri akan berbeza), kami rasa ini adalah cara mudah untuk membiasakan diri dengan kandungan yang ada di hujung jari anda. Kita akan menutup beberapa perbezaan di mana kita boleh. Bersedia untuk memetakan perjalanan anda? Baca terus, Pengembara Setia!

Terraria: Journey’s End (1.4) Ringkasan

Di sana & Kembali Lagi: Ringkasan Journey’s End

Terraria: Journey’s End mengandungi begitu banyak cara kandungan dan ciri -ciri baru, yang kami rasa lebih baik merujuk anda ke Changelog akhir perjalanan utama dari pelancaran PC untuk butiran penuh. Untuk menjadi jelas, pada ketika ini, terdapat beberapa perkara yang ada di PC dan/atau konsol lain yang tidak disokong oleh Terraria: Journey’s End on Nintendo Switch:

Pek Tekstur & Modding tidak mungkin pada Nintendo Switch. Ini adalah sesuatu yang akan diterokai oleh pasukan ketika kita bergerak maju – tetapi kita tidak dapat membuat janji dengan satu cara atau yang lain.

Splitscreen + Online (dalam kombinasi) multiplayer tidak disokong pada masa ini – ini akan diterokai pada kemas kini yang kemudian, kerana kami tidak mahu melambatkan pelancaran untuk mengejar banyak masalah kelebihan yang membuat keadaan khusus ini mencipta.

Nintendo Switch hanya boleh menyokong dua pemain splits pemain pada masa ini

Nintendo Switch tidak membenarkan multiplayer tempatan/bluetooth, pasukan akan melihat ini dalam patch masa depan

Kawalan papan kekunci dan tetikus tidak disokong pada suis sekarang

Crossplay pada masa ini tidak disokong untuk Terraria – ini adalah ciri yang dirancang oleh pasukan untuk meneroka apabila semua platform aktif berada di pariti kandungan. .

Bahawa dikatakan, mari kita menyelam ke dalam beberapa ciri yang lebih sejuk/lebih besar:

Perubahan baru khusus untuk menukar

Pelbagai tetapan dan pilihan baru, mulai dari kualiti grafik untuk mengawal profil dan banyak lagi!

!

Togol splits vertikal mendatar

Pemetaan GamePad yang disemak semula untuk menyumbang pelbagai kawalan akhir perjalanan – lalai yang diselaraskan (Console Legacy/Red’s Pick, Advanced, Mudah) juga!

UI berubah menjadi akaun untuk ciri akhir perjalanan

Versi DPAD Hotbar dan DPAD yang berkembang

Dengan versi yang berkembang dari ciri-ciri lama ini, kini anda boleh melakukan perkara-perkara yang tidak dapat anda lakukan sebelum ini:
-DPAD Hotbar kini boleh dipetakan ke butang 0-4. Sebelum ini, ini adalah ciri semua atau tidak.
– Snap DPAD kini boleh dipetakan secara berasingan (lb+dpad) dalam video – supaya pemain kini boleh menggunakan dpad hotbar dan dpad snap pada masa yang sama.

Secara lalai dalam kawalan klasik, snap dpad dihidupkan dan tiada butang dpad hotbar dipetakan, kami meninggalkan ini sehingga anda, pemain.

Kandungan baru

Lebih 1000 item baru (di luar 1.3.5), membawa jumlah item kepada lebih dari 5000!
Makhluk baru untuk mencari, musuh untuk berperang, dan dua pertemuan bos baru!
Minibiom baru

Muzik Terraria Epik Baru
Dan banyak lagi!

Mod perjalanan

Mod perjalanan memberikan pengalaman terraria yang lebih mudah diakses dengan meletakkan kuasa untuk membuat permainan yang anda inginkan di telapak tangan anda. Blok Penyelidikan yang anda menggali, barang yang anda dapat. Akhirnya, anda boleh mempunyai pengalaman Terraria yang disesuaikan dengan keinginan anda … satu -satunya had adalah imaginasi anda!

Bagaimana semua kerja ini akan beralih? Baik di sinilah beberapa perubahan UI suis baru dimainkan. Berikut adalah beberapa contoh:

Penyelidikan & Duplikasi terletak dalam inventori di Switch – jadi anda boleh menyelidik, menduplikasi, membuat, dan mengulangi semua tanpa meninggalkan skrin inventori anda!

Kawal cuaca, kesukaran, musuh bertelur … Godmode … dan banyak lagi dengan kuasa perjalanan anda yang terletak dalam tetapan!

Mod induk

. Mod induk yang tidak henti -henti akan menghukum setiap kesilapan anda dan memaksa anda untuk menyediakan dan menaikkan permainan anda. Adakah anda mempunyai apa yang diperlukan untuk membuktikan bahawa anda adalah tuan terraria?

Golf

Masa untuk memukul pautan di dunia Terraria! . Menampilkan pelbagai kelab golf, scorekeeping, dan banyak lagi, Terraria Golf memperkenalkan cara baru untuk bermain. Buat padang golf epik anda sendiri, kongsi mereka dengan rakan -rakan anda, dan kemudian bertemu dengan pautan untuk mencabar satu sama lain – yang boleh memukul bola yang paling lama, yang mempunyai permainan pendek terbaik, dan siapa yang diperlukan untuk membuat klac itu putt ketika semuanya berada di barisan?

? Lihat artikel ciri kami mengenai Terraria Golf!

Fore-rraria! Memukul pautan dengan golf terraria

Kuburan Biome

Berhati -hati! Kerana apabila terlalu banyak batu nisan berkumpul bersama, udara akan bersantai dan kabut -kabut berguling … misteri apa yang akan anda dapati dikebumikan enam kaki jauh di tanah perkuburan?

Menyebarkan semula penuh musuh dan barang

Sebagai sebahagian daripada Journey’s End, pasukan mengkaji dan mengkaji semula keseimbangan kandungan dalam permainan. Dari awal hingga akhir, tidak ada batu yang ditinggalkan dan tidak ada gear yang tidak dapat ditandingi. Akhirnya, apa yang tersisa adalah pengimbangan semula penuh permainan dari atas ke bawah. Statistik telah berubah, fungsi telah berubah. Tidak ada masa yang lebih baik untuk memulakan playthrough segar dan mengalami Terraria baru untuk kali pertama!

Baca semua mengenai kajian semula dan pengimbangan semula melalui artikel di bawah!

Apa yang sudah lama dibuat baru: Menghidupkan pengalaman Terraria

Bestiary & Zoologist NPC

Dunia Terraria sangat penuh dengan kandungan, sukar untuk menjejaki semuanya! Pasti, panduan ini telah dilindungi untuk membuat resipi dan terraria wiki hebat – tetapi tidakkah anda berharap ada cara untuk mengetahui lebih lanjut mengenai musuh anda? Di mana saya boleh mencari gadis yang hilang? Berapa banyak kesihatan yang berlaku? Berapa banyak duit syiling yang boleh saya dapat dari ubur -ubur pertanian? Tidak hairanlah, kerana Bestiary Terraria ada di sini!

Semasa anda mengalahkan musuh, anda akan belajar lebih banyak mengenai mereka – statistik utama, lokasi, kadar drop, maklumat latar belakang dan banyak lagi!

Ketahui semua tentang Terraria Bestiary dengan membaca artikel ciri kami mengenai topik ini!

Binatang Mitos & Di Mana Memantau Mereka: Meneroka Terraria’s Bestiary

Kembangkan Empayar Terraria Anda – Pylons, Bangunan Bandar, dan Kebahagiaan NPC

Semasa Pembangunan Akhir Perjalanan, kami mengadakan kumpulan fokus dengan semua NPC Terraria. Di luar beberapa permintaan yang sangat pelik (tidak, panduan, kita tidak boleh ‘mengeluarkan semua pintu pada waktu malam’), maklum balas mereka sangat jelas: mereka bosan ditarik ke dalam bilik kecil atau tiub berbentuk l dan mereka mahu anda tahu ini!

. Bagaimanakah ia berfungsi? Apa maksudnya untuk anda? Kami telah memberikan beberapa butiran di bawah, tetapi anda boleh menyemak artikel penuh kami mengenai topik yang dipautkan di bawah!

Kembangkan Empayar Terraria Anda – Pylons, Bangunan Bandar, dan Kebahagiaan NPC

Apa yang mempengaruhi kebahagiaan NPC?
NPCS lebih bahagia apabila anda mencari mereka dalam bioma yang mereka sukai
NPCS lebih bahagia apabila mereka menyukai jiran mereka
NPC lebih bahagia apabila mereka tidak penuh sesak dengan NPC lain

Menambah perabot dan estetika yang bagus tidak menjejaskan kebahagiaan NPC … tetapi pasti akan membuat anda berasa lebih baik tentang diri anda ketika rakan anda datang untuk lawatan. ��

Apa yang berlaku sekiranya NPC saya gembira/tidak berpuas hati?
Harga kedai NPC akan menyesuaikan berdasarkan betapa gembira setiap NPC pada masa itu
Sekiranya anda membuat NPC cukup gembira, anda akan mendapat akses kepada pylon untuk biome itu (lebih banyak perkara di bawah ini!)

Bagaimana saya dapat mengetahui sama ada NPC saya gembira?

Ini akan memberi anda petunjuk tentang apa yang mungkin menjadikan mereka lebih bahagia juga!​

Kami secara ringkas menyebut tiang -tiang misteri ini di bahagian kami mengenai perkara yang anda boleh dapatkan dengan NPC yang bahagia. Jadi apa ini, dan mengapa anda harus peduli? Nah, jika anda mempunyai NPC yang cukup gembira dalam biome tertentu, anda akan membuka kunci penggunaan pylon untuk biome itu. Pylons membolehkan anda segera teleport dari satu pylon ke yang lain! Dengan tiang -tiang di tempat, “pangkalan pusat besar” anda kini menjadi rangkaian yang saling berkaitan dengan tempat -tempat yang sejuk di seluruh dunia, yang membolehkan anda berkeliling dengan cepat tanpa perlu meletakkan jejak atau teleporter … dan memberikan anda rumah jauh dari rumah di mana sahaja anda berada di mana sahaja anda berada di mana sahaja anda berada di mana sahaja anda berada!

Manual Arahan Pylon

Anda hanya boleh mempunyai satu pylon jenis biome yang diberikan pada satu masa (jadi anda tidak boleh, sebagai contoh, pylon lautan di kedua -dua lautan)

Pylons mesti diletakkan di biome sejajar untuk berfungsi (anda boleh meletakkannya di tempat lain, tetapi mereka tidak akan berfungsi!)

Pylons juga mesti mempunyai dua NPC yang berdekatan (dan tinggal) untuk berfungsi – sekali lagi, idea di sini adalah untuk memberi ganjaran kepada membina pangkalan/bandar tersebut! ��

Pylons tidak boleh digunakan semasa pertempuran bos atau peristiwa pencerobohan!

Pylons agak mudah digunakan. Setelah diletakkan di biome sejajar, anda hanya mengklik pylon yang berdekatan. Ini akan membawa anda ke skrin peta di mana anda boleh mencari pylon yang diletakkan lain yang anda mahu teleport, klik dan matikan anda pergi!

Journey’s End mempunyai lebih banyak lagi untuk mencari dan pengalaman-kami berharap ringkasan peringkat tinggi ini menjadikan anda lebih akrab dengan beberapa ciri yang lebih besar.

Terraria terus menjadi lebih baik, kemas kini akhir perjalanan kini hidup

Terraria

2021 telah menjadi tahun yang besar untuk Terraria kerana ia merayakan ulang tahun ke -10. Sepanjang dekad yang lalu, dengan terus menambahkan lebih banyak kandungan dan ciri-ciri untuk pemain untuk menolak batas imaginasi mereka, permainan Re-Logic telah berkembang dari permainan indie kecil ke pengalaman gaya hidup. Kesaksian terhadap keghairahan komuniti ini untuk permainan ini adalah bagaimana Kelab Xbox Terraria menyatukan lebih dari 7.5 juta ahli yang menikmati Terraria masuk dan keluar dari permainan itu sendiri.

Terraria

Akhirnya, Terrarians dapat meraikan era terbaru Terraria Di Xbox, kerana kemas kini akhir perjalanan yang sangat dinanti -nantikan akhirnya di sini!

 • Menyesuaikan pengalaman permainan anda di Mod perjalanan – Kuasa adalah milik anda!
 • Mencabar diri anda seperti yang tidak pernah berlaku di kejam Mod induk
 • Lebih daripada 1000 item baru untuk ditemui – Membawa jumlah item ke lebih daripada 5000!
 • Cari dan hadapi musuh baru, termasuk bos baru dan mengejutkan Acara Baru untuk menguji kemahiran anda.

Terraria

Terraria

 • Banyak Kualiti hidup Penambahbaikan ada di sini, termasuk swap blok, void vault, bar kesihatan bos, UI yang disesuaikan, dan banyak lagi!
 • Kesan atmosfera dan cuaca Mainkan peranan yang lebih besar daripada sebelumnya (berhati -hati untuk angin ribut angin!).
 • A TerrariaBestiary kini tersedia untuk mengesan musuh, sekutu, dan makhluk yang dihadapi.
 • Disana ada biomes tambahan dan biomes mini untuk meneroka, baik di atas dan bawah tanah.
 • Bagi mereka yang ingin berehat dari semua pembunuh raksasa yang sengit Terdapat hobi yang menyeronokkan baru: golf!
 • Penambahan Pylons Town dan Kebahagiaan NPCadalah pengembangan sistem bandar yang memuncak dengan keupayaan untuk membina rangkaian teleportasi ke bandar -bandar di seluruh dunia .
 • Terrarians akan melihat overhauls grafik dan penambahbaikan UI termasuk antara muka skrin berpecah yang disesuaikan,
 • Disana ada Trek muzik baru dan indah untuk menikmati, Termasuk tema tajuk “Journey End” yang baru, dan lagu yang menang dari Peraduan Muzik Terraria oleh Xenon dan Dsniper.

Kemas kini permainan anda hari ini untuk mengakses semua itu TerrariaKemas kini akhir perjalanan yang ditawarkan!

Terraria

Dunia berada di hujung jari anda semasa anda berjuang untuk bertahan hidup, meneroka kekayaan, dan menggali kemuliaan. Selesaikan jauh ke dalam expanses cavernous, uji keberanian anda dalam pertempuran, atau bina bandar anda sendiri! Terraria menawarkan lebih dari sebelumnya – termasuk jenama baru 1.4.4 buruh kandungan cinta! Membentangkan katalog yang mengagumkan sebanyak 5,000+ item, 25+ NPC, dan 400+ musuh dan menggabungkan unsur-unsur permainan tindakan klasik dengan kreativiti gaya pasir, Terraria adalah pengembaraan yang unik! Kemas kini kandungan terkini termasuk: Buruh Baru Kandungan Cinta: – Town Slimes – Menambah Peralatan Berguna: Shellphone, Terraformer, Kalung Lilith – Alat Pembina Baru: Rubblemaker & Tangan Pencipta , Kehidupan Hiasan/Mana Kristal. – dan lebih banyak lagi untuk ditemui! Benih Dunia Baru untuk Ditemui: – Jangan menggali! – Benih Remix – Dapatkan Boi Tetap – Benih Zenith – Tiada Perangkap – No Traps Seed – Penambahbaikan kepada Benih Sedia Ada! Penambahbaikan: – Penambahbaikan Inventori – Bar Kesihatan Berangka – Tweak Boss – Pembaikan Melee – dan banyak lagi penambahbaikan!

Cerita yang berkaitan untuk “Terraria terus menjadi lebih baik, kemas kini akhir perjalanan kini hidup”

EA Sports FC 24’s New Playstyles+ adalah kuasa besar pemain anda

Minggu depan di Xbox: Permainan Baru untuk 25 hingga 29 September

Sea of ​​Thieves Musim Sepuluh membawa kerjasama, pelayaran yang kompetitif, dan laut yang lebih selamat

 • Xbox Game Studios
  • 343 industri
  • Umur empayar
  • Gabungan
  • Permainan paksaan
  • Double Fine
  • Inisiatif ini
  • Hiburan Inxile
  • Minecraft
  • Ninja Theory Ltd
  • Hiburan Obsidian
  • Permainan taman permainan
  • Jarang berlaku
  • Putar 10 studio
  • Makmal Undead
  • Xbox Wire
  • Xbox Wire Dach
  • Xbox Wire en Español
  • Xbox wire en francais
  • Xbox wire em português
  • Xbox Wire Japan
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube
  • Aset media
  • Sokongan
  • Amaran penyitaan fotosensitif
  • Privasi & Kuki
  • Syarat Penggunaan
  • Kod kelakuan
  • RSS
  • Tanda dagangan
  • Menguruskan persetujuan

  Terraria Wiki

  Rindu kulit hydra lama? Cuba alat penghidralan kami! Lawati halaman Keutamaan semasa log masuk dan hidupkan alat.

  Tidak mempunyai akaun?

  Terraria Wiki

  • Kandungan mudah alih
  • Kandungan tmodloader
  • Patch

  1.4.0.1

  Kandungan PC/Console/Mobile/Tmodloader sahaja: Maklumat ini terpakai hanya kepada Pc, Konsol, Mudah alih, dan tmodloader versi Terraria.

  Nota patch yang disenaraikan di bawah berkaitan dengan versi desktop.
  Item ditambah mungkin termasuk dalam versi konsol dan versi mudah alih juga. Pembetulan pepijat untuk konsol dan mudah alih boleh didapati dalam sejarah konsol dan sejarah mudah alih.

  1.4.0.1

  “Perjalanan berakhir”

  Tarikh Siaran

  Kronologi versi

  ← Sebelumnya Seterusnya →
  1.3.5.3 1.4.0.2

  Kandungan

  • 1 penambahan
   • 1.1 ciri utama
   • 1.2 Menu/UI
   • 1.3 suasana
   • 1.4 Dunia dan Biomes
   • 1.5 Muzik
   • 1.6 musuh dan makhluk
   • 1.7 NPC dan Pylons
   • 1.8 Memancing
   • 1.9 peralatan dan barang
   • 1.10 perabot dan blok
   • 1.11 pakaian sia -sia, haiwan peliharaan, dan gunung
   • 2.1 UI, menu, pilihan, dan kualiti hidup
   • 2.2 WorldGen dan Biomes
   • 2.3 Penambahbaikan Seni dan Kesan Visual
   • 2.4 permainan
   • 2.5 NPC, makhluk, dan musuh
   • 2.6 peralatan, perisai, dan senjata
   • 2.7 blok dan perabot
   • 3.1 bos
   • 3.2 musuh
   • 3.3 perisai
   • 3.4 senjata huru -hara
   • 3.5 senjata berkisar
   • 3.6 Senjata Magic
   • 3.7 saman
   • 3.8 Ammo
   • 3.9 aksesori, cangkuk, dan pemasangan
   • 3.10 alat dan perlombongan
   • 3.11 penggemar, debuff, dan ramuan
   • 3.12 Memancing
   • 3.13 tetes
   • 3.14 Misc
   • 4.1 permainan dan pertempuran
    • 4.1.1 graviti terbalik
    • 4.1.2 mod kamera

    The 1.4.0.1 Kemas kini, dinamakan Akhir perjalanan, adalah kemas kini utama yang dikeluarkan pada 16 Mei 2020. [2] pembebasan berlaku pada Terraria Ulang Tahun ke -9, dengan 16 Mei 2011 menjadi tarikh pelepasan asal. Ia telah diisytiharkan oleh kakitangan semula logik sebagai kemas kini ciri utama terakhir untuk Terraria.

    Sehingga 10 Jun 2019, kemas kini diumumkan untuk dikeluarkan sebagai 1.3.6. [3]

    Penambahan []

    Ciri -ciri utama []

    • Mod Perjalanan Ditambah, Mod Kesukaran Dunia dan Karakter Baru yang menawarkan kawalan yang belum pernah terjadi sebelumnya dalam cara anda bermain. Ciri -ciri kuasa unik seperti duplikasi item, kawalan cuaca, kadar bertelur dan slider kesukaran, dan banyak lagi.
    • Mod induk yang ditambah, kesukaran tertinggi baru melebihi pakar. Uji kemahiran anda terhadap cabaran yang lebih sukar, dan diberi ganjaran yang unik dari setiap bos.
    • Menambah dua bos baru untuk mencari dan mencabar: queen lendir dan permaisuri cahaya.
    • Tambah Bestiary, ensiklopedia musuh, sekutu, dan makhluk yang anda hadapi dalam perjalanan anda.
    • Tambah golf, hobi yang menyeronokkan baru apabila anda ingin berehat dari semua pembunuh raksasa.
    • Menambah cuaca hari berangin, bersama -sama dengan pelbagai kesan ambien dan bahkan beberapa musuh.
    • Tambah Pylons Bandar dan Kebahagiaan NPC, pengembangan sistem bandar yang memuncak dengan keupayaan untuk membina rangkaian teleportasi ke bandar -bandar di seluruh dunia.
    • Menambah sistem nasib tersembunyi.

    Menu/ui []

    • Secara rasmi menambah sokongan pek tekstur, yang kini mempunyai pilihan tersendiri dalam menu utama.
    • Menambah pencahayaan RGB ke permainan untuk perkakasan Razer, Corsair, dan Logitech.
    • Ditambah swap blok, mekanik yang membolehkan pemain menggantikan blok yang sedia ada dengan yang baru, tanpa perlu melombong mereka terlebih dahulu. Sebagai bonus, ini juga membolehkan anda menukar dada dan pakaian, sambil menjaga inventori dada utuh!
    • Terraria kini mempunyai siri baru skrin percikan intro dan urutan intro.
    • Menambah watak yang telah dirombak sepenuhnya dan menu penciptaan dunia.
    • Tambah bar kesihatan bos.
    • Tambah arahan dan menu emote.
    • Menambah Teks Bantuan Maklumat Skrin Memuatkan Semasa Menjana Dunia.
    • Menambah dua pilihan gaya bar kesihatan/mana baru.
    • Menambah sebilangan pilihan sempadan minimap baru.
    • Menambah ikon pencapaian yang disyorkan untuk membimbing pemain.
    • Menambah pencapaian baru untuk membuat meja kerja.

    Suasana []

    • Menambah pelbagai objek latar ambien di langit.
    • Menambah acara perayaan baru setelah mengalahkan bos atau pencerobohan untuk kali pertama. Betapa bernasib baik untuk menjadi Terrarian!
    • Menambah kubur minibiome.
    • Menambah cuaca buruk yang tidak biasa.
    • Menambah peluang untuk hujan meteor, yang secara dramatik meningkatkan kadar bintang yang jatuh.
    • Menambah animasi bintang jatuh baru di langit.
    • Menambah keupayaan untuk watak pemain berkedip, menutup mata mereka, atau menjenguk, kerana keadaan memanggilnya.

    WorldGen dan Biomes []

    • Menambah berpuluh -puluh latar belakang biome baru.
    • Gurun bawah tanah kini mempunyai beberapa perubahan struktur, rampasan baru, dan pelbagai ancaman baru.
    • Menambah lukisan baru ke rumah padang pasir bawah tanah, yang dilakukan oleh penguji!
    • Tambah minibiomes oasis.
    • Tambah paku oasis.
    • .
    • Tambah Lilypads.
    • Menambah gaya pokok sawit padang pasir baru.
    • Tambah granit baru, marmar, pokok hidup dan timbunan runtuhan padang pasir ke biomes.
    • Tambah anggur bunga ke gua berumput.
    • Menambah bunga semulajadi ke hutan, merah, rasuah, dan suci.
    • Menambah bunga tinggi semula jadi.
    • Tambah tompok bunga, urat bijih dan beberapa mikrobiom permukaan lain.
    • Menambah pelbagai perubahan struktur baru ke penjara bawah tanah.
    • Menambah sejumlah besar latar belakang skrin mapscreen baru.
    • Menambah beberapa varian biome lumut bercahaya baru.
    • Menambah beberapa perangkap baru ke Worldgen.
    • Menambah beberapa variasi penampilan bulan baru.
    • Menambah beberapa varian shell yang jarang berlaku, serta buasir shell.
    • Menambah oat laut.
    • Menambah latar belakang lapisan bawah tanah yang unik ketika di lautan.
    • Menambah tumbuhan biome cendawan baru.
    • Tambah tumbuhan rumpai laut, yang boleh tumbuh di dasar lautan.
    • Mengemas kini biome lautan dengan beberapa variasi baru.
    • Menambah pokok permata bawah tanah.
    • Menambah dada gurun hardmode dan kunci biome.
    • Tambah pokok willow kuning dan sakura.
    • Menambah pelbagai buah -buahan yang dapat dijumpai dari memukul pokok.

    Muzik []

    • Menambah tema tajuk yang sama sekali baru, Journey’s End.
    • Menambah tema Hari Berang.
    • Menambah tema Hari Angkasa.
    • Menambah tema malam laut.
    • Menambah tema siang dan malam bandar.
    • Tambah tema ribut.
    • Menambah tema hujan lendir.
    • Tambah tema tanah perkuburan.
    • Tambah tema hutan bawah tanah.
    • Menambah tema hutan malam permukaan.
    • Tambah tema bos Duke Fishron.
    • Menambah tema hujan pagi.
    • Tambah tema tajuk konsol.
    • Tambah tema padang pasir bawah tanah.
    • Menambah Permaisuri Tema Cahaya.
    • Tambah tema lendir ratu.
    • Menambah kotak muzik untuk semua trek yang baru diperkenalkan.
    • Menambah tema dari yang dibatalkan Terraria: Otherworld.
    • Lama tertunggak, jejak kemenangan Terraria Peraduan Muzik oleh Xenon dan DJ Sniper telah dilaksanakan sebagai kotak muzik!

    Musuh dan makhluk [] []

    • Menambah dua bos Hardmode baru, Permaisuri Cahaya dan Lendir Ratu.
    • Menambah dua bos mini baru, belut darah dan dreadnautilus.
    • Menambah beberapa musuh memancing bulan darah.
    • Menambah beberapa musuh hari berangin.
    • Menambah beberapa musuh lain ke beberapa bioma yang berbeza, seperti cendawan dan bawah tanah.
    • Tambah gnomes.
    • Tambah peri mesra liar, serta log dongeng.
    • Menambah balang dongeng.
    • Ditambah lebih dari sedozen makhluk baru.
    • Menambah beberapa makhluk bawah tanah.
    • Menambah ikan emas emas dan beberapa makhluk emas lain.
    • Menambah Slimes Crystal

    NPCS dan PYLON []

    • Menambah NPC pemain golf.
    • Menambah npc zoologist.
    • Menambah sistem kebahagiaan NPC berdasarkan di mana dan siapa mereka tinggal bersama.
    • Tambah tiang bandar, kaedah pengangkutan yang mudah di antara bandar -bandar yang ditubuhkan.
    • Menambah kucing, anjing, dan NPC haiwan kesayangan Bunny.
    • Menambah dialog dan nama baru dan mengeluarkan beberapa nama NPC yang mungkin.

    Memancing []

    • Menambah memancing bulan darah, hobi berbahaya yang penuh dengan musuh baru dan ganjaran baru.
    • Menambah memancing oasis dan sebilangan barangan baru daripadanya, seperti batang memancing.
    • Menambah dua ikan pencarian oasis baru.
    • Menambah kaedah baru memancing lava dan memperluaskan kolam renang memancing lava dengan ketara.
    • Tambah baldi chum untuk memancing.
    • Tambah ais, oasis, lava, dan peti laut.

    Peralatan dan barang []

    • Tambah zenith, pedang muktamad, perayaan perjalanan anda, dari awal hingga akhir.
    • Menambah perayaan Mk2 ke Moon Lord’s Loot Pool, versi penggantian perayaan yang lebih baik, yang kini dijual oleh gadis parti setelah mengalahkan golem.
    • Tambah penembak bintang super, meriam bintang hardmode.
    • Menambah Kelas Senjata Summoner yang sama sekali baru, Whips.
    • Tambah topi keledar pemanggil suci.
    • Ditambah lebih daripada sedozen tinkers aksesori baru.
    • Menambah bangku langkah.
    • Menambah resipi kerajinan khas yang hanya boleh dibuat dengan kehadiran kabut ecto di tanah perkuburan.
    • Beberapa NPC kini akan menjual barangan khas ketika berada di tanah perkuburan.
    • (Re)-Menambah zapinator, dan kini terdapat dalam dua varian warna.
    • Menambah beberapa instrumen muzik dengan fungsi muzik asas, dan menambah beberapa kawalan ke atas padang bunyi kapak.
    • Menambah beberapa item “amber” untuk memadankan resipi kerajinan permata yang lain.
    • Tambah kakitangan Finch dan beberapa senjata pemanggil baru yang lain.
    • Menambah beberapa varian roket baru.
    • Menambah sayap baru.
    • (Re)-Menambah latihan lunar, yang kini seimbang untuk menawarkan kebaikan dan keburukan berbanding dengan pickaxes bulan.
    • Ditambah bom kotoran dan bom kotoran melekit.
    • Tambah peluru tungsten, jadi dunia tungsten juga dapat membuat peluru mereka.
    • Tambah Sarjan United Shield.
    • Menambah tombak.
    • Menambah beberapa pedang baru lain.
    • Menambah pelbagai layang -layang.
    • Menambah lebih daripada 50 makanan dan minuman baru ke permainan.
    • Menambah kapal terbang kertas.
    • Menambah 9 item baru ke kawasan gurun bawah tanah.
     • Tambah tombak ribut.
     • Tambah kasut Dunerider.
     • Menambah seruling ular ular.
     • Tambah pahat kuno.
     • Menambah beberapa jenis kelab golf untuk tujuan yang berbeza, datang dalam beberapa jenis visual yang berbeza.
     • Menambah bola golf dalam pelbagai warna.
     • Tambah tee golf dan cawan golf.
     • Menambah wisel golf.
     • Menambah pakaian kesombongan kelab negara.
     • Menambah dada golf.
     • Tambah gunung kereta golf.
     • Menambah trofi golf.
     • Menambah beberapa lukisan golf.
     • Menambah mesin pemotong rumput dan keupayaan untuk memotong rumput untuk mengelakkan rumput tinggi dari tumbuh kembali (untuk golf yang lebih baik, tentu saja)
     • Menambah tanda anak panah, yang boleh mempunyai anak panah menunjuk ke arah yang berbeza.

     Perabot dan blok []

     • Ditambah void Vault and Void Bag.
     • Menambah beberapa perabot angin yang terkena angin.
     • Menambah beberapa batu bata/dinding baru untuk pergi dengan bijih atau blok yang tidak memilikinya.
     • Menambah 8 set perabot penuh baru dan blok yang sepadan.
     • Menambah koleksi dinding yang boleh diletakkan secara kolektif kami merujuk sebagai “dinding ecto”, khususnya, varian yang boleh dibuat dari lebih daripada 50 dinding sebelum ini hanya Worldgen.
     • Menambah kaedah untuk membuat versi yang diletakkan dari blok batu dan dinding permata yang biasanya terdapat di Worldgen.
     • Moss kini boleh dituai sebagai item dengan pengikis cat.
     • Moss kini merebak ke, dan boleh ditanam di atas batu bata kelabu untuk menjadikan batu bata berlumut!
     • Menambah sejumlah besar sepanduk baru, termasuk musuh baru dan beberapa orang lama yang tidak pernah mempunyai sepanduk.
     • Menambah beberapa lajur dan rasuk hiasan.
     • Menambah lukisan kubur dan beberapa perabot dan barang blok berasaskan kubur lain.
     • Menambah patung baru.
     • Menambah sebilangan besar tandas.
     • Menambah beberapa barang hiasan bertema lava baru.
     • Menambah beberapa obor bertema biome baru: padang pasir, karang, korup, merah, suci dan hutan.
     • Obor biom baru kini boleh jatuh dari periuk dalam biomes masing -masing.
     • Menambah Campfires yang sepadan untuk pergi dengan semua obor baru ini.
     • Menambah dua air pancut perubahan air baru.
     • Menambah dua monolit baru.
     • Tambah pokok dalaman pasu.
     • Menambah beberapa item berkaitan pendawaian baru.
     • Menambah cacing dan sangkar truffle untuk kebanyakan makhluk baru.
     • Menambah warna cat terakhir.

     Pakaian kesombongan, haiwan kesayangan, dan gunung []

     • Ditambah lebih daripada sedozen pakaian kesombongan baru.
     • Menambah beberapa barangan sia -sia rambut dan topi yang baru.
     • Menambah beberapa telinga haiwan dan barangan kesombongan ekor.
     • Menambah beberapa aksesori kesombongan baru.
     • Menambah tiga pewarna baru.
     • Menambah dua dozen gaya rambut baru.
     • Menambah set terakhir pemaju.
     • Menambah lebih daripada sepuluh haiwan peliharaan baru.
     • Menambah lebih daripada sepuluh gunung baru.
     • Menambah MineCarp, menggali Molecart dan banyak varian Minecart yang lain.

     Perubahan []

     UI, menu, pilihan, dan kualiti hidup []

     • Permainan ini pada mulanya akan dilancarkan secara lalai dalam mod Windowed tanpa sempadan, dan cuba untuk mengesan secara automatik resolusi anda.
     • Watak di skrin Pilih Pemain kini akan bernyawa apabila dipilih.
     • Melancarkan permainan kini harus secara automatik menjana folder sumber daya di folder simpan anda untuk pek tekstur.
     • Menu utama menunjukkan latar belakang baru setiap kali berlalu “hari”.
     • Menu Penciptaan Dunia dapat menjana nama dunia rawak untuk anda.
     • Meningkatkan penglihatan butang on/off awan pada pemain dan menu dunia untuk meningkatkan kejelasan.
     • Kini terdapat maklum balas UI yang lebih baik ketika cuba memadam watak yang disukai.
     • Bar menu pemain/dunia menu dikeluarkan jika tidak cukup menjimatkan untuk memerlukan menatal.
     • Kini terdapat butang untuk segera menggunakan perubahan resolusi dari tetapan menu.
     • Skrin Kematian kini mempunyai pemasa sehingga anda respawn, dan anda juga boleh berhenti dari permainan semasa mati. Pemasa anda akan terus menandakan semasa di menu utama, dan jika anda menyertai semula semasa ia masih aktif, anda masih akan mati.
     • Anda kini boleh menukar mata dan warna kulit watak anda di meja rias.
     • Menambah pilihan tetapan yang membolehkan anda bertukar -tukar sama ada melayang sayap berfungsi dengan menahan, atau dengan menekan sekali. Terutama memberi kesan kepada Gamepad.
     • Sekiranya pelbagai perkara berlaku semasa permainan diminimumkan pada bar tugas anda, kini akan berkedip. Ini termasuk perkara seperti mengambil kerosakan, pemijahan, atau penamat dunia.
     • Kini terdapat ikon di peta anda yang menunjukkan titik bertelur dunia dan titik bertelur tempat tidur anda sekarang.
     • Pemain, NPC, dan ikon bos, serta beberapa ikon lain, kini mempunyai garis besar putih di peta untuk meningkatkan penglihatan.
     • Menambah keupayaan untuk mengklik dua kali pada peta untuk membuat ping untuk pemain lain untuk melihat.
     • Nama rakan sepasukan sekarang dipaparkan di skrin dengan lebih mudah dibaca.
     • Memegang ruang belakang dalam sembang memadam teks lebih cepat.
     • Anda kini boleh berbual/bercakap dalam pemain tunggal, kerana menggunakan emotes atau melihat mesej dunia yang lalu.
     • Anda kini boleh menyalin/tampal teks tanda dan ia akan merangkumi rehat talian.
     • Stack cepat kini akan mengutamakan Piggy Banks, Safes, Defender’s Forge, Void Vault, dan The Portable Money Paling dan Beg Void.
     • Julat yang berdaya maju apabila cepat menyusun ke dada berdekatan telah meningkat sebanyak 25%.
     • Anda tidak boleh lagi meletakkan palung wang yang disukai di dalam diri mereka.
     • Menambah kotak biru di bawah teks tetikus item dalam inventori untuk meningkatkan kebolehbacaan teks. Ciri ini mempunyai pilihan untuk mematikannya jika disukai.
     • Resipi yang dipilih sekarang mempunyai kemuncak emas.
     • Slot hotbar yang sedang aktif kini lebih cerah apabila inventori dibuka.
     • Cat, penggerak, dan ale kini boleh diletakkan di slot peluru.
     • Menyusun inventori anda sekarang akan cuba meletakkan peluru di mana -mana slot peluru percuma.
     • Menyusun inventori anda akan cuba menyusun slot duit syiling anda dengan teratur.
     • Kotak muzik kini membuat petunjuk audio bahawa mereka telah mencatatkan.
     • Anda kini boleh meletakkan kotak muzik di slot kesombongan anda untuk mendengarnya.
     • Paparan pemasa durasi buff kini dibundarkan bukannya ke bawah.
     • Berkembang dan meningkatkan tetapan visual biome dalam mod kamera.
     • Menambah pilihan yang membolehkan penurunan saiz minimap.
     • Kini terdapat tetapan pilihan untuk mengaktifkan/menyahaktifkan overlay grid jubin pada kedua -dua gamepad dan papan kekunci/tetikus.
     • Skala UI kini boleh ditetapkan serendah 50%, dengan maksimum 200%.
     • Kursor lalai kini mempunyai garis besar putih, tetapi anda masih boleh mengubahnya dalam pilihan.
     • Pencapaian sekarang membuat bunyi ketika dibuka.
     • Sekiranya seseorang cuba berhenti daripada permainan pertengahan permainan, permainan masih akan cuba menyelesaikan penjimatan, yang harus menghalang banyak menyelamatkan rasuah.
     • Pelayan berdedikasi berbilang pemain kini simpan setiap 10 minit, bukannya setiap pagi.
     • Pelayan yang berdedikasi sekarang harus menghalang PC anda daripada tidur ketika tidak aktif, yang akan menghentikan pelayan.
     • Perubahan berkaitan gamepad:
      • Berubah Bagaimana Butang Gamepad LT dan RT Menavigasi Menu Inventori. Mereka akan membuat gelung lengkap jika anda terus menekan butang yang sama, sementara sebelum ini LT dan RT masing -masing hanya boleh menghantar anda ke bahagian yang berlainan dari UI.
      • Kini terdapat pilihan Gamepad dalam tetapan keybinding untuk mengubah kelajuan menggerakkan kursor melalui inventori, yang disebut “kelewatan pergerakan antara muka”.
      • Menambah pilihan butang Gamepad yang lebih baik untuk mengeluarkan status perumahan untuk NPCS.
      • Menambah pilihan dalam fail konfigurasi untuk mematikan sepenuhnya sokongan Gamepad (untuk orang yang mempunyai persediaan GamePad tersuai sendiri yang tidak dapat berfungsi dengan kami).
      • Semasa menggunakan ciri “Gunakan dari Inventori” Gamepad, ia akan menggunakan barang -barang yang boleh digunakan seperti ramuan atau cermin sihir dengan segera.
      • Mencuba untuk membuat barang lain sambil memegang barang yang dibuat sebelumnya di Gamepad akan meletakkan item pertama dalam inventori anda untuk membebaskan ruang.
      • Kraf Cepat di Gamepad Tidak Lagi Kraf Item secepat, untuk mengelakkannya daripada membanjiri item inventori dan pelbagai kerangka anda secara tidak sengaja.
      • Semasa menggunakan Gamepad, hanya NPC berhampiran pemain akan menunjukkan nama mereka, bukannya semua di skrin.

      WorldGen dan Biomes []

      • Kelajuan Worldgen yang sangat dioptimumkan.
      • Pelbagai jenis dinding latar semulajadi dari bioma yang berbeza kini boleh secara bergantian clentaminated. Beberapa latar belakang hutan boleh ditukar, tetapi tidak dapat dibersihkan kembali ke hutan, hanya ke batu. Sebelum ini, mereka benar -benar kebal terhadap clentaminator.
      • Secara dramatik mengubah susun atur dan kekerapan padang pasir di Worldgen, mereka harus lebih besar tetapi kurang biasa, dengan bukit -bukit yang lebih semula jadi.
      • Biome ais sekarang harus menjana jauh dari bertelur, dan dalam bentuk yang lebih sempit. Sebelum ini mereka berbentuk trapezoid – sekarang mereka slant dari titik bertelur.
      • Trek minecart bawah tanah semulajadi kini boleh menjadi lebih lama dan datang dalam konfigurasi yang lebih menarik.
      • Worldgen cendawan bawah tanah kini jauh lebih besar dan direka bentuk semula.
      • Puncak pokok cendawan yang dikemas kini dan beberapa backwall cendawan bawah tanah.
      • Bertambah baik bagaimana dinding biome marmar menjana, tidak lagi seperti “persegi”.
      • Icicles dalam bioma yang dijangkiti kini mengambil warna biome itu, dan bukannya menjadi biru.
      • Hujan kini mengambil warna air biome yang jatuh.
      • Peningkatan had dada dari 1000 hingga 8000.
      • Sebagai tindak balas kepada gen dunia yang semakin kompleks yang membuat kabin bawah tanah lebih rosak dan penuh dengan perabot, kemungkinan lukisan kabin pemijahan telah meningkat sehingga mereka lebih munasabah dijumpai.
      • Rumput tumbuh di hadapan dinding berumput/bunga juga akan tumbuh bunga, tidak seperti di hadapan latar belakang lain.
      • Bunga matahari kini menyekat penyebaran suci.
      • Patung -patung critter kini menjana semasa dunia.
      • Dada kayu kini mempunyai peluang untuk mengandungi timbunan kayu.
      • Menambah sistem yang akan mengisi lubang yang sangat kecil di dinding yang dihasilkan secara semulajadi di Worldgen untuk membuat penampilan backwall yang lebih digilap.
      • Badai pasir kini kurang biasa, terutamanya dalam permainan awal.
      • Mengurangkan keamatan angin besar, kini akan mendorong anda kurang.
      • Hujan sedikit kurang biasa.

      Penambahbaikan seni dan kesan visual []

      • Perkara -perkara berikut telah disemai/digilap:
       • Perisai suci telah dikerjakan semula secara visual, dan kini mempunyai varian perisai suci kuno untuk menggunakan gaya lama.
       • Set Perabot Skyware.
       • Semua seni latar belakang awan, termasuk penambahan beberapa awan mencari yang biasa.
       • Golem, Queen Bee, dan Everscream telah disemai semula.
       • Patch mata, kacamata, ikon item penyerang dan gelas 0x33, supaya mereka lebih mudah dilihat dalam inventori.
       • Musuh Harpy, Mummy, dan Wolf telah disemai semula.
       • Musuh pencerobohan goblin telah disemar.
       • Kerangka penjara bawah tanah telah disemai semula.
       • NPC truffle telah disemai semula.
       • Ramai barang perabot biome-kayu-variant yang telah dibuat lebih unik.
       • Pancang di penjara bawah tanah telah disemai semula.
       • Puluhan buasir runtuhan latar belakang dari biomes yang berbeza.
       • Sprite untuk banyak pokok pokok.
       • Planet pencerobohan bulan yang dapat dilihat di langit.
       • Dada Dungeon Hardmode.

       Permainan []

       • Menjangkau akhir bulan labu dan bulan frost akan membuka kunci satu hari dalam permainan Halloween dan musim Krismas, masing-masing.
       • Tarikh permulaan untuk acara Halloween dalam permainan kini 10 Oktober.
       • Batu nisan kini akan menunjukkan tarikh kematian.
       • NPC yang mati dalam mod tegar akan menjatuhkan batu nisan.
       • Fosil Desert kini boleh ditambang di mana -mana kuasa pickaxe atau dengan bom. Walau bagaimanapun, blok fosil yang rapuh dan bersebelahan boleh pecah ketika anda melombongnya, dengan kos anda bijih.
       • Gear berasaskan fosil padang pasir kini lebih lemah kerana ia tersedia lebih awal.
       • Meningkatkan saiz timbunan maksimum sebanyak satu tan item.
       • Anda kini boleh “kembali” membeli item untuk harga pembelian penuh selagi anda belum menutup tetingkap kedai
       • Memukul pokok dengan kapak kadang -kadang boleh menjatuhkan sesuatu.
       • Adakah semakan yang luas mengenai nilai jual di seluruh permainan, meningkatkan konsistensi nilai jual. Ini terutamanya termasuk perkara -perkara seperti item yang tidak mempunyai nilai jual tetapi sepatutnya, nilai jualan yang konsisten item jatuh dari sumber yang sama, dan banyak lagi.
       • Musuh mod pakar yang mencuri wang anda sekarang akan diselamatkan di kawasan itu dan respawn jika anda kembali. Anda dapat melihat lokasi mereka dan berapa banyak wang yang mereka ada di peta.
       • Titan Glove dan Tinkersnya kini memberi autoswing kepada semua senjata huru -hara (dan cambuk!).
       • Serpihan Pilar Celestial Drops Sekarang skala dengan kiraan pemain dalam mod pakar.
       • Peti kayu, besi, dan emas menjatuhkan bijih kualiti yang lebih baik bergantung pada tahap peti itu. Kotak kayu, misalnya, hanya drop tembaga/timah/besi/plumbum.
       • Semua peti memancing kini datang dalam pra-dinding daging dan dinding pasca varian daging. Pra-dinding varian daging tidak mengandungi bijih hardmode.
       • Kotak Emas kini mempunyai peluang untuk menjatuhkan kristal hidup dan pedang terpesona.
       • Kotak Dungeon kini boleh merangkumi buku.
       • But Bunga kini termasuk di kolam renang Jungle Crate.
       • Haiwan penguin dan penyu kini boleh didapati jarang dari peti Biome masing -masing.
       • Anda kini boleh memancing meja alkimia di penjara bawah tanah.
       • Pemancing kini mempunyai dialog yang akan memberitahu anda berapa banyak pencarian yang telah anda selesaikan untuknya.
       • Ganjaran Quest Angler kini lebih cenderung memberi anda aksesori maklumat. Di samping itu, dia tidak akan memberi anda pendua aksesori yang anda ada dalam inventori anda, melainkan jika anda sudah memilikinya.
       • Blok karang telah disemai sepenuhnya, dan tidak lagi diberikan sebagai ganjaran dari pemancing. Sebaliknya, mereka boleh dibuat.
       • Peta Pirate dan Item Globe Salji kini boleh disusun hingga 20.
       • Secara besar -besaran membaikpulih dialog bantuan panduan, menambah petunjuk dan petua untuk kandungan sehingga ke pencerobohan bulan, menangani semua NPC baru sejak 1.1, menggantikan maklumat yang sudah lapuk, dan membawa beberapa baris yang terdahulu kembali ke dalam edaran.
       • Permainan ini sekarang akan mengesan jika anda telah bergerak/AFK untuk seketika dan mengelakkan cacing pemijahan pada anda.
       • Cacti kini mesti ditebang sebelum anda dapat memecahkan pasir di bawahnya, seperti pokok.
       • Kebanyakan musuh bukan Dungeon/pencerobohan tidak lagi dapat membuka pintu kecuali semasa bulan-bulan darah atau gerhana.
       • Pintu kini akan dibuka secara automatik untuk anda apabila didekati. Pilihan ini boleh ditukar dalam tetapan.
       • Pintu sekarang akan cuba membuka cara lain jika ke hadapan disekat oleh sesuatu.
       • Pintu yang mempunyai icicles tumbuh di hadapan mereka sekarang akan memecahkan icicles apabila anda membukanya. Juga berlaku untuk runtuhan berasaskan tanah yang lain.
       • Perangkap geyser kini dimatikan hanya dengan melangkah ke atasnya.
       • Serbuk jahat dan serbuk ganas kini boleh digunakan untuk menyebarkan biome masing -masing sebelum hardmode.
       • Meteorit, Crimtane, dan Demonit kini mempunyai keutamaan pengesan logam yang lebih tinggi daripada emas/platinum.
       • Moon Labu kini mempunyai had yang lebih berhati -hati pada berapa banyak bos yang dapat bertelur untuk mengurangkan masalah prestasi pelayan yang serius.
       • Tuan bulan sekarang menjatuhkan ramuan penyembuhan super dan bukannya ramuan penyembuhan yang lebih besar.
       • Sekarang lebih mudah bergelut di tempat lain apabila sudah bergulat ke platform atau trek minecart.
       • Pemain yang tersembunyi atau tidak kelihatan tidak lagi mempunyai teks tetikus atau bar kesihatan.
       • Beberapa musuh labu dan bulan Frost yang lebih biasa kini memerlukan lebih banyak pembunuhan bagi setiap penurunan sepanduk.
       • Sekiranya pemain jatuh cukup jauh sehingga mereka akan mengalami kerosakan, tetapi musuh memukul mereka dan mengetuk mereka kembali, ia akan menetapkan semula kerosakan mereka.
       • Pihak tidak lagi boleh berlaku sekiranya gadis parti tidak hadir. Cuba bercakap dengannya pada masa akan datang pihak semula jadi bermula!
       • Rama -rama dan kunang -kunang tidak lagi bertelur dalam hujan atau ketika sangat berangin.
       • Pemain kini boleh menanam beberapa blok di atas atau di bawah titik bertelur mereka jika lokasi dilindungi oleh blok, dan bukannya memusnahkan blok tersebut, untuk meningkatkan fleksibiliti bangunan di Spawn.
       • Blok pasir ais dan keras yang dijangkiti kini boleh digunakan untuk membuat beberapa obor biome.
       • Acorns kini autoswing.
       • Menggunakan kursor pintar untuk menanam benih labu hanya akan menggantikan labu yang ditanam sepenuhnya sekarang.
       • Pencapaian Raider Kuil kini harus dikunci apabila membuka pintu kuil yang terkunci, tidak memecahkan batu bata Lihzahrd.
       • Musuh yang mencerminkan serangan (meniru besar, selenian solar) kini membuat bunyi tersendiri apabila ia berlaku.
       • Mengurangkan kelantangan pada pemukul vorteks, senapang sniper dan letusan solar.
       • Mengeluarkan kesan bunyi mendesis dari pemukul vorteks, prisma terakhir dan meriam blaster yang dikenakan.

       NPC, makhluk, dan musuh []

       • Antlion swarmers dan pengecas antlion kini boleh didapati dalam varian kecil dan besar, dengan perbezaan yang sesuai dalam kekuatan.
       • Golem ubur -ubur dan granit yang dilahirkan dari patung -patung kini menjatuhkan barang -barang mereka walaupun kurang kerap, dan mengurangkan nilai jual dari beberapa titisan tersebut.
       • Elemen Granit tidak lagi boleh terbang melalui dinding.
       • Mengurangkan kelantangan pada bunyi kematian Golem Granite.
       • Crimslimes kini menimbulkan kebutaan dan menjatuhkan penutup mata.
       • Tengkorak yang dikutuk gergasi kini menimbulkan kutukan dan menjatuhkan Nazar.
       • Lebah sarang lebah di hutan kini akan menargetkan musuh dan pemain.
       • Musuh jenis maneater tidak lagi dapat dibunuh dengan melombong blok yang dilampirkan.
       • Badut kini jauh lebih berbahaya dan membuang bom gigi.
       • Banyak musuh yang sebelum ini berhenti memajukan selepas mengalahkan dinding daging kini dapat ditemui pada kadar yang dikurangkan walaupun di hardmode.
       • Beberapa musuh “minion” yang tidak mempunyai sepanduk kini tertakluk kepada kesan spanduk yang mempengaruhi pencipta mereka (seperti bayi Mothron dan Banner Mothron).
       • Musuh mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk menjatuhkan jumlah wang bonus apabila dibunuh.
       • Musuh menjatuhkan wang tambahan semasa bulan darah.
       • Eater of Worlds kini mempunyai lebih banyak segmen, lebih -lebih lagi dalam mod pakar.
       • King Slime kini agak sukar untuk menyalahgunakan tali.
       • Pantat Pantat kini mempunyai skala kesihatan dalam multiplayer pakar.
       • Otak Creepers Cthulhu kini mempunyai skala kesihatan dalam multiplayer pakar.
       • Otak Pakar Cthulhu dan Creepersnya kini telah meningkatkan ketahanan Knockback bagi setiap pemain yang hadir di pelayan, akhirnya menjadi kebal terhadap knockback.
       • Pakar Skeletron Prime kini bergerak lebih cepat ketika berputar.
       • Tentera Lama Kini Mempunyai Skala Pakar Dalam Multiplayer.
       • Piring Martian dalam mod biasa tidak lagi mempunyai fasa dua, dan mati sebaik sahaja menara mereka dimusnahkan.
       • Kini terdapat kurang piring Martian setiap pencerobohan, dan mereka berkemungkinan kurang berantai.
       • Piring Martian kini boleh menembak rasuk kematian mereka melalui blok. Walau bagaimanapun, mereka lebih perlahan dan rasuk mereka lebih mudah untuk dielakkan.
       • Beberapa titisan pencerobohan Martian kini diturunkan dari Martians biasa, mengurangkan sifat rawak kolam drop martian martian.
       • Golem menyerang lebih agresif semakin banyak pemain yang hadir dalam pakar, dan juga sedikit lebih sukar untuk keju.
       • Golem kini akan marah ketika keluar dari hutan atau di permukaan.
       • Ray kematian phantasmal moon Lord kini akan menembusi blok yang ada di antaranya dan pemain.
       • Katak kini boleh berenang.
       • Kelinci letupan kini boleh dibebaskan sebagai makhluk dan boleh meletup.
       • Pencari malam yang terpesona kini boleh bertelur secara semulajadi semasa pancuran meteor.
       • Makhluk emas sekarang lebih jarang.

       Peralatan, perisai, dan senjata []

       • Kesan utiliti penguasa kini sentiasa tersedia untuk pemain menghidupkan atau mematikan. Item penguasa kini boleh digunakan sebagai senjata, dan masih digunakan dalam resipi kerajinan.
       • Burung dan payung pernafasan kini boleh digunakan sebagai senjata, dan masih boleh digunakan untuk tujuan asalnya juga.
       • Subclass lemparan telah digabungkan dengan kelas jarak jauh. Sebelum ini dilemparkan senjata sekarang melakukan kerosakan.
       • Shortswords kini boleh digunakan di semua arah, sama dengan tombak dan bukan hanya ke hadapan.
       • Titanium Armor kini mempunyai bonus set baru, dan Shadow Dodge telah ditarik balik sebagai perlindungan suci, bonus set baru untuk perisai suci.
       • Medusa Head dan Cased Blaster Cannon telah banyak direka bentuk semula dan harus lebih berkesan dalam pertempuran.
       • Beberapa senjata lain mempunyai beberapa reka bentuk semula sederhana untuk meningkatkan keberkesanannya, termasuk tetapi tidak terhad kepada: peluru berpandu sihir, flamelash, batang pelangi, racun dan kakitangan racun, kakitangan bumi, dan sinar panas.
       • Pelbagai senjata, perisai, alat dan pelarasan aksesori lain, beberapa kecil, kecil. Untuk lebih lanjut, sila lihat bahagian Perubahan Baki.
       • Slot aksesori kesombongan sekarang hanya boleh memegang aksesori dengan kesan kesombongan visual.
       • Gravity Globe kini boleh ditukar di udara.
       • Perisai tiki, kalung pygmy, dan kumbang hercules kini boleh dibeli tanpa membawa kakitangan pygmy selagi anda telah mengalahkan Plantera.
       • Apple yang diberkati kini hanya jatuh dari unicorns, tetapi pada kadar penurunan yang lebih tinggi daripada sebelumnya.
       • Tiara Cenx kini jatuh dengan kedua -dua set dev setnya.
       • Penyelam 0x33 kini diturunkan dari mata master-mode cthulhu.
       • Arkhalis kini dijatuhkan di bundle Arkhalis Dev Set.

       Blok dan Perabot []

       • Mannequin yang dinaik taraf, mereka kini mempunyai inventori yang boleh diinterakkan yang membolehkan aksesori yang kelihatan seperti sayap, serta sokongan pewarna. Mereka juga boleh dicat, dan tidak lagi dimusnahkan kecuali inventori mereka kosong.
       • Rak senjata kini boleh dilukis. Anda juga boleh meletakkan ikan di rak senjata untuk tujuan paparan.
       • Pemain kini boleh duduk di kerusi, sofa, takhta, bangku, dan mereka boleh berbaring di tempat tidur untuk tidur. Tidur di katil akan mempercepatkan masa. Sekiranya dalam multiplayer, masa hanya akan mempercepatkan jika semua pemain sedang tidur.
       • Goblin, bola mata, hornet, imp, dan patung -patung korup kini menanam musuh ketika berwayar.
       • Anda kini boleh membuat dada ais, dan namanya dan nama dada beku telah ditukar untuk memadankan konsistensi perabot.
       • Hidup Kayu, Skyware, dan Lihzahrd Dada kini boleh dibuat.
       • Perangkap kuil kini memerlukan kuasa pickaxe yang lebih tinggi untuk melombong untuk mengelakkan mereka terlalu awal.
       • Mengubah warna cahaya sumber cahaya dalam set berikut supaya setiap set menggunakan pencahayaan yang konsisten: marmar, mutiara, mahoni, menyeramkan, steampunk, kayu sawit, ebonwood, shadewood, kaca, kayu hidup, dan beku. Candelabra Ebonwood telah dipadatkan untuk memadankan warna yang dikemas kini secara visual.
       • Stesen Bewitching kini menjana cahaya, kerana ia mempunyai lilin sepanjang masa.
       • Lilin air dan damai kini boleh disalurkan untuk menghidupkan atau mematikan, yang akan menarik balik penggemar mereka juga.
       • Kerang dan bintang laut kini akan menjana dari masa ke masa di pantai.
       • Blok awan kini menghalang kerosakan jatuh.
       • Campfires juga tidak lagi memberi penggemar mereka apabila dimatikan.
       • Meletakkan trek Minecart dengan kursor pintar harus membuat trek yang lebih bijak dan bersih daripada sebelumnya.
       • Papak batu mempunyai pengadunan yang salah, menghalangnya daripada digunakan dengan baik dengan kebanyakan blok lain, dan ini telah ditetapkan. Walau bagaimanapun, kami mendengar kebimbangan anda, dan telah menambah blok papak batu aksen, yang akan berfungsi sama seperti papak batu lama.
       • Kayu dinasti menggabungkan lebih baik dengan jubin lain sekarang.
       • Blok kaca khas seperti air terjun, confetti, dan lain -lain sekarang lebih baik bergabung dengan jubin lain.
       • Pasir keras yang dijangkiti kini boleh dibuat ke dalam kaca seperti pasir keras biasa.
       • Patung kini boleh menghadapi kedua -dua arah.
       • Blok tulang kini dilombong kembali sebagai tulang, yang boleh dibuat ke dalam perkara lain, atau diganti sebagai blok tulang seperti yang diperlukan dengan tongkat tulang.
       • Kakitangan Regrowth tidak lagi meletakkan lumut di atas batu, kerana Moss kini diakses melalui cara lain.
       • Kotak Ammo kini mempunyai kesan bunyi senapang patah ketika digunakan.

       Baki Tweak []

       Bos []

       • Corak serangan tuan bulan telah sedikit tweak untuk menjadi lebih konsisten, kerana mata yang berbeza akan menjadi desynced dari masa ke masa, mengakibatkan perjuangan yang lebih rawak (yang tidak dimaksudkan). .
       • Ray kematian phantasmal moon Lord kini akan menembusi blok yang ada di antaranya dan pemain.
       • Musuh tidak boleh lagi bertelur semasa perjuangan Tuhan bulan, kecuali mereka bertelur di luar jejanya dalam multiplayer
       • Tuan bulan sekarang akan menjatuhkan rampasannya walaupun anda mati semasa animasi kematiannya.
       • Golem menyerang lebih agresif semakin banyak pemain yang hadir dalam pakar, dan juga sedikit lebih sukar untuk keju.
       • Golem kini akan marah ketika keluar dari hutan atau di permukaan.
       • Chompers Tentacle Plantera kini mempunyai skala kesihatan dalam multiplayer pakar.
       • Pakar Skeletron Prime kini bergerak lebih cepat ketika berputar.
       • Otak Pakar Cthulhu dan Creepersnya kini telah meningkatkan ketahanan Knockback bagi setiap pemain yang hadir di pelayan, akhirnya menjadi kebal terhadap knockback.
       • Otak Creepers Cthulhu kini mempunyai skala kesihatan dalam multiplayer pakar.
       • Eater of Worlds kini mempunyai lebih banyak segmen, lebih -lebih lagi dalam mod pakar.
       • King Slime kini agak sukar untuk menyalahgunakan tali.
       • Piring Martian dalam kesulitan di bawah pakar tidak lagi mempunyai fasa dua, dan mati sebaik sahaja menara mereka dimusnahkan.
       • Kini terdapat kurang piring Martian setiap pencerobohan, dan mereka berkemungkinan kurang berantai.
       • Piring Martian kini boleh menembak rasuk kematian mereka melalui blok. Walau bagaimanapun, mereka lebih perlahan dan rasuk mereka lebih mudah untuk dielakkan.

       Musuh []

       • Sekarang menimbulkan kebutaan debuff dan drop celup mata
       • Sekarang menimbulkan kekecewaan yang dikutuk
       • Kini menimbulkan debuff terkutuk pada hubungan dan melalui peluru, dan jatuh Nazars
       • Kerosakan kepala menurun dari 16 hingga 14
       • Kerosakan badan dan ekor menurun dari 10 hingga 7
       • Kehidupan menurun dari 50 hingga 40
       • Saiz yang dikurangkan
       • Hanya 1 makam perayam yang harus bertelur pada masa yang normal
       • Kerosakan meningkat dari 10 hingga 15
       • Kehidupan meningkat dari 40 hingga 50
       • Multiplier knockback menurun dari 0.8 hingga 0.7
       • Sekarang hanya menanam sebagai musuh yang tidak biasa di padang pasir bawah tanah
       • Nilai drop wang meningkat dari 90 tembaga hingga 3 perak
       • Ikan terbang kini sedikit kurang biasa pada hari -hari hujan
       • Kerosakan meningkat dari 50 hingga 60
       • Pertahanan meningkat dari 20 hingga 25
       • Kehidupan meningkat dari 400 hingga 800
       • Multiplier knockback menurun dari 0.4 hingga 0.2
       • Mereka kini menyerang lebih cepat
       • Bom gembira sekarang meletup ketika dekat pemain
       • Mereka kini membuang bom gigi yang mengasyikkan juga
       • Kerosakan projektil meningkat dari 20 hingga 100 (nota: ini sebenarnya adalah nombor tempat yang tidak disengajakan. Ia melakukan 1 kerosakan pada kristal Eternia, dan mungkin melakukan perkara yang sama kepada kebanyakan pemain)
       • Kerosakan javelin menurun dari 48 hingga 36
       • Pertahanan menurun dari 10 hingga 6
       • Kelajuan maksimum menurun dari 4 hingga 3
       • Nilai penurunan wang menurun dari 1.3 perak hingga 1 perak
       • Kerosakan peluru menurun dari 80 hingga 60 (pakar sahaja)
       • Slimes Ungu, Merah, Kuning, dan Hitam Sekarang turun 1-3 gel tambahan masing-masing
       • Musuh jenis pemakan lelaki tidak lagi dapat dibunuh dengan melombong blok yang dilampirkan
       • Nilai drop wang lendir payung meningkat dari 25 tembaga hingga 1 perak
       • Elemen Granit tidak lagi boleh terbang melalui dinding
       • Lebah sarang lebah di hutan kini akan menargetkan musuh serta pemain (tidak termasuk ratu lebah)

       Armor []

       • Daripada membuang bonus, setiap bahagian kini memberikan kerosakan 3% global dan peluang kritikal 3%
       • Bonus Set Baru: Kelajuan Pergerakan 20%
       • Helmet, Breastplate, dan Pertahanan Beggging meningkat sebanyak 1 setiap satu
       • Pertahanan topi keledar fosil menurun dari 3 hingga 2
       • Pertahanan plat fosil menurun dari 6 hingga 4
       • Pertahanan Fosil Greaves menurun dari 4 hingga 2
       • Setiap sekeping set kini memberikan peluang kritikal 3%
       • Bonus Set Baru: 20% Peluang Tidak Mengonsumsikan Peluru
       • Kini tersedia lebih awal kerana perubahan ke perlombongan fosil padang pasir
       • Pertahanan meningkat dari 0 hingga 2
       • Pertahanan meningkat dari 2 hingga 4
       • Pertahanan Payudara Cactus menurun dari 2 hingga 1
       • Secara keseluruhan, dilarang tidak berubah. Walau bagaimanapun, faedah jubah dan tapak yang dilarang telah dipecah sama rata, dengan masing -masing memberi 40 mana dan +1 kiraan minion
       • Bonus Set Baru: Penghalang Titanium
       • Semasa anda menyerang musuh, titanium shards berkumpul dan berputar di sekeliling anda
       • Ini Shards menangani kerosakan kepada musuh di jarak dekat, dan menimbulkan knockback.
       • Gunakannya secara defensif untuk menjauhkan musuh, atau untuk yang berani, secara agresif untuk menimbulkan kerosakan tambahan.
       • Bonus Set Baru: Perlindungan Kudus
       • Biasa kepada kebanyakan pengguna sebagai Shadow Dodge, suci telah mempunyai bonus set berasaskan statistik yang digantikan dengan imuniti berkala untuk merosakkan.
       • Setelah menyerang musuh, anda akan mendapat penggemar. Sekiranya musuh mencecah anda semasa penggemar ini, anda akan mendapat imuniti yang sangat singkat untuk merosakkan.
       • Selepas tempoh imuniti ini, sekurang-kurangnya 30 saat mesti lulus sebelum anda dapat mengaktifkan semula Buff Immunity.
       • Squire Helm Great and Greaves Pertahanan masing -masing meningkat sebanyak 1
       • Penyembuhan Helm Great Squire menurun sebanyak 50%
       • Pertahanan topeng klorofit menurun dari 25 hingga 20
       • Bonus set klorofit kini memberikan pengurangan kerosakan 5% tambahan jika anda memakai topeng klorofit
       • Tetapkan bonus sekarang memberikan pengurangan kerosakan sebanyak 15%
       • Tetapkan kerosakan duri bonus sekarang tidak dua kali ganda
       • Tetapkan projektil bonus sekarang berurusan 100% daripada kerosakan asal dan bukannya 50%
       • “Kadar pemulihan” yang menentukan berapa banyak projektil baru yang dapat dihasilkan dari masa ke masa telah meningkat dari 150 hingga 250
       • Pertahanan keseluruhan meningkat dari 27 hingga 30, dengan setiap bahagian mendapat 1 pertahanan
       • Paparan dada yang menyeramkan sekarang memberikan kiraan +2 minion bukannya +1
       • Bingkap yang menyeramkan sekarang memberikan kelajuan pergerakan 20%
       • Jumlah pertahanan set meningkat sebanyak 4, tetapi telah diagihkan semula
       • Pertahanan Helmet Valhalla meningkat dari 14 hingga 20
       • Pertahanan Payudara Valhalla menurun dari 30 hingga 24
       • Pertahanan Valhalla Greaves meningkat dari 20 hingga 24
       • Penyembuhan Payudara Valhalla menurun sebanyak 50%
       • Kesan penggalak penyembuhan sekarang memberikan 3 hp/s bukan 5, dengan maksimum 9 hp/s sekarang
       • Bonus Peluang Kritikal Helmet Solar meningkat dari 17% hingga 26%
       • Bonus kerosakan huru -hara solar meningkat dari 22% hingga 29%
       • Setiap sekeping set kini memberikan 1 hp/s regen
       • Daripada pengurangan kerosakan 30% apabila anda mempunyai caj, anda kini mempunyai pengurangan kerosakan 12% pada setiap masa, dan pengurangan kerosakan tambahan 20% sementara caj aktif. Dalam praktiknya, ini hampir sama dengan 30% yang sama digunakan untuk memberi kerana bagaimana kedua -dua nilai itu didarabkan.
       • Recharge Masa antara caj perisai dikurangkan sebanyak 1 saat
       • Stardust Guardian kini mempunyai serangan yang lebih kuat dan agresif, dan dia akan menyerang secara automatik tanpa mendorong. Semua persamaan dengan anime tertentu adalah semata -mata kebetulan.

       Senjata huru -hara []

       • Shortswords kini boleh digunakan di semua arah, bukan hanya ke hadapan
       • Kerosakan putar emas meningkat dari 11 hingga 12
       • Flails kini mempunyai tingkah laku yang sama sekali baru, dan beberapa mod fungsi yang berbeza.
       • Sekiranya anda mengklik dan memegang butang tetikus, mereka akan berayun dengan cepat, melakukan knockback rendah dan memukul dengan cepat dalam bulatan kecil di sekeliling anda.
       • Sekiranya anda mengklik dan menggunakannya secara normal, anda akan menembak mereka ke hadapan sama seperti cara mereka menggunakan untuk digunakan, tetapi mereka akan bergerak lebih cepat daripada yang mereka lakukan sebelumnya. Kerosakan yang ditangani berganda dalam mod ini.
       • Akhir. Ini boleh digunakan sebagai halangan yang merosakkan pegun seperti bola spiky pada musuh yang berjalan ke arah anda.
       • Beberapa flails mempunyai beberapa tweak stat yang sesuai dengan persediaan baru ini, seperti mempunyai jarak yang lebih panjang atau lebih pendek, tetapi pada umumnya, semuanya harus melakukan lebih baik daripada sebelumnya.
       • Kerosakan menurun dari 9 hingga 8
       • Gunakan masa meningkat dari 25 hingga 32
       • Knockback menurun dari 5 hingga 4.5
       • Kerosakan meningkat dari 11 hingga 14
       • Knockback meningkat dari 5 hingga 6
       • Apabila dipegang, memberikan pergerakan yang tidak terbatas di dalam air
       • Kerosakan meningkat dari 11 hingga 12
       • Kerosakan menurun dari 24 hingga 23
       • Gunakan masa meningkat dari 18 hingga 21
       • Knockback menurun dari 5.25 hingga 4.25
       • Kerosakan menurun dari 30 hingga 25
       • Gunakan masa meningkat dari 15 hingga 20
       • Skala saiz meningkat dari 1.1 hingga 1.4 (menjadikannya lebih besar)
       • Kerosakan menurun dari 20 hingga 18
       • Kerajinan: Stingers diperlukan meningkat dari 2 hingga 12
       • Kerajinan: Spora hutan diperlukan meningkat dari 3 hingga 9
       • Kerosakan menurun dari 26 hingga 24
       • Gunakan masa meningkat dari 20 hingga 22
       • Knockback menurun dari 5.3 hingga 5
       • Tidak lagi autoswing
       • Kerosakan meningkat dari 19 hingga 21
       • Gunakan masa menurun dari 34 hingga 30
       • Kerosakan meningkat dari 39 hingga 43
       • Gunakan masa menurun dari 30 hingga 29
       • Tidak berubah, tetapi menyenaraikan di sini dengan sengaja untuk memastikan tidak ada pengawasan. Kerosakan pedang kobalt sebelum ini jauh lebih tinggi daripada yang sepatutnya, tetapi kami menggunakannya sebagai garis dasar baru yang sisa pedang dibandingkan dengan.
       • Kerosakan meningkat dari 41 hingga 45
       • Kerosakan meningkat dari 44 hingga 49
       • Kerosakan meningkat dari 47 hingga 50
       • Gunakan masa menurun dari 26 hingga 25
       • Kerosakan meningkat dari 50 hingga 56
       • Gunakan masa menurun dari 27 hingga 26
       • Kerosakan meningkat dari 52 hingga 58
       • Gunakan masa menurun dari 26 hingga 25
       • Kerosakan meningkat dari 41 hingga 42
       • Gunakan masa menurun dari 25 hingga 20
       • Gunakan masa meningkat dari 15 hingga 20 (tidak mempengaruhi cooldown projektil)
       • Kerosakan menurun dari 70 hingga 60
       • Gunakan masa meningkat dari 7 hingga 8
       • Hanya mendapat keuntungan 25% daripada peningkatan statistik kelajuan huru -hara
       • Kerosakan meningkat dari 30 hingga 55
       • Gunakan masa menurun dari 30 hingga 20
       • Kerosakan meningkat dari 29 hingga 35
       • Kerosakan meningkat dari 34 hingga 44
       • Kerosakan menurun dari 39 hingga 38
       • Kerosakan meningkat dari 43 hingga 47
       • Kerosakan meningkat dari 41 hingga 45
       • Kerosakan meningkat dari 57 hingga 66
       • Gunakan masa menurun dari 25 hingga 20
       • Kerosakan meningkat dari 44 hingga 85
       • Smash Attack sekarang melakukan kerosakan 3x, naik dari 2x
       • Kerosakan meningkat dari 47 hingga 54
       • Kerosakan meningkat dari 75 hingga 80
       • Kerosakan meningkat dari 90 hingga 105
       • NOTA: Pembaikan fungsi yang menjadikan senjata ini serupa dengan Baghnakhs Fetid yang dinaik taraf. Ia mengekalkan bonus senyapnya.
       • Kerosakan meningkat dari 70 hingga 85
       • Gunakan masa menurun dari 20 hingga 8
       • Hanya mendapat keuntungan 33% daripada peningkatan statistik kelajuan huru -hara
       • Kerosakan meningkat dari 70 hingga 85
       • Sekarang menangani sehingga 150% lebih banyak kerosakan berdasarkan bagaimana kecederaan musuh
       • Kerosakan meningkat dari 90 hingga 95
       • Kini mempunyai peluang kritikal 10%
       • Purata projektil yang ditanam dari setiap pukulan meningkat dari 2.3 hingga 2.66
       • Kerosakan meningkat dari 76 hingga 90
       • Peluru telah dirombak sepenuhnya. Daripada menembak satu perhiasan, ia membakar beberapa perhiasan bola dan perhiasan bintang yang akan berlegar selama beberapa saat sebelum jatuh ke tanah.
       • Kini autoswing
       • Secara teknikal pepijat, membetulkan masalah di mana Daybreak tidak akan menyebarkan debuffnya jika serangan anda membunuh sasaran dalam satu hit. Kini menyebarkan debuff ke musuh berdekatan walaupun serangan itu membunuh sasaran dalam satu hit

       Senjata berkisar []

       • Kerosakan menurun dari 29 hingga 20 disebabkan oleh peringkat awal
       • Kerosakan menurun dari 26 hingga 23
       • Gunakan masa meningkat dari 23 hingga 24
       • Gunakan masa menurun dari 12 hingga 10
       • Kerosakan meningkat dari 20 hingga 22
       • Gunakan masa menurun dari 14 hingga 13
       • Knockback meningkat dari 5 hingga 5.5
       • Kerosakan menurun dari 19 hingga 17
       • Gunakan masa menurun sebanyak 1
       • Kerosakan meningkat dari 40 hingga 50
       • Kerosakan menurun dari 46 hingga 39
       • Gunakan masa menurun dari 21 hingga 16
       • Sekarang auto-api
       • Nota: Walaupun pengurangan kerosakan, ini akan mengakibatkan keseluruhan busur yang lebih kuat, walaupun lebih banyak pertahanan daripada busur seperti sumsum. Perubahan terutamanya dimaksudkan untuk memperkenalkan variasi antara busur.
       • Kerosakan menurun dari 43 hingga 38
       • Semasa menggunakan anak panah suci, tidak suci, neraka, atau jester, menembak purata 2.66 anak panah, bukan purata normal 3.33 anak panah
       • Kerosakan meningkat dari 28 hingga 33
       • Kerosakan meningkat dari 52 hingga 62
       • Gunakan masa menurun dari 14 hingga 10
       • Kerosakan meningkat dari 43 hingga 53
       • Gunakan masa menurun dari 19 hingga 16
       • Kerosakan meningkat dari 27 hingga 35
       • Memohon penalti kerosakan sebanyak 15% pada hit seterusnya untuk setiap musuh yang menembusi peluru
       • Kerosakan meningkat dari 24×2 hingga 32×2
       • Gunakan masa menurun dari 20 hingga 18
       • Projektil Phoenix kini menembak setiap pukulan ke -3 dan bukannya setiap ke -4
       • Anak panah purata setiap pukulan menurun dari 2.7 hingga 2.33
       • Kerosakan meningkat dari 38 hingga 50
       • Gunakan masa menurun dari 30 hingga 20
       • Kerosakan menurun dari 50 hingga 45
       • Adakah kerosakan 2x pada hits langsung ke satu sasaran
       • Adakah kerosakan 3x apabila lombong tidak bergerak, kerosakan normal ketika mereka masih bergerak
       • Gunakan masa meningkat dari 40 hingga 50
       • Mengurangkan bilangan lombong aktif yang boleh anda miliki sekaligus
       • Kadar di mana piranhas boleh menggigit telah berkurangan sedikit secara individu, tetapi jumlah dps yang boleh dilakukan oleh tiga piranhas kini jauh lebih tinggi
       • Kerosakan meningkat dari 65 hingga 85
       • Gunakan masa menurun dari 22 hingga 20
       • Pengurangan kerosakan untuk setiap sasaran HIT meningkat dari 10% hingga 20%
       • Adakah kerosakan 2x pada hits langsung ke satu sasaran (hanya berlaku pada bolt awal, bukan serpihan)
       • Kerosakan menurun dari 65 hingga 25 (nota: kerosakan roket sangat tinggi dan ditambah kepada ini. Malah Rocket 1s Deal 40, jadi pengurangan kerosakan sebenar adalah 105 hingga 65 walaupun menggunakan roket terburuk)
       • Peluang kritikal bonus sebanyak 10% dikeluarkan
       • Kini dijual oleh gadis pesta selepas golem
       • Kerosakan meningkat dari 40 hingga 60
       • Memohon penalti kerosakan sebanyak 15% pada hit seterusnya untuk setiap musuh yang menembusi peluru
       • Kerosakan meningkat dari 77 hingga 85
       • Peluang untuk tidak menggunakan peluru meningkat dari 50% hingga 66%

       Senjata Magic []

       • Peningkatan kerosakan dari 8 hingga 14
       • Gunakan masa menurun dari 28 hingga 26
       • Meningkat dengan api! peluang dari 33% hingga 50%
       • Kini mempunyai peluang kritikal 10%
       • Projektil lebih cepat dan mempunyai homing jika anda melepaskannya
       • Mempunyai letupan kerosakan AOE yang sederhana terhadap kesan
       • Gunakan masa meningkat dari 17 hingga 18
       • Mana kos meningkat dari 10 hingga 12
       • Projektil lebih cepat dan mempunyai homing jika anda melepaskannya
       • Sekarang menembusi dan boleh memukul kedua kali. Mempunyai letupan kerosakan AOE yang sederhana selepas hit kedua.
       • Kerosakan menurun dari 40 hingga 36
       • Gunakan masa meningkat dari 20 hingga 30
       • Mana kos meningkat dari 12 hingga 18
       • Gunakan masa menurun dari 20 hingga 16
       • Kos mana menurun dari 14 hingga 12
       • Kerosakan meningkat dari 36 hingga 50
       • Gunakan masa menurun dari 20 hingga 15
       • Kos mana menurun dari 12 hingga 9
       • Berkaitan: Lihat Buff Inferno Terkutuk
       • Kerosakan meningkat dari 55 hingga 60
       • Gunakan masa menurun dari 20 hingga 12
       • Kos mana menurun dari 17 hingga 11
       • Peningkatan peluang Frostburn dari 50% hingga 100%
       • Kerosakan meningkat dari 25 hingga 32
       • Mana kos meningkat dari 4 hingga 5
       • Nota: Sebelum ini, disebabkan oleh bingkai imuniti menindik, hanya satu peluru dari setiap pukulan yang akan memukul setiap sasaran, mengakibatkan banyak kerosakan yang hilang. Kami telah melaksanakan sistem yang membolehkan semua projektil memukul sasaran, secara dramatik meningkatkan fungsi senapang patahnya. Walau bagaimanapun, untuk mengimbangi keuntungan ini, ia harus mempunyai beberapa statistik yang dikurangkan. Secara keseluruhannya, ini kini harus menjadi senjata yang lebih kuat.
       • Kerosakan menurun dari 48 hingga 43
       • Dikurangkan bilangan musuh yang setiap peluru boleh mencapai 4 hingga 3
       • Memakai penalti kerosakan 25% pada hit seterusnya untuk setiap musuh yang menembusi peluru
       • Projektil kini mempunyai julat terhad
       • Kerosakan meningkat dari 19 hingga 25
       • Tempoh projektil berlama -lama (dan kerosakan berurusan) meningkat sebanyak kira -kira 70%
       • Ketinggian api clinger meningkat sebanyak 50%
       • Tidak lagi mempunyai had hit
       • Boleh sekarang boleh dikutuk debuff Inferno (berkaitan: lihat Buff Inferno Terkutuk)
       • Kini boleh menimbulkan hits kritikal
       • Daripada dikenakan bayaran, senjata ini kini disalurkan dan julatnya dikurangkan dengan ketara.
       • Apabila disalurkan, ia akan diadakan di hadapan pemain. Sekiranya tiada musuh hadir, ia tidak akan membakar, dan tidak akan memakan mana.
       • Apabila musuh berada dalam jarak, ia akan sentiasa menyerang mana -mana musuh yang berdekatan, memakan mana untuk setiap serangan.
       • Boleh mencapai sehingga 3 sasaran dengan setiap serangan (tidak menggunakan mana tambahan)
       • Kerosakan kini ditetapkan kepada 40
       • Mana kos telah menurun dari 18 hingga 15, namun, kini boleh menyerang sehingga 4 kali sesaat, meningkatkan kelajuan di mana ia memakan mana
       • Mana kos meningkat dari 14 hingga 17
       • Gunakan masa menurun dari 30 hingga 22
       • Kos mana menurun dari 18 hingga 14
       • Projektil lebih cepat dan mempunyai homing jika anda melepaskannya
       • Sekarang menembusi dan mencecah sehingga 3 kali.
       • Mempunyai jejari AoE sederhana mengenai kesan
       • Kerosakan 74 -> 50
       • Gunakan masa meningkat dari 18 hingga 25
       • Mana kos 18 -> 21
       • Boleh menyentuh jubin tanpa meletup sekarang.
       • Gunakan masa menurun dari 22 hingga 17
       • Kos mana menurun dari 25 hingga 19
       • Kerosakan meningkat dari 24 hingga 32
       • Gunakan masa menurun dari 30 hingga 25
       • Nota: Telah menerima baik pulih umum yang sama sebagai kakitangan racun. Harus bertambah baik dalam penggunaan sebenar, tetapi memerlukan pengurangan stat untuk mengimbangi perubahan ini. Cubalah sebelum anda menilai! “
       • Kerosakan menurun dari 63 hingga 44
       • Dikurangkan bilangan musuh yang setiap peluru boleh mencapai 7 hingga 5
       • Memakai penalti kerosakan 25% pada hit seterusnya untuk setiap musuh yang menembusi peluru
       • Nota: Ini mungkin terdengar seperti nerf di atas kertas, tetapi ia berdagang “memukul kiraan” untuk jumlah kerosakan, dan sebenarnya akan menghasilkan lebih banyak DPS untuk senjata tawon. Kurang tawon, lebih banyak kerosakan.
       • Kerosakan meningkat dari 21 hingga 31
       • Gunakan masa meningkat dari 11 hingga 18
       • Wasps kini boleh melantun/menembusi hanya 3 kali bukan 4
       • Wasps setiap pelakon: dikurangkan kepada purata 3
       • Mana kos meningkat dari 6 hingga 10
       • Kerosakan meningkat dari 28 hingga 35
       • Mana kos meningkat dari 10 hingga 12
       • Kerosakan menurun dari 72 hingga 65
       • Setiap peluru kini boleh mencapai sehingga 3 kali, bukan hanya sekali
       • Mana kos meningkat dari 11 hingga 15
       • Kerosakan sebenar kebanyakannya tidak berubah, tetapi menyenaraikan kerosakan “kelajuan maksimum” sekarang dan bukannya kerosakan “kelajuan rendah”
       • Kini mempunyai peluang kritikal 20%
       • Mana kos meningkat dari 15 hingga 18
       • Gunakan masa menurun dari 40 hingga 24
       • Kelajuan peluru sangat meningkat, akibatnya, mempunyai jarak yang lebih baik dan lebih sukar untuk jatuh di bawah ambang minimum untuk mengekalkan kerosakan maksimum
       • Nota: Terdapat terlalu banyak senjata “menusuk penuh” di peringkat ini, dan tidak cukup senjata kerosakan sasaran tunggal yang cukup tinggi. Ray Heat berubah untuk mengelakkan kelebihan dengan kakitangan Shadowbeam dan kakitangan Bumi dan memberi kelas lebih fleksibel.
       • Kerosakan meningkat dari 55 hingga 80
       • Gunakan masa menurun dari 16 hingga 10
       • Tidak lagi boleh menembusi dan memukul pelbagai musuh
       • Kelawar purata setiap pelakon meningkat dari 2 hingga 2.5
       • Mana kos meningkat dari 3 hingga 6
       • Senjata ini masih dikenakan, tetapi kini terus api semasa mengecas.
       • Untuk yang kedua pertama pengecasan, anda akan membakar 6 pelet sasaran tunggal, masing-masing menangani kerosakan asas 100 (naik dari 50)
       • Selama dua saat yang akan datang, anda akan melepaskan 3 letupan menindik 3, masing -masing menangani kerosakan asas 250 (naik dari 100)
       • Selepas ini, ia akan menembak rasuk laser, yang tidak berubah dari pelaksanaan asal
       • Anda juga boleh melets cepat tanpa mengecas. Kadar kebakaran pelet ini jauh lebih tinggi daripada pelaksanaan sebelumnya.
       • Mana kos pengecasan tidak berubah, bagaimanapun, tembakan cepat secara semulajadi akan mengambil lebih banyak mana kerana kadar kebakaran telah meningkat dengan ketara.
       • Gunakan masa menurun dari 15 hingga 12
       • Kos mana menurun dari 18 hingga 12

       Saman []

       • Minions yang dipanggil kini menyesuaikan kerosakan mereka secara dinamik berdasarkan peralatan semasa dan penggemar kerosakan anda
       • Beberapa (walaupun tidak semua) saman sekarang menggunakan sistem pemasa imuniti kerosakan mereka sendiri. Dalam amalan, apa maksudnya ialah mereka tidak lagi mengganggu penggunaan senjata lain dengan memaksimumkan bingkai imuniti musuh. Semua minions yang terjejas ditetapkan pada pemasa kerosakan mereka sendiri untuk paling sesuai dengan DPS pra-perubahan mereka dengan betul, tetapi beberapa perubahan diharapkan membandingkan 1.3.5 dps hingga 1.4 DPS. Secara umum, walaupun terdapat kerugian kecil atau keuntungan DPS berbanding prestasi pra-perubahan, ia sepatutnya bernilai peningkatan prestasi keseluruhan. Contoh -contoh minions yang dipengaruhi oleh perubahan ini:
        • Kakitangan lendir
        • Kakitangan Spider
        • Kakitangan lanun
        • Kakitangan Optik
        • Kakitangan Raven
        • Kakitangan sfera yang mematikan
        • Kakitangan Dragon Stardust
        • Beberapa saman baru juga menggunakan sistem ini
        • Kerosakan menurun dari 21 hingga 17
        • Kadar kebakaran meningkat secara dramatik
        • Kerosakan meningkat dari 37 hingga 55
        • Kelajuan penerbangan dua kali ganda
        • Kerosakan menurun dari 150 hingga 80
        • Masalah ketepatan tetap, meningkatkan kelajuan di mana berkilau meletup. Harus dengan mudah melakukan lebih banyak kerosakan daripada sebelumnya.

        Peluru []

        • Anak panah dan melemparkan senjata jarak jauh tidak lagi berpeluang untuk jatuh sebagai barang untuk digunakan semula
        • Sekarang menembusi satu masa
        • Tidak lagi mensasarkan sasaran
        • Kelajuan peluru meningkat
        • Kini boleh melantun beberapa kali, dan akan “melantun pintar” pada sasaran berdekatan jika seseorang berada dalam jarak
        • Anak panah pasca-bouncing hanya menangani kerosakan 66%
        • Bintang jatuh tidak lagi boleh menembusi dan memukul sasaran kedua
        • Bintang jatuh sekarang melakukan 50% daripada kerosakan asal dan bukannya 100%
        • Kerosakan meningkat dari 10 hingga 15
        • Harga nanit meningkat
        • Kerosakan meningkat dari 14 hingga 15
        • Berkaitan: Lihat Buff Venom
        • Harga Vial of Venom meningkat
        • Kerosakan meningkat dari 17 hingga 19
        • Berkaitan: Lihat Buff Venom
        • Harga Vial of Venom meningkat
        • Kerosakan meningkat dari 15 hingga 17
        • Kerosakan meningkat dari 9 hingga 10
        • Berkaitan: Lihat Buff Inferno Terkutuk
        • Kerosakan meningkat dari 10 hingga 12

        Aksesori, cangkuk, dan pemasangan []

        • Anda tidak lagi mendapat faedah yang disusun daripada memakai pelbagai varian batu langit
        • Sebagai tambahan kepada kesan kekeliruan sebelumnya, Otak Kekeliruan kini memberikan peluang 1/6 untuk mengelakkan serangan musuh. Setelah mengelakkan serangan, anda akan mendapat penggemar sementara yang memberikan peluang kritikal sebanyak 20% untuk beberapa saat, di mana masa anda tidak dapat mengelakkan serangan tambahan.
        • Titan Glove dan Tinkersnya kini memberi autoswing kepada semua senjata huru -hara (dan cambuk!)
        • Keseimbangan sayap telah seimbang sepanjang keseluruhan permainan.
        • Dengan hanya beberapa pengecualian, sayap yang terdapat di peringkat yang sama harus bersamaan dengan kuasa. Pengecualian biasanya sukar atau sangat mudah untuk mendapatkan.
        • Malangnya, sukar untuk berkongsi statistik yang tepat untuk sayap, sebahagiannya kerana terdapat berpuluh -puluh mereka yang telah berubah, dan statistik mereka tidak mudah diterjemahkan ke statistik yang mudah dibaca.
        • Ringkasan pendek yang terbaik adalah bahawa lebih dari sedozen set sayap telah diserang, dan sayap daun dan beku telah dikurangkan dalam kuasa, kerana mereka terlalu kuat untuk peringkat mereka.
        • Nota utama lain:
        • Sayap rama -rama dan lebah kini hanya boleh jatuh selepas bos mech, tetapi kuasa mereka telah meningkat secara proporsional.
        • Sebelum ini, kebanyakan sayap dari dinding daging sehingga golem sangat serupa dengan kuasa, dan tidak menawarkan banyak alasan untuk menaik taraf. Ini kini telah tersebar, mewujudkan peningkatan yang lebih beransur -ansur dan konsisten dalam kuasa sayap sepanjang perjalanan permainan.
        • Truffle bergelora kini memberikan bonus kelajuan dan kerosakan yang meningkat ketika dalam hujan.
        • Basilisk Mount sekarang mempunyai lompatan berganda
        • Tarik kelajuan menurun dari 16 hingga 13 (ini adalah kelajuan di mana ia menarik pemain ke cangkuk)
        • Tembak kelajuan menurun dari 15.5 hingga 13.
        • Tarik kelajuan meningkat dari 11 hingga 12
        • Kelajuan menembak meningkat dari 15 hingga 16
        • Tarik kelajuan meningkat dari 13 hingga 16
        • Kelajuan menembak meningkat dari 16 hingga 18

        Alat dan perlombongan []

        • Semua paksi, hamaxes, gergaji dan alat lain dengan fungsi kapak mempunyai kelajuan pemotongan kayu mereka meningkat sebanyak 20%
        • Semua latihan dan gergaji sekarang menggali lebih cepat daripada rakan-rakan bukan mekanik mereka, tetapi mempunyai jarak yang lebih pendek. Di samping itu, beban penggalian yang dioptimumkan masih berfungsi dengan lebih baik pada pickaxes/paksi, tetapi latihan dan gergaji akan lebih cepat pada beban yang tidak dioptimumkan
        • Fosil Desert kini boleh ditambang di mana -mana kuasa pickaxe atau dengan bom. Walau bagaimanapun, blok fosil yang rapuh dan bersebelahan boleh pecah ketika anda melombongnya, dengan kos anda bijih.
        • Gear berasaskan fosil padang pasir kini lebih lemah kerana ia tersedia lebih awal.
        • Hellfforges kini memerlukan pickaxe setan atau lebih tinggi untuk pecah. Mereka juga kini melindungi jubin di bawah mereka daripada dipecahkan semasa di dunia bawah tanah. Ini tidak berlaku di luar dunia bawah tanah.
        • Gunakan masa menurun dari 16 hingga 15
        • Kerosakan menurun dari 5 hingga 4
        • Kuasa perlombongan meningkat dari 50 hingga 55
        • Kekuatan perlombongan menurun dari 100 hingga 59
        • Julat meningkat dari 10 hingga 11
        • Gunakan masa menurun dari 7 hingga 6
        • Tidak lagi mempunyai fungsi kapak

        Buffs, debuffs, dan ramuan []

        • Sebilangan besar ramuan buff telah meningkat tempoh, sebanyak dua kali ganda
        • Buff Fed Well telah dibahagikan kepada tiga peringkat, dengan tahap terendah yang sama dengan yang asal, dan yang paling kuat 2x sekuat yang asal
        • Semua makanan dalam permainan, termasuk 50+ barangan makanan baru, mempunyai tempoh dan tiang mereka diselaraskan untuk mempunyai ganjaran yang lebih konsisten untuk kesukaran mendapatkannya. Makanan jangka pendek mungkin mempunyai peringkat yang lebih tinggi, sementara makanan jangka panjang mungkin mempunyai tahap yang lebih rendah. Cari apa yang paling berkesan untuk anda!
        • Fed Buff sekarang memberikan bonus kelajuan perlombongan
        • Ramuan Ketidaksuburan sekarang mempunyai manfaat tambahan untuk mengurangkan kadar spawn musuh sebanyak 20%
        • Ramalan pemulihan tidak lagi menyembuhkan mana, tetapi menyembuhkan 10 lagi kehidupan untuk sejumlah 90, dan menyebabkan penyakit ramuan yang kurang, kini hanya 45 saat
        • Bonus menindik perisai stesen mengasah telah meningkat dari 4 hingga 12
        • Debuff Debuff Inferno Terkutuk Per saat meningkat dari 12 hingga 24 pada kedua -dua versi pemain dan musuh debuff
        • Ghoul, Clinger, dan Spazmatisme mengutuk tempoh neraka menurun sedikit untuk mengurangkan bahaya yang meningkat kepada pemain
        • Semua sumber lain dari debuff ini dimaksudkan penerima kerosakan yang lebih baik
        • Kerosakan debuff venom sesaat meningkat dari 12 hingga 30 pada kedua -dua pemain dan versi musuh debuff
        • Tempoh racun kakitangan Pygmy dan Queen Spider berkurangan untuk mengurangkan peningkatan potensi
        • Tempoh Racun Hitam dan Tempoh Poacher Pasir Menurun agak untuk mengurangkan bahaya yang meningkat kepada pemain
        • Semua sumber lain dari debuff ini dimaksudkan penerima kerosakan yang lebih baik

        Memancing []

        • Umpan lebih cenderung dimakan
        • Kekuatan memancing yang sangat tinggi kini memberikan pulangan yang semakin berkurangan
        • Kekuatan memancing adalah 1.1x semasa bulan darah
        • Ikan pedang kini kurang biasa semasa memancing
        • Karp emas kurang biasa ketika memancing
        • Peti biome kini dijamin menjatuhkan barang dada, bukan hanya kadang -kadang
        • Peti penjara sekarang akan selalu menjatuhkan kotak kunci emas
        • But Bunga kini dimasukkan ke dalam kolam renang Jungle Crates
        • Peti kayu, besi, dan emas menjatuhkan bijih kualiti yang lebih baik bergantung pada tahap peti itu. Kotak kayu, misalnya, hanya drop tembaga/timah/besi/plumbum.
        • Haiwan penguin dan penyu kini boleh didapati jarang dari peti Biome masing -masing
        • Semua peti memancing kini datang dalam pra-dinding daging dan dinding pasca varian daging. Pra-dinding varian daging tidak mengandungi bijih hardmode.
        • Kotak Emas kini mempunyai peluang untuk menjatuhkan kristal hidup dan pedang terpesona

        Jatuh []

        • Amber sedikit lebih biasa dari fosil, dan boleh menjana secara semula jadi di padang pasir bawah tanah
        • Ganjaran Quest Angler kini lebih cenderung memberi anda aksesori maklumat. Di samping itu, dia tidak akan memberi anda pendua aksesori yang anda miliki dalam inventori anda, melainkan jika anda sudah memilikinya
        • Bahan pewarna asas sekarang memberi 2 pewarna itu bukannya 1 ketika membuat kerajinan
        • Peluang portal duit syiling apabila memecahkan periuk telah menurun sebanyak separuh
        • Musuh mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk menjatuhkan jumlah wang bonus apabila dibunuh
        • Musuh menjatuhkan wang tambahan semasa bulan darah
        • Kekunci Emas sekarang harus turun lebih kerap dari musuh dan periuk, dan Dungeon Slimes sedikit lebih biasa
        • Makhluk emas sekarang lebih jarang
        • Golem ubur -ubur dan granit yang dilahirkan dari patung -patung kini menjatuhkan barang -barang mereka walaupun kurang kerap, dan menurunkan nilai jual dari beberapa titisan tersebut
        • Pesona lava hanya boleh didapati di dada di lapisan lava sekarang, tetapi memancing lava kini menyediakan sumber yang boleh diperbaharui sekunder untuk mereka
        • Bilah mandible kini boleh digugurkan oleh swarmers antlion
        • Tuan bulan sekarang menjatuhkan ramuan penyembuhan super dan bukannya ramuan penyembuhan yang lebih besar
        • Kadar penurunan benih cendawan meningkat dari 1/50 hingga 1/40
        • Hadiah alam semula jadi kini bertelur sedikit lebih kerap di dalam hutan
        • Picksaw kini mempunyai ¼ peluang untuk jatuh dari golem selain rampasannya yang lain, bukannya menjadi sebahagian daripada kolam drop utamanya. Kadar penurunan ini adalah 33% dari beg harta karun pakar.
        • Kadar drop rod dalam mod pakar kini 1/400
        • Tumbuhan pelik tidak lagi menjana semasa dunia, dan tidak akan mula muncul sehingga hardmode
        • Membuang pisau di dada sekarang masuk ke dalam susunan yang lebih besar
        • Air berjalan kaki sekarang mempunyai peluang 1/10 untuk muncul di dada air, meningkat dari 1/15
        • Beberapa titisan pencerobohan Martian kini diturunkan dari Martian biasa dan bukannya piring Martian, mengurangkan sifat rawak kolam drop martian piring martian

        Misc []

        • Jururawat kini mengenakan peningkatan jumlah wang untuk penyembuhan ketika permainan berlangsung
        • NPC Town kini semakin kuat setiap kali anda mengalahkan bos
        • Badai pasir kini kurang biasa, terutamanya dalam permainan awal
        • Mengurangkan intensiti angin besar
        • Hujan sedikit kurang biasa
        • Kerosakan lonjakan penjara bawah tanah meningkat dari 40 hingga 60, dan menimbulkan pendarahan
        • Kerosakan lonjakan kayu kuil telah meningkat dari 60 hingga 80, dan menimbulkan pendarahan
        • Obor permata dan pelangi kini memberi 10 obor setiap kerajinan dan bukannya 3
        • Glowsticks dan obor kini ditumpuk hingga 999
        • Semua Bom, Bom Bom, dan Dynamite Sekarang Tumpukan hingga 99
        • Bar bijih kini disusun hingga 999
        • Biji dan tumbuh -tumbuhan alkimia kini ditumpuk hingga 999
        • Sampel tisu dan skala bayangan kini disusun hingga 999
        • Peta Pirate dan Item Globe Salji kini boleh disusun hingga 20
        • Peningkatan konsistensi titisan wang bos
        • Adakah semakan yang luas mengenai nilai jual di seluruh permainan, meningkatkan konsistensi nilai jual. Ini terutamanya termasuk perkara-perkara seperti barang-barang yang tidak mempunyai nilai jual tetapi sepatutnya, nilai jualan yang konsisten item yang jatuh dari sumber yang sama, eksploitasi wang tak terhingga dengan membeli rendah/jualan tinggi melalui kerajinan, dan banyak lagi

        Pembetulan pepijat []

        Permainan dan pertempuran []

        • Memperbaiki masalah di mana tembaga dan timah timah dianggap senjata huru -hara untuk tujuan awalan.
        • Memperbaiki masalah di mana menembak kebijaksanaan tak terhingga di trek Minecart yang miring akan menyebabkan halaman api ke semua arah.
        • Memperbaiki masalah di mana menggunakan fungsi klik kanan Wisdom yang tidak terhingga semasa di gergaji gerudi akan mengalirkan semua mana anda hampir seketika.
        • Memperbaiki eksploitasi di mana mati ke keadaan huru -hara sambil memegang rod perselisihan dalam kursor pada watak tegar akan menyebabkan watak seterusnya yang digunakan untuk mewarisi rod tersebut.
        • Memperbaiki masalah di mana segmen terakhir bilah letusan solar sebenarnya tidak merosakkan.
        • Menambah perlindungan untuk mengelakkan pepijat yang sangat jarang berlaku di mana debuff letusan solar akan membunuh pengguna sendiri.
        • Memperbaiki pengawasan dalam kadar penurunan Halloween berdasarkan HP yang menyebabkan sarung tangan bilah dan parang berdarah menjadi terlalu jarang berlaku dalam pakar.
        • Memperbaiki masalah di mana ambang kelajuan huru -hara yang sangat tinggi akan memecahkan tingkah laku senjata seperti Sky Dragon’s Fury.
        • Anda tidak lagi boleh menggunakan skop sniper dan teropong semasa mati.
        • Kakitangan pertumbuhan semula tidak lagi memecahkan batu dan runtuhan lain.
        • Memperbaiki masalah di mana anda boleh menggunakan senjata yang disalurkan tetapi beralih ke senjata lain dan gunakan senjata itu juga.
        • Memperbaiki masalah di mana senjata dan alat yang disalurkan akan terus digunakan walaupun selepas pemain berubah menjadi batu.
        • Memperbaiki masalah di mana, setelah menggunakan pedang projektil berjangka, beralih ke slot hotbar lain melalui kunci nombor akan memadam 1 habis dari slot itu.
        • Memperbaiki beberapa jenis tidak konsisten jenis kerosakan termasuk projektil melakukan jenis kerosakan yang salah, senjata yang menerima/tidak menerima jenis kerosakan atau bonus ramuan dalam kesilapan, kadar kritikal yang digunakan secara tidak betul, dan banyak lagi.
        • Memperbaiki beberapa kes kelebihan di mana perkara seperti kerosakan gunung atau perisai cthulhu dashing tidak akan mendaftar pada meter dps.
        • Memperbaiki masalah di mana mempunyai dua jenis kemampuan dash dan mengeluarkan salah satu daripada mereka pertengahan pertengahan secara tiba -tiba akan menggandakan jarak dash anda.
        • Memperbaiki masalah yang sama di mana mengeluarkan aksesori dash pertengahan dash akan menghalang kasut jenis Hermes daripada membiarkan anda berlari sehingga anda meletakkan aksesori dash kembali.
        • Memperbaiki beberapa eksploitasi yang melibatkan kasut bunga.
        • Memperbaiki masalah di mana menggunakan badai pasir dalam botol kemudian dengan serta -merta menembak pelbagai cangkuk bergelut ke blok yang berbeza akan meninggalkan watak berputar ke belakang dan sebagainya selama -lamanya.
        • Memperbaiki masalah di mana beberapa sayap (sirip, kelawar, mothron) mempunyai kelajuan pecutan yang salah.
        • Memperbaiki masalah di mana spora hanya akan berfungsi berhampiran blok, tetapi tidak apabila hanya berhampiran platform.
        • Memperbaiki masalah di mana Neptune Shell memakai pemain boleh melekatkan kepala mereka di dalam air dan mati, kerana kepala pelanggaran tidak mencukupi untuk menjadikan anda merman, tetapi sudah cukup untuk lemas.
        • Memperbaiki ketidakkonsistenan dengan bagaimana awan dalam botol berkelakuan berbeza dengan sayap daripada botol lompat lain
        • Memperbaiki masalah di mana kalung sharktooth dan buff sepanduk tidak akan digunakan untuk pelbagai serangan atipikal.
        • Memperbaiki masalah di mana jam randik tidak akan memaparkan kelajuan pemain dengan betul semasa berada di beberapa gunung, seperti ketika jatuh dengan lendir gunung.
        • Memperbaiki masalah di mana bergerak ke tepi pada tali akan dianggap 0 mph untuk jam randik.
        • Memperbaiki masalah di mana sayap akan menghasilkan cahaya walaupun dalam slot kesombongan.
        • Memperbaiki sebilangan peningkatan penempatan penempatan (toolbelt, ramuan pembina) tidak menyusun dengan betul.
        • .
        • Memperbaiki kecenderungan untuk serangan automatik tertentu seperti penjaga atau perisai klorofit untuk menyerang musuh -musuh yang tidak terkalahkan seperti bola spike penjara atau roda yang menyala.
        • Memperbaiki masalah di mana beberapa bonus perisai shroomite dan klorofit tidak akan disusun.
        • Memperbaiki beberapa ketidakkonsistenan dengan bonus perisai yang digunakan untuk kerosakan jenis serangan bola salji yang berkaitan.
        • Memperbaiki masalah di mana perisai Frost/Necro membuat bunyi perisai khas yang tidak konsisten bergantung kepada jika mereka berada dalam slot perisai/normal dan juga apabila dipakai antara satu sama lain.
        • Memperbaiki eksploit (atau menjadikannya lebih sukar) untuk mengelakkan kerosakan dengan lendir lendir dan sasaran patung.
        • Memperbaiki masalah di mana pelekap terbang perlahan -lahan akan meningkat ketinggian dari masa ke masa.
        • Memperbaiki masalah di mana gunung terbang boleh turun melalui platform yang diturunkan.
        • Memperbaiki masalah di mana anda tidak dapat menggunakan buff cepat semasa menunggang unit pembendungan gerudi.
        • Memperbaiki lompatan dua kali tambahan hanya apabila melompat keluar dari air semasa menunggang lendir gunung.
        • Memperbaiki masalah minecart di mana trek yang berlari terus ke dalam tali pinggang penghantar akan menyebabkan minecart tergelincir.
        • Memperbaiki masalah yang membuat lompatan gagal kadang -kadang dalam minecarts bergerak pantas.
        • Memperbaiki masalah di mana kentria kilat yang diletakkan di atas blok lekukan di bawah air akan tenggelam ke dalam tanah.
        • Memperbaiki masalah di mana Queen Spider Sentry tidak dapat mempunyai banyak saman dengan gear Sentry Boosting.
        • Berpotensi membetulkan masalah di mana kursor pintar akan gagal sentiasa apabila di pinggir dunia.
        • Memperbaiki masalah di mana Smart Select tidak mencadangkan Fossil Desert untuk ExtractInator.
        • Memperbaiki masalah di mana Smart Select akan memihak pistol suar tanpa suar di atas timbunan glowsticks.
        • Memperbaiki masalah di mana memanjat tali di pinggir dunia akan menyebabkan kamera berpindah dari pemain.
        • Memperbaiki masalah berkaitan Hoik di mana menggunakan bergelut dan tali boleh menyebabkan kamera meninggalkan pemain di belakang sepenuhnya.
        • Memperbaiki masalah di mana melihat perabot buff (campfires, tanglung jantung) dengan teropong atau senapang sniper akan memberi anda buff.
        • Memperbaiki beberapa ketidakkonsistenan kerajinan dengan stesen kerajinan yang diperlukan untuk pelbagai jenis platform. Kebanyakannya adalah dengan tangan sekarang, tetapi segelintir memerlukan stesen khas.
        • Memperbaiki sekumpulan tidak konsisten stesen kerajinan dengan set perabot.
        • Ketidakkonsistenan tetap dengan projektil yang dicerminkan yang menyebabkan debuffs pada pemain* mereka tidak sepatutnya menyebabkan debuff sama sekali.
        • Memperbaiki beberapa ketidakkonsistenan dengan ramuan kehangatan dan serangan berasaskan sejuk yang tidak menerima perlindungan.
        • Memperbaiki masalah di mana minum sebotol sementara sebotol sebelumnya aktif akan mengeluarkan buff flask pertama tetapi tidak memberikan penggemar baru.
        • Mengurangkan keberkesanan portal mengeksploitasi dan jatuh kerosakan menjadi kebal kepada bos dan ancaman lain.
        • Memperbaiki Eksploitasi Line Fishinite yang Terkenal.
        • Memperbaiki masalah di mana menukar item pada saat terasa terasa dalam item dari memancing akan kehilangan item itu.
        • Memperbaiki masalah di mana ganjaran angler quest menurun dalam kualiti selepas 150 pencarian.
        • Menambah beberapa perlindungan terhadap masalah di mana trek muzik akan terus bermain secara senyap -senyap di latar belakang ketika menelefon ke bioma lain.
        • Yoyo Kraken sekarang juga harus memberikan pencapaian kubur yang merompak.
        • Memperbaiki (sekali lagi) masalah di mana pencapaian funkytown akan dibuka dari teleporting keluar dari biome cendawan bawah tanah.
        • Memperbaiki masalah audio di mana pad thai membuat bunyi minum dan bukannya bunyi makan.
        • Memperbaiki masalah di mana beberapa item dinding akan diletakkan jauh lebih perlahan daripada barang dinding lain.
        • Memperbaiki masalah di mana membuka wang wang sambil memegang barang akan menggunakan item tersebut dan membuka wang wang.
        • Memperbaiki beberapa ketidakkonsistenan kecil antara permainan resolusi 4K dan bukan 4K.
        • Memperbaiki masalah di mana mengambil banyak duit syiling akan memberikan jumlah wang yang betul, tetapi wang yang dipaparkan di skrin tidak betul.
        • Memperbaiki masalah di mana titik bertelur di lautan dunia besar akan sentiasa menetapkan semula diri.

        Graviti terbalik []

        • Tetap (sekali lagi) masalah di mana perisai tiang langit akan terbang ke langit ketika membalikkan graviti.
        • Memperbaiki masalah di mana menekan graviti flip akan melepaskan pemain dari mount terbang. Sekarang, ia tidak mematikan graviti ketika berada di gunung.
        • Memperbaiki masalah graviti terbalik di mana pengesanan tetikus piggy bank terapung akan berada di arah yang salah.
        • Memperbaiki masalah graviti terbalik di mana senjata gaya kakitangan Blizzard akan berkumpul ke arah yang bertentangan di mana anda bertujuan.
        • Memperbaiki masalah graviti terbalik di mana pemain akan terjebak di platform yang dibelasah.
        • Memperbaiki masalah di mana cincin set terlarang tidak flip dengan betul dalam graviti terbalik.
        • Memperbaiki masalah graviti terbalik di mana beberapa senjata tidak akan flip dengan pemain.
        • Memperbaiki masalah graviti terbalik di mana labah -labah tidak memperlahankan pemain terbalik dengan betul.

        Mod kamera []

        • Bertambah baik/tetap dengan cara mod kamera menangkap latar belakang/shaders dan kesan cuaca langit.
        • Memperbaiki masalah di mana beberapa projektil tidak akan muncul dalam tangkapan skrin kamera.
        • Memperbaiki masalah di mana air terjun dan visual lain yang serupa tidak dipaparkan dalam imej mod kamera.
        • Isu tetap di mana Stardust Guardian muncul di hadapan pemain dalam tangkapan skrin kamera.
        • Memperbaiki masalah di mana beberapa jubin, seperti plat tekanan, akan menarik lapisan yang salah apabila mengambil tangkapan skrin kamera.

        Dunia, latar belakang, dan dunia []

        • Memperbaiki masalah di mana sarang labah -labah di Worldgen kadang -kadang akan memadamkan wayar yang dihasilkan secara semula jadi
        • Failsafes dan pengesanan yang lebih baik untuk dada yang patah atau terapung di Worldgen, yang boleh menjadi fail dunia yang tidak dapat dipecahkan atau rasuah
        • Memperbaiki isu dunia di mana kabin cendawan mempunyai cendawan yang menduduki tempat yang sama seperti perabot lain, yang cenderung memecahkannya
        • Memperbaiki quirk dunia kecil di mana satu platform akan bertelur di pinggir tangga penjara bawah tanah
        • Memperbaiki masalah kesilapan kesilapan yang mengakibatkan dada bawah tanah mempunyai dua kali ganda ramuan air dan ramuan gumpalan seperti yang dimaksudkan, bukannya peluang untuk ramuan titan
        • Tingkah laku tanda terakhir ketika mencapai had tanda kurang kereta sekarang
        • Memperbaiki masalah di mana minibiomes unggun digunakan “pemain diletakkan” dinding kotoran
        • Memperbaiki masalah di mana perangkap patung yang dihasilkan secara semula jadi tidak akan mempunyai patung
        • Memperbaiki masalah di mana dada emas tidak dapat menjana di luar kabin bawah tanah di lapisan gua
        • Memperbaiki sebahagian besar situasi di mana minibiomes bijih yang diletupkan di bawah tanah akan menjana tanpa detonator
        • Memperbaiki masalah di mana trek Minecart akan menjana kristal dan dada kehidupan
        • Memperbaiki masalah di mana Vines Crimson akan bertelur di lokasi yang tidak dapat dilupakan, dan pecah secara spontan apabila pemain menghampiri mereka
        • Memperbaiki masalah di mana generasi dunia hardmode akan mengisi gua dengan dinding latar belakang yang luar biasa
        • Memperbaiki beberapa isu dunia yang akhirnya mengakibatkan pantai menjadi terlalu kecil, terutama di sebelah kanan atau ketika hutan terlalu dekat
        • Memperbaiki isu dunia yang jarang berlaku di mana pantai akan memakan sebahagian daripada penjara bawah tanah, dan kadang -kadang, bahkan lelaki tua itu
        • Memperbaiki isu dunia halus di penjara bawah tanah di mana bioma marmar/granit yang telah dijana di bawahnya masih akan meninggalkan beberapa batu bawah tanah yang dibelasah dalam bentuk yang sama ketika sebelum penjara dijana
        • Memperbaiki isu dunia di mana kadang -kadang tasik langit akan menjadi keutamaan dengan mengorbankan pulau langit biasa
        • Memperbaiki “Dungeon Drunken” yang terkenal di mana Worldgen mempunyai penjara bawah tanah yang melekat tinggi dari tanah
        • Memperbaiki isu dunia di mana mezbah -mezbah kejahatan dunia yang bertentangan kadang -kadang akan menjana di dunia anda
        • Memperbaiki masalah di mana mezbah syaitan/merah akan bertelur di kelompok besar di pinggir lautan
        • Memperbaiki masalah jangka panjang di mana “lautan tinggi” akan muncul di WorldGen
        • Memperbaiki masalah dunia di mana sarang Queen Bee sepatutnya penuh dengan madu semulajadi tetapi mereka tidak berfungsi
        • Memperbaiki masalah di mana jurang yang korup/merah dijana di penjara bawah tanah dan menyekat pintu masuknya
        • Memperbaiki masalah di mana rumpun besar pasir bawah tanah akan menjana berhampiran bertelur, menundukkan pemain ke biome padang pasir segera
        • Memperbaiki masalah di mana dunia tidak akan menggunakan semua varian latar belakang yang ada
        • Bertambah baik bagaimana bilik golem kuil menjana untuk mengurangkan kemungkinan tidak dapat diakses
        • Memperbaiki masalah di mana altar Lihzahrd kadang -kadang akan bertelur di atas pancang dan perangkap yang boleh dipecahkan
        • Worldgen yang lebih baik untuk mengurangkan kemungkinan pintu kuil disekat oleh blok Lihzahrd
        • Memperbaiki masalah di mana kadang -kadang lorong yang menuju ke kuil akan penuh dengan lumpur dan bukannya dinding lihzahrd
        • Memperbaiki masalah di mana sistem pengendalian yang berbeza akan melihat hasil benih dunia yang sedikit berbeza, walaupun kita perlu mengawasi ini berulang
        • Meningkatkan julat minimum dari bertelur yang diperlukan oleh Kepulauan Sky, untuk mengelakkan pemijahannya
        • Sebahagiannya menetapkan masalah di mana banyak gua merah akan bertelur di atas satu sama lain, meraih hati mereka terlalu mudah dicapai. Mereka kini harus dibungkus di Crimstone walaupun ia berlaku.
        • Memperbaiki masalah yang sangat jarang berlaku di mana pintu masuk piramid bertindih gua berumput akan mengisi seluruh piramid dengan rumput
        • Memperbaiki masalah di mana penyebaran biomes akan menjangkiti jarak jauh lebih besar daripada biasa di dinding padang pasir bawah tanah
        • Memperbaiki masalah di mana berhenti sementara di tengah -tengah hujan lendir akan menetapkan semula tempohnya
        • Memperbaiki mesej mengenai hujan lendir yang berakhir ketika berhenti dari dunia hujan lendir dan bergabung dengan satu yang tidak mempunyai hujan lendir
        • Memperbaiki masalah di mana rasuah selalu menjadi keutamaan ke atas Crimson, walaupun Crimson mempunyai lebih banyak blok
        • Memperbaiki masalah visual di mana awan latar akan kelihatan “mustahil rendah” di lautan
        • Memperbaiki masalah latar belakang di mana sempadan hitam dapat dilihat di bahagian bawah latar belakang dunia
        • Memperbaiki beberapa masalah dengan bar hitam di bahagian bawah langit tepat di pinggir lapisan bawah tanah
        • Memperbaiki masalah di mana pinggir atas belakang lapisan bawah tanah akan berkedip ke dalam penglihatan pada skrin dan bukannya skrin

        Isu Visual/Spriting []

        • Memperbaiki beberapa masalah visual dengan kostum makhluk ruang angkasa
        • Memperbaiki beberapa masalah spriting pada jas hujan
        • Dikeluarkan piksel sesat sambil mengayunkan senjata ketika memakai kot salji wanita
        • Memperbaiki piksel biru yang sesat pada pemakan topeng dunia
        • Memperbaiki masalah di mana beberapa perisai tentera lama yang dicelupkan akan mencelupkan beg galas dan capes anda juga
        • Memperbaiki masalah di mana beberapa perisai tentera yang lama tidak dapat dicelup dengan betul, atau akan mengekalkan warna dari pakaian lalai pemain
        • Memperbaiki masalah berlapis di mana tangan telanjang watak wanita dapat dilihat walaupun dilindungi oleh sarung tangan dan perisai
        • Memperbaiki pelbagai isu ketelusan yang berkaitan dengan Cape, yang sepatutnya mengakibatkan capes kelihatan lebih baik secara keseluruhan
        • Memperbaiki beberapa masalah dengan dan secara dramatik meningkatkan cara perisai dan capes menarik/lapisan berhubung antara satu sama lain
        • Memperbaiki masalah yang sukar untuk menyelesaikan masalah di mana bingkap Jim mempunyai tanjung yang tidak bermain dengan baik dengan barang -barang sia -sia tertentu, seperti perhiasan duyung
        • Memperbaiki masalah di mana topi keledar Valhalla Knight dan Tam O ‘Shanter akan bob dengan canggung semasa bergerak
        • Memperbaiki masalah visual di mana perisai vorteks mempunyai kesan bobbing yang pelik
        • Memperbaiki masalah visual di mana kimono akan muncul di hadapan aksesori kasut
        • Memperbaiki masalah visual di mana pemain dengan Lamia/Mermaid Tail entah bagaimana memakai kasut secara visual walaupun tidak mempunyai kaki
        • Memperbaiki masalah di mana penutup mata menarik rambut pemain bukannya di bawah
        • Memperbaiki masalah di mana pewarna untuk aksesori muka dan rambut palsu yang biasa tidak akan muncul dengan betul pada ikon kepala peta pemain
        • Memperbaiki masalah di mana pewarna rambut senja hanya kelihatan betul apabila juga menggunakan pewarna perisai senja
        • Memperbaiki masalah di mana sebilangan perisai (Aaron’s, Vortex, Nebula, Obsidian) mempunyai masalah grafik yang tidak sedap di sekitar pinggang
        • Memperbaiki masalah di mana perisai cthulhu akan dipotong sedikit secara grafik ketika berlari
        • Memperbaiki beberapa masalah dengan cara aksesori tali pinggang memaparkan pemain semasa pelbagai bingkai animasi
        • Aksesori animasi kini tidak lagi bernyawa apabila dijeda
        • Memperbaiki masalah di mana memakai set lengkap perisai lunar akan menyebabkan pewarna rambut parti untuk menghasilkan jumlah confetti yang berlebihan
        • Memperbaiki masalah di mana master ninja gear, tabi, dan blackbelt mencipta asap yang bertindak balas aneh kepada pewarna
        • Memperbaiki masalah di mana bonus set Armor yang dilarang dapat membuat semburan percikan spam
        • Memperbaiki masalah visual di mana aksesori kepala di peta akan diimbangi dan sedikit jitter ketika anda berpindah
        • Memperbaiki masalah di mana kepala pemain muncul dalam kedudukan yang salah di peta ketika menunggang beberapa gunung
        • Scutlix mount tidak lagi membuat kesan madu apabila dipanggil
        • Memperbaiki masalah di mana beg galas dan lain -lain perkara seperti itu menarik pada ketinggian yang tidak betul ketika di atas gunung
        • Memperbaiki masalah di mana lendir lendir itu diimbangi oleh satu piksel setengah
        • Tetapkan beberapa ratus kombinasi haiwan peliharaan/pewarna yang keluar sama ada patah, tidak kelihatan, atau tidak menunjukkan pewarna sama sekali, yang paling terkenal, ikan zephyr dan pewarna Hades
        • Memperbaiki masalah di mana KeyBrand sebenarnya tidak ada di tangan anda ketika anda mengayunkannya
        • Memperbaiki masalah visual di mana murka Betsy akan berlegar di luar tangan pemain ketika menembaknya ke beberapa arah
        • Memperbaiki masalah di mana pemain mengayunkan belati sihir ke belakang ketika menggunakannya
        • Memperbaiki masalah visual di mana beberapa senjata sihir akan goncang di tangan pemain ketika anda menggunakannya semasa bergerak
        • Memperbaiki masalah visual yang berkaitan dengan menahan semasa bergulat ke platform, dan kemudian menggunakan senjata
        • Mengurangkan peluang dan diharapkan membetulkan bug habuk visual yang paling sering dilihat ketika menggunakan prisma terakhir di badai pasir, di mana salib putih berputar akan terapung di tempatnya
        • Memperbaiki masalah sprite yang menyebabkan beberapa dinding latar belakang dan bawah tanah tidak lancar apabila bergerak mendatar
        • Memperbaiki beberapa piksel sesat di latar belakang permukaan merah
        • Memperbaiki masalah di mana blok tidak dapat dilihat sama sekali di lokasi yang sangat gelap di dunia bawah tanah pada pencahayaan trippy/retro
        • Memperbaiki masalah di mana bahagian -bahagian meteorit dan platform Martian yang bercahaya tidak akan mengubah kedudukan untuk dipadankan ketika mereka dibelasah
        • Memperbaiki piksel sesat yang akan berkedip dan terus dalam mangkuk ikan emas
        • Memperbaiki piksel sesat di pintu labu
        • Memperbaiki masalah di mana blok labu hilang beberapa piksel
        • Memperbaiki sprite sprout air sehingga tidak begitu sukar untuk dilihat
        • Memperbaiki masalah sprite dengan beberapa piano di mana berdiri di atasnya atau meletakkan barang -barang di atasnya kelihatan seperti mereka terapung
        • Memperbaiki masalah halus yang hampir tidak ada yang perasan, di mana kesan cahaya manipulator kuno di luar pusat oleh beberapa piksel
        • Memperbaiki masalah di mana Sprite Goblin Tinkerer kelihatan kabur/terdistorsi
        • Memperbaiki masalah spriting di mana sebilangan musuh bipedal mempunyai animasi berjalan yang rosak secara halus
        • Tetapkan beberapa piksel sesat yang sangat halus yang terapung berhampiran musuh kapak merah
        • Memperbaiki masalah di mana tiang -tiang langit yang melayang “dalam” lopak kecil atau kolam akan mempunyai kolam yang muncul di hadapan mereka
        • Memperbaiki masalah visual di mana musuh jenis kura-kura akan ditolak ke dalam tanah sedikit
        • Memperbaiki beberapa isu sprite kecil di mana piksel tidak menggunakan format 2×2 yang betul
        • Salji tidak boleh lagi jatuh di dalam rumah apabila siling di luar skrin
        • Meningkatkan masalah di mana terdapat kelipan merah yang tidak biasa ketika berhampiran dengan dunia bawah tanah
        • Memperbaiki masalah di mana air terjun akan jatuh melalui ais nipis
        • Memperbaiki masalah visual yang berlaku jika pemain pergi ke bawah tanah semasa bulan darah, yang akan memecahkan kesan shader bulan darah untuk sisa sesi permainan itu
        • Memperbaiki masalah berlapis di mana garis memancing menarik di hadapan wang wang tetapi batang memancing menarik di belakangnya
        • Memperbaiki masalah pertindihan UI di mana nama pakaian dan ikon baju untuk menggunakannya akan saling melindungi
        • Memperbaiki masalah di mana penguasa UI akan skala dengan zoom permainan, bukan skala UI
        • Memperbaiki masalah di mana goyangan Miner belum bekerja untuk sementara waktu
        • Memperbaiki masalah di mana daun berkat Dryad akan menjadi hitam pada tetapan pencahayaan tertentu

        Blok dan perabot []

        • Melindungi blok yang menyokong pintu kuil terkunci daripada dipecahkan, mengakibatkan pintu terapung
        • Pasir jatuh dan jubin jatuh lain yang tidak dapat mendarat sebagai jubin sekarang akan menjadi item untuk dijemput
        • Memperbaiki masalah di mana bijih meteorit bersinar aneh dan bertukar telus apabila menggunakan ramuan spelunker
        • Memperbaiki masalah di mana anda boleh melancarkan blok yang jatuh, membuat blok jatuh, dan kemudian letakkan perabot di atas tempat tersebut dan ia akan sebahagiannya berfungsi juga
        • Memperbaiki masalah dengan blok jatuh yang terapung di udara dalam multiplayer
        • Memperbaiki masalah di mana blok marmar sebenarnya bergabung dengan pintu
        • Tingkah laku yang tidak konsisten di antara kanan dan kiri menghadap blok yang dipalu dan bagaimana mereka bertindak balas terhadap obor yang diletakkan di dekatnya
        • Memperbaiki masalah di mana blok kristal digabungkan aneh dengan blok lain
        • Memperbaiki masalah di mana sebilangan setengah blok yang diletakkan bersama lajur blok lain akan mempunyai masalah grafik
        • Memperbaiki masalah di mana Fossil Desert tidak diturunkan oleh Spelunker Potion
        • Memperbaiki masalah di mana blok yang berada di bawah cawangan pokok tidak dapat dibelasah atau digerakkan
        • Memperbaiki masalah di mana anda boleh meletakkan obor terhadap blok cerun yang menghadap ke kanan, tetapi tidak ditinggalkan
        • Memperbaiki masalah di mana seni bata luminite tidak dibingkai dengan betul, mengakibatkan jubin tidak saling menghubungkan antara satu sama lain
        • Memperbaiki beberapa isu yang berinteraksi dengan blok pasukan yang berpunca daripada mekanik yang tidak lagi digunakan
        • Memperbaiki masalah di mana segera memusnahkan lumut dengan bahan peledak tidak akan menjatuhkan batu
        • Memperbaiki masalah di mana gunung gerudi boleh tukul jubin yang tidak dapat disangkal, seperti perangkap
        • Memperbaiki masalah visual di mana blok kotoran yang tidak disengaja dikelilingi oleh blok kotoran yang dibelasah di kedua -dua belah pihak akan dipaparkan dengan tidak betul
        • Memperbaiki masalah di mana batu bata pelangi kehilangan kesan pelangi ketika dibelasah
        • Memperbaiki masalah di mana blok besar pancang yang diletakkan akan menjadi hitam di tengah
        • Pelbagai jenis blok awan kini bercampur antara satu sama lain
        • Memperbaiki masalah di mana awan hujan/salji yang cerun tidak menunjukkan hujan/salji di sudut yang cerah
        • Memperbaiki eksploitasi yang sangat jarang berlaku di mana meteorit boleh mendarat dan membongkar ke dalam kuil, memusnahkan batu bata lihzahrd jika ia terdedah kepada permukaan
        • Memperbaiki masalah di mana blok batu tidak aktif yang tidak dapat diselaraskan pada masa akan datang anda menyertai dunia
        • Memperbaiki masalah di mana meletakkan kristal Eternia pada spawn anda dan respawning semasa acara tentera lama akan memecahkan kristal
        • Memperbaiki masalah di mana stalaktit ais diimbangi sedikit dari kedudukan yang betul
        • Memperbaiki masalah di mana berdiri di ketinggian tertentu di bawah dada akan membolehkan anda membukanya tetapi dengan serta -merta menutupnya lagi
        • Memperbaiki masalah di mana julat tetikus untuk beberapa dada sangat kecil berbanding dengan yang lain
        • Memperbaiki masalah di mana beberapa pakaian tidak layak untuk timbunan cepat ke dada berdekatan
        • Memperbaiki masalah di mana pendawaian beberapa tanglung oleh pangkalan hanya akan mematikannya sebahagiannya, bukannya
        • Memperbaiki beberapa tingkah laku yang tidak biasa semasa meletakkan pad tekanan teal di sisi dan bahagian bawah pelbagai bentuk blok yang dibelasah
        • Memperbaiki masalah di mana pos lampu tidak pencahayaan yang sah untuk perumahan
        • Tambah teks tetikus peta ke beberapa jubin yang tidak memilikinya, termasuk geysers, mentol wayar, dan sangkar malam yang terpesona
        • Tetapkan sebilangan jubin yang melukis beberapa piksel terlalu rendah/ke sisi, seperti beberapa jam, candelier, cendawan hijau, dan kerusi.
        • Memperbaiki masalah di mana anda boleh meletakkan trapdoors di atas diri anda
        • Memperbaiki masalah di mana banyak barangan perabot tidak dapat diletakkan di persimpangan tangga dan platform
        • Memperbaiki masalah di mana anda boleh menggunakan penggerak untuk memecahkan mezbah lihzahrd lebih awal
        • Bunga matahari kini boleh diletakkan di hadapan dinding
        • Memperbaiki masalah di mana batu nisan dan tumbuhan hutan tidak akan pecah apabila blok di bawahnya digerakkan
        • Memperbaiki kaedah untuk menduplikasi perisai dari mannequin
        • Memperbaiki masalah di mana obor diletakkan di atas blok terus di atas pintu akan “goyah” ketika membuka pintu
        • Memperbaiki beberapa isu di mana api api dapat dimatikan, tenggelam di dalam air, kemudian melepaskan air, serta ketidakkonsistenan dengan bagaimana air memecah/mematikan campfires dalam multiplayer
        • Memperbaiki masalah yang sangat sukar untuk ditemui di mana meletakkan satu tan pokok Krismas di pelbagai tahap cahaya akan mengakibatkan beberapa mereka bersinar
        • Memperbaiki masalah jubin di mana batu nisan tidak akan pecah jika blok di bawahnya dipalu
        • Tumbuhan pelik kini harus muncul di pengesan logam
        • Memperbaiki masalah di mana loji hutan dan cendawan akan terus tumbuh di lumpur yang digerakkan, mengakibatkan barang -barang mereka segera pecah dan jatuh untuk dikumpulkan
        • Memperbaiki masalah di mana sejumlah besar platform dalam permainan menjana habuk yang salah apabila patah
        • Memperbaiki masalah di mana hanya beberapa herba alkimia dalam periuk boleh menjadi kursor pintar digantikan dengan biji segar
        • Memperbaiki isu multiplayer di mana membuka pintu perangkap supaya ia bertindih dengan tangga akan menjadikan bahagian tangga itu tidak kelihatan sehingga pelayan ditetapkan semula
        • Memperbaiki masalah visual di mana bunga pir berduri selalu kelihatan kaktus hijau walaupun pada variasi kaktus yang dijangkiti
        • Memperbaiki eksploitasi duplikasi tertentu yang melibatkan bingkai item
        • Memperbaiki eksploitasi duplikasi tertentu yang melibatkan teleporter
        • Memperbaiki eksploitasi duplikasi tertentu yang melibatkan pintu
        • Memperbaiki masalah yang berpotensi serius dan merosakkan dunia dengan meninggalkan perabot di atas blok ais dan kemudian berhenti di luar dunia
        • Memperbaiki masalah di mana anda tidak dapat meletakkan blok pada satu dinding belakang terpencil
        • Memperbaiki masalah visual di dinding jubin penjara yang menjadikannya kelihatan seperti ketulan padat dinding tidak diisi sepenuhnya
        • Memperbaiki masalah di mana dinding penjara bawah tanah hijau, biru, dan merah jambu membuat debu kotoran ketika patah
        • Memperbaiki masalah di mana dinding padang pasir bawah tanah mudah terdedah kepada reinfeksi yang tidak pernah berlaku oleh biome jangkitan yang bertentangan
        • Memperbaiki masalah di mana dinding bata obsidian yang diletakkan pemain secara dramatik lebih gelap daripada dinding bata obsidian semulajadi
        • Memperbaiki masalah pembingkaian dengan dinding marmar yang menyebabkan mereka mempunyai garis yang tidak diingini
        • Memperbaiki masalah di mana dinding cendawan bukan perumahan yang sah
        • Memperbaiki masalah visual dengan dinding tulang kadang -kadang menjadi sangat besar dan berlapis dengan tidak betul
        • Memperbaiki masalah di mana pagar besi dan layar tidak dianggap dinding perumahan yang sah
        • Memperbaiki masalah dinding yang menyebabkan sudut dinding luminit lenyap jika mereka mempunyai blok di atasnya
        • Memperbaiki masalah di mana backwalls dengan obor pada mereka akan pecah dalam satu hit, walaupun dinding itu harus mengambil lebih dari satu tukul hit untuk pecah
        • Memperbaiki masalah di mana kursor pintar akan cuba memecahkan dinding di belakang altar setan pra-dinding daging, tetapi memukul mezbah sebaliknya, mencederakan anda. Ia tidak akan lagi bertujuan untuk dinding ini
        • Memperbaiki masalah di mana cat langit biru yang mendalam sebenarnya hijau dalam beberapa jubin
        • Memperbaiki beberapa situasi yang tidak konsisten di mana blok rumput lukisan tidak akan selalu menyebarkan catnya dengan betul ke rumput tinggi, bunga dan anggur
        • Memperbaiki beberapa masalah dengan air terjun dan blok cerun
        • Memperbaiki masalah di mana air akan terus dimusnahkan oleh lava yang bertindih dengan trek minecart.
        • Memperbaiki masalah di mana air terjun mengalir ke bawah cerun kadang -kadang akan terowong melalui blok dan keluar dari sisi lain
        • Memperbaiki beberapa ketidakkonsistenan dengan barang -barang tertentu yang tidak dapat diletakkan di rak senjata seperti yang sepatutnya
        • Memperbaiki masalah di mana reka bentuk besar tidak dapat diletakkan dalam bingkai item
        • Memperbaiki masalah di mana meletakkan terlalu banyak obor akan menjadikan rumah tidak sah kerana tiada ruang kosong
        • Memperbaiki masalah di mana rumah mempunyai ruang yang cukup pada mulanya, tetapi ketika tumbuh -tumbuhan tumbuh dari periuk tanah liat hiasan, tiba -tiba tidak cukup ruang

        NPC dan musuh []

        • Memperbaiki eksploitasi terkenal yang melibatkan patung itik
        • Memperbaiki masalah di mana kelinci -kelinci melahirkan dari patung -patung semasa pihak tidak akan memakai topi pesta
        • Memperbaiki masalah di mana anda boleh melepaskan makhluk ke blok pepejal, yang mengerikan
        • Memperbaiki eksploitasi multiplayer di mana duit syiling bertuah dan tinkersnya masih bekerja di patung yang ditanam musuh
        • Memperbaiki masalah di mana sejumlah AI musuh akan lari ketika memancarkan patung -patung kerana mereka tidak berada di biome rumah mereka
        • NPC Bandar tidak lagi berjalan dengan kasar di meja dinasti
        • Memperbaiki sebilangan NPC yang tidak dipanggil dengan betul oleh patung raja/ratu
        • Memperbaiki masalah di mana rumah blok gelembung agak tidak boleh dipercayai dan NPC akan keluar
        • Memperbaiki masalah di mana NPC berjalan di atas platform secara langsung di atas blok akan melantun dan turun di platform, tetapi hanya semasa berjalan kiri
        • Meningkatkan sebilangan interaksi berganda yang tidak diingini apabila bercakap dengan NPC yang berdiri di hadapan perabot
        • Memperbaiki masalah di mana membuka pintu di rumah akan membatalkan perumahan NPC di sana kerana pintu mengambil terlalu banyak ruang
        • Memperbaiki masalah di mana pencapaian ejen hartanah tidak akan membuka kunci jika NPC terakhir diselamatkan dan bukannya dipindahkan
        • Memperbaiki masalah di mana memakai perisai frost akan memohon Frostburn untuk serangan NPC yang mesra juga. Juga menetapkan masalah di mana memakai perisai fros akan membuat serangan lanun menimbulkan frostburn pada NPC anda
        • Memperbaiki masalah di mana NPC yang selamat di dalam rumah mereka akan mula panik dan berjalan di luar jika musuh mendekati rumah
        • Memperbaiki masalah di mana pemungut cukai jatuh dari bahagian bawah peta tetapi tidak mati
        • Memperbaiki masalah di mana NPC tidak dapat menelefon rumah jika bendera perumahan mereka melebihi setengah blok
        • Memperbaiki masalah di mana NPC boleh berjalan ke sudut yang ketat dan akhirnya terjebak di sana, berputar dengan cepat
        • Memperbaiki masalah di mana pemungut cukai menyukai pihak. Jelas keluar dari watak.
        • Memperbaiki masalah di mana saudagar perjalanan tidak akan pernah melawat jika semua permukaan berdekatan diliputi di trek Minecart
        • Memperbaiki masalah di mana jururawat akan terjebak di bawah air tanpa henti menyembuhkan dirinya dari lemas
        • NPCS tidak lagi akan memaparkan anda sementara tidak kelihatan
        • King Slime tidak lagi akan teleport dengan cepat dan menanam kem pemain mati
        • Memperbaiki masalah multiplayer di mana lendir raja kadang -kadang terlalu besar
        • Memperbaiki eksploitasi di mana anak -anak King Slime akan menjatuhkan jiwa cahaya/malam ketika di bawah tanah
        • Memperbaiki masalah di mana melanggar lebih banyak bola/hati setelah memanggil pemakan dunia/otak Cthulhu akan memanggil yang kedua
        • Ratu lebah tidak boleh lagi dipanggil dan menyerang anda jika larva beliau dipecahkan apabila tiada siapa yang berdekatan, termasuk dari cecair yang menetap di dunia
        • Memperbaiki masalah di mana bahagian terbang Belanda akan menghina jarak yang berbeza dari pemain, mengakibatkannya kadang -kadang mati secara spontan
        • Memperbaiki masalah di mana pemanggil goblin tidak menyimpan muzik pencerobohan seperti bunian lain
        • Memperbaiki masalah di mana berlari dari perdana skeletron yang marah mungkin menyebabkan tangannya menghina
        • Memperbaiki masalah dengan kembar di mana ikon peta mereka bercampur
        • Meningkatkan kedudukan altar Lihzahrd dan bagaimana Golem menanam di atasnya, mengurangkan kemungkinan dia terjebak di siling dan menjadikannya sukar untuk mengalahkannya
        • Memperbaiki masalah di mana pumpking dikira untuk 3 musuh di radar anda
        • Menambah kesan kematian supaya penglihatan kuno tidak lagi terhenti apabila terbunuh
        • Memperbaiki masalah di mana muzik kultus aggro dimainkan pada jarak yang sangat besar
        • Memperbaiki masalah di mana kristal daun klorofit akan terus menembak tanpa sia
        • Memperbaiki masalah di mana bola pasir antlion yang tersesat akan mendarat di penjara bawah tanah dan menghalang kultus dari pemijahan
        • Memperbaiki masalah di mana jika anda membunuh kultus pasif dalam satu hit, satu demi satu, itu tidak akan marah mereka
        • Meteor yang berubah -ubah bertelur sehingga mereka tidak lagi dapat jatuh ke tempat penyembah kultus, menghalang mereka dari pemijahan
        • Fungsi “zon spawn kultus” yang lebih baik untuk menghapuskan beberapa situasi yang jarang berlaku di mana variasi kecil pintu masuk penjara akan menghalang kultus dari pemijahan
        • Memperbaiki masalah yang jarang berlaku di mana tiang langit akan menanam tinggi di langit
        • Memperbaiki masalah di mana musuh pencerobohan langit tidak akan bertelur di arena gergasi yang terdiri daripada dinding yang diletakkan pemain
        • Memperbaiki masalah yang lebih biasa di mana tiang celestial akan tenggelam ke tanah sedikit lagi setiap kali anda memuatkan dunia anda
        • Memperbaiki masalah di mana sinar kematian phantasmal Moon Lord akan terus menembak jika anda membunuh mata dahinya di tengah -tengahnya
        • Memperbaiki masalah di mana dripplers dan burung gagak tidak akan turun melalui platform
        • Memperbaiki masalah di mana pigron merah tidak dapat bertelur pada ais merah jambu
        • Memperbaiki masalah berbilang pemain di mana Mothron mempunyai kecenderungan untuk meleset pertengahan pertarungan
        • Memperbaiki masalah di mana dinding menjalar yang dimiliki akan menonjolkan pemain mati semasa gerhana
        • Memperbaiki masalah di mana antlions akan bertelur di mana -mana, jika latar belakang adalah batu pasir
        • Memperbaiki masalah di mana burung nuri lanun tidak dapat terbang melalui platform
        • Memperbaiki masalah di mana tali pinggang penghantar mengatasi biome spawns
        • Memperbaiki masalah di mana platform akan mengganggu Biome Natural Spawns
        • Memperbaiki masalah di mana pelangi pelangi tidak dapat bertelur di blok suci, walaupun mereka hanya boleh bertelur di suci. Mereka kini lebih biasa.
        • Memperbaiki masalah di mana tumblers marah akan membunuh anda di padang pasir, dan kemudian menjejaki anda dari beratus -ratus blok dan menyerang anda lagi di titik bertelur anda
        • Memperbaiki masalah di mana hanya gadis yang hilang dapat menjatuhkan duit syiling, bukan nymph. Juga digunakan untuk Slimer dan beberapa bentuk lain yang mengubah musuh.
        • Memperbaiki masalah di mana musuh yang dapat mengubah bentuk (labah
        • Memperbaiki masalah di mana saudagar badut dan kerangka tidak menjadi musuh yang jarang berlaku
        • Memperbaiki masalah di mana pahlawan goblin dan beberapa musuh yang serupa akan jatuh melalui lantai di lorong tinggi 3-blok
        • Memperbaiki masalah di mana beberapa musuh berkaki akan jatuh melalui blok ketika berlari ke hujung mati tertentu
        • Memperbaiki masalah di mana dua musuh cacing yang berbeza dari spesies yang sama akan menunjukkan satu bar kesihatan di ruang antara mereka yang rata -rata jumlah kesihatan mereka
        • Memperbaiki masalah di mana dinding creepers dan golem granit menggunakan kesan bunyi yang salah
        • Memperbaiki masalah di mana syaitan membuat bunyi, tetapi syaitan voodoo tidak
        • Musuh-musuh yang merebak dinding tetap terdedah kepada kekeliruan tetapi tidak bertindak keliru
        • Memperbaiki masalah di mana tulang belakang tulang akan memukul satu musuh tetapi tidak menimbulkan kerusakan dari masa ke masa, sambil menimbulkan kerosakan dari masa ke masa pada musuh kedua sebaliknya
        • Memperbaiki masalah di mana hitbox Sroller berada di tengah
        • Memperbaiki masalah di mana Drakanians tidak menggugurkan Banner Rider Drakomire
        • Memperbaiki masalah di mana tumblers marah secara visual akan menarik balik pintu dan blok yang digerakkan, yang menjadikannya sukar untuk melihatnya
        • Memperbaiki masalah di mana sel -sel stardust kadang -kadang sangat besar
        • Memperbaiki masalah di mana sel stardust tidak dapat bergerak melalui platform
        • Memperbaiki masalah di mana solar Selenians tidak muncul di kaunter tally
        • Memperbaiki masalah visual di mana zombi besar akan sedikit klip ke tanah
        • Memperbaiki masalah di mana pemanah musuh yang keliru akan lari pada kelajuan tinggi
        • Memperbaiki masalah di mana crawler darah yang merayap dinding dan pemburu pasir mempunyai hitbox di tengah
        • Memperbaiki masalah di mana Witherbeasts akan desync dan lenyap kadang -kadang apabila diserang dalam multiplayer
        • Memperbaiki masalah di mana musuh tentera yang “mod hantu” lama akan menyebabkan riak air yang tidak biasa

        Projektil, haiwan kesayangan, dan minions []

        • Memperbaiki masalah di mana kapak yang dimiliki yang berlebihan dan anak -anak tertentu akan mengakibatkan kapak yang dimiliki disusun dalam kuantiti yang banyak
        • Api perangkap api tetap memukul sasaran di belakang, di bawah, dan di atas perangkap api
        • Memperbaiki masalah di mana projektil tertentu boleh mencolok momen yang digunakan dua kali
        • Memperbaiki masalah di mana kacang benih mendapat bonus kelajuan anak panah Magic Quiver
        • Memperbaiki masalah di mana rantaian guillotine mempunyai kotak hit yang sangat pelik
        • Memperbaiki masalah perlanggaran di mana yoyos dapat terjebak dalam blok ketika di bawah air
        • Memperbaiki masalah di mana yoyos berkelakuan semakin tidak menentu pada kelajuan huru -hara yang tinggi, akhirnya memuncak dengan mereka melanggar sepenuhnya dan tidak dapat digunakan
        • Memperbaiki masalah di mana tombak javelin daybreak dan tulang akan dilapisi dengan tidak betul di belakang terbang Belanda
        • Memperbaiki masalah di mana Daybreak tidak akan menyebarkan debuffnya jika serangan anda membunuh sasaran dalam satu hit. Kini menyebarkan debuff ke musuh berdekatan walaupun serangan itu membunuh sasaran dalam satu hit.
        • Projektil Nimbus dan Crimson Rod kini kurang berkemungkinan menembusi blok
        • Memperbaiki masalah di mana projek tengkorak tengkorak melampau secara berlebihan dalam situasi pencahayaan yang tinggi
        • Memperbaiki masalah dengan batang ais yang menyebabkan kerugian FPS yang berlebihan
        • Memperbaiki masalah di mana pisau vampire tidak akan terbakar apabila disandarkan di dinding
        • Memperbaiki masalah di mana bintang -bintang yang jatuh akan klip melalui tali pinggang penghantar dan akhirnya tertanam di dalam kotoran
        • Memperbaiki masalah di mana membuang berpuluh -puluh spelunker glowsticks akan membuat berkilau untuk setiap glowstick, menjadikan harta karun terlalu banyak
        • Projektil mentol kulat tetap berkelakuan aneh, dan tidak begitu berkesan, dalam pakar
        • Memperbaiki masalah di mana Stardust Dragon akan meninggalkan pinggir skrin dan hina
        • Memperbaiki masalah berlapis di mana kepala Stardust Dragon meletakkan susunan yang salah dengan segmennya yang lain
        • Memperbaiki masalah di mana minions labah -labah dikira kurang dari satu minion
        • Memperbaiki masalah di mana minion lanun akan gagal kembali kepada anda ketika ditinggalkan, dan hanya cukup bodoh pada umumnya
        • Bertambah baik bagaimana minion labah-labah dan labah-labah mengendalikan dinding tinggi 1-blok, menghalang mereka daripada berjabat liar di tempatnya
        • Berpotensi menetapkan isu yang jarang berlaku di mana minions pygmy terbang yang tenggelam di lava akan menjadi garis hitam lurus sambil menyerang musuh
        • Memperbaiki masalah di mana anak -anak kecil akan memotong pelbagai jubin seperti labah -labah atau rumput dengan badan mereka
        • Memperbaiki masalah di mana Cube Companion akan melompat sentiasa di koridor yang ketat
        • Memperbaiki masalah visual di mana haiwan peliharaan tentera yang lama mempunyai tepi kasar/berskala ketika mereka terapung pada sudut
        • Memperbaiki masalah di mana haiwan topeng tiki akan goncang dengan ganas ketika tenggelam di dalam air

        Inventori, Menu, dan ToolTips/Text []

        • Memperbaiki masalah tooltip di mana shroomite breastplate mempunyai kerosakan jarak yang tidak disenaraikan 13%
        • Memperbaiki masalah tooltip di mana perisai Paladin telah mengetuk kekebalan tetapi tidak menunjukkan bahawa ia berlaku
        • Memperbaiki ketidaktepatan alat tool pada perisai labah -labah yang menunjukkan bahawa ia memberikan kerosakan yang salah %
        • Tentacle yang kelihatan mencurigakan tidak menggunakan tag eksklusif “pakar” dan warna jarang
        • Tetap dan menjelaskan beratus -ratus item dan perisai lain untuk memberikan nombor yang lebih khusus, penjelasan, dan menggunakan istilah yang lebih konsisten di seluruh permainan
        • Memperbaiki satu tan barang yang tidak betul/tidak konsisten, sambil mengakui bahawa item jarang di 5000 item adalah sains kasar dan selalu ada beberapa ketidakkonsistenan
        • Tan tetap kesilapan, kesilapan ejaan, isu jarak, isu tanda baca, dan tooltip umum, dialog, dan menggilap teks di seluruh permainan
        • Dinamakan semula salji dan pasir yang sebenarnya dipanggil “Blok Salji” dan “Blok Sandfall”
        • Tetapkan sebilangan projektil yang mempunyai nama yang salah, memaparkan ID penamaan dalaman dalam mesej kematian ketika mereka membunuh pemain
        • Duit syiling kini hanya memaparkan kerosakan mereka apabila pengguna mempunyai pistol duit syiling
        • Memperbaiki beberapa pepijat membuat perubahan rumit yang melibatkan susunan duit syiling hilang ketika cepat ke bank babi
        • Memperbaiki masalah di mana duit syiling cepat dari inventori masih dibenarkan, walaupun cepat dari slot duit syiling tidak dibenarkan
        • Memperbaiki eksploit di mana mana etherian boleh disimpan dalam kuantiti yang banyak di dada antara pencerobohan
        • Memperbaiki masalah di mana permainan sering akan secara automatik lalai ke slot hotbar 9 ketika menutup inventori
        • Memperbaiki masalah di mana klik kanan satu item yang disukai untuk mengambilnya akan mengeluarkan status kegemarannya
        • Memperbaiki masalah di mana meletakkan kotak muzik atau mangkuk ikan sementara akan melumpuhkan beberapa fungsi inventori sebagai kesan sampingan dari mereka juga menjadi peralatan
        • Memperbaiki masalah di mana ikon aksesori maklumat hilang ketika menamakan semula dada
        • Memperbaiki beberapa masalah di mana butang pembina bar sisi kiri akan mempunyai jarak yang tidak biasa
        • Memperbaiki masalah di mana terdapat sedikit pertindihan antara butang PvP dan slot pewarna
        • Memperbaiki masalah di mana dada pembukaan akan menjadikan ikon aksesori maklumat bergerak
        • Memperbaiki masalah di mana pasir keras adalah bahan kerajinan tetapi tidak dipaparkan sebagai bahan, dan dibuat pasir keras yang dijangkiti ke dalam kaca juga
        • Memperbaiki masalah di mana jam kaca mempunyai dua resipi
        • Memperbaiki masalah di mana set kesombongan pemungut cukai dijual dari dua NPC yang berbeza
        • Memperbaiki masalah di mana timah timah tidak dapat dialihkan
        • Memperbaiki masalah di mana senjata akan kehilangan awalan mereka ketika menutup inventori penuh
        • Memperbaiki masalah di mana senjata akan menjana dengan awalan sementara yang tidak kelihatan, gejala utama yang mana warna jarang mereka akan berbeza dari normal hingga dunia dimuat semula
        • Memperbaiki masalah di mana hermes kasut di slot aksesori ke -6 dalam mod biasa akan membuat bunyi bising pula, walaupun anda tidak berlari
        • Memperbaiki masalah di mana pewarna slot aksesori ke -6 dalam mod biasa jarang akan menyebabkan masalah pewarna pada aksesori lain
        • Memperbaiki masalah di mana antara muka UI Dresser hanya akan menunjukkan rambut generik, bukan rambut anda sekarang
        • Memperbaiki masalah di mana anda boleh mendapatkan pencapaian semasa mati, dan permainan akan cuba membiarkan anda mengkliknya, tetapi mereka gagal menunjukkan menu pencapaian
        • Kini harus lebih sukar untuk mengikat input papan kekunci dua kali dan mengunci diri anda daripada memasukkan menu, tetapi pemain yang berjaya melakukannya masih perlu memadam atau mengubah suai fail profil input mereka untuk memperbaikinya
        • Memperbaiki masalah di mana berhenti dunia sambil memegang obor akan mengakibatkan watak menu pemain anda memegang tangan mereka
        • Memperbaiki masalah di mana masa bermain watak tidak meningkat apabila autopaus dihidupkan
        • Memperbaiki penyelesaian yang membolehkan anda membuat nama watak yang terlalu lama
        • Memperbaiki masalah di mana butang penyortiran pencapaian tidak membuat kesan bunyi
        • Memperbaiki masalah di mana latar belakang langit akan dapat dilihat untuk masa lanjutan di menu utama selepas berhenti apabila latar belakang dapat dilihat
        • Memperbaiki masalah bunyi yang menjengkelkan yang melibatkan slider penciptaan watak yang membuat bunyi berulang -ulang, atau tiada bunyi sama sekali, ketika merungut di atasnya
        • Memperbaiki isu kecil yang terkenal di mana tetapan paralaks akan terus menetapkan semula kepada 99% dan bukannya 100%
        • Memperbaiki masalah di mana, apabila menggerakkan NPC dan memegang alat, ia akan menunjukkan kedua -dua kepala NPC dan kursor alat
        • Mesej perkembangan khas tavernkeep yang dipaparkan di luar perintah
        • Memperbaiki masalah di mana pemancing tidak akan mengatakan sebahagian besar dialognya
        • Memperbaiki masalah berbilang pemain dengan dialog pemancing di mana nama dunia tidak akan disenaraikan sama sekali
        • Memperbaiki beberapa teks dialog pencarian memancing yang tidak konsisten atau tidak tepat
        • Memperbaiki beberapa isu yang berterusan dengan NPC yang merujuk kepada mezbah rasuah/setan semasa di Crimson Worlds
        • Memperbaiki masalah di mana shift-clicking item ke dalam panduan atau slot khas Goblin Tinkerer tidak akan membuat suara
        • Meningkatkan beberapa masalah dengan rehat garis dan warna teks dalam sembang
        • Memperbaiki masalah di mana, semasa berbual, jika anda memukul Enter tepat selepas kekunci yang terakhir ditekan, ia akan menggunakan kunci itu lagi selepas mesej dihantar, kadang -kadang mengaktifkan hotkeys seperti ramuan atau gunung
        • Memperbaiki beberapa masalah skala/resolusi UI yang menyebabkan minimap dan elemen UI lain bertindih dan membolehkan anda memukul dua butang sekaligus
        • Masalah yang lebih baik dengan bagaimana skala UI untuk orang yang mempunyai paparan yang sangat pendek, menghalangnya daripada memotong UI di bahagian bawah
        • Memperbaiki masalah di mana cuba membuka wang yang terapung di atas dada akan sentiasa membuka dada
        • Memperbaiki masalah di mana item tetikus teks untuk item jiwa dan jelek/mantra Yorai akan sangat tinggi di atas item tersebut
        • Memperbaiki isu Linux di mana input utama tertentu akan dianggap sebagai input berulang, dan akan tingkah laku spam dalam permainan

        Kemalangan dan isu -isu yang sangat teruk []

        • Menambah perlindungan terhadap dada yang menjana larva lebah semasa dunia awal, mengakibatkan kemalangan segera pada beban dunia
        • Berpotensi membetulkan masalah mac sahaja kemalangan di mana permainan cenderung terhempas kira-kira 15-20 minit ke dalam permainan
        • Tetap beberapa dozen Worldgen membeku/kemalangan, dan berlari ribuan dunia berturut -turut selama beberapa hari untuk menangkap sebanyak mungkin
        • Memperbaiki masalah kemalangan yang berpotensi semasa menggunakan longkang hidup semasa berada di graviti terbalik
        • Memperbaiki kemalangan berkaitan pencapaian yang berlaku ketika membunuh dinding daging di beberapa dunia
        • Memperbaiki masalah yang sangat serius di mana menamakan watak anda “.”Atau”..”Boleh menyebabkan memadam folder simpanan anda
        • Memperbaiki masalah di mana fail pelayan khusus Mac tidak dipasang dengan betul
        • Memperbaiki kemalangan jarang yang melibatkan kura -kura gergasi yang tidak berurusan dengan jubin yang cerah
        • Memperbaiki masalah kemalangan di mana cuba mengakses folder Tangkap melalui butang dalam permainan akan merosakkan permainan jika anda tidak mempunyai folder menangkap

        Multiplayer []

        • Memperbaiki masalah pelayan di mana, setelah mencapai kapasiti pelayan, tidak ada yang dapat bergabung dengan pelayan walaupun orang meninggalkan
        • Memperbaiki isu pelayan di mana menetapkan kata laluan untuk memasukkan satu atau dua tanda petikan akan menghalang orang daripada menyertai
        • Membuat watak baru ketika cuba menyertai sesi berbilang pemain melalui Steam tidak akan lagi membawa anda kembali ke menu tunggal selepas
        • Beg bos yang bertambah baik dan mudah -mudahan tidak menjatuhkan semua orang dalam multiplayer, terutamanya King Slime dan Eater of Worlds
        • Memperbaiki masalah di mana sebilangan projektil yang sedia ada tidak dapat dilihat oleh pemain yang menyertai pelayan
        • Memperbaiki isu multiplayer di mana pemain yang bergulat ke dinding ketika pemain baru bergabung akan kelihatan selalu jatuh dari tempat itu
        • Memperbaiki masalah di mana gunung lebah tidak menyegerakkannya dengan pelayan, menghasilkan isu visual yang luar biasa untuk pemain lain
        • Memperbaiki isu berbilang pemain di mana meletakkan blok, menuai dengan kakitangan pertumbuhan semula, menggantikan benih, atau menuai herba alkimia tidak akan memberikan semua biji dan herba yang diharapkan
        • Memperbaiki isu multiplayer di mana tanda -tanda yang diletakkan di atas trapdoors akan menduplikasi dan berkelakuan aneh ketika membuka pintu masuk
        • Memperbaiki isu multiplayer di mana bendera penyiapan Frost Legion tidak ditetapkan dengan betul di pelayan, menghalang pemain daripada membeli topi khas dari pakaian pakaian
        • Memperbaiki isu multiplayer di mana pemain tegar hantu tidak akan dikemas kini dengan betul untuk pemain lain
        • Memperbaiki isu multiplayer di mana makhluk berdiri di atas platform pada waktu malam akan terus jatuh dan kemudian teleport kembali ke bahagian atas platform
        • Memperbaiki masalah berbilang pemain di mana pemain tidak dapat melihat satu sama lain berayun staves tentera yang lama
        • Memperbaiki isu multiplayer di mana jenama animasi dan bunyi khas Inferno tidak akan ditunjukkan untuk pemain lain
        • Memperbaiki isu multiplayer di mana senjata jenis vilethorn tidak memainkan bunyi mereka dengan betul untuk pemain lain
        • Memperbaiki masalah berbilang pemain di mana memecahkan blok tertentu tidak membuat kesan bunyi
        • Memperbaiki masalah di mana sensor pemain tidak membuat bunyi dalam multiplayer
        • Memperbaiki masalah berbilang pemain di mana penjaga penjara dan skeletron tidak menjerit
        • Memperbaiki masalah berbilang pemain di mana mengayunkan letusan solar tepat sekali tidak akan membuat suara untuk pemain lain
        • Memperbaiki beberapa visual dan audio desyncing dengan patah langit ketika di pelayan berbilang pemain
        • Memperbaiki masalah di mana teks dalam permainan di atas kepala pemain berbual tidak skala dengan betul dengan skala UI
        • Memperbaiki masalah di mana stesen pistol portal tidak membuat bunyi, dan senjata portal tidak membuat bunyi dalam multiplayer
        • Memperbaiki masalah dengan portal pistol portal tidak berfungsi dengan betul apabila mereka membawa kepada bahagian yang dipunggah dalam multiplayer
        • Memperbaiki masalah berbilang pemain di mana portal pistol portal dapat bertindih antara satu sama lain dan membawa kepada tingkah laku yang tidak konsisten
        • Memperbaiki eksploit di mana watak tegar mati dapat melihat peta
        • Memperbaiki isu multiplayer di mana Molotov disebabkan kebakaran di Pvp tidak akan berfungsi dengan betul
        • Memperbaiki masalah di mana dibunuh di PvP oleh Inferno Potion mengumumkan bahawa anda dibunuh oleh apa sahaja yang ada di tangan pembunuh, seperti telefon bimbit
        • Tetapkan beberapa desyncronization PvP yang berkaitan dengan letupan perisai solar

        Isu Bug dan Fungsi Gamepad []

        • Memperbaiki masalah di mana menu stylist tidak mempunyai penunjuk yang kelihatan di mana gaya rambut yang anda pilih semasa menggunakan gamepad
        • Memperbaiki beberapa butang di skrin yang tidak tepat membantu teks yang berkaitan dengan bergelut semasa menggunakan gamepad
        • Memperbaiki masalah di mana ikon kunci pada ikon akan terjebak ketika beralih ke papan kekunci dan tetikus ketika menggunakan gamepad
        • Memperbaiki masalah di mana jika pemain itu bergulat ke trek Minecart semasa menggunakan gamepad, cuba menggunakan Minecart akan menembak satu lagi cangkuk dan meninggalkan mereka tergantung di antara kedua -dua
        • Memperbaiki masalah di mana teks GamePad Zoom In/Out pada Skrin menggunakan butang terbalik
        • Memperbaiki isu tetapan gamepad di mana menekan A untuk memasukkan sub-menen tertentu secara tidak sengaja akan bertukar-tukar tetapan di sub-menen lain
        • Memperbaiki masalah di mana butang sampah tidak melakukan apa -apa semasa menggunakan gamepad
        • Memperbaiki masalah di mana perlombongan di tali memberi pemain kurang jarak perlombongan ketika menggunakan gamepad
        • Memperbaiki masalah di mana bertukar -tukar dari gamepad ke papan kekunci/tetikus semasa memasukkan teks ke dalam beberapa menu akan memasuki huruf hantu
        • Memperbaiki masalah di mana jika anda menghidupkan ikon perumahan yang kelihatan dan kemudian beralih ke papan kekunci/tetikus, anda tidak dapat mematikannya lagi apabila menggunakan gamepad
        • Meningkatkan beberapa mekanik pilih pintar gamepad mengenai obor dan pickaxes ketika mensasarkan blok

        Halaman Wiki ditambah

        • Teknik Pertempuran Lanjutan
        • Jubah Amber
        • Boots Amphibian
        • Pahat purba
        • Bata tembaga purba
        • Perisai suci kuno
        • Spanduk dandelion marah
        • Blok anti-portal
        • Telur antlion
        • Larva antlion
        • Banner larva antlion
        • epal
        • Jus epal
        • Pai epal
        • Slice pai epal
        • Aprikot
        • Bunga arcane
        • Tanda anak panah
        • Azure Crate
        • BBQ RIBS
        • Kawat Ball O ‘Fuse
        • Buluh
        • Daun buluh
        • Dinding buluh
        • Perabot Buluh
        • Pisang berpecah
        • Patung Bast
        • Nectar bedazzled
        • Sarung tangan berserker
        • Bestiary
        • Telur Betsy
        • Dada biome
        • Birdie Rattle
        • Set Pengijazahan Hitam
        • Anggur hitam
        • Kakitangan Blade
        • Blok swap
        • Belut darah
        • Banner Eel Darah
        • Banner Mummy Darah
        • Darah oren
        • Hujan Darah
        • Sotong darah
        • Banner Squid Darah
        • Duri darah
        • Pewarna darah
        • Moscato berdarah
        • Air mata berdarah
        • Set pengijazahan biru
        • Blok Blue Starry
        • Dinding berbintang biru
        • Boots
        • Kotak boreal
        • Bar Kesihatan Boss
        • Baldi lava yang tidak berkesudahan
        • Lendir melenting
        • Otak dalam balang
        • Bramble Crate
        • Lesen Bunny
        • Bunny Stew
        • Set bunny
        • Burger
        • Can cacing
        • Sekotak susu
        • Lesen kucing
        • Perayaan MK2
        • Starboard Celestial
        • Tongkat celestial
        • Set chef
        • Ceri
        • Nuget ayam
        • Sofa chippy
        • Biskut cip coklat
        • Baldi chum
        • Roket kluster i
        • Kluster Rocket II
        • Kelapa
        • Kopi
        • Perengkuh tempur
        • Cemeti sejuk
        • Rasuah meniru spanduk
        • Skateboard kosmik
        • Set Kelab Negara
        • Bata Dungeon Cracked
        • Soda Krim
        • Crimson meniru spanduk
        • Bata Crimstone
        • Crimstone Brick Wall
        • Syampu critter
        • Crystal Assassin Armor
        • Lendir kristal
        • Penuaian gelap
        • Tome Mage Dark
        • Probe yang tidak berkesudahan
        • Dada Lelaki Mati
        • Sweater lelaki mati
        • Ruang pereputan
        • Kotak yang tercemar
        • Demon Conch
        • Demon tanduk
        • Tanduk syaitan
        • Menggali molecart
        • Kotak Ilahi
        • Lesen anjing
        • Set anjing
        • Dolphin
        • Dr. Lelaki terbang set
        • Buah naga
        • Capung
        • Bekas Dragonfly
        • Dreadnautilus
        • Banner Dreadnautilus
        • Drippler Crippler
        • Set drum
        • Boots Dunerider
        • Durendal
        • Blok echo
        • Ecto Mist
        • Elderberry
        • Perintah Emote
        • Permaisuri cahaya
        • Batu yang membebankan
        • Escargot
        • Eucalyptus sap
        • Eventide
        • Mainan mengunyah eksotik
        • Peri
        • Boots Fairy
        • Fairy Glowstick
        • Balang dongeng
        • Tanduk unicorn palsu
        • Log jatuh
        • Fedora
        • Kakitangan Finch
        • Mercun
        • Fraktal pertama
        • Flame Waker Boots
        • Flaming Mace
        • Flounder
        • Benih bunga
        • Mesin kabut
        • Pewarna fogbound
        • Set Foodbarbarian
        • Bola sepak
        • Pickaxe fosil
        • Set Fox (Zoologist)
        • Bata fragmen
        • Telur goreng
        • Kentang goreng
        • Frog Flipper
        • Gear katak
        • Katak Webbing
        • Frozen Banana Daiquiri
        • Peti beku
        • Mahkota beku
        • Perisai beku
        • Jus buah-buahan
        • Salad buah
        • Buah -buahan
        • Mainan bersuara bulan purnama
        • Set pengebumian
        • Taman Gnome
        • Gelatin Crystal
        • Gelatinous Pilllion
        • Gem Bunnies
        • Tupai permata
        • Gemcorns
        • Geode
        • Set Ghostar
        • Gladius
        • Gnome
        • Banner Gnome
        • Tengkorak kambing
        • Dragonfly Emas
        • Ikan emas emas
        • Ladybug emas
        • Korse Gold
        • Blok berbintang emas
        • Dinding berbintang emas
        • Strider air emas
        • Golden Delight
        • Golf
        • Bola Golf
        • Kunci kereta golf
        • Kelab Golf
        • Piala Golf
        • Golf Tee
        • Wisel golf
        • Trofi Golf
        • Golfer
        • Jus anggur
        • Limau gedang
        • Anggur
        • Menjengkelkan
        • Set gravedigger
        • Skop Gravedigger
        • Tanah perkuburan
        • Zapinator kelabu
        • Grebe
        • Tupai panggang
        • Set Great Great
        • Guardian Golem
        • Haemorrhaxe
        • Hallowed Jousting Lance
        • Hallowed Mimic Banner
        • Hanging Brazier
        • Gantung periuk
        • Herba tergantung
        • Rak topi
        • Hairpin jantung
        • Lendir Syurgawi
        • Hellfire treads
        • Kotak hematik
        • Hemogoblin Shark
        • Hemogoblin Shark Banner
        • Perisai Hero
        • Cawangan Hexxed
        • Hook of Dissonance
        • Cangkuk
        • Sosej
        • Hunter jubah
        • Tiub dalaman
        • Bata besi
        • Dinding bata besi
        • Ivy
        • Permata cahaya
        • Mod perjalanan
        • Jungle Turtle
        • Kaleidoskop
        • Layang -layang
        • Ladybug
        • Malam tanglung
        • Buluh Besar
        • Dinding buluh besar
        • Gunung berapi besar
        • Span penyerap lava
        • Lavafly
        • Lavaproof Bug Net
        • Cangkuk memancing lavaproof
        • Lawn Flamingo
        • Pemotong rumput
        • Lead Brick
        • Dinding bata utama
        • Whip kulit
        • Lemon
        • Lemonade
        • Blok lesi
        • Dinding blok lesi
        • Perabot lesi
        • Kilat Kilat
        • Bom cecair
        • Roket cecair
        • Tembok Kayu Hidup
        • Set kadal
        • Nasib
        • Potion Luck
        • Bertuah (buff)
        • Banner Devotee Lunatic
        • Mace
        • Zombie Maggot
        • Magic Conch
        • Magma Skull
        • Siput Magma
        • Bunga magnet
        • Set pembantu rumah
        • Mana jubah
        • Mangga
        • Set Pengijazahan Maroon
        • Set Master Gamer
        • Mod induk
        • Hujan meteor
        • Susu kocak
        • Mini nuke i
        • Mini Nuke II
        • Mini Volcano
        • Mirage Crate
        • Wisel moluska
        • Pesona cair
        • Molten Quiver
        • Tengkorak Molten Rose
        • Kaki tuan bulan
        • Bintang pagi
        • Banner Moss Hornet
        • Bud lumpur
        • Peti mythril
        • Nachos
        • Nebula bata
        • Dinding bata Nebula
        • Perabot Nebula
        • Nightglow
        • Oasis
        • Oasis Crate
        • Kotak obsidian
        • Tengkorak Obsidian Rose
        • Perabot Obsidian
        • Kotak laut
        • Kelab Ogre
        • Orange Zapinator
        • Kunci bayangan hiasan
        • Burung hantu
        • Tiram
        • Sepasang bola mata
        • Telinga panda
        • Kapal terbang kertas
        • Pic
        • Mutiara
        • Kotak Pearlwood
        • Sekeping bulan cumi
        • Bendera pin
        • Nenas
        • Set pembantu merah jambu
        • Pizza
        • Piña Colada
        • Benih Plantera
        • Lampu plasma
        • Pinggan
        • Plum
        • Kayu Pogo
        • Daging babi laut
        • Tengkorak yang dimiliki
        • Kerepek kentang
        • Ramuan pulangan
        • Tumbuhan lava pasu
        • Pokok pasu
        • Plat tekanan
        • Set merah jambu cantik
        • Pewarna prisma
        • Prismatic Lacewing
        • Prismatic Punch
        • Lilin wangi labu
        • Pupfish
        • Pylons
        • SHOTGUN QUAD-BARREL
        • Ratu lendir
        • Arnab
        • Rambutan
        • Jarang
        • Tikus
        • Skop Recon
        • Regal Liburan
        • Melepaskan burung merpati
        • Melepaskan Lantern
        • Peninggalan
        • Pek sumber
        • Burung panggang
        • Itik panggang
        • Tengkorak robot
        • Rock Golem
        • Banner Golem Rock
        • Ketua Golem Rock
        • Lobster Rock
        • Rolling Cactus
        • Kegembiraan diraja
        • Pelana
        • Set Safeman
        • Sakura Sapling
        • Baldi Sandcastle
        • Dada batu pasir
        • Perabot batu pasir
        • Kakitangan Sanguine
        • Kaki katak tumis
        • Bom Scarab
        • Ikan Scarab
        • Ikan Scorpio
        • Penyu Laut
        • Camar
        • Seahorse
        • Kotak tepi pantai
        • Benih Dunia Rahsia
        • Sarjan United Shield
        • Shadow Jousting Lance
        • Umpan hiu
        • Tumpukan Shell
        • Udang Po ‘Boy
        • Shroomerang
        • Bintang Shrub
        • Tengkorak tengkorak
        • Batu pasir yang licin
        • Dinding batu pasir yang licin
        • Smoothie kegelapan
        • Sulam Snake Charmer
        • Snapthorn
        • Melonjak lencana
        • Bata solar
        • Dinding bata solar
        • Perabot solar
        • Spaghetti
        • Balloon Slime Sparkle
        • Madu berkilau
        • Goggle Specter
        • Blok sarang labah -labah
        • Tembok sarang labah -labah
        • Perabot labah -labah
        • Bat spora
        • Spore Bat Bendera
        • Skeleton spora
        • Spore Skeleton Banner
        • Squirrel Hook
        • Stalker’s Quiver
        • Belimbing
        • Hairpin bintang
        • Set Puteri Bintang
        • Stardust bata
        • Dinding batu bata stardust
        • Perabot Stardust
        • Starlight
        • Stik
        • Lagu bintang
        • Bangku langkah
        • Bom kotoran melekit
        • Peti stok
        • Papak aksen batu
        • Tombak ribut
        • Super Star Shooter
        • Darah panas
        • Set superhero
        • Mata yang mencurigakan
        • Serpihan tablet
        • Tanda kayu yang teratur
        • Cawan teh
        • Teko
        • Terragrim
        • Boots Terraspark
        • Tempat hitam
        • Banner Pengantin
        • Thunder Zapper
        • Ribut petir
        • Pemasa
        • Petua
        • Titanium Crate
        • Bunny Town
        • Kucing bandar
        • Anjing bandar
        • Tank mainan
        • Payung tragis
        • Magnet harta karun
        • Pokok Globe
        • Smoothie tropika
        • Peluru tungsten
        • Penyu
        • Helmet Ultrabright
        • Universal Pylon
        • Kakitangan katak vampir
        • Banner Bunny Vicious
        • Banner Goldfish Vicious
        • Banner Penguin Vicious
        • Set Victoria Goth
        • Beg tidak sah
        • Void Vault
        • Gelatin yang tidak menentu
        • Bata vorteks
        • Dinding bata vorteks
        • Perabot vorteks
        • Banner mata mengembara
        • Ikan mata yang mengembara
        • Banner Ikan Mata Mengembara
        • Penari air
        • Cuaca Vane
        • Cambuk
        • Belon berangin
        • Hari berangin
        • Sayap
        • Sayap/es
        • Penyapu penyihir
        • Dunia dunia
        • Writhing kekal
        • Sapling Willow Kuning
        • Zenith
        • Zombie Merman
        • Banner Zombie Merman
        • Zoologist

        Entiti yang ditampal

        Nota []

        • Walaupun Re-Logic memanggil versi ini “1.4.0.1 “, mereka sebenarnya versi Terraria boleh dilaksanakan sebagai 1.4.0.0. Perkara yang sama berlaku untuk “1.4.0.2 “pelepasan.

        Trivia []

        • Bilangan hari antara pembebasan 1.3.5.3 dan pembebasan 1.4.0.1 adalah 1,117 hari, jangka masa terpanjang antara mana -mana dua Terraria . Sebagai perbandingan, masa antara pembebasan permainan dan pembebasan 1.2.4.1 adalah 1,096 hari.
        • Kemas kini ini juga memegang rekod untuk kebanyakan item yang ditambahkan dengan kemas kini tunggal dengan 1,113, mengalahkan 1.2 dengan 1,010.
        • Menurut senarai Sprite, item pertama yang akan ditambah ialah perayaan MK2, diikuti oleh perabot labah -labah.