50 permainan video terbaik abad ke -21 | Permainan | The Guardian, permainan apa yang hendak dimainkan di mudah alih – metacritic

Permainan apa yang hendak dimainkan di telefon bimbit

Contents

Ini bukan sekadar kisah seram yang menarik tentang supercop yang menyelamatkan anak perempuan presiden AS dari kultus Sepanyol. Dengan Resident Evil 4, pencipta siri seram survival Capcom, Shinji Mikami, sepenuhnya mengubah struktur dan gaya permainan, meninggalkan ketegangan perlahan-lambat gelaran asal yang memihak kepada tindakan mentah sementara (sangat penting) -Pera kamera ke perspektif over-the-bahu. Permainan ini menubuhkan era baru penembak orang ketiga.

50 permainan video terbaik abad ke -21

Kompleks karaoke mungkin agak biasa sekarang, tetapi kembali pada tahun 2004 menyanyi ke PlayStation adalah yang paling dekat dari kita yang boleh mendapatkan. Cakera Klasik Parti Singstar membentuk soundtrack Caterwauling kepada berjuta-juta perhimpunan pelajar, parti ayam dan Jumaat lima pint di seluruh Eropah selama lebih dari satu dekad. Seperti menari, ia memanfaatkan kegembiraan muzik pop yang berjangkit dengan cara yang boleh dimainkan oleh sesiapa sahaja.

49

Katamari Damacy (2004)

Karya yang tidak masuk akal di mana anda bermula dengan melancarkan pensil dan kulit epal dan akhirnya menyerap bangunan, pokok dan, akhirnya, kebanyakan planet dalam bola melekit besar anda, kerana mengapa tidak? Dari soundtrack berjangkit hingga “plot” yang gila, itu adalah kerja kegembiraan murni.

48

Perjalanan (2012)

Perjalanan

Journey adalah pengalaman bersama yang pendek dan bergerak yang muzik, palet warna evokatif dan permainan mudah datang bersama -sama kerana mereka hanya dapat dalam permainan, untuk kesan emosi yang kuat. Ia sering dipilih sebagai contoh permainan ur sebagai seni-termasuk oleh kurator di V & A, di mana ia berada di depan dan pusat di pameran baru-baru ini.

47

Ruang mati (2008)

Resident Evil bertemu Alien seolah -olah seperti padang permainan yang jelas bahawa ia luar biasa ia tidak direalisasikan sehingga tahun 2008. Di ruang mati, pemain menjadi jurutera rendah Isaac Clarke, yang mendapati dirinya menyiasat kapal “planet-retak” Ishimura selepas hubungan radio dengan kapal hilang. Kraf ini, tentu saja, dipenuhi dengan makhluk asing – nekromorf – yang menggunakan mayat mangsa manusia dengan cara yang mengerikan. Ini adalah perjalanan keseronokan bertahan hidup yang gelap, berdarah dan atmosfera.

46

Limbo (2010)

Limbo

Watak utama di sini adalah budak lelaki yang berlari dari kematian, atau mungkin sudah mati. Salah satu daripada beberapa permainan yang memulakan kebangkitan semula permainan indie-game tahun 2010, gaya monokrom Limbo dan masa berlalu yang agak singkat mempercepatkan usaha luar biasa dan kecenderungan yang masuk ke dalam penciptaannya, jelas dalam segala-galanya dari gerakan-gerakan yang jahat dari labah-labah gergasi hingga tepat Fizik yang menggerakkan teka -tekinya.

45

Kertas kerja (2013)

Anda adalah pegawai sempadan di negara yang dilanda perang di mana orang sentiasa berusaha menyeludupkan perkara yang melewati anda: dadah, senjata, ID dipalsukan. Tetapi bagaimana dengan ibu dan anak muda menggunakan pasport palsu untuk menyertai semula keluarga mereka? Atau pelarian yang tidak berdokumen yang boleh anda tolak sebagai pengganas yang mungkin, tetapi yang sebenarnya mungkin menjadi orang awam yang terdesak? Kertas, sila adalah ilustrasi yang kuat tentang bagaimana kita boleh menjadi complicit dalam sistem tidak berperikemanusiaan, dan cara permainan dapat menjemput kita untuk meneroka dilema etika yang kompleks.

44

Forza Horizon (2012)

Forza Horizon

Menggabungkan struktur dunia terbuka dengan tenaga perayaan muzik, Forza Horizon membuat permainan perlumbaan gaya arked menyeronokkan lagi. Mempunyai pemilihan kereta raksasa dan komponen multiplayer AI yang dibantu oleh AI, permainan ini direka bentuk hanya membiarkan pemain bersenang-senang, tidak kira apa yang mereka lakukan atau di mana mereka memandu. Barn mendapati dan tanda -tanda yang boleh dimusnahkan mendapat penjelajahan, sementara banyak cabaran memandu memberikan struktur dan cabaran. Ia adalah perlumbaan perlumbaan yang pelbagai dan pelbagai.

43

Liga Roket (2015)

“Bola Sepak, tetapi dengan Kereta Kawalan Jauh” adalah padang yang mungkin untuk Liga Roket, tetapi yang menjangkakan ia akan menjadi salah satu permainan multiplayer yang paling mahir dan berkekalan yang dikeluarkan dalam beberapa dekad? Liga Roket Elegant dan Ageless: mungkin masih akan dimainkan dalam 20 tahun, di ruang tamu dan dalam kejohanan.

42

Burnout 3: Takedown (2004)

Kriteria pemaju yang berpangkalan di Guildford membina siri pembakaran arcade yang memandu di sekitar dua prinsip: kelajuan dan gaya. Mengambil tempat melalui jalan-jalan bandar yang penuh lalu. Tajuk ketiga dalam siri ini menyempurnakan resipi, menambah ciri “takedown” yang menggalakkan pemain menghancurkan pesaing dari litar. Enjin fizik gerakan perlahan terperinci semakin meningkat setiap smash ke dalam seni.

41

Overwatch (2016)

Selepas bertahun-tahun, penembak ketenteraan penuh dengan macho spec-ops nobodies, Overwatch menyerbu ke adegan permainan dalam talian pada tahun 2016 seperti robot Kawaii robot gergasi yang menggunakan peluncur bom tangan merah jambu panas. Ini adalah permainan mengenai watak pahlawan yang luar biasa, menyertai pasukan dalam pertengkaran berasaskan pasukan yang dipeluwap. Tidak ada meratakan, tidak ada senjata yang dibuka; Ini semua mengenai menggabungkan keupayaan yang berbeza – dari blaster endotermik Mei kepada kakitangan penyembuhan Mercy – dengan cara yang berkesan. Dicintai untuk estetika, estetika berwarna-warni, Overwatch adalah jawapan Generasi Z ke Counter-Strike.

40

Gear of War 2 (2008)

Gear of War 2

Bayangkan filem perang fiksyen sains yang diarahkan oleh Kathryn Bigelow awal kerjaya. Sekarang bayangkan ia interaktif. Ini, pada dasarnya, adalah Gears of War, Blast Marine Blast-’em-up yang muktamad-permainan jadi macho, senapang mesinnya mempunyai gergaji. Tajuk kedua dalam siri ini memperbaiki sistem penutup, menambah senjata baru dan pergerakan menamatkan berdarah dan mengambil pertempuran ke penceroboh asing belalang. Ia sangat mendebarkan, kacau dan cantik dan, dengan mod permainan gergaji co-op yang cemerlang, ia mencipta cara baru untuk bermain dalam talian.

39

Tony Hawk’s Pro Skater 2 (2000)

Senang diingati oleh sesiapa sahaja yang mempunyai Playstation di bilik asrama mereka, ini mungkin merupakan permainan skateboarding terbaik di sekitar, dan belum banyak persaingan sejak (mungkin disebabkan kehadiran budaya yang semakin merosot sejak tahun 1990 -an). Ini adalah kapsul masa rock kolej yang bertenaga, gabungan skate yang tidak berkesudahan dan bermain-main dan bermain yang sangat menyeronokkan.

38

Super Smash Bros huru -hara (2001)

The 2018 Game Ultimate adalah, Ekspresi Ultimate Smash Bros ‘Maximalist Kecenderungan, dengan 74 aksara dan beratus -ratus rujukan kepada Nintendo History. Tetapi Melee adalah permainan yang menjadikan Nintendo’s Anything-Goes Brawler dari ruang tamu klasik menjadi perlawanan yang kompetitif. Ia masih merupakan permainan smash yang paling popular di kejohanan, indah seimbang dan sangat menyeronokkan.

37

Silent Hill 2 (2001)

Jawapan Konami kepada Resident Evil Ditched Zombie Shocks untuk Seram Psikologi. Tajuk kedua dalam siri ini adalah yang paling mengganggu. Permainan ini mengikuti kesedihan Everyman James Sunderland ketika dia tiba di bandar eponim mencari isterinya yang kononnya mati. Apa yang berikut adalah keturunan ke dalam disfungsi psikoseksual Sunderland, mimpi ngeri viscera jururawat undead, dummies tingkap animasi dan raksasa fetishistik gergasi, kepala piramid. Bercakap dengan seram Jepun dan pawagam eksploitasi, ia melemparkan mantra sombre ke atas semua yang bermain.

36

Spelunky (2008)

Spelunky

Permainan platform menyelam gua Derek Yu adalah menyeronokkan untuk bermain pada setiap larian, namun mungkin mengambil masa bertahun-tahun untuk menyelesaikannya. Setiap kali susunan makhluk gua yang berbeza, kemalangan malang dan geografi bermusuhan berkomplot untuk membawa pengembaraan anda ke dekat, dan hanya yang sangat mahir dan sangat bertuah akan sampai ke kedalaman. Walaupun selepas bertahun -tahun bermain, Spelunky memegang mistiknya.

35

Assassin’s Creed 2 (2009)

Assassin’s Creed yang asal menjanjikan pengembaraan sejarah yang kaya dengan overlay sci-fi yang menarik-Assassin’s Creed 2 sebenarnya menyampaikannya. Terletak dalam penghampiran terperinci Renaissance Itali, permainan ini melihat pembunuh yang menarik, Ezio Auditore da Firenze, mengambil Templar yang tidak sopan sambil menabrak orang -orang seperti Machiavelli dan Leonardo da Vinci. Struktur Permainan Freeform, jisim pencarian dan objektif sampingannya, bersama-sama dengan pelbagai kebolehan dan itemnya menetapkan pelan tindakan untuk reka bentuk permainan terbuka dunia moden.

34

Batman: Arkham Asylum (2009)

Gothic Monstrosity ... Batman: Arkham Asylum

Dengan skrip oleh penulis veteran Batman Paul Dini dan semua bakat suara utama dari siri animasi yang cemerlang, Arkham Asylum memancarkan kesahihan dari setiap piksel. Ini adalah Batman Frank Miller dan Christopher Nolan-gelap, berpintal dan ganas-dan ia sangat disedari sebagai pengembaraan tindakan orang ketiga. Pertempuran itu lancar dan memberi kuasa, takedowns senyap sangat memuaskan dan tetapan suaka adalah monstrositi Gothic yang luar biasa. Impian Kekasih Komik-Buku.

33

Battlefield 1942 (2002)

Dengan gelaran pertama dalam siri Battlefield, pemaju ilusi digital membawa pertempuran koperasi berskala besar dan keaslian sejarah kepada genre penembak dalam talian. Dua pasukan dari 32 pemain berjuang untuk menguasai persekitaran yang luas, mengambil titik kawalan dan kenderaan yang memerintah. Pertempuran beragam yang diperlukan pemain untuk menganggap peranan pelengkap, beberapa sniping dari jauh, yang lain berlari sebagai infantri. Kegembiraan serangan yang teratur yang baik untuk merasa seperti sesuatu yang benar-benar baru.

32

Call of Duty 4: Peperangan Moden (2007)

Call of Duty 4 Peperangan Moden

Membawa kecenderungan sinematik dan kelajuan letupan ke pasaran penembak ketenteraan, Call of Duty 2003 menyediakan pertarungan terhadap intensiti epik. Tetapi tidak sampai peperangan moden bahawa siri ini memberi impak besar, memperkenalkan mod dalam talian multiplayer yang inovatif yang menawarkan perkembangan watak bersama-sama dengan serangan mega tunggal yang boleh dikunci. Tambah animasi yang melepuh dan peta yang sengit, sesak, dan tidak hairanlah permainan ini menentukan pengalaman kematian dalam talian selama satu dekad.

31

Dewa Perang (2018)

God of War masih menetapkan bar untuk genre yang luas, bercerita interaktif secara visual. Membimbing Tuhan yang ganas dan anaknya yang lebih sensitif melalui tetapan dari mitologi Norse, anda akan melihat perkara -perkara yang mengambil nafas: mayat gergasi yang besar, beku di mana dia jatuh; alam selari elf ganas dan tasik yang tidak berkesudahan; peninggalan runtuh kepada tuhan -tuhan yang tidak hadir. Yang menyenangkan Thwock kapak Kratos kerana ia menyentuh tengkorak raksasa mitos yang menonjolkan permainan video yang paling hebat.

30

Shadow of the Colossus (2005)

Dalam meditasi ini mengenai sifat kesedihan yang mementingkan diri sendiri, seorang lelaki muda menetapkan untuk menjatuhkan gergasi pergunungan, sedih dan megah dengan harapan menghidupkan semula cinta yang hilang. Setiap colossus adalah teka -teki; Melengkapkan bulu lumut mereka dan menjunam pedang ke dalam kulit mereka, kita tidak lama lagi mengetahui bahawa usaha wira ini bukanlah apa yang kelihatannya. Halus dan mendalam, Shadow of the Colossus disiplin dalam arah bercerita dan artistik, dengan ruang yang cukup untuk refleksi di padang gurun yang suram dan indahnya.

29

Deus Ex (2000)

Menggabungkan penembak orang pertama dan peranan tindakan dengan teori konspirasi dunia dan mitos cyberpunk, pengembaraan sci-fi penetapan agenda Ion Storm adalah acara kebudayaan. Watak pemain, JC Denton, adalah ejen kerajaan “nano-augmented” yang ditangkap dalam labyrinthine, plot globe-stomping mengenai virus bioengineered dan teknologi asing. Terdapat berpuluh-puluh laluan melalui cerita, memberikan kebebasan yang luar biasa dan memberi inspirasi kepada komuniti kreatif pemodenan dan penulis fiksyen.

28

Sukan Wii (2006)

Diakses, inklusif dan menyeronokkan. Sukan Wii

Beberapa permainan telah dimainkan secara meluas seperti sukan Wii, dari bowling grannies hingga kanak -kanak yang bersemangat bermain tenis. Wii Sports adalah pengenalan dunia kepada Wii dan pengenalan seluruh generasi kepada Falsafah Reka Bentuk Permainan Nintendo: Diakses, Inklusif dan Hebat.

27

Wira gitar (2005)

Orang yang berdarah hangat tidak pernah bermimpi untuk menghancurkan solo gitar yang sempurna di atas panggung, bersenang-senang dalam pemujaan orang ramai baying? Sesiapa yang dilahirkan selepas tahun 1995, ternyata. Tetapi Guitar Hero adalah produk dari waktunya dan dipenuhi dengan cemerlang dengan fantasi bintang rock yang hampir-hampir-hampir, dengan soundtrack yang sempurna pada tahun 1970-an, 80-an dan 90-an kuasa batu, puluhan juta orang menggunakan gitar plastik di ruang tamu di dalam sebuah a beberapa tahun.

26

Kiri 4 mati (2008)

Penembak zombie dalam talian Co-op dengan sistem AI yang mengatur serangan musuh berdasarkan tindakan pemain, meninggalkan 4 orang mati sangat mendalam menjelang waktunya. Valve membina mekanik yang sangat baik di sekitar permainan kolaboratifnya, menggalakkan kerja berpasukan yang sangat taktikal, dan memuatkan dunia apokaliptiknya dengan raksasa yang cemerlang, seperti perokok lidah yang mengerikan dan penyihir lachrymose yang menakutkan. Ia akan menjalankan perniagaan yang luar biasa dalam dunia permainan moden yang terobsesi, anda.

25

ICO (2001)

Pereka Eksperimen Fumito Ueda membina pengembaraan yang tenang dan bijaksana ini di sekitar idea dua orang berpegangan tangan, yang merupakan watak utama dan Puteri Yorda yang dipenjara jika mereka melarikan diri dari penjara istana mereka. Menggunakan semua konvensyen permainan tindakan orang ketiga, ICO benar-benar mengenai ketakutan, kesendirian dan kemungkinan terbangun dengan membuat hubungan fizikal dengan manusia lain. Karya minimalis.

24

Yang terakhir antara kita (2013)

Sangat tidak dapat dilupakan. Yang terakhir antara kita

Apa yang kelihatan pertama seperti entri standard dalam kanon zombie-apocalypse yang luas permainan tidak lama lagi ternyata menjadi sesuatu yang lebih. Menonton hubungan antara bersedih, berseri-seri Joel dan dijaga tetapi remaja yang optimis Ellie berkembang ketika mereka mengembara Amerika yang merosakkan, merayap masa lalu yang mengganggu “clickers” dan datang bersemuka dengan orang-orang yang terdesak dan ganas membuat permainan yang luar biasa tidak dapat dilupakan Genre yang membosankan.

23

The Legend of Zelda: Majora’s Mask (2000)

Mungkin permainan Nintendo yang paling menggembirakan, Majora’s Mask juga merupakan salah satu yang paling kreatif, menjebak anda dalam gelung masa apokaliptik di mana bulan leering semakin dekat dengan bumi yang malang dan penyokongnya dengan ketakutan. Di sini, Link adalah seorang pahlawan yang tidak diketahui oleh siapa pun, setelah maju ke hadapan untuk menggagalkan kejahatan yang disebabkan oleh menelan dunia, sebelum dikembalikan ke tubuh zaman kanak -kanaknya dan ditinggalkan oleh sahabatnya yang satu -satunya. Struktur gelung masa dan suasana menakutkan tetap sedikit ditiru.

22

Mario Kart 8 (2014)

Fenomena Global ... Fortnite

Dilancarkan sebagai penembak zombie co-op yang dilupakan pada tahun 2017, pemaju Epic Games menyaksikan kejayaan Battlegrounds Player Unknown dan memutuskan untuk mewujudkan mod pertempuran Royale sendiri, menjemput 100 pemain untuk mendarat di sebuah pulau, kemudian melawannya sehingga hanya satu yang terselamat. Berwarna -warni, bodoh dan penuh dengan pakaian dan gerakan tarian berjangkit, Fortnite menjadi fenomena global, menarik lebih daripada 250m pemain. Ia telah dipaparkan dalam segala hal dari Fox News ke Avengers: Endgame dan menunjukkan beberapa tanda perlahan.

19

Grand Theft Auto IV (2008)

Niko Bellic datang ke New York yang ingin melarikan diri dari kehidupan jenayah yang telah diterajui di Eropah Timur – tetapi seperti dalam semua permainan auto kecurian yang besar, mimpi Amerika dengan cepat berubah menjadi masam, dan keganasan nihilistik ternyata menjadi satu -satunya bellic mata wang yang dapat berurusan dalam. GTA IV’s New York memukau, begitu terperinci dan penuh dengan kehidupan yang sukar untuk mempercayai ia dikuasakan oleh kod.

18

Penebusan Mati Merah 2 (2018)

Set-piece yang menakjubkan dan menarik perhatian ... Uncharted 2: Antara Pencuri

Wira gaya Indiana Jones Nathan Drake datang sendiri dalam sekuel pengembaraan sinematik yang menakjubkan ini. Dijalankan dengan tindakan yang menarik, lokasi eksotik dan tradisi yang menarik, di kalangan pencuri menubuhkan siri yang belum dipetakan di barisan hadapan reka bentuk permainan naratif bajet besar. Dari pembukaan kereta api yang rosak hingga akhir epik di tengah -tengah runtuhan kerajaan mitos Shambhala, kadarnya tidak membiarkan. Walaupun boomer bayi mempunyai kenangan nostalgia pada pawagam tindakan Sabtu-pagi, milenium telah belum dipetakan.

15

Residen Evil 4 (2005)

Ini bukan sekadar kisah seram yang menarik tentang supercop yang menyelamatkan anak perempuan presiden AS dari kultus Sepanyol. Dengan Resident Evil 4, pencipta siri seram survival Capcom, Shinji Mikami, sepenuhnya mengubah struktur dan gaya permainan, meninggalkan ketegangan perlahan-lambat gelaran asal yang memihak kepada tindakan mentah sementara (sangat penting) -Pera kamera ke perspektif over-the-bahu. Permainan ini menubuhkan era baru penembak orang ketiga.

14

Super Mario Odyssey (2017)

Selepas pengembaraan Galacticnya dalam permainan Super Mario Galaxy, Odyssey membawa tukang paip ceria kembali ke Bumi. Nah, bukan Bumi, tetapi sekumpulan planet serba lengkap yang berbeza yang menyediakan ruang yang cukup untuk imaginasi liar pereka Nintendo. Dari memiliki rantaian rantaian untuk mengikat di dalam graviti yang rendah, mengejar arnab atau perlumbaan yetis, Odyssey sangat bersemangat.

13

World of Warcraft (2004)

The Elder Scrolls V: Skyrim

Selama beberapa dekad, permainan telah bercita -cita untuk mewujudkan dunia fantasi yang memenuhi kehendak anda – dan Skyrim datang paling dekat. Walau bagaimanapun, plot yang tidak dapat dipertikaikan dan tidak dapat dipertikaikan, ia adalah taman permainan yang luar biasa di mana sihir, kata-kata dan senjata semuanya boleh digunakan terhadap penduduk dan raksasa yang mengisi alam utara yang disentuh salji, dan di mana subplot mengenai pembunuh, vampire, kehilangan peninggalan dan seribu perkara lain menanti pemain yang ingin tahu.

10

Bloodborne (2015)

Kerja -kerja seram yang luar biasa, Bloodborne menyerupai kota yang usang yang penduduknya, bukannya meninggalkan Tuhan, telah menjadi begitu terobsesi dengan semakin dekat dengan tuan -tuan Eldritch mereka bahawa mereka telah berpenyakit. Memburu makhluk Yharnam, usaha yang menggembirakan dan kadang -kadang menyakitkan, pemain mengungkap fiksyen yang sangat rumit, mengganggu darah, rentak dan kebodohan manusia. Ada pemandangan dan pergaduhan di darah yang tidak dapat dilupakan oleh pemain.

9

BioTerkejut (2007)

Terletak di Utopia Undersea yang ditakdirkan, Bioshock adalah penembak sebahagian, permainan peranan peranan, bahagian moral moral, pemain yang mendorong melalui usaha menghantui dan samar-samar untuk melepaskan keghairahan sambil mempelajari rahsia yang mengerikannya. Terkenal dengan antagonis ayah yang besar, pengubahsuaian genetik, seni bina art deco dan pereka Ken Levine’s Exploration of Objectivist Falsafah, permainan ini telah menjadi salah satu yang paling dibincangkan dan dibedah abad ini setakat ini setakat ini setakat ini.

8

Portal 2 (2011)

Portal 2

Membina asas -asas pepejal pendahulunya, sekuel Valve’s 2011 menambah naratif yang lebih terlibat kepada teka -teki fizik yang bijak, dengan sistem komputer yang kejam Glados memberikan penjelajahan manusia dan hubris yang lucu dan inventif tanpa henti dan inventif. Di sini, Makmal Aperture adalah pembinaan gergasi, hampir gothic, ludological, bilik penyelidikan yang pelik dan garis pengeluaran robotik penuh dengan jambatan dan laser cahaya. Ini adalah gabungan kerdil merah, 2001 dan maze kristal tidak ada yang tahu bahawa mereka sedang menunggu.

7

Halo: Pertempuran berkembang (2001)

Salah satu penembak pertama di mana makhluk asing berjuang kembali. Bermain halo hari ini, terutamanya pada penetapan kesukaran yang legenda, sangat mengagumkan betapa cepatnya mereka berbual -bual, perjanjian cackling dapat menghilangkan anda. Halo telah menimbulkan alam semesta yang dikasihi penembak ruang angkasa, tetapi ia adalah permainan pertama-dibebaskan pada masa ketika idea penembak orang pertama di konsol itu ketawa-yang menjadikan kesan terbesar.

6

Grand Theft Auto V (2013)

GTA 5

Dalam hal ini, produk hiburan terlaris sepanjang masa, Rockstar dengan susah payah mencipta pastiche pelik di California Selatan, dilihat melalui mata tiga protagonis yang tidak jelas: seorang gangster bersara yang keluarganya membencinya, seorang lelaki muda dari kota dalaman yang berusaha untuk berusaha Melarikan diri dengan kehidupan jenayah yang kelihatan sebelum ini, dan psikopat yang tinggal di treler yang ganas. Pandai, ketiga -tiga watak ini juga dengan mudah memisahkan keperibadian GTA yang berpecah: menggigit satire moden AS, bercerita filem, dan keganasan ganas arah.

5

The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

Ramai permainan menawarkan pilihan cetek antara kebaikan dan kejahatan, tetapi Witcher bertanya apa yang berlaku apabila anda terperangkap dalam gelombang sejarah dan politik yang berada di luar kawalan anda. Geralt of Rivia bukanlah seorang pahlawan; Dia hanya orang buangan, hadir pada masa yang teruk dalam sejarah alamnya. Ternyata cerita yang jauh lebih menarik dapat dijumpai apabila anda tidak sibuk dengan objektif yang mudah untuk menyelamatkan dunia.

4

Half-Life 2 (2004)

Anda hidup setiap saat ... Half-Life 2

Permainan video tidak kekurangan cerita pencerobohan asing tetapi Half-Life 2 sangat baik sehingga menjadikan keseluruhan konsep kelihatan segar dan menakutkan. Mengambil tempat beberapa tahun selepas yang asal, Gordon Freeman bangun untuk mencari bumi yang ditakluki sepenuhnya oleh pasukan gabungan – tetapi pergerakan rintangan sedang dibentuk. Teka -teki alam sekitar yang cerdik dan pistol graviti yang terkenal mengeksploitasi enjin fizik yang rumit untuk menjadikan dunia neraka ini merasa sahih. Anda benar -benar membenci musuh, anda hidup setiap saat. Salah satu permainan video naratif terbesar yang pernah dibuat.

3

Jiwa yang gelap (2011)

Anda mati, yang datang dengan beberapa kelebihan, tetapi sekurang -kurangnya anda tidak boleh mati lagi – tidak untuk kebaikan. Menjatuhkan anda ke dalam kitaran kematian dan kelahiran semula yang tidak pernah berakhir di dunia di mana hampir tidak ada yang masih bernafas, Jiwa Gelap menetapkan anda tanpa apa-apa dan membiarkan fantasi gelap yang terancamnya terungkap ketika anda melanda dan berjuang untuk bertahan. Intrigoratingly tidak kompromi dan berpengaruh, ia adalah permainan terobosan FromSoftware dan pengarah berwawasan Hidetaka Miyazaki. Walaupun dua lagi permainan jiwa gelap dan rakit peniru, masih tidak ada yang menyukainya.

2

Legenda Zelda: Nafas Wild (2017)

Melakukan untuk permainan dunia terbuka yang Half-Life 2 lakukan untuk penembak orang pertama, Nafas Liar air mata dan membuang semua perkara yang membuat penjelajahan sebuah tugas-senarai semak, penanda objektif, hutan ikon-untuk membuat jalan untuk pengembaraan yang benar. Nafas liar menghitung rasa ingin tahu, kecerdasan, penentuan nasib sendiri dan kepintaran, memberi anda seribu cara untuk menerapkannya. Wilderness yang sangat terbuka membuat permainan lain berasa seperti perjalanan kereta api kecil yang menarik dengan perbandingan.

1

Minecraft (2009)

Selusin pengalaman dalam satu ... minecraft

Coder Sweden Markus “Notch” Persson tidak mencipta konsep permainan bangunan berasaskan blok-Minecraft tiba sejurus selepas Tajuk Eksperimen Zach Barth Infiniminer. Walau bagaimanapun, pengasas Stockholm Studio Mojang mengambil idea permainan pembinaan seperti Lego yang berpusat di persekitaran yang dihasilkan secara prosedur dan menyempurnakannya. Asalnya dilancarkan sebagai kerja yang sedang berjalan pada musim panas tahun 2009, kata mengenai simulasi blocky yang luar biasa ini dengan cepat tersebar di forum permainan PC dan komuniti modders yang bersemangat mula berkumpul di sekitar projek, memuat turun versi Persson tetapi menambah peraturan dan grafik mereka sendiri. Dari awal Minecraft adalah usaha bersama – buruh cinta, dikongsi antara pencipta dan peminat.

Pada masa pembebasannya pada bulan November 2011, Minecraft sudah mempunyai 10 juta pemain berdaftar. Kemudian datang penukaran dari PC ke Xbox, PlayStation dan Telefon Pintar, membawa penonton baru. Permainan ini dibahagikan kepada dua pengalaman: mod survival di mana pemain terpaksa bertarung zombi dan labah -labah gergasi semasa perlombongan untuk sumber, dan mod kreatif di mana mereka diberi inventori tanpa had kayu, kaca dan batu blok untuk menumpukan pada kerajinan mereka sendiri bercita -cita tinggi projek.

Ini selalu menjadi elemen penting dalam kejayaan dan kepentingan Minecraft: ia adalah pengalaman sedozen dalam satu. Ini mengenai membuat model, tetapi juga penerokaan, pertempuran dan pengurusan sumber. Peserta boleh membina sendiri atau menyertai rakan, memperkenalkan bentuk baru kerjasama kreatif dalam talian. Menggunakan komponen batu merah permainan, yang membolehkan objek di dunia menjadi berkuasa elektrik, peminat mula membina mesin kompleks termasuk kalkulator kerja. Yang lain membina model skala USS Enterprise, Hogwarts dan King’s Landing. Galeri seni dan muzium mula mengambil perhatian. Tate Modern Model Pakar untuk mencipta versi karya seni moden di dunia Minecraft; Muzium British secara rasmi dicipta dalam permainan, seperti Hospital Ormond Street yang hebat.

Sepanjang dekad yang lalu, Minecraft telah menjadi hobi dan ruang sosial. Pelayan telah ditubuhkan untuk orang -orang di spektrum autistik, menyediakan cara penting untuk bertemu dan berkomunikasi dengan orang lain. Beratus -ratus sekolah di seluruh dunia Gunakan Edisi Pendidikan Minecraft untuk mengajar fizik, geologi, drama, seni, elektronik dan pertanian lestari. Capaian budaya dan pendidikan permainan sangat besar. Minecraft sangat penting dalam kebangkitan permainan selebriti YouTuber – dengan nama -nama seperti Stampycat dan Dantdm yang biasa berjuta -juta.

Dengan lebih daripada 175m salinan kini dijual pada pelbagai peranti dari telefon pintar ke alat dengar maya, Minecraft telah melampaui idea tentang permainan dan apa yang dapat mereka capai. Apabila anda memuatkan permainan, apa yang anda lakukan adalah terpulang kepada anda – ia memberi anda pengalaman yang anda mahukan, dan itu berbeza untuk semua orang. Tidak pernah ada pengalaman hiburan interaktif seperti itu. Pembuat permainan benar -benar percaya bahawa permainan video mempunyai kuasa – seperti sastera, pawagam dan seni – untuk mengubah kehidupan. Yang ini tidak dipersoalkan, ditunjukkan oleh. Berkali-kali.

Meneroka lebih lanjut mengenai topik ini

  • Budaya Terbaik Abad ke -21
  • Permainan
  • Permainan Tindakan
  • Permainan pengembaraan
  • Permainan permainan peranan
  • Permainan Strategi
  • Permainan menembak
  • ciri-ciri

Permainan apa yang hendak dimainkan di telefon bimbit

Cari permainan seterusnya anda untuk mana -mana platform. Penapis mengikut platform, genre, atau tahun pelepasan.

1. Dicey Dungeons

Menjadi dadu berjalan raksasa dan pertempuran hingga akhir penjara yang sentiasa berubah! Bolehkah anda melarikan diri dari keinginan wanita yang kejam? Dalam roguelike yang baru ini pantas dari Terry Cavanagh (Super Hexagon, VVVVVV), Chipzel, dan Marlowe Dobbe, anda akan melawan raksasa, mencari rampasan yang lebih baik, dan meningkatkan tahap pahlawan anda ketika anda bekerja bersama untuk menurunkan Dewi-Dewa Fortune , Lady Luck sendiri. Seimbang strategi anda yang dirancang dengan teliti terhadap yang tidak diketahui roll dadu.

2. Ketuhanan: Sin Asli II – Edisi Definitif

Tetapkan seribu tahun selepas permainan pertama, Ketuhan. Dalam Ketuhanan: Dosa Asal, Anda sedang mencari Sumber Sumber Terlarang. Sekarang, anda sendiri adalah Sourcerer: individu yang berbahaya yang kebolehannya memanggil makhluk dari kekosongan pencerobohan. Ilahi sudah mati dan kekosongan ada di mana -mana. Sourcerers dipersalahkan dan perintah ilahi memimpin pertuduhan terhadap ancaman: anda. Ditangkap dan dihantar ke Fort Joy, anda akan “sembuh” kuasa anda – tidak kira kosnya. Tetapi perintah itu mempunyai rahsia sendiri yang mungkin meragukan misi suci yang dipanggilnya. Semasa anda melarikan diri dari Fort Joy, anda menyedari bahawa jika dunia tetap tidak berdosa, ia akan dimakan oleh kekosongan.

3. Dunia Goo

[Wiiware] World of Goo adalah permainan teka -teki / pembinaan berasaskan fizik. Jutaan bola goo yang tinggal di dunia goo yang indah tidak tahu bahawa mereka berada dalam permainan, atau bahawa mereka sangat sedap. [Budak lelaki 2d]

4. Super Quickhook

Menakluk Eagle Mountain dengan bantuan cangkuk bergelut anda. Ayunan dan jalankan jalan anda melalui padang rumput, ladang frost, gua ais, gua gunung berapi, dan banyak lagi. Cari rahsia, rampasan, dan pertemuan khas. Perlumbaan Melawan Rakan Anda. Terokai landskap yang aman, atau cuba melampaui longsoran yang tidak berkesudahan. QuickHook menggabungkan nilai ulangan berat dengan pelbagai yang mendalam! Nilai Replay Berat – Cari rampasan untuk dibelanjakan untuk peningkatan watak dan peralatan – Buka kunci tahap mimpi ngeri, peralatan baru, dan topi yang lebih menarik – papan pendahulu dan statistik / pingat yang lancar untuk setiap peringkat – 66 pencapaian yang berbeza, kebanyakannya berdasarkan meneroka rahsia – sistem duel: Hantu perlumbaan rakan anda! – Mod rawak, tak terhingga: * bertahan dalam longsor yang menderu, tepat di belakang anda, selagi anda boleh. * Lebih dari 60 bahagian “mungkin” yang berbeza, kebanyakannya dengan laluan rahsia. * Ghost Race Rakan Anda untuk Menghantar Tahap Avalanche Peribadi Anda! Variety Deep – Landskap yang Berbeza – Setiap Tahap mempunyai cabaran tersendiri dan rahsia dan telur Paskah – penyesuaian watak: Pamerkan gear anda! – Kemas kini percuma yang menambah lebih banyak pencapaian, rahsia, dan peralatan – Tahap Perlumbaan/Eksplorasi Tangan * Tahap * 18 Tahap dengan pelbagai laluan dan kawasan tersembunyi, dengan lebih banyak tahap yang akan datang! *** Dalam kemas kini 1, sudah dihantar dan akan datang tidak lama lagi: – Kemas kini Kandungan: Empat semua peringkat baru, dipenuhi dengan kulat! Topi baru, cangkuk bergelut, rahsia, dan pencapaian! – Membuka kunci keperluan untuk tahap berkurang! Mengalahkan skor dev tidak lagi diperlukan untuk membuka kunci tahap mimpi ngeri. – Bug Berkaitan dengan Pembukaan Buka Kunci Tetap: Skor Avalanche 2000 tidak dimaksudkan untuk membuka kunci Burn Alley. Kini digunakan untuk membuka kunci tahap mimpi ngeri. – Gunakan OpenFeint untuk menyandarkan simpan anda, dalam menu Tetapan! Pindahkan sqh anda Simpan antara peranti! – Nilai Halaman AS Ditambah ke RocketCatalog. Kami cuba menjadikannya tidak menjengkelkan. Terdapat gambar gnome di sana. – “Pukul satu mimpi ngeri/pemaju skor beberapa kali” Bug tetap. – Tahap Kredit Interaktif!

5. Enam umur 2: Lampu keluar

Ansuran baru ini dalam Siri Six Ages adalah buku survival-survival yang menggabungkan fiksyen interaktif dan strategi berasaskan giliran. Dunia berakhir, dan kelangsungan hidup klan kecil anda bergantung pada bagaimana anda menguruskan hubungannya dengan tuhan -tuhan yang tinggal dan pengikut mereka. Keajaiban selalu memerlukan pengorbanan. Sekarang, rakyat anda memerlukannya lebih dari sebelumnya, tetapi kosnya juga lebih tinggi. Adakah patut membantu dewa -dewa kekacauan yang merosakkan untuk memastikan kelangsungan hidup anda sendiri?

6. Super Stickman Golf 3

Super Stickman Golf 3 penuh dengan kursus baru, UPS Power, Kad Koleksi, Mod Permainan, Multiplayer Madness dan Ton Kejutan Baru untuk Anda Temui. Ini putaran baru pada permainan klasik!

7. Vvvvvv

VVVVVV adalah platformer 2D gaya retro oleh Terry Cavanagh, pencipta berpuluh -puluh permainan percuma. Anda bermain sebagai pemimpin yang tidak berani dari pasukan dimensi meneroka saintis yang secara tidak sengaja terhempas, dan dipisahkan. Permainan ini melibatkan meneroka dunia pelik yang anda jumpai, dan menyatukan kembali rakan anda. Vvvvvv meneroka satu mekanik permainan mudah: anda tidak boleh melompat – sebaliknya, anda membalikkan graviti anda sendiri di tekan butang. Permainan ini memberi tumpuan kepada bermain dengan mekanik ini dengan pelbagai cara yang menarik. Permainan ini direka untuk tidak memancarkan kemajuan anda secara buatan. Di vvvvvv tidak ada kunci, tidak ada kuasa, tidak ada suis, tidak ada yang menghalang anda maju kecuali cabaran itu sendiri.

8. Gelembung kecil

Main dengan kelompok gelembung sabun yang licin dalam permainan teka -teki baru yang memukau ini. Pemenang lebih daripada sedozen anugerah permainan indie!

9. Meteorfall: Perjalanan

Meteorfall adalah Roguelike yang membina dek. Anda akan memilih kelas anda dari salah satu daripada empat pengembara yang unik, dan kemudian berangkat dengan dek yang terdiri daripada beberapa kad serangan asas. Sepanjang pengembaraan anda, anda akan dibentangkan dengan peluang untuk menambah kad baru yang kuat ke dek anda.

10. Aksi kereta jet

Aksi kereta jet adalah keseronokan, di atas, permainan memandu 3D, dengan lompatan besar-besaran, gelung pertengahan udara, platform terapung, jalan lingkaran, gerakan luar biasa dan persekitaran yang mustahil. **** Mod Play **** Permainan ini menampilkan dua mod main:*Platforming – Pemain menggerakkan kereta dari jalan ke jalan raya, melakukan aksi penyambung untuk sampai ke garisan penamat. * Jejak Masa – Pemain perlumbaan di sekitar litar penuh aksi untuk mengalahkan rekod pangkuan. Setiap mod permainan penuh penuh dengan kandungan tahap, meningkatkan kesukaran, melalui 25 tahap platform dan 11 tahap jejak masa. Ada kandungan yang cukup untuk permainan permainan yang panjang dan berkekalan. **** Kawalan **** Pengendalian kereta telah direka dari bawah untuk pecutan. Kawalannya mudah, tepat dan menyeronokkan. Begitu banyak sehingga pemain dapat memeluk tepi sudut, menggunakan jet dibantu kuasa-slaid, dan masih merasa sempurna dalam kawalan. Kereta itu juga mempunyai kawalan penerbangan pertengahan udara, yang membolehkan pemain menjatuhkan sudut penerbangan dan menyesuaikan kelajuan dengan udara. Rasanya sangat semula jadi dan kami percaya ia menjadi pengalaman memandu terbaik di iPhone setakat ini. **** Sambungan **** Stunt Car Jet menggunakan OpenFeint untuk Pilihan Lembaga Komuniti/Pemimpin. Oleh itu, mari kita lihat siapa pemain terbaik di dunia, kami berani!

11. N.O.V.A. – Perikatan Vanguard Orbit berhampiran

** IGN – Permainan Tindakan Terbaik Tahun Ini FPS Sci -Fi yang paling revolusioner untuk iPhone anda & ipod sentuh! Sertailah perjuangan untuk kelangsungan hidup manusia terhadap orang asing yang agresif yang dikenali sebagai hakim di Opera Ruang Immersive ini. Dengan Bumi tidak lagi dapat mengekalkan kehidupan, satelit buatan yang besar dipanggil “berhampiran orbital” dibina untuk orang hidup. Untuk melindungi diri mereka sendiri, orbital berhampiran bersatu untuk membentuk n.O.V.A., Perikatan Vanguard Orbit berhampiran. Sekarang, ancaman pelik telah muncul dari kegelapan ruang. Kapal Marin, dilaporkan hilang hanya seminggu yang lalu, tiba-tiba muncul semula dan menuju terus ke orbital berhampiran, mengabaikan semua komunikasi. Terhadap kehendaknya, wira marin yang bersara Kal Wardin secara paksa kembali ke tugas aktif untuk menghalang penghapusan manusia. N.O.V.A. – Berhampiran Orbit Vanguard Alliance menyediakan kandungan yang paling komprehensif yang terdapat di AppStore. Terjun ke pengalaman permainan yang tiada tandingan! Kempen pemain tunggal epik – 13 tahap gila – 5 persekitaran yang sangat berbeza, dari sebenar ke hutan fantasi, gunung salji, kapal angkasa, bunker, dan bandar asing – 6 senjata: senapang serangan, senapang patah, senapang sniper, pistol, roket, roket, roket, roket Pelancar dan Pistol Plasma – ditambah bom tangan & Turret Gun Mesin di Tahap tertentu – Drama yang sengit yang dikekalkan oleh sinematik peralihan dan suara watak berbilang pemain berbilang pemain – bermain secara tempatan atau dalam talian melalui Wi -Fi atau sambungan Bluetooth tempatan – 1-4 Pemain Deathmatch (1-2 pemain melalui sambungan Bluetooth) – 5 Peta yang berbeza – Main menentang rakan anda atau seluruh dunia melalui Gameloft Live! – Leaderboards di seluruh dunia dalam permainan & Di laman web rasmi, www.Dekat-Orbit-ALLIANCE-ALLIANCE.COM LEAP TEKNOLOGI – Persekitaran yang diberikan 3D penuh dipertingkatkan dengan grafik yang sangat terperinci – 3 skim kawalan – antara muka yang disesuaikan n.O.V.A., Perikatan Vanguard Orbit berhampiran, mahu anda menyokong perjuangan! Daftar di Twitter @nova_fps Lawati www.Dekat-Orbit-ALLIANCE-ALLIANCE.com untuk maklumat lanjut. ——————————————— Juga boleh didapati dari Gameloft Krismas ini: Pemandu, Tom Clancy’s h.A.W.X, Skater Nation dan James Cameron’s avatar

12. Iblast Moki

Ciri -ciri Versi Penuh: Pengalaman Jam Keseronokan dan Penemuan – 85 Tahap, termasuk beberapa tahap bos – Nikmati visual 7 dunia yang sama sekali berbeza dengan percubaan mekanik permainan mereka sendiri dengan fizik tan item yang berbeza – fizik realistik apabila anda meniup sesuatu – Banyak item yang berbeza untuk memanipulasi seperti tali, balon yang semakin meningkat, dan roda berputar berkongsi ciptaan anda – editor tahap yang dipaparkan sepenuhnya termasuk untuk membuat lebih banyak teka -teki – kongsi tahap anda dalam talian, bermain dan kadar kadar yang dicipta oleh pemain lain ditambah+ diaktifkan – tambahkan rakan, perlumbaan ke Bahagian atas papan pendahulu global untuk kemuliaan skor tinggi – Dapatkan anugerah dan gamerpoints di plus+, rangkaian permainan sosial percuma adakah anda meletupkan moki? – Lawati laman web kami, www.Godzilab-Games.com, lihat treler yang ada, ikuti kami di Twitter (Twitter.com/godzilab) dan tinggalkan komen di forum kami Iblast Moki disampaikan oleh Godzilab secara eksklusif untuk iPhone dan iPod Touch

13. Memerlukan Peralihan Kelajuan (Mudah Alih)

** Anugerah Emas 9/10 PocketGamer ** Fikirkan Cepat! Memandu lebih cepat! Mengalami permainan perlumbaan simulasi yang paling mendalam dan agresif yang pernah dilihat di iPhone® dan iPod Touch®. ______________________________________ Cepat melihat ciri -ciri: • Pandu 20 Kereta Awesome, termasuk BMW M3 GT2, Lamborghini Gallardo & Pagani Zonda • Akses kedua -dua Bluetooth Live dan Multiplayer WiFi Tempatan di 6 mod • Perlumbaan di 18 trek unik di lokasi antarabangsa yang menakjubkan (Chicago, London & Tokyo) • Lompat ke perlumbaan cepat atau menguasai litar dalam mod kerjaya • Pilih 3 Tetapan Kesukaran (Rookie, Pro atau Veteran) • Tenggelamkan diri anda dalam grafik 3D yang dipercepatkan berasaskan fizik dengan OpenGL ES 2.0 Integrasi ______________________________________ Dapatkan setiap perincian Litar Pro Pengalaman Skylines Sweeping Landskap Bandar… Memandu siang dan malam… Roar of Engines, The Squeal of Tayar, Kekurangan Perlanggaran. Dan di atas semua…kelajuan, kelajuan, dan lebih banyak kelajuan. Tidak ada yang diabaikan untuk menyampaikan pengalaman perlumbaan yang paling realistik yang mungkin. Ambil pelumba sebenar’Pandangan pandangan anda ke dalam pemandu’tempat duduk kereta prestasi mewah, dan melihat perlumbaan seperti itu. Dapatkan POV Hyper-Real di kokpit dalam kereta, serta perspektif kejam dinamik kemalangan pertama orang. Pastikan cengkaman anda semasa anda mendorong diri anda ke tepi. Jadikannya peribadi dalam mod multiplayer beralih ke wifi tempatan atau multiplayer Bluetooth tempatan di seluruh setengah mod. Padankan kemahiran perlumbaan anda terhadap pesaing peribadi anda, dan tunjukkan mereka yang benar -benar memiliki jalan. Pilih otot atau prestasi, atau kedua -duanya merebut roda kereta terpantas, paling hangat, dan paling berkuasa di dunia. Pilih dari pelbagai kereta yang memberi makan keperluan anda. Audi R8 4.2 FSI Quattro…..Porsche Cayman s….atau Subaru Impreza Wrx Sti… ia’s kekasih kereta’S fantasi di hujung jari anda. Menaik taraf, menyesuaikan, dan bersaing Peribadikan kereta anda’ciri prestasi dan gaya. Prestasi Tune yang baik dengan kelajuan tertinggi, pecutan, tayar, penggantungan dan peningkatan nitrous. Juga tambahkan butiran tersuai seperti spoiler, rim, pekerjaan cat khusus, dan kit badan. Bagaimana anda memandu adalah siapa anda dalam ekspresi muktamad pemandu sebenar’pengalaman, profil pemandu menjejaki evolusi anda sebagai pelumba dari acara ke acara. Anda membangunkan persona berdasarkan kemahiran, gaya, kadar kejayaan, titik profil, dan lencana anda. Agresif atau tepat? Apa jenis pemandu anda? Permainan akan memberitahu anda. ______________________________________ Lihat permainan menarik kami yang lain: Tetris®, The Sims™ 3, The Simpsons™ Arcade, monopoli & Madden NFL 10 oleh EA Sports™ Akan Datang™ Makhluk melawat kami: Eamobile.com Ikuti kami: Twitter.com/eamobile cari kami: Facebook.com/eamobile

14. Bastion

Bastion adalah tindakan RPG Borang Supergiant Games.

15. Perang Geometri 3: Dimensi

Lebih daripada lima puluh tahap pemain tunggal termasuk mod pengembaraan dan arked klasik. Grid 3D dan lebih dari sepuluh mod pertempuran termasuk pasifisme, raja dan claustrophobia. Empat drone sahabat yang berbeza seperti serangan, pengumpul, ram dan snipe. Mod multiplayer yang kompetitif dalam talian dan dalam talian.

16. Membalikkan legenda

Lepaskan kekuatan penumbuk, mantra dan senjata anda dalam pengembaraan berasaskan corak ini. Mengasah refleks anda dan menjadi satu dengan persekitaran kerana kelajuan dan irama menjadi sifat kedua. Main dengan wira yang kuat dan buka semua kebolehan dan rahsia mereka untuk membantu membuang musuh anda dengan lebih baik. Jangkau tanah baru dan jauh belum ditemui oleh rakan -rakan pelancong. Jadilah legenda membalikkan.

17. Legenda Grimrock

Legend of Grimrock adalah permainan merangkak penjara yang diilhamkan oleh Oldschool Classics of the Genre sementara masih membawa kelainan sendiri ke permainan. Permainan ini menampilkan kelangsungan hidup, pertempuran, sihir, teka-teki dan elemen bermain peranan. Pemain adalah tahanan yang dihukum mati dan diasingkan ke Gunung Grimrock yang terpencil kerana kejahatan yang tidak baik yang mungkin atau mungkin tidak dilakukan. Tanpa diketahui oleh penangkapannya, gunung itu penuh dengan terowong kuno dan penjara bawah tanah. Misi pemain adalah untuk membentuk satu pasukan dan melarikan diri dengan turun melalui gunung, tahap mengikut tahap. Semasa perjalanan pemain menemui teka -teki misteri, perangkap maut, makam kuno dan raksasa yang dahsyat ditinggalkan oleh tamadun yang hancur lama tewas sekarang. Ketahui lebih lanjut di http: // www.Grimrock.jaring

18. Anomali: Warzone Earth – Kempen Mudah Alih

Pemenang Anugerah Reka Bentuk Apple yang berprestij, Anomali Warzone Earth datang ke iOS dan menghidupkan pertahanan menara di kepalanya.Kali ini anda mengawal pasukan penyerang, mengikat skuad perisai anda terhadap menara yang merosakkan gerombolan asing. Berhati-hati memimpin skuad anda melalui pertahanan penceroboh, menghancurkan menara dan menara mereka dengan senjata khas dan kuasa-kuasa dalam pengalaman baru ini dalam kesalahan menara.Tekan petikan"Cukup luar biasa." — Toucharcade"Ini adalah inovator yang jarang berlaku dalam genre yang penuh dengan wannabes dan copycats.” — Pocketgamer“Anomali mempunyai visual yang hebat dengan rasa futuristik dan letupan yang luar biasa.” —Appadvice“Lupakan semua yang anda tahu mengenai permainan pertahanan menara, kerana di bumi perang anomali anda bermain sebagai tentera yang menyerang.” — Slaid ke sorotan Bumi Warzone Playanomaly• Mengalami formula pertahanan menara yang baru di mana anda’semula bahagian menyerang.• Menggunakan senjata khas untuk memecahkan pertahanan asing atau menggunakan stealth untuk tergelincir melalui tanpa cedera.• Fikirkan secara taktikal dan pilih skuad dan laluan yang betul untuk menjamin kejayaan.• Secara strategik mengumpulkan sumber untuk membeli dan menaik taraf unit baru dan lebih berkuasa.• Bermain berjam -jam berakhir dengan tiga mod permainan yang unik dan menarik.• Tenggelamkan diri anda dalam grafik canggih dan soundtrack atmosfera.Untuk maklumat lanjut atau sokongan, sila layari www.Chillingo.com

19. Perlumbaan sebenar 2

Bersedia untuk pengalaman perlumbaan pegang tangan yang paling menggembirakan! Mengawal 30 kereta berlesen secara rasmi, masing -masing dengan ciri -ciri prestasi yang unik. Rasa keseronokan tindakan perlumbaan yang sahih dalam grid 16-car yang luar biasa – yang pertama di iOS! + Kenali kereta terperinci dengan teliti termasuk 2010 Ford Shelby Mustang GT500, 2010 Nissan GT-R (R35) dan 2012 McLaren MP4-12C. Lihat senarai penuh di http: // firemint.com/r2. + Nikmati lebih dari 10 jam permainan dalam mod kerjaya yang besar dengan ujian masa, perlumbaan kepala ke kepala, penghapusan, tunggal ‘cawan’ perlumbaan, kelayakan dan kejohanan. Memenangi perlumbaan untuk membeli kereta baru dan merasakan perbezaan dengan peningkatan prestasi yang mempengaruhi pengendalian. Bekerja dengan cara anda dari rookie ke pro, atau hanya melompat ke perlumbaan cepat untuk keseronokan segera. + Ketahui siapa juara sebenar! Masukkan perlumbaan dalam talian 16 pemain yang dipadankan secara automatik. Berjumpa dengan rakan untuk 8 pemain perlumbaan WiFi tempatan. Bersaing di papan pendahulu global dalam ujian masa. + Perlumbaan di 15 lokasi yang indah, dengan 40 batu trek perlumbaan yang sangat terperinci, litar laju dan bandar termasuk perlumbaan senja dan malam. + Pilih pilihan kawalan sesuai dengan gaya peribadi anda. Dapatkan bendera berkekalan dengan intuitif dan mudah untuk menguasai kawalan atau mengambil perkara yang tidak dapat dilumpuhkan semua bantuan memandu. Tetapkan anti-skid, bantuan stereng dan sensitiviti, pecutan automatik atau manual dan tahap bantuan brek. Sentuh atau condong untuk mengarahkan. + Grafik dan fizik canggih yang dikuasakan oleh firemint’s eksklusif prestasi tinggi mint3d™ Enjin – Dioptimumkan untuk menolak teknologi paparan OpenGL ES2 dan Retina ke had, dan disesuaikan dengan pengalaman terbaik pada peranti lama. Mulakan enjin anda dan masuk ke pengalaman perlumbaan tangan terbaik – “Beli sekarang”, atau mengejutkan rakan dan “Hadiah aplikasi ini”! ————————————————————– ? Untuk maklumat lanjut atau sokongan sila layari http: // www.Firemint.com —————————————————————

20. Raiders Laut Utara

Ia menyerang musim. Rampasan Jalan Anda ke Viking Adventure dalam Penyesuaian Digital Permainan Papan Perlindungan Pekerja yang Memenangi Anugerah.

21. Punch Quest

Punch Quest adalah permainan pertempuran gaya arked, dikawal sepenuhnya oleh paip dengan ibu jari kiri dan kanan anda.Jab, Uppercut, Slam, dan sebaliknya memukul jalan anda melalui penjara bawah tanah yang penuh dengan raksasa, pilihan jalan bercabang, peristiwa yang jarang berlaku, dan tembikar rapuh.Ciri-ciri:- Buka kunci dan melengkapkan banyak kebolehan khas dan supermoves.- Naik dinosaur yang menembak laser keluar dari mulutnya.- Penyesuaian watak yang ditunjukkan pada papan skor rakan kami.- Menumbuk telur yang menjadikan anda menjadi gnome ajaib.- Adakah pencarian untuk mendapatkan topi yang sangat mewah.- Sistem kombo di mana anda melancarkan musuh antara satu sama lain dari seluruh peta.Punch Quest adalah kerjasama antara Rocketcat Games (Hook Champ, Mage Gauntlet) dan Madgarden (Saucelifter, Sword of Farggoal).