5 Pasukan Terbaik Untuk Yae Miko di Genshin Impak: Quicken, Hyperbloom, dan lain

Pasukan Yae Miko Terbaik di Genshin Impact

Bennett adalah watak yang bukan sahaja dapat menyembuhkan sekutu -sekutunya tetapi juga memancarkan duo elektro untuk meningkatkan output serangan mereka. Secara keseluruhannya, pasukan ini kuat untuk mengambil banyak musuh sekaligus dan untuk menyemarakkan duo elektro yang merugikan kerosakan untuk membolehkan mereka menangani peningkatan kerosakan.

5 Pasukan Terbaik Untuk Yae Miko di Genshin Impak: Quicken, Hyperbloom, dan Lain -lain Comps

Banner Rerun Pertama Ya Miko akan datang ke kesan Genshin dalam beberapa jam. Pemain akan berpeluang untuk mengharapkan sulung, suci suci yang mempunyai penglihatan elektro dan menggunakan pemangkin.

Sejak penampilan pertamanya lebih daripada lapan bulan yang lalu, masyarakat mempunyai peluang untuk mengujinya dan memutuskan senjata, artifak, dan komposisi pasukan yang paling sesuai dengannya. Artikel ini akan merangkumi barisan terbaik untuk Yae Miko di Genshin Impact.

Pasukan 5 Yae Miko di Genshin Impact 3.2

Yae Miko tidak dapat dinafikan salah satu watak elektro terbaik dalam impak Genshin, kerana dia dapat memenuhi banyak peranan dalam pelbagai pasukan, kecuali peranan penyembuhan. Bagi pemain yang kekurangan unit elektro dalam senarai mereka, mengorbankan beberapa primogem untuk mengharapkan sepanduknya berbaloi.

1) Pasukan yang memburukkan/Quicken (Yae + Nahida + Electro + Anemo)

Penambahan elemen dendro dalam kesan Genshin 3.0 telah membuat setiap watak elektro melangkah masuk dalam senarai, terutamanya yae miko. Sebagai unit yang boleh tinggal di lapangan atau menjadi pemohon elektro di luar lapangan, Miko sangat mengagumkan dalam pasukan yang memburukkan dengan bantuan watak elektro dan dendro lain.

Perlu diingat bahawa unit elektro kedua dalam pasukan adalah penting kerana Yae Miko memerlukan banyak tenaga untuk mengenakan pecah unsurnya, dan dengan dua watak elektro dalam pasukan, mereka dapat mengaktifkan resonans elektro yang akan menghasilkan lebih banyak zarah elemen elektro.

2) Pasukan Hyperbloom (Yae + Kokomi + Dendro + Anemo)

Selain daripada memburukkan lagi, Hyperbloom adalah reaksi unsur lain yang boleh dimanfaatkan. Dengan kemahiran elemennya yang boleh kekal di lapangan untuk masa yang lama, pelancong boleh beralih ke aksara dendro dan hidro untuk memohon unsur -unsur masing.

Hyperbloom biasanya hebat menentang sasaran tunggal kerana tembakan homing dari Dendro Bloom hanya menyerang satu musuh. Walau bagaimanapun, dengan bantuan aplikasi hidro dan dendro yang konsisten dari kokomi dan nahida, pemain boleh spam sebanyak banyak reaksi hyperbloom yang mereka mahukan.

3) Pasukan Sunfire (Yae + Raiden + Bennett + Jean)

Hanya kerana Dendro telah menarik perhatian kebanyakan pemain impak Genshin, ini tidak bermakna tindak balas elemen lain tidak berguna sekarang. Malah, reaksi yang lebih tua seperti Sunfire (Pyro & Anemo) masih berfungsi hebat menentang musuh kelas berat. Dalam pasukan ini, kedua -dua Yae Miko dan Raiden menyediakan electro aura untuk Jean dan unsur -unsurnya meletup untuk bertindak balas.

4) Pasukan Mono-Elektro (YAE + RAIDEN SHOGUN + SARA + ANEMO)

Pasukan Mono-Elektro tidak begitu dicari kerana pemain impak Genshin biasanya lebih berminat untuk mewujudkan reaksi unsur dan bukan hanya menggunakan satu elemen. Walau bagaimanapun, ia masih berdaya maju walaupun dalam jurang lingkaran endgame semasa.

Untuk memastikan rakan sepasukan hidup, disyorkan bahawa watak terakhir dalam pasukan adalah Jean kerana pecahnya unsurnya dapat menyembuhkan sekutu. Apabila dilengkapi dengan artifak Venerer Viridescent, dia dapat mengurangkan ketahanan unsur musuh untuk membantu pasukan menangani lebih banyak kerosakan elektro.

5) Pasukan yang dikenakan Elektro (YAE + Electro + Hydro + Anemo)

Pasukan terakhir yang membuatnya ke senarai adalah pasukan yang dikenakan elektro, satu lagi reaksi lama yang masih berdaya maju dalam permainan akhir, terutama terhadap kumpulan musuh. Variasi pasukan ini boleh menjadi tidak berkesudahan, dan pemain boleh praktikal menggunakan mana -mana unit yang mereka mahukan selagi ia berada dalam keperluan elemen.

Pasukan Yae Miko Terbaik di Genshin Impact

Pasukan terbaik untuk yae miko dalam kesan genshin

Patch terkini untuk Impak Genshin Menyampaikan kandungan baru, termasuk spanduk watak khas baru, kali ini memaparkan yae miko dan yoimiya. Dalam panduan ini, saya akan memberi tumpuan kepada Yae Miko dan pergi ke beberapa komposisi pasukan terbaik yang boleh anda gunakan dengannya.

Yae Miko adalah watak elektro 5 bintang yang sangat baik dan biasa Raiden Shogun. Dia kelihatan sangat keren, menyeronokkan dalam cerita, dan membungkus pukulan. Dia bermain dengan baik sebagai DPS elektro luar lapangan dengan menukar dan menubuhkan tiga totemnya yang kerap dan mempunyai jarak yang sangat baik. Dia juga mempunyai pecah yang cukup kuat.

Dia berfungsi sama seperti Fischl kerana dia boleh menubuhkan untuk menangani kerosakan luar lapangan yang berterusan dan kemudian beralih keluar. Kerana ini, dia sering dilihat sebagai pengganti untuk Fischl, tetapi saya dapati yae Miko bekerja dengan sangat baik bersama Fischl sebaliknya.

Pasukan terbaik untuk berlari dengan yae miko di Impak Genshin

Yae Miko agak memilih serba boleh. Dengan Electro Synergizing dengan baik dengan kedua -dua Hydro dan Dendro, yang merupakan unsur -unsur yang sangat kuat pada masa ini, terdapat banyak pilihan pasukan untuk yae miko. Saya akan meliputi yang terbaik yang saya dapati, tetapi ingat bahawa anda sentiasa boleh menyesuaikan komps agar sesuai dengan watak -watak yang anda miliki Impak Genshin.

Yae Tazer

Yae Miko – Fischl – Kokomi – Kazuha

Pasukan Yae Miko Terbaik di Genshin Impact - Pasukan Tazer

Tazer adalah komposisi klasik yang memaparkan watak elektro, hidro, dan anemo. Yae Miko mengambil lebih banyak peranan di lapangan dalam pasukan ini untuk memacu kerosakan. Dengan berbuat demikian, dia dengan berkesan mengenakan Fischl supaya Fischl dapat menggunakannya secara teratur dan membuatnya biasa, Oz, di lapangan yang menangani banyak kerosakan. Kokomi adalah penyokong hidro dan penyembuh dalam pasukan ini; Memiliki dia mengisi kedua-dua peranan membuka ruang untuk penampan yang kuat dan sokongan berat badan seperti Kazuha juga. Jika anda tidak mempunyai kokomi atau kazuha, anda boleh mencuba Barbara dan sukrosa sebagai alternatif.

YAE OVERVAPE

Yae Miko – Raiden Shogun – Bennett – Kazuha
Yae Miko dan Raiden berkumpul seperti dua kacang dalam pod. Kemahiran dan masa mereka sangat sinergi sehingga terasa hebat bermain bersama -sama dan juga bagus memandangkan mereka adalah kawan terbaik dalam tradisi. Buffer Extraordinaire Bennett Membawa Pyro, Penyembuhan, dan Kerosakan Buffs kepada Pasukan, Dan Kazuha Boleh Menghancurkan Dewan Elektrik yang Berhati -hati Seperti Dewa Vape Sejati. Pasukan ini sangat kuat, tetapi anda boleh menukar kazuha untuk sukrosa jika diperlukan.

Ya memburukkan lagi

Yae Miko – Fischl – Baizhu – Kazuha
Memburukkan pasukan telah melakukan yang sangat baik di jurang akhir -akhir ini, dan Baizhu adalah sebahagian besar daripada ini. Sekiranya anda dapat menarik Baizhu dalam 3.6, kemudian juga mengambil yae miko di sini boleh menjadi pilihan yang bagus kerana aplikasi dendronya adalah tahap yang sempurna untuk membolehkan memburukkan lagi. Ia tidak terlalu menguasai permohonan (seperti Nahida), jadi ia membolehkan Yae Miko dan Fischl sentiasa mencetuskan memburukkan. Plus, penyembuhan terkemuka Baizhu dan gangguan perisai/kerosakan yang baik menjadikannya sempurna dalam pasukan ini. Kazuha adalah pilihan flex tetapi, seperti biasa, berfungsi dengan baik dalam kebanyakan pasukan dan tidak terkecuali di sini dengan kit kuatnya.

Yae mekar cepat

Yae Miko – Nahida – Kokomi – Kazuha
Bloom cepat adalah varian hiperbloom yang juga berfungsi dengan baik. Nahida menubuhkan aplikasi Dendro dan memancarkan pasukan, Kokomi memohon hidro dan menyebabkan mekar bertelur, yae miko menjatuhkan totemnya yang menembak musuh dan mekar yang mencetuskan hiperbloom, dan kemudian Kazuha dapat berputar elektro dan membantu mencetuskan cepat. Anda boleh menggantikan kazuha dengan sukrosa atau elektro atau hidro kedua seperti raiden, fischl, yelan, atau xingqiu. Mana -mana pilihan tersebut akan berfungsi dengan baik.

Yang merangkumi pasukan terbaik untuk yae miko di Impak Genshin . Heclecfully cadangan ini memberi anda beberapa idea yang baik untuk pasukan yang boleh anda bina di sekitar yae miko jika anda berjaya menarik dia patch ini! Dan jika anda mencari lebih banyak pasukan Comps agar sesuai dengan watak -watak lain, pastikan anda melihat melalui arkib kami.

Mengenai Pengarang

Alex Berry

Alex Berry adalah penyumbang bebas di The Escapist. Alex telah menulis mengenai permainan selama kurang dari setahun tetapi benar -benar menikmatinya. Setelah bekerja dalam pemasaran sebagai peranan utamanya, dia bukan orang asing untuk menulis secara kreatif. Liputannya berkisar dari lucu mengambil permainan terkini kepada sekumpulan kandungan panduan. Alex adalah bicu semua perdagangan ketika datang ke permainan, bermain hampir setiap tajuk baru yang menunjukkan janji. Dari RPG ke penembak, sepanjang perjalanan ke permainan sukan, dia memainkan semuanya, walaupun dia mempunyai tempat yang lembut untuk RPG berasaskan giliran setelah memulakan perjalanan permainannya dengan salinan Pokémon Red pada Game Boy yang asal. Alex mempunyai ijazah sarjana dalam perniagaan dan terpesona oleh ekonomi permainan dalam talian, sering menghabiskan banyak masa mencari cara untuk memaksimumkan kekayaan dalam permainan ini (tetapi dia harus benar -benar melakukan itu dalam kehidupan sebenar).

Pasukan Terbaik Untuk Yae Miko di Genshin Impact

Karakter Electro Bow Kitsune Ya Miko Genshin Impact Hanya watak pemangkin elektro lima bintang yang menjadikannya watak penting untuk barisan pasukan yang ideal. Yae Miko adalah peniaga kerosakan yang kukuh, tetapi kebolehannya akan berfungsi dengan baik apabila pemain membina pasukan terbaik dengan membina keseluruhan komposisi di sekelilingnya.

Untuk mempunyai pasukan yang kuat dan dinamik yang dapat mengambil sebarang cabaran di Teyvat, penting untuk memulakan dengan memilih artifak terbaik dan senjata terbaik untuk setiap watak individu, termasuk miko, dan juga bekerja untuk meratakan mereka.

Sukar untuk mengukur bagaimana watak -watak akan dilakukan dalam peperangan sehingga mereka mempunyai binaan yang kukuh dan mampu dimainkan sepenuhnya, jadi bekerja untuk membina yae miko up penting untuk belajar bagaimana dia berfungsi.

Walaupun yae miko pepejal pada apa yang dia lakukan, dia bukan watak yang serba boleh atau dinamik. Ini bermakna pemain perlu menyusun strategi tentang pasukan Yae Miko membina dengan teliti kerana dia memerlukan binaan yang sangat spesifik untuk bersinar dalam pertempuran.

Pasukan Yae Miko terbaik di Genshin

Yae Miko dimaksudkan untuk bermain sebagai kekuatan pengeditan kerosakan sekunder pada pasukan apa pun yang diletakkannya. Pemain juga boleh menggunakannya dalam peranan kerosakan utama, tetapi ini tidak dimaksudkan untuknya sehingga dia tidak berfungsi dengan baik dalam peranan ini. Jauh lebih berkesan untuk menggunakan watak yang berbeza yang dimaksudkan untuk menjadi peniaga kerosakan utama sebagai yang utama, walaupun mereka adalah watak empat bintang.

Walaupun Yae Miko adalah peniaga kerosakan pepejal, dia juga mempunyai sistem turret yang kompleks yang memberikan wataknya cukup keluk pembelajaran. Malah pemain yang telah memilikinya untuk masa yang lama mungkin masih berjuang untuk menggunakan keupayaan ini kerana ia memerlukan ketepatan yang sangat besar.

Pemain yang memilih untuk menggunakan Electro Kitsune mungkin akan mendapati dia boleh menjadi agak rumit dan mungkin mahu memilih watak-watak yang mudah dimainkan untuk bergabung dengannya dalam pertempuran sehingga hanya satu watak yang akan menjadi kompleks untuk mengurus.

Mengambil kira skillset Yae Miko dan peranan yang dimaksudkan untuk berfungsi, garis besar untuk pasukan terbaiknya akan kelihatan seperti watak elektro adalah seperti berikut:

 • Ahli pasukan pertama harus menjadi peniaga kerosakan utama yang bermain dengan baik dengan elemen elektro. Mereka harus menjadi watak yang boleh menghabiskan masa yang paling banyak di medan perang, tetapi semasa cooldown mereka, akan mendapat manfaat daripada yae miko melangkah masuk.
 • Ahli pasukan kedua ialah Yae Miko, yang merupakan unit pengeditan kerosakan sekunder di dalam pasukan dan akan berada di medan perang sementara kebolehan peniaga kerosakan utama berada di Cooldown. Dia harus menjadi orang yang membelanjakan jumlah masa kedua tertinggi di medan perang, tetapi ini mungkin berbeza-beza bergantung kepada watak-watak yang bergabung dengannya.
 • Ahli pasukan ketiga harus menjadi watak sokongan yang dapat membantu menubuhkan reaksi elemen yang kuat, memelihara seluruh pasukan, memberikan perisai, sembuh jika diperlukan, dan sebaliknya berada di sana untuk membantu meningkatkan semua aspek sekutu mereka. Sukar untuk mendapatkan hanya satu watak yang dapat melaksanakan semua aspek sokongan ini, jadi pemain sebaliknya perlu memberi tumpuan kepada mana -mana yang mereka percaya sesuai dengan pasukan mereka. Untuk yae miko, ini secara umumnya bermaksud mengutamakan mencapai watak yang dapat memberikan reaksi buffs dan unsur -unsur untuk meningkatkan serangan peniaga utama dan kerosakan utama.
 • Ahli pasukan keempat boleh menjadi watak yang mana -mana tetapi harus membantu melengkapkan seluruh pasukan dan mengisi jurang apa pun yang hilang. Pemain yang merasakan bahawa mereka memerlukan lebih banyak sokongan harus mencari watak yang dapat memberikan sokongan mereka yang lain sementara mereka yang mencari lebih banyak kerosakan mungkin ingin mencari elemen lain yang dapat menghasilkan lebih banyak reaksi untuk menangani lebih banyak kerosakan secara keseluruhan.

Komposisi Pasukan Yae Miko Terbaik di Genshin

Dunia yang luas di Teyvat mempunyai senarai watak -watak yang boleh dimainkan dan sentiasa berkembang di atasnya. Ini bermakna barisan pasukan terbaik untuk mana -mana perekrut akan berubah dari masa ke masa, tetapi buat masa ini, ya miko mempunyai bilangan pilihan pepejal yang cukup terhad.

Beberapa watak terbaik yang bermain dengan baik dengan yae miko dalam pelbagai barisan pasukan adalah seperti berikut.

 • Karakter Pemangkin Dendro Lima Bintang Nahida
 • Watak polearm elektro lima bintang Raiden Shogun
 • Yelan Bow Bow Star Yelan
 • Watak pedang anemo lima bintang Kaedehara Kazuha
 • Watak pemangkin hidro lima bintang sangitiya kokomi
 • Watak polearm geo lima bintang zhongli
 • Karakter Pedang Anemo Lima Bintang Jean
 • Tartaglia Bow Hydro Bow Star Tartaglia
 • Fischl watak electro bow empat bintang
 • Watak pedang pyro empat bintang Bennett

Watak -watak ini dapat dicampur dengan pelbagai cara bergantung pada setiap permainan pemain individu dan apa yang mereka dapati berfungsi dengan baik. Pemain mencari beberapa idea untuk membina pasukan Yae Miko mereka dapat menarik inspirasi dari barisan yang kuat berikut.

1) Yae Miko, Nahida, Yelan, dan Sangonomiya Kokomi

Pasukan ini adalah kuasa besar di sekeliling dan boleh dimainkan hanya kira-kira namun pemain melihat patut kerana ia mempunyai beberapa watak yang paling serba boleh di semua Teyvat. Yae Miko mungkin watak yang agak tidak fleksibel, tetapi mengelilinginya dengan ketiga -tiga rekrut ini adalah pilihan yang kukuh kerana mereka sangat dinamik dan boleh membuat keputusan untuk Yae Miko.

Salah satu aspek terkuat dalam pasukan ini adalah bagaimana mereka dapat menimbulkan reaksi unsur mekar, yang diaktifkan dengan menggabungkan elemen dendro Nahida dengan unsur hidro Yelan atau Kokomi. Kemudian, ya miko dapat digunakan untuk memohon elektro untuk kemudiannya beralih ke reaksi elemen hyperbloom.

2) Yae Miko, Raiden Shogun, Kaedehara Kazuha, dan Nahida

Gabungan Dendro dan Electro adalah daya berbahaya bagi musuh yang bersentuhan dengan mereka. Oleh sebab itu, salah satu cara terbaik untuk menguatkan kebolehan Yae Miko adalah untuk memastikan dia mempunyai watak dendro pada pasukan dengannya.

Nahida adalah salah satu daripada Genshin Watak terbaik secara keseluruhan dengan kedua -dua fleksibiliti yang mengagumkan dan output kerosakan yang besar, yang menjadikannya pilihan terbaik untuk digunakan bersama yae miko. Pemain yang belum memperoleh Nahida tetapi sebaliknya boleh menggunakan watak pedang lima bintang Ahiitham atau watak pemangkin lima bintang Baizhu untuk hasil terbaik. Watak Dendro Bow Lima Bintang Tighnari, watak Dendro Bow Collei empat bintang, atau versi Dendro pengembara juga merupakan pengganti yang berkesan tetapi tidak begitu kuat.

Barisan pasukan ini terutamanya memberi tumpuan kepada reaksi unsur yang cepat dan memburukkan lagi, tetapi berfungsi dengan baik secara keseluruhan di luar reaksi ini.

Pasukan ini sepenuhnya terdiri daripada watak lima bintang dan agak sukar diperoleh, tetapi pemain juga boleh menggantikan watak-watak seperti Raiden Shogun dengan watak elektro lain seperti watak Electro Sword empat bintang Kuki Shinobu atau watak electro bow Fischl dan Fischl Boleh menggantikan Kazuha dengan watak anemo lain seperti watak pemangkin anemo empat bintang, watak pedang anemo lima bintang, atau watak Anemo Claymore empat bintang Sayu.

3) Yae Miko, Raiden Shogun, Kaedehara Kazuha, dan Bennett

Duo dinamik Yae Miko dan Raiden Shogun kembali sekali lagi dalam barisan pasukan ini yang menempatkan mereka bersama Kazuha dan Bennett, yang merupakan dua watak sokongan terkuat di Genshin.

Kazuha adalah pasukan anemo yang tidak dapat ditandingi yang mempunyai kebolehan mengawal orang ramai yang sangat kuat yang akan membolehkannya membantu membongkar musuh untuk watak-watak elektro untuk kemudian mengalahkan. Dia juga boleh menimbulkan kerosakan unsur yang ditangani oleh bahagian dan unit sokongan yang umumnya kuat.

Bennett adalah watak yang bukan sahaja dapat menyembuhkan sekutu -sekutunya tetapi juga memancarkan duo elektro untuk meningkatkan output serangan mereka. Secara keseluruhannya, pasukan ini kuat untuk mengambil banyak musuh sekaligus dan untuk menyemarakkan duo elektro yang merugikan kerosakan untuk membolehkan mereka menangani peningkatan kerosakan.

4) Yae Miko, Nahida, Zhongli, dan Fischl

Barisan pasukan ini dibina di sekitar reaksi elemen pemangkin. Nahida akan dijalankan sebagai peniaga kerosakan utama dalam pasukan ini dengan kedua -dua Yae Miko dan Fischl memohon kebolehan elektro mereka di antara kemahiran Nahida untuk menyediakan elektro yang konsisten kepada musuh sepanjang masa.

Berurusan dengan banyak elektro boleh berbahaya, jadi Zhongli adalah pilihan yang sangat baik untuk ahli pasukan akhir kerana kebolehan perisai yang tidak dapat ditandingi yang akan membantu melindungi elemen elektro dan lain -lain. Zhongli juga merupakan watak dan fungsi sokongan yang kuat di sekelilingnya dengan sempurna di kalangan watak-watak ini.

5) Yae Miko, Raiden Shogun, Jean, dan Tartaglia

Duo Yae Miko dan Raiden Shogun adalah satu yang sangat kuat dan merupakan gabungan semua pemain harus cuba untuk mengira barisan pasukan mereka jika mereka dapat memperoleh kedua-dua watak bintang lima. Raiden Shogun adalah watak terbaik untuk mempunyai bersama Yae Miko, jadi hampir mana -mana barisan pasukan yang hebat untuk Electro Kitsune juga termasuk Electro Archon.

Barisan ini terutamanya memberi tumpuan kepada reaksi elemen yang dikenakan elektro yang dicipta dengan menyikat sama ada Yae Miko atau elemen elektro Raiden Shogun dengan elemen hidro Tartaglia.

Jean adalah watak sokongan serba boleh di sekeliling yang mampu membantu membuat reaksi elemen anemo dan juga penyembuh yang kuat. Dia juga merupakan watak yang mudah untuk dimainkan dan sentiasa konsisten kuat, yang menjadikannya watak yang hebat untuk bermain bersama dengan skillet Yae Miko yang lebih kompleks.

Walaupun Jean adalah seorang rekrut yang hebat, pemain juga boleh menukarnya untuk watak sokongan lain jika mereka mendapati bahawa yang lain akan lebih sesuai dengan keperluan mereka seperti watak pedang anemo lima bintang Kazuha atau watak pemangkin anemo empat bintang sukrosa. Sekiranya perlu, pemain juga boleh menukar Raiden Shogun untuk watak-watak seperti watak Electro Bow Fischl dan Tartaglia empat bintang untuk watak pedang empat bintang xingqiu.

Watak elektro kini tersedia untuk pemain untuk merekrut pada larian keempat “Everbloom Violet” yang menampilkan sepanduk. Larian sepanduk terakhirnya berada di dec. 2022, jadi pemain yang berharap untuk merekrut kitsune akan mahu menariknya sebelum sepanduknya berakhir pada 13 Jun kerana kemungkinan besar sebelum dia kembali ke Teyvat sekali lagi.

Kami mengumpulkan maklumat ini dengan bermain Genshin Impact Version 3.7 “Duel! Sidang Kemuncak Summoners ‘!”Pada PC.

Penulis Kakitangan di Dot Esports terutamanya meliputi Minecraft, Genshin Impact, MC Championship (MCC), Disney Dreamlight Valley, Games Gaming, dan Streaming. Dia telah menulis dan bermain sepanjang hayatnya dan kini menghabiskan waktunya menggabungkan kedua -duanya. Kacee lulus dari San Diego State University pada tahun 2021 dengan Ijazah Sarjana Muda dalam Bahasa Inggeris dan Sijil Pengeditan dan Penerbitan Kreatif. Dia kemudian menyertai dot eSports sebagai penulis lepas pada tahun 2022 sebelum beralih kepada penulis kakitangan pada tahun 2023. Di masa lapangnya, dia suka membeli lebih banyak buku daripada dia boleh membaca, bermain bersendirian atau dengan rakan -rakan, minum terlalu banyak teh, berjuang untuk bersaing dengan semua streamer yang dia suka menonton, menghadiri konsert, fangirling melalui filem dan televisyen, mendengar untuk muzik, dan menghabiskan masa bersama keluarganya, kawan, dan haiwan peliharaan, yang merupakan bahagian paling penting di dunia.