5 kegunaan teratas anvils di minecraft, mekanik anvil – wiki minecraft

Minecraft Wiki

Persamaan untuk mengira pesona adalah seperti berikut:

5 kegunaan teratas anvils dalam minecraft

Dalam sejarah panjang Minecraft, pemain telah melihat penambahan banyak blok. Setiap kemas kini menambah blok baru tetapi pemaju pastikan mereka tidak mencuri tujuan blok yang sudah ada, seperti relau dan anvil.

Anvils adalah salah satu blok tertua dalam minecraft. Mereka telah tersedia dalam permainan sejak versi Indev. Pada awal permainan, pemain akan merasa sukar untuk membuat anvil kerana ia boleh menjadi sangat mahal.

Untuk membuat satu anvil, pemain memerlukan sejumlah tiga blok besi dan empat jongkong besi. Walaupun ia mahal, anvils tidak dapat digunakan selama -lamanya. Setelah menggunakannya sekitar 25 kali, anvil akan rosak secara automatik. Pemain mesti memastikan mereka tidak membuang -buang anvil mereka semasa permainan awal, di mana besi sukar untuk mendapatkan.

Kegunaan anvils dalam minecraft

5) Menamakan semula item

Pemain boleh menggunakan anvils untuk menamakan semula item dalam minecraft. Biasanya, anvils digunakan untuk menamakan semula tag nama. Walau bagaimanapun, pemain boleh menggunakannya untuk menamakan semula barang. Ingat, barang yang dinamakan secara berbeza tidak boleh disusun dengan barang lain walaupun mereka adalah jenis yang sama.

Pemain boleh menamakan semula dada atau shulkers untuk mengingati apa yang mereka gunakan untuk menyimpan. Item yang dinamakan semula juga digunakan dalam penyusun item dan alat ganti Redstone yang lain.

4) Pencapaian Wizard Organisasi

Terdapat pencapaian untuk hampir semua perkara dalam edisi Minecraft Bedrock. Selepas mendapatkan kotak Shulker, pemain boleh mendapatkan pencapaian mudah yang disebut Wizard Organisasi dengan menamakan semula kotak Shulker di Anvil.

3) Menggabungkan barang dan membaikinya tanpa kehilangan pesona

Item terpesona boleh digabungkan dalam menu kerajinan, tetapi itu hanya akan membaiki ketahanan dan memadam pesona. Pemain boleh menggunakan anvils untuk menggabungkan terpesona tanpa kehilangan pesona.

Contohnya, anggap pemain menggabungkan pickaxe berlian yang mempunyai kecekapan II dan uncreaking III dengan pickaxe berlian yang mempunyai kecekapan II dan membaiki. Dalam hal ini, mereka akan mendapat pickaxe dengan kecekapan III, mending dan unbreaking III.

Begitu juga, pemain juga boleh membaiki barangan mereka di Anvils. Elytras boleh diperbaiki menggunakan membran hantu di minecraft. Pemain boleh membaiki gear netherite mereka dengan menambahkan ingot netherite. Walau bagaimanapun, lebih baik menggunakan memperbaiki perkara dalam minecraft.

2) Merosakkan pemain

Anvils adalah blok yang terkena graviti seperti pasir, kerikil, serbuk konkrit, dan lain-lain. Tidak seperti blok yang terkena graviti lain, anvils melakukan kerosakan segera kepada entiti yang jatuh. Pemain boleh menggunakan anvils untuk membunuh perusuh atau pemain lain dengan cara yang kreatif.

1) Menggunakan buku terpesona untuk mendapatkan beberapa pesona

Buku terpesona adalah cara yang paling biasa untuk memikat barang -barang di minecraft. Pemain perlu menggunakan anvil untuk mempesona gear mereka dengan buku terpesona. Pemain boleh memohon beberapa pesona pada peralatan mereka dengan anvil, sedangkan meja yang mempesona hanya boleh memohon pesona sekali.

Catatan: Artikel ini mencerminkan pandangan penulis.

Minecraft Wiki

Ikuti wiki minecraft pada perselisihan atau halaman media sosial kami!

Tidak mempunyai akaun?

Minecraft Wiki

Mekanik Anvil

Artikel ini mengenai mekanik semasa. Untuk mekanik anvil sebelum 1.8, lihat Mekanik Anvil/Sebelum 1.8.

Anvil2

Halaman ini menerangkan mekanik anvil. Anvil ini digunakan terutamanya untuk membaiki alat, perisai, dan senjata, yang boleh dilakukan tanpa melucutkan pesona mereka, tidak seperti batu grindstone dan kerajinan. Ia juga boleh digunakan untuk menggabungkan pesona dua item, untuk memberikan item nama tersuai, atau menghancurkan musuh, perusuh atau pemain lain yang berjalan di bawahnya semasa jatuh, dengan lebih banyak kerosakan yang ditimbulkan pada sasaran dari setiap blok yang jatuh. Semua fungsinya, kecuali untuk merosakkan perusuh dan pemain, tahap pengalaman kos, dan ada yang mempunyai kos bahan.

Anvil mempunyai lima fungsi asas:

 • Menamakan semula barang, termasuk blok biasa. Mana -mana nama yang diubah muncul sebagai Italic dan tidak diwarnai oleh Rarity. Sebilangan besar blok kehilangan nama semula apabila diletakkan, kecuali beberapa bekas, yang menunjukkan nama jika dibuka (menamakan dada “Custom My Custom Named” menyebabkan nama dada berubah menjadi “Custom Named Dada” jika diletakkan dan dibuka).
 • Membaiki gear dengan unit bahannya. Contohnya, jongkong besi boleh digunakan untuk membaiki alat besi dan perisai. Item yang boleh diterima untuk pembaikan mempunyai bahan yang digunakan dalam nama lalai mereka, kecuali untuk chainmail (diperbaiki dengan jongkong besi), kulit penyu (dibaiki dengan scutes), dan elytra (diperbaiki dengan membran hantu). Emas, Kayu, Diamond, Netherite, Kulit dan Besi Alat/Senjata/Perisai boleh diperbaiki menggunakan anvil, tetapi batang memancing, busur, dan silang silang tidak dapat diperbaiki menggunakan tongkat, walaupun dibuat dari tongkat.
 • Menggabungkan dua item yang sama dan bahan yang mempunyai ketahanan, e.g. Pickaxes besi, busur, gunting, dll. Ketahanan menggabungkan serupa dengan menggunakan jadual kerajinan, dan pesona digabungkan mengikut peraturan yang terperinci di bawah.
 • Menggabungkan alat dengan buku terpesona untuk menambah pesona buku ke alat tersebut. Ini kos kurang daripada menggabungkan pesona dari dua barang yang serupa, dan boleh memberi pesona kepada barang -barang yang mereka tidak dapat di meja yang mempesona.
 • Merosakkan mana -mana pemain atau perusuh yang berjalan di bawah atau berada di bawah anvil semasa jatuh. Ini menyebabkan anvil merendahkan satu tahap dan menangani kerosakan 2 hp untuk setiap blok yang jatuh selepas blok pertama kepada kumpulan/pemain yang dihancurkan. Kerosakan maksimum 40 hp dapat ditangani oleh anvil yang jatuh, tidak kira berapa tinggi anvil jatuh. Selain daripada menghancurkan perusuh/pemain, kejatuhan anvils juga boleh menghancurkan barang -barang yang jatuh dan memusnahkannya.

Barang penamaan semula boleh dilakukan dalam langkah kerja yang sama seperti membaiki atau menggabungkan, dengan syarat kos pengalaman tidak terlalu tinggi. Dalam mod survival dan mod pengembaraan, anvil hanya boleh menggunakan 39 tahap bernilai kerja dalam satu operasi. Sekiranya pekerjaan itu akan menelan belanja 40 atau lebih, ia ditolak sebagai “terlalu mahal!”Ini tidak berlaku dalam mod kreatif.

Setiap kali ada sesuatu yang diperbaiki, terpesona, atau dinamakan semula dengan menggunakan anvil, anvil mempunyai peluang 12% untuk merendahkan. Terdapat tiga tahap kemerosotan: Anvil, Terkena anvil, dan Rosak anvil dalam ‘Edisi Java ‘, dan Anvil, Sedikit rosak anvil, dan Sangat rosak dalam Edisi Bedrock.

Kandungan

 • 1 menggunakan anvil
 • 2 Penamaan semula
 • 3 unit pembaikan
 • 4 menggabungkan item
  • 4.1 kos untuk menggabungkan pesona
   • 4.1.1 merancang perintah yang mempesona
   • 4.1.2 Persamaan pesona

   Anvil menggunakan []

   Penggunaan anvil adalah bilangan kali item telah digunakan dalam anvil.

   Setiap kali item digunakan dalam anvil, kecuali untuk dinamakan semula, ia mendapat satu penggunaan anvil. Sekiranya pemain menambah buku terpesona yang tidak pernah digunakan dalam anvil dengan pedang yang tidak pernah digunakan dalam anvil, maka Pedang keuntungan 1 penggunaan anvil.

   Oleh kerana item mendapat lebih banyak kegunaan anvil, pengalaman yang diperlukan untuk menggunakan item dalam anvil meningkat ke titik di mana ia mengatakan “terlalu mahal!”Dari sana pemain mesti menggunakan mod kreatif untuk membaiki/memikat/menamakan semula item menggunakan anvil.

   Menggabungkan barang -barang yang sama atau berbeza penggunaan anvil mengambil jumlah yang lebih besar dan menambah 1 untuk produk akhir. Sebagai contoh, dua item dengan penggunaan 2 anvil digabungkan menjadi satu dengan 3 kegunaan anvil. Untuk contoh lain, item dengan penggunaan 3 anvil dan item dengan 2 menggunakan anvil menghasilkan satu dengan 4 kegunaan anvil.

   Menggunakan jadual pesona pada item tidak menjejaskan kegunaan anvil.

   Anvil menggunakan kiraan Penalti (pembaikan)
   0 0
   1 1
   2 3
   3 7
   4 15
   5 31

   Formula untuk penalti penggunaan sebelum ini ialah:

   (Penalti Penggunaan Sebelum) = 2^(kiraan penggunaan anvil) - 1

   Pembaikan item pada grid kerajinan menghilangkan semua penalti kerja, pesona, dan nama tersuai sebelumnya. Sekiranya batu grindse digunakan, item itu menyimpan nama tersuai semasa kehilangan semua penalti dan pesona kerja terdahulu (kecuali kutukan), mengembalikan beberapa XP dari pesona dalam proses.

   Menamakan semula []

   Sebarang item atau timbunan item boleh dinamakan semula. Sekiranya hanya menamakan semula item atau timbunan item (bukannya mempesona atau membaiki), penamaan semula kos satu tahap sebagai tambahan kepada penalti kerja sebelumnya. Tidak ada kos tambahan untuk menamakan semula tumpukan barang yang bertentangan dengan menamakan semula satu item. Kos tahap maksimum adalah 39 tahap walaupun penalti kerja terdahulu lebih tinggi. Penamaan semula tidak meningkatkan penalti kerja sebelumnya. Walau bagaimanapun, jika penalti mencapai atau melebihi 2147483647, nama semula menjadi mustahil.

   Item boleh dinamakan semula pada masa yang sama ia diperbaiki atau terpesona. Dalam kes tersebut, penamaan semula menambah 1 tahap kos kepada jumlah yang mempesona atau kos pembaikan.

   Sekiranya medan Nama Item dibiarkan kosong, atau hanya ruang putih atau ruang yang tidak pecah (atau gabungan kedua-duanya), nama lalai untuk item itu digunakan sebagai gantinya. Juga, jika nama item tidak berubah dari nama semasa (yang boleh berlaku ketika menamakan semula item untuk kali pertama dan menggunakan mana -mana parameter kosong yang disebutkan di atas), “x” merah akan muncul di atas anak panah di GUI.

   Item yang dinamakan semula boleh disusun hanya dengan barang yang dinamakan semula yang berkongsi nama yang sama dan penalti kerja. Menamakan semula item yang tidak mempunyai penalti kerja memberikan penalti kerja sebanyak 0, menjadikannya hanya stackable dengan barang -barang yang dinamakan semula, walaupun nama adat diset semula. Nama adat item yang dinamakan semula boleh ditetapkan semula dengan menamakan semula nama yang terdiri daripada ruang. Walau bagaimanapun, kos pembaikan barang itu tidak ditetapkan semula. Oleh itu, ia tidak dapat disusun dengan item lain yang sama dengan kos pembaikan yang berbeza atau dengan barang -barang yang tidak pernah dinamakan semula.

   Kerana penalti kerja terdahulu dikenakan untuk menamakan semula, adalah paling ekonomik untuk menamakan semula senjata sama ada sebelum atau semasa membaiki atau mempesonakannya, meminimumkan penalti pemain harus membayar untuk menamakan semula.

   Blok yang dinamakan semula yang biasanya tidak menyimpan data entiti blok kehilangan nama dan kos pembaikan apabila diletakkan. Blok seperti dada dan kotak shulker, yang mempunyai data entiti blok yang berkaitan, mengekalkan nama tersuai mereka (tetapi tidak mengekalkan kos pembaikan mereka).

   Pembaikan Unit []

   Sesetengah item adalah “bertingkat” dan boleh dibaiki menggunakan unit bahan pembaikannya, setiap unit mengembalikan sehingga 25% ketahanan jumlah item (dibulatkan) dan kos 1 tahap per unit bahan yang digunakan sebagai tambahan kepada apa -apa penalti kerja sebelum yang berkenaan.

   • Bahan yang digunakan adalah khusus untuk setiap item (lihat jadual di bawah). Bagi banyak item, ini ditentukan oleh bahan peringkat atau perisainya.
   • Oleh kerana peningkatan pesat dalam penalti kerja sebelum untuk setiap pembaikan, biasanya paling berkesan untuk menggunakan item hampir ke titik pecah dan kemudian pembaikan menggunakan empat unit bahan mentah sekaligus (atau dengan menggabungkan dengan contoh yang baru dibuat dari item tersebut ).
   • Sekiranya pesona ditambah kepada bahan mentah (contohnya, menggunakan arahan untuk memberikan ketajaman kepada ingot besi), pesona ini diabaikan ketika melakukan pembaikan unit.

   Apa -apa sahaja yang tidak disenaraikan di bawah tidak mempunyai item pembaikan unit, dan boleh dibaiki hanya dengan memakan contoh lain sendiri.

   Anvils tidak dapat diperbaiki oleh mana -mana item atau blok besi.

   Menggabungkan barang []

   Anvil boleh digunakan untuk menggabungkan dua item jenis dan bahan yang sama, atau item dengan buku terpesona. Ini hanya berlaku untuk barang -barang dengan ketahanan: senjata, perisai, alat, dan perisai, serta buku terpesona. Item pertama (kiri) adalah sasaran item, item kedua (kanan) adalah pengorbanan item. The pengorbanan Item dimusnahkan setelah gabungan dua item. Menggabungkan dua item serupa sama ada atau kedua -dua perkara; Setiap tahap kos, walaupun sebahagian daripada kos dikongsi jika kedua -duanya dilakukan sekaligus:

   • Jika sasaran Item rosak ia dibaiki, menambah ketahanan pengorbanan Item ditambah bonus sebanyak 12% daripada ketahanan maksimum. Ini hanya akan membaiki ketahanan maksimum item. Kos untuk pembaikan ini adalah 2 peringkat.
   • Jika pengorbanan Item mempunyai pesona, ia juga cuba menggabungkan pengorbanan Pesona barang ke sasaran item. Tidak kira sama ada pesona di sasaran Item sebenarnya berubah, kosnya berdasarkan jumlah pesona di sasaran item dan pengorbanan item. Untuk setiap pesona di pengorbanan Item:
    • Jika sasaran Item mempunyai pesona:
     • dan tahap pesona di pengorbanan Item adalah lebih besar, tahap pesona di sasaran Item dinaikkan untuk dipadankan.
     • dan tahap pesona di pengorbanan Item adalah sama Dan pesona belum berada di tahap maksimum, pesona di sasaran item keuntungan satu tahap.
     • dan tahap pesona di pengorbanan Item adalah kurang, tahap pesona di sasaran Item tidak terjejas.
     • Pedang:Ketajaman, Smite, dan Bane Arthropods
     • Alat:Fortune and Silk Touch (seperti Java Versi 1.12.2 Anda boleh menggabungkannya; The pengorbanan Pesona barang hilang)
     • Perisai:Perlindungan, perlindungan kebakaran, perlindungan letupan, perlindungan peluru
     • BOOTS:Strider kedalaman dan Walker Frost
     • Tunduk:Infinity dan Mending
     • Crossbow:Multishot dan menindik
     • Trident:Kesetiaan dan riptide atau penyaluran dan riptide
     • Buku: Sentuhan sutera dan rompakan atau sutera sutera dan nasib laut [2] (dan semua perkara di atas).

     The jumlah kos Untuk menggabungkan dua item yang serupa adalah jumlah:

     • Penalti kerja sebelum ini kedua -duanya sasaran dan pengorbanan.
     • Sekiranya menamakan semula, kos penamaan semula 1 tahap.
     • Sekiranya item sasaran tidak mempunyai ketahanan penuh, kos pembaikan 2 tahap.
     • Sekiranya pengorbanan mempunyai pesona, kos pesona.

     Sekiranya pengorbanan adalah buku, tidak ada pembaikan, tetapi anvil cuba menggabungkan pesona buku ke sasaran. Item juga boleh dinamakan semula pada masa yang sama. Kos pesona pada umumnya kurang daripada menggabungkan dua barang serupa.

     Sekiranya item sasaran berada pada ketahanan penuh dan pengorbanan tidak mempunyai pesona, anvil juga akan menolak untuk menggabungkan item, kecuali jika menamakan semula item itu kepada nama yang sah.

     Kos untuk menggabungkan pesona []

     (Ini hanya kos yang mempesona. Jumlah keseluruhan kos adalah menggabungkan barang.)

     • Untuk setiap pesona pada pengorbanan:
      • Abaikan sebarang pesona yang tidak dapat digunakan pada sasaran (e.g. Perlindungan pada pedang).
      • Tambahkan satu tahap untuk setiap pesona yang tidak serasi pada sasaran (dalam edisi Java).
      • Sekiranya pesona bersesuaian dengan pesona yang ada pada sasaran:
       • Untuk edisi Java, tambahkan tahap terakhir pesona pada item yang dihasilkan didarab dengan pengganda dari jadual di bawah.
       • Untuk Edisi Bedrock, Tambahkan perbezaan antara tahap akhir dan tahap awal pada item sasaran yang didarab dengan pengganda dari jadual di bawah.
       • Berurusan dengan pesona yang sama:
        • Dalam slot pertama, sasarannya adalah pedang dengan ketajaman III, Knockback II, dan rompakan III.
        • Di slot kedua, pengorbanan adalah pedang dengan ketajaman III dan rompakan III.
        • Untuk pesona ketajaman III pada pengorbanan: kerana sasaran mempunyai tahap yang sama, tambahkan satu ke tahap ketajaman sasaran yang memberikan ketajaman iv. Di Java, tambah 4 (pengganda 1 kali 4 tahap) dan di batuan dasar, tambah 1 (pengganda 1 kali kenaikan tahap 1) ke tahap kos untuk ketajaman IV.
        • Untuk Pesona Penjaga III pada Pengorbanan: Oleh kerana tahap maksimum untuk rompakan adalah III, sasarannya kekal pada rompakan III. Di Java 12 (multiplier 4 kali 3 tahap) masih ditambah ke kos tahap semasa di batuan dasar, 0 ditambah sejak tahap tidak berubah.
        • Oleh itu, kos yang mempesona adalah 16 di Jawa dan 1 di batuan dasar. Jumlah kos untuk kerja termasuk sebarang penalti kerja terdahulu, kos pembaikan, dan menamakan semula kos.
        • Sekiranya digabungkan dalam perintah lain (pedang yang mempunyai tiga pesona sebagai pengorbanan), juga akan ada kos 4 (tahap 2 kali pengganda 2) untuk pesona knockback II untuk kedua -dua java dan batuan dasar (sejak sasaran mempunyai tahap sifar dalam Knockback), memberikan kos pesona sebanyak 20 tahap di Jawa dan 5 tahap di batuan dasar.
        • Dalam slot pertama, sasarannya adalah pedang dengan ketajaman III, knockback II, dan rompakan i.
        • Di slot kedua, pengorbanan adalah pedang dengan ketajaman i dan rompakan iii.
        • Untuk ketajaman saya pesona pada pengorbanan: Oleh kerana sasaran mempunyai tahap yang lebih tinggi, sasaran menyimpan ketajaman iii. Tetapi di Java, 3 (pengganda 1 kali 3 tahap) masih ditambah ke kos tahap. Di batuan dasar, kerana tahap sasaran tidak berubah, kos ditambah ialah 0.
        • Untuk Pesona Penjaga III pada Pengorbanan: Oleh kerana sasaran mempunyai tahap yang lebih rendah, ia dinaik taraf untuk merampas III. Di Java, tambah 12 (pengganda 4 kali 3 tahap) ke tahap tahap. Di batuan dasar, tambah 8 (pengganda 4 kali kenaikan tahap 2)
        • Oleh itu, kos yang mempesona ialah 15 di Jawa dan 8 di batuan dasar. Jumlah kos untuk kerja termasuk sebarang penalti kerja terdahulu, kos pembaikan, dan menamakan semula kos.
        • Jika digabungkan dalam perintah lain (pedang yang mempunyai tiga pesona sebagai pengorbanan), juga akan ada kos 4 (pengganda 2 kali 2 tahap) untuk menambah pesona knockback II, memberikan jumlah pesona jumlah 19 tahap di java. Di batuan dasar, tahap rompakan tidak akan berubah, kos ketajaman akan menjadi 2 (pengganda 1 kali kenaikan tahap 2) ditambah dengan kos knockback memberikan kos pesona sebanyak 6 tahap.
        • Di slot pertama, sasarannya adalah pedang dengan ketajaman II dan rompakan II.
        • Di slot kedua, pengorbanan adalah pedang dengan smite v dan rooting ii.
        • Untuk pesona smite v pada pengorbanan: kerana smite tidak serasi dengan ketajaman, tambahkan 1 tahap di java, tiada apa -apa untuk batuan dasar. Sasaran menyimpan ketajaman II.
        • Untuk pesona rompakan II pada pengorbanan: Oleh kerana sasaran mempunyai tahap yang sama, tambahkan satu ke tahap penjarahan sasaran yang memberikan rompakan iii. Di Java, tambah 12 (pengganda 4 kali 3 tahap) ke tahap kos untuk rompakan III. Di batuan dasar, tambah 4 (pengganda 4 kali kenaikan tahap 1) ke tahap kos untuk rompakan.
        • Oleh itu, kos yang mempesona ialah 13 di Jawa dan 4 untuk Batuan Ratu. Jumlah kos untuk kerja termasuk sebarang penalti kerja terdahulu, kos pembaikan, dan menamakan semula kos.
        • Sekiranya digabungkan dalam perintah yang lain (pedang ketajaman sebagai pengorbanan), kosnya akan menjadi 13 di Jawa dan 4 di batuan dasar dengan hasilnya mempunyai Smite V dan merampas III.
        • Dalam slot pertama, sasarannya adalah pedang dengan rompakan II.
        • Di slot kedua, pengorbanan adalah buku dengan perlindungan III, ketajaman i, dan rompakan II.
        • Untuk Perlindungan III Pesona pada Pengorbanan: Oleh kerana perlindungan tidak sesuai dengan pedang, abaikannya.
        • Untuk ketajaman saya pesona pada pengorbanan: kerana sasaran tidak mempunyai ketajaman, ia mendapat ketajaman i. Tambahkan 1 tahap (multiplier 1 kali 1 tahap) untuk ketajaman i.
        • Untuk pesona rompakan II pada pengorbanan: Oleh kerana sasaran mempunyai tahap yang sama, tambahkan satu ke tahap penjarahan sasaran yang memberikan rompakan iii. Di Java, tambah 6 (pengganda 2 kali 3 tahap) ke tahap kos untuk rompakan III. Di batuan dasar, tambahkan 2 (pengganda 2 kali kenaikan tahap 1) ke tahap kos untuk merampas.
        • Oleh itu, kos yang mempesona adalah 7 di Jawa dan 3 di batuan dasar. Jumlah kos untuk kerja termasuk penalti kerja terdahulu dan menamakan semula kos.

        Merancang perintah yang mempesona []

        Terdapat dua perkara penting untuk diperhatikan mengenai mekanik anvil ketika merancang perintah pesona berganda ke item yang sama:

        Rajah Pesanan Pesona

        • Apabila menggabungkan dua item dengan penalti kerja terdahulu, sementara penalti bagi kedua -dua item dikenakan ke kos, hanya lebih tinggi penalti kedua -dua item itu dipertimbangkan ketika menentukan penalti item yang dihasilkan. Contohnya, apabila menggabungkan dua item dengan 2 kerja masing -masing, item yang dihasilkan hanya mempunyai 3 kerja dengan keempat yang dimakan oleh penalti.
        • Pilihan barang yang hendak digunakan sebagai pengorbanan penting. Contoh Kedua -dua kes.

        Penalti kerja sebelum ini diminimumkan dengan menggabungkan dua item dengan penalti yang sama jika boleh. Sebagai contoh, ada kemungkinan untuk mempunyai 7 pesona yang berbeza pada sepasang kasut tunggal. Bermula dengan sepasang kasut yang tidak disengaja dan 7 pesona pada buku individu, had pada kos yang dibenarkan oleh anvil melebihi jika cuba menggabungkan buku satu demi satu dengan but. Walau bagaimanapun, adalah mungkin untuk mengelakkan ini dengan memasangkan barang dengan betul. Mula -mula menggabungkan kasut dengan salah satu buku, ditambah dengan 6 buku yang tinggal dalam 3 pasang. Kemudian menggabungkan but dengan salah satu buku dan dua buku lain yang mempunyai 2 pesona masing -masing. Akhirnya menggabungkan kasut dengan buku yang mempunyai 4 pesona. Ini mengakibatkan sepasang kasut dengan 3 kerja di atasnya, walaupun dalam amalan 7 kerja telah berlaku.

        Ia juga mungkin untuk meminimumkan kos menggabungkan dengan berhati -hati memasangkan item untuk gabungan. Pesona dengan kos tertinggi mestilah dalam slot pengorbanan sekurang -kurangnya jumlah kali. Sebagai contoh. Pesona 7 boleh digabungkan menggunakan kaedah pasangan dalam urutan berikut:

        Rajah Pesanan Pesona Minimal XP

        • Soul Speed ​​III (12), Thorns III (12), Feather Falling IV (4), Depth Strider III (6), Perlindungan IV (4), Unbreaking III (3), Mending (2)
        • Menggabungkan item pasangan (dengan but pada slot pertama) kosnya ialah 12+4+4+2 = 22.
        • Barang -barang yang dihasilkan adalah: Boots (Soul Speed ​​III), Thorns III+Feather Falling IV (16), Perlindungan III+Kedalaman IV (10), Unbreaking III+Mending (5).
        • Kos gabungan pusingan kedua ialah 16+5 = 21, ditambah 4 untuk penalti, berjumlah 25.
        • Item yang dihasilkan adalah: Boots (Soul Speed ​​III+Thorns III+Feather Falling IV), Dalaman Strider III+Perlindungan IV+Unbreaking III+Mending (15).
        • Kos langkah terakhir ialah 15 ditambah dua penalti masing -masing, berjumlah 21.
        • Kos keseluruhan ialah 22+25+21 = 68 tahap.

        Walau bagaimanapun, kadang -kadang lebih baik untuk mengelakkan pasangan untuk mengelakkan membayar kos pesona beberapa kali. Sebagai contoh, di atas kita membayar kos perlindungan IV, Feather Falling IV, dan Unbreaking III dua kali, dan mending tiga kali. Jika kita menggabungkan item dengan cara ini, kita menghabiskan 4 tahap tambahan pada penalti kerja sebelum ini tetapi membayar perlindungan IV hanya sekali dan memperbaiki hanya dua kali, menjimatkan 6 tahap, untuk penjimatan bersih 2 tahap:

        • Soul Speed ​​III (12), Thorns III (12), Mending (2), Strider Kedalaman III (6), Feather Falling IV (4), Perlindungan IV (4), Unbreaking III (3)
        • Menggabungkan item pasangan (dengan kasut di slot pertama) kosnya ialah 12+2+4+3 = 21.
        • Barang -barang yang dihasilkan adalah: Boots (Soul Speed ​​III), Thorns III+Mending (14), kedalaman Strider III+Feather Falling IV (10), Perlindungan IV+Unbreaking III (7).
        • Sekiranya kita kemudian menggabungkan buku -buku yang tersisa ke dalam but, kita bayar
         • Untuk The Thorns III+Mending Book: 14, ditambah 2 untuk penalti, berjumlah 16.
         • Untuk Buku IV Falling IV Repth Strider III+Feather: 10, ditambah 4 untuk penalti, berjumlah 14.
         • Untuk Perlindungan IV+Unbreaking III Buku: 7, ditambah 8 untuk penalti, berjumlah 15.

         Persamaan Pesona []

         Persamaan untuk mengira pesona adalah seperti berikut:

         Pengalaman kos = [nilai yang dikorbankan (diletakkan kanan) item] + [penalti kerja sasaran (ditempatkan kiri) item] + [penalti kerja yang dikorbankan (diletakkan) item] + [penamaan semula kos] + [isi semula ketahanan] + [tidak serasi Enchantments (Edisi Java)]

         Persamaan untuk mengira nilai baru item yang terpesona:

         Nilai baru = [nilai sasaran (ditempatkan) item] + [nilai yang dikorbankan (diletakkan kanan) item].

         Menggunakan kaedah pasangan pesona 7 yang ditunjukkan, dan melihat hanya pesona pertama (Boots Diamond + Soul Speed ​​III) sebagai contoh:

         • Pengalaman kos = [Nilai item yang dikorbankan – Soul Speed ​​III (12)] + [Penalti Boots Berlian (0)] + [Penalti kerja Soul Speed ​​III (0)] = 12 Tahap.
         • Nilai baru item yang dihasilkan = [Nilai Boots Diamond (0)] + [Nilai Soul Speed ​​III (12)] = 12 Nilai.

         Pergi ke tahap seterusnya mempesonakan dengan Boots Diamond (Soul Speed ​​III) dan Thorns III + Feather Falling IV Book:

         • Pengalaman kos = [Nilai item yang dikorbankan – Thorns III + Feather Falling IV (16)] + [Penalti Boots Berlian (Soul Speed ​​III) (1)] + [Penalti kerja Thorns III + Feather Falling IV Book (1) ] = 18 tahap.
         • Nilai baru item yang dihasilkan = [Nilai Boots Diamond (Soul Speed ​​III) (12)] + [Nilai Duri III + Buku Feather Falling IV (16)] = 28 Nilai.
         • Ingatlah bahawa penalti kerja bagi setiap item di sini adalah nilai 1 kerana masing -masing telah digunakan sekali sahaja pada anvil sebelumnya.

         Nota []

         1. ↑ ID angka adalah Edisi Bedrock hanya
         2. ↑ ABCD Pelbagai jenis perlindungan tidak serasi
         3. ↑ AB Depth Strider dan Frost Walker tidak serasi
         4. ↑ Ketajaman ABC, Smite, dan Bane Arthropods tidak serasi
         5. ↑ sentuhan sutera ab dan kekayaan tidak serasi
         6. ↑ AB Infinity dan Mending tidak serasi
         7. ↑ ABC Riptide tidak serasi dengan kesetiaan atau penyaluran, walaupun kesetiaan dan penyaluran bersesuaian
         8. ↑ AB multishot dan menindik tidak serasi
         9. ↑ kelebihan menyapu tidak mempunyai id angka kerana tidak masuk Edisi Bedrock

         Pautan luaran []

         • https: // trollyloki.bersih/anvil_calculator – menyediakan alat yang boleh digunakan untuk menentukan cara paling murah untuk menggabungkan barang -barang terpesona (dalam Edisi Java).
         • https: // aviettran.github.IO/MINECRAFT-ANVIL-CALC-Mengoptimumkan menggabungkan barangan terpesona (kedua-dua edisi).
         • https: // iamcal.github.IO/ Enchant-Order/-menggunakan kaedah meneka dan memeriksa untuk mencari penyelesaian yang paling optimum.

         Rujukan []

         • Skrin menu
         • Istilah permainan
         • Panduan Hari Pertama/Pemula
         • Hari kedua
         • Hari ketiga
         • Pengurusan Kelaparan
         • Perkara yang tidak boleh dilakukan
         • Petua dan tip mudah
         • Sepuluh minit pertama anda
         • Biomes terbaik untuk rumah
         • Bahan binaan terbaik
         • Bangunan dan Pembinaan
         • Navigasi
         • Tempat perlindungan
         • Jenis perlindungan
         • Panduan Pencapaian
         • Panduan Kemajuan
         • Panduan Pesona Terbaik
         • Memecahkan Bedrock
         • Pertempuran
         • Pengembaraan utama lengkap
         • Mewujudkan sebuah kampung
         • Penurunan
         • Dual menggunakan
         • Survival akhir
         • Meneroka gua
         • Mengumpulkan sumber mengenai kesukaran yang aman
         • Mendapatkan makanan dengan cepat
         • Piston tanpa kepala
         • Hitboxes
         • Kuda
         • Kristal akhir yang tidak dapat dihancurkan
         • Pemetaan
         • Jarak mengukur
         • Minecraft dalam Pendidikan
         • Perlombongan
          • Berlian
          • Fosil
          • Serpihan purba
          • Pangkalan PvP
          • Perdagangan
          • Memperoleh saluran
          • Menyembuhkan penduduk zombie
          • Mengalahkan kuil
          • Mengalahkan serangan kampung
          • Mengalahkan kubu yang lebih rendah
          • Mengalahkan sisa benteng
          • Mengalahkan bilik raksasa
          • Mengalahkan pos Pillager
          • Mengalahkan Mansion Woodland
          • Mengalahkan monumen
          • Mengalahkan bandar akhir
          • Mengalahkan naga akhir
          • Mengalahkan layu
          • Meneroka Bandar Kuno
          • Mendapatkan setiap cakera muzik
          • Survival pengembaraan
          • Half Hardcore Hearted
          • Mod tegar
          • Bertahan di satu kawasan selama -lamanya
          • Survival Gurun Infinite
          • Kelangsungan hidup pulau
          • Manhunt
          • Suis massa
          • Pengalaman nomad
          • Skywars Survival
          • Survival Superflat
          • Kelangsungan hidup rata
          • Survival Hardcore Ultra
          • Mengalahkan Peta Cabaran
          • Membuat Peta Cabaran
          • Menambah kecantikan untuk pembinaan
          • Airlock
          • Istilah seni bina
          • Membina kapal pelayaran
          • Membina metropolis
          • Membina rollercoaster
          • Membina rumah selamat
          • Ciri -ciri air bangunan
          • Palet warna
          • Mencipta bentuk
          • Pertahanan
          • Tempat perlindungan padang pasir
          • Lif
          • Kolam renang yang tidak berkesudahan
          • Perabot
          • Corak Terracotta Glazed
          • Membuat lantai yang bagus
          • Pixel Art
          • Ladang
          • Jenis bumbung
           • Bumbung melengkung
           • Garis Panduan Pembinaan Bumbung
           • Hiasan bumbung
           • Amethyst
           • Perisai
           • Azalea
           • Buluh
           • Basalt
           • Bedrock
           • Rod Blaze
           • Makanan tulang
           • Cactus
           • Buah korus
           • Tanah liat dan lumpur
           • Cobblestone
           • Koko kacang
           • Tembaga
           • Tanaman (bit, lobak merah, kentang, gandum)
           • Kotoran
           • Nafas naga
           • Dripstone
           • Telur
           • Pakis
           • Ikan
           • Bunga
           • Froglight
           • Beri cahaya
           • Sac Sac Glow
           • GLOW LICHEN
           • Tanduk kambing
           • Emas
           • Akar gantung
           • Madu
           • Ais
           • Besi
           • Kelp
           • Lava
           • Daging
           • Blok Moss
           • Cendawan
           • Cakera muzik
           • Nautilus Shell
           • Pertumbuhan yang lebih baik
           • Nether Vine
           • Nether Wart
           • Obsidian
           • Salji serbuk
           • Labu, melon
           • Kotoran berakar
           • Pertumbuhan sculk
           • Scute
           • Rumput laut
           • Pickle laut
           • Salji
           • Tanah Jiwa
           • Tebu
           • Beri manis
           • Pokok
           • Trident
           • Pokok anggur
           • Dewan Perdagangan Villager
           • Wither Rose
           • Bulu
           • Duplikasi
           • Pertanian massa
           • Mob pengisaran
           • Perangkap Monster Spawner
           • Allay
           • Haiwan
           • Axolotl
           • Kebakaran
           • Kucing
           • Labah -labah gua
           • Creeper
           • Lemas
           • Naga Ender
           • Enderman
           • Katak
           • Kambing
           • Penjaga
           • Hoglin
           • Golem besi
           • Magma Cube
           • Phantom
           • Piglin Bartering Farm
           • RAID
           • Shulker
           • Lendir
           • Cumi
           • Penyu
           • Penduduk kampung
           • Pedagang mengembara
           • Warden
           • Penyihir
           • Layu
           • Wither Skeleton
           • Zombie
           • Zombie Villager
           • Zombi piglin
           • Akhir ladang gerombolan ringan
           • Mekanik pesona
           • Mekanik Anvil
           • Peleburan automatik
           • Peleburan manual
           • Dewan Blast
           • Menyalakan TNT di bawah air
           • Wither Cage
           • Pengisian Anchor Respawn Automatik
           • Pintu logik asas
           • Kunci gabungan
           • Blok Perintah
           • Mesin terbang
           • Corong
           • Menyusun item
           • Pengangkutan item
           • Mekanisme
           • Penstabil Observer
           • Rawak
           • Muzik Redstone
           • Petua Redstone
           • Mesin Rube Goldberg
           • Penyimpanan Kotak Shulker
           • Dewan Perdagangan Villager
           • Blok pengesan kemas kini
           • Pengesan Kemas Kini Comparator
           • Sensor siang hari
           • Pengesan Malam Hari
           • Stesen Keretapi
           • Minecarts
            • Penyimpanan
            • Sistem Penyimpanan
            • Golems salji
            • Meriam TNT
            • Penggunaan Trapdoor
            • Reka bentuk perangkap
            • Perangkap
            • Piston menggunakan
            • Litar omboh
            • Quasi-connectivity
            • Zero-mengetuk
            • Pengulang segera
            • Litar Redstone Lanjutan
            • Logik aritmetik
            • Kalkulator
            • Statistik Perintah
            • Jam jam
            • Kod Morse
            • Mesin pencetak
            • Komputer Redstone
            • Redstone Telegraph
            • Bermain di pelayan
            • Survival Multiplayer
            • Penjara bertelur
            • Pencegahan kesedihan
            • Menyertai dunia LAN dengan akaun alternatif
            • Menyiapkan pelayan
            • Skrip permulaan pelayan
            • Skrip permulaan FreeBSD
            • Skrip permulaan OpenBSD
            • Skrip permulaan Ubuntu
            • Menyediakan pelayan Hamachi
            • Menyiapkan Pelayan Minecraft Forge
            • Menyediakan pelayan Spigot
            • Ramdisk membolehkan pelayan
            • Meningkatkan kadar bingkai
            • Minecraft Bantu Soalan Lazim (Saluran IRC)
            • Kemas kini Java
            • Peta tersuai
            • Muat turun peta
            • Perintah NBT Tags
            • Blok jatuh
            • Mengemas kini medan lama menggunakan mcedit
            • Membuat Pek Sumber
            • Memuatkan Pek Sumber
            • Direktori bunyi
            • Membuat pek data
            • Memasang Pek Data
            • Generasi dunia tersuai
            • Membuat video
            • Siaran langsung
            • Memasang gambar
            • Bergabung dan meninggalkan Program Beta Edisi Bedrock
            • Cara Mendapatkan Laporan Kemalangan
            • Memasang Mod Forge
            • Direktori Minecraft Custom
            • Bermain dan menyelamatkan Minecraft pada pemacu ibu jari
            • Bermain dan menyelamatkan Minecraft dengan pemacu ibu jari dengan pelancar lama
            • Memulihkan data dunia yang disimpan yang rosak
            • Jalankan Minecraft melalui Google Drive
            • Simpan Data Permainan ke Dropbox (Data Dunia Sahaja)
            • Panduan Dropbox Data yang disimpan
            • Membina tempat perlindungan mikro
            • Pek tekstur tersuai
            • Pertanian Golem Besi Berasaskan Pintu
            • Jauh tanah
            • Cara Mendapatkan Laporan Kemalangan
            • Memasang mod
            • Tasik buatan manusia
            • Menguruskan Slimes dalam Mod Superflat
            • Minecart Booster
            • Pertanian Ramuan
            • Sistem Reboot Repeater
            • Survival tanpa pek data yang diaktifkan
            • Kemas kini lwjgl
            • Kemas kini Minecraft
            • Chaining Village
            • Tangga air
            • Trem air