5 kegunaan madu atas di minecraft, madu – panduan minecraft – ign

Apa yang perlu dilakukan dengan madu di minecraft

Pemain boleh mendapatkan botol madu dengan mengklik pada sarang lebah atau sarang lebah dengan botol kosong. Memakan satu botol madu pulih enam mata kelaparan, yang merupakan salah satu yang tertinggi dalam minecraft.

5 kegunaan madu di minecraft

Madu telah ditambahkan ke Minecraft dalam kemas kini lebah buzzy. Kemas kini ini memberi tumpuan kepada lebah dan item yang berkaitan dengan mereka.

Lebah di Minecraft mempunyai ciri-ciri yang serupa dengan lebah kehidupan sebenar. Mereka tinggal bersama di dalam sarang lebah dan lebah. Juga, lebah menyimpan madu di dalam sarang atau sarang mereka.

Pemain boleh menuai madu menggunakan gunting atau botol. Adalah penting untuk diingat bahawa tidak ada cara untuk mendapatkan madu sebagai item dalam minecraft. Jenis barang dan blok madu lain boleh dibuat atau diperolehi dalam permainan.

Terdapat empat jenis barang madu di Minecraft: botol madu, blok madu, sarang lebah, dan blok sarang lebah. Berikut adalah lima penggunaan madu terbaik di minecraft.

Nota: Artikel ini subjektif dan semata -mata mencerminkan pendapat penulis.

5 Penggunaan Madu Terbaik di Minecraft

#5 – Gula

Botol madu merupakan sumber gula yang cekap dalam minecraft. Satu botol madu memberikan tiga keping gula.

Gula digunakan untuk membangkitkan ramuan duniawi, ramuan pantas dan kelemahan. Ia juga digunakan untuk membuat kek dan pai labu dalam permainan.

#4 – Hiasan

Pemain boleh membuat blok sarang lebah menggunakan empat sarang lebah. Blok sarang lebah mempunyai tekstur jalur kuning cerah yang unik, dan mereka sesuai dengan bangunan, jalan, dan tempat lain.

Apabila pemain berjalan di atas blok sarang lebah, mereka akan mendengar suara licin. Juga, blok nota yang diletakkan di atas blok sarang lebah akan menghasilkan bunyi seruling.

#3 – Peralatan Redstone

Pengenalan blok madu adalah inovasi di Redstone. Seperti blok lendir, blok madu melekit. Mereka digunakan untuk membuat perangkap Redstone yang besar, seperti pemukul TNT dan pemakan dunia.

Perkara terbaik mengenai blok madu ialah ia tidak melekat pada blok lendir. Oleh kerana itu, pemain dapat menarik blok tertentu menggunakan blok lendir dan madu. Juga, blok madu telus, jadi isyarat Redstone tidak melalui.

#2 – Meluncur madu

Semua entiti perlahan -lahan boleh meluncur ke blok madu. Pemain boleh menekan blok madu dan jatuh pada kelajuan perlahan tanpa mengambil sebarang kerosakan.

Menggunakan blok madu, pemain boleh membuat slaid sejuk di pangkalan mereka. Salah satu cara untuk menggunakannya adalah dalam kursus perlumbaan bot untuk membuat dinding untuk gelongsor.

Pemain juga boleh menggunakan blok madu untuk MLG dan bukannya baldi air. Blok madu juga mengurangkan kelajuan berjalan dan ketinggian melompat, yang bagus untuk pemain pranking di Minecraft.

#1 – Sumber Makanan

Botol madu berfungsi sebagai sumber makanan yang sangat baik. Bukan sahaja ia pulih kelaparan, tetapi ia juga menghilangkan status kesan racun pada pemain.

Pemain boleh mendapatkan botol madu dengan mengklik pada sarang lebah atau sarang lebah dengan botol kosong. Memakan satu botol madu pulih enam mata kelaparan, yang merupakan salah satu yang tertinggi dalam minecraft.

Botol madu pertanian di Minecraft mudah dan boleh dilakukan dengan menggunakan pemerhati, dispenser, sarang lebah, lebah, corong, dada, dan beberapa debu redstone. Pemain boleh membina ladang madu yang sederhana, seperti yang ditunjukkan dalam video di atas, di mana YouTuber Ilmango menghasilkan botol madu dan sarang lebah secara automatik.

Madu

Madu adalah barang dalam minecraft. Satu -satunya cara untuk mendapatkannya adalah melalui sarang lebah atau lebah. Pemain boleh membuat beberapa item yang berbeza dengan madu apabila mereka memilikinya. Dalam panduan IGN ini, kami akan mengajar anda semua yang anda perlu tahu mengenai madu dengan maklumat tentang cara mendapatkannya dan apa yang anda boleh membuatnya.

Mencari sesuatu yang spesifik mengenai madu? Klik pautan di bawah untuk melompat ke ..

  • Apa itu madu dan apa yang dilakukannya dalam minecraft
  • Cara Mencari Madu
  • Botol madu

Apa itu madu dan apa yang dilakukannya dalam minecraft

Madu adalah barang yang dibuat oleh lebah. Ia boleh keluar dalam salah satu daripada dua bentuk berdasarkan cara anda menuai. Ia boleh digunakan untuk tujuan kosmetik, atau ia boleh digunakan untuk menyembuhkan pemain.

Blok madu.png

Cara Mencari Madu

Madu hanya dapat diperoleh dari sarang lebah dan sarang lebah. Harus ada sekurang -kurangnya tiga lebah yang hidup dalam satu, dan ia mesti bersedia untuk menuai.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai mencari madu periksa panduan madu kami!

Botol madu

Satu -satunya cara untuk mendapatkan botol madu adalah dengan menuai sarang lebah/sarang dengan botol. Botol madu sangat bagus untuk digunakan kerana ia membersihkan semua racun anda sebaik sahaja anda meminumnya. Ia juga mengisi semula bar kelaparan anda. Disenaraikan di bawah adalah berapa banyak bar kelaparan yang mengisi semula botol madu.

Botol Madu.png

Ketahui lebih lanjut mengenai Minecraft dengan beberapa panduan berguna kami yang lain: