5 Cara Terbaik Untuk Mencari Berlian di Minecraft 1.18.2, di mana untuk mencari berlian di Minecraft 1.18 & tahap berlian terbaik

Minecraft 1.18 Tahap Terbaik Untuk Mine Diamonds Di Bedrock & Java Edition

Diamond adalah bijih yang sangat berharga dalam minecraft. Ia adalah bijih terkuat di dunia. Dan senjata dan alat yang anda kerjakan dengannya hanya kedua untuk alat Netherite. Dan dengan kemas kini baru 1.18, tahap di mana yang anda dapati juga berubah. Oleh itu, tanpa kelebihan lagi, mari kita lihat di mana untuk mencari berlian di Minecraft 1.18 dan tahap berlian terbaik untuk edisi bedrock & java.

5 Cara Terbaik Untuk Mencari Berlian di Minecraft 1.18.2

Berlian adalah sumber penting dalam minecraft untuk pelbagai item yang berbeza dan beberapa gear terbaik dalam permainan, jadi pemain tidak dapat mencukupi mereka.

Selepas Minecraft 1.18 Kemas kini, pengedaran bijih diubah disebabkan oleh had ketinggian yang meningkat dan penambahan lapisan dalam. Dengan itu, mencari berlian tidak sama seperti dulu.

Pasti, pemain masih boleh menuju ke bawah tanah dan lombong, tetapi tahap ketinggian baru mesti berkesan. Tambahan pula, terdapat lebih daripada satu taktik yang membolehkan mereka mencari berlian, yang sebahagiannya tidak melibatkan perlombongan sama sekali sehingga pengguna mencari blok bijih sendiri.

Minecraft: Kaedah yang hebat untuk mencari berlian dalam versi 1.18

5) Spelunking

Dengan cara baru yang menjana di Minecraft 1.18, gua -gua dan jurang dapat mencapai jauh ke bumi, dengan beberapa bahkan sampai ke lapisan dalam. Kerana ini, mereka membuat tempat yang kukuh untuk mencari berlian.

Bijih berlian ini sering boleh didedahkan kepada udara terbuka, yang jarang berlaku dalam generasi berlian. Walau bagaimanapun, pemain harus berhati -hati apabila meneroka lokasi -lokasi ini, kerana mereka sering boleh menjadi tempat pembiakan untuk perusuh bermusuhan kerana tahap cahaya yang rendah hadir.

4) Ocean Spelunking

Seperti jurang dan gua di darat di dunia minecraft, pemain dapat mencari fenomena semulajadi di bawah air. Walau bagaimanapun, menyelam ke dalam badan air cenderung membawa kepada masalah penglihatan, kerana air vanila mempunyai cahaya yang sedikit dan mengaburkan penglihatan.

Nasib baik, pengguna dapat melihat apa sahaja di bawah permukaan lautan dengan beberapa ramuan penglihatan malam. Ramuan ini membuat alat bantu visual yang sangat baik ketika mencari jurang bawah air dan gua -gua yang dapat dipenuhi dengan bijih berlian.

3) Perlombongan aci menegak

Ia tidak konvensional, dan ia boleh menjadi sedikit berbahaya, tetapi perlombongan aci menegak di Minecraft mempunyai potensi untuk mendapatkan pemain satu tan bijih, termasuk berlian. Prosesnya agak mudah: mereka melangkah ke bawah dalam bentuk yang besar persegi, berhati-hati untuk tidak menggali lurus dan sebaliknya bekerja di sekeliling tepi sebelum memecahkan pedalaman.

Akhirnya, pemain akan membersihkan sejumlah besar blok dan mungkin mungkin menemui satu tan berlian, terutama jika mereka membuat aci cukup besar untuk menutupi beberapa ketulan. Ini adalah binaan yang sangat menuntut alat, dan pengguna kadang-kadang boleh menjadi bahaya seperti lava, tetapi pulangan minat boleh menjadi besar.

2) Perlombongan cawangan

Mungkin cara kebanyakan pemain lombong di minecraft, tetapi perlombongan cawangan masih sangat berkesan untuk mencari bijih, termasuk berlian. Ini disebabkan oleh seberapa cepat mereka dapat bercabang, dan kaedah ini meninggalkan “galeri tontonan” yang besar untuk mencari bijih di dalam.

Untuk perlombongan cawangan yang berkesan di Minecraft 1.18, pemain akan mahu memulakan tahap ketinggian y = -63, kerana ini sepatutnya mempunyai kepekatan tertinggi berlian “kelompok” blok blok. Mereka kemudiannya boleh mula bekerja sehingga y = 14, kerana seluruh bijih berlian akan menjana antara kedua -dua mata ini.

1) Perlombongan TNT

TNT terkenal di Minecraft untuk kemusnahan letupannya, tetapi inilah yang menjadikannya sangat baik untuk perlombongan dan mencari bijih berlian. Dengan TNT yang cukup, pengguna boleh bermula pada tahap ketinggian yang mereka sukai dan menggunakan blok letupan untuk meniup seluruh lubang di lapisan ketinggian ketika mereka bekerja di bawah.

Ia memerlukan banyak TNT, dan ia boleh menjadi berpotensi berbahaya kerana perkara -perkara seperti lava atau letupan tidak sengaja, tetapi perlombongan TNT boleh mengatasi satu tan bijih berlian dengan cepat, terima kasih berapa pendek masa sekering di TNT. Beberapa pemain minecraft bahkan telah mencipta mesin perlombongan berasaskan TNT, meningkatkan prospek perlombongan TNT lebih jauh lagi.

Nota: Artikel ini mencerminkan pandangan penulis.

Minecraft 1.18 Tahap Terbaik Untuk Mine Diamonds Di Bedrock & Java Edition

Ini adalah tahap terbaik yang perlu anda pelajari ketika berlian pertanian dalam kemas kini baru Minecraft 1.18.

Oleh Karan Pahuja Dikemas kini terakhir 3 Dis, 2021

di mana untuk mencari berlian di Minecraft 1.18

Diamond adalah bijih yang sangat berharga dalam minecraft. Ia adalah bijih terkuat di dunia. Dan senjata dan alat yang anda kerjakan dengannya hanya kedua untuk alat Netherite. Dan dengan kemas kini baru 1.18, tahap di mana yang anda dapati juga berubah. Oleh itu, tanpa kelebihan lagi, mari kita lihat di mana untuk mencari berlian di Minecraft 1.18 dan tahap berlian terbaik untuk edisi bedrock & java.

Yang merupakan tahap terbaik untuk mencari berlian di minecraft 1.18 untuk Edisi Bedrock & Java

di mana untuk mencari berlian di Minecraft 1.18

Tahap terbaik untuk mencari berlian di minecraft 1.18 adalah Y -level -59.

 1. Untuk mendapatkan berlian, anda sepatutnya Mulakan perlombongan di bawah tahap y 13 di mana sahaja di dunia luar biasa.
 2. Pada asasnya, anda boleh menemui berlian di mana sahaja di antara tahap y 14 dan y-peringkat -63.
 3. Untuk mengetahui tahap mana yang anda sedang tekan F3-KEY di papan kekunci anda.
 4. Di sini anda boleh menemui kedudukan XYZ watak anda yang dipisahkan oleh “/”.
 5. Nombor pertama menunjukkan kedudukan X, yang kedua ialah tahap Y, dan nombor ketiga ialah kedudukan z. Jadi sebagai contoh, jika XYZ berkata: 155.244/15.00000/730.535, maka tahap Y ialah 15.00000. Nombor ini menunjukkan tahap di mana bahagian bawah watak anda adalah.

Sekiranya anda melombong di peringkat yang diberikan di atas maka anda mempunyai peluang yang tinggi untuk mendapatkan berlian di Minecraft 1.18.

Sekiranya anda bermain Minecraft 1.17 Kemudian anda boleh mencari berlian Antara peringkat Y-5 dan Y peringkat 12. Tidak kira versi mana yang anda mainkan selalu menggunakan pickaxe besi atau pickaxe yang lebih tinggi untuk berlian perlombongan atau bijih lain. Dan untuk versi lebih tua dari 1.18 atau 1.17 Cuba pergi ke lombong di peringkat y negatif, contohnya, Y-level -16 untuk berlian berlian atau bijih lain. Perlombongan di peringkat y negatif akan meningkatkan peluang anda untuk mencari mereka.

Yang merangkumi panduan ini pada tahap berlian terbaik di Minecraft 1.18 dan di mana untuk mencari berlian untuk edisi bedrock & java. Sekiranya anda suka bermain permainan ini maka pastikan anda memeriksa panduan kami yang lain Cara Memperbaiki Pelancar Tidak Berfungsi dan cara membuat ramuan rintangan api Dalam Minecraft.

Minecraft 1.18: Di mana untuk mencari berlian

Minecraft 1.18: di mana untuk mencari berlian

Minecraft Versi 1.18 Menambah Kemas Kini Gua dan Cliffs Bahagian II, Membawa Generasi Overworld yang Diubah, Terutama Gua Baru dan Pergunungan. Bersama dengan puncak gunung yang lebih tinggi, sekarang anda boleh pergi jauh lebih mendalam dalam koordinat Y-atau ke tanah-daripada sebelumnya. Walau bagaimanapun, ini juga bermaksud bahawa dalam Minecraft 1.18 Sebilangan bijih termasuk berlian yang sangat berharga hanya dapat dijumpai di bawah tanah yang lebih mendalam berbanding dengan versi sebelumnya. Di sinilah anda dapat mencari dan akhirnya menanam tempat berlian baru di Minecraft 1.18 Kemas kini.

Cara mendapatkan dan berlian ladang

Dalam versi sebelumnya, mereka sudah dapat dijumpai di bawah tahap 15. Tetapi dalam Minecraft 1.18, bijih berlian sebaliknya dijumpai di bawah koordinat Y 16 hingga -64. Namun, anda harus menumpukan carian anda antara tahap -53 dan -59, kerana tahap ini mempunyai kepekatan berlian tertinggi. Semakin mendalam anda pergi, lebih banyak berlian, redstone, dan lapis yang anda dapati. Sementara itu, di y -60 blok bedrock mula bertelur dan mungkin akan menghalang berlian dari pemijahan, jadi dengan itu anda harus mula melihat di atas -60. Berikut adalah cara untuk mengetahui apa koordinat yang anda ada di Minecraft:

 • Versi Java: Tekan kekunci F3. Koordinat tepat anda disenaraikan dalam baris “XYZ”. Anda juga boleh merujuk kepada baris “Blok” tetapi ia tidak memaparkan koordinat tepat anda sejak nombornya dibulatkan.
 • Versi Bedrock:
  • Apabila anda mula -mula membuat dunia anda, hidupkan pilihan koordinat persembahan di menu pilihan dunia.
  • Sekiranya anda terlupa atau tidak menghidupkan pilihan koordinat pertunjukan kali pertama, jangan risau. Cukup klik ikon pen atau butang edit di sebelah dunia anda, kemudian hidupkan koordinat persembahan.

  Mengikut Minecraft YouTuber Ducky (dilihat di atas), berikut adalah petua terbaik untuk berlian ladang di Minecraft 1.18.

  • Bijih kurang cenderung untuk bertelur di kawasan di mana mereka terdedah ke udara. Jangan bersusah payah menggali di luar gua dan tinggal di ruang tertutup.
  • Gunakan kaedah perlombongan jalur 2 × 1:
   • Dapatkan pickaxes, makanan, dan obor.
   • Gali ke -58 koordinat dengan membuat dua lubang seluruh blok.
   • Sebaik sahaja anda mencapai koordinat, mulakan perlombongan di jalan tinggi dua blok dan membuat satu jalan yang berterusan untuk memudahkannya untuk kembali.
   • Dapatkan pickaxes, sekop, baldi air, dan makanan.
   • Gali ke Koordinat -59. Sekali di sana, menggali lima blok di hadapan anda di paras mata.
   • Seterusnya, beralih ke baldi air (pemain Java boleh meletakkannya di tangan mereka).
   • Letakkan baldi air di blok di hadapan anda. Kemudian berjalan sejauh mungkin, dan kemudian membuat pecut ke animasi berenang dan berenang ke jurang lima blok yang anda baru digali.
   • Sekali dalam jurang, menggali satu garis lurus sejauh yang anda perlukan.
   • Untuk maklumat lanjut, penjelasan bermula pada minit 6:26 dalam video di atas.

   Berkaitan:
   Minecraft 1.18: Cara mencari gua yang subur

   Minecraft boleh didapati di PC, Android, iOS, Xbox One, Xbox Series X | S, Nintendo Switch, dan Platform PlayStation.