5 biji minecraft terbaik untuk pemula pada tahun 2021, 5 biji minecraft terbaik untuk permulaan yang mudah

5 biji minecraft terbaik untuk permulaan yang mudah

Menara Pillager ini berhampiran sebuah kampung pasti berbahaya, tetapi jika pemain mencari pertempuran yang baik, ini adalah benih bagi mereka. Benih ini akan menanam pemain di biome dataran dengan portal yang lebih baik pada masa bertelur.

5 biji minecraft terbaik untuk pemula pada tahun 2021

Setiap pemula di Minecraft mahu berjaya. .

Sama ada pemain mencari akses mudah ke kampung atau portal akhir yang dekat dengan bertelur, panduan ini dapat membantu dalam proses mengalahkan permainan. Berikut adalah beberapa biji yang hampir pasti akan membantu pemain keluar.

Penafian: Senarai ini subjektif dan hanya mencerminkan pendapat penulis artikel

Benih pemula terbaik di Minecraft

#1 Mansion, Pillager, Village, dan Portal Nether

Menara Pillager ini berhampiran sebuah kampung pasti berbahaya, tetapi jika pemain mencari pertempuran yang baik, ini adalah benih bagi mereka. Benih ini akan menanam pemain di biome dataran dengan portal yang lebih baik pada masa bertelur.

Menuju melepasi portal Nether, pemain akan melihat sebuah kampung, menara Pillager, dan sebuah rumah besar, semuanya dekat antara satu sama lain. . Ia sesuai untuk pemain pemula mencari cabaran.

Benih: 1613434103

Edisi: Bedrock

Hutan Plains & Oak

#2 semuanya memerlukan pemain

Sama dengan benih pertama, benih ini memancarkan pemain di kampung dataran. . Di padang pasir yang berdekatan dengan kampung, pemain akan menemui sebuah kuil padang pasir. Ke arah yang bertentangan, pemain akan menemui runtuhan portal yang lebih tinggi.

-9065479248748140566

Edisi: Java

Biomes: Hutan Oak, dataran, padang pasir, akasia

Pemain menanam betul -betul di luar kampung Plains. Setelah peperiksaan yang lebih dekat, terdapat juga sebuah desa padang pasir dan portal yang lebih jauh dalam jarak berjalan kaki dari kampung pertama ini. Terdapat juga kolam lava terbuka di padang pasir sekitar. Terdapat kemudahan akses kepada sumber -sumber di dunia ini, seperti di arah yang bertentangan, meletakkan biome akasia besar yang penuh dengan pokok.

Benih: -1654510255

Edisi: Java

Biomes: Dataran & padang pasir

#4 Badlands Mineshaft

Pemain menanam di dataran biome tepat di sebelah biome padang pasir kecil yang mengandungi sebuah desa padang pasir/badlands. Di dalam kampung, di bawah rumah tukang besi, adalah pintu masuk ke mineshaft. Tidak jauh dari kampung adalah dua runtuhan portal yang lebih baik juga. Benih ini juga mempunyai bioma yang pelbagai termasuk dataran, tanah badu, padang pasir, hutan oak, dan gunung salji di kejauhan.

Benih: -9064521785676267273

Edisi: Java

Biome: Dataran, padang pasir, tanah liat, hutan oak, gunung salji.

#5 Keselamatan Pulau Cendawan

Pemain menanam di biome dataran dengan pulau cendawan yang kelihatan di bertelur. Ketika pemain menuju ke pulau cendawan, mereka akan masuk ke sebuah desa pesisir yang besar. Di sini, mereka boleh menyimpan sumber dan pergi ke Pulau Cendawan untuk keselamatan pada waktu malam. Kepulauan cendawan sangat selamat, kerana perusuh tidak semulajadi bertelur di sana pada waktu malam.

Benih: 7499282355462307969

Edisi: Java

Biome: dataran, pulau cendawan, bukit yang melampau

5 biji minecraft terbaik untuk permulaan yang mudah

Minecraft terkenal dengan dunia yang luas dan luas. Dunia ini, masing -masing mempunyai nombor rawak yang diberikan kepadanya, dipanggil “benih”. Biji -bijian ini meregangkan hos dan menjadi tuan rumah kepada pelbagai makhluk dan struktur. Setiap Dunia Baru menjana secara rawak dan memberikan peluang baru untuk penjelajahan dan pengembaraan.

Kadang -kadang, bagaimanapun, pemain ingin mengawal dunia apa yang mereka mahu bertelur, dan apa sumber dan struktur yang mereka inginkan di sekelilingnya demi kemudahan. Artikel ini akan menyenaraikan lima biji minecraft untuk permulaan yang mudah.

Benih 5 minecraft teratas untuk permulaan yang selesa dan mudah

1) Monumen Kampung dan Lautan (benih: -7514153713361368247)

Benih ini memancarkan pemain di padang, berhampiran sebuah kampung. Kawasan ini mengandungi banyak pokok dan sumber, bermula dengan geode bawah tanah di dalam ketulan bertelur. Biome paya berdekatan mengandungi geod permukaan yang terdedah. Sekiranya pemain membina portal yang lebih baik pada koordinat (-40,60), mereka akan bertelur berhampiran kubu nether, dengan Soul Sand Valley yang berdekatan yang mengandungi benteng yang penuh dengan harta karun juga.

2) Kampung, Hutan Bunga, dan Portal Hancur (Benih: 6558360201127987409)

Tasik yang indah adalah pemandangan pertama ketika anda bertelur di benih ini. Pemain juga boleh menemui sebuah kampung, hutan bunga dan portal yang hancur berhampiran spawn. Terdapat banyak pokok dan domba di sekitar, dan di kampung, jadi pemain tidak perlu risau. Dada portal yang hancur menanam dengan batu api dan keluli dan beberapa alat yang terpesona.

3) Outpost Pillager (Benih: -285152926)

Di benih ini, pemain bertelur di sebelah pos Pillager. Sekiranya mereka maju, melepasi pos, mereka akan datang ke sebuah desa padang pasir. Kembali ke arah yang bertentangan akan membawa pemain ke portal yang hancur dan dua kampung savana. Di antara, pemain dapat mencari kompleks yang terdedah dengan mineshaft yang besar.

4) Kampung dengan rampasan dan biome hutan (benih: 1456770887)

Benih ini memancarkan pemain di sebelah kampung dan biome hutan. Terutamanya, benih ini adalah untuk mengumpul rampasan dari pelbagai dada yang tersebar di seluruh kampung. Rumah betul -betul di sebelah lokasi bertelur mempunyai dada yang mengandungi beberapa jongkong besi dan dua pickax besi. Rampasan lain termasuk plat dada, ramuan, makanan, pedang, dan zamrud.

5) Kampung, Kuil Portal dan Gurun Hancur (Benih: 4679758612126350684)

Benih ini adalah salah satu yang paling menguntungkan dalam senarai ini. Ia menanam pemain di Plains Biome, dekat dengan portal yang hancur, sebuah kampung, tiga kolam lava dan kuil padang pasir.

Dada Kuil Gurun termasuk dua epal emas yang terpesona dan buku terpesona dengan aspek api 2. Dada portal yang hancur akan memberi pemain dua jongkong besi dan batu api dan keluli. Spawner zombie boleh didapati berhampiran piramid padang pasir.

Nota: Artikel ini subjektif dan semata -mata mencerminkan pendapat penulis.