5 biji minecraft terbaik untuk membina sebuah bandar pada tahun 2023, 15 benih bandar minecraft teratas yang menyeronokkan! | Pemain membuat keputusan

Pemain membuat keputusan

Contents

Oleh kerana ruang berharga ketika datang ke bangunan, itu bukan idea yang buruk untuk bermula di kaki kanan dengan benih dunia tertentu. Dengan menumbuk dalam kod benih yang menyediakan banyak tanah terbuka berhampiran titik bertelur, pemain boleh mendapatkan hak untuk membina dan bimbang tentang tugas mereka yang lain kemudian.

5 biji minecraft terbaik untuk membina sebuah bandar pada tahun 2023

Sebelum pemain Minecraft menetapkan untuk memulakan projek bangunan, memilih lokasi yang tepat untuknya penting. Mempunyai banyak ruang boleh menjadi pembuat perbezaan yang besar dan menjimatkan pemain banyak masa membersihkan tanah di sekitarnya.

Oleh kerana ruang berharga ketika datang ke bangunan, itu bukan idea yang buruk untuk bermula di kaki kanan dengan benih dunia tertentu. Dengan menumbuk dalam kod benih yang menyediakan banyak tanah terbuka berhampiran titik bertelur, pemain boleh mendapatkan hak untuk membina dan bimbang tentang tugas mereka yang lain kemudian.

Tidak kira sama ada pemain Minecraft menikmati mod kelangsungan hidup atau kreatif, beberapa biji menawarkan lokasi permulaan yang hebat. Kawasan ini mempunyai banyak ruang bangunan atau tapak bangunan yang indah yang dapat menyatukan projek secara visual.

Nota: Artikel ini subjektif dan mencerminkan pendapat penulis

320191849765261 (Bedrock 1.19) dan benih minecraft lain yang hebat untuk membina sebuah bandar pada bulan Februari 2023

1) 3281425981882531948 (Java 1.19)

Benih edisi Java ini akan menyaksikan pemain Minecraft bermula di sempadan biome paya dan beberapa bukit berkerut.

Pemain mod survival dinasihatkan untuk mengelakkan rawa kerana beberapa pondok penyihir yang berdekatan. Sebaliknya, mereka boleh menuju ke kira -kira (x: 59, z: -171) untuk mencari dataran besar biome sesuai untuk membina, lengkap dengan kawasan yang cukup rata. Ada air, pasir, dan jurang yang berdekatan jika diperlukan.

Sebuah kampung dan portal yang hancur juga terletak di (x: 80, z: -448) jika pemain mahukan beberapa syarikat atau akses cepat.

2) 3922671916017327343 (Java 1.19)

Pemain tidak akan kekurangan ruang atau sumber semasa memuatkan biji java minecraft ini. Mereka akan bermula di biome dataran yang menyenangkan dengan beberapa pokok yang tersebar untuk kayu. Beberapa gunung kecil terletak berdekatan untuk perlombongan bijih, dan beberapa kampung boleh didapati di (x: 176, z: -160) dan (x: -224, z: -368).

Terdapat banyak air yang perlu berterima kasih kepada sungai yang berdekatan. Biome Hutan dan Savannah juga terletak di (X: 295, Z: 28) dan (X: 333, Z: 246) untuk peluang bangunan tambahan atau jenis kayu yang berbeza.

[Top 15] benih bandar minecraft yang menyeronokkan!

Biji bandar minecraft yang menyeronokkan

Nisbah 1: 1 ini adalah sebahagian daripada pergerakan untuk meletakkan seluruh dunia kehidupan sebenar ke Minecraft. Walaupun anda tidak boleh menggunakan bangunan, ia cukup keren untuk dilihat. Lihatlah sekitar bandar Brindleton dalam dunia berskala nyata.

2. Kubu/Bandar Bjorn’burg: https: // www.PlanetMinecraft.com/projek/bandar-bjornburg/

Ini adalah peta yang boleh dimainkan. Berjalan melaluinya sangat menarik! Bangunan biasa, namun terperinci sangat menyeronokkan. Semua bangunan dilengkapi, dan semuanya tidak mempunyai shader atau mod yang diperlukan. Oleh itu, sangat mudah dimainkan dengan rakan -rakan dengan sedikit persediaan.

3. Kota O ‘Fun: https: // www.PlanetMinecraft.com/projek/bandar-o-fun/

Peta yang boleh dimainkan ini sangat ketat. Jangan biarkan itu menakutkan anda daripada bermain. Peta ini mempunyai banyak bangunan yang dilengkapi untuk menikmati jalan cerita baru. Anda juga boleh menggunakan penduduk kampung yang disediakan untuk keinginan anda. Pekan ini dikelilingi oleh dinding besar dan mempunyai banyak bangunan lain di sekitar dinding.

4. Bandar: https: // www.PlanetMinecraft.com/projek/bandar-2225678/

Peta ini, yang saya dubbing “Nexus City” sangat berkelas. Dari pelbagai bangunan dan pencakar langit yang berdinding dengan kaca, ke sistem kereta bawah tanah, anda boleh menikmati playthrough yang moden di sini. Oleh kerana bangunan -bangunan itu tidak dibatalkan, dan bangunannya agak jauh, anda mempunyai satu ton ruang yang disesuaikan.

5. Mineder City: https: // www.PlanetMinecraft.com/projek/mineder-city-mrc/

Betul -betul di tengah -tengah peta ini adalah jambatan yang indah dan boleh dilalui ini. Semua bangunan tidak disengajakan. Walau bagaimanapun, peta memberikan rasa yang sejuk dan anggun dengan warna beku yang digunakan di bangunan dan objek sekitarnya.

6. Futurislandia: https: // www.PlanetMinecraft.com/Project/City-3983603/\

Futurislandia sangat sesuai untuk pemain yang mahukan peta asas untuk dibina. Belum selesai sehingga ruang antara bangunan membolehkan anda membuat lebih banyak! Peta ini juga mempunyai bola menghancurkan yang hebat ke dalam bangunan dan sekolah.

7. Dream City: https: // www.PlanetMinecraft.com/Project/Dream-City-Rev-1-0/

Dream City cukup santai untuk dikunjungi. Skema warna adalah jenis cahaya, berhutan dengan bangunan komersial juga berwarna terang. Ramai haiwan mendiami bandar ini serta banyak flora. Kecantikan bercampur dengan fleksibiliti menjadikan ini peta yang hebat. Ia juga mempunyai rumah besar di tepi pantai untuk pemiliknya.

8. Wenerd City: https: // www.PlanetMinecraft.com/projek/wenerd-city/

Wenerd City adalah bandar yang baik untuk bandar starter di sekeliling. Struktur bangunan yang unik menawarkan gaya yang berbeza untuk anda gunakan atau menyesuaikan bangunan lain dengan keinginan anda. Ia juga mempunyai rumah besar di tepi pantai untuk pemiliknya.

9. Golden Cities: https: // www.PlanetMinecraft.com/Projek/Golden-City-5774085/

Emas bahkan tidak merangkumi keterangan bandar ini. Walaupun sesetengah struktur bukan emas murni, bandar ini tersentuh di dalamnya. Kebanyakan bangunan kosong, tetapi kerumitan peta ini memikat. Beberapa ciri termasuk kapal pesiar, taman bunga, piramid gergasi, pelbagai patung, blimp, dan banyak lagi. Hanya hebat untuk diterokai.

10. Schmar: https: // www.PlanetMinecraft.com/Project/Shmar-Realistik-City-V1-0/

Indah realistik dan sederhana, peta ini indah. Taman permainan, taman taman berjalan, hotel, dan lebih banyak lagi menanti anda di sini. Skala adalah gaya minecraft, dan bangunannya sangat besar. Bandar kosong ini akan menghisap anda.

11. Redstone Mountain Village: https: // www.PlanetMinecraft.com/Projek/Redstone-Mountain-Village/

Anda bermula di bawah bandar dan diberi barang tertentu kerana anda berada dalam mod survival. Anda mesti naik lif yang sejuk untuk melawat bandar. Bandar ini dipenuhi dengan lorong, bilik, ruang, dan lebih banyak lagi yang perlu dilakukan. Ia juga mempunyai jalan cerita sendiri.

12. Dieline: https: // www.PlanetMinecraft.com/projek/rayoea-city — metropolitan-city/

Saya suka kelihatan bandar yang pantas di beberapa air siren. Bangunan tinggi berbeza dengan air dalam. Ini menjadikan bandar itu hairan untuk melihat dan lebih baik bermain. Bina kisah anda sendiri dengan bangunan batu tulis yang bersih.

13. Acera: https: // www.PlanetMinecraft.com/projek/acera-mediterranean-town-city-java-amp-bedrock-download/

Bandar ini mengingatkan saya serangan ke atas Titan. Semua bangunan bergaya Mediterranean ini menjadikannya indah. Di tengah -tengah bandar adalah taman yang suka bermain dengan pokok -pokok yang berwarna -warni dan semua bangunan unik ada juga pasaran untuk membantu anda membuat idea.

14. City of Lights: https: // www.PlanetMinecraft.com/projek/bandar-cahaya-col/

Bandar biasa pada siang hari, dengan adegan cahaya yang indah pada waktu malam. Gambar ini hanya menangkap sebahagian kecil daripada bangunan-bangunan yang menyala di bandar gaya moden ini. Semuanya dinyalakan, dari jalanan ke jalan raya, dan semua bangunan. Tambahkan sedikit salji dan ia akan menjadi ajaib.

15. Colorville: https: // www.PlanetMinecraft.com/projek/colorville-2021/

Ini adalah bandar gaya kartun. Setiap bangunan mempunyai tema warna yang berasingan dan pangkalan peta adalah neutral sehingga tidak ada pertembungan. Tempat yang berbeza melengkapkan peta ini dengan beberapa taman, gaya bangunan yang berbeza, dan kemungkinan dan ciri akhir di sini dan di sana -peta comel!

Anda juga mungkin berminat:

 • 10 biji minecraft yang lebih hebat yang perlu anda periksa
 • Top 10 Ultimate Modpack Minecraft Terbaik
 • Top 15 kulit minecraft terbaik yang kelihatan hebat
 • 10 pelayan minecraft terbaik dengan kebanyakan pemain
 • [Top 10] pek tekstur minecraft terbaik yang hebat
 • [Top 10] Mod Dimensi Terbaik Minecraft
 • [Top 10] Minecraft Benih Jungle Terbaik
 • [Top 10] Minecraft Benih Berlian Terbaik
 • [Top 10] Minecraft Benih Kampung Terbaik

[Teratas 10] biji bandar minecraft yang menyeronokkan! (Edisi 2022)

Thumbnail bandar yang dibina di Minecraft (Kredit ke Garm North)

[Teratas 10] biji bandar minecraft yang menyeronokkan! (Edisi 2022)

Minecraft memberikan setiap pemain yang sangat besar dan mengawal persekitaran mereka. Skala semata -mata dari apa yang boleh anda lakukan dengan alat yang diprogramkan untuk tersedia untuk anda mencipta cabaran sebagai besar -besaran membina seluruh bandar dari awal. Sesetengah pemain cukup berdedikasi untuk melakukan ini dalam mod survival, dan beberapa mungkin memilih untuk bekerja lebih bijak dengan menggunakan mod kreatif – dan kemudian ada orang yang tidak mempunyai masa untuk salah satu daripadanya! Sama ada anda memotong sudut atau hanya mencari bandar pra-bina yang indah untuk diterokai, berikut adalah sepuluh biji bandar Minecraft yang paling sejuk.

Sebagai penafian, bandar -bandar seperti ini tidak semulajadi menjana dalam minecraft, jadi benih ini bekerja seiring dengan peta yang direka oleh pencipta minecraft – dan dalam penyelidikan saya, sering agak sukar untuk mencari benih yang digunakan pembina. Beberapa biji ini mungkin telah direkodkan secara tidak tepat – dengan itu, berhati -hati untuk meletakkan fail dengan tepat untuk memastikan anda mendapat apa yang anda cari.

10. 1536966017 – Digunakan oleh Dragonek

Dulu, kami mempunyai bandar Dragonek, sederhana dalam reka bentuk tetapi besar -besaran dalam keadaan hancur. !

9. 1033100595202711085 – Digunakan oleh Ohagiman

Kredit Imej: Ohagiman

Bandar zaman pertengahan Ohagiman cukup luar biasa dalam skala dan terperinci bahawa saya akan meletakkannya lebih tinggi dalam senarai – jika bukan kerana fakta bahawa saya sudah menggunakan binaan ini pada senarai berasingan sebelum ini! Mengabaikan tempatnya di biji kastil Minecraft yang menyeronokkan! (Edisi 2022), saya tidak dapat meninggalkannya dari senarai ini. Ia terlalu direka dengan indah.

8. 1089576214 – Digunakan oleh DGMETRO

Dgmetro’s City Build adalah anggun dan moden, yang menampilkan bangunan yang dibuat sepenuhnya dari kaca berwarna, tetapi, paling mengagumkan, adalah sistem transit bandar. Terdapat banyak bandar yang diukir dari benih ini dan 40 garis bawah tanah menghubungkan mereka.

7. 1466433125 – Digunakan oleh Auugustus

Bandar ini di pantai adalah jem penuh dengan bangunan dan transit, dan bahkan ada kota yang tenggelam di laut. Semua bangunan mempunyai reka bentuk dan seni bina yang unik dan tidak biasa, memberikan bandar ini penampilan yang berbeza.

. 190800072 – Digunakan oleh Jaxter193YT

Namun satu lagi bandar moden, binaan ini mempunyai jalan asfalt, garaj tempat letak kereta, dan bangunan dan kemudahan berteknologi tinggi. Ini mengingatkan saya tentang sesuatu dari filem fiksyen sains. JAXTER193YT telah membina sebuah hotel di bandar, sekiranya anda ingin bercuti ke masa depan.

5.

Penghormatan ini ke bandar -bandar Amerika yang ikonik mempunyai replika seni bina yang dikenali, dengan setia disesuaikan dengan gaya Minecraft. Jarum Angkasa Seattle dan Empire State Building adalah dua daripada banyak lokasi yang dibina dengan teliti yang menunjukkan pengetahuan dan penyelidikan yang berdedikasi pencipta mengenai reka bentuk dunia yang legenda ini.

4. 1022068427347780545 – Digunakan oleh Sammuel Coulson

Pencipta ini jelas merupakan peminat besar dari Marvel Universe, membina seluruh dunia berteknologi tinggi berdasarkan angka dan organisasi yang terkenal yang terdapat dalam komik dan filem. Bukan sahaja membina sendiri yang luar biasa, tetapi saya sangat mengesyorkan membaca keterangan di halaman muat turun, di mana arkitek yang bijak di belakang projek itu memberi pemain pandangan yang mendalam pada tradisi.

3. 1001000100001000001 – Digunakan oleh Rosenoire

Seni bina bandar ini positif menakjubkan. Jelas bertujuan untuk menceritakan kisah, Rosenoire telah merancang dunia yang rumit dan penuh kasih sayang ini untuk tujuan peranan ini. .

2. 1237383187 – Digunakan oleh Chiang Tung City

Bentuk bulat kota ini menyenangkan untuk melihat dan mengingatkan mereka yang bermain tikar yang dipesan untuk kelihatan seperti bandar dari atas. Anda tahu yang … Chiang Tung City adalah binaan yang diilhamkan oleh lokasi dari sekitar Thailand, semuanya dibina oleh orang yang berdedikasi dari negara kehidupan sebenar yang menarik ini.

1. 1 – Digunakan oleh Chickensando

The Jungle Biome adalah medan yang sukar dibina untuk dibina. Pokoknya tinggi dan padat dan tebal dengan dedaunan, tanah diselimuti di bawah tanah. Hanya membersihkan ruang untuk bangunan adalah tugas dalam dan dari dirinya sendiri – melainkan jika anda cukup pandai untuk menggunakan medan sebagai inspirasi untuk seni bina. Bandar hutan ini terdiri daripada 50 rumah pokok. Tidak hairanlah membina saiz ini telah mengambil pencipta tujuh tahun untuk mencipta!

Sering kali, Minecraft adalah cara untuk melarikan diri dari kehidupan bandar, memberikan akses ke kawasan pedalaman untuk menanam dan menjalani kehidupan yang mudah, piksel oleh piksel – tetapi jenius yang benar dapat menggunakan tanah -tanah yang tidak berpenghuni yang sama dan membina negara -negara dan ibukota mereka sendiri yang menakjubkan. Jumpa di sekitar, dan permainan gembira!

Anda juga mungkin berminat:

 • 10 biji minecraft yang lebih hebat yang perlu anda periksa
 • Top 10 Ultimate Modpack Minecraft Terbaik
 • Top 15 kulit minecraft terbaik yang kelihatan hebat
 • 10 pelayan minecraft terbaik dengan kebanyakan pemain
 • [Top 10] pek tekstur minecraft terbaik yang hebat
 • [Top 10] pesona perisai minecraft terbaik
 • Pesona busur minecraft terbaik
 • [Top 10] Mod Dimensi Terbaik Minecraft
 • [Top 10] Minecraft Benih Jungle Terbaik
 • [Top 10] Minecraft Benih Berlian Terbaik
 • [Top 15] Minecraft Reka Bentuk Dalaman Terbaik Yang Hebat