30 permainan video terbaik 2023 (setakat ini), 11 permainan papan terbaik 2023 | Ulasan oleh Wirecutter

Permainan papan terbaik

Elden Ring Adakah semua orang benar -benar boleh bercakap tentang hari ini, dan atas alasan yang baik. Simulator hukuman terbaru dari ofsoftware mempunyai semua batu permata yang biasa seperti jiwa, tetapi berkembang menjadi dunia terbuka dengan cerita yang dibuat oleh Game of Thrones Pengarang George r.R. Martin, jadi anda tahu ia tidak akan menarik sebarang pukulan.

30 permainan video terbaik 2023 (setakat ini)

Para pemain di Esquire telah sibuk -dan tahun ini telah menjadi doozy.

Oleh Josh Rosenberg, Dom Nero dan Luke Guillory Diterbitkan: 18 Sep 2023
Ikon yang disimpan yang disimpan ikon yang digariskan kosong yang menunjukkan pilihan untuk menyimpan item

Pratonton untuk The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - Treler Rasmi (Nintendo)

Teruja dengan permainan video 2023? Atau adakah anda masih terlalu sibuk berbuih di mulut dengan idea melintasi ruang di Starfield untuk bermain perkara lain? Sama ada, zon peminat Esquire telah sibuk, dan tahun ini telah menjadi doozy.

Pertama sekali, enjin pembuatan semula tidak pernah berhenti -tetapi kami tidak mengadu, kerana kami mendapat kemas kini gnarly Ruang mati keluar dari situ. Plus, studio terus membuat permainan berasaskan katak, seperti Masa di Pulau Katak, Bahu gergasi, dan Kisah Katak. (Sekiranya anda membiarkan saya bermain sebagai katak, wang saya adalah milik anda.) Tahun ini, kami juga mengosongkan dompet kami ke dalam Legenda Zelda: Air mata Kerajaan, PIKMIN 4, dan Diablo IV, kehilangan jam tidur dalam proses. Sudah tentu, pada bulan Oktober, kita akan berhenti bermain setiap permainan yang tidak dinamakan Super Mario Bros. Tertanya -tanya. Anda tahu, yang mana Mario berubah menjadi gajah. Bagaimanapun, kami menyerahkan masa berharga kami mencari jalan pokok kemahiran terbaik untuk memberi petunjuk kepada anda pada beberapa permainan kegemaran kami tahun ini (setakat ini). Nikmati, pemain.-Josh Rosenberg

Starfield

Hyped as Skyrim di luar angkasa, Starfield Adakah permainan ruang angkasa yang lama ditunggu-tunggu Bethesda.”Anda boleh menjadi pemburu karunia, pengangkut kargo, dogfighter bintang, penjelajah planet, atau benar -benar apa -apa lagi yang anda fikirkan di dunia ini. Saya memilih untuk menjadi seorang lelaki tua yang menyeludup barang untuk puak jenayah bernama The Crimson Fleet. Saya juga membeli rumah yang sejuk untuk menyimpan semua barang yang dicuri saya! Apa sahaja kehidupan yang anda mahu jalankan Starfield, Terpulang kepada anda. Terima kasih, Todd Howard.-J.R.

Chants of Sennaar

Dengan matlamat menaikkan menara yang besar, satu -satunya cara untuk maju Chants of Sennaar adalah untuk pemain bercakap dengan penduduk tempatan dan belajar bahasa mereka. Setiap abjad dan simbol baru yang anda terima disimpan dalam buku nota watak anda, Dan mentakrifkan bahasa melalui petunjuk konteks dan elemen cerita interaktif adalah kunci anda ke tingkat seterusnya. Di luar aplikasi pembelajaran bahasa sebenar seperti Duolingo, ini adalah yang paling menyeronokkan yang pernah saya alami dengan permainan bahasa pemecahan teka-teki. –J.R.

Sleeper Citizen: Purge

Salah satu permainan bermain peranan yang paling kreatif sejak kreatif sejak itu Disco Elysium, tahun lalu yang luar biasa Citizen Sleeper Membawa saya kembali dengan kandungan DLC percuma, berakhir dengan Mac 2023 -an Membersihkan. Di mana permainan awal melihat watak saya mencari rancangan melarikan diri dari a Blade Runner-Esque Starship, Membersihkan memalingkan meja dan memaksa saya untuk berjuang untuk rakan -rakan yang saya (mementingkan diri) ditinggalkan.-J.R.

Iklan – Teruskan membaca di bawah

Pokémon Scarlet dan Violet: Topeng Teal

Topeng teal DLC mungkin tidak bertambah baik Pokémon Scarlet dan VioletPelbagai isu teknikal, tetapi ia menambah bilangan Pokémon yang kembali ke entri terkini dalam francais Nintendo yang disambut. Terdapat juga pokémon separuh hantu setengah pukulan yang bernama Poltchageist. Apa yang tidak dicintai?-J.R.

PIKMIN 4

Walaupun PIKMIN 4 Bukankah entri yang paling mencabar dalam francais, pastinya permainan terbaik yang pernah dilihat. PIKMIN 4 jelas direka sebagai titik melompat untuk generasi baru pemain, tetapi saya tidak mengetuknya! Terdapat banyak cabaran permainan lewat untuk didedikasikan Pikmin Sarjana. Selain itu, saya tidak akan bosan melancarkan lelaki kecil yang comel itu.-J.R.

Kami Suka Katamari Reroll + Royal Reverie

Platform: Nintendo Switch

Bagi saya, tidak ada yang lebih nostalgia dalam dunia permainan video daripada Katamari. Kami suka Katamari Mungkin telah memulakan kerjaya pada tahun 2005, tetapi versi remastered ini untuk Nintendo Switch dilengkapi dengan grafik yang dikemas kini dan lima cabaran baru yang digelar “Royal Reverie.”Sekiranya anda romantis kerana berguling -guling di sekitar katamari besar seperti saya, inilah kemunculan semula untuk anda juga.-J.R.

Permainan papan terbaik

Seseorang yang bermain Sagrada, permainan papan yang kami cadangkan, menunjukkan permainan yang ditetapkan untuk bermain di atas meja

Kami telah menambah panjang gelombang, permainan parti yang bermain dengan pendapat rakan-rakan anda, dan quacks of Quedlinburg, permainan tolak-anda yang kuat.

Setiap tahun, beribu -ribu permainan papan baru diterbitkan -lebih daripada panduan kami untuk permainan papan tertentu mungkin dapat menampung. Di sini kami menyenaraikan beberapa kegemaran kakitangan Wirecutter. Sama ada anda mencari sesuatu yang menawarkan strategi peringkat tinggi atau kerjasama naratif, atau hanya sesuatu yang kelihatan dan terasa cantik, ini adalah permainan dalam putaran berat semasa malam permainan kami. Jika anda tidak melihat salah satu kegemaran anda, tinggalkan komen supaya kami dapat mengembangkan koleksi kami.

Strategi untuk menguji kemahiran anda

Scythe (kira -kira $ 65 pada masa penerbitan)

Skit permainan papan, ditunjukkan dalam permainan, dengan patung -patung yang diletakkan di seluruh papan

Kiraan pemain: satu hingga lima

Tempoh: 90 hingga 115 minit (atau lebih)

Kaedah: laman web

Umur: 14 dan ke atas

Mengapa kita menyukainya: Antara membaca dan mentakrifkan buku panduan yang padat dan perlu membetulkan pelbagai kesilapan pada setiap giliran, playthrough pertama kami Scythe akhirnya mengambil masa enam jam. Walau bagaimanapun, kami segera ketagih oleh kedalaman strategik permainan yang sangat besar ini dan estetika bangunan dunia yang indah, Steampunk-meets-pastoral (yang Gregory Han meracau dalam panduan hadiah 2016 kami). Sejak itu, masa bermain kami telah jatuh sejajar dengan anggaran 90-ke-115 minit yang dicetak di kotak. Dan Scythe telah mengambil alih malam permainan mingguan dan mengilhami sembang kumpulan khusus untuk membincangkan strategi, membuat dan berkongsi meme, dan merancang sesi.

Dalam masa kurang dari dua bulan, kami telah membeli pengembangan tujuh pemain, dan kami serius mempertimbangkan untuk membeli kotak tersuai yang dinaik taraf untuk menyimpan lebih banyak kad dan kepingan. Anda mungkin tertanya -tanya apa jenis orang yang ingin melabur banyak masa dalam permainan, kembali bermain berulang kali. Tetapi apabila anda mempelajari mekanik, bermain Scythe akan menjadi satu -satunya perkara yang anda mahu lakukan.

Bagaimana ia dimainkan: Di Scythe, pemain mewakili salah satu daripada lima puak yang cuba mendapatkan nasib mereka dan menuntut tanah di Eropah pasca Perang I Eropah Timur. Pemain bermula dengan sumber (termasuk kuasa, populariti, duit syiling, dan kad tempur), lokasi permulaan yang berbeza, dan dua (pilihan) objektif tersembunyi. Scythe adalah permainan bangunan enjin, jadi matlamatnya adalah untuk menubuhkan sistem yang akan terus menuai sumber ketika permainan berlangsung. Dengan setiap giliran, setiap pemain memilih salah satu daripada empat tindakan pada tikar puak mereka yang ditugaskan. Semua pemain mempunyai set tindakan yang sama tetapi menerima ganjaran yang berbeza untuk mereka, dan setiap watak mempunyai satu set kekuatan yang unik. Selain daripada kad pertemuan (yang diterima oleh pemain di wilayah yang baru diterokai), ada sedikit nasib yang terlibat. Permainan ini berakhir selepas pemain meletakkan pencapaian keenam mereka (bintang) di trek Triumph, dan sesiapa yang mempunyai duit syiling yang paling banyak menang. Scythe adalah permainan kapitalisme dalam bentuk yang paling murni.

Dunia Kecil (kira -kira $ 50 pada masa penerbitan)

Sudut papan dunia kecil dengan kad, cip, dan dadu dari permainan

Kiraan pemain: dua hingga lima

Tempoh: 60 hingga 80 minit (atau lebih)

Umur: 8 dan ke atas

Mengapa kita menyukainya: Bayangkan permainan risiko yang ditetapkan di bumi tengah yang tidak mengambil masa yang lama untuk bermain sebagai pengganti semula semua filem Lord of the Rings akan. Itu cukup banyak pengalaman dunia kecil, permainan kawalan kawasan yang penuh dengan bunian, kerdil, dan separuh, antara lain. Permainan ini dilengkapi dengan pelbagai papan dan cukup kecil yang mengambil masa kira -kira 40 minit untuk ditubuhkan pada mulanya. Tetapi apabila dunia kecil bergolek, ia adalah satu konsep yang mudah untuk dikunci, dan pelbagai kombinasi kaum fantasi dan kuasa menjadikan setiap playthrough sedikit berbeza. Terima kasih kepada papan permainan berganda, Small World bermain juga dengan dua orang seperti yang dilakukan dengan lima. Kini terdapat beberapa versi yang menawarkan seni dan nada yang sedikit berbeza, seperti dunia kecil: bawah tanah (yang sedikit lebih gelap) dan World of Warcraft (jika anda lebih suka melawat Azeroth daripada Shire).

Bagaimana ia dimainkan: Pada permulaan permainan, setiap pemain dapat memilih perlumbaan fantasi untuk dikawal dari timbunan yang digerakkan. Setiap perlumbaan dipasangkan dengan timbunan kuasa yang digerakkan secara berasingan, yang mengubah suai pasukan yang dapat dilakukan oleh pasukan itu. Sebagai contoh, jika anda mengambil ahli sihir dengan kuasa terbang, anda mendapat emas bonus untuk menduduki ruang sihir (ciri Wizards), dan anda boleh menghantar tentera anda di mana sahaja di papan (ciri terbang). Sebaik sahaja pemain memilih watak mereka, mereka mendapat satu set jubin yang mewakili tentera mereka; Semasa giliran mereka menggunakan jubin untuk mengambil alih tanah di papan. Apabila pemain mengembangkan empayar mereka dan bertentangan antara satu sama lain, mereka akhirnya kehabisan jubin yang berguna, yang kemudiannya dapat diserahkan (permainan memanggil ini “akan menjadi penurunan.”) Potongan -potongan yang tinggal di papan dan masih dapat memperoleh mata (tetapi mereka tidak lagi dapat digunakan untuk mendapatkan wilayah baru). Dan pada giliran mereka yang seterusnya, pemain memilih kombo bangsa/kuasa baru untuk digunakan. Ini berterusan untuk beberapa pusingan, bergantung kepada bilangan pemain. Sesiapa yang mengumpulkan paling banyak emas (kebanyakannya diperolehi dengan memperoleh tanah) sepanjang permainan menang.

Semasa menubuhkan permainan, pemain akan melihat satu set jubin yang bermula di papan tetapi tidak bertindak seperti perlumbaan yang lain dimainkan. Malangnya ini dinamakan “Lost Tribe” jubin dimaksudkan untuk bertindak sebagai penghalang pada beberapa ruang dalam fasa awal permainan. Tetapi memandangkan banyak penganiayaan bersejarah masyarakat penduduk asli, aspek ini kadang -kadang merasa tidak selesa untuk pemain (termasuk saya sendiri). Sebaliknya saya menggunakan jubin lain untuk menunjukkan halangan semulajadi di ruang tersebut, dan ini tidak menjejaskan permainan.

Permulaan parti

Panjang gelombang (kira -kira $ 35 pada masa penerbitan)

Panjang gelombang permainan papan yang berwarna -warni

Kiraan pemain: dua hingga 12

Tempoh: 30 minit

Umur: 5 dan ke atas

Mengapa kita menyukainya: Pada pendapat saya, permainan parti yang baik adalah satu di mana, pada akhirnya, pemain telah kehilangan semua jejak skor dan hanya dilaburkan dalam terus bermain. Panjang gelombang mempunyai kesan dalam sekop. Kotak ini berwarna-warni dan menarik perhatian, dail besar adalah sentuhan yang penuh dengan chunky dan memuaskan, dan struktur permainan membawa kepada menarik-atau sekurang-kurangnya sangat lucu tentang bagaimana rakan-rakan anda melihat dunia. Permainan Komunikasi Terbaik (CodeNames dan Dixit, Pilihan Kami untuk Pemula, Antaranya) Bermain Dengan Cara Kami Menyampaikan Idea dan Konsep kepada Orang Lain. Panjang gelombang berfungsi sama, tetapi di mana Dixit dan Codenames memberi tumpuan kepada idea -idea berkomunikasi oleh persatuan, panjang gelombang meminta pemain untuk berkomunikasi melalui pendapat. Di mana, pada skala basah hingga kering, adalah spageti? Sedang melihat filem menakutkan idea tarikh yang mengerikan, atau yang hebat? Betapa betul secara moralnya perintah jedi? Ini adalah antara beratus -ratus perbincangan yang berpotensi (dan argumen) bahawa panjang gelombang boleh mencetuskan.

Bagaimana ia dimainkan: Pemain dibahagikan kepada dua pasukan, dan setiap pasukan pusingan satu ditugaskan untuk memindahkan dail supaya jarum berada di tengah sasaran seperti corong (lebih dekat dengan pusat yang anda dapatkan, semakin banyak mata yang anda skor). Caranya ialah mereka tidak dapat melihat sasaran semasa mereka menggerakkan jarum; Sebaliknya, ahli pasukan mereka bertindak sebagai “psikik” yang cuba membuat mereka meneka kedudukan yang betul. Psikik mendapat pandangan rahsia pada kedudukan sasaran dan diberi kad yang menunjukkan dua hujung skala (dari kuat hingga tenang, idea yang baik untuk idea yang buruk, dan sebagainya). Seterusnya, mereka memberikan frasa pasukan mereka yang mencadangkan di mana pada skala itu sasarannya. Pemain lain cuba mentafsirkan petunjuk dan meletakkan jarum dial dengan sewajarnya, yang biasanya apabila perdebatan cenderung. (Untuk memberi anda idea, “Anda berfikir The Phantom Menace adalah filem 85% yang bagus?!”Adalah sesuatu yang sangat berteriak pada kali terakhir saya bermain.) Sebaik sahaja mereka mengunci kedudukan, pasukan lain boleh mendapatkan mata bonus dengan pertaruhan sama ada mereka terlalu jauh ke satu sisi sasaran atau yang lain. Pasukan mematikan melakukan ini sehingga satu pasukan mendapat 10 mata dan memenangi permainan.

Anomia (kira -kira $ 15 pada masa penerbitan)

Pelbagai kad permainan Anomia di atas meja di sebelah pembungkusan mereka

Kiraan pemain: tiga hingga enam

Tempoh: 25 minit

Kaedah: laman web

Umur: 10 dan ke atas

Mengapa kita menyukainya: Sesetengah permainan memerlukan tumpuan tajam, perancangan awal, dan strategi halus, dan ini boleh membawa kepada banyak yang sengit dan berkerut melihat di sekeliling meja senyap. Kemudian ada permainan yang begitu cepat, dengan tenaga yang menarik, jika anda bermain terlambat pada waktu malam, jiran anda mungkin akan memfailkan aduan bunyi. Anomia tegas dalam kategori kedua, dan saya sering bimbang bahawa rakan-rakan saya yang lebih kompetitif akan kehilangan suara mereka selepas bermain. Secara mekanikal, ia adalah permainan kata dan pola pengiktirafan yang mudah. Namun dalam amalan ia mengembangkan ketegangan dramatik apabila kad dibalikkan, simbol diturunkan, dan pemain berlumba untuk membuat jawapan sebelum orang lain melakukannya. Anomia juga boleh dimainkan semula kerana pusingan biasanya mengambil masa kurang dari setengah jam dan terdapat hampir 100 kad yang boleh muncul. Tetapi jika anda bosan dengan versi ini (atau, lebih mungkin, apabila kumpulan permainan anda telah menghafal semua kad), terdapat edisi lain, termasuk Parti Anomia dan Anomia X, yang menambah dek kad baru sambil mengekalkan perkara yang sama Gameplay Dinamik.

Bagaimana ia dimainkan: Pemain memilih salah satu dek yang disertakan, dan masing -masing membalikkan wajah kad di hadapan mereka. Setiap kad mempunyai satu daripada enam simbol berwarna dan kategori. Kategori boleh menjadi segalanya dari “opera rock” hingga “nama belakang” dan cukup luas untuk membawa kepada perdebatan di meja (“Do Sea Monkeys benar -benar dikira sebagai haiwan peliharaan?”). Gameplay berterusan dengan setiap pemain membalikkan wajah kad lain di hadapan mereka, meliputi kad sebelumnya. Jika mana-mana dua simbol di sekeliling meja perlawanan apabila kad dibalik, kedua-dua pemain berada dalam “muka”; Sesiapa yang mengatakan contoh sesuatu dalam kategori pada kad lawan mereka mengambil kad dan memenangi titik itu. Mengeluarkan kad untuk mendedahkan kad di bawah ia sering membawa kepada wajah yang lain secara langsung selepas, mewujudkan getaran jangkaan sengit yang ditaburkan oleh pecahnya aktiviti yang tiba-tiba. Setiap kali kad dibalikkan, otak anda melalui proses kilat yang cepat mengenal pasti simbol baru, menyemak semula itu terhadap apa yang anda tahu ada pada kad anda, dengan cepat membaca kategori kad lain, mengakses memori anda untuk mencuba untuk mencari contoh yang baik, dan akhirnya menjerit sebelum pemain lain melakukan perkara yang sama. Cabaran pemprosesan ini, di bawah tekanan masa yang sengit, mempunyai cara litar pintas otak anda, dan ia menjadikan permainan sama-sama mengecewakan dan menarik. Sama ada, ini adalah masa yang hebat untuk menjerit kacau.

Permainan PC Terbaik 2023: Tajuk mesti bermain yang anda tidak mahu ketinggalan

Baldur

Beberapa permainan PC terbaik di luar sana telah dikeluarkan dalam dekad yang lalu, hingga ke titik permainan PC setanding dengan konsol terkini seperti PS5 dan Xbox Series X. Dan terima kasih kepada perkhidmatan seperti Xbox Game Pass Ultimate, ia boleh lebih murah dari sebelumnya untuk mendapatkan akses kepada beberapa permainan terbaik.

Dalam beberapa kes, permainan PC bahkan lebih baik untuk konsol kerana kelebihan teknikal yang boleh ditawarkan oleh kad grafik terbaik. Sebahagian daripada peningkatan ini termasuk framerat, resolusi, ciri-ciri yang lebih tinggi seperti pengesan sinar, DLSS dan HDR. Peminat Permainan Strategi dan mereka yang suka mendapatkan tangan mereka pada tajuk yang lebih kecil yang dilayan dengan baik di sini juga kerana PC mempunyai pilihan yang lebih luas daripada mana -mana platform lain.

Jujurlah, jika anda tahu jalan anda di sekitar tetikus, itu adalah tempat terbaik untuk bermain penembak juga. Maaf, tetapi memang benar.

Jadi sama ada anda mempunyai persediaan permainan PC yang ditipu atau mencari permainan untuk bermain di komputer riba produktiviti anda, kami telah mengumpulkan senarai permainan PC terbaik yang anda dapati sekarang. Sudah tentu, tidak setiap permainan adalah untuk setiap orang, tetapi pasti ada sekurang -kurangnya satu atau dua tajuk di sana untuk anda.

Permainan PC terbaik

Mengapa anda boleh mempercayai Techradar

Kami menghabiskan berjam -jam menguji setiap produk atau perkhidmatan yang kami semak, jadi anda pasti anda membeli yang terbaik. Ketahui lebih lanjut mengenai bagaimana kami menguji.

Elden Ring

Bagi pemain yang memerlukan cabaran

Kajian Pakar Kami:

Elden Ring Adakah semua orang benar -benar boleh bercakap tentang hari ini, dan atas alasan yang baik. Simulator hukuman terbaru dari ofsoftware mempunyai semua batu permata yang biasa seperti jiwa, tetapi berkembang menjadi dunia terbuka dengan cerita yang dibuat oleh Game of Thrones Pengarang George r.R. Martin, jadi anda tahu ia tidak akan menarik sebarang pukulan.

Elden Ring adalah dariSoftware pada yang paling suka bermain, dengan gembira membuang setiap idea yang dapat ditonjolkan untuk menarik pemain melalui tanah antara. Ia meninggalkan kerangka ketat pendahulunya yang memihak kepada dunia terbuka yang lebih luas, hebat. Hanya masa yang akan memberitahu jika ia tetap dengan pemain dengan kuat seperti usaha sebelumnya tetapi ia, dengan merit sendiri, pengembaraan yang menarik bagi mereka yang menikmati cabaran.

Versi PC permainan mempunyai beberapa masalah prestasi yang dilakukan oleh dariSoftware. Namun, walaupun dengan isu -isu ini, ia tidak dapat disangkal lagi sebagai salah satu permainan terbaik, jika bukan yang terbaik, studio itu pernah keluar.

Seperti yang dikatakan peminat kerja studio sejak asal Jiwa syaitan Di PS3, kami tidak menawarkan pujian semacam itu dengan ringan, tetapi seperti genre seperti jiwa itu sendiri, anda harus memperolehnya, dan darisoftware tidak dapat dipertikaikan dengan Elden Ring.

The Witcher 3: Wild Hunt

Bagi sesiapa yang terdesak untuk dunia terbuka

The Witcher 3: Wild Hunt Adakah penuaan seperti wain yang baik. Malah beberapa tahun selepas ia melanda jalan-jalan, ia masih merupakan salah satu permainan dunia terbuka yang paling mengagumkan untuk wujud-mencampurkan SkyrimSkala Unapologetic dengan Grand Theft Auto VKedalaman yang luar biasa. Ia adalah permainan yang penuh sesak, itulah sebabnya ia masih berhampiran bahagian atas permainan PC terbaik pada tahun 2023.

The Witcher 3 telah menerima banyak kemas kini sejak pelancarannya, menambah ekspansi besar (dan yang paling penting), serta peningkatan visual. Sekiranya anda mencari yang terbaik untuk wang anda, anda tidak dapat lebih baik daripada ini.

Mengejutkan, cantik dan tenggelam masa mutlak-dengan cara yang baik-The Witcher 3: Wild Hunt bukan hanya salah satu permainan PC terbaik pada tahun 2023 atau antara permainan dunia terbuka terbaik di PC. Ia mungkin menjadi salah satu permainan video terbaik sepanjang masa.

Pintu Baldur 3

Kajian Pakar Kami:

Salah satu RPG terbaik dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Pintu Baldur 3 menjemput anda untuk meneroka dunia fantasi yang kaya dengan pelbagai kemungkinan. RPG tradisional dalam acuan Naga Zaman: Asal, Dan siri gerbang Baldur yang asal, Pintu Baldur 3 Adakah anda telah mengawal sekumpulan pengembara secara isometrik berhenti untuk pertempuran sekali-sekala pertempuran berasaskan giliran ketika anda melangkah ke dunia.

Baldur’s Gate 3 adalah pesaing yang baik untuk salah satu RPG permainan video terbaik yang pernah dibuat. Ini adalah RPG yang paling bercita -cita di luar sana, dan penampilan yang tepat dari Dungeons & Dragons akan menggembirakan peminat. Harus bermain, walaupun beberapa kekecewaan dengan format D & D’s mungkin parut.

Permainan ini mempunyai jam sinematik, menawarkan tahap cita -cita sinematik yang menyaingi banyak penyertaan lain dalam senarai ini. Kisah utama adalah pengembaraan fantasi tinggi yang layak walaupun kempen Dungeons and Dragons terbaik, sementara mekanik pertempuran memberikan permainan strategi PC yang terbaik untuk wang mereka.

Ghostrunner

Bagi mereka yang mendambakan keganasan yang cepat

Ultra-keganasan dan gerakan berterusan bertemu dalam permainan dystopian pasca apokaliptik ini. FPP ini bukan untuk pengsan hati – ia tegang dan menggembirakan, dan anda mungkin akan mati berulang kali cuba mengalahkannya. Sekiranya anda menginginkan permainan yang datang dengan bahagian yang sama, kelebihan abadi dan cermin, anda dapati Ghostrunner.

Ia tidak dapat dilebih -lebihkan seberapa jelas sejuk Tindakan Ghostrunner adalah, mengelak peluru di Slow-Mo sebelum menghiris musuh-musuh anda dalam dua dengan pedang siber futuristik tidak banyak lagi sejuk.

Permainan ini ditetapkan di Dharma Tower, sejenis perlindungan terakhir untuk kemanusiaan, di mana anda naik menara melalui platforming dan pembunuhan yang disebabkan oleh katana untuk membalas dendam pada penguasa yang kejam. Anda berbuat demikian dengan mengiris musuh anda, mengelak peluru, dan menggunakan beberapa kebolehan unik untuk terus menuju ke puncak. Ini adalah jenis permainan yang akan membuatkan anda keluar dari nafas hanya memainkannya. Sekiranya kedengaran seperti permainan anda, maka anda akan merawat.

Permainan zombie dunia terbuka mungkin kelihatan sedikit clichè hari ini tetapi Pulau mati 2 Telah berjaya menjaga perkara-perkara yang segar dengan baldi goreng yang lebih tinggi dan beberapa pertempuran huru-hara orang pertama yang cukup gemuk.

Hades

Bagi sesiapa yang mencari klasik indie

Supergiant Games membuat nama untuk dirinya sendiri terima kasih kepada penerimaan yang hebat yang Pyre, Transistor, dan Bastion diterima. Sekarang, peminat studio mempunyai entri baru untuk menambah ke pantheon studio permainan yang hebat: Hades. Hades Menggunakan pandangan isometrik yang sama tentang permainan lain dan menceritakan kisah anak lelaki Hades, Zagreus, cuba melarikan diri dari dunia bawah tanah.

Timbunan nilai replay, dan cerita yang mengejutkan menjadikan Hades mesti bermain untuk peminat genre roguelike. Anda akan jatuh cinta, menjalin persaingan pahit, dan melawan ayah anda dalam permainan indie yang penuh aksi ini.

Crawler Dungeon Roguelike ini mempunyai beberapa ciri baru sehingga lengannya. Bukan sahaja anda boleh merenung beberapa watak untuk bonus tambahan, tetapi mati dalam permainan tidak memulakan anda di pusat pemeriksaan terakhir. Apabila anda mati, anda mungkin bermula pada mulanya tetapi anda tidak bermula. Anda dapat menaik taraf watak dan senjata anda untuk meningkatkan peluang anda untuk melarikan diri dengan setiap kematian berikutnya. Ini membawa kepada perkembangan yang menjadikan permainan yang sangat ketagihan.

Dewa Perang

Untuk peminat mitologi Norse

Dewa Perang Sebagai satu siri telah wujud sejak tahun 2005. Dan, walaupun ia mempunyai banyak penyertaan selama bertahun -tahun, yang dari 2018 telah menghidupkan semula siri ini, sama ada itu disebabkan oleh tetapan baru – anda tidak meneroka beberapa versi Hellscape dari Greece lagi – atau hakikat bahawa Kratos kini mempunyai teman di atas perjalanannya.

Dengan Tuhan Perang, Sony Santa Monica telah melakukan yang mustahil. Dalam mengambil watak utama yang sangat jahat dan kerap, dan menambah kedalaman dan berat kisahnya, God of War adalah permulaan baru yang baru untuk siri ini. Ini juga seorang peninjau di PC. Anda mungkin akan menghabiskan berjam -jam membuat jejak kaki di salji seperti yang kita lakukan.

Bekas PlayStation Exclusive ini mendapati anda bermain sebagai Kratos, demigod yang diturunkan hampir seluruh pantheon Yunani dalam permainan terdahulu, ketika dia dan anaknya pergi ke puncak gunung untuk menyebarkan abu isterinya yang mati dalam mitos yang diilhamkan oleh Norse menetapkan. Sudah tentu, sebagai permainan tuhan perang, anda perlu melawan jalan anda melalui segala macam makhluk dan tuhan dalam perjalanan.

Microsoft Flight Simulator

Untuk peminat rendaman

Kajian Pakar Kami:

Di luar grafiknya yang sempurna dan sokongan periferal yang sangat baik, ia tidak akan memerlukan anda lama untuk menyedari bahawa Microsoft Flight Simulator Adakah buruh cinta. Terdapat perhatian yang besar di sini, serta tahap realisme dan rendaman yang anda tidak akan dapati di tempat lain.

Simulator Penerbangan Microsoft jelas merupakan buruh cinta, dengan realisme dan perhatian terhadap perincian yang akan menjadikan pembelian penting ini untuk peminat SIM penerbangan. Menggunakan teknologi canggih dan grafik untuk pengalaman mendalam yang muktamad, ini bukan permainan yang akan menjadi untuk semua orang, tetapi jika anda demografi terasnya, anda akan menyukainya.

Begitu banyak supaya jika anda bukan peminat simulasi penerbangan, anda akan mahu mula mendapatkan kereta muzik. Walau bagaimanapun, ini juga bermakna permainan ini tidak akan untuk semua orang. Namun, jika anda seorang fanatik sim penerbangan atau anda suka pesawat dan terbang, anda akan menikmati peluang untuk terbang kenderaan ikonik di beberapa lokasi dan keadaan yang paling indah namun berbahaya di dunia.

DOOM: Abadi

Untuk pemain sekolah lama

Kajian Pakar Kami:

Azab kekal mengambil segalanya dari remastered DOOM (2016) dan menghidupkannya sehingga 11. Permainan ini sengit, visual, dan sonically hangat, dan betul -betul apa yang anda harapkan mimpi demam yang diilhamkan oleh DOOM akan berasa seperti.

Doom Eternal Recvents Roda sendiri tanpa meninggalkan asas klasiknya. Ia mempunyai semua mengepam darah, keseronokan yang penuh dengan gores yang kami harapkan dari permainan azab, sambil menambah sekumpulan unsur-unsur seperti RPG baru yang kami tidak tahu yang kami perlukan. Ini tidak boleh dirindui.

Permainan ini menawarkan penembak orang pertama yang lancar di mana anda pergi ke neraka untuk memerangi pelbagai syaitan yang tidak pernah berakhir dan menebus semula bumi yang ditimpa. Mengisi semula kesihatan anda kadang -kadang memerlukan raksasa yang agak rumit, dan ada yang perlu kreatif dengan pilihan senjata anda, bergantung pada iblis yang anda hadapi. Walau bagaimanapun, permainan ini adalah mengenai mewujudkan malapetaka dan bergegas ke dalam pertempuran dengan kuat dan seperti yang mungkin.

Bukan sahaja azab: abadi neraka perjalanan (pun dimaksudkan), tetapi ia juga merupakan permainan yang cantik yang memanfaatkan perkakasan terbaru. Dan, ia adalah mod multiplayer 2v1 di mana satu pemain mengawal “pembunuh” dan menghadapi dua lagi syaitan yang dikawal oleh pemain.

Diablo 4

Bagi pemain yang ingin berkongsi pengalaman

Kajian Pakar Kami:

Diablo 4 adalah entri terkini dalam siri RPG tindakan ikonik Blizzard. Dengan gaya seni gothic yang tersendiri dan susun atur dunia terbuka moden, Diablo 4 menawarkan pengalaman fantasi gelap yang mesra bersama. Bergabunglah dengan rakan -rakan atau bermain solo ketika anda cuba menyelamatkan dunia tempat perlindungan dari komplot gelap dari Lilith yang jahat. Sesuaikan watak anda dengan berpuluh -puluh kebolehan yang berbeza dan beratus -ratus pilihan gear yang berbeza semasa anda membuat pengembara yang lebih baik anda sendiri. Pilih dari lima kelas tersendiri, masing -masing dengan mekanik tersendiri dan kombinasi keupayaannya. Diablo 4 juga menawarkan pengalaman multiplayer yang lancar, yang membolehkan anda mendapatkan bantuan rakan -rakan ketika anda menyelidiki penjara bawah tanah permainan.

Mungkin Diablo 4Kualiti yang paling mencabar adalah langkah ke arah dunia terbuka dalam pengertian ‘moden’. Apa yang boleh menjadi keluasan yang tidak sempurna, hambar adalah, sebaliknya, kegembiraan. Diminta dengan tipu muslihat dan bahaya, dunia terbuka tempat perlindungan sesuai dengan formula Diablo seperti sarung tangan, menyediakan ruang di mana reka bentuk mekanikal estetika dan berani permainan yang indah.

Sesuaikan watak anda dengan berpuluh -puluh kebolehan yang berbeza dan beratus -ratus pilihan gear yang berbeza semasa anda membuat pengembara yang lebih baik anda sendiri. Pilih dari lima kelas tersendiri, masing -masing dengan mekanik tersendiri dan kombinasi keupayaannya. Diablo 4 juga menawarkan pengalaman multiplayer yang lancar, yang membolehkan anda mendapatkan bantuan rakan -rakan ketika anda menyelidiki penjara bawah tanah permainan.

Permainan PC Terbaik: Soalan Lazim

Adakah ia layak mendapatkan pas permainan PC?

Permainan Pass di kedua -dua konsol dan PC adalah cara yang hebat untuk mencuba tajuk baru yang anda tidak boleh mengambil sebaliknya, dan ada perpustakaan yang penting untuk meneroka yang Everchanging. Kami mempunyai senarai permainan Xbox Game Pass terbaik, sekiranya anda mahukan panduan tambahan yang mana permainan untuk dijemput, tetapi secara amnya, kami akan mengesyorkan perkhidmatan langganan kepada sesiapa sahaja yang ingin mendapatkan lebih sedikit untuk mereka Buck.

Apakah permainan PC yang paling banyak dijual?

Sehingga 2023, permainan paling popular/paling banyak dijual di PC adalah Minecraft. Tajuk Survival Sandbox telah sangat popular sejak pelepasan awalnya pada tahun 2011, dengan berjuta -juta pemain telah menikmati kandungannya sejak. Walaupun popularitinya, kami tidak memasukkannya ke dalam senarai kami kerana permainan yang tersedia di semua platform utama, dan sementara itu adalah permainan yang hebat, kami ingin menyenaraikan untuk menyoroti apa yang kami anggap sebagai tajuk yang memanfaatkan sepenuhnya pengalaman permainan PC.

Bagaimana Kami Membuat Senarai Permainan PC Terbaik Kami

Pasukan di belakang Techradar Gaming telah menghabiskan beribu -ribu jam menguji permainan PC yang terbaik, jadi kami tahu dengan tepat tajuk mana yang bernilai mengesyorkan, dan gelaran mana yang bernilai memberikan Miss. Di antara kami, kami mempunyai minat dalam hampir semua genre, jadi mana -mana tajuk yang anda sedang mempertimbangkan untuk mengambil lebih banyak kemungkinan dimainkan oleh ahli pasukan pada satu ketika.

Kerana berapa lama kami menghabiskan masa melompat masuk dan keluar dari semua jenis permainan, kami mempunyai pendapat yang boleh anda percayai. Pengalaman kami bermaksud pilihan kami telah dipertimbangkan dengan teliti, jadi pasti ada sesuatu yang anda nikmati dalam salah satu senarai terbaik kami.

Sekiranya anda mencari cara lain untuk memanfaatkan PC anda, ia patut diperiksa Permainan berbilang pemain terbaik di PC, di samping Permainan Pas Permainan Terbaik dan juga Permainan pemain tunggal terbaik.