30 permainan pertempuran pedang terbaik sepanjang masa, teratas 28 permainan video pertempuran pedang terbaik – gameranx

Top 28 Permainan Video Berjuang Pedang Terbaik

Contents

Terdapat keseronokan yang luar biasa yang diperolehi daripada tidak bersuara bilah dari selongsongnya dan menahannya seperti pahlawan yang tak terkalahkan yang anda membayangkan diri anda menjadi.

30 permainan pertempuran pedang terbaik sepanjang masa

Elton Jones Headshot

Terdapat keseronokan yang luar biasa yang diperolehi daripada tidak bersuara bilah dari selongsongnya dan menahannya seperti pahlawan yang tak terkalahkan yang anda membayangkan diri anda menjadi.

Oleh kerana itu adalah kejadian yang jarang berlaku, anda tidak boleh menikmati secara teratur, anda lebih baik mengalami lebih kerap daripada tidak melalui medium permainan video. Terdapat banyak tindakan/pengembaraan yang berkualiti, RPG dunia terbuka, dan permainan pertempuran yang mempersembahkan mekanik pertempuran pedang terbaik yang pernah anda lihat. Whether you’re clashing blades with your foe on the battlefield, slashing through waves of bloodthirsty demons, or stealthily picking off the opposition with your trusty katana in hand, these 30 sword-fighting games all provide the thrill of swinging your blade to cut down Sesiapa sahaja dan semua orang yang berani cuba mengalahkan anda.

Sekarang adalah masa untuk menyediakan bilah anda dan bersiap untuk berperang.

. ‘Soul Edge/SoulCalibur’ (siri)

Siri permainan pertempuran tangan Bandai Namco adalah Tekken, sementara pejuang berasaskan senjata adalah Kelebihan jiwa/ francais. Kemasukan paling terkini dalam siri jangka panjang adalah Soulcalibur vi, . Pedang pedang yang menguasai seperti Mitsurgi, Ivy Valentine, Chai Xianghua, dan juga Geralt dari Rivia berada di pelupusan anda dalam permainan pertempuran yang marah ini yang menganugerahkan kesabaran, kedudukan yang berhati-hati, dan penggunaan kombo yang menghancurkan yang dapat mengakibatkan panggung epik.

2. ‘The Witcher 3: Wild Hunt’

Geralt of Rivia diiktiraf oleh banyak orang sebagai badass yang melihat setiap tugas yang diberikan kepadanya untuk selesai. Siri pengembaraannya yang paling mengasyikkan berlaku di dalam The Witcher 3: Wild Hunt, Semasa dia menetapkan untuk memerangi tentera pahlawan spektrum yang cuba menangkap “sumber” muda yang dikenali sebagai Ciri. Melangkah melalui dunia terbuka besar-besaran yang memberi anda peluang dengan segala macam musuh manusia dan mitos. Dan membawa mereka ke bawah bermaksud menggunakan garis panjang pedang keluli dan perak yang kuat yang boleh ditukar untuk mendapatkan rangsangan kuasa atas banyak penjahat yang menginginkan kepala Geralt di atas pinggan perak.

. ‘Samurai Shodown’ (siri)

Pejuang berasaskan senjata 2D SNK telah wujud sejak tahun 1993. Dan selama beberapa dekad, Haohmaru dan seluruh jadual eksentrik permainan telah berduel sepanjang beberapa sekuel dan kemas kini tambahan. Sekiranya anda ingin melompat ke dalam permainan terdahulu dalam siri ini, kami mencadangkan untuk memeriksa Koleksi Samurai Shodown Neogeo (Terdapat tujuh permainan yang termasuk dalam kompilasi itu, jadi anda pasti akan mendapat wang anda di sana). Bagi entri paling terkini dalam siri ini, 2019 Samurai Shodown adalah pulangan selamat datang ke bentuk yang memberikan evolusi semulajadi untuk peminat dan juga memperkenalkan mekanik pertempuran baru yang sesuai dengan segala yang lain.

. ‘Metal Gear Rising: Revengeance’

Raiden telah membuat giliran ketika datang untuk beralih dari protagonis yang dibenci menjadi yang disayangi. Peranan Ninja Cyborgnya dari Mendapat perhatian dalam slasher tinggi oktan ini yang dibangunkan oleh Sarjana Permainan Tindakan, PlatinumGames. Metal Gear Rising: Revengeance Memberi Raiden beberapa senjata Bladed untuk bergantung semasa perang salibnya terhadap organisasi yang dikenali sebagai PMC Desperado Penguatkuasa LLC saingan. Dengan koleksi bilah yang hebat di Raiden, anda akan dapat menggodam dan memotong pelbagai jenis penjahat cybernetic dan dengan bergaya menyelesaikannya melalui urutan pemotongan perlahan-gerakan.

5. ‘Devil May Cry’ (siri)

Hero separuh manusia/setengah-setan yang dikenali sebagai Dante terpaksa melindungi umat manusia dari raksasa terburuk yang diketahui oleh manusia untuk beberapa perlawanan sekarang. Syaitan mungkin menangis 2), pertempuran frontman berambut perang berambut perang dengan para penghuni alam setan telah mengagumkan sepanjang masa. Anda boleh membina meter kombo anda melalui kombo pedang yang paling terang yang pernah anda lihat dan tarik melalui penyertaan awal permainan melalui Devil May Cry HD Collection. Ia juga bernilai mencari edisi khas Syaitan mungkin menangis 4 dan 5 Untuk mencuba gerakan yang mencolok saudara Dante Vergil dan anak lelaki Vergil Nero.

6. ‘Ninja Gaiden: Master Collection’

Ryu Hayabusa telah meletakkan kemahiran Ninjutsu untuk digunakan dengan baik sejak tahun 1988. Salah satu ninjas yang paling dikenali oleh permainan yang dibuat dari dunia 2d hingga 3d apabila siri yang dilampirkannya mendapat reboot pada xbox asal. Anda boleh bermain permainan pertama dan dua sekuel yang mengikutinya melalui cara moden melalui . Ketiga -tiga permainan tidak mudah berjalan di taman – banjir musuh yang cuba menghapuskan anda boleh menjadi sangat menggembirakan. Tetapi apabila anda membungkus kepala anda di sekitar kawalan, watak, dan gerakan pertempuran setiap permainan, anda akan memasuki keadaan seperti zen ketika anda menggunakan pedang naga Ryu untuk mengurangkan semua orang yang datang dengan cara anda.

7. ‘Bushido Blade’ (siri)

Anda mungkin terkejut mendengar ini, tetapi Square sebenarnya digunakan untuk menerbitkan francais permainan pertempurannya sendiri di PlayStation pertama. Dan apa yang membezakan IP dari persaingan adalah pendekatan yang lebih strategik dan taktikal terhadap peperangan berasaskan senjata. The Bilah Bushido Permainan memeluk sistem pertempuran yang lebih realistik di mana dua pahlawan melingkari medan perang, memilih tempat mereka, dan cuba mendarat pukulan penamat dengan bilah pilihan mereka. Senjata yang dimasukkan ke dalam gudang senjata permainan pertama termasuk katana, saber, dan pewarna, sementara sekuel itu menampilkan senjata baru seperti yari. permainan.

8. ‘Sekiro: Shadows Die Twice’

FromSoftware, studio pembangunan di belakang permainan terbaik “Soulsbourne” yang pernah dibuat, kembali ke akarnya dengan ini Tenchu-seperti foray ke dalam tindakan Jepun feudal. Sekiro: Shadows mati dua kali akan menjejaskan anda dan memuaskan anda dalam selang waktu yang sama ketika anda meneroka kawasan yang luas yang penuh dengan beberapa musuh yang paling sukar yang akan anda bentengkan dengan bilah. Katana Sekiro boleh digunakan untuk membuang sikap/keseimbangan setiap musuh supaya anda dapat mengeluarkannya dengan cekap yang mungkin. Segala -galanya dari musuh biasa sampai ke bos besar yang membuat anda bekerja untuk setiap kemenangan akan mendorong anda ke had mutlak. Anda akan mendapat banyak kepuasan daripada menyelinap ke atas musuh -musuh yang lebih lemah dan secara senyap -senyap menghapuskan mereka dengan Katana Katana.

. ‘Untuk kehormatan’

Untuk kehormatan layak mendapat banyak kredit kerana melekat dekat dengan akarnya semasa melakukan segala -galanya untuk menghasilkan banyak kandungan yang cukup menarik untuk membawa penonton kasual. Permainan ini menawarkan satu ton permainan yang berbaloi melalui komponen pemain tunggal dan berbilang pemain. Anda boleh memilih antara lima kelas yang berbeza dari pahlawan-pahlawan yang tepat dari segi sejarah yang semua berpegang pada kelas pertempuran pedang mereka sendiri. Menguasai Sistem Pertempuran Rumit Permainan adalah suatu keharusan ketika anda terjebak dalam beberapa pertempuran 1v1 dan bahkan pertemuan berbilang orang. Rasanya sangat baik untuk memotong orang ramai yang penuh dengan tentera yang lebih lemah dan muncul dalam konfrontasi satu-satu yang dipertikaikan. Nota sampingan – Pahlawan Peacekeeper, Kensei, dan Tiandi sangat sejuk!

10. ‘Onimusha’ (siri)

Oh, bagaimana kita merindui Capcom Onimusha siri! Semasa ketinggian populariti PS2, siri tindakan/pengembaraan ini meletakkan samurai memburu setan di tengahnya. Dan keempat -empat permainan tindakan/pengembaraan utama yang dihasilkan olehnya adalah patut kembali. Cara terbaik untuk memainkan permainan pertama adalah melalui rerelease moden-console, yang membersihkan visual ke tahap yang memuaskan. Dan seperti permainan lain dalam siri ini, anda akan memerintahkan atribut unsur beberapa pedang dan membuat jalan anda melalui ensemble besar syaitan dengan senjata yang kuat di sisimu. Menguasai Seni Lightning, Fire, dan Ultimate Bishamon Sword Senjata sangat menyeronokkan. Pastikan anda melihat permainan pertempuran parti spinoff Onimusha Blade Warriors, dengan cara!

11. ‘Way of the Samurai’ (siri)

Salah satu cara terbaik untuk mengambil perjalanan sepanjang tempoh abad ke -15 hingga abad ke -19 Jepun, maka ia pasti bernilai melompat ke Cara samurai siri. . Keputusan yang anda buat di sepanjang jalan memberi kesan kepada cara cerita itu dibentangkan, yang memberikan setiap permainan ton nilai replay kerana ia bernilai mengambil playthrough baru dengan keputusan yang berbeza. Dan tentu saja, anda boleh menyerang dan membiarkan katana anda melakukan semua yang bercakap. Permainan terbaru dalam siri ini berlaku untuk gaya permainan RPG aksi atas ke bawah, yang merupakan perubahan yang mengejutkan untuk pendekatan tradisional orang ketiga siri ini.

12.

Hanya peminat “Soulsbourne” yang paling sabar dan bertempur dengan pertempuran yang dapat menyelesaikan dua tindakan RPG yang dikeluarkan di dalamnya . Dibangunkan oleh Team Ninja, kedua-dua perlawanan membawa pemain ke era Sengoku Jepun dan melepaskan mereka terhadap pelbagai musuh manusia & mitos yang menakutkan. Taktik pertempuran utama anda bergantung pada senjata api yang dipenuhi dengan pelbagai jenis pedang tunggal dan dwi, ​​yang dapat digunakan dalam pelbagai cara melalui perubahan pendirian yang menghidupkan serangan anda. Tambahan pula, anda boleh menjadi syaitan Yokai yang besar untuk benar -benar melakukan kerosakan besar Nioh 2 Bos yang sangat sukar.

13. ‘Ghost of Tsushima Director’s Cut’

Salah satu eksklusif PS4 terbaik kini boleh didapati di PS5 dalam bentuk terbaiknya. Sucker Punch Productions ‘Open-World Jaunt Melalui Zaman Samurai adalah pengalaman yang menakjubkan melalui kawasan-kawasan yang indah di Pulau Tsushima. Untuk memadamkan pencerobohan Mongol pertama Jepun, anda mesti mengambil peranan Jin Sakai dan merangkul cara -cara Samurai & Gerila Peperangan. Ini bermakna anda akan memotong musuh anda dengan mogok yang difokuskan, terlibat dalam duels kuku yang tegang, dan menarik diri dari pelbagai pembunuhan dalam beberapa saat dengan katana anda di tangan. Potongan pengarah PS5 adalah cara terbaik untuk bermain terima kasih kepada kemasukan pengembangan cerita DLC, komponen multiplayer, dan visual yang lebih baik.

14. ‘Chivalry’ (siri)

Penggodaman dan pemotongan bersama pasukan berkuda dalam talian anda tidak pernah lebih menyeronokkan daripada yang ada di Kesejahteraan permainan. Mengemas kini segala-galanya ke tahap yang baik dan membentangkan pertengkaran berasaskan pasukan tradisional dan bebas untuk semua melalui visual dan mekanik permainan yang baru diperbaiki. Peperangan zaman pertengahan yang turun Chivalry 2 sangat mengerikan dan berdarah, yang sepatutnya di lorong -lorong beberapa daripada anda pemain darah di luar sana. .

15. ‘Monster Hunter’ (siri)

Capcom’s Pemburu raksasa Francais pergi dari francais khusus yang hanya peminat yang paling tegar dapat membungkus kepala mereka ke RPG tindakan yang lebih diperkemas dengan rayuan arus perdana apabila dibebaskan . Ia masih bernilai menceburkan diri dalam entri itu dalam siri jangka panjang untuk melihat apa yang berlaku mengenai kekecohan. Satu tan raksasa, peralatan, dan acara khas baru telah ditambah selepas pelancaran, jadi masa terbaik untuk memainkannya sekarang. Di atas suis, anda boleh menyemak Dan nikmati feudal Jepun mengambil formula biasa ‘siri. Menggunakan pelbagai pedang hebat, pedang panjang, bilah dwi, ​​dll. .

16. ‘Mortal Shell: Edisi Dipertingkatkan’

Surat cinta ini ke garis panjang dari ofsoftware Soulsbourne Permainan mendapat penampilan yang paling pasti dalam bentuk Mortal Shell: Edisi yang dipertingkatkan. Bagi anda yang melepaskannya pada kali pertama, tindakan ini RPG memberi anda kuasa untuk mengambil alih pahlawan yang jatuh dan menguasai senjata pilihan mereka. . Anda perlu memilih langkah anda dengan bijak semasa Mortal Shell .

17. ‘Demon’s/Dark Souls’ (siri)

Anda mungkin sudah melihat, mendengar, dan membaca mengenai koleksi RPG tindakan yang mencabar FromSoftware. Dan jika anda fikir anda mempunyai kesabaran yang diperlukan untuk melewati Demon dan Jiwa yang gelap . Bersedia untuk mati. Suka, banyak. Tetapi apabila mana -mana permainan ini mendapatkan cakar mereka ke dalam anda, anda akan mendapati masa yang sukar meletakkannya. Ia bernilai bermula dengan pembuatan semula PS5 yang sangat baik Jiwa Demon, permainan untuk disesuaikan dengan koleksi pedangnya yang besar dan bos yang sukar sukar. Anda akan perlu mengayunkan semua pedang itu dengan cekap jika anda berharap dapat membuat penyok di mana -mana musuh kejam permainan itu.

18. ‘Elden Ring’

Oh, Elden Ring. FromSoftware berjaya menyampaikan pelepasan permainan yang paling baru dibina pada tahun 2022, yang merupakan versi dunia terbuka dari Jiwa yang gelap permainan. . Dan ini bermakna anda akan mengalami pembunuh yang hanya boleh dibuang oleh campuran senjata huru -hara, mantra ajaib, dan penggunaan sekutu yang boleh dipanggil. Anda pasti akan mencurahkan jam yang tidak sihat Elden Ring Terima kasih kepada dunia terbuka yang besar. Sekiranya anda cukup bernasib baik untuk mendapatkan pedang malam dan api, maka anda mungkin akan menembak .

19. ‘Hellish Quart’

Sekiranya anda telah mencari penampakan moden Bilah Bushido . Hellish Quarter memberi tumpuan kepada pertempuran 1v1 di mana kedua-dua pemain terlibat dalam pergaduhan pedang yang realistik dalam tempoh masa abad ke-17 Poland-Lithuania Komanwel. .

20.

The Gunung & Blade Siri menawarkan pengalaman multiplayer taktikal yang menggabungkan membina tentera sepanjang perlawanan, melompat ke dalam pertempuran yang tersebar di medan perang, dan terlibat dalam pengepungan epik sepanjang masa. Gunung & Blade II: Bannerlord adalah ansuran terbaru dalam francais dan ia pasti bernilai menghabiskan masa dengan. Kempen pemain tunggal dan suite berbilang pemain yang dibuat dengan baik membolehkan anda mengayunkan pedang anda. Sistem tempur intuitifnya membuatkan anda berasa seperti badass seperti itu setiap kali anda melepaskan mogok pedang yang berjaya dalam keadaan panas.

21. ‘Mordhau’

Mordhau adalah permainan pilihan- anda boleh memilih untuk mengayunkan bilah ganas anda dari sudut pandangan pertama atau ketiga. Tidak kira apa sudut pandangan yang anda mainkan kerana anda akan mempunyai masa yang mengagumkan sama ada. Anda akan terlibat dalam peperangan zaman pertengahan yang kacau kerana pergaduhan upahan anda di kalangan 80 pahlawan dalam talian lain. Mordhau Juga membolehkan anda menggodam dan memotong bersama rakan anda melalui mod gerombolan bersama, jadi anda akan mempunyai banyak pilihan adalah pelupusan anda apabila tiba masanya untuk bekerja dengan hebat.

22. ‘Tenchu’ (siri)

Sebelum itu Gelap/Jiwa Demon Memberi populariti yang sangat besar, FromSoftware menyampaikan satu siri permainan yang berpusat di sekitar melekat pada bayang -bayang dan menarik diri dari yang paling tersembunyi. Permainan itu tergolong dalam Tenchu siri, yang menampilkan ninjas licik yang dikenali sebagai Rikimaru dan Ayame. . Sekiranya anda berada dalam mood untuk beberapa permainan berasaskan stealth bertema Jepun, maka berikan Tenchu .

23. ‘The Legend of Zelda’ (siri)

Semua orang tahu apa itu pedang induk dan apa yang mampu. Pautan, yang merupakan penyelamat terkemuka dari Legenda Zelda . Mengayunkan pedang tandatangan dan banyak bilah lain yang sama kuat (kita secara peribadi memuja pedang dewa sengit dan pedang dongeng yang hebat!) boleh dilakukan melalui penyertaan siri 3D. Teruskan dan periksa Nafas liar Sekiranya anda belum menikmati kemunculan dunia terbuka Link sehingga anda dapat bermain-main dengan sekumpulan pedang baru dan lama.

24. ‘Ghostrunner’

Apa yang kita ada di sini adalah salah satu pengalaman cyberpunk yang lebih baik dalam permainan. Anda bukan sahaja terpikat dengan palet visual yang menarik tetapi anda juga akan ketagih dengan permainan pantasnya. Frasa “baiklah, hanya satu lagi cuba” cincin benar di sini kerana anda boleh mati dalam satu hit dan terpaksa memetakan langkah anda sebelum setiap larian. Sebagai Jack the Ghostrunner, anda akan dengan cepat meneroka pelbagai peringkat dan menggunakan pedang anda untuk menghapuskan musuh anda melalui satu slash tunggal. Pergi lambat-mo akan membuat anda merasa tidak dapat dihalang pada masa-masa tertentu Ghostrunner, itu yang pasti.

25. ‘Sehingga anda jatuh’

Mengayuh Pedang Besar di Dunia Realiti Maya adalah pengalaman yang bertiup. Salah satu cara terbaik untuk mencubanya adalah melalui roguelite hack-and-slash yang banyak ini. Sehingga anda jatuh menguji ketahanan pemain dengan membuangnya ke dalam persekitaran rawak yang sukar dan memberi mereka senjata satu dan dua tangan untuk mempertahankan diri. Ambil bilah yang anda pilih, hancurkan beberapa mantra yang melemahkan untuk terus menyerang, dan berjuang keras sebagai Rune Knight Rokar yang terakhir.

26. ‘Kingdom Come: Deliverance Royal Edition’

Orang pertama Warhorse Studios yang tepat, Tindakan RPG adalah salah satu permainan terbesar dan paling kaya di luar sana. Terdapat banyak misi yang mengerikan untuk mendapatkan diri anda kusut, sistem yang memerlukan watak anda untuk mendapatkan rehat & rezeki yang berterusan untuk kekal sihat, banyak minigame yang menggegarkan statistik, dan banyak lagi. Di sisi pertempuran, anda perlu benar -benar menguasai selok -belok pertemuan huru -hara ketika anda mengambil pedang anda dan menggunakan masa manuver & serangan yang berhati -hati untuk mendapatkan tangan atas. Jika Untuk kehormatan Mekanik huru -hara bercakap dengan anda, maka anda tidak akan mempunyai masalah untuk menyesuaikan diri dengan yang dibentangkan di sini.

27. ‘Nidhogg’ (siri)

The Nidhogg Tajuk kelihatan mudah menipu pada pandangan pertama. Hanya anda dan Wielder Pedang Lain akan menuju ke kepala sambil memanfaatkan persekitaran yang menatal sampingan yang diberikan kepada anda. Tetapi apa yang menjadikan kedua -dua permainan dalam siri ini jauh lebih mendalam daripada yang diharapkan adalah banyak cara di mana anda mengubah gelombang pertempuran yang memihak kepada anda. Anda mampu menyerang dari tiga ketinggian yang berbeza, berlari, melompat, meluncur, melemparkan pedang anda, dan bahkan masuk ke dalam beberapa tindakan fisticuffs lama yang baik sekiranya anda kehilangan pedang anda. Pemain pertama yang sampai ke penghujung pasukan lawan mereka pertama kali mencapai kemenangan, jadi anda lebih baik memotong saingan anda sebelum mereka mencapai matlamat itu.

28. ‘Nier: Game Automata Edisi Yorha’

Nierr: Automata adalah salah satu permainan yang paling emosional dan pemikiran yang paling mendalam yang pernah anda mainkan. Ini plot terungkap dengan cara yang mengejutkan dan banyak pengakhirannya akan tinggal bersama anda lama setelah anda menyelesaikannya. Di sisi permainan perkara, platinumgames memastikan untuk menanam kempen tindakan/pengembaraan ini terhadap mesin penyangak dengan beberapa huru -hara yang paling menarik dan sangat menyeronokkan yang pernah dilihat oleh genre yang pernah dilihat. Seperti tiga unit Yorha 2b, 9s, dan A2 yang anda akan perintahkan, anda akan mengayunkan pelbagai pedang kecil dan pedang besar yang mempunyai reka bentuk yang unik dengan ketiga -tiga pejuang. Anda belum tinggal sehingga anda telah mengurangkan gerombolan mesin dengan beberapa slash yang mencolok dengan “perjanjian mulia”, “iman,” atau “bilah jenis-40” di tangan.

29. ‘Bayonetta’ (siri)

Ya, kita mesti menunjukkan platinumgames beberapa cinta yang sangat diperlukan dalam senarai ini lagi. Dan itu kerana siri yang mula -mula membawa studio permainan tindakan Jepun untuk menjadi terkenal di sini. Sekiranya anda mempunyai suis, maka anda perlu keluar dari jalan anda dan bermain kedua -duanya Bayonetta permainan. Kedua-dua penyertaan dalam siri ini mengikuti penyihir yang sombong, memikat, dan dominan yang dapat memanggil syaitan melalui pakaian berasaskan rambut mistiknya. Selain serangan ajaib, watak utama yang beralih bentuk dapat menyandarkan beberapa serangan ganas dengan dua bilah yang berupaya kematian. Bilah tersebut termasuk “Shuraba” katana dan kombinasi double-sword yang dikenali sebagai “Rakshasa.”Anda akan bersenang -senang menggodam dan memotong malaikat dan syaitan hingga mati dengan penyihir yang paling keren dalam permainan.

30. ‘Final Fantasy VII REMAKE INTERGRADE’

Square Enix melakukan yang mustahil dengan salah satu permainan yang paling ikonik sepanjang masa. Entah bagaimana, ia berjaya membuat semula Final Fantasy VII Dengan cara yang paling berkesan dengan menukar pertempuran berasaskan giliran ke dalam tindakan RPG dan sangat berkembang pada jalan cerita yang ditubuhkan dalam pelepasan asal 1997. Bila -bila masa muzik pertempuran yang biasa bermula, anda akan dapat membawa pedang buster cloud strife dan banyak variasi ke dalam pergaduhan ketika anda memotong segala -galanya di jalan anda. . Anda akan mendapat kepuasan besar apabila anda melepaskan batas “silang silang” dan “kenaikan” yang berjaya pada pembangkang yang lebih besar permainan.

One37pm mungkin menerima pendapatan sekutu dari beberapa pautan dalam artikel ini.

Top 28 Permainan Video Berjuang Pedang Terbaik

Bersedia untuk Mengiris dan Dadu Jalan Anda Melalui Musuh yang Tidak Boleh. Dalam senarai ini, kami memecahkan pilihan kami untuk permainan pertempuran pedang terbaik di semua platform. Dari tajuk klasik hingga penambahan terbaru ke perpustakaan anda, kami tahu anda akan mendapat kegemaran baru di bawah. Adakah kita melupakan sesuatu? Menjangkau dan beritahu kami.

#28 Final Fantasy XVI

Platform: PS5
Tarikh Siaran: 22 Jun, 2023

. Tetapi di Final Fantasy XVI, perkara akan sedikit berbeza daripada sebelumnya.

Dengan “sedikit,” kita cukup banyak.

Itu kerana, dalam permainan, anda akan bertempur dengan gaya yang lebih penuh aksi yang mengingatkan francais permainan video lain. .

Adakah anda dapat menguasai sistem tempur baru? Lompat masuk dan cari tahu!

#27 The Legend of Zelda: Air mata Kerajaan

Platform: Tukar
Tarikh Siaran: 12 Mei, 2023

Terdapat banyak sebab untuk bermain , Tetapi salah satu sebab terbaru datang dari permainan langsung yang mendedahkan aspek utama kebolehan Link. .

Bunyi terlalu bagus untuk menjadi kenyataan? Ianya bukan! Anda akan bebas untuk “fius” apa sahaja, memberikan anda kelebihan baru dalam pertempuran. Sekiranya anda bosan dengan senjata yang pecah dalam permainan sebelumnya, fius bersama senjata dan barang untuk meningkatkan ketahanan mereka!

Kemungkinan tidak berkesudahan, jadi cuba apa sahaja yang masuk ke dalam fikiran!

#26 Mount & Blade 2: Bannerlord

Platform: PC PS4 Xbox One XSX | S PS5
Tarikh Siaran: 25 Oktober 2022

Masa Abad Pertengahan adalah beberapa tempoh sejarah yang paling kacau. Mungkin peperangan dilancarkan di benua, dan pertempuran yang tidak akan pernah dilihat lagi diperjuangkan dalam jumlah besar.

Sekiranya anda ingin mengambil bahagian dalam masa maya, Gunung & Blade 2: Bannerlord akan menjadi tempat yang baik untuk bermula. Permainan ini membolehkan anda membuat watak dan melihat bagaimana anda akan memimpin klan di seluruh dunia. Anda akan bebas untuk membina klan anda bagaimana anda menginginkan dan kemudian membawa mereka ke dalam pertempuran untuk mengatasi musuh!

Atau, anda boleh mengambil laluan kekayaan atau politik untuk membantu mendapatkan kemasyhuran untuk klan anda dengan cara lain.

#25 wo panjang: Dinasti yang jatuh

Platform: PC PS4 Xbox One XSX | S PS5

Anda mungkin menyedari bahawa terdapat banyak permainan video di luar sana yang menggambarkan sejarah China dalam pelbagai cara. Itu terutama berlaku untuk sejarah “tiga kerajaan”. Wo Long: Dinasti Jatuh adalah satu lagi yang mempamerkan tempoh itu tetapi dengan cara yang lebih gelap.

Kerana dalam versi China ini, ancaman terbesarnya adalah raksasa dan setan literal, dan anda satu -satunya yang dapat menghentikannya!

Melawan jalan anda melalui China dan membuka kunci kuasa khas yang dapat membantu anda menghadapi musuh yang kacau. ? Atau akan dimakan oleh kegelapan? Lompat masuk dan cari tahu!

#24 Thymesia

Tarikh Siaran: 18 Ogos 2022

Sekiranya anda menikmati permainan seperti jiwa, maka periksa Thymesia. Ini adalah tajuk yang meletakkan pemain ke dalam kerajaan fiksyen yang dipanggil Hermes. Semasa usia di mana alkimia dicari, malapetaka yang besar melanda, meninggalkan akibat buruk di seluruh tanah. Sekarang kekacauan berkembang maju, dan satu -satunya cara untuk mengutuk wabak ini terpulang kepada anda. Pemain akan memasuki peranan seorang protagonis bernama Corvus, yang akan cuba menyelamatkan kerajaan dan membersihkannya dari kengerian yang kini menuntut Hermes sebagai miliknya sendiri.

Platform: PC PS4 Xbox One XSX | S PS5 Switch
Tarikh Siaran: 13 Disember 2022

Ramai orang tahu kisah Strife Cloud, kerana dia adalah salah satu watak permainan video yang paling popular yang pernah ada. ? Dia adalah orang yang mempunyai pengaruh terbesar dalam hidupnya, dan di , Anda akan dapat melihat cerita Zack secara penuh dan dengan cara yang remastered.

Betul. . Sekarang anda akan melihat bahagian lain cerita dan memahami bagaimana peristiwa -peristiwa tertentu datang bersama untuk membentuk salah satu RPG terbaik yang pernah ada.

#22 Hellish Quart

Adakah anda ingin membantu permainan yang awal dalam perkembangannya? Hellish Quart Bukankah permainan yang mungkin anda fikirkan. Ini permainan pertempuran pedang!

Selain itu, ia adalah tajuk yang menggunakan fizik yang realistik dan juga memanfaatkan gerakan teknik pedang sebenar supaya animasi menyerupai pagar sebenar dan pertempuran pedang. Menggunakan teknik dan gaya ini, anda akan menggunakan pedang terhadap musuh dan lihat jika anda boleh melakukan sesuatu dengannya terhadap musuh anda.

Gunakan butang anda dengan bijak, dan lihat jika anda boleh menangani tamparan yang ketara. Jangan takut menggunakan kombo atau parry untuk mendapatkan pembukaan!

#21 Onimusha

Platform: PC, PS2, Xbox, Xbox One, PS4, Switch

Tarikh Siaran: 25 Januari 2001

PS2 – 13 Mac 2001

Xbox – 28 Januari 2002

PC – 15 Januari 2019

Tukar PS4, Xbox One – 15 Januari 2019

Genre: Action-Adventure, Hack and Slash

Secara teknikal, Onimusha telah dikeluarkan di PlayStation 2 pada tahun 2001, tetapi kami benar -benar menunjuk pemain ke arah versi remastered yang lebih mudah diakses. Walaupun banyak spin-off dan tajuk utama baru dalam siri ini telah dikeluarkan sejak dua dekad yang lalu, yang asal masih memegang, menarik pemain ke dalam suasana sejarah yang digabungkan dengan unsur-unsur seram. Pemain melangkah ke kasut samurai yang menghadap ke syaitan, dan ketika permainan berlangsung, senjata unsur membuat mereka kembali ke neraka semua lebih menyeronokkan. , Onimusha dibayangkan sebagai versi ‘ninja’ dari .

#20 Ninja Gaiden

Tarikh Siaran: 3 Jun 2008

Ninja Gaiden adalah tajuk yang lebih tua jika dibandingkan dengan Onimusha. Siri ini bermula pada tahun 1988 tetapi sejak tahun 2014, IP telah menjadi tidak aktif. Sepanjang siri ini, pemain mempunyai pelbagai senjata untuk memastikan mereka tersembunyi dan jauh dari bahaya tetapi termasuk dalam campuran adalah pelbagai pedang.Selama bertahun -tahun, kami telah melihat beberapa pedang yang dipaparkan dalam siri seperti dual katanas ke pedang naga ikonik, senjata utama protagonis menggunakan. Pedang naga mempunyai sejarah di belakangnya – ia termasuk kuasa rohani yang membolehkannya mengiris melalui apa sahaja. Sekiranya anda belum memainkan salah satu permainan ini, bersiaplah untuk berpeluh -mereka tidak mudah.

#19 Chivalry 2

Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Tarikh Siaran: 8 Jun, 2021

Genre: Hack dan Slash

Sekuel untuk tajuk 2012 , Chivalry 2 melemparkan pemain kembali ke dunia bersejarah kesatria dan kehormatan. Walaupun banyak permainan yang ditetapkan dalam tempoh masa ini memberi tumpuan kepada strategi, Kesejahteraan memberi tumpuan lebih kepada pertumpahan darah, melengkapkan pemain dengan segala -galanya dari pedang panjang hingga battleaxes untuk menurunkan puak musuh. Mod Deathmatch Team Game sangat sesuai untuk melegakan tekanan, dan mod objektif pasukan 64 orang akan membuat anda menyelesaikan matlamat seperti mempertahankan keep atau membunuh seorang raja. Percayalah atau tidak, permainan ini juga menggabungkan komedi ke dalam campuran dengan jayanya.

#18 Assassin’s Creed Unity

Platform: PC, PS4, Xbox One, Stadia

Tarikh Siaran: 11 November 2014

Genre: Action-Adventure, Stealth

Ubisoft Assassin’s Creed Francais sangat popular dan dengan setiap ansuran baru, kami dibuang ke era bersejarah baru. Dengan Perpaduan Creed Assassin, Pemain dilemparkan ke dalam Revolusi Perancis dengan pelbagai senjata yang ada termasuk pedang dan senjata api. Ia adalah tempoh yang kejam, dan mujurlah, pemain tidak perlu melihat jauh untuk mempertahankan diri.

Tajuknya merangkumi sebahagian besar dari apa yang francais dikenali untuk -stealth. Menyampaikan satu tan kerosakan tanpa membuat terlalu banyak bunyi boleh menjadi penting. Malangnya, pedang yang anda mahu gunakan dalam permainan ini, Sword of Eden, adalah sesuatu yang terkunci di belakang misi terakhir. Ini adalah pedang satu tangan terkuat dalam permainan dengan kerosakan penuh dan parry.

#17 Tenchu

Platform: PS, PS2, Xbox, Nintendo DS, Xbox 360, Wii, PSP

Tenchu: Pembunuh Stealth – 26 Februari 1998

Tenchu: Pembunuh Shadow – Februari 2009

Tenchu . Francais ini berkembang selama kira -kira sepuluh tahun dengan siaran permainan baru sering datang sebelum ditangguhkan pada tahun 2009. Siri ini ditetapkan di feudal Jepun dan mengikuti pelbagai jalan cerita. Pemain biasanya mengikuti dua ninjas, Rikimaru dan Ayame, ketika mereka melayani penguasa tempatan Lord Gohda dengan mengumpulkan perisikan atau mengeluarkan rasuah di dalam tanah. Stealth sangat penting kerana anda dapat dengan mudah dikalahkan oleh musuh. Pastikan bilah anda siap tetapi tetap berada di bayang -bayang dan tunggu peluang yang sempurna untuk menyerang.

#16 The Legend of Zelda

Platform: Nintendo DS, Nintendo 3DS, Switch, Wii, Wii U, Nintendo 64

Tarikh Siaran: 21 Februari 1986

Hyrule Warriors: Age of Malamiti – 20 November 2020

Legenda Zelda adalah francais kita mungkin tidak perlu dijelaskan. Siri yang sangat popular telah wujud sejak sistem hiburan Nintendo dan terus berkembang maju hari ini. Sebilangan besar akan menarafkan ansuran terkini, Legenda Zelda: Nafas Wild, sebagai yang terbaik dalam siri ini.

Setiap permainan meletakkan pemain ke dalam peranan pautan ketika dia menetapkan pengembaraan untuk menyelamatkan tanah dari rasuah dan sering mengawal ganon. Pautan biasanya mempunyai pelbagai senjata untuk digunakan seperti busur, bom, dan, tentu saja, pedang. Pedang yang paling ikonik adalah Sword Master, yang dipaparkan dalam beberapa tajuk permainan selama bertahun -tahun. Lagipun, apa yang akan dihubungkan lakukan tanpanya?

#15 Ghostrunner

Platform: PC, PS4, Xbox One, Switch, PS5, XSX

Tarikh Siaran: PC, PS4, Xbox One – 27 Oktober 2020

Suis – 10 November 2020

Genre: Tindakan, Platform

Ninjas? . Landskap cyberpunk? Tidak siuman. Letakkan kedua -duanya dan anda mempunyai salah satu tajuk yang paling isi dan unik untuk keluar dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Bermain sebagai orang amnesia dengan pedang, bersiaplah untuk menjaringkan jalan menuju kemenangan. Potong melalui lawan anda dengan cara yang paling kejam dibayangkan dan cuba membunuh musuh anda sebelum mereka membunuh anda-Ghostrunner Bukankah yang paling banyak memanggil permainan ‘mudah’. Ini adalah masa yang tepat untuk memberikan yang satu ini sebagai sekuel sedang dalam pembangunan.

#14 The Witcher 3: Wild Hunt

Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, XSX, Switch

Tarikh Siaran: PC, PS4, Xbox One – 19 Mei 2015

Switch – 15 Oktober 2019

Genre: Tindakan Peranan Bermain

The Witcher 3 kekal sebagai salah satu tajuk paling berjaya yang akan dikeluarkan dalam dekad yang lalu. Walaupun sesetengah pemain meratapi pertempuran gelaran sebagai agak kikuk, keupayaan untuk menggunakan sihir dalam bentuk tanda -tanda semasa penggodaman dan pemotongan binatang dan orang jahat masih sangat memuaskan. Mencari senjata yang lebih baik semasa anda meneroka tetapan dunia terbuka besar-besaran permainan dengan cepat menjadi ketagihan. ? Itu kegemaran peribadi.

#13 Jalan Samurai

Platform: PS2, PSP

Tarikh Siaran: PS2 31 Mei 2002

Genre: Action-Adventure, Tindakan Peranan Bermain

Cara samurai juga berasal dari studio pembangunan yang diperoleh, pasukan yang sama di belakang Tenchu. Permainan ini melemparkan pemain ke dalam kasut Ronin yang mengembara yang menyeberangi sebuah kampung dengan tiga puak berjuang untuk mengawal. Bagaimana cerita yang dimainkan adalah terpulang kepada pemain kerana permainan ini mempunyai jalan cerita cawangan, tetapi anda boleh mengharapkan sedikit pertempuran tanpa mengira pilihan yang anda buat.

Pemain akan menggunakan lebih daripada 40 jenis pedang dalam permainan. Pertempuran agak asas dengan serangan yang kuat dan biasa, bersama dengan blok standard atau tendangan jika diperlukan. Ia hanya selepas mengalahkan musuh yang anda dapat menambah pedang musuh yang jatuh ke koleksi anda.

Platform: PC, PS4, Xbox One

Tarikh Siaran: 14 Februari 2017

Genre: Tindakan, Berjuang

Meletakkan Knights, Samurai, dan Viking ke dalam satu perlawanan dan menjaringkan mereka antara satu sama lain dalam gaya hack-and-slash seolah-olah seperti kemuncak impian zaman kanak-kanak. Untuk kehormatan . . Tajuk itu memenangi Anugerah Pilihan Rakyat untuk Permainan Pertempuran Terbaik di Anugerah Terbaik dari IGN 2017 dan terus menjadi kegemaran peminat lima tahun kemudian.

Platform: PC, Linux

Tarikh Siaran: 30 April 2013

7 Mei 2014 (pelepasan penuh)

Simfoni pisau Adakah permainan bertarung pedang percuma. Di dalamnya, pemain boleh menghadapi satu sama lain dengan satu daripada empat watak yang boleh dimainkan. Setiap mempunyai gaya pertempuran yang unik, dan pemain boleh memilih dari ksatria gaya tangki yang memberi tumpuan kepada serangan berat yang besar kepada pembunuh akrobatik yang cepat di kaki mereka.

Jangan mengharapkan ini seperti Untuk kehormatan . Walaupun terdapat pelbagai jenis pejuang yang ada, Simfoni pisau lebih tertumpu pada animasi yang mencolok dengan serangan yang lebih realistik. Oleh kerana permainan ini pergi percuma pada tahun 2019, terdapat kemasukan pemain baru, jadi anda tidak sepatutnya mempunyai banyak masalah untuk memulakan perlawanan hari ini.

#10 Kerajaan Datang: Pembebasan

Platform: PC, PS4, Xbox One

Tarikh Siaran: 13 Februari 2018

Genre: Tindakan Peranan Bermain

Walaupun banyak pepijat melumpuhkan permainan pada pelancaran, Kerajaan Datang: Pembebasan Sejak itu telah bangkit dari abu. Ditetapkan pada tahun 1403, tajuk itu membanggakan diri dengan realisme dan perhatian yang tidak kompromi terhadap perincian, yang menampilkan senjata dan teknik pertempuran yang tepat. Pemain mesti membina reputasi mereka melalui perbuatan mereka sambil mengekalkan kesihatan mereka melalui sistem keperluan, memerlukan tidur dan diet yang sesuai untuk kekal sihat. Pertempuran bervariasi dan pemain perlu memilih senjata mana yang paling sesuai untuk keadaan mana. Ia mungkin bukan gelaran hack dan slash, tetapi menggunakan pedang dalam permainan sebagai mendalam Kerajaan datang akan membuat anda berasa seperti anda larping (dengan cara terbaik.)

#9 Mordhau

Tarikh Siaran: 29 April 2019

Genre: Fighting, Hack ‘N’ Slash

Mordhau mendapat perhatian yang meluas selepas ia dikeluarkan pada tahun 2019, dengan ramai yang memanggil permainan multiplayer gaya hack-and-slash yang serupa dengan Untuk kehormatan. Pemain memasuki peperangan yang dipenuhi dengan lebih daripada enam puluh pemain ketika mereka cuba mengatasi atau membawa kemenangan ke pasukan mereka. Ini semua mengenai pertempuran huru -hara, dan anda akan menemui pelbagai jenis senjata untuk digunakan di lapangan dari pedang ke anak panah. Terdapat juga banyak penyesuaian dalam tajuk juga, dengan pemain dapat membuat senjata dari pelbagai bahagian bersama dengan tweaking perisai mereka untuk membantu menahan pukulan berat.

#8 Soulcalibur

Tarikh Siaran: 30 Julai 1998

The Francais telah wujud selama bertahun -tahun, bermula pada tahun 1995. Pelepasan terbaru, Soulcalibur vi, adalah permainan yang hebat untuk melompat ke francais ini, kerana ia pada dasarnya merupakan reboot kepada siri yang merangkumi dua ansuran pertama. Tidak kira naratif, permainan ini benar -benar mengenai pertempuran yang mencolok dan watak yang unik.

Permainan ini mudah melompat dan bermain seperti permainan pertempuran arked. Ini cecair dan pelbagai watak untuk dipilih akan membawa anda melalui berpuluh -puluh perlawanan untuk melihat bagaimana setiap pemain mengendalikan. Terdapat juga manfaat tambahan pejuang tetamu ikonik seperti 2b dari Nier: Automata dan The WitcherGeralt of Rivia.

#7 bilah bushido

Tarikh Siaran: 30 September 1997

Bilah Bushido adalah permainan pertempuran yang keluar pada tahun 1997 untuk Konsol PlayStation yang asal. Ini adalah permainan yang unik apabila dilancarkan kerana ia adalah tajuk pertempuran pedang satu-satu yang mengikuti Persatuan Pembunuh. Walau bagaimanapun, sebelum anda pergi mengayunkan bilah anda, terdapat beberapa sekatan terhadap pergaduhan. Sebagai contoh, anda tidak boleh menyerang seseorang dari belakang dan membunuh mereka. Begitu juga, jika lawan anda memulakan perjuangan bercakap, anda perlu menunggu sehingga mereka selesai sebelum pertempuran dapat dimulakan. Ini semua tentang menghormati.

Terdapat beberapa pilihan penyesuaian dari awal. Pemain boleh memilih dari pilihan watak dan memutuskan senjata mereka sejak awal. Ini termasuk orang -orang seperti katana, pedang panjang, atau bahkan sledgehammer. Walaupun permainan itu dipuji dan menerima sekuel setahun kemudian, francais mungkin tidak akan melihat ansuran ketiga -kecuali anda mengira siri pengganti rohani Kengo.

#6 Nidhogg

Platform: PC, PS4, OS X, PS Vita

Tarikh Siaran: PC – 13 Januari 2014

PS4, PS Vita – 14 Oktober 2014

Walaupun grafik mungkin kelihatan asas, kedua -duanya Nidhogg dan Nidhogg 2 Tawarkan pengalaman permainan lebih banyak pemain tidak akan diharapkan. . Memenangi bukanlah satu -satunya cara untuk mendahului -Hadapan hanya mengubah cara di mana anda akan maju ke pusingan seterusnya. Nidhogg Harkens kembali ke masa ketika grafik tidak penting dan permainan adalah segala -galanya. Sedikit imaginasi tidak menyakitkan, sama ada.

#5 Sekiro: Shadows mati dua kali

Platform: PC, PS4, Xbox One, Stadia

Tarikh Siaran: PC, PS4, Xbox One – 22 Mac 2019

Sekiranya sejarah memberitahu kita apa -apa, orang suka permainan dari ofsoftware. Sekiro: Shadows mati dua kali mungkin tidak begitu sukar seperti Jiwa . Stealth boleh bermakna perbezaan antara kehidupan dan kematian, dan menukar senjata dan alat yang berbeza di tempat lengan protagonis dapat membantu menurunkan bahu yang paling sukar. Lupakan skrin penciptaan watak dan pilihan kelas. Hanya menggunakan pisau anda.

#4 Mount & Blade II: Bannerlord

Tarikh Siaran: 30 Mac, 2020

Genre: Strategi, Tindakan Peranan Bermain

Gunung & Blade II: Bannerlord adalah prequel untuk ansuran pertama, yang berlaku beberapa ratus tahun yang lalu. Sama seperti ansuran terakhir, anda boleh mengharapkan segala -galanya dari permainan pengepungan, bekerja dengan ekonomi, bahkan membuat senjata. Begitu juga, terdapat enjin modding untuk membolehkan pemain membuat kandungan unik mereka untuk orang lain menikmati. Pertempuran berlaku dengan pedang dan perisai dalam tajuk zaman pertengahan ini. Pasang Steed dan Gallop anda menjadi kekacauan sebagai benturan besi terhadap besi dan anak panah terbang melalui udara.

#3 Trilogi Dark Souls

Platform: PS4, Xbox One

Genre: Tindakan, Penyusunan, RPG

Ini adalah satu trilogi yang tidak memerlukan pengenalan. Magnum Opus FromSoftware, Jiwa yang gelap bukan sahaja turun dalam sejarah kerana beberapa francais permainan yang paling disayangi tempoh, Tetapi tajuk telah memberi inspirasi kepada orang lain yang tidak terhitung jumlahnya dan terus mengalahkan pemain yang paling berdedikasi. Pertempuran itu tidak mementingkan diri sendiri, tetapi mereka yang benar dalam siri ini tahu bahawa permainan itu hanya satu teka -teki keseluruhan teka -teki. Untuk menderita melalui bos yang menakutkan dan kematian yang tidak terhitung adalah untuk mengetahui lebih banyak lagi permainan gelap, dan ada banyak daripadanya untuk menemui. Dapatkan kebaikan.

#2 Elden Ring

Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X | S

Tarikh Siaran: 25 Februari, 2022

Genre: Tindakan Peranan Bermain

Dalam perjalanan untuk permainan tahun ini pada tahun 2022, Elden Ring membawa lebih banyak pertempuran seperti jiwa ke dunia baru yang segar, dicipta sebahagiannya oleh Game of Thrones Pengarang George r. R. Martin. Terletak di dunia terbuka yang besar, pemain boleh memilih kelas pilihan mereka ketika mereka meneroka tanah di antara untuk mencari runes yang hebat, memulihkan cincin elden, dan menjadi Elden Lord. Dengan lebih dari 12 juta salinan yang dijual dalam masa tiga minggu, ia tidak mengatakan bahawa menambahkan ini ke koleksi anda adalah suatu keharusan. (Dan jika anda pergi untuk pedang, pergi untuk ahli astrologi, tahanan, pengakuan, vagabond, atau samurai.)

Platform: PS4, PS5

Tarikh Siaran: 17 Julai 2020

Genre: Action-Adventure, Stealth

Sucker Punch berjaya mencipta permainan dengan pertempuran samurai yang paling lancar dan memuaskan yang diketahui manusia pada tahun 2020. Hantu Tsushima ditetapkan di dunia yang cantik berdasarkan kawasan sebenar Jepun, dan pemain ditugaskan untuk mengambil Mongol yang menyerang sebagai salah satu samurai terakhir. Pertempuran cukup bervariasi untuk tidak menjadi tugas, dengan musuh -musuh tertentu yang memerlukan serangan tertentu untuk diturunkan. Reka bentuk bunyi menjadikannya lebih menyeronokkan untuk membawa musuh ke lututnya. Adakah kita menyebut bahawa ia mengambil pukulan sucker selama enam tahun untuk mendapatkan sistem tempur tepat? .

Naraka: Bladepoint

Tarikh Siaran: 11 Ogos 2021

Naraka: Bladepoint adalah permainan yang patut diperiksa. Ini adalah permainan premium royale di mana pemain boleh memasuki pertandingan enam puluh pemain. Di sini, anda akan menghadapi orang lain, tetapi bukannya fokus pada pertempuran jarak jauh, ada campuran pertempuran huru -hara. Pemain mempunyai campuran kebolehan dan senjata yang boleh berkisar dari tombak, cangkuk bergelut, dan pedang, hanya untuk menamakan beberapa. Ini juga merupakan permainan yang agak baru yang dilancarkan pada bulan Ogos 2021. Malangnya, ia adalah tajuk premium, jadi anda perlu membeli salinan permainan untuk menikmatinya daripada menjadi pengalaman percuma untuk bermain.

Chivalry: Peperangan Abad Pertengahan

Platform: PC, PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360, Linux, OS X

Tarikh Siaran: PC – 16 Oktober 2012

Xbox 360 – 3 Disember 2014

PS3 – 10 Februari 2015

Genre: Hack dan Slash

Berdasarkan pada Half-Life 2 mod Umur kesejahteraan, Chivalry: Peperangan Abad Pertengahan pada dasarnya adalah penembak berasaskan kelas dengan penekanan berat terhadap senjata huru-hara dan bukannya tembakan. Terdapat juga banyak busur dan pengepungan senjata untuk pemain dipilih, dan walaupun ia bukan gelaran abad pertengahan yang paling sahih di luar sana, ia masih tidak mempunyai sebarang suntikan atau orcs. .

Dishonored

Platform: PC, PS3, Xbox 360, PS4, Xbox One

Tarikh Siaran: PC, PS3, Xbox 360 – 9 Oktober 2012

PS4, Xbox One – 25 Ogos 2015

Genre: Action-Adventure, Stealth

Kedua -duanya Dishonored dan sekuelnya adalah definisi ‘memuaskan.’Meluncur melalui setiap peringkat dengan bilah di tangan, pemain melangkah ke peranan Corvo Attano, pengawal ke Permaisuri Kepulauan. Setelah dibingkai atas pembunuhannya, Corvo terpaksa menjadi pembunuh, mati untuk membalas dendam terhadap mereka yang berkomplot terhadapnya. Walaupun stealth selalunya merupakan cara terbaik untuk melewati tahap, ia bukan satu -satunya cara -dan dengan begitu banyak pedang untuk mencari, hanya perlu anda mencuba semuanya.

Hellsplit: Arena

Tarikh Siaran: 9 September 2019

Genre: Tindakan, RPG

Kami tidak mempunyai permainan VR yang dipaparkan dalam senarai penuh, tetapi jika anda selepas tajuk untuk digunakan dengan alat dengar realiti maya anda, kami akan mengesyorkan Hellsplit: Arena. Ini adalah tajuk seram di mana pemain mempunyai akses kepada beberapa senjata huru -hara seperti pedang atau kelab untuk digunakan terhadap semua jenis musuh bermusuhan. .

Platform: OS X, NVIDIA Android TV, PC, PS3, Xbox 360

Tarikh Siaran: 19 Februari 2013

PS3, Xbox 360 – 19 Februari 2013

PC – 9 Januari 2014

Genre: Tindakan, Hack dan Slash

Konami terkenal dengan barisan mereka Metal Gear Solid permainan, tetapi ia adalah platinumgames yang dibangunkan Metal Gear Rising: Revengence. Ini adalah ansuran yang cukup berbeza untuk francais kerana ia kurang mengenai stealth dan lebih lanjut mengenai hack dan pertempuran slash yang penuh tindakan. Pemain mengambil peranan Raiden yang menggunakan Katana Blade frekuensi tinggi untuk memotong setiap musuh yang berdiri di jalannya.

Pedang mengembara

Perjalanan melalui lebih daripada 75 lokasi yang menakjubkan di 5 kawasan yang pelbagai, masing -masing mengulangi kekayaan dan daya tarikan tradisi dan landskap kuno China. Terokai dunia yang dipenuhi dengan bandar -bandar Cina kuno yang sibuk, gunung yang indah, sungai yang indah, larian berbahaya, medan khianat dan banyak lagi!

Menggunakan Unreal Engine 4, Wandering Sword menggambarkan gabungan menawan grafik seni piksel tradisional dengan lancar berlapis ke landskap 3D yang mendalam. Menggambarkan pesona permainan seni mempertahankan diri berasaskan piksel klasik, permainan ini memberi kesan visual moden untuk meningkatkan setiap saat di dunia wuxia.

Wandering Sword memperkenalkan sistem tempur inovatif yang beroperasi di papan berjubin dan menawarkan pemain fleksibiliti untuk beralih antara mod giliran dan masa nyata. Pendekatan mod dwi ini memenuhi kedua-dua pemain RPG tradisional yang lebih suka kadar yang lebih perlahan dan mereka yang menikmati tindakan masa nyata yang menuntut refleks cepat.

Pedang mengembara membawa pelbagai langkah seni mempertahankan diri dan senjata. Semasa anda melintasi tanah, anda akan membongkar beratus -ratus teknik seni mempertahankan diri dan gaya senjata. Memupuk tenaga anda melalui mata meridian, mendapat kepakaran dalam bentuk luaran dan dalaman, dan mencapai penguasaan sebenar kehebatan mempertahankan diri.

Dalam Pedang Mengembara, Membina Hubungan dengan NPCS adalah bahagian penting dalam perjalanan anda. Merekrut sehingga 14 artis mempertahankan diri yang unik untuk menyertai anda dalam pengembaraan anda, masing -masing dengan kebolehan tersendiri mereka. Siapa tahu, anda mungkin dapat mencari cinta dalam dunia seni mempertahankan diri yang rumit ini!

Menyelidiki pengembaraan wuxia yang mendalam dengan pedang mengembara. Mempunyai pelbagai pengakhiran yang dibentuk oleh pilihan anda yang anda buat dan banyak pencarian sampingan yang menambah jalan cerita utama, menikmati lebih dari 20 jam permainan yang menarik yang menjanjikan replayability yang tinggi dan pengalaman baru dengan setiap pengembaraan.

Aparan с ные товованиint

  Tersebut:

  • О: Windows® 7 SP1 / 8.1/10 64-bit
  • Проц “: AMD FX-4350 / Intel® Core ™ i3-3210
  • Оеративunting памть: 8 GB OU
  • Веокарта: [Grafik Bersepadu Tidak Disokong] AMD Radeon ™ RX 560 (4GB VRAM) / NVIDIA® GeForce® GTX 1050 (4GB VRAM)
  • DirectX: Версии 11
  • Месо на диа: 5 GB
  • Зваоваukt карта: Kad Bunyi Serasi DirectX
   Рекендованые:

   • О: Windows® 7 SP1 / 8.1/10 64-bit
   • Проц “: AMD Ryzen ™ 3 1200 / Intel® Core ™ i5-6400
   • Оеративunting памть: 16 GB OU
   • Веокарта: RADEON ™ RX 580 (6GB VRAM) / NVIDIA® GEFORCE® GTX 1060 TI (6 GB VRAM)
   • DirectX: Версии 11
   • Месо на диа: 5 GB
   • Зваоваukt карта: Kad Bunyi Serasi DirectX