25 permainan seperti Minecraft untuk bermain yang akan membiarkan imaginasi anda berjalan liar | GamesRadar, Minecraft Games ��️ Main sekarang secara percuma di CrazyGames!

Permainan Minecraft

Pada pandangan pertama, Colony Survival adalah satu lagi permainan yang mudah disalah anggap minecraft (walaupun minecraft dengan beberapa shaders yang sangat bagus), tetapi sebenarnya binatang yang sangat berbeza. Satu gabungan strategi pertahanan dan kelangsungan hidup menara yang luar biasa, anda ditugaskan untuk membina koloni dari awal (atau menyerahkan pelbagai penjajah anda untuk membinanya untuk anda) dan mempertahankannya terhadap gerombolan raksasa yang menyerang penyelesaian anda setiap malam. Para penjajah adalah teras permainan, yang dapat ditugaskan oleh anda kepada peranan yang berbeza termasuk pengawal, petani dan pelombong, dan umumnya menjadi lebih pandai daripada purata Minecraft Villager.

25 permainan seperti Minecraft untuk bermain yang akan membiarkan imaginasi anda berjalan liar

Minecraft

Ketika datang ke permainan seperti Minecraft, tidak hairanlah ada banyak alternatif yang hebat di luar sana. Kotak pasir blocky Mojang masih kuat dan terus menjadi salah satu permainan yang paling popular seumpamanya. Memberi inspirasi kepada banyak permainan yang dikeluarkan pada tahun -tahun selepas ia dilancarkan pada mulanya, beberapa permainan kerajinan terbaik di sekitar menarik inspirasi dari Minecraft.

Sebagai pengalaman yang direka untuk membolehkan anda membiarkan kreativiti anda longgar dan membina apa sahaja yang anda boleh bayangkan, Minecraft adalah syurga pembina, dengan banyak penjelajahan dan keseronokan yang ada dengan kawan. Sama ada anda menikmati aspek survival – kami mengesyorkan untuk memeriksa pilihan permainan survival terbaik kami juga – atau kebebasan untuk mencipta kandungan hati anda, terdapat banyak permainan seperti Minecraft di luar sana untuk anda mencuba di pelbagai platform. Baca di bawah untuk mengetahui pilihan 25 permainan terbaik seperti Minecraft untuk bermain sekarang.

25. Hutan

Platform: PC, PS4

Hutan menjatuhkan anda di tengah -tengah padang gurun (secara harfiah: anda merosakkan pesawat) dan memaksa anda untuk membuat senjata dan perlindungan untuk bertahan terhadap suku kaum malam. Ia benar -benar seperti bermain minecraft – jika labah -labah yang menyeramkan Minecraft adalah orang yang dahagakan darah yang cuba memakan anda. Walau bagaimanapun, jika tangkapan skrin di atas tidak jelas, hutan jauh lebih menakutkan daripada Minecraft yang akan mahu. Terdapat getaran neraka hijau yang sebenar menggariskan segala-galanya, apa yang anda hilang di padang gurun yang menghancurkan makanan, membina tempat perlindungan dari cuaca, dan melawan mutan kelab yang agresif. Bukan untuk anak -anak.

24. Roblox

Platform: PC, Xbox One, iOS, Android

Dalam kotak pasir dalam talian yang sangat popular, Roblox membolehkan anda membuat apa sahaja yang boleh anda fikirkan. Mahu membina pencakar langit besar hanya untuk menontonnya meletup dalam fesyen yang menakjubkan, atau menjadi tuan rumah pesta disko yang lengkap dengan lampu berkelip dan DJ di atas pentas? Berusaha untuk mendapatkannya. Dunia adalah milik anda untuk melakukan apa yang anda kehendaki, dan kemungkinan tidak berkesudahan terima kasih kepada alat penyuntingan yang rumit permainan. Roblox memberikan tumpuan yang besar kepada aspek sosial bangunan dan pembongkaran dengan rakan -rakan, dengan hampir segala -galanya di dunia yang dicipta oleh para pemain (dan terdapat banyak dari mereka, dengan lebih dari 100 juta pengguna aktif pada tahun 2019). Cubalah jika minecraft agak bersendirian untuk keinginan anda.

23. Terraria

Platform: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS, Android

Seperti di Minecraft, banyak pokok akan disembelih dalam perjalanan ke tempat perlindungan ketika pertama kali bermula di dunia 2d Terraria. Tetapi ia adalah pengorbanan yang diperlukan, kerana ada perkara -perkara yang berlaku pada waktu malam di dunia ini – perkara -perkara yang sangat ingin membunuh anda, sebenarnya, walaupun anda cuba mencari tahu apa yang perlu dilakukan dengan tumpukan semulajadi yang semakin meningkat ( dan ghaib) sumber. Syukurlah, Terraria memberi anda lebih banyak pilihan apabila membuang kejahatan yang menceroboh dengan penekanan yang lebih besar terhadap pertempuran dan barang -barang yang unik; Dan kerajinan adalah lebih dari sekadar cara keselamatan terhadap bahaya yang berterusan di dunia, menakluki bos dan penjara di dunia di sepanjang jalan.

22. Kisah Istana

Platform: Pc

Walaupun ia adalah permainan strategi, tumpuan kuat Castle Story pada taktikal menguasai musuh anda tidak bermakna anda juga tidak akan membina segala macam struktur dalam proses. Keperluan untuk mengambil bahagian dalam penebangan hutan secara besar -besaran juga merupakan sifat bersama dengan Minecraft, tetapi ia adalah untuk tujuan yang baik; sebab yang baik menjadi istana yang tidak dapat ditembusi sepenuhnya dibuat dari blok kayu. Rempah -rempah tambahan dalam permainan Castle Story datang dari mendapatkan reka bentuk pertahanan anda sendiri, dengan apa yang cepat berubah menjadi perkahwinan kreativiti dan taktik yang luar biasa ketagihan.

21. Stardew Valley

Platform: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS, Android

Dengan semua pembinaan berskala besar berlaku, mudah untuk melupakan bahawa Minecraft mempunyai peluang untuk menikmati kegembiraan yang diremehkan dan kemenangan kecil untuk memiliki dan menjaga kebun, atau bahkan ladang penuh yang ditiup. Stardew Valley adalah keseluruhan permainan yang berkisar idea yang sama. Yang mengatakan, ada sedikit yang membezakannya. Di Stardew Valley, pemain dapat mengenali masyarakat setempat watak -watak fiksyen mereka, dan bahkan mencetuskan percintaan dengan beberapa jiran mereka jika mereka mahu. Permainan ini juga mengambil inspirasi dari orang -orang seperti Crossing Animal dan JRPGS seperti yang dilakukan oleh Minecraft, dan sifat hibrid itu menghalangnya daripada bersandar terlalu banyak ke dalam satu genre tunggal.

20. Ark: Survival berkembang

Platform: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Walaupun “Minecraft dengan Dinosaur” mungkin sedikit terlalu reduktif dari keterangan, ia pasti memberi anda idea tentang apa yang diharapkan dari Ark: Survival Evolved. Anda mendapat kesedaran di pantai pulau misterius yang penuh dengan binatang Jurassic, tetapi tidak lama sebelum kemahiran anda dalam kerajinan dan pertempuran berguna dalam usaha untuk menjadi raja hutan. Ark adalah permainan yang terobsesi dengan Darwinisme dan hierarki alam semula jadi. Mulakan sebagai mangsa telanjang, menjadi pemangsa puncak. Permainan ini perlahan -lahan menjadi kurang pengalaman hidup dan lebih banyak fantasi kuasa, meniru konsep evolusi dengan cara beberapa tajuk lain.

19. Dunia kiub

Platform: Pc

Cube World mempunyai akar dalam perkembangan dan perkembangan watak, dan berlaku di dunia yang dihasilkan secara rawak yang penuh dengan blok sejauh mata dapat dilihat. Terdapat tumpuan yang kuat terhadap penyesuaian kosmetik, dengan watak -watak dapat mengubah suai perisai mereka dan wearables lain demi ekspresi diri yang luar biasa. Tetapi buaian dunia kiub dari permainan seperti legenda zelda juga. Diilhamkan oleh permainan eksplorasi yang berat, Cube World memberikan pemain senjata kemahiran untuk membantu mereka dengan lebih baik melalui dunia yang tidak berkesudahan. Memilih kelas dan pengkhususan untuk pertempuran mengubah permainan dari simulator penerokaan mudah menjadi pengembaraan RPG yang gemuk, penuh dengan misi, bos, dan gua -gua yang menyeramkan untuk meneroka.

18. Trove

Platform: PC, PS4, Xbox One

Trove adalah permainan voxel, jadi persamaannya dengan Minecraft segera jelas, sekurang -kurangnya dari sudut pandangan visual. MMO berorientasikan tindakan Trion Dunia menampilkan lombong dan gua yang merangkak dengan musuh dan janji ganjaran yang tidak terhingga, membiarkan pemain bekerjasama dengan rakan-rakan untuk maju watak mereka dan menaklukkan senarai tugasan Trove yang besar. Walau bagaimanapun, Trove lebih prihatin dengan menjadi MMO daripada klon Minecraft, dengan pelbagai kelas yang direka untuk memudahkan dan menggalakkan variasi dalam PlayStyle. Pekerjaan rampasan, bos dan penjara bawah tanah sekali lagi menarik dari sumur rpg tropes untuk menyimpang dari konvensyen inspirasi estetiknya.

17. Starbound

Platform: Pc

Tagline untuk Starbound adalah penjumlahan yang cukup baik tentang apa yang diharapkan: “Survive, cari, meneroka, dan bertarung.”Di luar itu, alam semesta tak terhingga bermaksud terdapat banyak kemungkinan dalam tumpukan yang murah. Meneroka Permainan Dengan Rakan – Sama ada hanya untuk ladang, cuba tangan anda di penjelajahan ruang angkasa, atau membuat persenjataan untuk pencarian – direka untuk menjadi menyeronokkan dengan sendirinya, bukan sekadar cara untuk berakhir. Dan sementara itu adalah pengalaman terbuka, penambahan pencarian dan NPC memupuk permainan dengan tujuan kontekstual, tidak seperti pengembaraan bebas naratif minecraft.

16. Survival Colony

Platform: PC

Pada pandangan pertama, Colony Survival adalah satu lagi permainan yang mudah disalah anggap minecraft (walaupun minecraft dengan beberapa shaders yang sangat bagus), tetapi sebenarnya binatang yang sangat berbeza. Satu gabungan strategi pertahanan dan kelangsungan hidup menara yang luar biasa, anda ditugaskan untuk membina koloni dari awal (atau menyerahkan pelbagai penjajah anda untuk membinanya untuk anda) dan mempertahankannya terhadap gerombolan raksasa yang menyerang penyelesaian anda setiap malam. Para penjajah adalah teras permainan, yang dapat ditugaskan oleh anda kepada peranan yang berbeza termasuk pengawal, petani dan pelombong, dan umumnya menjadi lebih pandai daripada purata Minecraft Villager.

15. Program Ruang Kerbal

Platform: PC, PS4, Xbox One

Pada terasnya, Minecraft adalah mengenai melepaskan kreativiti dan penyelesaian masalah. Anda memerlukan katil, jadi anda mengumpulkan bahan -bahan, mengaturnya seperti yang diperlukan, dan membina katil. Program Ruang Kerbal adalah cara yang sama. Tidak, anda tidak keluar di padang gurun membina replika besar -besaran tempat -tempat terkenal, tetapi anda menggunakan kemahiran berfikir kritis untuk membantu makhluk kartun comel bertahan dalam realiti yang keras dari perjalanan ruang angkasa. Dan, seperti Minecraft, Program Angkasa Kerbal telah digunakan oleh guru di sekolah sebagai alat pendidikan. Lihat, Permainan Boleh Menyeronokkan dan pendidikan!

14. Jangan kelaparan

Platform: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS, Android

Yang menjalar akan sentiasa kekal sebagai raja ketika datang untuk hidup kerajinan ketakutan, tetapi Jangan kelaparanKonsortium makhluk datang cukup dekat dengan mengetepikan ikon Minecraft. Persamaan juga memberi penekanan kepada Starve untuk terus hidup melalui kerajinan alat dan tempat tinggal, walaupun sumber anda yang sangat terhad. Walau bagaimanapun, permainan ini berantakan terima kasih kepada estetika gothic yang luar biasa, yang kelihatan seperti buku kanak -kanak bersatu dengan h.P. Lovecraft. Dan, seperti yang ditunjukkan oleh tajuk, Klei Entertainment’s Roguelike menggunakan kelaparan sebagai hanya cabaran pertama bagi pemain untuk berlumba dalam pengalaman bertahan keras. Tetap berkhasiat tidak pernah begitu sengit, dan api tidak pernah menjadi kawan yang lebih besar.

13. Pembina Quest Dragon 2

Platform: Nintendo Switch, PS4, PC

Permainan lain yang memakai inspirasi minecraftnya pada lengannya adalah tindakan survival-craft RPG Dragon Quest Builders 2. Permainan ini menjatuhkan anda ke tanah fantasi berasaskan blok yang menarik yang ditindas oleh kultus jahat. Matlamat Kultus? Untuk menghapuskan semua yang berani kreatif. Akibatnya, dunia jatuh ke bit, dan tugas anda untuk menentang kultus dan membantu rakyat membina semula tanah mereka yang musnah. Membina kejayaan siri Dragon Quest selama beberapa dekad, permainan berbeza dari inspirasinya dengan memasukkan pelbagai pencarian gaya RPG, serta elemen siri yang biasa seperti slimes, dialog unik dan soundtrack yang mempesona oleh siri biasa, komposer koichi sugiyama.

12. Emas Raja Arthur

Platform: Pc

Kebebasan untuk merekabentuk dan membina istana adalah sama menyeronokkan di sini kerana ia berada di Minecraft. Anda akan menggali tanah zaman pertengahan di sekitar tempat tinggal anda, dan secara amnya menggunakan persekitaran untuk menangkis pemain yang menyerang. Kedua -dua ganjaran pembinaan dan kegembiraan kemusnahan adalah di mana emas raja arthur cemerlang. Dan dengan sehingga 32 pemain dalam multiplayer, emas King Arthur dapat menjadi kekacauan, tetapi selalu dengan cara yang baik. Pemain mesti belajar cara menggunakan tiga kelas dengan betul, sementara juga membiasakan diri dengan fizik alat tempur permainan, seperti Catapult. Juga, ada jerung, dan jerung hebat.

11. Lego Worlds

Platform: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Lego Worlds didasarkan pada Minecraft, yang sendiri memerlukan banyak inspirasi dari Lego sendiri, jadi ya, anda boleh mengatakan bahawa kedua -dua permainan ini mempunyai sedikit persamaan. Anda boleh memusnahkan dan membina ‘en Masse’ di dunia lego, merobohkan seluruh persekitaran dalam satu kesilapan untuk membina struktur fantastik menggunakan suite alat kerajinan yang mantap. Tetapi ada juga mod kempen, koleksi, permainan gaya Lego klasik, dan Peter Serafinowicz yang luar biasa teater menceritakan semuanya. Lego Worlds membawa pesona Lego klasik kepada genre yang sebahagiannya bertanggungjawab untuk mencipta, yang meminjamkan permainan kualiti berjangkit yang dapat terus menarik seluar dari sesiapa yang merosakkan di dalam biomes berasaskan bata.

10. Factorio

Platform: Pc

Survival memenuhi pengurusan sumber pada masa ini dari Wube Software. Setelah Crash mendarat di planet asing, terpulang kepada anda untuk membina mesin untuk bertahan (dan berpotensi melarikan diri) dunia baru yang bermusuhan ini. Para pemaju telah membuat rahsia bahawa mereka diilhamkan oleh mod Minecraft seperti Industrialcraft, dan semangat bangunan dan yang masih hidup bukan rahsia dalam Factorio. Permainan ini adalah salah satu yang lebih kompleks dalam senarai ini, tetapi dengan masa untuk melabur dan organisasi yang berhati -hati, anda tidak lama lagi boleh menjadi pemilik pemusnahan industri baru yang berkilat. Walau bagaimanapun, berhati -hati: hidupan liar asing telah mengambil pelajaran dari zombi dan creepers, dan akan tumbuh semakin bermusuhan dengan anda semakin banyak anda membina dan mencemarkan planet mereka!

9. Api di banjir

Platform: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Bagi sesiapa yang mengambil kepuasan dari dinamik ganjaran risiko untuk permainan kerajinan survival, tetapi dibakar pada permainan gaya orang pertama yang pertama kali berasal dengan Minecraft, ada peluang yang baik api di banjir akan berada di lorong anda. Tidak seperti kebanyakan permainan survival, anda sentiasa bergerak dalam api di banjir, menuju ke hilir di Amerika Syarikat yang dibasuh untuk mencari sumber isyarat radio. Aliran kadar kiasan dan literal ini, sebagai tambahan kepada visual ambien dan soundtrack folksy, membolehkan api di banjir benar -benar menonjol, menjadikannya bernilai harga yang lebih tinggi. Plus, yang tidak menyukai idea anjing setia untuk temannya dalam masa -masa yang mencuba ini?

8. Membuat dunia

Platform: PC, iOS

Labirin bawah tanah memerlukan penjelajahan dan perlombongan, dan Membuat dunia Meninggalkan sekumpulan orang kerdil di bawah arahan anda untuk mencari apa yang mereka perlukan untuk membina benteng yang hebat. Setelah selesai dengan projek pembinaan sepanjang hari, sudah tiba masanya untuk membuat senjata, barang, peluru, dan banyak lagi melalui perpustakaan dalam permainan resipi mudah. Tetapi tidak seperti di Minecraft, di mana anda berada tetapi kehadiran tunggal di dunia, kraf dunia memberi anda sekumpulan homunculi yang tinggal di bumi untuk membantu dengan pelbagai tugas. Memerlukan beberapa otot tambahan? Memerintahkan mereka untuk menangkis menghampiri penjahat. Bagaimana dengan beberapa membuat beberapa perangkap? Berikan beberapa klik di sana sini, dan anda boleh menghantarnya dengan cara yang baik.

7. Tiada langit lelaki

Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

Sekiranya Minecraft mula -mula mempopularkan konsep penjanaan prosedur, Tiada langit lelaki mengambil idea itu dan melancarkannya dengan langit tinggi ke kawasan yang hebat. Anda tidak meneroka satu dunia, tetapi lebih daripada 18 planet quintillion, walaupun gelung kerajinan hidup yang biasa hidup dan baik di sini; Hanya ada kapal angkasa dan makhluk asing yang terlibat sekarang juga. Permainan ini mempunyai permulaan yang kasar, kerana ia tidak dapat memenuhi jangkaan pemain yang tinggi. Sejak itu, bagaimanapun, ia telah dirombak sepenuhnya dan dibentuk semula menjadi pengalaman yang benar -benar berbaloi dengan perkara -perkara yang perlu dilakukan. Bosan dengan planet? Tidak perlu mewujudkan dunia baru, hanya masuk ke angkasa anda dan terbang ke yang lain.

6. Fallout 4

Platform: PC, PS4, Xbox One

Sebagai RPG dunia terbuka dari Bethesda, Fallout 4 Mungkin tidak segera menyerang anda sebagai spin-off rohani ke Minecraft. Tetapi lihatlah sistem penyelesaian, di mana anda boleh membongkar struktur untuk memperoleh sumber dan membina pangkalan yang luar biasa. Ciri ini menawarkan semua ciri -ciri permainan Minecraft klasik, dan Bethesda belum malu untuk menyatakan kesukaannya untuk francais itu pada masa lalu. Sudah tentu, realitinya ialah ciri penyelesaian Fallout 4 hanyalah sebahagian kecil daripada permainan yang lebih besar, dan anda boleh mengabaikannya sepenuhnya jika anda mahu. Tetapi eksperimen dengan pelbagai jenis percakapan licik Fallout 4 membawa ganjaran uniknya sendiri yang tidak dapat dijumpai di tempat lain.

5. Jurutera Angkasa

Platform: Pc

Kotak pasir berasaskan ruang klasik, Jurutera Angkasa membolehkan anda jurutera kapal angkasa, kenderaan, dan pos planet dalam kedua-dua mod survival dan kreatif. Dengan enjin fizik volumetrik yang luar biasa, anda boleh menggali, membina dan memusnahkan semua yang anda lihat (dan jika itu tidak dalam semangat Minecraft, tidak ada apa -apa). Teknologi dalam permainan ini direka untuk menjadi realistik dan tepat untuk apa yang boleh dicipta dalam kehidupan sebenar dalam masa terdekat, jadi ia juga pendidikan (jenis) juga! Multiplayer membolehkan anda bermain dengan sehingga 16 pemain setiap dunia, membolehkan anda bekerjasama atau bertarung satu sama lain untuk dikawal. Dan komuniti modding yang sihat permainan memberi anda akses kepada kapal baru untuk terbang dan planet untuk diterokai.

4. Jack sampah

Platform: Pc

Pemain boleh menyertai anda di Jack sampah untuk kerajinan yang mesra dan meneroka (atau pembunuhan dan perangkap yang licik) di taman permainan pixelated ini. Anda tidak pernah tahu apa yang akan berlaku jika anda menggali terlalu jauh atau terus jauh dari rumah, tetapi biasanya berakhir dengan kematian. Banyak permainan ilk ini cenderung untuk menjatuhkan pemain ke dunia baru dan membiarkan mereka berjalan liar. Sampah jack mengambil pendekatan yang berbeza. Tutorial yang panjang memperkenalkan premis dan membantu pendatang baru benar -benar memahami nuansa permainan, sementara sistem kerajinan yang lebih mudah menggunakan resipi item juga membantu menyambut pemain kurang berpengalaman. Kesederhanaan itu tidak datang pada pengorbanan untuk tujuan sama ada, yang tiba dalam bentuk beberapa matlamat dalam permainan untuk mencapai.

3. Fortnite

Platform: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS, Android

Anda mungkin lebih akrab dengan mod Battle Royale, tetapi Fortnite mempunyai mod Co-op juga, anda tahu! Di Fortnite: Simpan Dunia, anda mula menggunakan apa -apa tetapi pickaxe gergasi, yang boleh anda gunakan untuk memukul pokok, batu, dan pada dasarnya apa -apa lagi untuk memecahkan bahan -bahan dalam usaha anda untuk membina kubu paling keren yang pernah ada. Kubu itu perlu ditubuhkan pasca-haste juga, kerana zombi berada pada perarakan, dan mereka ingin memusnahkan segala-galanya di dalam jalan mereka. Bunyi cantik minecraft-y kepada kami. Dan jika awak lakukan Ingin melihat Fortnite: Battle Royale, anda akan mengetahui apa yang berlaku ketika kerajinan hidup memenuhi pvp.

2. Subnautica

Platform: PC, Mac, Xbox One dan PlayStation 4

Subnautica yang unik di bawah air, survival futuristik meninggalkan anda terkandas di planet misteri dan berair 4546b, sebuah dunia lautan yang penuh dengan kehidupan bermusuhan. Seperti Minecraft, tugas anda sebagai mangsa yang terselamat adalah untuk meneroka dunia, mengatasi bahayanya, dan mengumpul sumber untuk membina pangkalan, submersibles, dan alat baru. Tidak seperti Minecraft bagaimanapun, serta tinggal diberi makan dan sihat, anda perlu mengawasi tahap oksigen anda semasa anda menjunam kedalaman lautan! Juga, tidak seperti prekursor berasaskan bloknya, Subnautica juga mempunyai plot yang betul, yang pemain akan menggali (atau tidak air) ketika mereka menemui rumah mereka. Permainan ini juga mendapat manfaat daripada sokongan VR, memberi anda pengalaman yang benar -benar mendalam.

1. Eco

Platform: Pc

Eco mengambil tempat teratas dalam senarai kami kerana ia mengambil asas -asas yang diletakkan oleh Minecraft dan membina mereka untuk membentuk sesuatu yang terasa seperti perkembangan yang signifikan dari idea -idea tersebut. Seperti Minecraft, Eco telah digunakan sebagai alat pengajaran serta permainan, dan untuk alasan yang baik. Di dunia ini, semuanya dihubungkan, dan anda perlu membina tamadun dari bawah tanah. Ini bermakna bukan sahaja anda memotong pokok untuk membina tempat di mana anda boleh membuat pelbagai resipi anda, tetapi anda juga memotong pokok di tempat -tempat yang berbuat demikian supaya tidak mencemarkan air. Walaupun terdapat banyak cara bermain, boleh dikatakan yang paling mencabar adalah untuk membina masyarakat dengan pemain lain yang mampu menghentikan meteor daripada memusnahkan segala -galanya. Yeah. Semoga berjaya dengan itu!

Daftar ke GamesRadar+ Surat Berita

Pencernaan mingguan, cerita dari komuniti yang anda suka, dan banyak lagi

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.

Permainan Minecraft

Melangkah ke dunia yang menyeronokkan pixelated yang dihasilkan secara prosedur! Tidak ada kekurangan permainan yang diilhamkan oleh Minecraft yang hebat. Anda boleh menyusun koleksi permainan minecraft ini dengan menggunakan penapis atas, baru, dan kebanyakan dimainkan.

Bloxd.io

Noob: Penjara Zombie Melarikan diri
Noob Miner: Melarikan diri dari penjara
Idle noob lumberjack
Istana.CC (istana padu)

Mine-craft.io

Red Stickman vs Monster School 2

Shooterz

HeroBrine vs Monster School
Red Stickman vs Monster School

Grindcraft

Stickman Parkour Skyland
Sekolah Monster HeroBrine Siren Head
Kogama: Gila gila

Kogama: Gila gila

Zombiecraft.io

Worldz

Kogama Minecraft

Noob vs Pro: Apocalypse Zombie
Kogama: Melarikan diri dari penjara

Kogama: Melarikan diri dari penjara

Scratcharia

Craft Destroy

Penembak Tambang: Simpan Dunia Anda
Terraria (versi gores)

Terraria (versi gores)

Pertahanan Tentera Creeper
Kogama: Sekolah hanya super

Kogama: Sekolah hanya super

Kogama: Hallow Special – Trick atau Rawat

Kogama: Hallow Special - Trick atau Rawat

Cabaran Tambang Pixel

Islander

Kogama Big Adventure

Kogama Big Adventure

CUBOX.IO

MineParkour.club

Kogama: Windwalk

Tentera Nubik vs HeroBrin

Craftnite.io

Kertas minecraft

Apocalypse pistol pixel 3

Apocalypse pistol pixel 3

Zombie Arena Survival 3D

Zombie Arena Survival 3D

Pertahanan Menara Minecraft

Pertahanan Menara Minecraft

Tag popular

Jadi permainan apa yang boleh anda mainkan di luar dunia Minecraft Classic? Syukurlah, sejak Minecraft sangat berpengaruh, terdapat banyak tajuk yang diilhamkan oleh Minecraft untuk membawa anda melampaui alam merayap dan dunia yang dihasilkan secara prosedur. Pernah tertanya -tanya apa yang akan kelihatan seperti 2d minecraft? Bagaimana dengan parkour dalam talian? Semak Bloxd.io.

Minecraft asal

Walau bagaimanapun, jika anda ingin memainkan permainan pra-pelepasan asal, Mojang mengeluarkan Minecraft Classic untuk ulang tahun 10 tahun permainan. Versi ini didasarkan pada versi Alpha berasaskan penyemak imbas, sedikit nostalgia untuk minecrafters asal di luar sana.

Bergerak ke permainan yang sama, terdapat banyak permainan kotak pasir dalam genre ini. Beberapa permainan ini adalah klon minecraft yang diklaim sendiri seperti Mine Clone 3, yang mempunyai banyak persamaan dengan permainan asal.

Permainan yang diilhamkan oleh Minecraft

Terdapat banyak tajuk inovatif yang mengambil elemen Minecraft untuk mencipta permainan yang sama sekali baru. Semak gabungan pickaxe untuk permainan yang menggabungkan elemen minecraft dan terbiar. Pertahanan Menara Minecraft adalah satu lagi permainan yang diilhamkan oleh minecraft yang memaparkan mekanik pertahanan menara ketagihan! Untuk permainan FPS yang akan anda ketagih, Pixel Warfare adalah permainan FPS klasik dengan estetika gaya minecraft.

Permainan Zombie Minecraft

Sekiranya anda menyukai dunia blocky anda yang penuh dengan tindakan multiplayer, permainan seperti pixel pistol Apocalypse 3 memenuhi permintaan untuk bermain FPS pantas dalam persekitaran seperti Minecraft. Lain-lain, seperti Shooterz dan Worldz melibatkan berjuang untuk bertahan hidup di landskap zombie a-blockalytic. Terdapat banyak permainan Zombie Minecraft yang boleh anda mainkan di pelayar web anda.

Untuk lebih banyak permainan minecraft percuma, semak imbas koleksi permainan dan lihat apa yang anda dapati! Semua tajuk ini boleh dimainkan secara percuma di pelayar web anda, tidak diperlukan muat turun.

Soalan Lazim

Apakah permainan minecraft yang paling popular?

 1. Bloxd.io
 2. Noob: Penjara Zombie Melarikan diri
 3. Peperangan pixel
 4. Voxiom.io
 5. Stickman Parkour 3
 6. Klon saya
 7. Noob Trolls Pro
 8. Blok lombong
 9. Noob Miner: Melarikan diri dari penjara
 10. Dunia kraf

Apakah permainan minecraft terbaik untuk dimainkan di telefon bimbit dan tablet?

 1. Bloxd.io
 2. Noob Miner: Melarikan diri dari penjara
 3. Noob: Penjara Zombie Melarikan diri
 4. Kraf lombong.io
 5. Idle noob lumberjack

Apakah beberapa permainan Minecraft yang diremehkan?

Apakah permainan minecraft?

Permainan Minecraft berdasarkan permainan minecraft. Mereka menampilkan beberapa elemen dari permainan asal, terutamanya, blok 3D pixelated. Permainan Minecraft Ambil tema unik ini dan gunakannya untuk membina permainan kreatif dengan objektif baru. Anda juga boleh memainkan asal di sini!

Main permainan Minecraft dalam talian terbaik secara percuma di CrazyGames, tidak diperlukan muat turun atau pemasangan. �� Main Bloxd.io dan banyak lagi sekarang!