25 Permainan Oculus Quest Terbaik & Best Meta Quest 2 Permainan, terbaik Meta Quest 2 permainan untuk dimainkan pada tahun 2023 | Gamesradar

Permainan Meta Quest terbaik 2 untuk dimainkan pada tahun 2023

Kemas kini 10/18/22 – Senarai disusun semula. Bilik, kisah perbandaran, bilah & sihir, lagu di asap, gergasi hantu, saya mengharapkan anda mati 2 & sehingga anda jatuh dikeluarkan. Moss: Buku II, Cubism, Tentacular, Bonelab, Hijau Hell VR, Red Matter 2, The Clockwinder Terakhir, Little Cities Ditambah.

25 permainan Meta Quest 2 terbaik – musim panas 2023

25 permainan Meta Quest 2 terbaik - musim panas 2023

Empat tahun selepas Headset Oculus Quest yang asal memulakan debutnya, perpustakaan kandungan yang terdapat di platform meta Quest lebih besar dari sebelumnya. Yang membuat memilih senarai permainan meta Quest terbaik yang terbaik.

Headset VR mandiri Meta telah menghidupkan semula keseluruhan industri VR, melancarkan dengan lebih daripada 50 aplikasi pada tahun 2019. Sejak itu, platform Quest telah menerima aliran VR yang paling besar dan berikut Quest 2 pada tahun 2020, menggandakan kandungan baru juga. Dengan Quest 3 yang akan datang tahun ini, keseluruhan platform dipenuhi dengan tajuk yang kukuh untuk dipilih.

Sementara itu, jika anda mencari senarai permainan VR terbaik kami di luar permainan Quest 2 terbaik, pastikan untuk menyemaknya:

  • Permainan VR terbaik sepanjang masa
  • Oculus Quest & Meta Quest terbaik 2 permainan
  • Permainan PSVR terbaik
  • Permainan psvr terbaik terbaik
  • Permainan VR Terbaik – Oculus Rift + Quest Link
  • Permainan VR Terbaik – SteamVR untuk Vive, Indeks dan Reverb G2

Walaupun senarai permainan terbaik kami cukup konsisten, senarai pencarian kami mempunyai pertimbangan tambahan. Kami menilai berapa banyak permainan tanpa wayar meningkatkan pengalaman sedia ada, prestasi teknikal dan kecekapan pelabuhan dari platform lain. Kami cuba menampilkan pelbagai genre, antara titik kemasukan yang baik, persembahan multiplayer dan titans blockbuster.

Kami telah mencatat keserasian alat dengar tertentu di mana relevan, kerana beberapa permainan tidak sesuai dengan alat dengar Oculus Quest yang asal. Senarai itu hanya tumbuh berikutan keputusan meta untuk mengakhiri pencarian 1 sokongan tahun ini. Anda boleh mencari kedai Quest rasmi di sini.

Permainan Meta Quest terbaik 2: sebutan yang mulia

Berikut adalah beberapa tajuk yang hanya malu membuat 25 teratas. Ada yang sebelum ini berada dalam senarai dan kemudian dilepaskan oleh tajuk yang lebih baru, sementara yang lain dipukul oleh permainan lain dalam genre yang sama.

Meta Quest terbaik 2 permainan

25. Star Wars: Trilogi Vader Immortal

24. Tentakular

23. Moss: Buku I & Moss: Buku II

22. Green Hell VR (Quest 2 & Quest Pro)

21. Red Matter 2 (Quest 2 & Quest Pro)

20. Isyarat Hantu: Permainan Stellaris

18. Sebelas: Tenis meja

17. Apa kelawar?

16. Kubisme

15. Penduduk: Satu (Quest 2 & Quest Pro)

14. Antara kami VR (Quest 2, Quest Pro)

13. Kisah Nelayan

12. Ke hadapan

11. Iron Man VR (Quest 2 & Quest Pro)

10. Bandar kecil

9. Pukul Saber

8. Walkabout Mini Golf

7. Resident Evil 4 VR (Quest 2 & Quest Pro)

6. Superhot Vr

5. Mata Kuil

4. Pistol Whip

3. Dicabut

2. Demeo

1. The Walking Dead: Saints & Sinners

Senarai permainan Meta Quest 2 terbaik kami direka untuk dikemas kini secara berkala setiap tahun.

Kemas kini 07/04/23-Senarai semula. Dikeluarkan bonelab, clockwinder terakhir. Menambah mata kuil, isyarat hantu.

Kemas kini 04/11/23 – Dihapus Echo VR berdasarkan penutupan permainan. Ditambah di antara VR AS dan menambah maklumat mengenai percuma untuk penduduk: satu.

Kemas kini 01/17/23 – Senarai disusun semula. Zenith dan Gorn dikeluarkan, Iron Man VR dan apa kelawar? ditambah.

Kemas kini 10/18/22 – Senarai disusun semula. Bilik, kisah perbandaran, bilah & sihir, lagu di asap, gergasi hantu, saya mengharapkan anda mati 2 & sehingga anda jatuh dikeluarkan. Moss: Buku II, Cubism, Tentacular, Bonelab, Hijau Hell VR, Red Matter 2, The Clockwinder Terakhir, Little Cities Ditambah.

UPDATE 05/17/22 – Senarai disusun semula sedikit, Mentions Honorable Ditambah.

Kemas kini 03/15/22 – Larcenauts, mengukir snowboarding dikeluarkan. Zenith, Ultrawings 2 ditambah.

Kemas kini 11/26/21 – Sniper elit vr, bahan merah, cosmodread, dalam kematian, fnafvr dikeluarkan. Resident Evil 4 VR, Song In The Smoke, Blade and Magner: Nomad, Gorn, Unplugged Ditambah.

Kemas kini 08/30/21 – Saya mengharapkan anda mati, mistik, kontraktor, simulator pekerjaan dikeluarkan. Kisah Perbandaran, Sniper Elite VR, Larcenauts, saya mengharapkan anda mati 2 tambah.

Kemas kini 06/15/21 – The Under Presents, Blair Witch, Simulator Percutian, Perakaunan+ Dikeluarkan. Demeo, mengukir snowboarding, walkabout, Cosmodread Ditambah.

Kemas kini 12/25/20 – Penduduk: One, Walking Dead: Saints & Sinners, Myst, Blair Witch, kontraktor tambah. SpaceTeam, Robo Recall, Apex Construct, terletak di bawah, Phantom Dikeluarkan.

Kemas kini 10/12/20 – sehingga anda jatuh ditambah. Trover menyelamatkan alam semesta yang dikeluarkan.

Kemas kini 09/13/20 – Acron, Down The Rabbit Hole, National Geographic, Rec Bilik, Vrchat, terus bercakap, VVR, pendakian, Exorcist dikeluarkan. Seterusnya, Echo VR, SpaceTeam VR, Presents Under, FNAFVR, Phantom: Covert Ops, Trover menyelamatkan alam semesta.

UPDATE 04/09/20 – Kisah Curious of the Pets Curi, SPT, Perjalanan Dewa, Hadapi Ketakutan Anda II, Raket: NX, Simulator Kerja Dihapus. Turun lubang arnab, gergasi hantu, bilik VR, sebelas: tenis meja, simulator percutian, tambah Ohshape.

Kemas kini 12/06/19 – Kisah Fisherman, Pistol Whip, ESPIRE 1, SPT, National Geographic VR, The Climb, Kisah Curious Of The Curi Pets ditambah. Raccoon Lagoon, Wands, Fujii, Orbus Reborn, Boxvr, Dreadhalls, Thumper Dikeluarkan.

Permainan Meta Quest terbaik 2 untuk dimainkan pada tahun 2023

Pukul Saber

Sekiranya anda ingin mendapatkan yang terbaik dari alat dengar VR anda, anda akan mahu memberikan salah satu permainan Meta Quest 2 terbaik yang dimainkan. Kami telah bermain -main dengan platform ini selama beberapa tahun sekarang, dan pilihan kami dari Quest 2 permainan yang terbaik adalah yang kami terus kembali ke – tidak ada, tidak ada yang seperti meneroka dunia yang luar biasa dalam realiti maya.

Sekiranya anda masih mencari alat dengar dan menggunakan ini sebagai peluang untuk meluangkan permainan apa yang harus anda mainkan apabila anda membuat keputusan untuk membeli, maka anda mungkin ingin menyemak tawaran terbaik kami. Jika tidak, teruskan membaca untuk mencari pilihan kami dari 15 permainan Quest Best 2 yang boleh anda mainkan pada tahun 2023.

15. Perjalanan Dewa

Pemaju: Turtle Rock Studios

Untuk sesuatu yang sedikit seperti Zelda, Journey of the Gods From Back 4 Blood and Evolve Dev Turtle Rock Studios adalah pilihan yang hebat. Ia bukan sahaja cantik tetapi mempunyai cara yang menarik untuk menjaga permainan yang segar. Anda beralih antara tindakan orang pertama, tetapi kemudian ada juga mod Tuhan yang membolehkan anda bergerak ke pandangan atas untuk menyelesaikan teka-teki dan pilihan tempur yang lebih strategik.

14. Microsoft Flight Simulator

Pemaju: Asobo Studio

Baiklah, okay ini satu lagi permainan yang memerlukan PC permainan dan kabel pautan, tetapi kebaikan saya berbaloi. Pelepasan 2020 Microsoft Flight Simulator membawa sim klasik ke zaman moden, dengan tahap realisme yang sangat tinggi dan pelbagai pesawat untuk mendapatkan di belakang tongkat penerbangan dengan. Tambah dalam Quest 2 dan mungkin hanya sim yang paling mendalam sepanjang masa. Tidak mesti ketinggalan untuk sesiapa sahaja yang samar -samar mendapati sim penerbangan santai.

13. Simulator pekerjaan

Pemaju: Labs Owlchemy

Seorang tua tetapi kegemaran mutlak kita. Simulator Kerja melihat anda mengambil pekerjaan klasik “manusia” kira. Fikirkan pekerja pejabat, mekanik, koki dan kerani kedai dan anda mendapat idea. Ia bodoh, cemerlang interaktif, dan masih salah satu permainan Quest 2 terbaik walaupun ia jatuh pada tahun 2019. Sekiranya anda mahukan lebih banyak, ada juga simulator percutian oleh orang yang sama juga.

12. Sehingga anda jatuh

Pemaju: Permainan Schell

Salah satu permainan Quest terbaik 2 semata-mata kerana bagaimana ia dimainkan semula, sehingga anda jatuh adalah roguelike. Dengan banyak neon, ia adalah merawat mata anda dan dunia yang jauh dari palet yang lebih diredam dari gelaran darisoftware, tetapi hanya banyak cabaran. Anda akan menggunakan senjata dwi termasuk pedang dan maces, dan menggunakannya untuk menyerang, kaunter, dan juga menghindari serangan musuh yang masuk. Setiap kali anda mati, anda kembali ke permulaan tetapi dengan lebih banyak peningkatan dan peluang yang lebih baik untuk bertahan hidup. Benar -benar lebih banyak dan hebat untuk pecah pendek.

11. Pendakian 2

Pemaju: Crytek

Sekiranya anda lemah lutut dengan pemikiran yang tinggi, pendakian 2 mungkin bukan untuk anda, kerana permainan pengembaraan pendakian bebas ini pasti bukan untuk samar-samar. Ini adalah pendakian solo dalam realiti maya dan mengambil pengalaman dari permainan pertama ke tahap yang sama sekali baru – secara harfiah. Anda perlu menguruskan stamina anda semasa anda memanjat pelbagai lokasi termasuk pencakar langit, serta menavigasi gangguan seperti bergerak tangga, ular, dan burung. Ini adalah pengalaman sengit yang sangat baik untuk senaman yang tidak disengajakan juga, bersiaplah untuk membiasakan diri. banyak.

10. Half-Life Alyx

Pemaju: Injap

Kami tahu ia bukan aplikasi asli dan anda memerlukan kabel pautan dan pc permainan, tetapi mustahil belum lagi Half-Life Alyx dalam senarai permainan Quest 2 terbaik. Hakikat bahawa karya VR VR VR yang gembira bermain di alat dengar adalah satu pencapaian yang luar biasa dan tidak ada yang seperti menjelajah City 17 untuk meyakinkan anda tentang masa depan permainan VR. Bergabung dengan Alyx Vance dalam perjalanannya adalah rollercoaster naratif yang sangat baik. Segala-galanya boleh ditembak, dilemparkan, digerakkan, dan ditolak, dan ada rasa mendalam yang benar-benar ada di dunia separuh hayat. Seperti banyak pengalaman VR, anda akan dengan cepat menyedari betapa mendalamnya pendaratan di alam semesta permainan kegemaran kami yang terlebih dahulu. Pertemuan pertama anda dengan raksasa separuh hayat tidak akan cantik tetapi pasti akan dilupakan. Jelas 12 jam dalam kalendar anda. Anda tidak akan menyesalinya.

9. Bilik VR: Perkara Gelap

Pemaju: Permainan api

Sekiranya anda telah menghilangkan kotak teka-teki yang menggalakkan jam dan berputar doo-hickey yang rumit di dalam permainan bilik sebelumnya di telefon bimbit, anda akan tahu apa yang diharapkan dari perkara gelap. Brainteasers yang luar biasa ini berkembang dengan sempurna ke dunia tipu muslihat 3D atmosfera ketika kita mendapati diri kita pada awal abad ke -20 London menyiasat kehilangan misteri seorang ahli Mesir. Perlumbaan Cue antara lokasi yang menarik dan bermain dengan alat -alat yang lebih menarik. Walaupun di telefon bimbit, permainan bilik selalu mempunyai sensasi yang tidak menyenangkan untuk bertanya -tanya apa yang ada di belakang anda ketika anda menyelesaikan setiap teka -teki dan dalam VR, perasaan itu hanya meningkat. Permainan api telah membuat perjalanan yang sering mengasyik. Sesuai untuk hari -hari ketika anda ingin merasa seperti Sherlock Holmes tetapi lebih suka untuk mencari Quest 2 daripada topi Deerstalker.

8. Pistol Whip

Pemaju: Cloudhead Games Ltd

Pistol Whip duduk dengan gembira di tengah -tengah gambarajah Venn yang bergaya antara mengalahkan Saber dan John Wick. Ini adalah penembak orang pertama yang ditetapkan untuk menumbuk muzik elektronik dan ia agak seperti memasang drum drum terus ke otak anda. Setiap tahap ultra-gaya melihat anda melanda filem tindakan di mana tembakan ke pukulan akan menjana mata anda. Dan jika anda fikir Beat Saber meletihkan, Pistol Whip pada dasarnya adalah kardio pada steroid Bulety kerana anda sangat menghindari cara api masuk dan melakukan cambuk pistol titular pada mereka di jalan langsung anda. Sangat juga, walaupun sifatnya yang bergerak pantas, Pistol Whip dengan kemas mengelak apa -apa penyakit VR yang takut berkat cakrawala yang berterusan dan momentum biasa, meninggalkan anda bebas untuk api tanpa takut kehilangan makan tengah hari. Rejim gim anda akan menjadi lebih menarik daripada orang lain.

7. Robo ingat: Unplugged

Pemaju: Permainan hiburan / epik drifter

Robo Recall telah dikeluarkan pada Oculus Rift yang asal pada tahun 2017 tetapi diberi pangkalan pengguna yang lebih kecil, beberapa orang dapat menjerit tentang orang pertama yang luar biasa Epic yang luar biasa Robo-Shooter. Syukurlah, versi Unplugged untuk Quest 2 bermakna semua orang dapat mengalami kegembiraan dan kegembiraan untuk mengembalikan produk -produk jahat dari Perbadanan Roboready. Robo Recall adalah semua tentang membuat anda merasa sebagai maut dan penuh semangat yang mungkin, dengan senjata yang disembunyikan di atas bahu anda untuk akses mudah. Namun semasa meletupkan senapang patah anda adalah kegembiraan yang memuaskan, jentera musuh juga boleh dirampas jika anda berada dalam jangkauan dan anda boleh secara fizikal menarik mereka ke kepingan. Ternyata, membantu, Perbadanan Roboready tidak keberatan apa bentuk Android yang kembali. Tambah dalam dapat menangkap peluru dan projektil lain pertengahan udara, dan ini terasa seperti tindakan simulator Tuhan seperti FPS.

6. Lumut

Pemaju: Polyarc

The Adventures of the Quill yang comel adalah bersyukur jauh lebih daripada sekadar latihan dalam comel. Ini adalah pengembaraan fantasi yang indah dari kedua -dua teka -teki dan pertempuran ketika kami membantu quill dalam perjalanannya untuk menyelamatkan pamannya dari cengkaman jahat. Kekecewaan di sini adalah bahawa kita bermain sebagai pembaca, yang juga memimpin quill melalui tanah ancaman juga boleh menggunakan perspektif kita sebagai manusia yang memanipulasi untuk memanipulasi alam sekitar untuk perkembangan selanjutnya. Ini adalah kombinasi yang sempurna yang memanfaatkan keupayaan kami untuk mengamati setiap persekitaran yang subur dalam 3D penuh untuk mencari jalan melalui. Teka -teki bermaksud berinteraksi dengan persekitaran pada masa yang sama dengan quill stereng dan perkara boleh menjadi sangat manik. Terdapat juga perasaan hubungan yang indah dengan tetikus kecil, menjadikan ini hampir seperti perjalanan dua pemain, walaupun hanya ada satu manusia.

5. The Walking Dead: Saints & Sinners

Pemaju: Skydance Interactive

Perkara pertama yang pertama. The Walking Dead: Saints & Sinners adalah pengalaman yang sengit. Ini jenis simulator kiamat undead yang akan menguji setiap satu penghakiman anda tentang watak -watak Walking Dead kerana anda dengan cepat menyedari bahawa anda mungkin hanya bersembunyi di bawah katil dalam keadaan ini. Pertempuran di sini adalah yang paling baik digambarkan sebagai renyah. Seperti yang anda suka senjata jarak jauh, sebahagian besar dari apa yang anda akan mula -mula mencari bermakna semakin dekat dan peribadi dengan mayat slavering ketika anda membenamkan botol dalam daging, pisau ke dalam tengkorak, dan sangat memotong pada anggota badan. Ini bukan tangan dari rumah pengalaman yang mati, sebaliknya bergantung pada kerajinan rumah yang tidak berkesudahan yang dibuat shanks dan berharap anda akan bertahan satu hari lagi dalam versi yang suram dari New Orleans. Sekiranya anda ingin membungkus diri secara fizikal dengan pembalut untuk sembuh dan sebenarnya merasa seperti setiap hari mungkin terakhir anda, anda tidak mahu ketinggalan ini.

4. Saya mengharapkan anda mati 2

Pemaju: Permainan Schell

Bilik melarikan diri adalah makanan VR yang sempurna. Persekitaran tertutup untuk mengalami duduk atau berdiri dan petunjuk untuk diselesaikan untuk menghindari kematian awal. Saya mengharapkan anda mati 2 mengangkat ini ke bentuk seni yang indah, memperbaiki asal yang sudah sangat baik dengan pelbagai perangkap dan teka -teki pengintip yang jahat yang akan membuat Bond penjahat hijau dengan iri hati bahawa mereka tidak datang dengannya terlebih dahulu. Semua enam misi berlaku di seluruh naratif sinematik yang luas dengan cerita thriller pengintip cemerlang klasik dan watak -watak yang menghiburkan. Tetapi dengan jujur, sebelum kita dapat menyebut kejayaan, pengalaman ini adalah mengenai cara anda akan tamat tempoh. Sama ada melalui bom tangan, gas beracun, atau cerut letupan yang tidak dapat diletakkan, pengalaman anda berjuang melawan gelaran akan kelihatan tidak berguna pada mulanya. Terus pergi dan ini adalah teka -teki yang jahat. Berehat di kepingan.

3. Superhot Vr

Pemaju: SANGAT PANAS

Pada ketika ini, tidak mungkin untuk menulis senarai permainan VR yang tidak termasuk Superhot VR tetapi itu kerana permainan patung -patung hidup yang mematikan ini hanya berfungsi dengan baik di platform. Terutamanya dawai percuma di Quest 2. Hanya, tetapkan sempadan anda. Yang baik adalah nasihat kehidupan umum yang baik. Seperti mengalahkan Saber, itu kesederhanaan yang menarik anda di sini. Musuh anda hanya bergerak apabila anda melakukannya, jadi betapa sukarnya? Sebahagian daripada tarikan di sini adalah bahawa segala -galanya di dunia minimalis superhot adalah milik anda untuk memanipulasi. Peluru di udara pertengahan untuk mengelak seperti anda neo dalam matriks … botol untuk melemparkan … pistol untuk bimbang tentang mencapai dalam masa … Superhot adalah permainan tindakan yang sempurna tetapi juga teka -teki. Semuanya boleh berlaku dalam sekejap mata atau anda boleh mengambilnya kedua mengikut kedua. Dan, jangan risau, tidak mengapa jika anda mendapati keajaiban yang tidak berwajah ini menakutkan. Sekurang -kurangnya anda boleh menumbuk mereka, eh?

2. Residen Evil 4

Pemaju: Studio Armature

Tidak, Kembali! Ini bukan pelabuhan malas permainan seram survival yang, mari kita hadapi, pada masa ini telah berada di lebih banyak platform daripada mana -mana kita ingin menunjukkan usia kita dengan mengakui bermain. Studio Armature jelas memuja Resident Evil 4, membina pengalaman orang pertama yang benar-benar terasa seperti Leon s. Hari Terburuk Kennedy pernah. Dan beralih perspektif orang ketiga yang ikonik kepada orang pertama yang datang dengan segala macam manfaat serta keganasan segar. Leon’s Gear membantu diposisikan pada badan anda sehingga anda hanya dapat merebut apa yang anda perlukan, menembak terasa hanya terdesak tetapi cukup kuat, dan semua teka -teki Resi 4 kini dapat ditangkap dan dimanipulasi. Sekiranya waktu pembukaan terkejut pada tahun 2005 di TV CRT anda, tidak dapat dinafikan bahawa pengalaman Resident Evil 4 VR akan menaikkan kadar denyutan jantung anda tetapi mengelak gergaji pertama dan ada pengalaman seram penuh yang benar -benar cemerlang di sini.

1. Pukul Saber

Pemaju: Pukul permainan

Di pasaran sekarang berkerumun dengan permainan senaman VR, mengalahkan Saber masih berjaya mengiris melalui pertandingan. Dalam irama yang sempurna, tentu saja. Sebahagian daripada ini adalah kesederhanaan yang indah – lihat blok, potong blok dalam masa dengan muzik, teruskan – tetapi yang lain adalah permainan mengalahkan tidak pernah berhenti menambah pengalaman teras. Pek Muzik Baru, Berteriak ke Lady Gaga, telah dibebaskan secara konsisten sejak dilancarkan, dan kini anda boleh bermain dalam 360 darjah penuh terima kasih kepada Alam Percuma Kawat 2 Quest 2. Kegembiraan sebenar Pengalaman Saber Beat walaupun sedang berjalan melalui tahap kesukaran seperti Jedi dalam Latihan. Setiap trek mempunyai pelbagai pembolehubah untuk membantu anda meningkatkan kelajuan anda dengan lampu -lampu yang dipercayai dan, sebelum anda tahu, anda pakar menghiris jauh untuk mengejar pangkat SS yang sukar difahami. Jangan salahkan kami apabila anda mendengar trek di luar Beat Saber dan lengan anda mula berkedut.

Daftar ke GamesRadar+ Surat Berita

Pencernaan mingguan, cerita dari komuniti yang anda suka, dan banyak lagi

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.