19 Permainan FPS yang akan datang pada tahun 2023 – Gameranx, tahun ini disusun dengan permainan FPS yang menjanjikan | PC Gamer

Tahun ini disusun dengan permainan FPS yang menjanjikan

Pemaju: Industri Offworld
Penerbit: Industri Offworld

Siaran: 2023

19 Permainan FPS yang akan datang pada tahun 2023

Genre FPS adalah salah satu, jika bukan genre permainan yang paling popular di sekitar. Dipenuhi dengan senapang yang melegakan tekanan dan banyak pengembaraan yang ada, seperti apa masa depan untuk gelaran popular ini? Kami melihat permainan FPS kami yang paling tinggi yang akan dibebaskan pada tahun 2023. Yang manakah di senarai harapan anda?

#19 Metroid Prime Remastered

Platform: Tukar
Tarikh Siaran: 08 Februari, 2023

Untuk bahagian awal kerjayanya, pengembaraan Samus Aran diberitahu dari perspektif 2D sampingan. Tajuk -tajuk itu membantu menjadikan Samus ikon dan kemudian membantu mewujudkan pengalaman “Metroidvania”.

Tetapi, di Nintendo Gamecube, studio retro mengalihkan perspektif dan menjadikan francais menjadi FPS! Sekarang, anda akan dapat mengalami pada kali pertama dengan Metroid Prime Remastered!

Di planet Tallon IV, Samus mesti bertempur melalui dunia bermusuhan yang penuh dengan makhluk dan lanun ruang jahat menggunakan kebolehan lama dan baru untuk menyelamatkan galaksi. Adakah anda fikir anda terpulang kepada tugas? Lompat masuk dan cari tahu!

#18 Cyberpunk 2077 Phantom Liberty

Platform: PC PS5 XSX | S
Tarikh Siaran: 26 September, 2023

Cyberpunk 2077 mungkin tidak mempunyai penerimaan terbaik ketika mendarat di pasaran. Studio diperlukan untuk menangani banyak kawasan yang bermasalah pada hari pertama. . Kami tahu Phantom Liberty bukan sahaja pengembangan pertama tetapi yang terakhir untuk memukul Cyberpunk 2077. Pemain sekali lagi akan melangkah ke peranan V sebagai jalan cerita yang ditetapkan dalam kempen asas. Alur cerita ini akan menambah lebih banyak kandungan untuk pemain, seperti kawasan baru dan NPC tambahan untuk mengambil pencarian dari. Sementara itu, kita tahu bahawa terdapat beberapa item tambahan yang dapat dilihat dari segi senjata, pakaian siber, pakaian, dan kenderaan. Permainan ini sudah mempunyai garis senjata yang agak luas dan yang mungkin akan berkembang dengan DLC ini.

#17 Arizona Sunshine 2

Platform: PC PS5

Ruang VR telah berusaha untuk membawa gelaran yang lebih besar dan lebih mendalam kepada mereka yang mempunyai alat dengar. Jadi jika anda berada dalam mood untuk usaha FPS yang penuh zombie di VR, anda mungkin mahu mencuba Arizona Sunshine 2.

Permainan ini akan meletakkan anda di panas seperti keadaan melalui mata Fred. Dia dengan senang hati akan menceritakan keadaannya kepada anda ketika anda melintasi pelbagai bidang Negeri untuk mendapatkan jawapan kepada soalannya.

Tetapi ia tidak akan mudah, kerana anda perlu kreatif dengan cara anda membunuh zombi yang anda temui. . Oleh itu, gunakan apa yang anda miliki sepenuhnya untuk bertahan!

Pemaju: Motif Studio
Penerbit: Electronic Arts Inc.
Platform: PC PS5 XSX | S
Siaran: 27 Januari 2023

Adakah anda bersedia untuk mengetahui apa yang berlaku pada teman wanita anda? Oh, dan selebihnya krew yang disembelih oleh raksasa?

Jika ya, bersiaplah untuk pembuatan semula ruang mati yang baru -baru ini dikeluarkan. Anda sekali lagi akan memakai pakaian kejuruteraan Isaac Clarke dan cuba mencari tahu apa yang berlaku di kapal yang dibuang untuk membuat segala -galanya pergi. Tetapi ini bukan misteri pembunuhan sederhana. .

. Pengalaman orang ketiga yang sengit menanti anda!

#15 Witchfire

Pemaju: Angkasawan
Penerbit: Angkasawan
Platform: PC
Siaran: 2023

Witchfire adalah permainan yang pasukan pembangunan, angkasawan, telah bekerja selama beberapa tahun. . . Kami hanya mempunyai beberapa butiran, namun sudah cukup untuk menjamin tempat di senarai kami. . Di sinilah pemain akan dilemparkan ke dalam tempoh ketika manusia dalam pertempuran melawan penyihir. Malangnya, kami masih menunggu tarikh pelepasan tertentu untuk permainan ini. Walaupun rakaman itu telah menimbulkan minat kami, Witchfire adalah gelaran yang mendapat mendedahkan besar pertama pada tahun 2017. Sejak itu, kami telah bermain permainan menunggu ketika kami berpeluang mencuba gelaran ini. Pada masa ini, permainan ini hanya dijangka dilancarkan pada awal tahun ini, 2023, sebagai tajuk akses awal.

#14 Starship Troopers: Pemusnahan

Pemaju: Industri Offworld
Penerbit: Industri Offworld
Platform: PC
Siaran: 2023

Filem hit, Starship Troopers, mengajar kita pelajaran yang berharga. Iaitu, satu -satunya pepijat yang baik adalah pepijat mati. . Pepijat besar -besaran telah membanjiri planet yang menyebabkan apa -apa kecuali kematian dan malapetaka. Dalam permainan ini, pemain akan menjadi salah satu elit yang dipilih untuk bertarung. Di sini anda akan mendapat pengalaman FPS koperasi di mana anda dan beberapa rakan boleh cuba membasmi masalah pepijat baru. Bekerjasama, membina pertahanan, dan, yang paling penting, pistol ke bawah serangga sehingga mereka berhenti menggeliat. .

#13 Pembuatan Kejutan Sistem

Pemaju: Studio Nightdive
Penerbit: Perdana Perkara
Platform: PC PS4 Xbox One PS5 XSX | S
Siaran: 2023

Asal Kejutan sistem . Sekarang, hampir 30 tahun kemudian, pembuatan semula sepenuhnya berlaku untuk mempamerkan betapa hebatnya permainan ini, tetapi dengan cat moden.

Dalam permainan, anda memainkan Survivor Lone dari stesen angkasa yang dikalahkan oleh AI yang jahat yang dikenali sebagai Shodan. .

Segala -galanya dengan permainan telah dirombak sambil mengekalkan semangat gelaran OG. Oleh itu, ambil tajuk dan lihat di mana ia membawa anda!

#12 pulau mati 2

Penerbit: Deep Silver / Plaion
Platform: PC PS4 Xbox One PS5 XSX | S
Siaran: 28 April, 2023

Hanya apabila anda fikir permainan itu tidak akan keluar, Pulau mati 2 bukan sahaja tiba; tiba April ini!

Sekuel yang lama ditunggu-tunggu dari Deep Silver meletakkan anda di Los Angeles semasa ia di bawah pengepungan dari zombi. Anda cuba tinggal di mana sahaja anda boleh, dan membunuh zombi adalah cara terbaik untuk memastikan anda ditinggalkan sendirian.

Anda akan pergi melalui bandar dan mencari senjata apa sahaja untuk mengeluarkan zombi. Anda juga boleh menggunakan persekitaran untuk membunuh mereka, jadi anda tidak perlu terlalu dekat! . Anda tidak tahu apa yang akan mereka lakukan apabila mereka melihat anda.

#11 Bos Jenayah Rockay City

Pemaju: Studio Ingame
Penerbit: 505 permainan
Platform: PC PS5 XSX | S
Siaran: 28 Mac, 2023

Di Rockay City, hanya empayar jenayah yang paling kuat bertahan. Kes pada titik, bekas pemimpin jenayah bandar telah meninggal dunia. Ini bermakna ada vakum kuasa, dan anda mempunyai semangat dan hempedu untuk menuntut takhta untuk diri sendiri!

Anda akan memulakan perjalanan anda dengan memilih jenayah dan cuba melakukan pekerjaan dengan mereka. Semakin banyak yang anda lakukan, semakin banyak yang anda bayar. Semakin banyak wang yang anda miliki, semakin banyak anda dapat mengembangkan.

Tetapi diberi amaran! Kumpulan lain juga cuba mengambil mahkota. Anda perlu berusaha melalui mereka sehingga anda boleh menjadi yang terakhir berdiri.

Oh, dan berhati -hati dengan Chuck Norris. Dia juga dalam permainan!

#10 Prodeus

 • Pemaju: Perisian Box Bounding Inc.
 • Penerbit: Permainan Humble
 • Platform: PC
 • Siaran: 2020 Akses Awal (Pelepasan Penuh Akan Datang)

Prodeus sebenarnya dalam akses awal di stim sekarang jika anda ingin mencubanya. Ini adalah “penembak boomer,” jika anda mahu, dan seperti banyak permainan lama, ia telah dibina semula dengan grafik yang hebat dan banyak tindakan menembak. Pasukan Dev telah menggunakan banyak teknologi canggih untuk membawa permainan ini kembali ke kehidupan, jadi anda harus memainkannya hanya untuk memberi ganjaran kepada usaha mereka. Selain itu, permainan ini jauh dari segi mod cerita (yang dibuat oleh veteran industri) dan editor peringkat besar membantu anda bukan hanya membuat tahap anda sendiri, tetapi melompat ke ciptaan pemain lain.

 • Pemaju: Mundfish
 • Penerbit: Mundfish
 • Platform: PC, PS4, PS5, XBO, X/S

Ditetapkan dalam versi alternatif Bumi di mana Kesatuan Soviet mengembangkan pelbagai robotik dan kelebihan saintifik semasa Perang Dunia II, Jantung atom menunjukkan kepada kita imej syurga. Tetapi kerana ini adalah senarai FPS, anda tahu bahawa perkara akan menjadi salah. Robot yang mengisi dunia tiba -tiba pergi selepas pencipta mereka, dan mereka yang berada di belakang tabir utopia baru telah melakukan eksperimen yang mengerikan yang telah mencipta mutan maut. Tajuk unik ini harus berada dalam senarai anda -rakaman permainan yang dikeluarkan setakat ini kelihatan ketat dan mantap, dan treler tetingkap pelepasan rasmi cantik di luar ukuran.

#8 Marauders

 • Pemaju: Permainan Impak Kecil
 • Penerbit: Team17
 • Platform: PC
 • Siaran: TBA

Sekiranya anda bersedia untuk perjalanan lain ke bumi alternatif, maka Marauders adalah peluang anda. Dalam permainan ini, Perang Besar tidak pernah berakhir, dan pada tahun 1990 -an, Bumi telah ditimpa oleh industri ke titik pecahnya dan seterusnya. Oleh kerana itu, banyak orang telah dibawa ke bintang -bintang, dan orang -orang seperti perantara telah dilahirkan. Peranan anda adalah dari kapal ke kapal, menyelamatkan mereka untuk bahagian -bahagian yang boleh anda gunakan untuk bertahan, kerana itu adalah matlamat utama.

. Sama ada cara, cabaran sukar menanti.

#7 Warhammer 40,000: Boltgun

 • Pemaju: Auroch Digital
 • Penerbit: Fokus Hiburan
 • Platform: NS, XBO, PS4, PC, X/S, PS5
 • Siaran: 2023

Apa tahun permainan baru tanpa tajuk? Warhammer 40,000: Boltgun adalah yang kita tunggu, dan tajuk ini kelihatan tinggi ke maksimum. Anda akan bermain sebagai Lone Space Marine yang cuba melewati sempadan dan misteri tertentu sambil menembak semua yang ingin mendapatkan jalan anda. Berhati -hati, kerana musuh yang anda hadapi tidak akan berminat bermain bagus, jadi anda tidak sepatutnya. Sekiranya anda dapat membawa rakan, ambil perjalanan ke kegelapan bersama.

#6 Nightingale

 • Pemaju: Permainan Infleksi
 • Platform: PC
 • Siaran: TBA

Ramai tajuk suka menampilkan protagonis yang tidak tahu banyak tetapi mempunyai hati emas dan cuba untuk kembali ke tempat asalnya, atau cuba melakukan perkara mereka sendiri selepas semua yang telah berlaku kepada mereka setakat ini.

Dalam Nightingale, Perkara agak berbeza, kerana permainan akan meletakkan anda di dunia dengan orang lain yang mempunyai kebolehan khas. Matlamat anda adalah mudah: menyelamatkan nyawa dan akhirnya memikirkan siapa nightengale. Adakah anda dapat melarikan diri dari maze cabaran dan keganasan yang akan berlaku? Anda akan mengetahui tidak lama lagi!

 • Pemaju: Ubisoft
 • Penerbit: Ubisoft
 • Siaran: TBA

Xdefiant Nampaknya satu lagi dalam garis panjang gelaran pertempuran arena, tetapi ia ditakrifkan sebagai permainan yang “menggabungkan senapang yang sengit dengan beban yang diperibadikan dan puak khusus, sebagai pasukan penembak pistol bertempur untuk menguasai dominasi.”

Anda akan mempunyai tangan anda penuh bukan hanya mendapatkan pasukan anda untuk mendengar anda, tetapi bekerjasama untuk bertahan dengan cabaran yang akan datang dalam tajuk yang sangat unik ini. .

#4 Redfall

 • Pemaju: Arkane Austin
 • Penerbit: Bethesda Softworks
 • Platform: PC, x/s
 • Siaran: 2023

Adakah anda mempunyai mimpi buruk vampire secara rawak muncul di bandar anda dan cuba mengambil alih? Jika ya, anda perlu mengambil beberapa langkah dari Redfall.

Dalam permainan ini, bandar Redfall telah diserang oleh Vampire. Makhluk -makhluk ini telah menghilangkan matahari supaya mereka dapat tinggal di sana selagi mereka mahu. Anda tidak akan membiarkannya berdiri, adakah anda? Anda boleh bermain permainan ini sahaja atau bekerjasama dengan rakan untuk menurunkan ancaman vampire. Seperti yang anda lakukan, dapatkan misteri mengapa mereka ada di sini, dan bagaimana anda boleh mengeluarkannya dari bandar anda!

#3 hari gaji 3

 • Pemaju: Perisian Overkill
 • Penerbit: Starbreeze Studios, Perdana Perkara
 • Platform: PC, PS4, NS, XBO
 • Siaran: 2023

Nama sahaja yang bernilai kami meletakkannya dalam kedudukan ini, betul?

The Gaji hari . Habis hari 2 adalah legenda untuk kandungan DLCnya dan menggunakannya untuk memastikan bahawa tradisi terus berkembang dan heists bahkan lebih besar. Habis hari 3 tidak akan berbeza, kami boleh menjanjikan anda. Dalam permainan ini, anda akan dimasukkan ke dalam “bandar hidup” dan dikenakan bayaran dengan mengambil beberapa heists yang paling berbahaya. Oleh itu, pastikan anda dan rakan atau sekutu anda siap, kerana hanya melalui kerja berpasukan, anda akan dapat menarik ini.

#2 Robocop: Rogue City

Robocop Rogue City datang pada tahun 2023

 • Pemaju: Teyon, Nacon
 • Penerbit: Nacon
 • Siaran: Jun 2023

Kenapa Robocop: Rogue City Begitu tinggi dalam senarai ini walaupun pada hakikatnya ia baru diumumkan dan kita tahu sedikit berharga mengenai permainan? Robocop! Itu sahaja yang anda perlu tahu.

Dalam permainan ini, anda akan bermain sebagai satu -satunya Alex Murphy, yang cuba menjaga rakyat Detroit selamat dari mereka yang cuba merosakkannya dari dalam keluar. Menggunakan senjata ikonik anda (dan satu-liners), anda mesti melakukan apa sahaja untuk menjalankan arahan utama dan menyelamatkan Detroit. Tetapi diberi amaran: banyak yang akan menentang anda, dan ia akan terpulang kepada anda untuk memutuskan sejauh mana anda pergi ke damai.

#1 Starfield

 • Pemaju: Bethesda Game Studios
 • Siaran: 2023

Walaupun bukan jenis fps tradisional, akan ada unsur -unsur di dalamnya , Dan itu menambah lebih banyak kegembiraan kepada permainan yang ramai yang mati untuk bermain.

Sebenarnya, Bethesda sangat kabur pada apa Starfield . Kami tahu ia akan mempunyai elemen FPS dan RPG, kami tahu bahawa anda akan pergi melalui ruang angkasa dan pergi ke pelbagai planet, dan pengalaman itu sepatutnya menjadi legenda. Kami telah mendengar janji -janji itu sebelum ini, dan jarang sekali mereka terus. Untuk Starfield, .

Bonus:-

Amnesia Bunker

Siaran: 16 Mei, 2023

Perang Dunia I adalah salah satu konflik yang paling dahsyat dalam sejarah manusia kerana banyak sebab. Salah satu yang terbesar ialah bunker dan parit yang dibuat untuk melindungi tentera tetapi sering menjadi kubur atau makam mereka.

Dalam Amnesia Bunker, anda akan mengalami ketakutan secara langsung. Anda akan memainkan seorang askar Perancis yang terperangkap di bunker bawah tanah dengan hanya lampu suluh dan revolver untuk membantunya pada mulanya. Oh, dan pistol itu mempunyai satu peluru di dalamnya.

Anda perlu bekerja melalui bunker, mengumpulkan bekalan, dan melawan bahaya yang bersembunyi di dalamnya. Anda mesti berhati -hati dengan apa yang anda lakukan, kerana tindakan anda akan mempunyai akibat.

Destiny 2 Lightfall

Pemaju: Bungie
Penerbit: Bungie
Platform: PC PS4 Xbox One PS5 XSX | S
Siaran: 28 Februari, 2023

Adakah anda bersedia untuk pergi ke tempat yang baru untuk mencuba dan menyelamatkan sistem? Dalam , Salah satu pek DLC untuk permainan, anda akan menuju ke bandar gaya cyberpunk di Neptunus untuk menghentikan saksi dan pengikutnya.

Terdapat banyak ciri baru untuk menjadikan DLC ini istimewa. Sebagai contoh, terdapat banyak senjata baru untuk mencuba dan kuasa bertema kegelapan baru untuk diuji. Tambahkan itu kepada watak dan musuh baru yang akan anda hadapi, dan anda akan mempunyai banyak perkara yang perlu dilakukan.

Akhirnya akan datang; Persoalannya, adakah anda bersedia untuk itu? Jika ya, menyelam ke DLC apabila tiba dan melihat apa yang berlaku!

Tahun ini disusun dengan permainan FPS yang menjanjikan

Sampaikan salam kepada 17 penembak paling menarik yang keluar tahun ini.

jantung atom

(Kredit Imej: Mundfish)

2022 didominasi oleh RPG Dunia Terbuka, Permainan Tindakan Ketiga, dan Kad. Anda tidak dapat berjalan dua kaki tanpa seorang kawan memberitahu anda tentang beberapa bos cincin Elden yang akhirnya mereka pukul atau betapa comel kucing itu di sesat. Tetapi masa mereka sudah berakhir.* Kami telah menjalani 12 bulan terakhir dengan kamera yang lebih tinggi di punggung kami, dan sudah tiba masanya untuk memasukkannya di belakang bola mata kami. 2023 akan menjadi tahun lagi bahawa FPS memerintah.

*(Nota Editor: Masa mereka belum berakhir. Ini adalah permainan yang sangat popular, dan Elden Ring adalah milik kami Goty. Tetapi perkara ini bermula dengan lebih banyak kuasa jika saya terdengar seperti Leonidas, atas sebab tertentu.)

Bagi peminat barangan yang hampir menembak, 2022 bukan tahun yang kuat. Selain dari Infinity Ward Membuat satu lagi Call of Duty yang baik, FPS yang asal Speedrunning Stylings Neon White White Singlehandedly Membawa Genre Kegemaran Saya. Saya tidak menyalahkan sesiapa. Sebagaimana yang ketat cengkaman FPS masih ada pada permainan PC, jangka hayat penembak panjang seperti CS: Go, Valorant, Apex Legends, dan Overwatch 2 (ditambah dengan kos belon pembangunan permainan) telah menurunkan kekerapan baru penembak. Kita mengambil apa yang kita dapat, tetapi tahun ini saya rasa kita akan makan dengan baik.

Beberapa permainan yang paling dinanti -nantikan dan indi yang paling menjanjikan yang dikeluarkan tidak lama lagi adalah FPSE -apatah lagi Starfield, yang mungkin akan menjadi permainan video terbesar tahun ini tahun ini. Berikut adalah semua penembak yang saya lihat pada tahun 2023:

Jantung atom

Mundfish | 20 Februari | SinglePlayer, Sovietpunk, bukan Bioshock
Salah satu curiositi yang lebih besar permainan pada tahun -tahun sejak pengumumannya, Atomic Heart akhirnya keluar pada bulan Februari. Adakah ia akan menjadi bioshock yang segar, kreatif, soviet-punk bahawa semua treler pelik yang membuatnya kelihatan seperti, atau akan menjadi FPS yang tidak dapat difahami yang kita semua lupakan pada bulan Disember? Tidak sabar untuk mengetahui.

Final

Memulakan Studio | “Datang Soon” | Kompetitif, Destructible, Pretty
Penembak yang kompetitif dari pakaian baru, memulakan studio, dengan enjin kemusnahan yang mengagumkan di terasnya. Dinding, lantai, dan seluruh bangunan boleh runtuh ke beratus-ratus kepingan dan serpihan berasaskan fizik dengan cara yang sama untuk setiap pemain di pelayan-satu prestasi yang belum dicuba pada skala ini. Ia tidak akan mengejutkan anda untuk mengetahui bahawa EMBARK terdiri daripada banyak bekas devs medan perang.

Habis hari 3

Starbreeze | 2023 | Ko-op, heist, boleh dimainkan semula
Starbreeze menggunakan Malam Tahun Baru untuk mengisytiharkan bahawa permainan menembak co-opnya, walaupun mempunyai rakaman permainan awam atau tangkapan skrin, kembali pada tahun 2023. Ini bermakna kita tidak tahu banyak tentang hal itu, tetapi kita tahu bahawa geng harian asal (Dallas, Chains, Hoxton dan Wolf) kembali. Saya tidak pernah masuk ke hari gaji 2 seperti yang dilakukan oleh rakan -rakan saya, jadi saya merancang untuk memberikan yang ini satu pukulan sebenar.

Starfield

Bethesda Game Studios | 2023 | Terbuka Dunia, RPG, Spaaaaaaaaace
RPG besar seterusnya Bethesda akhirnya keluar tahun ini. Kali ini, saya sebenarnya percaya ayat itu. Adakah penembak? Nah, ia kelihatan seperti ia akan menjadi lebih daripada satu kejatuhan, dengan penekanan yang lebih besar terhadap mod senjata dan penyelidikan. Terdapat banyak kegembiraan di sekitar Starfield, tetapi juga dos keraguan yang adil-akan menjadi sempadan planet yang dihasilkan secara prosedur untuk meneroka, atau memakai nipis dengan cepat? Adakah ia akan menjadi kekacauan kereta? Adakah penangkapan itu baik, atau cukup baik untuk disiapkan selama 100 jam?

BattleBit remastered

Mrokidoki dan co.
Penembak skala medan perang yang sebenarnya boleh anda jalankan. Sekurang-kurangnya, itu sebahagian daripada padang dari pemaju Mrokidoki dan kru-fps “rendah poli” dengan persekitaran yang sepenuhnya boleh destruction, menembak, dan sehingga 254 pemain pada satu pelayan. The Devs menjalankan playtest terbuka di stim, jadi anda sebenarnya boleh mencuba yang ini sekarang.

Redfall

Arkane Studios | 2023 | Co-op, jauh menangis tetapi Vampire
Sukar untuk menerima bahawa projek seterusnya Arkane adalah penembak vampire co-op dan bukannya, y’know, tidak dipersoalkan 3, tetapi memandangkan deathloop adalah fps yang baik dengan beberapa senjata yang sangat sejuk, saya telah memutuskan untuk berada di atas kapal dengan redfall. Walaupun deskripsi awal yang membuat bunyi merah serupa dengan kiri 4 mati, Arkane baru -baru ini menjelaskan bahawa Redfall lebih seperti permainan jauh. Kepada saya, ini bermakna pemain akan berkeliaran di sekitar kem pembersihan dunia terbuka di bawah tudung stealth sehingga penggera tersandung dan perjuangan sedang berlangsung.

Hyenas

Perhimpunan Kreatif | 2023 | PvP, penembak pengekstrakan anti-kapitalis
Orang-orang yang membuat semua permainan perang yang saya dengar tentang perkara yang baik (dan sekali pada masa yang dibuat Alien: pengasingan) membuat fps kompetitif sci-fi. Perhimpunan Kreatif telah menyimpan bibir yang ketat pada butiran Hyena sejak mengumumkannya enam bulan yang lalu. Ia tidak sepenuhnya jelas apa subgenre FPS yang dimiliki, dan sukar untuk meneka tanpa sebarang permainan awam di luar sana, tetapi persembahan di belakang tertutup di Gamescom 2022 mencadangkan Hyenas adalah penembak ekstraksi dengan kebolehan dan pergerakan gaya legenda apex legenda. Menarik!

Kejutan sistem

Nightdive Studios | Mac | Pembuatan semula, kemunduran, Sim Immersive | ✅demo
Pembuatan semula Sistem Kejutan akan menjadi playthrough kejutan sistem pertama saya, dan saya cukup bersungguh -sungguh mengenai perkara itu. Nightdive mempunyai tugas keras untuk mengemas kini klasik yang sangat dikasihi tetapi sangat lama untuk berdiri dengan penembak moden tanpa kehilangan apa yang menjadikannya istimewa, dan berdasarkan demo stim yang kuat yang anda masih boleh bermain sekarang, ia berada di landasan yang betul.

Pasukan Starship: Pemusnahan

Industri Offworld | 2023 | Co-op, Sci-Fi, Bugs
Studio di belakang skuad seperti medan perang Milsim sedang berehat dari mensimulasikan peperangan sebenar untuk membawa beberapa pemusnahan bug lama ke PC Gaming. Starship Troopers: Pembasmian nampaknya dibina di atas platform yang sama seperti Skuad, yang saya percaya menjadikan ini Crossover Shooter Milsim Sci-Fi yang pertama? Pasti pasangan yang pelik. Sekiranya tidak ada yang lain, garis keturunan skuad bermakna ia sepatutnya dapat mengendalikan peperangan bug berskala besar dengan baik. Saya agak bimbang bahawa pemusnahan akan mewarisi pergerakan kaku milsim, tetapi saya berharap.

Kaki kemarahan

Kehidupan Percuma | 2023 | Keganasan cepat, slapstick, kaki | ✅demo
Kaki kemarahan adalah apa yang berlaku apabila seseorang mempunyai idea jenius untuk menterjemahkan keganasan hotline miami yang kejam, berkedip dan anda. Kecuali sebagai pengganti kisah surreal yang gelap dan pengkhianatan, Kaki Kemarahan adalah penembak slapstick tentang menendang pantat dengan kaki yang tidak masuk akal. Ini lebih dari kaki orang pertama dengan menembak di dalamnya. Dalam kata -kata halaman stimnya, “kota shit adalah penyakit dan kaki anda adalah penawar.”

Abadi Aveum

Studio Ascendant | 2023 | Penembak wizard, anggaran besar
Terdapat studio bajet besar baru di blok, Ascendant Studios, dan ia disokong oleh EA di bawah program EA Originals. Asal adalah betul-Ascendant menggambarkan permainan pertamanya sebagai “pemain baru yang menjadi pemain tunggal, penembak sihir pertama yang menyampaikan pengalaman kempen yang mendalam, sinematik.”Anda tidak melihat permainan penyihir orang pertama setiap hari, dan pastinya tidak pernah dengan anggaran yang besar, sehingga hanya mendapat minat saya.

Warhammer 40k: Boltgun

Auroch Digital | 2023 | SinglePlayer, Shooter Boomer
Saya tidak tahu ini wujud sehingga minggu ini, tetapi ia adalah dengan serta -merta berhampiran bahagian atas senarai saya. Penembak balik balik (atau nama samaran mereka yang penyayang, penembak boomer) adalah sedozen hari ini, tetapi ada sesuatu yang benar-benar menarik tentang estetika 90-an yang meniru Boltgun-saya fikir ia adalah tekstur pistol/lengan yang kedua-dua hiper-detail namun tidak dapat disangkal lagi kabur, seperti watak Mortal Kombat asal yang sebenarnya difoto.

Jumpa pembuat anda

Tingkah laku interaktif | April 4 | Strategi tindakan, tahap buatan pemain
Orang -orang di belakang Dead by Daylight mengambil ayunan besar dengan permainan seterusnya -FPS Asynchronous yang pada dasarnya terdengar seperti Mario Maker Meets Doom 2016. The Catch: Bangunan Tahap kelihatan beberapa kali lebih rumit daripada meletakkan goombas pada pesawat 2d. Seluruhnya berasaskan blok dengan banyak kepingan perangkap dan jenis musuh. Tingkah laku menyuarakan “sistem rakaman AI yang inovatif” yang membolehkan anda menetapkan laluan peronda tersuai untuk musuh, yang terdengar masak untuk mewujudkan pancang kesukaran yang benar -benar licik.

Trepang2

Trepang Studios | TBA | Pantas, masa peluru | ✅demo
Ini licin “ketakutan indie” ini telah datang jauh sejak 2019. Trepang2 agak seperti azab kerana ia mengenai keldai kreatif yang kreatif di ruang tertutup, tetapi dibumbui dengan jenis pistol perlahan-lambat yang membuat ketakutan pada tahun 2005 pada masa itu. Saya memainkan demo yang dikemas kini tahun lalu dan segera dilanda dengan masa peluru freeform dan mekanik perisai manusia yang bertukar menjadi keluhan yang dibuang ke dalam bahan habis kerosakan yang merosakkan kerosakan. Pelepasan itu tidak ditetapkan secara rasmi untuk 2023, tetapi memandangkan Devs hampir tidak terlepas matlamatnya untuk melepaskan pada tahun 2022, tahun ini terdengar seperti pertaruhan yang pasti.

Binasa

Item42 | 2 Februari | Co-op, Sword ‘N Gun, Roman Purgatory | ✅demo
Satu lagi penembak co-op yang sejuk untuk melihat-Perish adalah penembak pemain 1-4 tentang membeli jalan keluar dari purgatory dengan membuang-buang bilangan yang tidak ternilai dari sekam, syaitan, dan centurions undead Roman. Terdapat banyak pedang dan tukul berayun di dalam treler yang membuat saya berfikir Vermintide, tetapi berdasarkan revolver, senapang ganda ganda, dan senapang tindakan bolt yang dipaparkan di halaman stim, terdapat sedikit gelap di sana juga.

Sempadan

Studio Surgical Scalpels | 2023 | PVP, Peperangan Angkasawan Cina
Saya rasa saya telah memakai hampir setiap saman perisai yang mungkin dalam FPSE pada ketika ini (Bulletproof, Invisible, Knight Abad Pertengahan, daging asing), tetapi sempadan adalah permainan pertama yang saya ketahui tentang sesuai dengan putih, bengkak yang penuh sesuai dan menembak senapang antara satu sama lain. Saya sangat ingin tahu untuk mencuba PvP Zero-G Boundary, tetapi saya dapati keseluruhan konsep tekanan. Saman ruang adalah nombor satu dalam senarai pakaian yang anda tidak mahu mempunyai lubang. Juga perlu diperhatikan bahawa sempadan adalah permainan pertama dari scalpel pembedahan studio indie cina, jadi itu cukup keren.

Stalker 2: Hati Chornobyl

GSC Game World | Disember 2023 | Dunia terbuka, fiksyen zon
Sekuel ke salah satu sim sims yang paling banyak dirampas dari permainan PC dirancang untuk keluar tahun ini (walaupun diberi beberapa di GSC Game World secara harfiah memerangi Perang Ukraine, tarikh itu mungkin tergelincir). Saya agak malu untuk mengatakan bahawa Stalker tidak pernah mengklik dengan saya, tetapi Stalker 2 kelihatan luar biasa.

Kemas kini 1/12/23: Menambah beberapa permainan dan mengeluarkan satu yang sebelum ini dikeluarkan di kedai lain (itulah yang saya dapat kerana tidak menggunakan kedai permainan epik).

Buletin PC Gamer

Daftar untuk mendapatkan kandungan terbaik minggu ini, dan tawaran permainan hebat, seperti yang dipilih oleh editor.

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.