15 permainan mecha terbaik untuk pencinta robot |, permainan mech terbaik untuk bermain selepas teras perisai 6

Permainan mech terbaik untuk bermain selepas teras perisai 6

Konsep mecha telah lama wujud sekarang, sejak orang melihat siri Gundam pertama. Selepas pembebasan siri itu, konsep robot gergasi menendang pantat dan mengambil nama menjadi cinta lelaki, atas alasan yang baik. Lagipun, yang tidak mahu mengetuai robot mekanikal gergasi pemusnahan besar -besaran?

15 permainan mecha terbaik untuk pencinta robot

Salin ke Clipboard

Sesetengah orang akan berkata, tanpa ragu -ragu, bahawa mecha adalah percintaan seorang lelaki, dan mereka biasanya tidak salah. Lagipun, tidak ada yang sejuk seperti mengetuai robot mekanikal gergasi dan memusnahkan musuh anda di lapangan dengannya. Oleh itu, kami berada di sini untuk menunjukkan beberapa permainan mecha terbaik untuk bermain di platform pilihan anda.

Apakah genre mecha?

Konsep mecha telah lama wujud sekarang, sejak orang melihat siri Gundam pertama. Selepas pembebasan siri itu, konsep robot gergasi menendang pantat dan mengambil nama menjadi cinta lelaki, atas alasan yang baik. Lagipun, yang tidak mahu mengetuai robot mekanikal gergasi pemusnahan besar -besaran?

Sejak pelepasan, dan populariti Mazinger Z yang berikutnya, terdapat pertunjukan pertunjukan mecha sejuk dan permainan yang dikeluarkan. Bukan sahaja di Jepun, tetapi di seluruh dunia. Contohnya termasuk Gundam, Transformers, Power Rangers (Tokusatsu dengan Pertempuran Mecha Giant), Evangelion (dekonstruksi genre), dan banyak lagi.

Apa itu permainan mecha?

Permainan mecha terbaik

Mecha Games adalah permainan yang menampilkan mechs dan mecha dengan jelas dalam permainan mereka. Terutamanya, permainan mecha ini biasanya pengalaman 1 orang/ke-3 orang di mana pemain gergasi robot gergasi untuk melawan musuh. Walau bagaimanapun, sesetengah permainan mempunyai mecha yang bukan beat-em-up 1 orang/ke-3 dan bukannya urusan taktikal. Terdapat banyak variasi dalam jenis permainan mecha yang tersedia untuk pemain. Oleh itu, terpulang kepada pemain dalam menentukan jenis yang mereka mahu pergi.

15 permainan mecha terbaik

Permainan mecha terbaik

Titanfall 2

Brigador

Mecha

Foto dari Amazon

Apa yang menjadikan permainan mecha yang bagus? Nah, ia bergantung pada apa yang anda cari. Banyak permainan dalam senarai ini memenuhi keperluan pemain yang ingin melawan kumpulan musuh yang besar dengan mecha gergasi. Khusus. Sementara itu, permainan lain mempunyai perkara permainan tambahan sebelum pemain dapat masuk ke robot gergasi mereka yang besar, seperti Titanfall 2. Kemudian ada Horizon Zero Dawn, yang memburu dan memusnahkan dinosaur mecha gergasi, yang merupakan perkara tersendiri.

Sekiranya ada apa -apa yang anda perlukan untuk mengambil dari ini, terdapat banyak jenis permainan mecha di luar sana. Tidak ada alasan untuk mengehadkan diri anda hanya salah satu permainan di sini. Pergi untuk apa sahaja yang menyerang minat anda dalam genre mecha.

Permainan mech terbaik untuk bermain selepas teras perisai 6

Terdapat permainan mech yang hebat di banyak genre. Mari kita cari yang paling sesuai untuk anda.

Dihantar 30 Ogos 2023 oleh Tiago Manuel

Core Armored 6 SGF Hands Off Pratonton Duel

Adakah anda sudah selesai Teras perisai 6, Dan anda mahukan lebih banyak tindakan mech tetapi tidak merasa seperti cuba berjalan tanpa senjata gila hanya untuk menghidupkan kehidupan baru ke dalam permainan? Jangan risau! Saya, dan beberapa kakitangan Destructoid, telah membuat senarai permainan berasaskan mech yang sangat bervariasi yang saya pasti akan menggaru gatal.

Pelakon utama Xenogears

Xenogears

Sekiranya anda menyukai Fantasi terakhir siri, tetapi anda fikir ia boleh menggunakan lebih banyak mechs dan mempunyai lebih banyak rupa anime, maka Xenogears adalah permainan untuk anda.

Ia bermula seperti RPG era PlayStation 1 yang lain, dengan kampung halaman luar bandar pahlawan yang dimusnahkan. Hanya kali ini, ia bukan oleh penyihir jahat -oleh mechs gergasi terus dari apa yang kelihatan seperti beratus -ratus tahun di masa depan. Itu Xenogears ‘ cara memberitahu pemain bahawa mereka akan mengalami sesuatu seperti yang mereka tidak pernah ada sebelumnya.

Di atas cerita dan permainan yang bagus yang tetap menyeronokkan hingga ke hari ini, Xenogears memulakan alam semesta permainan yang memberi kita seperti Xenosaga dan Xenoblade.

Xenoblade Chronicles x

Xenoblade Chronicles x

Sekiranya anda membaca apa yang baru saya tulis Xenogears dan berfikir, “Inilah yang saya mahukan, tetapi lebih moden dan lebih baik lagi”, maka ini adalah satu untuk anda.

Xenoblade Chronicles x pada masa ini, rpg mecha terbaik yang wujud. Ia menggabungkan elemen permainan klasik dengan pertempuran RPG yang lebih moden dan berorientasikan tindakan yang anda lihat dalam permainan seperti Final Fantasy XV. Juga, dunia cantiknya adalah keajaiban untuk diterokai. Malu itu permainan Wii U yang belum berjaya.

Pemandangan kokpit dalam batalion keluli

Batalion keluli

Tidak banyak orang yang pernah mengalami sepenuhnya Batalion keluli Untuk Xbox yang asal kerana memainkannya sebagai Capcom telah bermaksud pemain yang diperlukan untuk mendapatkan pengawal $ 200 yang menampilkan tiga pedal, dua joysticks, dan satu neraka banyak butang. Namun, beberapa yang bertuah yang masuk ke dalam kokpit itu untuk pengalaman mech yang paling realistik yang mungkin dapat membuktikan bahawa mereka tidak akan melupakan pengalaman mereka. Begitu banyak untuk xbox asal yang tidak mempunyai tajuk asal.

Batalion keluli mendapat sekuel dalam talian untuk Xbox dan yang lain dipanggil Batalion Keluli: Perisai Berat yang keluar pada Xbox 360, tetapi mereka pucat sangat dibandingkan dengan yang asal. Saya cadangkan anda menentang keinginan untuk membelinya sehingga anda mendapat penggunaan lain untuk pengawal besar itu.

Anubis di Zon Enders: Pelari ke -2

Zon Enders: Pelari ke -2

Asal Zon Enders, Tajuk Tindakan Mecha Konami untuk PlayStation 2 Rocks. Tetapi ini adalah yang menampilkan tandatangan Hideo Kojima di atas penutup, jadi anda tahu ia adalah perjanjian sebenar.

Ia bertambah baik walaupun kekuatan asal Zoe, Dan ia juga melakukan pekerjaan yang lebih baik dengan plot dan persembahan daripada permainan pertama. Semasa mempunyai anak yang merengek kerana protagonis cenderung membawa hasil positif yang mengejutkan dalam genre mecha, Zoe 2 bertukar kanak -kanak yang kami mainkan seperti yang asal dengan dingo, badass ruang yang kelihatan dan juga mempunyai nama yang banyak seperti Dante. Juga, Konami menggantikan cutscenes 3D permainan pertama dengan cutscenes anime penuh, dan hasilnya hanya indah.

Sekiranya anda menyukai versi asal, cuba berikan Zon Enders: Pelari ke -2 – Marikh, Permainan PS4 Remaster yang hebat, Pergi.

Pertembungan di Phantom Brigade

Briged Phantom

Adakah anda mencari permainan berasaskan mech taktikal yang mempunyai lebih banyak rupa dan perasaan Barat? Kemudian Briged Phantom Mungkin hanya untuk anda. Sekiranya anda berdua menjadi mechs dan permainan seperti Xcom, Maka ini pasti dapat dicuba. Destructoid Eric Van Allen mengatakan ia mengingatkannya GundamS Pasukan MS 08 siri dalam semua cara yang betul, yang pujian yang cukup tinggi.

Ingatlah bahawa, seperti semua perkara Xcom-Suka, ini akan memberikan cabaran besar -walaupun itu mungkin tidak akan membuktikan banyak masalah jika anda mencari lebih banyak permainan mech selepas Teras perisai 6 melemparkan anda ke sekitar.

Mech dari Battletech

Battletech

Battletech adalah nama alam semesta mechwarrior, dan Battletech, Permainan, adalah cara terbaru dan terbaik untuk mengalami alam semesta itu.

Ia menjemput pemain untuk pengalaman CRPG yang mendalam dan luas yang menggabungkan siri permainan MechWarrior yang terbaik, serta elemen terbaik siri tablet, tanpa memerlukan pemain untuk membayar harga yang terlalu tinggi untuk mendapatkan semua perkara tambahan yang sejuk.

Ke dalam pelanggaran

Ke dalam pelanggaran

Ke dalam pelanggaran kelihatan seperti taktik rpg lama, yang bagus untuk nilai nostalgia, tetapi jangan biarkan ia menipu anda. Ia juga merupakan permainan yang sangat moden yang menawarkan pelbagai penambahbaikan kualiti hidup berbanding tajuk yang paling terkenal genre.

Walaupun ia mungkin tidak mempunyai grafik yang mencolok atau tindakan tanpa henti, Itb adalah salah satu permainan strategi taktikal terbaik yang pernah dibuat -di dalam atau di luar gelembung mecha.

Teras perisai

Mana -mana permainan di Teras perisai siri

Saya secara peribadi percaya bahawa siri ini menjadi lebih baik apabila dari ofsoftware memupuk Ac siri dengan pelajarannya yang dipelajari semasa membuat Jiwa Gelap, Bloodborne, dan Elden Ring. Tetapi permainan lama dalam siri ini masih mempunyai banyak nilai.

Sekiranya anda ingin melihat bagaimana semuanya bermula, cubalah yang asal Teras perisai. Ini adalah permainan yang, walaupun lebih mudah di sisi permainan perkara, sebenarnya mempunyai lebih banyak pilihan penyesuaian daripada Teras perisai 6. Sekiranya anda ingin melihat keretakan pertama Hidetaka Miyazaki di Ac, Kemudian pertimbangkan untuk memberi Teras perisai: Untuk jawapan cubaan, seperti yang diarahkannya hanya satu tahun sebelum dia membuat asal Jiwa Demon.

Terakhir, pertimbangkan untuk memberi Teras perisai v tembakan, walaupun hanya untuk melihat berapa banyak siri ini telah berkembang sejak entri terakhirnya. Mereka semua sangat menarik untuk diterokai selepas mengambil dari genre permainan mech dari Teras perisai 6.

Mech di Depan Misi 3

Misi depan 3

Adakah awak suka Taktik Final Fantasy Tetapi jangan jumpa Fantasi terakhir Badass cukup? Oleh itu, anda boleh bermain Misi depan 3 kerana ia seperti Taktik Final Fantasy Tetapi dengan mechs. Apa yang tidak disukai-maksud saya, apa yang tidak dapat dinikmati dengan cara yang sama sekali tidak emosional?

Semua jenaka mengetepikan, Misi depan 3 adalah permainan terbaik dalam siri ini dan permainan yang melakukan pekerjaan yang luar biasa baik untuk menolak PlayStation 1 ke batasnya ketika datang ke kedua -dua grafik dan kedalaman permainan.

Titanfall 2 poster

Titanfall 2

Saya suka menyelinap Titanfall 2 Pada dasarnya, senarai terbaik yang saya buat. Ini bukan hanya salah satu permainan mech terbaik, ataupun hanya salah satu permainan FPS terbaik yang pernah dibuat -ia adalah salah satu permainan keseluruhan terbaik yang pernah dibuat.

Nisbah Bang untuk anda di sini tidak masuk akal. Ia mempunyai beberapa tindakan FPS yang paling memikat yang pernah anda lihat. Adakah anda berasa seperti Siri Call of Duty telah basi? Jangan risau! Di sinilah anda akan dapati semua inovasi yang telah melarikan diri dari siri itu.

Titanfall 2 menyediakan salah satu pengalaman berbilang pemain terbaik yang pernah dibuat, atau akan menyediakan jika orang yang cukup memainkannya. Dan itu bukan di mana barang -barang berakhir: TF2 juga memperkenalkan mekanik baru yang luar biasa hebat dalam setiap misi tunggal kempennya dengan cara yang menjadikannya kaki kaki kaki dengan kempen Half-Life 2 dan Halo 3. I maksudnya itu.

Terdapat lebih banyak permainan mech yang tidak membuat potongan senarai ini, tetapi berasa bebas untuk berkongsi lebih banyak susulan permainan mech kegemaran anda Teras perisai 6 dalam komen.

Tiago adalah seorang freelancer yang biasa menulis mengenai permainan video, kultus, dan kultus permainan video. Dia kini menulis untuk Destructoid dalam usaha untuk mencari dirinya di sisi yang menang ketika pemberontakan robot datang.