15 Idea yang menyeronokkan untuk apa yang hendak dibina di Minecraft – IGN, 10 Minecraft terbaik membina | PC Gamer

10 Minecraft terbaik membina

Sekiranya anda ingin melakukan sesuatu yang unik, buang struktur konvensional dan lakukan sesuatu yang pelik, comel, unik, atau sejuk. Dengan Minecraft menjadi alat kreativiti muktamad, jangan hadkan diri anda dengan keperluan hidup dalam empat dinding.

15 idea yang menyeronokkan untuk dibina di minecraft

15 idea yang menyeronokkan untuk dibina dalam Minecraft - Ign Image

Ketika datang ke Minecraft, pada suatu ketika, anda mungkin akan bertanya kepada diri sendiri “apa yang ada di bumi yang saya bina?”Mungkin anda telah membongkar Minecraft dan mencipta dunia baru setelah jauh dari permainan untuk seketika. Atau, mungkin anda berasa bosan sekarang, dan itu juga berlaku! Akhirnya, setara dengan blok penulis menampar anda di muka, dan anda memerlukan beberapa idea kreatif untuk membina minecraft seterusnya anda. (Perlu bermula dengan panduan terlebih dahulu? Kami mempunyai anda dilindungi dengan Panduan Bangunan Minecraft dan Cara Mod Minecraft Wiki).

Jangan takut, kerana kami telah menyusun senarai pendek perkara terbaik untuk mendedikasikan masa anda dan membina bakat Minecraft yang menyeronokkan ini membina idea:

1. rumah

Mencuba dan benar, rumah adalah keperluan untuk hampir setiap pemain minecraft. Kita semua bermula dengan lubang di kotoran, atau kotak kayu kecil untuk beberapa malam pertama. Tetapi daripada menetap untuk kotak yang hambar, rata untuk rumah, mengapa tidak berusaha untuk mencipta sesuatu yang mencerminkan anda dan nafsu anda? Sekiranya anda ingin meniru rumah dari media kegemaran anda, maka anda boleh menggunakan gambar untuk rujukan atau periksa senarai idea rumah minecraft kami.

Rumah Minecraft

Sekiranya anda ingin melakukan sesuatu yang unik, buang struktur konvensional dan lakukan sesuatu yang pelik, comel, unik, atau sejuk. Dengan Minecraft menjadi alat kreativiti muktamad, jangan hadkan diri anda dengan keperluan hidup dalam empat dinding.

2. Istana

Istana boleh menjadi cermin besar jika dilakukan dengan betul dan boleh menjadi agak mudah untuk disatukan jika anda merancang reka bentuk lebih awal daripada masa. Mulakan dengan meletakkan pelan lantai, serta dinding perimeter yang akan mengelilingi istana anda. Mungkin menambah parit dan jambatan jambatan untuk rasa bakat tambahan.

Minecraft Castle Build

Pertimbangkan sudut fantasi mana yang anda inginkan, dan yang akan menentukan blok yang anda gunakan, skim warna, dan estetika hiasan. Seperti mana -mana Minecraft membina, lebih banyak pemikiran yang anda berikan kepada binaan, semakin baik ia akan berubah, dan kemungkinan besar anda akan mengikuti dan mempunyai penentuan untuk menyelesaikannya.

. Bot

Iringan yang baik ke istana, atau sebagai membina mandiri bergantung pada skala, membina sebuah kapal yang boleh menjadi pengalaman yang mencabar tetapi memuaskan. Oleh kerana batasan Minecraft, bot mempunyai fungsi yang kurang daripada struktur lain, bagaimanapun, jika anda ingin mempunyai pangkalan rumah yang bukan hanya kotak, membina bot kerana HQ anda dapat menghidupkan semula playthrough anda.

4. Bandar

Ujian muktamad ketabahan dan keazaman, tetapi juga cabaran yang menawarkan dopamin terbesar ketika projek itu bermula bersama; Bandar ini membina. .

Minecraft City of Kings Landing (dari Game of Thrones)

Selanjutnya anda menolak skala dan perincian, semakin sukar, jadi comparmentalize. Jangan bimbang untuk memberikan bahagian dalam setiap bangunan semasa anda pergi; Anda boleh meletakkan tanda atau membuat nota mental tentang apa yang anda mahukan setiap bangunan.

5. Ladang haiwan

Satu lagi membina anda mungkin melakukan secara semulajadi jika anda bermain dalam hidup; Terdapat pelbagai cara untuk membuat ladang haiwan. Cara yang paling biasa adalah untuk memikat sepasang haiwan yang sama ke tempat berhampiran rumah anda dan meniru mereka. Bilas dan ulangi pelbagai perusuh yang berbeza, dan anda akan mempunyai bekalan daging, telur, bulu, susu, dll yang tak terhingga.

Ladang haiwan/ladang haiwan minecraft

Jika anda ingin membawa pertanian haiwan anda ke peringkat seterusnya, anda boleh menghasilkan sistem yang rumit, yang melibatkan Redstone atau tidak, yang secara automatik boleh menanam sumber haiwan untuk anda. Ini tentu saja hampir selalu memerlukan anda untuk memikat haiwan di tempat pertama, tetapi jika anda menjadi lebah yang sangat sibuk, anda dapat memastikan bahan -bahan berharga terus dikumpulkan walaupun anda sedang meneroka.

6. Rumah pokok

Rumah pokok adalah cara yang indah untuk memanjakan gaya hidup minecraft anda. Walaupun anda boleh memasukkan mana -mana pokok di mana -mana biome ke rumah anda, pilihan terbaik yang jelas di sini adalah biome hutan, hanya kerana ketinggian (dan oleh itu hartanah) anda boleh menghasilkan tanpa terlalu banyak halangan atau batasan.

Minecraft Treehouse membina

Sama ada anda pergi untuk gubuk yang tidak mencolok atau siri pondok yang saling berkaitan, terdapat banyak idea rumah untuk membuat anda bermula pada kehidupan baru anda yang tinggi di langit.

7. Jambatan

Urusan yang sepatutnya remeh, betul? Letakkan beberapa blok di atas sedikit air. Mengapa tidak menjadikannya lebih menarik? Sekiranya binaan sekitar anda mempunyai tema tertentu, mengapa tidak gaya jambatan sesuai dengan estetika yang anda kehendaki?

Jambatan Minecraft membina

Pilihan lain adalah untuk memulakan projek berdasarkan jambatan dunia nyata, Sama ada Golden Gate atau London Bridge, terdapat banyak pilihan yang boleh anda pilih dari reka bentuk anda. Jenis -jenis binaan ini boleh menjadi sangat berkesan apabila dilampirkan ke bandar membina, atau bagi orang yang peminat seni bina lego. Apa yang lebih baik daripada mempunyai model fizikal dan digital yang terkenal?

. Taman

Unsur yang sering diabaikan yang boleh dimasukkan ke dalam setiap rumah yang anda bina, taman di Minecraft adalah ciri yang menonjol yang benar-benar dapat meningkatkan estetika rumah anda. Ia juga bertindak sebagai alasan yang sangat baik bagi anda untuk mengumpul pelbagai tumbuhan dan bunga yang anda hadapi, serta anak pokok untuk pokok yang anda dapati dalam pelbagai biomes sekiranya saiz taman anda membenarkan mereka.

Minecraft Garden Build

Anda boleh mengambil idea ini satu langkah lebih jauh dengan membuat taman humongous untuk berjalan, bertindak sebagai pertunjukan bunga atau taman untuk anda (dan mana -mana rakan berbilang pemain) untuk menikmati dan berehat di dalam. Lihat juga: di mana untuk mencari bunga di minecraft.

9. Fountain

Satu lagi penambahan mudah yang dapat meningkatkan unsur -unsur lain dari binaan anda, membuang beberapa batu mewah dan menggali lubang kecil – tetapi tidak berenang! Sekiranya anda ingin pergi besar, reka bentuk patung kecil untuk duduk di atas air pancut, mungkin juga menggabungkan beberapa batu merah untuk menjadikan aliran air anda secara berselang -seli melalui spouts untuk menjadikannya sebagai realistik yang mungkin.

Minecraft Fountain membina

Jika anda mahukan pendekatan yang lebih mudah untuk mempunyai pameran di atas air pancut baru anda, anda boleh menggunakan pendirian perisai dengan beberapa perisai berkilat (dan pose jika anda berada di edisi bedrock).

10. Perpustakaan

Binaan yang sangat mudah dipasang jika anda berada dalam kreatif adalah perpustakaan, kerana ia boleh menjadi besar atau kecil seperti yang anda mahukan. Semua yang anda perlukan adalah cangkang luar bangunan, berbentuk dan direka namun anda mahu, dan bilangan blok rak buku yang tidak masuk akal!

Perpustakaan Minecraft membina

Walaupun anda mungkin tidak menganggapnya pada mulanya, seperti banyak projek lain, anda boleh Model perpustakaan yang anda bina dari harta tanah yang dekat dan sayang kepada anda – perpustakaan tempatan anda. Sebagai alternatif, jika anda ingin membuat lompat ke dalam fiksyen, pertimbangkan untuk membina perpustakaan hogwarts, perpustakaan Belle dari Beauty and the Beast, atau Arkib Jedi jika anda ingin meregangkan kebolehan kreatif anda. (Siapa yang mengingati peta Minecraft Perpustakaan yang tidak disensor dari 2020?)

11. Mercu tanda

Idea membina yang mengagumkan namun berfungsi, anda boleh memilih kawasan terbuka untuk membina monumen, sama ada dari fiksyen atau bukan fiksyen. Cuba untuk mencipta Patung Liberty, Big Ben, Jarum Angkasa, Gunung Rushmore … senarai itu terus.

Patung Minecraft

Sekiranya mercu tanda dunia nyata tidak membangkitkan selera makan anda, mengapa tidak membina patung superhero kegemaran anda? Skala besar membina seperti ini bukan sahaja mengakibatkan kepingan seni yang mengagumkan, tetapi mereka boleh menggandakan sebagai mercu tanda literal supaya anda dapat dengan lebih mudah menavigasi dunia minecraft anda jika anda tidak mempunyai alat lain yang ada di pelupusan anda. (Juga lihat: 11 Minecraft yang diilhamkan oleh Skyrim yang luar biasa membina, Top Mario Minecraft Builds dan Harry Potter Minecraft yang menakjubkan ini). Selain itu, sukar untuk kehilangan rumah anda jika mata raksasa Sauron menjulang ke atasnya.

12. Lair jahat

Mengapa tidak mengeluarkan sisi anda yang lebih jelas dan masuk ke sisi gelap teoritis? Sekiranya mana -mana penyertaan sebelumnya tidak sesuai dengan keinginan anda ketika membuat rumah anda selama -lamanya, bertujuan untuk sesuatu yang jahat. Penyesuaian dengan sifat Minecraft yang paling cerah dan bahagia memberikan sifat yang menyegarkan kepada permainan anda, dan secara lalai menuntut pendekatan yang berbeza untuk proses bangunan. ? ? Langit adalah batas ketika datang ke skim buruk anda.

Minecraft Lair Evil membina

.

13. Akuarium

Sama ada besar atau kecil, akuarium selalu berjaya menjadi perhatian yang besar, membawa orang dari jauh untuk melihat makhluk ikan dan marin eksotik. Dengan senarai perusuh kediaman air yang sentiasa berkembang di Minecraft, tidak ada masa yang lebih baik daripada sekarang untuk bekerja membina akuarium anda sendiri.

Minecraft Aquarium membina

Dari tangki ikan kecil di dalam rumah anda ke bangunan utama dalam dan dari dirinya sendiri, pilihannya tidak terbatas. Apabila anda memasuki lebih banyak kandungan endgame dan dapat meneroka kawasan bawah air dengan lebih selesa, anda akan mempunyai lebih banyak peluang untuk bertemu (dan seterusnya menangkap) ikan yang berbeza yang kemudiannya anda boleh tambahkan sebagai pameran terbaru anda yang dipamerkan.

14. Muzium

Projek yang sangat menyeronokkan jika anda bertujuan untuk RP banyak di dunia anda, sebuah muzium bukan sahaja boleh bertindak sebagai kemudahan penyimpanan, tetapi juga perjalanan ke lorong ingatan. Pickaxe terpesona pertama anda ini Dekat dengan pecah, berlian pertama anda, sisa -sisa haiwan tercinta hilang terlalu lama; Permata ini semua boleh tinggal di sini.

Muzium Minecraft membina

Dengan bahan seperti blok tulang yang lebih baru ditambah, Anda juga boleh mencipta fosil dan rangka untuk dipamerkan, dan karya seni yang berharga untuk dikagumi.

. Pixel Art

Melekat dengan idea kepingan seni yang dipamerkan, sesuatu yang benar -benar munasabah untuk setiap pemain Minecraft, tanpa mengira tahap kemahiran, adalah seni piksel. Gaya seni berasaskan pixel blocky minecraft lalai meminjamkan dirinya dengan baik untuk projek seperti ini. Sama ada watak anime kegemaran anda, tembakan dari filem yang dikasihi, atau yang paling banyak meme, satu -satunya had adalah imaginasi anda.

Contoh seni piksel minecraft

Ringkasnya:

Kami harap anda menikmati idea -idea bangunan Minecraft teratas ini untuk membantu mendapatkan jus kreatif anda mengalir untuk sejarah Minecraft yang panjang dan bertingkat. Dari mudah, penting membina untuk membina artsy yang menyeronokkan; Dari Survival to Creative, ada sesuatu untuk setiap peminat Minecraft dalam senarai ini. Untuk lebih banyak inspirasi, lihat 5 Mod Fabrik Minecraft Terbaik Kami Seterusnya!

10 Minecraft terbaik membina

Semak 10 Minecraft terbaik membina dan menangkap beberapa idea dari monumen -monumen ini.

Minecraft Builds - Novigrad City dari The Witcher 3

(Kredit Imej: Elysiumfire / Iskillia / Mojang)

Perlu bercuti ke Minecraft terbaik yang dibina di luar sana? Sama ada anda menganggapnya bercuti digital atau lebih banyak tempat tinggal, berehat untuk membuang alat anda di dada dan berjemur dalam kerja master yang dibuat oleh orang lain adalah cara yang sempurna untuk berehat. Atau mungkin muse anda sendiri telah mengembara, dan anda berharap untuk mendapatkan inspirasi?

. Dengan Panduan Minecraft Builds ini, kami telah mengumpulkan taman tema yang benar dengan sepuluh binaan terbaik di sana, jadi anda boleh berjemur dalam satu set binaan yang mengagumkan dari semua jenis.

Dengan Minecraft 1.20 Di sini, karunia pilihan baru telah datang dengannya -dari blok baru yang menyeronokkan seperti buluh dan sistem arkeologi baru untuk semua sahabat baru seperti unta dan sniffer -itu adalah masa yang tepat untuk inspirasi untuk menyerang. Dengan senarai binaan kami, anda boleh mula merancang dengan penambahan terbaru ke Palet Blok Minecraft dan tentukan tempat yang sempurna untuk memasukkannya, jadi lihat di bawah untuk idea -idea terbaru anda.

10 Minecraft terbaik membina

Greenfield

Seseorang harus memberikan kebenaran perancangan rasmi pasukan ini kerana Greenfield adalah satu kota yang berstruktur dengan baik. Greenfield direka pada skala 1: 1 dan mempunyai beribu -ribu bangunan yang unik dengan bahagian dalaman sepenuhnya. Penerangan halaman muat turun mengatakan bahawa pasukan hanya 20% selesai Dengan visi keseluruhan mereka, yang sangat bercita -cita tinggi kerana Greenfield sudah menjadi salah satu bandar Minecraft terbesar hingga kini.

Frogtown

Mahu tinggal di sebuah bandar yang ditonton oleh tuan katak yang dikasihi? Minecraft Pleinair1212 membina, Frogtown, menjadikan impian itu menjadi kenyataan dengan patung katak yang terperinci dan terperinci sebagai pusat ke seluruh kampung. Anda dapat melihat lebih banyak gambar Frogtown di Reddit, tetapi juga haiwan patung -patung besar -besaran yang lain membina seperti Racoon Village dan ular gergasi ini.

Kerajinan azeroth

Pernah fikir ia akan menjadi menyeronokkan untuk bermain Minecraft dan Warcraft bersama? Kerajinan Azeroth adalah replika skala penuh dunia Warcraft, termasuk dua benua Kalimdor dan Kerajaan Timur serta konteks baru Outland dan Northrend. Peta dibuat melalui proses automatik dan pemaju perisian tersuai oleh penciptanya.

Cyberpunk City

Elysiumfire kembali dalam senarai ini dengan mengambil bandar cyberpunk, dengan inspirasi yang diambil dari bandar malam cyberpunk 2077 sendiri. Membina ini memeriksa setiap kotak untuk bandar futuristik. Terdapat pencakar langit mega, tanda-tanda neon yang mencairkan mata, phoenix maya gergasi-ia mendapat banyak. Namun, sebelum anda memuat turunnya berhati -hati! Elysiumfire mencatatkan bahawa binaan ini sangat berat dan mungkin merosakkan permainan anda atau bahkan mungkin memecahkan PC anda. Kelihatan seperti gambaran ke masa depan mempunyai harganya.

Novigrad

Saya tidak pasti tangkapan skrin mana yang dibina untuk dipilih kerana Novigrad kelihatan menakjubkan dari setiap sudut. Sebagai kepala, ini bukan bandar dari Witcher 3, tetapi bandar fantasi Elysiumfire sendiri -tetapi mungkin CD Projekt Red harus meminta pasukan untuk mendapatkan bantuan apabila mereka kembali ke siri ini.

Westeroscraft

Westeroscraft adalah salah satu Minecraft pertama yang dibina yang pernah saya muat turun, dan ia meniup fikiran saya. Usaha besar, mencipta Westeros dari Game of Thrones, kini mempunyai lebih dari 300 bandar raya dan masih berkembang hingga ke hari ini. Ini adalah binaan yang menakjubkan, dan saya telah menghubungkan lawatan sinematik pasukan King’s Landing di atas untuk meyakinkan anda untuk memeriksanya. Sekiranya anda benar -benar menyukainya, anda juga akan mendapatinya di senarai pelayan Minecraft terbaik kami, jadi anda sebenarnya boleh membantu membuat lebih banyak diri anda sendiri.

Perpustakaan yang tidak disensor

Bukan sahaja perpustakaan yang tidak disensor yang membina Minecraft yang menakjubkan, tetapi ia juga bertindak sebagai perpustakaan tulen di dalam Minecraft sebagai kelemahan pandai dan selamat untuk kewartawanan yang ditapis. Perpustakaan maya bertindak sebagai ruang bagi negara -negara di mana kebebasan akhbar tertentu tidak wujud atau di mana penapisan selektif menafikan akses kepada artikel tertentu. Perpustakaan yang tidak disensor adalah contoh yang sempurna tentang bagaimana minecraft dapat digunakan sebagai kekuatan untuk kebaikan.

Middle-earth

J.R.R. Dunia fantasi Tolkien telah diubah menjadi Realm Blocky Minecraft. Middle-earth adalah salah satu komuniti bangunan Minecraft yang paling lama yang dilancarkan pada tahun 2010, dan pasukan telah mencipta beberapa landskap dan bandar yang paling ikonik di dunia fantasi. Untuk melihat betapa besarnya binaan ini, lihat Peta tengah-bumi di laman web rasminya.

Meiva – Tarian Elemen

Terdapat beberapa tangkapan skrin minecraft yang kelihatan begitu photorealistik itu luar biasa, dan Meiva – Dance of the Elements adalah salah satu yang membina. Centrepieces untuk binaan ini adalah dua gunung berapi gergasi, dan halaman muat turun mempunyai penerangan terperinci tentang tradisi di belakang kepulauan Meiva yang anda boleh menyelidiki jika anda ingin mengetahui lebih lanjut.

Buletin PC Gamer

Daftar untuk mendapatkan kandungan terbaik minggu ini, dan tawaran permainan hebat, seperti yang dipilih oleh editor.

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.

Rachel Watts

Rachel telah melantun di sekitar laman web permainan yang berbeza sebagai penulis freelancer dan kakitangan selama tiga tahun sebelum menetap di PC Gamer kembali pada tahun 2019. Dia terutamanya menulis ulasan, pratonton, dan ciri -ciri, tetapi pada masa -masa yang jarang berlaku akan menukarnya dengan berita dan panduan. Apabila dia tidak mengambil beratus -ratus tangkapan skrin indie sayang terkini, anda dapat menemukannya memupuk empayar parsnipnya di Stardew Valley dan merancang pemberontakan Axolotl di Minecraft. Dia suka ‘menghentikan dan mencium permainan mawar’ -momen permainannya yang paling membanggakan menjadi satu kali dia menyimpan tumbuhan pasu maya hidup selama lebih dari setahun.

Cyberpunk 2077 Cheats belum wujud untuk 2.0 Kemas kini atau Phantom Liberty

Cyberpunk 2077 Petua: 12 perkara yang perlu diketahui untuk cyberpunk 2.0 dan Phantom Liberty