.14: Permainan rusuhan membuat perubahan kepada Dragons & Rift Herald, Patch 12.

Patch 12.14 nota

Sebagai cara untuk menangani peralihan meta ini, permainan rusuhan telah meningkatkan ganjaran untuk naga awal dan rift herald selamat. Sebab utama pasukan memberi tumpuan kepada mendapatkan naga adalah untuk membina ke arah potensi jiwa naga yang selamat dan bukan untuk naga individu sendiri. Di samping itu, untuk memaksa pasukan untuk melawan objektif awal, Riot juga telah meningkatkan nilai Herald. Kini menjamin Shelly akan menjatuhkan emas tempatan. Kami juga meningkatkan jumlah kesihatan pada Herald kedua untuk meningkatkan nilai dan keutamaannya berbanding yang pertama sehingga ia tidak diendahkan lebih kerap.

.14: Permainan rusuhan membuat perubahan kepada Dragons & Rift Herald

Permainan Riot mengubah perkara dengan LOL Patch 12.14 dan memanjakan fasa permainan awal.

Setelah menyedari bahawa permainan awal mempunyai sedikit tindakan di seluruh peta, Riot Games memberikan lebih banyak insentif bagi pemain untuk bertarung melalui naga dan seruan.

Permainan Riot tidak menjauhkan diri dari tompok-tompok yang besar dan berubah-ubah dalam League of Legends. Selepas kemas kini ketahanan, syarikat telah bekerja keras ketika menyeimbangkan keadaan permainan dan memastikan tidak ada peranan yang terkena keras semasa peralihan. Salah satu sistem dalam permainan utama yang menerima kemas kini besar adalah Dragon dan Rift Herald Power Spike. Selepas perubahan ketahanan, pemain telah mengutamakan permainan lewat dan tidak cenderung untuk mengambil kelebihan awal. . .

Mengapa permainan rusuhan mengubah naga dan herald di lol patch 12.14?

Kemas kini ketahanan mengakibatkan pasukan memilih untuk skala dengan baik ke dalam permainan lewat dengan bermain selamat awal. Terutama dalam permainan pro, pembunuhan dalam permainan awal telah turun dengan ketara. Permainan Riot merasakan bahawa jumlah kerosakan fasa pasca-laning berada di tempat yang baik tetapi sukar untuk memimpin di lorong kerana rune dan ramuan pertahanan. .

Sebagai cara untuk menangani peralihan meta ini, permainan rusuhan telah meningkatkan ganjaran untuk naga awal dan rift herald selamat. Sebab utama pasukan memberi tumpuan kepada mendapatkan naga adalah untuk membina ke arah potensi jiwa naga yang selamat dan bukan untuk naga individu sendiri. Di samping itu, untuk memaksa pasukan untuk melawan objektif awal, Riot juga telah meningkatkan nilai Herald. Kini menjamin Shelly akan menjatuhkan emas tempatan. Ia menambah, “Kami juga meningkatkan jumlah kesihatan pada Herald kedua untuk meningkatkan nilai dan keutamaannya berbanding yang pertama sehingga ia tidak diendahkan lebih kerap.

.14?

Berikut adalah statistik yang telah diubah dalam patch lol 12.14:

Naga

Perubahan kepada semua drake

 • Peratus kerosakan kesihatan semasa serangan: 7%>5%
 • Transformasi Pra-Rift Kesihatan: 2650 (+240 setiap Tahap)>3450 (+380 setiap peringkat)
 • Transformasi Post-Rift Kesihatan: 4350 (+240 setiap peringkat)>6950 (+380 setiap peringkat)

Cloud Drake

 • Kerosakan serangan: 50>35
 • Cloud Drake Dragon Slayer Buff: 3.5% perlahan perlahan dan kelajuan pergerakan luar biasa>7% perlahan perlahan dan kelajuan pergerakan luar biasa
 • Cloud Soul Dragon Slayer Buff: 10% kelajuan pergerakan bonus dan kelajuan pergerakan bonus 50% selama enam saat selepas pemutus Ultimate>

Hextech Drake

 • .7>
 • Hextech Drake Dragon Slayer Buff: 6% Speed ​​Attack dan 6 Keupayaan Haste>

Infernal Drake

 • Kerosakan serangan: 100>70
 • Infernal Drake Dragon Slayer Buff: 4% Bonus Serangan Kerosakan dan Kuasa Keupayaan>Kerosakan serangan bonus 6% dan kuasa keupayaan

 • Kerosakan serangan: 150>105
 • Mountain Drake Dragon Slayer Buff: Bonus Bonus 6% dan Magic Resist>Perisai bonus 9% dan Magic Resist

Ocean Drake

 • Kerosakan serangan: 100>70

Naga Elder

Kesihatan: 6400 (+180 seminit)> 6400 (+290 seminit)

Rift Herald

 • [Baru] Rift Herald kini mempunyai 75% lebih banyak kesihatan apabila dipanggil dengan Eye of the Herald untuk kali kedua
 • [Baru] Rift Herald kini memberikan 200 emas tempatan kepada pasukan yang membunuhnya

Patch 12.14 nota

Itu burung! ! Ia adalah penjaga bintang? .14 Membawa anda dos dua minggu perubahan dan kemas kini permainan anda!

Patch ini merangkumi beberapa kemas kini penyembuhan yang disasarkan untuk membawa penyembuh hiper liga (dan barang mereka) ke pengadilan. Kami juga membuat beberapa penyesuaian untuk Drakes, Elder Dragon, dan Rift Herald serta beberapa runes dan mantra summoner. Akhir sekali, kami mengalu -alukan separuh kedua wira -wira sekolah menengah kegemaran semua orang, The Star Guardians, untuk mengatasi patch ini! !

Semua orang sekarang adalah superhero sekolah menengah, tetapi saya akan memberitahu anda apa, pada hari saya kami mempunyai segelintir duit syiling emas, dan beberapa naga yang kuat untuk membeli. Bercakap tentang, anda boleh mempelajari semua perubahan kami dalam TFT: Dragonlands di Nota TFT Patch di sini!

Lilu “Riot Riru” Cabreros

Sorotan patch

Star Guardian Akali, Star Guardian Quinn, Star Guardian Rell, Star Guardian Taliyah, Star Nemesis Morgana, dan Prestige Star Guardian Syndra akan disediakan pada 28 Julai 2022.

Juara

Aatrox

Pertumbuhan kesihatan meningkat. Pasif penyembuhan E menurun lewat. .

Dengan luka yang teruk nerf dalam patch 12.11 Tangki longkang mencuri kehidupan Aatrox telah mendapat sedikit dari tangan. Kami mengalihkan kekuasaannya sedikit dengan menurunkan penyembuhan keseluruhannya memihak kepada peningkatan ketahanan garis dasar Darkin.

Statistik asas

Pertumbuhan Kesihatan 104 ⇒ 114

E – Dash umbral

Penyembuhan pasif 18/20/22/222% ⇒ 18/19..5/24%

Peningkatan Penyembuhan 25/40/55% ⇒ 25/35/45%

Q Mana kos menurun di semua pangkat, cooldown menurun di semua pangkat.

Berbanding dengan sokongan huru -hara yang lain, Alistar telah jatuh di belakang kawanan. Kami ingin meningkatkan masa uptime Q – Pulverize Oleh itu, dia lebih kerap boleh menggunakan pulverize kedua dalam pergaduhan -terutama ketika dia mempunyai muktamadnya.

Q – Pulverize

Cooldown 15/14/13/12/11 ⇒ 14/13/12/11/10

Gangplank

Kesihatan asas dan perisai asas menurun, pertumbuhan kesihatan meningkat. . Q Kerosakan asas menurun lebih awal, meningkat lewat. E perlahan dikurangkan, lambat sekarang skala dengan peluang kritikan, kerosakan fizikal bonus menurun awal dan meningkat lewat, kerosakan bonus pada krit.

. Walau bagaimanapun, sampai ke pancang kuasa permainan lewat tidak boleh berlayar lancar. Kami memilih untuk melemahkan fasa laningnya dengan mengurangkan kekuatannya yang mengganggu dan menjadikannya sedikit lebih awal sambil mengekalkan insentif baginya untuk mengkritik Crit.

Statistik asas

Pasif – percubaan dengan api

Q – Parrrley

Kerosakan Asas 20/45/70/95/120 ⇒ 10/40/70/100/130

E – serbuk serbuk

Jumlah perlahan 40/50/60/70/80% ⇒ 30/37.5/45/52.5/60% (+0.
Bonus Kerosakan Fizikal 80/10/130/155/180 ⇒ 75/105/135/165/195
Kerosakan bonus e pada krite 25% ⇒ 10%

Kesihatan asas menurun, pertumbuhan pertumbuhan semula kesihatan menurun.

Mini gnar belum cukup terdedah semasa fasa laningnya seperti yang kita mahukan. Kami ingin mengurangkan pertumbuhan asas kesihatan dan kesihatannya sehingga dia lebih banyak dihukum di jarak dekat, serupa dengan lorong teratas yang lain.

Kesihatan Asas 580 ⇒ 540
.75 ⇒ 1.25

Janna

Jumlah Perisai Base meningkat di semua pangkat, Bonus Heal and Shield Power menurun. R sembuh sesaat meningkat di semua pangkat, penskalaan AP meningkat.

Dalam patch ini salah satu objektif kami adalah untuk penyembuhan dan pelindung dan barang -barang yang terlindung. . Menghidupkan Kekuatannya Lebih ke Pangkalan Basinya Penyembuhan dan Perisai harus membantu menjaga dia lebih sesuai dengan rakan -rakannya.

E – Eye of the Storm

Perisai Jumlah 65/90/115/140/165 ⇒ 75/100/125/150/175
Bonus sembuh dan kuasa perisai 20% ⇒ 15%

R – monsun

Sembuh sesaat 90/145/200 (+45% AP) ⇒ 100/150/200 (+50% AP)

Jarvan IV

. E cooldown kini berkurangan dengan pangkat.

Jarvan IV telah bergelut dalam dunia tempoh tempur yang dilanjutkan dan pusingan terakhir kami penggemar dalam patch 12.12 tidak membantu raja seperti yang kita harapkan. .

Q – Pemogokan Dragon

Kerosakan 90/130/170/210/250 (+Iklan bonus+140%)

E – Standard Demacian

Cooldown 12 saat ⇒ 12/11..

Kayn

Pertumbuhan kesihatan meningkat. Penyembuhan Rhaast Pasif Berdasarkan kerosakan yang ditangani menurun.

Red Kayn/Rhaast telah berleluasa kerana luka -luka yang teruk nerfs dalam 12.11 meninggalkan penyembuhannya yang tidak terkawal. .

Statistik asas

Pertumbuhan Kesihatan 99 ⇒ 109

Pasif – scythe gelap

Rhaast Pasif Penyembuhan 25-35% (berdasarkan tahap) kerosakan yang ditangani kepada juara ⇒ sembuh 20-30%

LeBlanc

Pertumbuhan asas mana dan mana meningkat. Kerosakan asas w meningkat lewat.

. Kami ingin merapatkannya kembali ke realiti dengan melegakan kekangan keupayaannya dan memberikannya lebih banyak untuk mencucuk lawannya ke dalam jarak membunuhnya.

Statistik asas

W – distorsi

(+60% AP) ⇒ 75/ (+60% AP)

Nocturne

Kami memberi Nocturne sedikit kemas kini kualiti hidup sehingga dia tidak dihukum oleh pasifnya ketika berusaha cukai Minions hit terakhir.

Pasif – Bilah Umbra

Kerosakan minion tidak lagi mengendalikan 50% mengurangkan kerosakan terhadap anak -anak yang menjadi sasaran utama (nota: masih akan melakukan 50% mengurangkan kerosakan kepada semua kerosakan minions oleh pasif Nocturne)

Pantheon

.

Walaupun usaha baru -baru ini untuk mengukuhkan pantheon di lorong solo dia tidak dapat mengambil banyak daya tarikan. Memandangkan kita berada dalam meta membunuh yang lebih perlahan, kami membalikkan perubahan yang dibuat dalam Patch 11. .

Kerosakan minion dan raksasa berurusan 70% kerosakan kepada minions dan raksasa ⇒ berurusan 70% kerosakan kepada minions dan 105% kepada raksasa

Renata Glasc

Kesihatan asas dan iklan asas menurun.

Pengambilalihan Korporat Renata dari Lane Bot telah membuahkan hasil baru -baru ini, mengukuhkan tempatnya sebagai sokongan teratas. Yang berkata, tidak ada yang kekal selama -lamanya. Kami mengambil Renata ke bawah dengan menurunkan statistik asasnya sehingga dia harus lebih banyak dikira ketika memilih perdagangan dalam permainan awal.

Statistik asas

W Shield dan menyembuhkan penskalaan AP menurun.

Peringkat Pusat Seraphine yang diambil hasil daripada kemas kini ketahanan juara dan penggemarnya yang baru -baru ini dalam 12.12. Walaupun dia bersinar paling terang sebagai bot membawa, pertengahan pertengahan dan persembahan sokongannya juga luar biasa. .

Shield 50/70/90/110/130 (+25% AP)

Sembuh setiap sekutu 5/5..5/7% (+0. ⇒ 5/5.5/6/6. (+0.

Sivir

Q Bugfix. Kerosakan pada minions menurun, kini melaksanakan minions di bawah ambang tertentu.

. Kami sedang berusaha untuk menundukkan keupayaannya untuk mengulangi dengan berkesan dengan mengurangkan jumlah kerosakan yang dilakukannya kepada anak -anak yang tinggi, tetapi menambah pelaksanaan supaya dia masih boleh mengangkut emas dengan memukul terakhir dengan berkesan.

Q – Bilah bumerang

Bugfix masa tuang 0.25-0.18 saat menurun dengan kelajuan serangan ⇒ 0..

Kerosakan kepada Minions 80% ⇒ 65%

Emas baru selamanya melantun sekarang melaksanakan anak -anak yang dilanggar oleh ricochet dan akan ditinggalkan kurang dari 15 kesihatan

Teemo

Pertumbuhan Mana meningkat. .

Selepas Kemas Kini Ketahanan Teemo’s Shrooms belum pernah memukul keras seperti yang pernah mereka lakukan. Untuk membantu Pengakap Swift, kami menggemari kuasa cendawannya dan meningkatkan pelbagai penempatannya pada peringkat awal permainan. .

Statistik asas

R – perangkap berbahaya

Range Penempatan 400/650/900 ⇒ 600/750/900
Kerosakan 200/325/450 (+ 50% AP) ⇒ 200/325/450 (+ 55% AP)
Mana kos 75 mana ⇒ 75/55/35 Mana

Iklan asas meningkat.

Varus belum memukul tanda dalam permainan pro atau giliran solo, jadi kami memberinya penggemar langsung yang harus membantu, tanpa mengira apa sahaja yang dia pilih.

Wukong

. Penjanaan kesihatan pasif setiap timbunan menurun.

Dengan nilai penyembuhan yang telah meningkat dalam kemas kini ketahanan, nilai pasif Wukong telah meningkat juga, terutama pada peringkat akhir permainan. Kami menghentikan perniagaan monyet ini dengan mengalihkan kesihatannya dari pasifnya ke statistik asasnya. .

Statistik asas

..5 setiap 5 saat

Pasif – Kulit Batu

Penjanaan semula kesihatan setiap timbunan (Max 10) 0.5% ⇒ 0.

E AP Skala menurun.

Yuumi telah bersenang -senang sebagai kucing dengan bola benang sejak kemas kini ketahanan. Sebagai salah satu peserta utama Liga, kami melembapkan jumlah penyembuhan yang dapat dikeluarkannya untuk membawanya lebih jauh dengan sokongan lain.

E – Zoomies

Heal 70/90/110/130/150 (+35% AP) (+30% AP)

Zeri

Q Pasif diselaraskan. .

. Kami memilih untuk memelihara mekanik ini sebagai alat untuk membantu minions hit terakhirnya, tetapi menghapuskan kekuatannya ketika menangani musuh kesihatan yang lebih rendah.

R – Kemalangan Kilat

Kerosakan Magic Bonus 10/15/20 (+15% AP) ⇒ 5/10/15 (+15% AP)

Item

Chempunk Chainsword

Dengan perubahan kami dalam patch 12.11, Chempunk Chainsword menjadi item yang sangat efisien emas, walaupun dengan kesan luka yang dikurangkan. Daripada nerfing statistik item, kami memilih untuk meningkatkan kosnya untuk membawa lebih banyak selaras dengan pilihan item pejuang legenda lain.

Menggabungkan Kos 300 ⇒ 500

Item enchanter

Enchanters secara keseluruhan adalah pemenang besar kemas kini ketahanan, walaupun selepas nerfs sistematik yang kami lakukan untuk menyembuhkan dan melindungi kuasa dalam 12.. . Kami fikir terdapat banyak aspek yang bermanfaat untuk mempunyai pesona yang lebih tahan lama, tetapi pada masa ini mereka terlalu berkesan untuk menjaga sekutu dan diri mereka hidup pertengahan hingga akhir permainan. .

Larangan Idol Penyembuhan dan Kuasa Perisai meningkat 10% ⇒ 8%
Kekuatan Censer yang Ardent Heal and Shield meningkat 10% ⇒ 8%
Mikael’s Blessing Heal and Shield Power meningkat 20% ⇒ 16%
Penebusan Penyembuhan dan Kuasa Perisai meningkat 20% ⇒ 16%
Kakitangan air mengalir sembuh dan kuasa perisai meningkat 10% ⇒ 8%

Sunfire Aegis

. Walaupun pejuang telah dicelup ke dalam barangan tangki lain sebelum ini, Sunfire menawarkan statistik dan kerosakan yang paling kuat berbanding dengan pilihan lain. Kami menyesuaikan sunfire sehingga output kerosakannya lebih terikat dengan penyusunan kesihatan.

Kerosakan Immolate 12-30 (berdasarkan tahap) (+1% kesihatan bonus) ⇒ 15 (+1.

.

Secara keseluruhannya, kami percaya bahawa jumlah fasa pasca pelan kerosakan berada di tempat yang baik. . .

Penyembuhan Ramuan Kesihatan 150 ⇒ 120
Potion yang boleh diisi semula 125 ⇒ 100

Pemulihan Kesihatan dan Mana 10% daripada kesihatan/mana yang hilang ⇒ 8% daripada kesihatan/mana yang hilang
Meningkatkan ke MAMIMUM MANA 50 ⇒ 40

Penyaduran tulang

Cooldown 45 saat ⇒ 55 saat

Penyaman

Peningkatan jumlah stat bonus Meningkatkan Jumlah Perisai dan Magic Resist ⇒ 3% meningkat kepada jumlah perisai dan menentang sihir

Cooldown 70-40 saat (berdasarkan tahap) ⇒ 90-40 saat (berdasarkan tahap)

Kerosakan 15-35 (berdasarkan tahap) ⇒ 20-40 (berdasarkan tahap)

Angin kedua

Sembuh regenerat 6 (+4% kesihatan hilang) lebih dari 10 saat ⇒ regenerat 3 (+4% kesihatan hilang) lebih dari 10 saat

Kesan mendadak

Bonus Lethality and Magic Pietration 7 Lethality dan 6 Penembusan Magic ⇒ 9 Lethality and 7 Magic Pietration

Masa Warp Tonic

Kelajuan bergerak bonus semasa di bawah kesan ramuan atau biskut 4% ⇒ 2%

Tidak berkesudahan

Dengan juara menjadi lebih tahan lama, aspek pengurangan kerosakan yang mencabar smite tidak semestinya perlu seperti yang pernah berlaku. .

Pengurangan Kerosakan Sasaran Smite 20% ⇒ 10%

Ekzos

. Kami sedang menguatkan kuasanya untuk menjadikannya kurang melelahkan untuk bermain.

Pengurangan kerosakan sasaran yang habis 40% ⇒ 35%

Seperti yang disebutkan di atas, permainan awal kini menjadi lebih perlahan yang telah membawa kepada peralihan meta yang memberi tumpuan kepada pasukan berskala. Pemain telah menjadi lebih selesa yang melawan objektif awal untuk mencapai keadaan kemenangan lewat permainan mereka.

. Penggemar Drake individu pada masa ini terlalu rendah kerana pemain akan lebih mengutamakan mereka kerana ancaman jiwa dan kurang untuk penggemar individu sendiri. . Di samping. Dalam urat yang sama, kami kini meningkatkan nilai Rift Herald dengan membuat Shelly menjatuhkan emas tempatan. .

Drakes

Perubahan kepada semua drake

Peratusan kerosakan kesihatan semasa pada serangan 7% ⇒ 5%
Transformasi Pra-Rift Kesihatan 2650 (+240 setiap Tahap) ⇒ 3450 (+380 setiap peringkat)

Cloud Drake

.5% perlahan melawan & keluarbat movespeed ⇒ 7% perlahan melawan & out-of-combat movespeed

Hextech Drake

.7 ⇒ 47

Hextech Drake Dragon Slayer Buff 6% Speed ​​Serangan dan 6 Keupayaan Haste ⇒ 9% Speed ​​Attack dan 9 Keupayaan Haste

Serangan Kerosakan 100 ⇒ 70

Infernal Drake Dragon Slayer Buff 4% Kerosakan Serangan Bonus dan Keupayaan Kuasa ⇒ 6% Kerosakan Serangan Bonus Dan Kekuatan Keupayaan