12 Perintah Cool di Minecraft yang anda harus tahu pada tahun 2023, Perintah Minecraft: 12 Cool Cheats – Buat & Belajar

Semasa anda menaip /cuaca Dan kemudian tekan bar ruang, anda akan melihat senarai cadangan mengenai argumen apa yang akan ditaip dan dua versi /cuaca perintah. jelas, , , dan . The pertanyaan Argumen tidak seperti yang lain, yang menggambarkan pelbagai jenis cuaca. /cuaca .

12 arahan sejuk di minecraft yang anda perlu tahu pada tahun 2023

Perintah minecraft juga dipanggil perintah slash, adalah satu set rentetan yang digunakan oleh pemain untuk mengaktifkan ciri canggih permainan. .

Pada masa ini, terdapat banyak arahan yang sejuk di Minecraft, seperti Perintah Masa Perubahan, Dapatkan Perintah Item dan Banyak Lain. Pemain boleh menggunakan arahan ini untuk menjadikan permainan mereka lebih menyeronokkan dan menarik dan menjadikan dunia mereka berkelakuan seperti yang mereka mahukan.

Apakah arahan konsol minecraft dan mengapa kita menggunakannya?

Perintah Konsol Minecraft hanyalah satu set kod. Kod ini digunakan oleh pemain untuk mengaktifkan pelbagai ciri permainan dan juga untuk menjalankan tugas tertentu. Sebagai contoh, arahan konsol masa digunakan untuk menukar masa atau komando konsol membunuh yang membantu membunuh mana -mana entiti dengan serta -merta.

Adakah anda peminat minecraft? Jika ya, anda mesti menyemak arahan minecraft yang sejuk ini yang sangat menarik, menyeronokkan, dan ada untuk kanak -kanak dan semua:

Perintah teleport

Perintah Teleport membolehkan anda menelefon apa -apa atau sesiapa sahaja di mana sahaja dalam permainan. Anda juga boleh teleport antara Overworld dan Nether dengan bantuan arahan ini. Anda boleh menggunakan arahan hanya dengan menulis sintaksnya dalam tetingkap sembang permainan anda.

Perintah Tukar Masa

Seperti namanya, arahan dapat membantu anda mengubah masa permainan. Anda boleh menggunakannya untuk mengubah hari ke malam dan sebaliknya. Ia berguna untuk pemain yang ingin mempercepat masa permainan.

Perintah ini membolehkan anda memanggil mana -mana item atau kumpulan di mana sahaja anda mahu dengan hanya satu klik. Anda hanya perlu memasuki lokasi di mana anda ingin menanam entiti dalam bentuk koordinat (x, y, z). Sekiranya anda tidak menyediakan lokasi, entiti akan bertelur di lokasi semasa.

Hancurkan mana -mana perintah kumpulan

Ramai pemain merasa sukar untuk membunuh orang ramai atau mana -mana entiti lain. Sekiranya anda berada di antara mereka, anda boleh menggunakan arahan ini untuk membunuh mana -mana kumpulan atau musuh di sekeliling anda. .

Perintah Hentikan/Mula Hujan

Sekiranya anda tidak menyukai hujan, anda boleh menggunakan arahan ini. Ini membolehkan anda berhenti hujan secara kekal di dunia permainan anda. Anda juga boleh menggunakan arahan yang sama untuk memulakan hujan di dunia anda.

Perintah lokasi klon

Perintah ini membolehkan anda memindahkan mana -mana bangunan atau barang dari satu tempat ke tempat lain dengan mudah. Ia juga membolehkan anda menyalin kawasan yang anda mahu bergerak dan menampalnya di mana sahaja yang anda mahukan. Ia berguna untuk pemain dan membolehkan mereka membuat pangkalan mereka di tengah -tengah lautan.

Tetapkan Perintah Cuaca Dunia

Anda boleh mengawal cuaca dunia dengan menggunakan arahan ini. . Ia sangat digunakan oleh orang yang bermain mod kreatif.

Ubah suai arahan XP

Menggunakan arahan ini, pemain boleh meningkatkan tahap pengalaman mereka dalam permainan, meningkatkan tahap kesukaran permainan dan mendapatkan pilihan untuk membuat lebih banyak item baru. Perintah ini tersedia dalam kedua -dua versi minecraft dan dapat membantu anda meningkatkan XP anda tanpa sebarang keperluan.

. . .

Beri arahan item

Perintah Beri Item adalah satu lagi arahan sejuk di Minecraft yang membolehkan anda memberi apa -apa item kepada pemain lain bila -bila masa dan berapa banyak yang anda mahukan. Untuk menggunakan arahan, anda hanya perlu mengetahui nama orang dan nama item yang ingin anda berikan.

Tidak ada yang mahu mati dengan kehilangan semua barang yang mereka kumpulkan dalam permainan. . . .

. Perintah memberi anda kuasa untuk mengubah cara dunia berfungsi. . .

Dapatkan arahan item dalam permainan

. Untuk mengakses item tersebut, pemain perlu menggunakan arahan ini. Ia dapat membantu mereka mendapatkan barang yang mereka mahukan, bahkan blok arahan minecraft.

Perintah kitaran siang/malam

Sekiranya anda tidak menyukai kitaran siang/malam permainan, maka anda boleh menggunakan arahan untuk menghentikannya. Anda juga boleh menggunakan arahan ini untuk menyahsekatnya apabila anda suka. Walau bagaimanapun, anda hanya dapat menggunakan arahan ini jika anda telah menghidupkan cheat untuk dunia anda.

Sekiranya anda ingin meningkatkan permainan untuk diri sendiri dengan hanya beberapa klik, ini adalah beberapa arahan paling keren di Minecraft yang boleh anda gunakan. . Pemain terutamanya menggunakan arahan untuk melakukan perkara -perkara lanjutan seperti menghentikan hujan, mengubah masa, mendapatkan barang, teleporting di mana sahaja dan banyak perkara yang serupa.

Soalan Lazim

1. Apakah beberapa arahan sejuk dalam minecraft?

Terdapat banyak arahan yang sejuk di Minecraft, seperti Perintah Teleport, yang dapat membantu anda memindahkan diri anda di mana sahaja anda mahu, atau membunuh mana -mana perintah kumpulan yang memberi anda kuasa untuk membunuh mana -mana entiti. .

. ?

. Setiap versi minecraft mempunyai butang yang berbeza untuk membuka tetingkap. . Contohnya, jika anda ingin menetapkan masa sebagai hari dalam permainan anda, tulis perintah “/masa set hari” dalam sembang. Anda akan dapat melihat perubahan dalam permainan setelah menaip arahan.

. Apakah beberapa arahan pelik dalam minecraft?

Terdapat beberapa arahan pelik dan sejuk di Minecraft yang anda ingin tahu. Ia termasuk perintah entiti memanggil, yang dapat membantu anda menanam mana -mana kumpulan atau entiti di mana sahaja yang anda mahukan, perintah masa, yang memberi anda kuasa untuk mengubah masa permainan seperti yang anda suka, dan juga perintah peraturan permainan, yang membantu anda merancang tingkah laku dunia.

4. Perintah minecraft mana yang paling berguna dan mengapa?

. Ini kerana perintah itu membolehkan anda menelefon diri anda di mana sahaja yang anda mahukan dan bila -bila masa yang anda mahukan. Ia boleh membantu anda dalam beberapa situasi berisiko di mana anda perlu lari dari perusuh atau musuh lain. .

5. Bagaimana saya membuat arahan tersuai dalam minecraft?

 • Tambahkan respons kepada arahan mengikut penggunaannya dan klik butang Buat untuk menyimpan arahan anda dan bawa ia digunakan.
 • Lawati Panel Permainan dan klik pada butang Perintah. . Setelah mengklik butang, anda harus memilih nama untuk arahan anda.
 • . .

6. Bolehkah anda membatalkan arahan minecraft?

Tidak, tidak ada sistem yang dibina dalam permainan untuk membatalkan arahan minecraft yang anda gunakan dalam permainan. Walau bagaimanapun, terdapat cara alternatif untuk menghapuskan kesan perintah dari dunia anda.

12 arahan minecraft sejuk

. Mereka juga boleh menjadi komponen penting dalam reka bentuk dan penciptaan permainan mini anda sendiri dalam dunia minecraft. . Hari ini kami akan berkongsi beberapa kegemaran kami dengan anda!

Jika anda teruja untuk mempelajari lebih lanjut mengenai Minecraft, pastikan anda menyemak kem Minecraft kami dan kelas Minecraft percuma yang diketuai secara langsung dalam talian oleh pakar, dan direka oleh profesional dari Google, Stanford, dan MIT. Belajar kejuruteraan minecraft atau buat mod anda sendiri.

Apakah arahan minecraft?

Perintah minecraft adalah cara untuk membuat sesuatu yang spesifik berlaku di dunia minecraft. Terdapat banyak arahan yang berbeza. Terdapat arahan yang boleh memberi pemain item tertentu, menukar masa di dunia, teleport entiti, mengisi kawasan dengan blok, dan sebagainya. Perintah seperti bahasa komputer kerana mereka digunakan oleh pemain untuk memberitahu permainan apa yang harus dilakukan. Untuk permainan untuk memahami dan melaksanakan setiap arahan yang diberikan oleh pemain, pemain mesti memberikan sintaks yang tepat atau perintah itu tidak akan berfungsi seperti yang dimaksudkan.

. Perbezaan antara mesej sembang dan arahan ialah arahan selalu bermula dengan slash, e.g. /Bantuan. Walaupun pemain boleh menekan t atau masukkan ke papan kekunci untuk membuka tetingkap sembang dan perintah, menekan / pada papan kekunci juga akan membuka tetingkap sembang dan perintah tetapi dengan slash sudah ditambah.

Kerana arahan membolehkan pemain mengawal apa yang berlaku di dunia minecraft, arahan dianggap sebagai cheat. Sekiranya anda bermain di dunia Minecraft dengan curang, arahan tidak akan berfungsi. Jika anda tidak pernah menggunakan arahan Minecraft sebelum ini, ikuti langkah -langkah berikut di bawah untuk mengamalkan menjalankan arahan Minecraft pertama anda:

 1. Buat dunia kreatif baru dengan cheat diaktifkan.
 2. Buka inventori kreatif dan letakkan beberapa item di hotbar anda.
 3. Tekan “/” untuk membuka tetingkap Sembang dan Perintah. Perhatikan bahawa sudah ada slash di medan teks.
 4. Taipkan “jelas” supaya teks anda kelihatan seperti /jelas.
 5. . Perhatikan bahawa tidak seperti berbual, melaksanakan arahan secara automatik menutup tetingkap sembang dan perintah.
 6. Perhatikan hot milik anda. Sekiranya arahan anda berlari dengan betul, anda akan melihat bahawa item yang anda perolehi dalam langkah 2 hilang. Dengan melaksanakan arahan , Anda membersihkan semua item dari inventori anda. Sekiranya anda menerima mesej ralat dalam sembang, anda mungkin telah menaip tidak betul; Permainan ini tidak akan memahami arahan jika terdapat sebarang kesilapan di dalamnya.

Tahniah untuk menjalankan arahan pertama anda! Anda mungkin menyedari bahawa selepas anda menekan / membuka tetingkap sembang dan perintah, senarai arahan dipaparkan dan bukannya log sembang biasa. Semasa anda menaip arahan, Minecraft secara automatik akan mencadangkan arahan berdasarkan huruf yang anda taip. Sekiranya anda tidak mahu menaip keseluruhan nama arahan, anda boleh menekan kekunci Tab untuk menembusi senarai yang dicadangkan oleh permainan. Juga, jika anda perlu menjalankan arahan yang telah anda gunakan sebelum ini, anda boleh menekan kekunci Arrow Up untuk menatal melalui arahan yang telah anda laksanakan.

Beberapa arahan tidak semudah satu perkataan. Beberapa arahan memerlukan maklumat tambahan. Maklumat tambahan ini dipanggil hujah. /cuaca. Sekiranya anda menghantar arahan /cuaca Dalam tetingkap sembang dan arahan, anda akan menerima ralat. /cuaca Perintah memerlukan hujah tetapi tidak ada yang disediakan.

Semasa anda menaip Dan kemudian tekan bar ruang, anda akan melihat senarai cadangan mengenai argumen apa yang akan ditaip dan dua versi /cuaca perintah. Hujah yang dicadangkan yang akan anda lihat adalah jelas, pertanyaan, hujan, dan . The pertanyaan . Itu kerana terdapat dua versi berbeza dari perintah.

Satu cara untuk menggunakan /cuaca perintah adalah . . Cara lain menggunakan . Cuba ubah cuaca menggunakan /cuaca perintah seperti demikian:

 1. Jalankan /Hujan cuaca; Perhatikan bahawa ia akan mula hujan dalam permainan.
 2. .
 3. Jalankan /Guruh cuaca 10

The . .

Senarai Perintah Minecraft Cool

Di sini kita akan berkongsi arahan hebat dari Asas hingga lebih maju! Terokai pengekodan minecraft terbaik untuk kursus kanak -kanak untuk belajar lebih banyak lagi.

Perintah Minecraft Asas

Perintah berikut adalah yang agak mudah untuk dimulakan. Mereka hanya menggunakan argumen yang agak mudah seperti nombor dan/atau cadangan yang disediakan oleh tetingkap sembang dan arahan. Berlatih dengan arahan ini untuk mendapatkan perasaan yang lebih baik untuk menggunakan arahan.

1. /Bantuan

Menggunakan /Bantuan . Menambah hujah nombor (e.g. /Bantuan 3) akan menunjukkan kepada anda dalam sembang senarai arahan dari buku panduan perintah maya pada nombor halaman yang anda tentukan. Daripada menambahkan hujah nombor, anda boleh menambah nama arahan sebagai hujah (e.g. /Bantu cuaca) untuk melihat keterangan perintah dan sintaks yang berkaitan dengannya.

2. /masa

Menggunakan perintah untuk melakukan tindakan yang berbeza yang berkaitan dengan masa. Anda boleh menetapkan masa dengan arahan seperti /masa ditetapkan tengah malam atau /masa set 1200; anda juga boleh menambah masa sekarang dengan /Masa Tambah 1200.

.

Perintah untuk menogok peraturan yang berbeza di dunia. Terdapat banyak peraturan yang berbeza untuk diubah; Skrin sembang dan arahan akan mencadangkan mereka sebagai hujah. . Untuk menghidupkan kerosakan api, gunakan ; Untuk mematikan kerosakan api, gunakan /gamerule firedamage palsu. .

Pemilih yang diperlukan arahan minecraft

Kumpulan arahan seterusnya ini sedikit lebih mencabar kerana mereka memerlukan jenis hujah yang sangat spesifik yang disebut pemilih. Mengetahui pemilih mana yang sangat membantu dalam menggunakan arahan untuk menyasarkan hanya entiti tertentu.

4. /Beritahu

Menggunakan /Beritahu . /Beritahu . . Pemilih adalah sasaran pratetap atau kumpulan sasaran. @a pemilih mensasarkan semua pemain. Hujah kedua adalah mesej yang ingin anda hantar. Perintah sampel ini akan menghantar mesej “hello” kepada pemain rawak.

. /bunuh

Menggunakan /bunuh Perintah untuk membunuh entiti atau pemain tertentu di dunia. Seperti /Beritahu , /bunuh memerlukan sasaran. Contohnya, anda boleh membunuh semua entiti dengan /membunuh @e. Anda boleh mengubahsuai pemilih untuk mengehadkan sasaran ke subset tertentu. Contohnya, jika anda hanya mahu membunuh semua zombi, anda akan menggunakan .

6. /Beri

Menggunakan /Beri perintah untuk memberi pemain (atau pemain) item tertentu. Sebagai contoh, /Beri @s epal . Anda boleh menambah lebih banyak hujah untuk mengawal berapa banyak item dan versi item yang anda ingin terima. Perintah /Beri @A Wool 64 1 akan memberi semua pemain 64 blok bulu oren (1 adalah nilai data versi oren blok bulu).

7. /jelas

Menggunakan Perintah untuk mengeluarkan item dari inventori pemain (atau pemain). Kami sudah melihatnya /jelas . Perintah /jelas @R Diamond akan mengeluarkan semua berlian dari inventori pemain rawak, sedangkan /jelas @r zamrud 1 Akan mengeluarkan hanya satu zamrud dari inventori pemain rawak.

8. /kesan

Perintah untuk memohon kesan kepada pemain. Sebagai contoh, /kesan @a buta akan meletakkan semua pemain di bawah kesan buta selama 30 saat kerana tiada hujah untuk masa telah ditunjukkan. Argumen boleh ditambah untuk menentukan tempoh kesan dan tahap kesannya, jadi /kesan @s kelajuan 15 1 akan menggunakan kesan kelajuan peringkat kedua untuk diri anda selama 15 saat. . Untuk menghapuskan kesan dari semua pemain, gunakan /kesan @a jelas.

Perintah Minecraft yang lebih maju

Kumpulan arahan seterusnya ini sedikit lebih maju kerana mereka menggunakan koordinat untuk mewakili di mana di dunia sesuatu harus berlaku. Untuk arahan ini, sangat disyorkan bahawa anda mengamalkan menggunakannya di dunia di mana anda tidak keberatan memusnahkan apa -apa kerana tidak ada cara mudah untuk membatalkan hasil perintah /mengisi atau /klon.

9. /teleport

Menggunakan atau /tp . Terdapat banyak versi fungsi ini. Anda boleh menelefon diri anda ke lokasi pemain rawak dengan . Atau anda boleh teleport pemain rawak ke lokasi tertentu di dunia menggunakan koordinat dengan arahan seperti /tp @r 100 65 100. Tiga nombor ini mewakili lokasi di dunia Minecraft dengan koordinat 3-D. Jika anda tidak menentukan pemain sasaran atau entiti untuk teleport, anda akan menjadi orang yang teleported. Sebagai contoh, akan teleport anda sepuluh blok di utara tempat anda berdiri kerana tilde (~) mewakili koordinat berbanding dengan lokasi anda. Terdapat juga hujah -hujah tambahan untuk mengawal arah mana sasaran yang dihadapi selepas ditelefon.

10. /setBlock

/setBlock perintah untuk meletakkan blok tertentu di lokasi tertentu di dunia. Sebagai contoh, akan meletakkan blok konkrit hitam (sejak 15 adalah nilai data untuk konkrit hitam) di lokasi (50, 60, 70). Sekiranya hujah nilai data ditinggalkan, ia akan lalai kepada 0. Untuk menukar blok anda berdiri di udara, gunakan Kerana koordinat relatif (0, -1, 0) mewakili blok terus di bawah anda.

11. /isi

/isi Perintah untuk mengisi jumlah keseluruhan 3-D dengan jenis blok tertentu. The /isi Perintah sangat serupa dengan /setBlock tetapi sebaliknya memerlukan dua set koordinat. . Perintah ini boleh menjadi penyelamat masa yang besar kerana ia boleh meletakkan banyak blok semasa pelaksanaan. Sekiranya anda ingin membina lajur 50 blok yang tinggi dari pasir di lokasi (-250, 70, -300), anda perlu melaksanakan arahan /isi -250 70 -300 -250 119 -300 Pasir. Untuk membina platform persegi di bawah tempat anda berdiri, anda boleh menggunakan sesuatu seperti /isi ~ -5 ~ -1 ~ -5 ~ 5 ~ -1 ~ 5 obsidian.

12.

Menggunakan /klon . Ini sangat berguna untuk menyalin atau memindahkan sesuatu yang telah anda bina ke kawasan lain. The /klon Perintah memerlukan tiga set koordinat. Set koordinat pertama adalah salah satu sudut jumlah yang akan disalin, dan set kedua koordinat adalah sudut yang bertentangan dengan kelantangan yang akan disalin. Set koordinat ketiga adalah sudut kawasan di mana jumlahnya akan disalin dengan nilai terendah. Sebagai contoh, untuk menyalin kubus 5x5x5 yang terletak di (20, 50, -80) ke tempat satu blok di selatan lokasi pemain, arahannya /klon 20 50 -80 24 54 -76 ~ 0 ~ 0 ~ 1.

Cuba arahan minecraft baru anda!

Wiki Minecraft adalah sumber yang hebat untuk mempelajari arahan lain yang boleh anda gunakan dan hujah tambahan mereka, jika mereka mempunyai. Terdapat banyak arahan untuk belajar dan menguasai. Di samping mempelajari arahan apa, belajar bagaimana menggunakan pemilih sasaran sangat penting. . .

Seterusnya, ketahui lebih lanjut mengenai cara kod mod minecraft atau mulakan dengan kelas kejuruteraan Redstone Live Minecraft kami yang menyeronokkan – bahkan ada sesi intro percuma!

Ditulis oleh Chris Youngs, yang bekerja di Minecraft selama lebih dari empat tahun. Dia menghabiskan sebahagian besar masa itu menguji Minecraft: Edisi Pendidikan, dengan penekanan berat pada ciri CodeBilder. Beliau menyertai pasukan Create & Learn untuk membantu mengajar pelajar muda asas pengaturcaraan dengan Minecraft: Edisi Pendidikan.

Anda mungkin juga berminat.

Codin musim sejuk

Pengekodan musim sejuk untuk kanak -kanak

Senarai kami di bawah sepuluh aktiviti pengekodan musim sejuk adalah cara yang sempurna untuk meningkatkan kemahiran pengekodan anda sambil bersiap sedia untuk bulan -bulan musim sejuk yang akan datang.