11 Hosting Pelayan Terrari terbaik untuk semua orang, mudah alih – Terraria Mobile 1.3 Panduan Persediaan Multiplayer | Forum Komuniti Terraria

Mobile Terraria Mobile 1.3 Panduan Persediaan Multiplayer

Menyambung ke permainan yang dihoskan tempatan adalah mudah dan lurus ke hadapan. .

11 Pelayan Terrari Terbaik untuk semua orang

Permainan video semakin maju untuk menjadi lebih canggih semasa kita bercakap.

Walaupun anda tidak boleh benar -benar keluar untuk bersenang -senang dan pengembaraan, teknologi baru muncul telah memungkinkan untuk mendapatkan keseronokan dan keseronokan melalui permainan video.

Anda boleh berjuang untuk memenangi permainan dan membina perlindungan, senjata kraf, berteman, dan mengambil permainan ke peringkat seterusnya. Grafik, elemen, dan kemungkinan eksplorasi berkualiti tinggi telah menambah populariti permainan video ini.

Inilah sebab mengapa kita mempunyai peminat permainan dari seluruh dunia, termasuk saya. Terdapat banyak permainan berbilang pemain yang hebat seperti Minecraft, Rust, Ark dan jika anda bermain dengan begitu banyak pengguna di pelayan yang sama, kemalangan dan isu yang kerap mula muncul berulang kali.

Oleh itu, anda perlukan hosting pelayan permainan yang boleh dipercayai, memperuntukkan pengguna minimum di pelayan dan menghalangnya daripada kesesakan. Akibatnya, anda boleh bermain permainan dengan potensi penuh anda tanpa gangguan atau gangguan.

Jadi, mari kita bercakap sedikit mengenai Terraria dan kemudian perkhidmatan hosting pelayan terbaik.

Apa itu Terraria?

Terraria adalah permainan video Sandbox-Adventure yang kuat yang dikeluarkan pada tahun 2011 oleh Re-Logic. Ia mempunyai penerokaan, bangunan, lukisan, kerajinan, perlombongan, kelangsungan hidup, pertempuran walaupun dengan makhluk berbahaya, dan banyak lagi dalam dunia 2-D yang dihasilkan secara prosedur.

Menurut Wikipedia, Terraria telah menjual 30+ juta salinan pada April 2020. . Ia dengan sempurna menggabungkan elemen tindakan klasik dan kreativiti permainan kotak pasir untuk memberikan pengalaman permainan surreal.

Jangan menganggap Terraria sama seperti minecraft 2-D; Lebih banyak daripada itu. Ia termasuk sistem permainan perkembangan di mana anda mendapat berjam -jam kandungan yang menarik, 200 jenis blok, resipi kerajinan yang tak terhitung jumlahnya, 4 kelas tempur, dan banyak aksesori berguna untuk pertahanan, mobiliti, dan kesalahan.

Sama ada anda seorang penjelajah, pengembara, pembina, atau pejuang, Terraria mempunyai persembahan menarik untuk semua orang. Permainan ini sebenarnya bersinar lebih cerah dengan mod multiplayernya apabila anda menakluki dunia dengan rakan anda.

Dan jika anda ingin menjemput rakan anda, anda mesti memilih hosting pelayan Terraria yang baik untuk menambah pengguna dari mana saja di dunia.

Mengapa pergi ke Hosting Pelayan Terraria?

Walaupun Terraria menawarkan ciri dalam permainan “Host & Play,” di mana anda boleh menjemput rakan melalui Steam, sesi semasa berakhir apabila anda meninggalkan permainan anda. Juga, ia terdedah kepada kerap.

Sekiranya anda mahukan kebebasan lengkap dalam permainan 24/7, anda perlu menyediakan pelayan anda sendiri. Untuk ini, anda boleh memilih:

 • Menyewa pelayan Terraria: ia menanggung jumlah bulanan tertentu, tetapi ia bagus untuk digunakan, dan ia tidak memerlukan input dari anda. Dari pemantauan dan penyelenggaraan ke keselamatan, serangan DDOS, dan sandaran, penyedia perkhidmatan akan menjaga segala -galanya.
 • Mengadakan pelayan sendiri: Anda akan mendapat kawalan pelayan penuh tanpa membuang satu sen. Sekiranya anda mempunyai pengetahuan teknologi, anda boleh mendapatkan pelayan awan dan bermain -main dengan pemasangan dan konfigurasi.

. Selain itu, isu keselamatan juga mungkin timbul, termasuk pelabuhan terbuka yang dapat menarik penyerang dan mengalu -alukan ancaman keselamatan siber.

Oleh itu, menyewa pelayan Terraria kelihatan seperti pertaruhan terbaik. Untuk ini, lihat perkhidmatan hosting dan pilih yang menawarkan kombinasi terbaik ciri dan harga.

Hosthavoc

Sediakan dan lancarkan pelayan Terraria anda dengan serta-merta menggunakan perkhidmatan hosting pelayan berprestasi tinggi oleh Hosthavoc. Pada masa ini, mereka hanya menyokong versi Steam permainan Terraria.

Mereka menegakkan dan mengekalkan ketersediaan rangkaian yang hebat dengan menempatkan infrastruktur mereka di pusat data terbaik yang hanya mempunyai uplink yang boleh dipercayai. Akibatnya, mereka menjamin 99.9% rangkaian uptime untuk anda. .

Semua rancangan termasuk Perlindungan DDOS Percuma, FTP, dan Pengurus Fail Akses kepada Pengguna Kuasa yang ingin menguruskan pelayan mereka sendiri. Selain itu, mereka menawarkan keupayaan konfigurasi pengguna melalui pengurus baris arahan.

Hosthavoc menggunakan panel kawalan Tcadmin V2 kerana ia terkenal dengan suite kawalan yang boleh dipercayai dan konsisten dengan pemasang tersuai dan ciri -ciri unik. Mereka yakin dengan perkhidmatan mereka, dan inilah sebabnya mereka menawarkan jaminan wang balik 72 jam.

Harga bermula pada $ 0.70/slot atau $ 16.80/bulan untuk 24 slot.

Tuan rumah yang mencetuskan

Tuan rumah mencetuskan menawarkan pilihan vanila, tmodloader & tshock untuk perkhidmatan mereka. Mereka juga menyokong kedua -dua versi PC & mudah alih Terraria. Sparked memberikan anda pelbagai (8) lokasi untuk dipilih, yang sebagai balasan menjamin 99.99% uptime untuk perkhidmatan anda.

Hosting Spark

Sparked menawarkan pelan termurah yang terdapat di senarai ini dan dalam industri, mereka menawarkan slot tanpa had dengan semua rancangan, tetapi dengan cadangan mereka, anda boleh mendapatkan pelayan Terraria 10-slot untuk hanya $ 2.50/mo.

Dengan Sparked, anda disediakan dengan perlindungan DDOS percuma, pengurus fail, akses SFTP, keupayaan untuk menukar tetapan pelayan dari menu, tindakan kuasa untuk perkhidmatan anda serta akses subuser untuk orang yang anda percayai untuk menguruskan pelayan anda. Mereka menawarkan panel Apollo mereka, yang merupakan panel yang disesuaikan dengan keupayaan untuk memasang mod untuk perkhidmatan tmodloader anda.

Di samping itu, perkhidmatan ini disokong oleh dasar bayaran balik jaminan wang 48 jam-ini akan memastikan anda mempunyai jangka masa yang fleksibel untuk menguji dan menggunakan perkhidmatan untuk memastikan ia terpulang kepada jangkaan anda.

Scalacube

Scalacube menawarkan pelayan global yang cepat-cepat untuk permainan terraria bebas terperinci muktamad.

Imej-189

Infrastruktur mempunyai pemproses mewah, SSD, dan sokongan 24/7, dengan penyesuaian untuk mendapatkan pelayan terbaik untuk kes penggunaan anda.

Selain itu, mereka menawarkan jaminan uptime 99% yang baik. Selain itu, pembayaran akan dikembalikan dalam masa tujuh hari (10 hari untuk pembaharuan automatik) pembelian jika perkara tidak berfungsi untuk anda.

Langganan bermula pada $ 4.80 sebulan untuk enam slot yang naik hingga $ 12.80 untuk 16 slot.

Semua rancangan mempunyai akses FTP penuh, perlindungan DDOS, sokongan tshock, dan domain percuma.

Brokoli acuh tak acuh

Broccoli acuh tak acuh adalah syarikat hosting pelayan yang terkenal dengan kreativiti. Mereka adalah penyedia pelayan yang sempurna untuk pemain dengan keperibadian kreatif. Membina, membuat, dan meneroka di pelayan Terraria anda, mengetahui penyedia pelayan anda mempunyai belakang anda.

Mereka menjanjikan perkakasan berkualiti (i.e. lag minimum), panel kawalan yang dibina khas (ditambah integrasi perselisihan), dan perkhidmatan pelanggan terkemuka. Menyediakan pelayan Terraria mengambil satu klik. Dan kerana mereka menawarkan percubaan percuma dua hari, anda boleh memulakan pelayan tanpa memasukkan maklumat pembayaran.

Pasukan sokongan mereka sentiasa tersedia melalui perselisihan atau e -mel, jadi jika anda menghadapi masalah yang mengkonfigurasi pelayan anda atau menggunakan tmodloader untuk memasang mod kegemaran anda, mereka cepat bertindak balas.

Brokoli acuh tak acuh mempunyai pelayan di Amerika Utara dan Eropah, dan mesin mereka berkisar dari 64GB hingga 128GB. Anda mempunyai pilihan untuk memastikan pelayan anda sesuai dengan keperluan anda.

Berikan Brokoli acuh tak acuh jika anda mencari tuan rumah pelayan yang mesra, membantu, dan berkesan untuk pelayan Terraria anda. Mereka menawarkan percubaan percuma dua hari, diikuti oleh $ 12 sebulan untuk pelayan terrari peta kecil.

Sesiapa yang suka permainan video retro pasti akan memahami kepentingan Terraria. Hosting pelayan terraria xgamingserver menyediakan semua ciri yang anda mahukan. Panel kawalan yang mudah digunakan dan intuitif dilengkapi dengan banyak ciri.

Anda akan mendapat backup automatik, pengurus fail yang lebih baik dengan pelancaran satu klik SFTP, pangkalan data MySQL, pilihan untuk membuat jadual, menjemput pengguna, dan banyak lagi. Xgamingserver memberi tumpuan kepada prestasi dan bukannya menyimpan slot permainan tetap.

Sebaik sahaja anda membuat pesanan, anda akan mendapat pautan dalam e -mel anda dalam masa 5 minit dan kemudian anda boleh mula mengkonfigurasi pelayan anda. Anda mendapat pengurusan dan perlindungan pelayan yang lancar dari serangan DDOS yang kuat kerana dapat mengenal pasti kelemahan dalam pelbagai aplikasi.

Nikmati Terraria Multiplayer sepenuhnya dengan pelayan berprestasi tinggi. Ia memantau secara berterusan untuk memastikan kegagalan sistem mendapat didiagnosis dalam masa tanpa menghalang kelajuan. XGamingServer menggunakan Intel i7 6700K/7700K dan AMD Ryzen 7 untuk memberi anda prestasi yang lebih baik dengan jalur lebar sekurang -kurangnya 15 Mbps, menghasilkan ping yang lebih rendah. Ia mempunyai dua pusat data di Eropah dan Kanada.

Sewa pelayan Terraria anda hanya $ 15/bulan dan dapatkan 100% daripada 3.50 GHz CPU, 4GB DDR4 RAM< DISK RAID 1, 30GB SSD, and more.

Hosting bisect

Dapatkan pelayan hosting terari anda berjalan dalam beberapa minit dari hosting bisect. Dengan panel kawalan lancar mereka di sebelah anda, anda tidak perlu bimbang tentang pelayan lagi kerana mereka menjaga segala -galanya, jadi anda boleh memberi tumpuan sepenuhnya pada permainan anda.

Perkhidmatan hosting membolehkan anda menyesuaikan pelayan anda dan menjalankannya kerana anda ingin meningkatkan keseronokan, tanpa membelanjakan banyak wang. Mereka mempunyai beberapa lokasi pelayan yang tersebar di seluruh dunia, termasuk Eropah dan Amerika Syarikat.

Jangan bimbang tentang konfigurasi yang rosak atau kemas kini yang buruk; Mereka membuat sandaran pelayan Terraria anda setiap hari, jadi anda selamat dari isu -isu yang berlaku kerana senario ini. Bisect Hosting menyediakan permainan dengan versi terbaru mereka, dan anda juga boleh mengemas kini mereka dengan mudah apabila versi baru dikeluarkan.

Pasang tmodloader atau tshock di pelayan Terraria untuk meningkatkan permainan anda. .99/bulan dengan slot tanpa had, 1GB RAM, dan ruang SSD 5 GB NVME.

Fragnet

Fragnet menawarkan penyelesaian yang disesuaikan sepenuhnya kepada pencinta permainan dan membolehkan anda mula bermain dengan pakej yang berpatutan. Anda juga boleh menaik taraf ke rancangan yang lebih tinggi dengan cepat tanpa mensabotaj tetapan anda. Mereka tidak mengenakan sekatan ke atas saiz dunia, ruang cakera, atau plugin yang dipasang.

Fragnet mengalu -alukan anda untuk menjalankan pelayan Terraria dengan cara anda memilih untuk menghadkan hanya bilangan slot yang anda sewa. Pasang sebarang pengubahsuaian popular di pelayan anda dalam beberapa saat melalui panel permainan. Panel kawalan keluar kotak mereka menawarkan akses tanpa had, jadi anda boleh menguruskan pelayan dan mendapatkannya berjalan saat ini setelah anda memesannya.

Video YouTube

Melawan, meneroka, membina, dan menggali dengan mudah semasa bermain untuk bertahan hidup. Mencari harta karun dan mentah dan mesin kerajinan, gear, dan estetika, anda mempunyai banyak pilihan untuk melakukan segala -galanya dengan mudah. .

Para pemain dapat mengawal sesuatu dari perjalanan mereka ke destinasi. Mereka menawarkan pelbagai spesifikasi pelayan permainan, jadi anda boleh memulakan dengan pelan asas, membina permainan anda, dan menaik taraf ketika tiba masanya. Pelayan anda akan ditubuhkan dengan serta -merta, dikuasakan dengan pemacu SSD dan panel permainan, termasuk pelayan suara percuma dan pemantauan infrastruktur 24/7.

Harga bermula pada hanya $ 0.76/slot, dan mereka menerima pelbagai kaedah pembayaran, termasuk PayPal, Stripe, Skrill, Hipay, Bitcoin, Paysafe, dan Kad Kredit Utama.

Citadelservers

Selesaikan lebih jauh ke dalam pengembaraan dan keseronokan Terraria dengan menganjurkan pelayan anda dari pelayan Citadel. Panel kawalan yang kaya dengan ciri membolehkan anda menyesuaikan dan menguruskan pelayan dengan mudah supaya anda dapat menikmati permainan sepenuhnya.

Anda boleh memasang mod dan peta, menukar tetapan, menukar lokasi, dan banyak lagi dengan satu klik. Pasang semula, berhenti, mulakan, atau mulakan semula tugas untuk mendapatkan kawalan penuh ke atas permainan anda selain daripada tugas penjadualan untuk menjalankan sandaran, skrip, dll.

Edit konfigurasi pelayan dengan klik, tukar kata laluan dan nama, lihat aktiviti pelayan, tetapkan kebenaran, dan sebagainya. Anda juga boleh menggunakan pelayan dengan serta -merta dan menyokongnya dengan atau tanpa jadual dalam beberapa saat untuk menjamin data anda.

Citadelservers

Pelayan Citadel membolehkan anda ke 1 klik pemasangan mod tanpa mengkonfigurasi skrip atau pangkalan data lagi. Di panel kawalan, anda boleh melihat semua kemas kini yang ada. Ia menyokong bengkel stim, tshock, dan tmodloader.

Mereka mempunyai liputan rangkaian global dengan 18 lokasi supaya anda dapat menyambung ke pemain dari mana saja di dunia. Infrastruktur latensi rendah pelayan benteng meningkatkan pengembaraan di mana sahaja anda berada.

Harga mereka bermula pada $ 0.16/slot.

Logicservers

Main Permainan Terraria yang dipenuhi pengembaraan seperti Journey’s End With Logicservers dan teruskan keseronokan permainan yang menakjubkan ini. Semua pelayan hosting mereka datang dengan perlindungan DDOS terhadap serangan pelbagai jenis.

Yang kedua anda membuat pembayaran, mereka akan segera memulakan prosedur persediaan untuk memulakan permainan anda lebih awal. Dayakan Mod di Server Permainan, dan jika tersekat, ikuti panduan mudah mereka.

Video YouTube

Logicservers menggunakan perkakasan terbaik untuk pelayan permainan dengan pemproses yang kuat, penyimpanan SSD, dan uplink gigabit untuk prestasi terbaik. Panel Kawalan Tcadmin menguasai pelayan permainan mereka yang memberikan pengalaman pengguna yang lebih cepat dan mudah.

Mereka mempunyai lokasi pelayan di 11 lokasi global, yang meliputi 5 benua yang termasuk Amerika Utara, Amerika Selatan, Eropah, Asia, dan Australia. Harga mereka bermula pada hanya $ 0.67/slot, atau pilih $ 9/bulan untuk 10 slot.

Nodecraft

Berjuang untuk kemuliaan, kelangsungan hidup, dan kekayaan bermain Terraria dengan pelayan berprestasi tinggi yang dihoskan oleh Nodecraft. .

Antara muka Nodepanel 2 mereka tidak mudah untuk memulakan dan berjalan dalam beberapa saat. Ia mempamerkan bilangan pemain, statistik, peratusan ram, kekuatan rangkaian, dan banyak lagi. Panel yang unik membolehkan anda mempunyai kawalan penuh ke atas tetapan dan perubahan konfigurasi anda.

Tidak kira jika anda seorang pemula atau pemain permainan yang berpengalaman, anda tidak akan mengalami kesukaran untuk menguruskan pelayan, sebaliknya, anda mendapat kelajuan super dan kestabilan untuk memenuhi kelaparan anda untuk permainan. Selain itu, mereka menawarkan keramahan mudah alih kepada anda dengan aplikasi yang diselaraskan untuk kedua-dua iOS dan Android.

Dengan cara ini, anda boleh menguruskan pelayan Terraria berdedikasi anda dengan mudah dari telefon anda dan bermain permainan di mana sahaja, bila -bila masa. Pada masa ini, mereka menyokong pelayan permainan PC terbaik seperti mod dengan menggunakan tmodloader, dan edisi mudah alih Terraria.

Mereka mengelakkan terlalu banyak pelayan anda dengan mengukuhkan maksimum 12 pemain setiap peranti. Akibatnya, pelayan anda boleh mengakses lebih banyak cakera iOS, teras CPU, dan RAM. Ini, seterusnya, juga membantu melindungi pelayan dari kemalangan dan ketinggalan biasa.

 • Pelayan Nodecraft terutamanya menggunakan 3.CPU 8+ GHz oleh Intel, E-2174G, Xenon, atau setaraf
 • SSD gred perusahaan
 • 32 GB ECC RAM untuk kestabilan dan kelajuan yang lebih baik
 • Cakera keras gred perusahaan
 • Mereka telah membina infrastruktur mereka melalui Linux OS untuk prestasi cemerlang
 • Perlindungan DDOS dengan rangkaian berprestasi tinggi untuk keselamatan yang ketat
 • 12 pusat data yang terletak di 5 benua

.98/bulan, di mana anda juga mendapat kebebasan untuk menukar permainan bila -bila masa yang anda mahukan tanpa caj tambahan. Di samping itu, terdapat jaminan wang balik 7 hari yang benar-benar bebas risiko untuk anda mencuba.

Aleforge

Ambil permainan anda di hujung jari anda untuk melawan, meneroka, dan membina kemuliaan dengan pelayan Terraria Aleforge. Main modded atau vanila dengan tmodloader tanpa bimbang dalam dunia permainan ajaib.

. Antara muka yang kuat namun sangat mudah digunakan untuk kedua -dua pemain yang berpengalaman dan baru.

. Mereka menggunakan rangkaian global yang mempunyai pelbagai lokasi pelayan di 5 lokasi, termasuk 3 di Amerika Syarikat, dan masing -masing di Australia dan Eropah.

Kemudahan ini mempunyai kelebihan dan kebolehpercayaan sebenar untuk menawarkan 99.9% uptime, jadi anda boleh menikmati permainan yang tidak terganggu. Untuk memulakan dengan Terraria, anda hanya perlu memilih rancangan dan membuat pembayaran untuk menggunakan pelayan anda.

Mereka menyediakan ciri-ciri yang mudah disesuaikan, sokongan pakar cepat, dan ujian percuma untuk 10 hari untuk memutuskan sama ada anda mahu meneruskannya, membatalkannya, atau menaik taraf rancangan anda. Ciri -ciri hosting pelayan adalah:

 • Pemproses berkelajuan tinggi oleh pemacu SSD NVME
 • 1 klik pemasang mod
 • Pemberitahuan automatik dan penjadualan tugas

Aleforge menyokong TModloader pada semua rancangan mereka bermula pada hanya $ 0.60/slot. Atau, anda boleh memilih pelan percubaan percuma untuk memanfaatkan 1 CPU, 5 pengguna, ruang 5 GB, dan memori 1GB. Rancangan berbayar bermula pada $ 4.5/bulan untuk 1 CPU, 5 pemain, ruang tanpa had, memori 1GB.

Cara Memilih Pelayan Hosting Terraria Terbaik?

 • Apabila anda memilih penyedia hosting pelayan Terraria, periksa ciri dan perkhidmatan yang mereka berikan terhadap harga. Pilih hanya ciri yang sebenarnya anda perlukan.
 • Lihat bilangan slot atau pemain yang diperuntukkan dalam rancangan dan sesuai dengan keperluan anda.
 • Adakah mereka menawarkan permainan lain seperti Rust, Ark, dll., Oleh itu, anda boleh bertukar jika anda mahu?
 • Jika anda ingin menambah mod, pilih pelayan yang dapat menyokongnya, seperti tshock, tmodloader, dll., Oleh itu, anda boleh menambah mod dan plugin dengan mudah.
 • Ketahui mengenai lokasi pelayan mereka, terutamanya jika anda mempunyai pemain dari bahagian lain di dunia, untuk meminimumkan ketinggalan.
 • Periksa berapa banyak ruang ingatan yang mereka tawarkan, jadi permainan anda tidak melambatkan atau kemalangan.

Kesimpulan

Saya harap senarai hosting pelayan Terraria terbaik ini membantu anda memilih penyedia perkhidmatan yang anda dapat menikmati permainan sepenuhnya tanpa sebarang gangguan atau lag.

Durga Prasad Acharya

Durga Prasad Acharya adalah seorang penulis teknikal bebas yang suka menulis mengenai teknologi baru muncul, seperti AI & ML, keselamatan siber, hosting web, SaaS, pengkomputeran awan, dan banyak lagi. Selain menulis, dia seorang pereka web dan bersemangat … Baca lebih lanjut

.3 Panduan Persediaan Multiplayer

Secara umum, multiplayer mudah alih kini berfungsi seperti Terraria multiplayer PC yang tidak bersesuaian, jadi mana-mana panduan atau artikel mengenai topik itu juga berguna jika panduan di bawah tidak memenuhi keperluan anda. Dengan semua itu, mari kita mulakan!

index.php

ISI KANDUNGAN
(Klik topik untuk menuju ke bahagian itu)

index.php

Pengenalan kepada menu/antara muka multiplayer di mudah alih 1.3

Bahagian ini akan membantu anda mengenali menu multiplayer baru di Terraria Mudah Alih. Sebaik sahaja anda mengetuk pilihan multiplayer pada menu utama dan anda memilih pemain mana yang anda mahu gunakan (atau buat yang baru!), anda akan dibawa ke skrin yang ditunjukkan di bawah.

Menu.png tempatan

Anda akan menyedari bahawa terdapat dua tab di sini: tempatan dan dalam talian. Seperti yang anda harapkan, setiap tab berkaitan dengan pelayan tempatan (sama) atau pelayan dalam talian.

 • Tempatan: Menunjukkan mana-mana pelayan aktif di rangkaian WiFi anda yang boleh anda sertai
 • Online: Menunjukkan mana -mana pelayan yang telah anda mainkan sebelum ini. Lebih banyak lagi yang kemudian.

Senarai dalam talian ditapis.png

Di tab dalam talian, anda akan melihat senarai pelayan dalam talian yang lalu yang pernah anda mainkan sebelum ini. Maklumat di sini merangkumi nama dan kejahatan yang hadir di dunia serta saiz dunia dan pakar normal vs. Di sebelah itu anda akan melihat alamat IP dan port untuk setiap pelayan (kami telah menyekat mereka di sini atas alasan yang jelas).

Kegemaran: Bintang pelayan ini sebagai kegemaran. Ini akan meletakkannya di bahagian atas senarai dan akan membuat anda tidak dapat membuangnya secara tidak sengaja dari senarai anda.​

Keluarkan: Menghapuskan mana-mana pelayan yang tidak disukai yang dipilih dari senarai anda.​
Main: Sertailah pelayan yang dipilih

Tambah: Sertai pelayan baru yang belum pernah anda mainkan atau tidak ada dalam senarai anda (kerana anda mengeluarkannya)


Ciri -ciri multiplayer

Sebaik sahaja anda mendapat permainan, anda akan melihat beberapa ciri baru yang tersedia yang tidak akan anda lihat semasa permainan pemain tunggal. Mari kita luangkan masa untuk pergi ke atas mereka dan bagaimana mereka bekerja, adakah kita?

! Dengan ini, anda boleh menaip mesej kepada rakan -rakan anda tanpa perlu meninggalkan permainan. .

MP Chat.png

Lihat gelembung sembang kecil di sudut kanan atas? Lihat Lampiran 225667 di mana bola lampu tutorial berada pada pemain tunggal? Begitulah cara anda mengemukakan sembang berbilang pemain! Cukup ketik butang itu untuk membawa kotak sembang (dilihat di bahagian atas tangkapan skrin di atas).

Dalam kotak sembang, anda dapat melihat setiap mesej yang pemain atau pelayan telah dihantar dengan swipe-scrolling up/down. Sekiranya anda ingin mengatakan sesuatu kepada semua orang, ketik ikon pensil atau kotak teks yang mengatakan “Tulis mesej anda di sini. “. . Sebaik sahaja anda memukul Enter, mesej anda akan muncul di dalam kotak sembang dan di atas watak anda di dunia.

.

index.php

Menu dalam permainan berbilang pemain

Semasa anda berada dalam sesi berbilang pemain, anda juga mendapat akses ke menu multiplayer. !

Untuk mengakses menu berbilang pemain, buka skrin inventori anda dengan mengetuk butang menu
Di sudut kiri bawah.
Seterusnya, ketik ikon Pedang Salib

. Ini akan memaparkan skrin yang ditunjukkan di atas.

 • Lihat apa yang dilakukan pemain lain – setiap pemain mempunyai potret mereka sendiri yang disenaraikan di sini. .
 • Sertai Pasukan – Cukup ketik ikon perisai berwarna untuk meletakkan pemain anda pada pasukan berwarna itu. !).
 • Teleport – Ini membolehkan anda untuk teleport dengan serta -merta ke pemain lain di pelayan, dengan dua prasyarat penting:
  • Anda mesti mempunyai sekurang -kurangnya satu ramuan cacing (terdapat di dada atau dibuat dengan 1 air botol, 1 ikan spekular, dan 1 blinkroot)
  • Pemain yang anda mahu teleport mesti berada pada warna pasukan yang sama seperti anda.
  • Sekiranya anda memenuhi kedua -dua kriteria, hanya ketik pemain yang anda mahu teleport dan kemudian ketik butang teleport (ia akan kelabu jika anda tidak dapat melakukannya)
  • Rakan sepasukan (warna yang sama) harus kebal dari api mesra.

  index.php


  Pilihan hosting multiplayer

  Terraria Mobile kini menawarkan beberapa pilihan untuk menganjurkan permainan anda sendiri. Kami akan menutupnya secara ringkas dan kemudian terperinci mengenai cara menubuhkan setiap ini.

  • Di sinilah anda memilih untuk menjadi tuan rumah permainan untuk orang lain melalui peranti mudah alih anda.
  • Sila ingat bahawa anda masih memerlukan sambungan WiFi untuk hosting
  • Perhatikan juga bahawa peranti yang kurang berkuasa akan kurang berkemampuan mengadakan hosting
   • Prestasi juga akan dipengaruhi oleh faktor-faktor seperti kuasa peranti tuan rumah, sambungan internet mereka, dan bilangan pemain/saiz dunia/apa yang sedang berlaku dalam permainan/etc.
   • .3 kemas kini, kami melepaskan program PC yang berdiri sendiri yang membolehkan anda menjalankan pelayan mudah alih dari PC anda.
   • .
   • Yang mengatakan, seperti dengan hosting peranti, kualiti hosting akan bergantung pada perkakasan dan sambungan tuan rumah – jadi pilih dengan bijak!

   Jadi, bagaimana anda menubuhkan dan menyertai setiap ini? Mari melompat ke topik -topik tersebut seterusnya!

   index.php


   Hosting melalui PC (Windows 7/8/10 x64 sahaja)

   Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, menggunakan pelayan Dedicated Mobile Terraria untuk program PC (untuk Windows 7/8/10 64-bit sahaja) akan memberi anda persekitaran hosting yang paling stabil dan prestasi terbaik. Anda boleh memuat turun program ini di bawah secara percuma (juga boleh didapati di bahagian bawah halaman rumah Terraria).

   Sebaik sahaja anda mempunyai program yang dimuat turun dan dibongkar (simpan di mana sahaja anda suka), anda sudah bersedia untuk memulakan menyediakan pelayan Terraria mudah alih PC berasaskan PC anda sendiri!

   Sebelum anda memulakan, bagaimanapun, anda perlu pastikan untuk memancarkan penghala dari mana anda merancang untuk menjadi tuan rumah. . Terdapat banyak panduan mengenai cara melakukan ini di internet – dan kita tahu bahawa setiap penghala agak berbeza, tetapi inilah beberapa panduan yang kita suka:

   Sebaik sahaja anda telah menyelesaikan langkah penting ini, anda sudah bersedia untuk memulakan! Ini caranya:

   • Cari “Terrariaserver.Fail exe “dalam folder di mana anda menyimpannya selepas unzipping
   • DoubleClick atau sebaliknya buka fail ini
    • Anda mungkin perlu memastikan bahawa antivirus anda tidak menghalang program

    PC Server 1.png

    Nota: Sekiranya anda melihat kesilapan yang merujuk masalah XNA , Anda mungkin perlu memuat turun dan memasang muat turun Microsoft XNA Framework Redistributable 4.0 dari Pusat Muat turun Microsoft rasmi (anda mungkin perlu mencari versi untuk bahasa/wilayah anda. Setelah memasang (dan mungkin reboot), cuba menjalankan “Terrariaserver.exe “lagi.

    Dari tetingkap ini, anda boleh memilih dunia yang telah anda buat atau mencipta dunia baru.

    • Dunia yang dibuat/dihoskan melalui pelayan berdedikasi mudah alih untuk PC akan disimpan dalam dokumen saya> Permainan saya> Terraria> Mobile> Dunia
    • Ini adalah untuk memastikan ini berasingan dari dunia PC anda (jika anda memiliki versi PC), kerana kedua.
    • Perhatikan bahawa anda juga boleh menarik dunia anda dari peranti mudah alih anda menggunakan awan (Google Drive atau iCloud) sebagai jambatan antara kedua-dua
     • Salin dunia dari peranti PC/mudah alih anda ke awan menggunakan aplikasi Fail Native
     • Salin dunia ke folder mudah alih PC anda/peranti anda dari awan
     • Gambaran keseluruhan sistem fail
     • Cara – Android
     • Bagaimana -ke – iOS

     index.php

     Buat Dunia Baru

     Sekiranya anda memilih untuk membuat dunia baru, tekan n dan masukkan dan ikuti arahan untuk memilih saiz dunia anda, pakar/normal, dan sebagainya. Setelah WorldGen selesai, ia akan ditambah ke senarai anda untuk pemilihan.

     index.php

     Memulakan pelayan

     • Pilih dunia yang ingin anda mainkan dengan menaip nombor yang sepadan dan kemudian tekan Enter. (Sebagai contoh, menekan 1 – Enter akan memuatkan dunia cipher dalam contoh di atas)
     • Seterusnya, pilih bilangan maksimum pemain yang ingin anda benarkan. Ini boleh antara 2-8 pemain. Tekan nombor dan kemudian tekan Enter. Menekan ENTER SAHAJA akan lalai kepada 8 pemain maksimum.
     • Seterusnya pilih port pelayan mana yang ingin anda gunakan. Untuk memastikan ini mudah, kami mengesyorkan agar anda hanya tekan Enter di sini untuk menyimpannya ke port lalai (7777).
     • Anda akan diminta untuk melabur secara automatik. Ciri ini tidak berfungsi sepanjang masa kerana perbezaan dalam router/modem, malangnya, jadi tekan masuk semula.
     • Di skrin akhir, anda akan ditanya sama ada anda ingin menetapkan kata laluan untuk menyertai pelayan.
      • .
      • Sekiranya anda mahukan kata laluan, taipkannya dan tekan Enter

      Pelayan PC Open.png

      ! Pelayan anda kini naik dan boleh disertai dari mana -mana peranti mudah alih tempatan. Online akan memerlukan beberapa langkah tambahan, tetapi mari kita menutupi mereka yang menyambung ke bahagian permainan. Sebaik sahaja anda sudah bersedia untuk menutup perkara, minta orang lain keluar dari permainan dan kemudian pergi ke tetingkap pelayan anda dan taip keluar dan tekan Enter untuk menutup perkara untuk hari itu.

      index.php

      PENTING: Sekiranya anda merancang agar orang menyertai pelayan anda melalui sambungan dalam talian, anda perlu memberikannya alamat IP luaran anda. Ini dapat dijumpai dengan mudah melalui alamat IP saya? Alat Alamat IP dan banyak lagi

      Sebaik sahaja anda mempunyai alamat IP dan port anda (jika anda mengikuti nasihat kami, itu harus 7777) – sesiapa sahaja yang anda berikan maklumat ini (bersama dengan kata laluan, jika anda menetapkannya) akan dapat menyertai pelayan anda. Jadi – berhati -hati dengan siapa anda mempercayai maklumat itu!

      index.php

      Satu petua terakhir yang akan kami kongsi ialah pelayan berdedikasi mudah alih untuk PC memberi anda beberapa arahan berguna yang boleh anda gunakan dalam tetingkap pelayan. Ini cukup jelas yang kami harap:

      Commands.png server pc

      The Terraria Wiki mempunyai panduan yang hebat untuk menubuhkan pelayan PC yang tidak bersesuaian juga – dan kerana ini sangat berdasarkan kepada sistem yang sama, anda mungkin mendapati ini berguna: Panduan: Menyediakan pelayan Terraria


      Hosting melalui peranti mudah alih

      • Anda perlu berada di wifi untuk menjadi tuan rumah.
      • Peranti yang lebih baru/lebih baik dan sambungan yang lebih baik yang anda miliki, semakin banyak anda akan dapat menjadi tuan rumah dan prestasi yang lebih baik semua orang akan menerima. Ingatlah bahawa perkakasan/sambungan anda juga akan menjejaskan orang lain.
      • !

      Untuk menganjurkan permainan dari peranti anda, ketik pada menu multiplayer untuk memulakan.

      . . Anda sentiasa boleh membuat yang baru dari skrin ini seperti dalam pemain tunggal jika anda memilih.

      • .
      • Kotak Kata Laluan, apabila ditoreh, akan membawa papan kekunci peranti anda supaya anda boleh memasukkan kata laluan yang anda mahukan. !

      Sekiranya anda ingin menjadi tuan rumah dalam talian, bagaimanapun, anda perlu pastikan untuk memancarkan penghala dari mana anda merancang untuk menjadi tuan rumah. Kami mengesyorkan menggunakan port lalai 7777. Terdapat banyak panduan mengenai cara melakukan ini di internet – dan kita tahu bahawa setiap penghala agak berbeza, tetapi inilah beberapa panduan yang kita suka:

      Sangat penting: Sekiranya anda akan menjadi tuan rumah dari peranti mudah alih anda, anda mesti * menggunakan alamat IP dalaman yang terikat pada peranti anda dalam proses pemajuan port. Kebanyakan panduan dalam talian (seperti yang di atas) menganggap anda akan menggunakan PC. Ini adalah maklumat yang sangat mudah untuk dicari, bagaimanapun:

      1. .
      2. Di sini ketik dan tahan rangkaian yang disambungkan dan kemudian pilih “Urus Tetapan Rangkaian”.
      3. Sekarang periksa kotak semak di sebelah “Tunjukkan Pilihan Lanjutan” dan pilih “Statik” di bawah “Tetapan IP”
      4. .
      1. Ketik pada WiFi
      2. Ketik butang kecil I dengan bulatan di sekelilingnya terletak di sebelah rangkaian WiFi yang anda sambungkan.
      3. Anda akan menemui alamat IP dalaman peranti di sebelah entri kedua yang dilabelkan “Alamat IP”

      index.php

      PENTING: Sekiranya anda merancang agar orang menyertai pelayan anda melalui sambungan dalam talian, anda perlu memberikannya alamat IP luaran anda. Ini dapat dijumpai dengan mudah melalui alamat IP saya? Alat Alamat IP dan banyak lagi

      Sebaik sahaja anda mempunyai alamat IP dan port anda (jika anda mengikuti nasihat kami, itu harus 7777) – sesiapa sahaja yang anda berikan maklumat ini (bersama dengan kata laluan, jika anda menetapkannya) akan dapat menyertai pelayan anda. !

      index.php

      index.php


      Baiklah, jadi anda – atau rakan – mempunyai pelayan yang dihoskan dan semua ditetapkan dan anda sudah bersedia untuk menyambung dan bermain – inilah cara kami melakukannya!

      Menyambung ke permainan tempatan

      Menyambung ke permainan yang dihoskan tempatan adalah mudah dan lurus ke hadapan. Mulakan di menu berbilang pemain.

      Menu tempatan dengan server.png

      • Sekiranya pelayan tidak mempunyai kata laluan, anda akan segera mula memuat ke dunia itu dan anda harus bersedia untuk bermain dalam sekejap sahaja
      • .

      Memerlukan kata laluan.png

      index.php

      Menyambung ke permainan dalam talian

      Menyambung ke permainan dalam talian memerlukan beberapa langkah lagi daripada permainan tempatan. Mari menutupi mereka dan membuat anda bermain!

      Mulakan sekali lagi dalam menu berbilang pemain – kali ini, mari ketik tab dalam talian. Anda mesti melihat perkara berikut:

      Senarai dalam talian ditapis.png

      . Untuk butiran mengenai semua ini, lihat pengenalan kami ke menu/antara muka berbilang pemain di Mobile 1.. Buat masa ini, mari kita anggap anda tidak mempunyai pelayan yang disimpan (kerana anda tidak akan mula mula keluar).

      • Tekan butang Tambah. Anda kemudian harus melihat skrin di bawah:

      Tambah server.png

      • Masukkan alamat IP yang tuan rumah pelayan perlu memberi kepada anda – minta mereka menggunakan alamat IP saya? .
      • Masukkan nombor port – jika tuan rumah anda telah mengikuti panduan kami atau menggunakan lalai untuk Terraria, ini mestilah 7777, jadi lebih mungkin hanya meninggalkan ini sahaja (kami sudah mengisinya untuk anda – bukankah kami bagus?)
      • Tekan butang Main

      Sekiranya tuan rumah anda tidak meletakkan kata laluan pada pelayan, maka anda akan berada dalam permainan dalam sekejap sahaja!

      Sekiranya tuan rumah anda telah meletakkan kata laluan pada pelayan (yang, semoga mereka telah memberikan kepada anda), anda akan diminta memasukkan kata laluan itu seterusnya.​

      Sebaik sahaja anda memasukkan kata laluan dan tekan masukkan papan kekunci peranti anda – menganggap anda memasukkan kata laluan yang betul, tentu saja – anda akan menyertai rakan anda seketika untuk beberapa kebaikan terraria dalam talian!

      index.php

      Baiklah, itu secara ringkas! Kami harap anda dapati panduan ini membantu dalam perjalanan dengan Multiplayer Terraria Mobile!