10 Permainan Video Terbaik 2016 | Permainan | The Guardian, permainan apa yang hendak dimainkan sekarang – Metacritic

Permainan apa yang hendak dimainkan sekarang

Penerbit Seni Elektronik mengeluarkan dua penembak orang pertama yang cemerlang pada musim luruh ini, tetapi gelaran medan perang terkini hanya berjaya menggoncang sci-fi blaster titanfall 2, sementara call of duty saingan: perang tak terhingga tersesat di ruang angkasa. Ini membawa kita kembali ke kekejaman, panik dan mekanikal dari Perang Dunia Pertama. Dalam suasana sedemikian, senjata seimbang yang seimbang, kenderaan luar biasa dan persekitaran yang boleh destructible terperinci menjadikan setiap pertempuran merasa seperti epik sinematik lebam. Baca ulasan

10 permainan video terbaik 2016

Keith Stuart

Lelaki tindakan Uncharted 4 Nathan Drake

Dalam beberapa cara, gelaran keempat dalam siri pengembaraan aksi Naughty Dog yang sangat berjaya kelihatan seperti sekuel Archetypal Join-the-Dots. Kami masih mengikuti roguish Nathan Drake ketika dia menjelajahi planet ini untuk artifak kuno. Kami masih menyelesaikan teka -teki alam sekitar yang mudah dan menembak orang jahat. Dan skrip masih menyenaraikan hampir setiap klise yang dapat dari filem Indiana Jones.

Tetapi itu hanya sebahagian daripada cerita. Permainan yang menghiburkan ini adalah berkesan mengenai perkahwinan-atau, lebih tepatnya, perkara-perkara yang perlu kita pelajari tentang diri kita untuk mengekalkan hubungan jangka panjang. Nathan terletak pada pasangannya Elena dan bersandar pada rakannya Sully, tetapi harus belajar untuk menjadi kurang egois dan tidak bertanggungjawab – pelajaran yang membuat semua yang lebih mendesak dan pedih oleh kedatangan abangnya yang bermasalah, Sam. Bahawa blockbuster popcorn besar meneroka tema -tema ini dengan begitu menarik dan bergerak adalah bukti bagaimana medium ini telah matang sejak lima tahun yang lalu.

Sementara itu, kami juga mendapat semua yang kami mahukan dari permainan anggaran besar yang mewah: visual yang mengagumkan, lokasi imajinatif dan beberapa kepingan yang benar-benar mendebarkan-adegan Marketplace Madagascan adalah klasik. Walaupun anda tidak jatuh untuk cerita cinta, anda akan jatuh untuk tindakan yang baik dan baik-dan jika berakhirnya tidak membawa anda ke dalam usus, anda bukan manusia. Baca ulasan.

2 Pokémon Go
(Niantic Inc; 3DS, iOS, Android)

Pasti, ramai pemain bosan dengan pengembaraan Pokémon yang sedikit, dilucutkan ke bawah selepas dua minggu yang mulia. Tetapi kecemerlangannya terletak pada bagaimana ia menggunakan realiti dan teknologi berasaskan lokasi untuk memikat bukan hanya geeks awal, tetapi seluruh keluarga. Mengembara melalui bandar -bandar dan taman -taman yang mencari jigglypuffs dan caterpies, bertemu pemain lain dan bertukar petua, membuktikan salah satu kemuncak musim panas. Bagi kebanyakan kita, tidak ada jalan yang lengkap tanpanya. Baca lebih lanjut.

3 Firewatch
(Campo Santo; PC, PS4, Xbox One)

Firewatch

Dengan visual yang indah dan kisah penemuan peribadi yang menghantui, Firewatch adalah salah satu tajuk eksperimen yang paling menarik tahun ini. Watak utama Henry telah melarikan diri dari kehidupan yang sukar untuk melihat kebakaran di Wilderness Wyoming, tetapi ketika dia menyiasat peristiwa ganjil di hutan, tumpuan sebenar naratif itu adalah hubungannya dengan pengendali radio Delilah. Menggunakan konvensyen pengembaraan dunia terbuka, pemaju Campo Santo menghasilkan sesuatu yang lebih menghantui, tidak biasa dan penting. Baca ulasan.

4 di dalam
(PlayDead; PC, PS4, Xbox One)

Dalam permainan

Pemaju Denmark Playdead menarik pujian kritis besar pada tahun 2010 kerana Myody, Monochrome Adventure Limbo. Pengganti rohani ini adalah, jika ada, lebih sombre dan mengagumkan, ditetapkan dalam dystopia Orwellian yang gelap di mana orang hanya cogs dalam mesin yang tidak dapat diketahui – iaitu, sehingga seorang budak kecil membuat tawaran dramatik untuk melarikan diri. Menggunakan mekanik platformer 2D, di dalamnya adalah sesuatu yang lebih mendalam, menawarkan dongeng yang bijak serta cabaran pengalihan. Baca ulasan.

5 Stardew Valley
(Prihatin; pc)

Stardew Valley

Bahagian pertanian sim, bahagian pengembaraan peranan peranan, Stardew Valley adalah kejutan indie kejutan tahun ini, menawarkan daya tarikan, kecerdasan dan dunia kecil yang indah. Dicipta oleh Lone Coder Eric Barone, ia adalah penerokaan, dan alternatif kepada, siri Harvest Moon, yang membolehkan pemain bebas mengekang untuk menubuhkan ladang, meneruskan hubungan, dan mengambil pencarian ketika musim berlalu dalam banjir warna dan kesengsaraan. Tech Weekly Podcast membincangkan Stardew Valley.

6 Jiwa Gelap 3
(FromSoftware; PS4, Xbox One)

Jiwa Gelap 3

Terletak di alam semesta yang suram, bermusuhan sebagai pendahulunya, tajuk ketiga dalam trilogi yang tidak kompromi dari ofsoftware menawarkan mekanik tempur baru, menagerie musuh yang mengerikan dan persekitaran yang segar, perangkap untuk tersandung, membunuh dan menderita melalui melalui. Apa yang masih mengagumkan tentang siri ini adalah kesucian dan ketabahan penglihatannya – di dunia di mana permainan besar sekarang lebih kurang mengendalikan anda melalui keseluruhan kempen, Dark Souls 3 memperlakukan pemainnya sebagai sama, pujian yang besar. Baca ulasan

7 Battlefield 1
(EA Dice, PC, PS4, Xbox One)

Battlefield 1

Penerbit Seni Elektronik mengeluarkan dua penembak orang pertama yang cemerlang pada musim luruh ini, tetapi gelaran medan perang terkini hanya berjaya menggoncang sci-fi blaster titanfall 2, sementara call of duty saingan: perang tak terhingga tersesat di ruang angkasa. Ini membawa kita kembali ke kekejaman, panik dan mekanikal dari Perang Dunia Pertama. Dalam suasana sedemikian, senjata seimbang yang seimbang, kenderaan luar biasa dan persekitaran yang boleh destructible terperinci menjadikan setiap pertempuran merasa seperti epik sinematik lebam. Baca ulasan

8 Overwatch
(Blizzard; PC, Xbox One, PS4)

Overwatch

Sudah lama sejak penembak baru datang dan meniup seluruh pasaran selain-tetapi dengan watak-wataknya yang pelbagai, visual super terang dan taktik koperasi yang menarik, itulah yang dilakukan Overwatch. . Sebilangan orang tidak bermain sepanjang tahun. Mungkin mereka mempunyai idea yang betul. Baca ulasan.

9 Forza Horizon 3
(Permainan taman permainan; Xbox One, PC)

Forza Horizon 3

Memandu Sims adalah utama industri, tetapi jarang mereka dianggap sebagai pesaing permainan-of-the-year. . Secara grafik, ini mungkin salah satu tajuk yang paling mengagumkan dalam generasi setakat ini – menangkap pelbagai landskap Australia dengan penjagaan dan kraf. Tetapi ia adalah kelajuan mentah dan keseronokan dari banyak ujian, kaum dan cabaran yang benar -benar menarik. Siapa yang perlu menonton lawatan besar apabila anda dapat menikmati anda sendiri di sini? .

10 Roll Sosej Stephen

Fiendish ... Roll Sosej Stephen

Kami dengan mudah boleh memilih Jonathan Blow yang indah dan menyempurnakan saksi sebagai permainan teka -teki kegemaran kami, tetapi sebaliknya kehormatan pergi ke alternatif yang lebih terkandung ini. Di sini, pemain perlu mengatur sosej di atas panggangan sehingga mereka memasak sama rata di semua sisi. Kedengarannya mudah, tetapi dengan pelbagai halangan yang indah untuk diatasi, tugasnya adalah kompleks, menarik dan sangat mencabar. Klasik yang jahat. Baca ulasan.

Permainan apa yang hendak dimainkan sekarang

Cari permainan seterusnya anda untuk mana -mana platform. Penapis mengikut platform, genre, atau tahun pelepasan.

1. Super Stickman Golf 3

Super Stickman Golf 3 penuh dengan kursus baru, UPS Power, Kad Koleksi, Mod Permainan, Multiplayer Madness dan Ton Kejutan Baru untuk Anda Temui. Ini putaran baru pada permainan klasik!

2. The Witcher 3: Wild Hunt – Darah dan Wain

31 Mei 2016 • Dikenakan m

Pek pengembangan ini adalah sekolah lama menambah dengan 20 jam pengembaraan baru, di mana pemain akan pergi ke tanah toussaint.

. DALAM

29 Jun 2016 • Dikenakan m

Diburu dan bersendirian, seorang budak lelaki mendapati dirinya ditarik ke pusat projek gelap. Permainan kedua dari Limbo Developer Playdead.

4.

Crashlands adalah kerajinan yang didorong oleh cerita ARPG yang ditetapkan di dunia sihir tersembunyi dan teknologi tinggi yang luar biasa. Berjuang dan jinak binatang alien, sumber kraf ke dalam senjata yang menacing, berkawan dengan penduduk setempat, dan pergi ke toe-to-chin dengan maniac domineering dunia.

5. Penjual Bug

Penembak tindakan pantas yang diilhamkan oleh Super Pang Arcade Classic. Gunakan pelbagai pilihan senjata dan powerups untuk merobek tahap yang semakin mencabar.

6. Perjuangan Twilight

7. Uncharted 4: Akhir Pencuri

10 Mei 2016 • Nilai T

Tetapkan 3 tahun selepas peristiwa Uncharted 3, Nathan Drake nampaknya meninggalkan dunia memburu nasib di belakang. Walau bagaimanapun, tidak lama lagi pengembaraan untuk memanggil ketika saudara Drake, Sam, muncul semula meminta bantuannya untuk menyelamatkan nyawa sendiri dan menawarkan pengembaraan Drake tidak dapat menahan. Mengenai perburuan untuk harta karun lama Kapten Henry Avery, Sam dan Drake memulakan perjalanan untuk mencari Libertalia, utopia lanun jauh di hutan Madagascar. Uncharted 4: A Thief’s End mengambil pemain di seluruh dunia, melalui Kepulauan Hutan, bandar-bandar bandar dan puncak salji yang ditutup pada pencarian Avery’s Fortune. [Anjing nakal]

8. Odin Sphere Leifthrasir

Kisah Armageddon akan diberitahu. Di Dunia Erion, Kerajaan Valentine yang ajaib memegang kuasa besar. The "Kawah" — . . Oleh itu, kerajaan-kerajaan jiran bertembung dengan kawah tanpa masanya.

. Warbits

Warbits, simulator perang untuk esok yang lebih baik. Beri kedamaian peluang berjuang dengan menyelesaikan perbezaan anda secara percuma. Jangan setuju dengan puak rakan anda? Anda tidak perlu! Letakkan pemotong itu, memuatkan warbit, dan hampir menghancurkan pembangkang!

10. Keluar dari besbol taman 17

. ! Melakukan draf, perdagangan, pengakap, pengecualian, kewangan pasukan dan kakitangan. Berunding kontrak pemain. Menyelam ke dalam pengurusan yang lebih banyak dan tetapkan barisan pasukan anda, kakitangan yang melengkapkan, dan strategi dalam permainan. !

11. Neon Chrome

Neon Chrome adalah penembak cyberpunk atas ke bawah dengan unsur-unsur seperti penyangak. Permainan ini berlaku di dalam arkologi struktur mega sci-fi yang besar. Letakkan jalan anda melalui dinding dengan senjata dan kebolehan cybernetic dan cuba pendekatan alternatif dengan peranan yang berbeza seperti Assassin, Soldier Korporat atau Psycho Cyber. Meningkatkan statistik watak anda, temui peningkatan cybernetic baru dan membina kekuatan untuk akhirnya menghadapi pengawas. Setiap Kematian adalah permulaan yang baru jalan untuk mengalahkan pengawas tidak pernah sama.

12. Crypt of the Necrodancer

Permainan Roguelike berasaskan irama tegar. Bolehkah anda bertahan dalam penjara tarian yang mematikan ini, membunuh Necrodancer, dan menawan semula hati anda yang masih berdegup? ? Pemain mesti bergerak di atas pukulan untuk menavigasi penjara bawah tanah yang dihasilkan secara prosedur semasa bertarung menari rangka, zombi, naga, dan banyak lagi! Groove dengan soundtrack tarian epik permainan, atau pilih lagu dari koleksi mp3 anda sendiri! Anda juga boleh bermain dengan pad tarian untuk benar -benar menggoncang tulang anda!

13. Overwatch

Overwatch adalah penembak berasaskan pasukan yang sangat bergaya di Bumi dalam masa terdekat. Setiap perlawanan adalah pertunjukan multiplayer yang kuat yang memancarkan pelbagai askar, tentera upahan, saintis, pengembara, dan keanehan antara satu sama lain dalam konflik yang epik, dunia.

14. Forza Horizon 3

23 Sep 2016 • Nilai E

Anda kini bertanggungjawab ke atas Festival Horizon. Sesuaikan segala -galanya, menyewa dan melepaskan rakan anda, dan meneroka Australia di lebih dari 350 kereta terbesar di dunia. Jadikan Horizon Anda Sambutan Ultimate Kereta, Muzik, dan Kebebasan Jalan Terbuka. . Dengan ciri cetak biru Horizon baru, anda mempunyai kuasa untuk membuat dan berkongsi permainan tersuai dengan serta -merta. Anda juga boleh mengupah rakan untuk membintangi festival anda dan memenangi lebih banyak peminat. Sekiranya mereka tidak memenangi peminat anda, api mereka. Tanda bahaya melompat, konvoi, zon hanyut, dan acara mempamerkan yang menundukkan anda dan menentang armada bot laju, zeppelin gergasi, dan banyak lagi. Pilih watak pemacu anda sendiri, Sesuaikan kereta anda, buat plat lesen kesombongan – malah pilih bunyi tanduk anda sendiri. Pandu ke muzik yang anda gemari memilih dari lapan stesen radio yang pelbagai, atau buat stesen tersuai menggunakan koleksi muzik anda sendiri. Sebagai tambahan kepada perlumbaan percuma dan perlumbaan berbilang pemain dalam talian 12-pemain, koperasi dalam talian 4-pemain baru membolehkan anda dan rakan-rakan anda untuk menikmati pelbagai, persaingan, dan ganjaran kempen Horizon untuk pertama kalinya. [Xbox.com]