10 permainan seperti Diablo untuk bermain semasa anda menunggu Diablo 4 | GamesRadar, permainan seperti Diablo terbaik – Gamespot

Permainan seperti Diablo terbaik

Sekiranya anda menyukai komponen Diablo dan perspektif di atasnya tetapi ingin sesuatu yang segar untuk menggoncang formula, tidak lagi daripada “Tetris Meets Souls Dark” Indie Action-rpg River. Pasti, kita mungkin telah merujuk kepada Loot River sebagai “tidak berdosa” dan “buli besar” pada masa lalu, tetapi itu tidak menghalang kita daripada pembalakan berpuluh-puluh jam ke dalam dunia yang berpangkalan di tetromino.

10 permainan seperti Diablo untuk bermain semasa anda menunggu Diablo 4

Diablo 4

Mencari beberapa permainan yang sangat baik seperti Diablo untuk membunuh masa di hadapan Diablo 4, yang hanya menjadi salah satu permainan baru kami yang paling dinanti -nantikan pada tahun 2023? Walaupun apa yang mungkin jawapan yang paling jelas, Diablo abadi, mungkin bukan cawan teh yang tepat untuk semua orang, masih ada 10 alternatif yang hebat. Sebahagian daripadanya adalah permainan tindakan terbaik di sekitar.

Apa yang menjadikan permainan seperti Diablo? Nah, untuk wang kita, ini adalah tumpuan yang tidak henti -henti untuk mengumpul pertempuran dan rampasan. Ada sesuatu yang benar.

Warhammer: Chaosbane

Pemaju: Perisian Eko
Platform (s)
: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X

Warhammer: Chaosbane mengambil format ARPG klasik ke dalam era moden, mengekalkan pandangan isometrik yang sama, empat pilihan bersama, dan jenis kelas, tetapi entah bagaimana membuat keseluruhan pakej merasa seperti itu pada dekad ini. Pertempuran pantas tetapi sengaja, membuat anda berfikir dua kali sebelum anda berlari ke perkhemahan musuh atau mencabar bos. Ada strategi untuk mempelajari langkah musuh anda, dan ada cukup banyak penjahat yang cabaran itu tidak pudar dengan cepat. Setiap empat kelas terasa berbeza dan berbaloi, sementara itemisasi mungkin lebih kreatif untuk permainan yang dikeluarkan pada tahun 2019. Semuanya, Warhammer: Chaosbane menawarkan genre ARPG yang digilap, namun setia yang bernilai tinggal di Tunggu sehingga Diablo 4.

Titan Quest

Pemaju: Iron Lore Entertainment
Platform (s)
: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Walaupun tidak lama seperti francais Diablo, Titan Quest pada asalnya dibebaskan pada tahun 2006, menjadikannya veteran yang tidak dapat dipertahankan dari francais ARPG. Dan sememangnya, Titan Quest dianggap sebagai klasik, jika tidak cukup di sana dalam pangkat dengan pesaing terdekatnya, Diablo 2. Titan Quest mengikuti jejak langkah nenek moyangnya yang baru. Sebaliknya, anda jatuh ke dunia yang besar merangkumi lokasi dunia nyata seperti Yunani kuno, Mesir, dan China. Edisi ulang tahun 10 tahun yang dikeluarkan pada tahun 2016 dan termasuk permainan asas dan pengembangan takhta abadi, serta senarai dobi penambahbaikan kepada visual, prestasi, dan permainan multiplayer.

Warframe

Pemaju: Ekstrem digital
Platform (s)
: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Switch

Untuk pengalaman dengan getaran yang lebih moden tetapi tumpuan yang sama pada rampasan sebagai Diablo, Warframe bernilai pertimbangan anda. Seperti yang anda dengar, Warframe adalah penembak orang ketiga yang ditetapkan dalam dunia futuristik yang berperang dengan dirinya sendiri. Saya faham bahawa kedengarannya sama sekali tidak seperti Diablo, dan dari segi plot, cerita, dan suasana, sebenarnya tidak. Walau bagaimanapun, Warframe juga sangat diilhamkan oleh genre RPG dan rooters khususnya, menjadikannya pilihan yang ideal untuk peminat Diablo untuk mencari pengalaman baru. Lebih baik lagi, percuma untuk bermain dan boleh didapati di tiga konsol rumah besar, menjadikan anda sedikit alasan untuk mengabaikannya.

Pengembaraan Van Helsing yang luar biasa

Pemaju: Neocoregames
Platform (s)
: PC, PS4, Xbox One

Sekiranya anda mencari ARPG berharga indie dengan visual, cerita, dan permainan yang mengutuk anggaran mereka, jangan terlepas pandang pengembaraan yang luar biasa dari Van Helsing. Selepas ia dikeluarkan pada tahun 2013, dua sekuel telah dikeluarkan secara berturut-turut pada tahun 2014 dan 2015, tetapi yang asalnya adalah penggemar yang tidak dipertikaikan. Tidak syak lagi yang diilhamkan oleh francais Diablo, kebolehan Van Helsing dan pelbagai kelas yang paling menyerupai Diablo 3, tetapi pokok kemahiran membolehkan penyesuaian karakter yang lebih mendalam lebih mirip dengan Diablo 2. Walaupun, tidak seperti Diablo, Pengembaraan Van Helsing yang luar biasa adalah ARPG yang lain yang tidak mengambil terlalu serius, dengan jumlah humor yang menyegarkan yang dibuang ke dalam bahagian dialog. Jika tidak, Van Helsing menceritakan kisah gothic-noir yang menawan dalam dunia yang sangat mempesonakan yang membuat penggodaman, pemotongan, dan merampas sebagai menyeronokkan kerana ia mendapat.

Torchlight 2

Pemaju: Permainan Runic
Platform (s)
: PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Torchlight 2 adalah ARPG yang lain yang tidak berani dari resipi genre, tetapi menyempurnakan setiap bahan untuk menonjol, jika produk akhir derivatif. Sudah tentu, Torchlight bukan tanpa identiti sendiri, kerana ia memerlukan beberapa kebebasan kecil untuk membezakan dirinya sebagai lebih daripada klon Diablo. Anda boleh mempunyai haiwan peliharaan, pergi memancing, dan menikmati komuniti modding yang mantap dan meriah. Tetapi pada terasnya, Torchlight 2 melakukan apa yang dilakukan oleh ARPG, dan adakah ia lebih baik daripada kebanyakan. Ia masuk akal memandangkan pemaju permainan runic dibentuk oleh dua pencipta bersama Blizzard Utara dan Diablo sendiri, tetapi pembunuhan, rompakan, dan peningkatan yang luar biasa di pusat Torchlight 2 tidak dapat dilebih-lebihkan.

Victor Vran

Pemaju: Permainan Haemimont
Platform (s)
: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

ARPG isometrik lain yang anda tidak dapat membantu tetapi dibandingkan dengan Diablo, Victor Vran tidak inovatif, tetapi ia luar biasa. Sudah tentu, memanggil Victor Vran klon Diablo tidak memberikan kredit yang cukup, dan tidak tepat. Anda tidak akan menemui kelas yang berbeza di sini, pertempuran termasuk melompat dan mengelak, set senjata sama sekali berbeza dan termasuk senjata api, dan tradisi itu diselitkan dengan dos yang sangat berkesan.

Victor Vran juga meminjam unsur -unsur dari permainan seperti lampu suluh dan benteng, tetapi ia menyampaikan setiap elemen dan mencampurkannya dengan lancar sehingga ia mengukuhkan identiti sendiri. Dan dengan gaya dan tetapannya yang unik, peminat Diablo mencari sedikit Arah yang berbeza akan dilakukan dengan baik untuk melihat Victor Vran.

Jalan pengasingan

Pemaju: Permainan gear pengisaran
Ada pada
: PC, PS4, Xbox One

Seperti fajar suram, jalan pengasingan adalah untuk kipas Diablo tidak mencari sesuatu yang baru, tetapi sekuel untuk Diablo 2 yang bukan Diablo 3. Lebih baik lagi, ia sepenuhnya bebas untuk bermain, dan senarai dobi ekspansi yang besar sejak dibebaskan pada tahun 2013 telah membuat jalan pengasingan pilihan utama untuk peminat Diablo mencari ARPG isometrik yang jujur-ke-kebaikan. Seperti mana-mana permainan aktif di era moden, terdapat microtransactions, tetapi jalan pengasingan berhati-hati untuk tidak memasukkan wang dunia nyata dalam mana-mana elemen yang mempengaruhi permainan. Bercakap tentang permainan, Path of Exile dibina dengan baik di sekitar ARPG, Yayasan Diablo yang diilhamkan Kill, Loot, Naik Taraf, Bilas, dan Ulangi. Tetapi dengan penuh semangat, penambahan unik kepada formula ARPG, dan kemas kini yang sangat konsisten, Path of Exile menawarkan yang terbaik dari genre ARPG, percuma untuk bermain atau sebaliknya.

Kejadian Darksiders

Pemaju: Sindiket Airship
Platform (s)
: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Darksiders adalah salah satu siri yang lebih terkenal dalam senarai ini, tetapi ia juga merupakan salah satu yang lebih diabaikan oleh peminat Diablo mencari sesuatu yang serupa. Dengan Kejadian Darksiders, tidak pernah begitu menggoda untuk peminat Diablo untuk mengalih perhatian mereka kepada alam semesta Darksiders. Menonton treler, anda akan segera melihat satu persamaan utama dengan Diablo, dengan Darksiders Kejadian memeluk pandangan isometrik dan bukannya perspektif orang ketiga yang terdahulu. Yang mengatakan, Darksiders Genesis adalah permainan DarkSiders melalui dan melalui, dan entri terbaik dalam beberapa tahun. Cantik, pantas, dan tidak disangka-sangka lucu, Kejadian adalah magnum opus formula Darksiders dalam pakaian seperti Diablo.

Loot River

Pemaju: Studio Straka
Platform (s)
: PC

Sekiranya anda menyukai komponen Diablo dan perspektif di atasnya tetapi ingin sesuatu yang segar untuk menggoncang formula, tidak lagi daripada “Tetris Meets Souls Dark” Indie Action-rpg River. Pasti, kita mungkin telah merujuk kepada Loot River sebagai “tidak berdosa” dan “buli besar” pada masa lalu, tetapi itu tidak menghalang kita daripada pembalakan berpuluh-puluh jam ke dalam dunia yang berpangkalan di tetromino.

Sungai Loot mengambil roguelike yang agak konvensional – iaitu, satu dengan dunia yang dihasilkan secara prosedur dan permadeath – dan menambah keupayaan untuk menggerakkan tanah di bawah watak anda untuk menyelesaikan teka -teki alam sekitar dan mendapatkan kejatuhan musuh. Hasil apa yang menghukum secara kejam, tetapi akhirnya memberi ganjaran seperti Diablo yang akan membuatkan anda kembali untuk “hanya satu lagi percubaan.”

Dawn Grim

Pemaju: Hiburan Crate
Platform (s)
: PC, Xbox Series X, Xbox One

Bagi mereka yang mencari pengalaman sebagai setia yang mungkin untuk francais Diablo, Grim Dawn adalah satu untuk radar anda. Terlalu digambarkan sebagai pengganti rohani ke Diablo 2, titik jualan Grim Dawn adalah bahawa ia menawarkan cerita yang mendalam, cerita yang menarik, dan suasana hati yang banyak dirasakan hilang dari Diablo 3. Apa yang Grim Dawn juga menawarkan adalah permainan yang sangat memuaskan dan permainan hack-and-slash. Sudah tentu, Diablo 3 menggulung juggernaut walaupun kesengsaraannya pada pelancaran, yang bermaksud anda tidak akan mendapati sebagai masyarakat yang berkembang maju dan tidak beragam di Grim Dawn. Namun, kejayaannya dalam menangkap keajaiban ARPG sekolah lama menaikkan fajar suram jauh melampaui apa-apa seperti Diablo seperti.

Daftar ke GamesRadar+ Surat Berita

Pencernaan mingguan, cerita dari komuniti yang anda suka, dan banyak lagi

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.

Permainan seperti Diablo terbaik

Siri Diablo telah menjadi bahagian ikonik permainan sebagai perintis di RPG barat, menetapkan asas bagi orang lain untuk mengikuti dan membina. Pengaruh yang berkekalan Diablo 2 mencipta subgenre tindakan yang sama-rpgs yang semua bertujuan untuk mencipta gelung permainan yang memuaskan dengan Dungeon Crawling, Loot, dan Multiplayer Ciri-ciri. Walau bagaimanapun, pastinya adil untuk mengatakan bahawa beberapa luka Diablo lebih baik daripada yang lain.

Sekarang, dengan pelancaran Diablo 4 di kaki langit, kami telah menikam untuk menonjolkan sembilan permainan terbaik yang menawarkan pengalaman memuaskan yang sama dalam genre aksi-rpg seperti Diablo. Dari pesaing terkenal seperti siri Torchlight hingga tambang yang kurang dikenali seperti Victor Vran, kami telah meliputi hampir semua permainan dalam gaya ini yang anda mahu bermain. Walaupun kegembiraan untuk pelancaran Diablo 4 adalah tinggi, kali berikutnya anda merasakan yang menggalakkan untuk mengisar, berikan salah satu ini. Anda mungkin terkejut betapa anda menyukainya.