10 permainan ruang terbaik yang akan membolehkan anda meneroka yang tidak diketahui | GamesRadar, permainan ruang terbaik di PC: alam semesta permainan untuk semua orang | PC Gamer

Permainan ruang terbaik di PC

Terraria-esque survival dengan sentuhan fiksyen sains. Hop antara planet yang dijana secara rawak di atas bintang, memburu makhluk asing untuk makanan, membina koloni dan pangkalan bawah tanah, dan cuba untuk tidak mati dalam proses. Kotak pasir sci-fi yang cemerlang dengan gaya seni yang menawan. Perlumbaan yang boleh dimainkan termasuk robot, makhluk yang diperbuat daripada tenaga solar, makhluk seperti kera, dan burung tanpa sayap yang berwarna-warni.

Permainan ruang terbaik yang akan membolehkan anda meneroka yang tidak diketahui

Tiada orang

Permainan Angkasa Terbaik akan membolehkan anda pergi ke bintang -bintang dan meneroka kawasan yang tidak berkesudahan. . Dalam senarai permainan terbaik ini yang akan membolehkan anda meneroka ruang, kami telah cuba mengasah beberapa tema teras: bermain peranan, penerokaan, dunia asing, dan kapal angkasa-jika anda berada di halaman ini, kami fikir anda mempunyai mungkin bermimpi satu hari terbang kapal angkasa. Oleh itu, jika anda cuba mengisi masa anda dengan sesuatu untuk dimainkan semasa kami menunggu Starfield, ini berharap salah satu permainan ruang terbaik akan membuat anda dilindungi.

10. Hawa dalam talian

Platform (s): PC
Pemaju: CCP

Eve Online lebih besar dan lebih baik daripada sebelumnya, kerana masyarakat terus mengembangkan cakrawala mereka. Dalam Eve Online, semuanya adalah pemain yang diarahkan: dari struktur seluruh pakatan ke seluruh ekonomi dalam permainan. Dengan begitu banyak faktor yang berbeza dalam permainan – beribu -ribu pemain dalam talian pada satu -satu masa, masing -masing dengan matlamat mereka sendiri – anda mendapati bahawa perkara yang sejuk hanya berlaku, dari kejatuhan kuasa besar ke pergaduhan PVP yang besar dengan beribu -ribu kapal memuntahkan laser di langit. Eve Online kekal di antara MMORPG terbaik untuk dimainkan pada tahun 2023.

9. Elit berbahaya

Platform (s): PC
Pemaju: Perkembangan Frontier

Elite: Berbahaya Rasa Sedikit Seperti Ruang: Permainan. Ia menyerahkan kapal, membongkar enjin dan meminta anda untuk membuat hidup anda tetapi anda suka dalam galaksi yang penuh dengan pemain lain, sama ada melalui perdagangan, penyeludupan, perlombongan, meneroka atau menghidupkan dogfighting. Ia bukan sim terbang penuh, tetapi ia benar-benar menjual fantasi perjalanan ruang angkasa. Kokpit anda hidup dengan lampu berkedip yang membolehkan anda menyesuaikan keseimbangan kuasa ke sistem kapal anda, dan skala dunia semata -mata bermaksud terbang di antara dua planet boleh mengambil umur, walaupun dengan lompatan hiperspace. Duduk dan nikmati pemandangan indah.

8. Pemerhatian

Platform (s): PC, PS4, Xbox One
Pemaju: Tiada kod

Permainan terkecil dalam senarai ini adalah salah satu yang paling menarik. Daripada Kod Tidak, Pencipta Cerita Tidak Terlalu, datang pengembaraan sci-fi yang tegang yang merupakan bahagian yang membakar perlahan, permainan bagian-tuzzle, semuanya hebat bertindak. Anda bermain AI di atas kapal angkasa di mana satu -satunya orang yang tinggal hidup adalah Dr Emma Fisher, wira permainan. Semua orang hilang, dan kapal itu hancur: ia adalah pekerjaan Fisher, dengan bantuan anda, untuk menambalnya dan kembali ke kursus. Kecuali sesuatu yang pelik berlaku, dan anda terus menerima mesej yang sama dari sumber yang tidak diketahui: “Bawa dia”. Cabaran individu membuat anda terkunci untuk setiap sesi bermain, tetapi ia adalah cerita berpusing yang membuat anda kembali.

7. Program Ruang Kerbal

Platform (s): PC, Xbox One, PS4, PS5, Xbox Series X
Pemaju: Skuad

Half Toybox, Half Science Project, Kerbal Space Program adalah yang paling menyeronokkan yang boleh anda miliki semasa belajar mengenai ruang. Di permukaan, ini adalah permainan tentang membina roket yang tidak masuk akal dan melancarkan lelaki hijau kecil ke ruang angkasa – dan kemudian menonton semuanya secara harfiah runtuh di hadapan mata anda semasa anda tertawa. Tetapi semakin banyak anda bermain, semakin anda ingin memahaminya. Tidak lama kemudian, anda meragukan sudut entri yang betul untuk pendaratan bulan, atau konfigurasi enjin yang betul untuk mencapai tujahan maksimum. Peraturan fizik yang betul berlaku, dan pencapaian yang paling memuaskan memerlukan perancangan dan perhatian yang teliti terhadap perincian. Ia adalah kotak pasir, tetapi anda akan sentiasa mempunyai matlamat untuk tujuan.

6. Stellaris

Platform (s): PC, Xbox One, PS4, Xbox Series X/S, PS5
Pemaju: Studio Pembangunan Paradoks

Stellaris adalah permainan strategi yang mendalam dan mencengkam tentang membina empayar ruang angkasa dan menghancurkan sebarang musuh. Atau, jika anda lebih suka, ini mengenai penubuhan perlumbaan penyu teknokrat yang mesra yang membantu spesies lain berkembang. Itulah keindahannya: Anda menetapkan matlamat anda sendiri, memberikan ciri anda sendiri kepada spesies anda, dan memainkannya tetapi anda suka. Ia mempunyai semua penerokaan SIM strategi tradisional, tetapi hubungan anda dengan puak -puak lain mengambil lebih banyak berat daripada biasa. Anda akan mengarahkan tamadun anda melalui perang dan kedamaian, menonton bentuk pakatan dan mengkhianati satu sama lain, dan bersatu dengan musuh untuk melawan penceroboh tambahan dimensi. Menyelam, dan bersiaplah untuk kehilangan semua masa.

5. Liar luar

Platform (s): PC, Xbox One, PS4, Nintendo Switch
Pemaju: Mobius Digital

Penyampaian liar luar liar yang memungkiri betapa pandai permainan ini adalah: sebagai angkasawan pertama kali, anda meneroka galaksi miniatur selama 22 minit, zum antara planet di kapal anda dan memilih di benang cerita. Apabila jam habis, anda respawn dan melakukannya sekali lagi – kali ini bersenjata dengan semua yang anda pelajari dalam kehidupan anda sebelumnya. Pengalaman yang benar -benar dinamik dan unik, The Out Wilds adalah salah satu permainan ruang yang paling imajinatif dan kreatif di luar sana.

4. FTL: lebih cepat daripada cahaya

Platform (s): PC, iOS
Pemaju: Permainan subset

Salah satu permainan indie terbaik yang pernah dibuat masih mempunyai banyak bahan bakar di dalam tangki. Sebagai kapten kapal atas ke bawah, matlamat anda adalah untuk mencapai wilayah yang mesra dengan melompat di antara segmen ruang yang dijana secara rawak, masing-masing penuh dengan musuh jahat, peniaga, dan wajah mesra yang ganjil. Pertempuran entah bagaimana merasakan kedua-dua mendesak dan bijaksana: anda boleh berhenti sejenak untuk menilai pilihan anda, namun kami sentiasa panik yang berterusan, menghidupkan semula kuasa berharga dari senjata kami ke perisai kami untuk menyerap kerosakan, atau dengan sengaja mengebom kami kapal sendiri untuk meneutralkan pihak asrama. Setiap keputusan adalah sesak, dan setiap kemenangan mempunyai kos. Lebih sedekad kemudian, dan FTL masih merupakan salah satu permainan roguelike terbaik di pasaran.

3. Takdir 2

Platform (s): PC, Xbox One, Xbox Series X, PS4, PS5
Pemaju: Bungie

Sekiranya anda hanya mempunyai ruang dalam hidup anda untuk satu fps dalam talian, menjadikannya takdir 2. Ia mendapat semuanya: mod PVP yang mencabar, pergaduhan bos besar, arka cerita panjang, dan, yang paling penting, banyak rompakan untuk mengumpul planet asing. Ketika menembak sebenar, Destiny 2 tetap menjadi salah satu permainan FPS terbaik di luar sana. Senjata berasa berat tetapi tidak rumit, dan headshot memberi ganjaran kepada anda dengan pancuran kesan khas. Kami menasihatkan bermain dengan kumpulan, terutamanya untuk serbuan yang paling sukar, tetapi ia masih merupakan masa yang menyeronokkan jika anda solo. Paling penting, permainan asas adalah percuma, dan anda boleh dengan mudah membuang 100 jam ke dalamnya sebelum tergoda untuk membelanjakan wang tunai pada pengembangan.

2. Kesan Massa 2

Platform (s): PC, Xbox One, PS4, PS5, Xbox Series X
Pemaju: BioWare

Kesan Massa adalah antara RPG terbaik – ruang RPG yang mana kita mengukur semua yang lain. Trilogi asal, dan terutamanya permainan kedua, tetap menjadi karya. Dan terima kasih kepada Kesan Massa: Edisi Legenda, lebih mudah untuk menghidupkan semula siri yang sangat baik sekali lagi. Plot keseluruhan siri ini-Space Hero cuba menyatukan dan menyelamatkan galaksi terhadap kekuatan maut-bunyi generik, tetapi tidak merasakannya pada saat-saat. Itu sebahagian besarnya turun kepada krew yang anda kumpulkan, masing -masing dengan personaliti, matlamat, dan deria humor yang berbeza. Semasa mereka secara beransur -ansur membuka, anda akan menantikan setiap perjalanan kembali ke norman antara misi, supaya anda dapat melihat apa yang mereka katakan seterusnya.

1. Tiada Langit Lelaki

Platform (s): PC, Xbox One, Xbox Series X, PS4, PS5, Nintendo Switch
Pemaju: Hello Games

Tidak ada langit lelaki yang banyak ditawarkan ketika datang ke penjelajahan angkasa. Dengan banyak kemas kini besar baru-baru ini ditambah untuk menjadikan pengalaman lebih mendalam, Hello Games membentangkan anda dengan galaksi tak terhingga untuk ditemui, serta lebih daripada 30 jam cerita. Kemas kini yang besar dan bercita -cita tinggi membawa lebih banyak ciri dan penambahbaikan, dan bersama -sama dengan asal -usul, prisma, dan kemas kini ekspedisi, tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk melompat terus.

Sekiranya anda tidak berasa seperti menjelajah sendiri, anda juga boleh memainkan pengembaraan ruang angkasa dengan rakan anda. Aspek Multiplayer Sky No Man memberi peluang untuk membina koloni bersama -sama, cuba bertahan hidup di galaksi, dan juga dogfight dan bangsa di kapal anda. Komuniti pemain yang terus berkembang yang terus berjalan dari kekuatan ke kekuatan hanya menunjukkan betapa banyak cinta yang ada untuk langit lelaki, dan ia benar-benar menjadi permainan sim terbaik untuk pemain-pemain yang ingin tahu di sekitar.

Daftar ke GamesRadar+ Surat Berita

Pencernaan mingguan, cerita dari komuniti yang anda suka, dan banyak lagi

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.

Permainan ruang terbaik di PC

Semua permainan ruang terbaik yang boleh anda mainkan sekarang di PC.

Permainan Angkasa Terbaik di PC

(Kredit Imej: Permainan CCP)

  • Pemain tunggal
  • Strategi
  • Multiplayer
  • Sims Space
  • Permainan ruang yang sejuk

Permainan ruang terbaik di PC melihat ke atas dan mencontohi bagaimana rasanya hidup, bekerja, dan bertarung di kalangan bintang. Anda boleh membongkar kapal di hardspace: kapal selam atau menyelam dalam politik galaksi di Stellaris. Permainan ruang merangkumi beberapa genre, yang memberi anda banyak pilihan untuk permainan untuk dimuat turun dan dimainkan sekarang.

Sama ada anda ingin meneroka dunia baru yang pelik, menggoda alien pelik, atau menjadi pemburu karunia galaksi yang ditakuti, ada permainan ruang untuk semua orang di PC. Permainan di bawah adalah pilihan terbaik mutlak untuk mencuba jika anda perlu berehat dari bumi. Kami telah menyusunnya dengan kategori kasar sehingga lebih mudah mencari sesuatu untuk anda.

Permainan ruang terbaik

PC Gamer mendapat punggung anda

Pasukan kami yang berpengalaman mendedikasikan berjam -jam untuk setiap ulasan, untuk benar -benar sampai ke hati yang paling penting bagi anda. Ketahui lebih lanjut mengenai bagaimana kita menilai permainan dan perkakasan.

Permainan ruang singleplayer terbaik

Liar luar

Tarikh Siaran: 2019 | Pemaju: Mobius Digital | Wap

Permainan Dunia Terbuka Orang Pertama Mengenai Meneroka Sistem Suria Kecil Penuh Planet Aneh dan Fenomena Kosmik Ganjil. Tangkapan? Anda terperangkap dalam gelung masa, memberi anda hanya 20 minit untuk diterokai pada satu masa. Liar luar mengingatkan permainan seperti kisahnya dan Obra Dinn dengan cara anda mengetuk teka -teki bersama -sama dengan menemui dan menghubungkan butiran kecil, selalunya yang tidak berkaitan.

Honkai: Keretapi bintang

Tarikh Siaran: 2023 | Pemaju: Hoyoverse | Epik

RPG sci-fi berasaskan giliran dari pemaju di belakang kesan Genshin tidak mempunyai perniagaan yang begitu baik. Sebagai seorang lelaki atau wanita trailblazer, anda menyertai krew penjelajah yang pergi ke planet yang berbeza untuk menyelamatkan mereka daripada ditakdirkan oleh tuhan -tuhan alam semesta. Ia tidak mempunyai dunia terbuka sepenuhnya seperti Genshin, tetapi setiap planet mempunyai bandar dan lokasi untuk diterokai dan jalan cerita yang luas yang boleh menjadi komedi dan heroik yang menghairankan seperti mana -mana opera ruang yang baik.

Dunia luar

Tarikh Siaran: 2019 | Pemaju: Hiburan Obsidian | Wap

Tidak boleh dikelirukan dengan liar luar, yang juga merupakan pengembaraan ruang dan juga dalam senarai ini, RPG antara planet Obsidian adalah tindakan komedi RPG yang mendengarkan kembali ke hari -hari studio yang bekerja di Fallout. Anda dan sahabat anda akan melayari sistem suria yang penuh dengan persekitaran yang berwarna -warni dan watak -watak yang berwarna -warni. Syarikat adalah bads besar masa depan ruang retro di mana anda akan menembak orang asing, pilih dialog, dan secara amnya membuat kekacauan setiap planet yang anda tunjukkan jika ia sesuai dengan mewah anda.

Hardspace: Shipbreaker

Tarikh Siaran: 2022 | Pemaju: Blackbird Interactive | Wap

Hardspace: Shipbreaker adalah permainan yang ditetapkan pada masa depan di mana memotong kapal membayar bil, tetapi tidak banyak lagi. Simulator pemusnahan orang pertama ini telah anda belajar kraf, mengambil pekerjaan, dan menyempurnakan kemahiran anda sehingga akhirnya anda dapat membayar tumpukan hutang anda. Ia kreatif dan membosankan dengan cara pekerjaan kolar biru sering boleh. Dan ia menggunakannya untuk menggariskan peranan penting buruh yang undervalued dan terlalu banyak bekerja di dunia yang dijalankan oleh orang bilion dolar dan syarikat bilion dolar.

Pemerhatian

Tarikh Siaran: 2019 | Pemaju: Tiada kod | Wap

Pemerhatian stesen angkasa telah pecah dari orbit bumi dan hanyut di suatu tempat berhampiran Saturnus. Sistemnya tidak berfungsi, api telah pecah, dan kecerdasan buatan di atas kapal, Sam, bertindak pelik. Perkara tidak kelihatan baik untuk Dr. Emma Fisher, wira yang enggan dari thriller sci-fi ini dari studio di belakang cerita. Tetapi apa yang menarik mengenai pemerhatian ialah anda tidak bermain sebagai nelayan. Sebaliknya, anda bermain sebagai AI.

Tarikh Siaran: 2017 | Pemaju: Fullbright | Wap

Krew secara misteri telah meninggalkan stesen pemindahan Tacoma Lunar, dan anda telah dihantar untuk menyiasat dan memulihkan AI yang berharga, Odin. Misteri sci-fi atmosfera ini dari pembuat rumah yang ditulis dengan hebat, dengan pelakon yang kaya dan bernuansa menceritakan kisah yang menarik melalui rakaman AR interaktif. Meneroka stesen hiper yang terperinci adalah kegembiraan terima kasih kepada perhatian yang luar biasa terhadap perincian, dan semakin banyak yang anda pelajari tentang Tacoma, semakin mendalam misteri.

Baca lebih lanjut: Kajian Tacoma

Alien: Pengasingan

Tarikh Siaran: 2014 | Pemaju Perhimpunan Kreatif | Wap

Amanda Ripley, anak perempuan Ellen, diburu melalui stesen angkasa yang usang oleh xenomorph dalam seram kelangsungan hidup yang luar biasa ini. Mengambil isyarat dari filem asal 1979 Ridley Scott, ia adalah karya ketegangan perlahan-lambat. Dan stesen itu sendiri, Sevastopol, merupakan contoh hebat dari sci-fi lo-fi, dengan teknologi retro-futuristik chunky dan lampu berkedip menakutkan. Salah satu penyesuaian filem yang paling setia yang pernah ada, dan permainan seram yang hebat dengan haknya sendiri.

Ruang Mati (2023)

Tarikh Siaran: 2023 | Pemaju: Motif | Wap

Isaac Clarke adalah lelaki yang sangat malang. Dia dihantar untuk membaiki kapal, ishimura USG, tetapi dengan cepat mendapati bahawa ia disumbat dengan raksasa asing yang mengerikan. Ruang mati menggabungkan seram perindustrian asing dan tugas anda (dalam orang ketiga) dengan memotong setiap raksasa yang tersandung ke arah anda. Pembuatan semula 2023 membersihkan visual permainan, memberikan Clarke makeover, dan merangkul apa yang menjadikan asalnya begitu atmosfera dan mengganggu.

Edisi Legenda Kesan Massa

Tarikh Siaran: 2021 | Pemaju: BioWare | Wap

Jika anda pernah fantasized tentang menjadi Kapten Picard, dalam perintah bintang anda sendiri, meneroka galaksi, bertemu dengan orang asing yang pelik, dihadapkan dengan dilema kosmik, maka siri Mass Effect (terutama 2) adalah dalam bentuk permainan. Ini sebahagian Star Wars Space Opera, sebahagian episod Star Trek Brilliant, dan salah satu siri sci-fi terbaik di PC. Ia tidak mempunyai kebebasan permainan terbuka seperti Elite: berbahaya dan sebahagian besar pengalaman linear, tetapi ia membawa anda dalam perjalanan yang tidak dapat dilupakan di sekitar galaksi, melawat planet pelik dan terlibat dalam kehidupan orang asing yang hidup mereka. Kami menyukai keseluruhan siri, yang telah dimodenkan dalam edisi legenda, tetapi kami semua bersetuju bahawa Mass Effect 2 adalah kegemaran kami. Malangnya, versi PC asal Mass Effect 2 tidak bagus, jadi anda pilihan terbaik adalah untuk mengambil edisi legenda.

Starbound

Tarikh Siaran: 2013 | Pemaju: Chucklefish Games | Wap

Terraria-esque survival dengan sentuhan fiksyen sains. Hop antara planet yang dijana secara rawak di atas bintang, memburu makhluk asing untuk makanan, membina koloni dan pangkalan bawah tanah, dan cuba untuk tidak mati dalam proses. Kotak pasir sci-fi yang cemerlang dengan gaya seni yang menawan. Perlumbaan yang boleh dimainkan termasuk robot, makhluk yang diperbuat daripada tenaga solar, makhluk seperti kera, dan burung tanpa sayap yang berwarna-warni.

Everspace

Tarikh Siaran: 2017 | Pemaju: Permainan Rockfish | Wap

Apabila anda mati di Roguelike Everspace, anda mati. Tetapi wang yang diperolehi membawa dan boleh dibelanjakan untuk naik taraf, yang bermaksud anda akan lebih berkuasa untuk larian seterusnya anda melalui Gauntlet Cosmic. Dan faedah ini terus menambahkan, membolehkan anda melakukan perjalanan lebih jauh ke angkasa, dan lebih berani, dengan setiap percubaan berturut -turut. Ini gelung yang menarik, dan apabila anda mati, anda tidak pernah kecewa: hanya teruja untuk memulakan lagi, tertanya -tanya sejauh mana anda akan membuatnya kali ini.

Elit berbahaya

Tarikh Siaran: 2014 | Pemaju Perkembangan Frontier | Wap

Keseluruhan galaksi adalah taman permainan anda di sim ruang ini. Bermula dengan kapal asas dan segelintir kredit, anda membentuk takdir anda sendiri. Adakah anda menjadi lanun yang menakutkan? Seorang peniaga induk? Seorang penjelajah? Keindahan Elite dapat bermain dengan cara yang sesuai dengan anda. Dari anjing anjing yang mendebarkan hingga penjelajahan lembut, ada sesuatu untuk semua orang. Dan kapal -kapalnya adalah mimpi mutlak untuk terbang, sama ada pejuang lincah atau pengangkut kargo tugas berat.

Tandatangan haba

Tarikh Siaran: 2017 | Pemaju

Dalam permainan aksi sci-fi atas ke bawah ini, kapal angkasa dan menggunakan pelbagai senjata dan alat untuk mengeluarkan krew. Genius terletak pada berapa banyak kreativiti yang anda berikan untuk memainkan cara anda sendiri, diilhamkan oleh sims yang terbaik. Dan bagaimana anda bertindak balas terhadap kekacauan yang meletus apabila kehadiran anda di kapal menjadi diketahui menjadikan tandatangan haba sebagai penjana anekdot yang kuat. Perkara -perkara yang mungkin tidak selalu dirancang, tetapi itu hanya sebahagian daripada keseronokan.

Acara [0]

Tarikh Siaran: 2016 | Pemaju: Persatuan Ocelot | Wap

Dilukis sendirian di suatu tempat berhampiran Musytari di atas bintang mewah lama, satu -satunya harapan anda pulang ke rumah adalah AI yang mempunyai masalah emosi yang serius. Anda berinteraksi dengan Kaizen menggunakan papan kekunci anda, dan kadang -kadang ia bersedia membantu anda. Tetapi kemudian ia akan mengubah fikirannya dan memutuskan perkara terbaik yang perlu dilakukan ialah menutup udara dan menjebak anda di luar kapal sehingga anda kehabisan udara. Pengembaraan yang bijak dengan suasana yang kurang jelas dari filem sci-fi ’70 -an.

Star Wars: Tie Fighter

Tarikh Siaran: 1994 | Pemaju: Benar -benar Permainan | GOG

Peluang yang jarang berlaku untuk menjadi lelaki yang buruk di Opera Angkasa yang dikasihi oleh George Lucas. Dengan pelbagai misi bertema Empire-Dogfights, pengiring, menyerang kapal modal-dan cerita untuk diikuti, ia adalah salah satu permainan Star Wars terbaik yang pernah diterbitkan. Sudah tentu, anda boleh menggantikan entri ini dengan Star Wars: X-Wing jika anda lebih suka bermain sebagai Perikatan Pemberontak Lama yang membosankan.

FTL: lebih cepat daripada cahaya

Tarikh Siaran: 2012 | Pemaju: Subset Games | Wap

FTL mencampur strategi berasaskan giliran dan masa nyata bersama-sama untuk menangkap pengalaman mengetuai kapal angkasa gaya Star Trek. Ia juga roguelike yang kuat, dengan latar belakang alam semesta sci-fi yang menyeronokkan yang datang dengan tradisi separuh humornya sendiri dan satu set rentak naratif yang membuat perjalanan ke finale yang tidak berkesudahan. Mampu menamakan kapal dan krew anda menjadikannya lebih menyayat hati apabila mereka mati bersama di ruang musuh.

Duskers

2016 | Pemaju: Misfits Attic | Wap

Walaupun dilihat sepenuhnya melalui antara muka komputer retro-futuristik, Duskers adalah salah satu permainan seram sci-fi yang paling menakutkan di PC. Di dalamnya anda mengetuai armada pesawat yang mencari kapal angkasa untuk bahan bakar, peningkatan, dan petunjuk tentang mengapa galaksi itu sangat misterius tanpa kehidupan. Kapal yang anda papan merangkak dengan makhluk yang pelik, yang membuat mencari petunjuk di koridor gelap yang sempit, pengalaman saraf yang sangat saraf.

Baca lebih lanjut: Kajian Duskers

1995 | Pemaju: LucasArts | GOG

Misi untuk mengalihkan tajuk asteroid untuk Bumi Pergi Terlalu, Menghantar Sekumpulan Angkasawan ke Dunia yang Jauh, Tertinggal Tertinggal. Sebilangan teka-teki tidak jelas, walaupun untuk pengembaraan titik dan klik LucasArts, tetapi planet yang berwarna-warni, pelik terasa benar. Suara hebat juga bertindak, dengan bintang X-Files Robert Patrick memainkan watak utama.

Komander Wing: Privateer

Tarikh Siaran: 1993 | Pemaju: Sistem Asal | GOG

Peminat siri ini akan berhujah tanpa henti tentang komander sayap mana yang terbaik, tetapi kami suka rasa lebih gelap Privateer. . Anda melompat antara sistem yang mencari bounties untuk memburu dan kapal untuk merompak, dan dogfights pertama orang adalah keseronokan. Terdapat kisah linear, tetapi kegembiraan sebenar terletak pada melakukan perkara anda sendiri dan mengukir jalan anda sendiri melalui bintang -bintang.

Ambil di Marikh

Tarikh Siaran: 2013 | Pemaju: Bohemia Interaktif | Wap

Sekiranya anda menyukai permainan ruang anda sedikit lebih berasas, cubalah pemaju ARMA Bohemia mengambil mars. Ini adalah penjelajahan ruang dan simulator penjajahan sebahagian besarnya berdasarkan sains astro sebenar. Anda boleh membina rover gaya rasa ingin tahu dan meneroka permukaan planet merah atau membina koloni Martian anda sendiri. Permainan untuk rakyat yang mahukan sci tanpa terlalu banyak fi.

Objek di ruang angkasa

Tarikh Siaran: 2019 | Pemaju: Permainan Bumi Flat | Wap

Twist unik ini di SIM ruang berkongsi unsur -unsur perdagangan dan penerokaan permainan seperti elit berbahaya, tetapi terasa lebih seperti memerintah kapal selam. Anda tidak melihat ruang itu sendiri; Hanya satu siri bilik utilitarian yang penuh dengan skrin dan jentera. Banyak yang perlu dikendalikan, dan anda memainkan beberapa peranan sekaligus: juruterbang, jurutera, pegawai koms. Tetapi walaupun pandangan terhad persekitaran anda, anda masih merasa seperti anda melanda ruang angkasa di bintang.

Permainan ruang strategi terbaik

Battlefleet Gothic: Armada 2

2019 | Pemaju: Tindalos Interactive | Wap

Permainan taktik masa nyata mengenai kapal angkasa gergasi bertempur di Warhammer 40,0000 Universe. Pertempuran berlaku di atas kapal terbang 2D yang dihuni oleh titik tangkapan dan medan asteroid, dan kapal mengendalikan seperti kapal pelayaran gergasi, maut. Anda boleh melepaskan pejuang dan skuadron pengebom, melancarkan torpedo barrages dan serangan laser, dan menaiki kapal lain. Pertempuran ruang melibatkan dan hebat dan kempennya memuaskan -terutamanya untuk peminat 40k.

Ruang tanpa henti 2

Tarikh Siaran: 2017 | Pemaju: Studio Amplitud | Wap

Permainan penaklukan galaksi yang bergaya. Bukan permainan strategi 4X yang paling luas atau paling dalam di PC, tetapi pembunuh petang atmosfera yang menggabungkan membuat keputusan strategik dengan persembahan yang indah. Terletak di alam semesta sci-fi yang jelas, permainan ini membolehkan anda meneroka sistem bintang misteri, menemui rahsia kaum kuno, membina koloni di planet jauh, dan menemui makhluk asing untuk bertemu dan menakluki.

Stellaris

Tarikh Siaran: 2016 | Pemaju: Paradox | Wap

Dibangunkan oleh Paradox, Raja Tentara Salib dan Europa Universalis Fame, epik sci-fi ini meletakkan ‘besar’ dalam strategi besar. Terokai Alam Semesta, membentuk pakatan dengan puak-puak asing, dan terlibat dalam pertempuran ruang berskala besar yang ganjil. Banyak sistem menjadikan Stellaris sebagai penjana cerita yang kuat, dan anda tidak pernah tahu apa makhluk pelik yang akan anda temui di kalangan bintang.

Dosa empayar solar

Tarikh Siaran: 2008 | Pemaju: Permainan Ironclad | Wap

Mencampurkan strategi masa nyata dengan elemen 4x, dosa adalah permainan penaklukan galaksi. Pilih puak, mengumpulkan sumber dan menjadi ruang angkasa yang hebat. Mengatur peperangan masa nyata adalah mendebarkan, tetapi pertempuran tidak selalu jawapannya: anda juga boleh menggunakan diplomasi untuk menakluki sistem. RTS yang sangat perlahan dengan beberapa pertempuran ruang yang benar-benar besar untuk menatap kelonggaran di.

Koleksi Homeworld Remastered

Tarikh Siaran: 2015 | Perisian Relik/Gearbox | Wap

Salah satu kempen RTS singleplayer terbaik yang pernah dibuat, dan indah diperbaiki oleh gearbox. Penglihatan beribu-ribu kapal anda melintasi ruang angkasa yang jelas berwarna-warni sangat dramatik. Dan pertempuran adalah tegang dan taktikal, dengan banyak jenis kapal untuk memerintahkan, termasuk kapal perang kolosal. Koleksi remastered kelihatan hebat di PC moden dan dilengkapi dengan homeworld asal dan sekuelnya.

Bertahan Marikh

Tarikh Siaran: 2019 | Pemaju: Permainan Bumi Flat | Wap

Twist unik ini di SIM ruang berkongsi unsur -unsur perdagangan dan penerokaan permainan seperti elit berbahaya, tetapi terasa lebih seperti memerintah kapal selam. Anda tidak melihat ruang itu sendiri; Hanya satu siri bilik utilitarian yang penuh dengan skrin dan jentera. Banyak yang perlu dikendalikan, dan anda memainkan beberapa peranan sekaligus: juruterbang, jurutera, pegawai koms. .

Permainan ruang berbilang pemain terbaik

Jurutera Angkasa

2013 | Pemaju: Keen Software House | Wap

Asteroid menuai untuk bahan binaan kemudian membuat mereka ke dalam pangkalan terapung, kapal angkasa terbang, dan banyak lagi selain. Anda boleh melayang di sekitar peta dengan jetpack atau membina penjana graviti untuk berjalan dengan selamat di permukaan asteroid yang lebih besar. Salah satu binaan co-op terbaik di PC.

Hawa dalam talian

2003 | Pemaju: Permainan CCP | Wap

! Tidak ada yang lain seperti Eve Online di PC, RPG multiplayer secara besar -besaran di mana semuanya dikawal oleh pemain. . Berputus-putus dari keselamatan relatif sistem permulaan polis anda dan anda akan menemui Wild West yang kejam, di mana cetak rompak, pengintipan dan penipu adalah berleluasa. Sama ada anda berjuang dalam perang angkasa yang besar, di mana beribu-ribu dolar dunia nyata digantung dalam keseimbangan, atau hanya meneroka Eden baru dengan sendiri, Hawa adalah pengalaman yang tidak dapat dilupakan.

Takdir 2

Tarikh Siaran: 2017 | Pemaju: Bungie | Wap

Hibrid FPS/MMO ketagihan Bungie mempunyai beberapa landskap alien yang paling cantik di PC. Dari runtuhan hutan bumi dan barrens europa yang dingin, ke keindahan kosmik kota bermimpi, setiap lokasi adalah keseronokan untuk merampas dan menembak di. Walaupun Bungie telah menghilangkan beberapa planet ke tong kitar semula, permainan ini terus berlapis lebih banyak dan cerita dengan setiap pengembangan baru, serta kerja pintar ke kelas dan gearnya.

Tiada Langit Lelaki

Tarikh Siaran: 2016 | Pemaju:

Ini adalah salah satu alam semesta sci-fi yang paling mempesonakan di PC, dan dapat peralihan dengan lancar dari angkasa ke permukaan planet adalah prestasi teknikal yang mengagumkan. Penambahan ciri-ciri seperti pembinaan asas, misi, dan multiplayer sebenar dalam aliran kemas kini yang berterusan memberi anda lebih banyak lagi untuk benar-benar dilakukan apabila anda menyentuh dunia ini, dan algoritma penjanaan prosedur telah tweaked untuk membuat weirder, lebih cantik permukaan planet.

Permainan ruang simulasi terbaik

Program Ruang Kerbal

Tarikh Siaran: 2015 | Pemaju: Skuad | Wap

Bergelut dengan graviti dan undang -undang fizik semasa anda membina kapal angkasa anda sendiri dan cuba meneroka kosmos. Kotak pasir yang kuat dan menarik yang lucu kerana pandai. Melarikan diri dari suasana dan pendaratan Kerbin di Mun (tanpa meletup) untuk kali pertama dengan kapal yang telah anda bina adalah sebagai memuaskan sebagai permainan PC.

Kotak pasir Universe

Tarikh Siaran: 2014 | Pemaju Tentera Giant | Wap

Simulator ruang ini membolehkan anda menjadi dewa kosmik yang kuat, memanipulasi replika galaksi sebenar dan sistem solar dan menyaksikan hasil (sering bencana). Tingkatkan jisim Musytari dan anda akan melihat seluruh sistem suria kami disedut ke dalamnya, atau memadam matahari dan menonton bumi dan planet -planet lain hanyut keliru.

Permainan ruang yang sangat sejuk

SpaceEngine

Tarikh Siaran: 2010 | Pemaju Vladimir Romanyuk | Wap

? Kemudian bermain SpaceEngine, yang ciri -ciri, sangat, seluruh alam semesta. Atau sekurang -kurangnya sedikit yang kita tahu. Fokus di Bumi, kemudian tarik kembali dengan kelajuan tertinggi, dan tiba -tiba anda menyedari bagaimana anda berada di atas kekejangan debu yang melanda melalui kekosongan yang tidak berkesudahan. Teknologi ini luar biasa, membolehkan anda melakukan perjalanan dengan mudah antara galaksi dan tanah di planet. Tetapi selain meneroka, tidak banyak yang lain.

Buletin PC Gamer

Daftar untuk mendapatkan kandungan terbaik minggu ini, dan tawaran permainan hebat, seperti yang dipilih oleh editor.

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.