10 permainan paling popular sekarang (2022) – Plarium, 20 permainan video paling popular sekarang (2023) | Permainan Gorilla

20 permainan video paling popular sekarang

Ia dimainkan sama ada perspektif pertama atau ketiga dan pemain mempunyai kebebasan untuk berjalan kaki dengan berjalan kaki atau kenderaan pilihan mereka.

Apakah permainan yang paling popular sekarang?

Industri permainan bergerak dengan pantas – dan yang sangat cepat pada masa itu! Lihat senarai kami di bawah untuk melihat permainan apa yang paling popular (sehingga 2022).

Sebelum melakukan itu, mengapa tidak bermain permainan kami sendiri, percuma dan popular dalam pautan di bawah?

Sekarang, setelah tanpa malu memasang permainan popular kita sendiri, mari kita lihat yang membuatnya ke senarai kami dan mengapa.

Memilih permainan semasa yang paling popular pada tahun 2022

Oleh kerana industri permainan dibahagikan kepada pelbagai puak, ini bermakna aktiviti dan data pengguna boleh berbeza -beza. Oleh sebab itu, senarai permainan berikut datang dari a .

Terdapat permainan yang telah menjual berjuta -juta salinan pada tahun 2022. Terdapat kegemaran abadi yang tetap menarik, dan ada permainan yang mendapat aliran pengguna bulanan yang berterusan.

Pada asasnya, kami tidak hanya mahu menggunakan pengguna aktif bulanan sebagai metrik. Ia adalah metrik yang penting, tetapi bukannya hanya Salah satu yang penting ketika menduduki ranking permainan yang paling popular sekarang. Itulah sebabnya anda akan menemui campuran pilihan yang bagus di bawah.

10 permainan paling popular sekarang – versi 2022

Minecraft

Hit lama dari Mojang Studios terus menarik nombor besar. Permainan Sandbox Dunia Terbuka dikeluarkan pada tahun 2011 dan, kerana fakta ia adalah entiti yang sentiasa berkembang, ia tetap popular hari ini. Sehingga 2021, Minecraft telah menjual lebih dari 235m salinan dan lebih daripada 700m pengguna berdaftar.

Pada tahun 2022, permainan ini masih menarik lebih dari 140m pengguna aktif bulanan.

Fortnite

Fortnite telah menjadi salah satu permainan paling popular dalam talian sejak dibebaskan pada tahun 2017. Tidak kira sama ada pemain terkunci dalam pertempuran Royales, cuba bertahan, atau berjuang dalam mod pertahanan menara, maksudnya mereka bermain.

Dengan lebih daripada 62k undi positif pada Ranker pada 2022 dan 80m pengguna aktif bulanan, Fortnite kekal sebagai salah satu permainan yang paling popular sekarang.

Kejatuhan lelaki

Permainan Battle Royale ini dari Permainan Mediatonic dan Epic terus menarik perhatian. Salah satu sebab utama Fall Guys adalah salah satu permainan yang paling popular sekarang ialah hakikatnya percuma untuk dimainkan.

Hak penerbitan dipindahkan ke Epic Games pada tahun 2021 dan, sejak Jun 2022, ia telah bebas bermain. Lebih -lebih lagi, Epic Games telah menjadikannya lebih banyak platform, termasuk Nintendo Switch, PlayStation 5, dan Xbox One, satu langkah yang telah meningkatkan popularitinya.

Yang mengatakan genre Battle Arena (MOBA) Multiplayer Online (MOBA) telah mati? Walaupun Moba mungkin kehilangan beberapa popularitinya dengan genre pertempuran royale (kerana Fortnite), ia masih menjadi hit.

Kenapa? Kerana pemain masih menyukai League of Legends. Selain menjadi nama muktamad dalam permainan pertempuran berasaskan strategi, League of Legends masih menarik lebih dari 100m pengguna aktif setiap bulan.

Battlegrounds PlayerUnknown

Battlegrounds PlayerUnknown adalah salah satu permainan yang paling popular sekarang dan mungkin akan lama.

Ia mempunyai lebih dari 1.Pengguna 2b (betul, berakhir 1 bilion), dan walaupun bilangan pengguna serentak puncak adalah kurang daripada 1.2 bilion (ia hanya di bawah 700m pada tahun 2022), ia masih mendapat ucapan terima kasih kepada kemas kini dan penurunannya yang berterusan.

Crossfire

. Khususnya, klon counter-mogok ini dari Smilegate Entertainment adalah hit besar di Korea.

Dengan 8 juta pemain serentak pada waktu puncak, ia sudah menjadi salah satu permainan yang paling popular sekarang. .

Roblox

Walaupun tidak teknikal permainan, Roblox telah wujud sejak tahun 2006, dan ia masih merupakan salah satu platform permainan yang paling dimainkan sekarang. Apa yang menarik mengenai Roblox adalah budaya yang mengelilinginya.

Kerana pengguna dapat memprogram permainan dan, sebaliknya, menjadikannya tersedia untuk pemain lain, ada masyarakat tegar di luar sana. Ini telah membantu Roblox kekal popular bukan sebagai satu permainan, tetapi sebagai sumber melihat hiburan di Twitch dan YouTube.

Malah pada hari ini, platform permainan mendapat 1 juta pemain serentak pada waktu puncak dengan mudah.

Hilang Ark

Lost Ark adalah salah satu permainan yang paling popular sekarang kerana hakikatnya ia masih dapat menarik lebih dari 800k pengguna serentak pada waktu puncak. Itu mengagumkan kerana beberapa sebab.

Pertama, MMORPG ini hanya dikeluarkan pada tahun 2022. Kedua, ia tidak kehilangan daya tarikan awal seperti saingan MMORPGS. Seperti New World, Lost Ark menarik lebih dari 1m pengguna aktif pada waktu puncak pada bulan pertama.

.

Counter-Strike: Serangan Global

CS: GO adalah salah satu penghibur yang paling konsisten di luar sana. .

Ini masih berlaku hari ini. . Tambah ke pengguna aktif bulanan lebih daripada 24m ini dan ia benar -benar merupakan salah satu permainan yang paling popular sekarang dan, kemungkinan besar, akan terus menjadi lama.

Valorant

FPS taktikal berasaskan aksara 5v5 ini dari Riot Games telah secara beransur-ansur meningkat dalam populariti sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Pada mulanya dikeluarkan untuk PC dan konsol pada tahun 2020, Riot Games mengumumkan pada tahun 2021 bahawa versi mudah alih akan datang tidak lama lagi hasil daripada permintaan berterusan.

. Ia kini mempunyai lebih daripada 14m pengguna bulanan aktif dan apa sahaja yang melibatkan Valorant menarik nombor besar di Twitch.

Contohnya, ketika Michael ‘Shnoud’ Grzesiek memainkan pertandingan rasmi pertamanya untuk Sentinels di Valorant Champions Tour, penonton puncak mendahului 600k. Ini sahaja menjadikan Valorant salah satu permainan yang paling popular sekarang.

20 permainan video paling popular sekarang

Permainan paling popular untuk dimainkan sekarang

?

Tidak menafikan bahawa permainan video hebat, dan sangat popular di kalangan semua kumpulan umur.

Oleh itu, kami telah mengumpulkan senarai 20 permainan video paling popular sekarang, jadi anda boleh mendapatkan tindakan!

Ada segala-galanya dari RPG ke penembak orang pertama, Multiplayer Battle Royales to Fighting Games, jadi anda tidak sepatutnya menghadapi masalah mencari yang anda suka.

Bagaimanapun, tatal melalui senarai, pilih kegemaran anda dan dapatkan bermain!

“Beberapa pautan dalam siaran ini adalah pautan afiliasi. Ini bermaksud jika anda mengklik pautan dan membeli item tersebut, kami akan mendapat komisen kecil tanpa kos tambahan untuk anda. Semua pendapat tetap milik kita sendiri.

20 permainan video paling popular sekarang

.

Ini adalah 20 permainan video paling popular sekarang:

20. Super smash bros: untuk wii u

Paling popular-video-permainan-super-smash-bros-for-wii-u

Super Smash Bros. - Nintendo Wii U

.
09/24/2023 01:23 AM GMT

Pertama, dalam senarai, kami mempunyai pukulan yang sangat ketagihan, itu menyeronokkan untuk bermain dengan rakan atau ahli keluarga anda.

.

Premis umum permainan, seperti mana -mana permainan pertempuran, adalah untuk mengalahkan lawan anda menggunakan beberapa serangan yang berbeza dan boot mereka keluar dari arena.

., dan diterbitkan oleh Nintendo.

.

19.

Most-popular-video-permainan-the-elder-scrolls-v-skyrim

Elder Scrolls V: Edisi Khas Skyrim (PS4)

Kami mendapat komisen jika anda mengklik pautan ini dan membuat pembelian tanpa kos tambahan kepada anda.

.

Dikeluarkan di seluruh dunia pada tahun 2011, ia boleh dimainkan di Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, dan Xbox 360.

.

Seperti yang anda dapat meneka dari namanya, naga itu ditakdirkan untuk memusnahkan dunia, jadi watak anda harus melakukan segala -galanya untuk menghentikannya.

Ini permainan permainan peranan yang dibangunkan oleh Bethesda Game Studios dan diterbitkan oleh Bethesda Softworks.

Sehingga kini, dijual lebih dari 30 juta salinan di seluruh dunia!

18. Call of Duty: Black Ops II

Most-popular-video-games-call-of-duty-black-ops-II

Kami mendapat komisen jika anda mengklik pautan ini dan membuat pembelian tanpa kos tambahan kepada anda.
09/23/2023 12:28 PM GMT

Sekiranya penembak orang pertama adalah perkara anda, maka Call of Duty: Black Ops II adalah untuk anda.

Dibangunkan oleh Treyarch dan diterbitkan oleh Activision, Call of Duty: Black Ops II telah menjual lebih dari 24 juta salinan sejak ia dikeluarkan pada tahun 2012.

Permainan ini ditetapkan dalam dua tempoh masa yang berbeza, 1980 -an dan 2025, dan beralih antara kedua -dua pada masa yang berlainan sepanjang permainan.

.

Seperti kebanyakan penembak orang pertama, terdapat banyak penembakan, letupan, kematian dan kandungan grafik … yang mengagumkan dalam buku saya.

Periksa yang pasti ini!

17. Spider-Man (2018)

Marvel

Kami mendapat komisen jika anda mengklik pautan ini dan membuat pembelian tanpa kos tambahan kepada anda.
09/23/2023 05:43 AM GMT

Versi Spider-Man 2018 hampir sama dengan semua permainan video Spider-Man yang lain yang telah datang sebelum ini, namun kali ini, plotnya berbeza dan ia dibentangkan dalam perspektif orang ketiga.

Jalan cerita utama ialah tuan jenayah super, Encik. Negatif, merumuskan rancangan untuk merampas kawalan bawah tanah jenayah New York Cities, dan mengancam untuk melepaskan virus yang berpotensi bencana.

Jelas sekali, Spider-Man mempunyai sesuatu untuk mengatakan tentang itu dan, ketika anda bermain sebagai Spider-Man, anda ditugaskan untuk mengambil Mr.Negatif dan merosakkan rancangan jenayahnya.

Ia bernilai baik jika anda menjadi permainan pengembaraan tindakan.

16. Legenda Zelda: Nafas Wild

Most-popular-Video-Games-the-Legend-of-Zelda-Breath-of-the-Wild

The Legend of Zelda: Nafas Liar - Nintendo Switch

Kami mendapat komisen jika anda mengklik pautan ini dan membuat pembelian tanpa kos tambahan kepada anda.
09/23/2023 11:43 PM GMT

Permainan video paling popular ke -16 sekarang ialah The Legend of Zelda: Nafas Wild.

Dikeluarkan pada tahun 2017, permainan video pengembaraan tindakan ini dibangunkan dan diterbitkan oleh Nintendo dan mengikuti selaras dengan siri Zelda.

Setelah bangun dari hibernasi seratus tahun, matlamat anda, sebagai pautan, adalah untuk mengalahkan malapetaka Gagnon sebelum dapat memusnahkan Kerajaan Hyrule.

.

Yang ini pasti disyorkan oleh kami. Mencubanya.

.

Kebanyakan-popular-video-permainan-super-Mario-Odyssey

Super Mario Odyssey [Nintendo Switch]

Kami mendapat komisen jika anda mengklik pautan ini dan membuat pembelian tanpa kos tambahan kepada anda.
09/23/2023 04:58 PM GMT

Seterusnya kami mempunyai permainan yang sangat keren untuk Nintendo Switch.

Super Mario Odyssey adalah satu lagi entri dalam siri Super Mario yang popular; Walau bagaimanapun, pada suis, rasanya seperti jenis permainan yang sama sekali baru!

.

Permainan jenis ini dikenali sebagai permainan platform dan dibangunkan dan diterbitkan oleh Nintendo pada tahun 2017.

Memainkan ini di suis sangat mengagumkan, dan atas sebab tertentu, anda benar -benar merasa tenggelam dalam permainan, walaupun anda tidak menggunakan dok untuk memainkannya di TV anda.

.

14. Call of Duty: Black Ops IIII

Most-popular-video-games-call-of-duty-black-ops-iiii

Kami mendapat komisen jika anda mengklik pautan ini dan membuat pembelian tanpa kos tambahan kepada anda.
09/23/2023 05:38 PM GMT

Sama seperti dua permainan Call of Duty pertama dalam senarai kami; Black Ops IIII adalah ansuran kelima dalam siri Black Ops dan kegembiraan mutlak untuk dimainkan.

.

.

Sekali lagi, serupa dengan versi COD lain, Black Ops III sangat menyeronokkan untuk dimainkan dan salah satu permainan multiplayer terbaik yang akan berlaku.

13. Counter-Strike: Serangan Global

Kebanyakan Popular-Video-Games-Counter-Strike-Global-Offensive

Datang di nombor 13 adalah penembak orang pertama berbilang pemain ini, yang dikeluarkan pada tahun 2012.

Berikutan kejayaan tiga perlawanan lain dalam siri ini, Counter-Strike: Global Offensive dikeluarkan pada pelbagai platform dan konsol, termasuk, Microsoft Windows, OS X, PlayStation 3 dan Xbox 360. Versi Linux diikuti dua tahun kemudian, pada tahun 2014.

Permainan ini menampilkan dua pasukan: pengganas dan kaunter pengganas, yang masing-masing mempunyai tugas sendiri untuk diselesaikan sementara pada masa yang sama mempertahankan diri dari satu dan lain-lain.

Permainannya mendapat ulasan positif dari pengkritik apabila dibebaskan dan sejak itu telah menarik kira -kira 11 juta pemain sebulan.

12. Battlegrounds PlayerUnknown (PUBG)

Paling popular-video-permainan-pubg

PlayerUnknown

Kami mendapat komisen jika anda mengklik pautan ini dan membuat pembelian tanpa kos tambahan kepada anda.
09/24/2023 04:03 AM GMT

Battlegrounds PlayerUnknown atau “PUBG” adalah permainan Multiplayer Battle Royale dalam talian dengan perkadaran epik!

Ini adalah permainan yang cukup mudah untuk difahami. Sehingga seratus pemain jatuh ke dalam setiap permainan melalui payung terjun dan bertempur dengan orang terakhir yang berdiri.

.

Walau bagaimanapun, tidak ada tempat untuk bersembunyi kerana permainan ini direka untuk terus mengurangkan “kawasan selamat”, memaksa anda untuk bertarung dengan kematian.

Saya sangat mengesyorkan bermain permainan ini. Ini adalah salah satu permainan video yang paling popular sekarang dengan alasan!

11. League of Legends

Kebanyakan Popular-Video-Games-League-of-of-Legends

?!

Nah, LOL bermaksud League of Legends, salah satu permainan paling epik di planet ini.

LOL adalah permainan video arena pertempuran berbilang pemain yang sangat diilhamkan oleh World of Warcraft III: Takhta Beku.

.

Anda kemudian bertarung dengan pemain atau pasukan lain dan cuba memusnahkan pasukan lawan “Nexus” – struktur yang terletak di dalam pangkalan pembangkang.

Sekiranya anda tidak pernah memainkan League of Legends atau mendengarnya, sekarang adalah masa untuk mencubanya. Saya akan menjamin anda tidak akan berhenti memainkannya!

. Roblox

Kebanyakan-popular-video-permainan-roblox

.

Roblox adalah sistem platform penciptaan permainan multiplayer dalam talian, yang membolehkan pengguna membuat permainan mereka sendiri dan bermain permainan yang dibuat oleh pengguna lain.

Sebaik sahaja anda log masuk, anda dapat melihat pelbagai permainan yang dihasilkan oleh pengguna dan dunia maya, dalam pelbagai genre yang berbeza.

.

Jika anda mencari sesuatu yang sedikit berbeza, dan ingin mencuba salah satu permainan video yang paling popular sekarang, maka berikan Roblox sebagai percubaan, kerana ia mempunyai lebih dari 100 juta pengguna bulanan aktif, sehingga Mei 2020.

9.

Liga paling popular-video-permainan-roket

Edisi Pengumpul Liga Roket (PS4)

.
09/24/2023 04:38 AM GMT

Pertama dikeluarkan pada tahun 2015, Rocket League adalah permainan video bola sepak kenderaan yang dibangunkan dan diterbitkan oleh Psyonix.

.

Premis umum permainan cukup mudah, gunakan kereta berkuasa roket anda untuk memukul bola ke dalam jaring lawan dan mata anda untuk melakukannya.

Setiap pasukan terdiri daripada 4 pemain dan permainan video boleh dimainkan di dan luar talian.

Rocket League adalah sekuel untuk kereta pertempuran bertenaga roket akrobatik supersonik, yang dikeluarkan pada PlayStation 3 pada tahun 2008.

.

. Overwatch

Kebanyakan Popular-Video-Games-Overwatch

Edisi Legenda Overwatch - PlayStation 4

Kami mendapat komisen jika anda mengklik pautan ini dan membuat pembelian tanpa kos tambahan kepada anda.
09/23/2023 11:38 PM GMT

Permainan paling popular ketujuh sekarang adalah penembak orang pertama berbilang pemain yang berpusat di pasukan-Overwatch.

Dibangunkan oleh salah satu pemaju dan penerbit permainan video terbaik yang pernah: Blizzard Entertainment, Overwatch membawa lebih dari 40 juta pemain dalam dua tahun pertama.

Sebagai pemain, anda dapat memilih dari jadual lebih dari 30 watak yang berbeza dan anda berpecah kepada pasukan enam.

Dalam pasukan anda, anda bekerjasama untuk mempertahankan titik kawalan yang berbeza dan menggerakkan muatan di peta dalam masa yang terhad.

Pemain juga boleh menerima dan mengumpul “Ganjaran Kosmik”, yang merupakan perkara seperti kulit watak dan kemenangan.

Overwatch tersedia untuk dimainkan di Microsoft Windows, Xbox One, dan PlayStation 4.

7. Penebusan Mati Merah II

Most-popular-video-games-red-dead-redemption-II

Penebusan Mati Merah 2 (PS4)

Kami mendapat komisen jika anda mengklik pautan ini dan membuat pembelian tanpa kos tambahan kepada anda.
09/23/2023 11:23 AM GMT

Red Dead Redemption II telah dibangunkan dan diterbitkan oleh Rockstar Games dan dikeluarkan pada Oktober 2018.

Ini adalah permainan pengembaraan tindakan gaya Barat yang tersedia untuk bermain di PlayStation 4 dan Xbox One.

Ini adalah permainan ketiga dalam siri Red Dead, berikutan kejayaan Red Dead Redemption pada tahun 2010.

Dalam permainan, anda bermain sebagai Arthur Morgan, ahli Van Der Linde Gang.

Anda akan mendapati diri anda harus berurusan dengan kematian Wild West, sementara cuba untuk tidak dibunuh oleh anggota geng saingan dan pegawai kerajaan.

Ini permainan video yang sangat sakit jika anda bertanya kepada saya, dan mudah untuk melihat mengapa ia adalah salah satu permainan video yang paling popular sekarang!

6. Super Smash Bros: Ultimate

Most-popular-Video-Games-Super-Smash-Bros-Ultimate

Kami mendapat komisen jika anda mengklik pautan ini dan membuat pembelian tanpa kos tambahan kepada anda.
09/24/2023 03:53 AM GMT

Seterusnya, kami mempunyai Super Smash Bros: Ultimate.

Sama seperti nombor sembilan belas dalam senarai kami, Super Smash Bros adalah permainan pertempuran silang yang mempunyai beberapa watak, peringkat, muzik, dan tajuk yang berbeza dari permainan Nintendo yang berbeza.

Walau bagaimanapun, versi 2018 ini untuk Nintendo Switch menggantikan versi 3DS dan Wii U dengan pukulan panjang.

Nintendo membuat awam bahawa Super Smash Bros: Ultimate adalah permainan yang paling disusun untuk Nintendo Switch dan dalam siri SSB.

Selepas hanya empat bulan di pasaran, Ultimate telah dijual lebih dari 13.1 juta salinan di seluruh dunia dan kini permainan paling cepat Nintendo sepanjang masa!

5. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Most-popular-video-Games-Tom-Clancys-Rainbow-Six-Seige

Tom Clancy

Kami mendapat komisen jika anda mengklik pautan ini dan membuat pembelian tanpa kos tambahan kepada anda.
09/23/2023 12:13 PM GMT

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege adalah permainan video paling popular keempat sekarang.

Terdapat alasan yang baik untuk itu, kerana ia adalah salah satu permainan yang sangat sukar untuk diturunkan dan ketagihan sebagai neraka!

Permainan Shooter Taktikal dalam talian telah dibangunkan oleh Ubisoft Montreal dan diterbitkan oleh Ubisoft.

Dikeluarkan pada tahun 2015; Ia boleh dimainkan di Microsoft Windows, PlayStation 4 & Xbox One.

Sebagai pemain, anda mengawal sama ada penyerang atau pemain pertahanan dalam mod permainan yang berbeza, seperti menafikan bom atau menyelamatkan tebusan.

Tidak ada kempen yang nyata untuk diusahakan, bagaimanapun, terdapat beberapa misi pendek yang boleh anda mainkan.

Pada tahun 2018, Rainbow Six Siege memenangi “Tajuk Esports of the Year” di Anugerah Sukan Australia.

4. Grand Theft Auto V

Most-popular-Video-Games-Grand-Theft-Auto-V

Grand Theft Auto V Premium Edition PlayStation 4

Kami mendapat komisen jika anda mengklik pautan ini dan membuat pembelian tanpa kos tambahan kepada anda.
09/24/2023 05:23 AM GMT

Di tempat ketiga, kami mempunyai Grand Theft Auto V-permainan video pengembaraan tindakan yang dikeluarkan pada tahun 2013 oleh Rockstar Games.

Mana -mana permainan GTA tidak semestinya memerlukan pengenalan; kerana saya hampir pasti kebanyakan orang tahu apa sekarang.

Tetapi bagi mereka yang tidak, GTA adalah permainan video pengembaraan tindakan yang membolehkan anda bermain sebagai penjenayah, melakukan heists dan mengelak pegawai kerajaan dan polis.

Ia dimainkan sama ada perspektif pertama atau ketiga dan pemain mempunyai kebebasan untuk berjalan kaki dengan berjalan kaki atau kenderaan pilihan mereka.

Tempatnya di antara tiga permainan video paling popular sekarang ini mempunyai banyak kaitan dengan fakta bahawa ia adalah produk hiburan paling cepat dalam sejarah.

Ia memperoleh kira -kira $ 800 juta pada hari pertama dan $ 1 bilion dalam masa tiga hari selepas dijual.

Sekiranya anda mula bermain ini, anda akan merasa sukar untuk berhenti! Ia sangat ketagihan.

3. Fortnite

Paling popular-video-permainan-fortnite

Dikeluarkan oleh Epic Games pada tahun 2017, Fortnite adalah permainan survival penembak dalam talian.

Ia mempunyai tiga mod berbeza yang boleh anda pilih untuk bermain: Simpan Dunia, Battle Royale & Creative.

Dua mod permainan pertama menjadi pilihan yang paling popular untuk majoriti pemain Fortnite. Battle Royale menarik 125 juta pemain dalam masa kurang dari setahun.

Fornite memenangi “permainan berbilang pemain terbaik/kompetitif pada Anugerah Webby 2019 baru -baru ini.

2. Minecraft

Kebanyakan-popular-video-permainan-minecraft

Koleksi Starter Minecraft - PlayStation 4

Kami mendapat komisen jika anda mengklik pautan ini dan membuat pembelian tanpa kos tambahan kepada anda.
09/24/2023 01:28 AM GMT

Di tempat kedua adalah minecraft.

.

Dalam permainan, anda dapat membina sesuatu dengan pelbagai blok bangunan 3D dan meneroka, mengumpulkan sumber, dan mengambil bahagian dalam pertempuran.

.

Ia adalah permainan video paling laris dan paling popular sepanjang masa!

1. Call of Duty: Warzone (Modern Warfare)

Permainan video paling popular - Call of Duty Warzone - Peperangan Moden

Call of Duty: Modern Warfare (PS4)

Kami mendapat komisen jika anda mengklik pautan ini dan membuat pembelian tanpa kos tambahan kepada anda.
09/24/2023 01:43 AM GMT

Sejak beberapa bulan kebelakangan ini, Warzone telah menjadi permainan untuk bermain. Warzone adalah edisi gaya pertempuran-royale untuk Call of Duty: Permainan Teras Modern Warfare, dan ia adalah ketagihan sebagai neraka.

Walaupun Warzone bukan permainan Pertama Royale pertama; Ia mempunyai kelebihan terhadap orang-orang seperti Fornite dan PUBG untuk Call of Duty hanya menjadi Grand-Daddy of War Games, dengan pangkalan penggemar yang besar, dan pengalaman yang lebih mesra orang dewasa.

Warzone adalah permainan #1 yang akan dimainkan sekarang pada tahun 2020. Sekiranya anda bosan pada bila -bila masa, hanya keluar dari Warzone dan ke Call of Duty: Mod Multiplayer Warfare Modern. Sial, ini adalah masa yang tepat untuk hidup.

Ringkasan

Kami harap anda menikmati senarai 20 permainan video paling popular sekarang!

Permainan video akan selalu menjadi rakan anda pada masa -masa sukar ini. Mereka hanya cara yang baik untuk berehat dan mempunyai beberapa orang yang masih bersenang -senang dengan rakan anda, walaupun anda tidak dapat melihatnya secara peribadi.

Nombor lima dan sepuluh berada dalam senarai GG Games untuk dimainkan seterusnya. Jadi jika anda tidak mendengar dari kami sebentar, anda tahu mengapa!

Kami juga mempunyai permainan video yang paling popular dalam senarai semua masa, yang dipesan dengan jumlah jualan/muat turun.

Berikut adalah rekod cepat 20 permainan video paling popular sekarang:

 1. Call of Duty: Warzone (Modern Warfare)
 2. Minecraft
 3. Fortnite
 4. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
 5. Super Smash Bros: Ultimate
 6. Penebusan Mati Merah II
 7. Overwatch
 8. Roblox
 9. League of Legends
 10. Battlegrounds PlayerUnknown
 11. Call of Duty: Black Ops III
 12. Super Mario Odyssey
 13. Legenda Zelda: Nafas Wild
 14. Call of Duty: Black Ops II
 15. The Elder Scrolls V: Skyrim
 16. Super smash bros: untuk wii u

10 permainan paling popular pada tahun 2023

permainan yang paling popular

Adakah anda ingin merasakan budaya popular di dunia permainan? Senarai komprehensif kami permainan video yang paling popular sekarang adalah berdasarkan bilangan pemain aktif di seluruh dunia dan minat global dari komuniti streaming di laman web seperti Twitch.

Anda akan terkejut apabila mendapati terdapat campuran yang sihat untuk permainan video dan permainan percuma dalam senarai permainan paling popular yang dimainkan pada tahun 2023.

Ini pergi untuk menunjukkan bahawa anda tidak perlu membayar dolar besar untuk mendapatkan pengalaman permainan yang mendalam yang membuat anda ingin memuatkannya lagi dan lagi.

Melihat semata -mata pada jumlah pemain aktif di seluruh dunia, PUBG selesa di bahagian atas tumpukan permainan yang paling popular sekarang, dengan lebih dari 100 juta pemain menikmati pertempuran Royale Classic ini. Sekiranya anda tidak terbiasa dengan konsep PUBG, sebanyak 100 pemain manusia boleh payung terjun secara serentak ke sebuah pulau, di mana mereka mesti memburu sumber dan senjata untuk terus hidup. .

Ia mendapat lebih banyak adrenalin kerana masa permainan berlalu. Itu kerana kawasan selamat di peta mengecut dari masa ke masa, menggalakkan lebih banyak satu-satu dan multiplayer melees. Versi mudah alih percuma untuk bermain sama seperti PC dan versi konsol, membantu ia untuk kasar $ 13bn dalam pendapatan global setakat ini.

League of Legends

League of Legends adalah satu lagi pilihan kami yang kekal dari permainan kami yang paling popular sekarang sekarang senarai eksklusif 2022. Suka PUBG, League of Legends menjaga genre permainan Battle Arena (MOBA) Multiplayer Online Alive dan Menendang. Tersedia sejak Oktober 2009, League of Legends adalah permata di The Crown of Riot Games ‘Suite of Releases.

Konsep permainan adalah mudah, menggalakkan banyak PC kasual dan pemain mudah alih untuk mempunyai pertengkaran. Pemain memasuki pasukan lima dan mengunci tanduk dalam pertempuran pemain-V-pemain (PVP). Pasukan mesti bertempur untuk mempertahankan separuh peta mereka semasa melakukan segala yang mereka dapat untuk mengawal separuh lawan mereka. Kemasukannya sebagai tajuk eSports yang terkemuka di pasaran juga memanfaatkan League of Legends sebagai salah satu permainan yang paling popular di dunia tahun ini.

Valorant

. Ia juga salah satu yang terbaru, diterbitkan pada bulan Jun 2020. Permainan itu sendiri mengamalkan model percuma untuk bermain dan merupakan penembak taktikal orang pertama, yang banyak diilhamkan oleh kejayaan yang berkekalan seperti Counter-Strike (lebih banyak pada siri ini tidak lama lagi!)

Anda akan bermain sebagai sebahagian daripada pasukan yang menyerang atau pertahanan, ingin menyerang atau mempertahankan atau menyelesaikan misi tertentu. Valorant telah menjadi permainan eSports, dengan pertandingan yang kompetitif, yang menarik perhatian pemain di seluruh dunia. Valorant menarik pandangan permainan purata kedua tertinggi mengenai Twitch di belakang League of Legends.

Minecraft

Ia juga akan menjadi pengawasan yang besar dalam senarai permainan popular pada tahun 2023 belum lagi minecraft. Klasik Survival Kotak pasir ini kekal sebagai salah satu permainan yang paling popular sekarang, kira -kira 12 tahun selepas pelancaran awalnya.

Ini hanya permainan PC, serasi dengan Windows, MacOS, dan Linux. Permainan 3D mempunyai pelbagai mod yang boleh anda pilih, bergantung pada keutamaan permainan anda – survival, pengembaraan, dan mod kreatif adalah yang paling popular.

Mod kelangsungan hidup menarik pemain Minecraft yang paling kompetitif, yang menikmati keseronokan pertempuran PvP. ActivePlayer.IO menyatakan bahawa lebih 176,000,000 pemain memainkan Minecraft pada Januari 2023.

Counter-Strike: Serangan Global

Injap merayakan satu dekad Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) tahun lepas. Penembak multiplayer ini adalah salah satu permainan orang pertama taktikal terkemuka di planet ini 11 tahun. Dengan injap masih menawarkan kemas kini kandungan berkala, CS: Go kelihatan bersedia untuk terus sebagai salah satu permainan yang paling popular di PC. Sebagai pemain, anda akan bertarung sebagai pengganas atau pengganas, bersaing dengan pasukan lawan dalam pelbagai mod yang berfokus pada objektif.

Sehingga 2018, Valve memutuskan untuk mengadopsi model freemium, yang membolehkan pemain lama bermain CS: pergi secara percuma, dengan tambahan kosmetik yang tersedia melalui platform Steam. Ia masih mempunyai 11 juta pemain bulanan aktif dan adegan eSportsnya adalah salah satu yang paling aktif dalam adegan permainan kompetitif 2023.

Call of Duty: Warzone

Infinity Ward dan Raven Software berkumpul bersama untuk melancarkan versi Call of Duty yang menarik-Warzone. Dilepaskan pada bulan Mac 2020, ini dikaitkan secara intrinsik dengan peperangan moden dan ops hitam: Perang Dingin. Walau bagaimanapun, tidak perlu membayar sama ada untuk memuat turun dan bermain Warzone secara percuma. Ia adalah salah satu permainan yang paling popular pada tahun 2023 untuk fanatik pertempuran MMO, dengan mod permainan yang menyokong antara 150-200 pemain dalam masa nyata.

Seawal April 2021, penerbitnya Activision mengesahkan Warzone telah mencapai 100 juta pemain aktif sebulan. Secara mengagumkan, angka tontonan purata untuk Warzone di Twitch masih mengatasi Modern Warfare II, yang dikeluarkan pada bulan Oktober 2022.

Apex Legends

. Ia mempunyai ciri-ciri League of Legends dan PUBG, kerana ia adalah permainan Battle Royale yang pantas dengan lebih daripada sedikit dinamik penembak. Apex Legends dikaitkan dengan francais Titanfall yang berjaya Respawn Entertainment, dengan permainan percuma untuk bermain ini dalam alam semesta sci-fi yang sama.

Walaupun dilancarkan lebih dari empat tahun yang lalu, Apex Legends masih mempunyai pangkalan pemain aktif sebanyak 50,000,000 sebulan. Versi mudah alihnya dikeluarkan pada Mei lalu, sementara ia juga bersesuaian dengan konsol PlayStation 5 dan Xbox Series X/S pada bulan Mac 2022.

Di antara kita

Antara kami adalah tambahan yang menarik untuk senarai permainan kami yang paling popular pada tahun 2023. Dibangunkan dan diterbitkan oleh studio pembangunan berasaskan AS Innersloth, Antara Kami telah menjadi salah satu permainan potongan sosial yang paling banyak dimainkan dalam talian. Dengan pengaruh dari filem seram sci-fi, The Thing, dan permainan parti yang popular, Mafia, antara kami memerlukan kru untuk mengesan dan mengundi para penipu.

Antara kami menembak populariti pada tahun 2020 apabila pelbagai keperibadian Twitch dan YouTube mula mengalir sesi mereka. Avatarnya yang bergaya juga telah menjadi meme virus di media sosial. Pada bulan November 2022, mereka melancarkan versi VR yang berdiri sendiri di Antara kami untuk Meta Quest 2 di PC, dengan rancangan untuk pelepasan serasi PlayStation VR2 tidak lama lagi.

Dota 2

Dota 2 kekal sebagai permainan ketujuh yang paling ditonton di Twitch berdasarkan pandangan aliran purata. Itulah sebabnya pelepasan MOBA 2013 Valve telah menghancurkan kembali ke senarai permainan kami yang paling popular. Sekuel untuk mempertahankan orang dahulu kala, Dota 2 adalah satu lagi permainan MOBA yang menangkap imaginasi para pemain yang kompetitif dan kasual.

Anda akan memasuki permainan sepuluh pemain, dengan setiap pemain mengawal ‘wira’. Heroes mengumpulkan barang-barang dan mata pengalaman yang membolehkan mereka mengalahkan dan mengalahkan wira pembangkang dalam pertempuran PvP yang lebih pantas. Dota 2 masih selesa salah satu tajuk eSports yang paling popular, dengan antarabangsa 2023 masih merupakan salah satu kejohanan eSports yang paling menguntungkan di planet ini.

Roblox

Ia juga penting untuk membincangkan kebangkitan platform penciptaan permainan bebas Roblox, yang memberi kuasa kepada individu untuk mereka bentuk dan memprogram permainan komputer mereka sendiri. Sebahagian daripadanya telah menjadi beberapa permainan yang paling popular untuk pemain kasual.

Sekilas pandang di bahagian ‘Discover’ Roblox menunjukkan banyak genre permainan bebas, mulai dari permainan pertempuran dan pengembaraan melalui permainan hartawan dan robot.

Seperti yang anda lihat, senarai baru kami video dan permainan PC popular tahun ini berbeza dari senarai permainan paling popular sekarang sekarang 2022 versi. .

.