10 Mod Minecraft Terbaik Untuk Mod Minecraft yang Terbaik Permainan Terbaik (2022)

5 Mod Minecraft Permainan Terbaik (2022)

Artikel ini menyenaraikan sepuluh pemain mod yang luar biasa boleh digunakan untuk membuat Minecraft berasa lebih baik. Sebelum menggunakan mod ini, pemain mungkin perlu memasang mod loader seperti Forge atau Fabric.

10 mod minecraft terbaik untuk 2022

Minecraft telah wujud selama lebih dari satu dekad dan masih dinikmati oleh berjuta -juta pemain di seluruh dunia. Ramai pemain telah memainkan tajuk kotak pasir ikonik untuk masa yang lama. Walaupun Minecraft terkenal dengan kemampuan semula yang tidak terhingga, pemain akhirnya mungkin bosan dengan permainan vanila yang sama.

Seperti banyak permainan video lain, Minecraft juga boleh dibumbui dengan membuat beberapa pengubahsuaian. Pemain boleh memasang mod MC untuk menambah ciri baru dan perubahan permainan. Terima kasih kepada komuniti modding besar Minecraft, beribu -ribu mod tersedia untuk permainan.

Artikel ini menyenaraikan sepuluh pemain mod yang luar biasa boleh digunakan untuk membuat Minecraft berasa lebih baik. Sebelum menggunakan mod ini, pemain mungkin perlu memasang mod loader seperti Forge atau Fabric.

Klik di sini untuk melihat Minecraft Skindex

Nota: Artikel ini subjektif dan semata -mata mencerminkan pandangan penulis.

Mod Minecraft terbaik

10) Peta Dunia Xaero

Di Minecraft, pemain mencipta dunia yang meregangkan berjuta -juta blok. Meneroka kawasan yang besar adalah prestasi yang mustahil. Bagaimanapun, pemain masih meliputi banyak ketulan semasa bermain di dunia mereka.

Pemain boleh menggunakan peta dunia Xaero untuk menjana peta seluruh dunia. Peta ini menunjukkan semua ketulan yang dimuatkan di dunia. Pemain boleh menggabungkan mod ini dengan peta mini Xaero untuk mendapatkan peta mini kecil di skrin mereka.

Muat turun peta dunia Xaero dari sini.

9) Kemajuan ditambah

Ramai pemain suka menyelesaikan setiap kemajuan di dunia mereka. Walaupun terdapat banyak kemajuan, 98 tepat, pemain sentiasa mencari kemajuan baru.

Nasib baik, beberapa mod minecraft meningkatkan sistem kemajuan. Pemain boleh menggunakan Mod Kemajuan Plus untuk menambah kemajuan baru kepada permainan.

Muat turun kemajuan ditambah dari sini.

Untuk yang lengkap Edisi Pendidikan Minecraft, tekan di sini.

8) Mod perabot mrcrayfish

Tidak ada banyak pilihan yang tersedia di Minecraft ketika datang ke perabot. Pemain biasanya terpaksa membuat perabot dengan barang dan blok yang ada. Pemain boleh menggunakan mod untuk menambah perabot tersuai juga.

Mod Perabot Mrcrayfish adalah salah satu mod perabot yang paling terkenal. Ia menambah lebih dari 80 item perabot yang berbeza ke permainan vanila. Banyak barang perabot juga berfungsi dan bukan hanya untuk hiasan.

Muat turun mod perabot mrcrayfish dari sini.

7) Pahat & Bit

Pahat & Bits menambah banyak alat tersuai baru yang membolehkan pemain mengubah suai bentuk, corak, dan reka bentuk blok. Ia menambah alat seperti pahat, beg gigitan, kaca pembesar, perengkuh, quill, dan banyak lagi.

Pahat & Bit Tambahkan dinamik baru ke permainan dengan membolehkan variasi baru blok yang berbeza. Pemain boleh membuat batu bata, obor, tanda, air pancut, telaga, dll. Pembina kreatif ingin membina barang dengan mod pahat & bit.

Muat turun pahat & bit dari sini.

Untuk melihat Minecraftwiki, tekan di sini.

6) Waystones

Baru sahaja menamatkan kawasan Waystone saya! Apa pendapat kamu?
Oleh u/weird_mud9102 pada r/minecraftbuilds
#minecraft #minecraftbuilds #gaming

Ender Pearl Stasis Chamber adalah sejauh pemain boleh pergi ke Vanilla Minecraft untuk membuat teleporter. Tetapi mengapa melalui kerepotan seperti mod minecraft seperti batu jalan wujud? Mod ini menambah titik jalan teleport yang dipanggil batu jalan untuk membantu pemain meliputi jarak jauh dengan cepat.

Pentadbir pelayan juga menggunakan mod Waystones untuk menjadikan pelayan mereka lebih mudah untuk menavigasi. Pemain boleh membuat batu jalan dan menggunakannya untuk menubuhkan titik teleport. Sebaik sahaja titik jalan diaktifkan, pemain boleh pergi ke titik itu dengan serta -merta.

Muat turun batu jalan dari sini.

5) Mineshafts yang lebih baik Yung

Mineshaft Yung lebih baik untuk 1.18.1 akhirnya di sini, untuk kedua -dua Forge dan Fabric! Menampilkan generasi mineshaft baru dan bertambah baik + Mineshaft yang baru ditumbuhi di gua -gua yang subur.

Saya sangat berharap anda suka bermain dengan Mineshafts dalam 1.18. 1.18.2 pelabuhan akan datang segera kepada pelanggan!

Banyak ciri telah menerima kemas kini dalam beberapa tahun kebelakangan ini dan telah melalui perubahan yang luar biasa. Malangnya, mineshaft tetap hampir sama. Pemain yang mahukan Mineshafts yang lebih baik boleh menggunakan mod Mineshafts Yung yang lebih baik untuk meningkatkan Mineshafts di dunia mereka.

Mod ini menambah jenis baru mineshafts seperti Mineshafts Icy, Acacia Mineshafts, Snowy Mineshafts, dan banyak lagi. Mod ini juga meningkatkan struktur keseluruhan mineshaft.

Muat turun Mineshafts Yung’s Better dari sini.

4) Biomes o ‘banyak

Biomes o ‘Plenty adalah mod minecraft yang cemerlang yang bertujuan untuk meningkatkan dunia secara estetik dengan menambahkan lebih daripada 50 bioma unik. Walaupun Mojang menambah bioma baru dengan hampir setiap kemas kini, pemain mungkin tidak akan pernah berpuas hati dengan biomes yang ada.

Dengan Biomes o ‘banyak, pemain dapat mencari bioma baru yang menampilkan flora dan fauna kaya. Pemain boleh menikmati pokok baru, tumbuh -tumbuhan, bunga, dan banyak lagi dengan memasang satu mod.

Muat turun Biomes o ‘banyak dari sini.

3) Optifine

Kemas kini Gua & Cliffs Bahagian II yang baru dikeluarkan telah mengambil permainan ke ketinggian baru. Seluruh dunia telah dirombak untuk memperkenalkan gua -gua baru dan generasi gunung. Walaupun rupa bumi baru mengagumkan, ramai pemain mengalami kesulitan kerana ketinggalan.

Ramai pemain menghadapi masalah untuk menjalankan permainan di framerate yang boleh dimainkan. Mod Optifine sangat disyorkan untuk pemain yang menghadapi fps rendah. Optifine membolehkan pemain menurunkan tetapan visual dan meningkatkan FPS mereka. Pemain juga boleh menggunakannya untuk menjadikan Minecraft kelihatan jauh lebih cantik dengan membolehkan shaders.

Muat turun optifine dari sini.

2) natrium

Optifine bukan mod terbaik untuk menyelesaikan masalah prestasi. Mod Sodium adalah satu -satunya pilihan terakhir mereka untuk pemain yang semakin rendah framerate. Natrium telah terbukti meningkatkan framerate sebanyak 300% pada peranti tertentu.

Pemain boleh menggunakan natrium bersama -sama dengan mod litium dan fosfor untuk mendapatkan framerate terbaik di Minecraft di mana -mana PC.

Muat turun natrium dari sini.

1) barang yang cukup cukup

Item Cukup Cukup adalah mod MC yang paling dimuat turun di CurseForge. Banyak modpacks popular selalu datang dengan mod item yang cukup disertakan. Ia adalah mod berguna dan mudah yang menunjukkan resipi untuk setiap item dalam permainan.

Jei hebat untuk pemula kerana mereka biasanya mempunyai masa yang sukar untuk mengingati resipi kerajinan. Mod item yang cukup cukup menunjukkan resipi untuk barang terkunci walaupun.

Muat turun item yang cukup dari sini.

5 Mod Minecraft Permainan Terbaik (2022)

Mod minecraft adalah cara terbaik untuk meningkatkan permainan dan dunia anda, dan tidak banyak yang dipilih. Dengan begitu banyak pilihan yang tersedia, boleh menjadi sukar untuk memilih mod yang anda perlukan dari senarai luas di luar sana.

Mod datang dalam banyak bentuk dan saiz untuk minecraft. Ada yang membuat tweak dan peningkatan kualiti hidup, sementara yang lain mengubah wajah permainan atau cara yang dimainkan. Mod-mod yang mengubah permainan ini boleh pergi sejauh memperbaharui landskap atau membuat pemain mengambil pendekatan yang berbeza dengan cara mereka menikmati permainan.

Menjadi penukar permainan boleh datang dalam bentuk yang berbeza, tetapi beberapa mod tidak dapat dinafikan dalam perubahan yang mereka bawa. Walaupun terdapat terlalu banyak mod tertentu untuk dikira, tidak menyakitkan untuk melihat beberapa contoh yang paling ketara dari mod yang benar-benar berubah-ubah.

Mod minecraft yang hebat untuk mengubah permainan dengan cara yang besar

1) Biomes o ‘banyak

Minecraft pasti mempunyai banyak biomes untuk pemain untuk meneroka, tetapi biomes o ‘banyak meningkatkan biodiversiti dunia secara substansial. Mod memperkenalkan banyak bioma baru, lengkap dengan kehidupan tumbuhan dan iklim mereka sendiri yang unik. Ini termasuk pokok baru, bunga baru, dan banyak tempat baru untuk haiwan dan perusuh lain untuk berkeliaran.

Terokai Bayous, Lavender Fields, Glowing Grottos, dan Nether -Munderghth, Antara Biomes Lain, Dan Tonton Dunia Minecraft Anda Muka Di Mata Anda.

2) Perusuh Alex

Sama seperti biomes o ‘banyak, MOB Alex adalah mod yang berpusat di sekitar meningkatkan biodiversiti di minecraft. Daripada memberi tumpuan kepada bioma permainan, mod ini membawa koleksi besar perusuh baru ke dunia, yang lebih baik, dan akhir. Tidak kira apa biome yang anda dapati, anda pasti mencari haiwan baru dan makhluk lain apabila mod ini diaktifkan.

Berjumpa dengan Hammerhead Sharks, Komodo Dragons, Lions, Raccoon, dan juga Ular Bone dan Specters di Alex’s Mobs. Koleksi makhluk ini hanya hujung gunung es.

3) Ars nouveau

Walaupun sihir sudah ada di Minecraft, kebanyakannya terhad kepada perusuh tertentu dan proses pesona. Dengan Ars Nouveau, Magic memenuhi dunia, memberikan pemain keupayaan untuk memanfaatkannya dengan pelbagai cara.

Pemain boleh membuat mantra tersuai menggunakan buku ejaan mereka, dan mereka juga boleh membuat gear ajaib dan artifak untuk meningkatkan pengalaman permainan mereka dengan cara yang pelik dan menarik. Terdapat juga mesin ajaib yang boleh anda buat untuk membantu anda dengan keperluan penuaian sumber dan automasi anda.

4) Mob mengisar util

Pemain Minecraft yang telah menikmati permainan yang cukup lama mungkin biasa dengan konsep pertanian massa. Dengan mewujudkan struktur tertentu, ada kemungkinan untuk membunuh sejumlah besar perusuh dengan cepat dan menuai titisan mereka. Walau bagaimanapun, proses itu boleh dibuat lebih mudah dengan menggunakan util pengisaran massa, mod yang mencipta blok khas yang membantu dalam pertanian massa.

Pindahkan perusuh dengan peminat, gunakan penyerapan hoppers ke mata dan item pengalaman bank, dan gunakan blok seperti Iron Spikes dan Mob Masher untuk membunuh Mobs lebih cekap berbanding dengan versi Vanilla Minecraft.

5) Findme

Pernahkah anda mengamuk melalui pangkalan anda mencari blok atau jenis item tertentu? Ia berlaku agak kerap, dan kita semua salah meletakkan objek tertentu kadang -kadang. Nasib baik, Findme memberikan penyelesaian yang sangat baik untuk masalah anda. Dengan menekan hotkey yang ditetapkan, pemain boleh mencari item tertentu dalam inventori berdekatan, seperti dada atau kotak shulker.

Mod ini adalah penukar permainan untuk pemain yang mungkin tidak mempunyai kemahiran organisasi atau ingatan yang terbaik, kerana satu kekunci akan membolehkan anda mencari item yang anda cari tanpa carian berlarutan.