10 idea dan reka bentuk dapur minecraft terbaik pada tahun 2023, 10 idea dapur minecraft – whatifgaming

10 idea dapur minecraft

Ia mungkin tidak sesuai dengan setiap minecraft skala yang lebih besar, tetapi reka bentuk ini pasti mempunyai aplikasinya bergantung pada tema yang digunakan di tempat lain.

10 idea dan reka bentuk dapur minecraft terbaik pada tahun 2023

Rumah atau pangkalan pemain minecraft adalah salah satu lokasi utama di mana mereka dapat memamerkan sisi kreatif dan hiasan mereka, dan fakta ini dapat meresap setiap bilik. Dapur, jika diletakkan dalam binaan yang diberikan, pastinya tidak berbeza. Sebenarnya, ramai ahli masyarakat telah mengambilnya untuk menghasilkan idea -idea dapur minecraft yang hebat yang sememangnya patut diperiksa.

Sama seperti tema yang digunakan untuk mencipta rumah dan pangkalan sendiri, pemain Minecraft telah menghasilkan tema hiasan yang banyak untuk dapur mereka. Sebilangan reka bentuk ini hanya menggunakan blok dan barangan vanila, sementara yang lain memilih untuk bekerja di blok dapur yang modded seperti yang dilihat dalam kegembiraan petani dan di tempat lain.

Sekiranya pemain Minecraft mencari inspirasi atau hanya reka bentuk untuk mencipta semula dapur mereka, terdapat banyak reka bentuk yang terkenal yang patut diperiksa.

Idea & Reka Bentuk Dapur Minecraft Terbaik

1) Dapur Imrandom

Walaupun dapur ini pada asalnya direka oleh imrandom untuk minecraft 1..Kemas kini 20 Trails & Tales. Ia menggunakan pelbagai jenis kayu, dari papan untuk dilucutkan balak, dan melambangkan pemain kreativiti dapat melengkapkan dengan senarai vanila permainan blok.

Walaupun dapur dibina dalam 1.16, Pemain boleh menggunakan banyak blok baru yang diperkenalkan di Gua & Cliffs, Kemas Kini Wild, dan Trails & Tales untuk menambah lebih banyak bakat dan hiasan.

2) Membina 3 minit moden

Untuk dapur minecraft moden dengan masa pembinaan yang sangat singkat, binaan ini oleh moden adalah sukar untuk ditewaskan. Ia bersandar banyak pada blok kuarza dan konkrit, dan melekat pada skema warna neutral. Penjelajah itu digunakan dengan bijak untuk memotong papan dan permukaan dapur, dan batang akhir memberikan cahaya yang selesa kepada mereka untuk malam.

Walaupun telur penyu adalah pilihan yang menarik dan berfungsi dengan baik dengan skema warna, pemain juga boleh menggantikannya dengan lilin untuk sumber cahaya tambahan.

3) Dapur Abad Pertengahan

. Sekiranya peminat rendah sumber tetapi masih mahukan dapur yang sangat baik agar sesuai dengan binaan abad pertengahan mereka, persembahan ini oleh cyrixtl harus menjadi hebat.

Dalam majoriti binaan ini, sumber yang paling sukar diperoleh untuk membina mereka akan menjadi besi untuk tanglung dan kaus. Memandangkan kelaziman besi dalam minecraft, reka bentuk dapur ini harus mudah dibina dalam beberapa saat.

4) Dapur automatik

Membuat reka bentuk manual untuk dapur minecraft pastinya satu perkara, tetapi beberapa peminat telah membina mereka yang automatik juga. Dengan sedikit pengetahuan tentang blok yang serasi dengan Redstone, pemain boleh mendapatkan beberapa makanan ringan dari peti sejuk atau pop beberapa makanan ringan di atas dapur atau memasak api tanpa meletakkan usaha tambahan untuk melakukannya secara manual.

Lebih baik lagi, banyak reka bentuk dapur automatik dapat memenuhi tujuan mereka di vanila dan dengan blok modded apabila diperlukan.

5) Dapur pelbagai rak

Minecraft Kitchen ini oleh Nerdak menggunakan banyak keputusan reka bentuk komuniti, semuanya dalam satu binaan untuk kesan yang sangat baik. . Selanjutnya, tong dan papak dan perangkap memberikan pilihan yang sangat baik untuk merapikan dapur itu sendiri.

Ia juga penting untuk diingat bahawa setiap laras yang digunakan dalam binaan ini beregu sebagai penyimpanan, menjadikannya hebat untuk menyimpan makanan sehingga mereka diperlukan.

6) Dapur moden

Untuk reka bentuk yang lebih kontemporari untuk dapur minecraft, ini dibina oleh 6tenstudio benar -benar melekat pendaratan. Dengan menggabungkan papan kayu, pintu, dan trapdoor dengan banyak kuarza dan batu, reka bentuk ini mewujudkan dapur yang akan kelihatan sangat baik di rumah moden atau bahkan sebuah rumah besar.

Lampu gantung yang menggabungkan Trapdoors adalah sentuhan yang sangat luar biasa yang mungkin berfungsi dengan baik di reka bentuk dapur lain juga.

7) Dapur Rustic Waspycraft1

Blok tembaga sering dapat diabaikan dalam banyak binaan minecraft yang berbeza, tetapi reka bentuk dapur ini oleh Waspycraft1 pasti menggunakan tembaga untuk memberi kesan yang besar. Di samping membuat tudung pembuangan pedesaan untuk peralatan, penciptaan ini juga melaksanakan rod kilat sebagai pangkalan untuk lilin untuk membawa tetapan meja juga.

Nada tanah blok tembaga menjadikan mereka sesuai dengan persekitaran kayu di seluruh dapur.

8) Dapur gaya Ikea

Reka bentuk Ikea untuk Pakaian Rumah sukar untuk dilewatkan bila -bila masa dan di mana sahaja ia dilihat, dan perkara yang sama juga boleh dikatakan di ruang dapur. Reka bentuk ini menggunakan mod pahat & bit untuk membuat reka bentuk yang diilhamkan oleh Ikea yang aneh, kecil, dan tidak dapat dinafikan yang kelihatan seperti tempat yang sempurna untuk mengambil sedikit masa dan merebut gigitan.

Ini mungkin bukan reka bentuk dapur yang paling luas, tetapi kadang -kadang binaan yang lebih kecil boleh menjadi hangat dan menarik.

9) Kombo dapur/ruang tamu

Hanya kerana pemain Minecraft melaksanakan reka bentuk dapur tidak bermakna ia harus kekal eksklusif. Malah, banyak peminat membuat gabungan membina seperti tawaran ini dari randombuilderinmc, yang menggabungkan ruang tamu yang selesa dengan dapur penuh dan banyak tempat duduk untuk pergi.

Lebih baik lagi, binaan ini menggunakan konsep bingkai item yang popular yang menjadikan reka bentuk kelihatan seolah -olah pemain mempunyai cubbies dinding yang mengandungi pelbagai bahan memasak.

10) Dapur Abad ke -20 Awal

Di mana beberapa peminat Minecraft memilih untuk menggunakan seni bina zaman pertengahan atau kuno dalam ciptaan mereka, reka bentuk ini oleh monyetthecatofficial leans pada falsafah yang lebih tua, tetapi tidak terlalu tua. Dengan menggabungkan kayu birch, diorite, deepslate, dan sedikit kuarza, projek ini menangkap beberapa tradisi Art Deco pada tahun 1930-an-1940-an di Amerika.

Ia mungkin tidak sesuai dengan setiap minecraft skala yang lebih besar, tetapi reka bentuk ini pasti mempunyai aplikasinya bergantung pada tema yang digunakan di tempat lain.

10 idea dapur minecraft

10 idea dapur minecraft untuk dicuba

. Lagipun, anda boleh membina replika saiz hidup piramid, menjinakkan panda gergasi, atau menggali terus ke batuan-semuanya dalam satu hari.

Tetapi bagaimana pula apabila anda lapar?

Dengan semua kerja yang terlibat dalam membuat struktur kreatif, anda perlu berehat di bas asas akhirnya.

Dan mari kita hadapi: sementara makanan adalah makanan, setelah dapur anda gagal sesuai dengan kehebatan projek yang anda buat di luar adalah penghujatan!

Oleh itu, saya telah menyusun 10 idea dapur minecraft terbaik untuk membuat anda terinspirasi.

Mari Mula Memasak!

Dapur Moden Blendingi

Idea Minecraft Kontemporari Dapur Kecil

Dapur moden ini oleh Blendigi adalah lanjutan yang mudah, bersih, dan estetik untuk mana -mana rumah Minecraft moden. Ia mempunyai set perabot asas dapur dan ruang makan yang membina – meja makan yang rendah, kerusi kayu beige, rak dinding, sink, peti sejuk – dan beberapa estetika lain seperti tumbuhan pasu dan permaidani berbulu.

Di samping itu, tingkap yang besar dan beberapa tirai membolehkan cahaya matahari semulajadi mengalir melalui dapur – mencerahkan tempat dan mewujudkan aura yang bagus dan menjemputnya.

.

Dapur moden McRam

Inspirasi Dapur

Dapur moden ini oleh mcram menggunakan nada hitam dan putih untuk mewujudkan kontras yang luar biasa yang membolehkan aksen warna benar -benar pop. Pulau dapur dilengkapi dengan lantai tersendiri juga, menonjolkan tempatnya sebagai pusat dapur, sementara masih membuat reka bentuk keseluruhan merasa kohesif dan teratur.

! Walaupun anda tidak membina replika dapur ini dengan tepat, mana -mana Minecraft Kitchen Build akan mempunyai lapisan kedalaman dengan Hoppers tersebut.

Dapur Moden 6TenStudio

Minecraft Designs Kitchen

Dapur moden ini oleh 6TenStudio sedikit lebih ramai daripada dua yang pertama dalam senarai, tetapi saya tidak akan mengatakan itu perkara yang buruk; Hanya berbeza. Malah, saya suka bagaimana ini menggunakan pelbagai jenis – iaitu peti sejuk batu, pintu kayu, dan perabot dan hiasan log. .

Keindahan dapur ini terletak pada kesederhanaan dan kemudahan mengakses sumber yang diperlukan untuk mencipta semula. Dengan jumlah item yang betul dan beberapa usaha sederhana, anda juga boleh membuat dapur yang sempurna untuk rumah minecraft anda yang seterusnya.

MCRAM’S SIMED KITCHEN

Reka bentuk MC dapur bersih

Dapur Mudah Ini oleh McRam menggunakan papan lantai kayu dan lampu gantung, sedikit sisihan dari dapur lain yang disebutkan sebelumnya dalam senarai.

Ia juga dilengkapi dengan kemudahan yang diperlukan, termasuk meja dan kerusi untuk makan, almari untuk menyimpan barang -barang, tenggelam, dan juga ketuhar!

Rak dan tumbuh -tumbuhan juga sentuhan yang bagus, membolehkan anda memaparkan harta benda berharga anda (atau mungkin, rampasan dari musuh anda). Dan jika anda tidak rewel tentang tumbuhan tambahan yang mengapit sudut dapur ini, maka anda mempunyai ruang tambahan untuk sentuhan semula jadi ini juga.

Dalaman dapur

Dalaman dapur minecraft

Jika anda telah membaca siri Minecraft Ideas kami yang lain, atau telah melayari Minecraft YouTube dengan kerap, anda mungkin telah menemui nama Jintube lebih dari sekali sebelum ini. Dan sekali lagi, dia terus menarik perhatian kita dengan dalaman dapur yang menakjubkan yang saya tidak dapat membantu tetapi mengagumi.

Saya suka bagaimana dalaman dapur ini mengekalkan pandangan yang anggun dan bergaya di semua bahagian depan. Maksud saya, lihat lampu rod akhir yang menggantung! ! Ia adalah dapur minecraft yang sempurna untuk rumah kecil atau rumah.

Belum lagi, terdapat juga sunroof di atas kawasan dapur, membantu mencerahkan bahagian rumah ini pada siang hari.

Dapur zaman pertengahan

Bilik makan minecraft bertema

.

.

. !

Meja Makan Diraja

Idea Dapur Minecraft

Cepat ke hadapan beberapa ratus tahun dari zaman pertengahan, dan anda boleh menemui satu lagi reka bentuk dapur minecraft yang menarik seperti reka bentuk meja makan diraja ini oleh Eagle Mcraft untuk mencipta semula.

Sekiranya asas minecraft anda tidak mempunyai ruang dapur tersendiri, anda boleh menambah beberapa kerusi dan meja panjang di sudut dan membuat kerja itu sebaliknya. Percayalah: Ia berfungsi sama baiknya – dan saya bertaruh anda dolar yang segar sehingga tidak ada yang akan memukul mata untuk pintasan kecil anda.

Dapur sederhana dan moden

Idea dapur minecraft

. Sekiranya demikian, dapur moden yang mudah ini oleh 6TenStudio yang memaparkan lantai dan corak yang berkekalan mungkin sesuai dengan anda.

Bukan sahaja kontras warna menambah sentuhan “dapur” tersendiri yang kita semua tahu dan suka, terdapat juga pelbagai kemudahan yang boleh anda mainan di kawasan dapur ini.

Sekilas pandang – dan anda dapat melihat dapur, beberapa kabinet, tenggelam, peti sejuk dan semua perkara yang dapat menyelesaikan dapur. Skim warna menyerupai sesuatu yang anda dapat lihat di pengunjung juga jika itu jenis perkara anda.

Dapur Berkelip

Dapur dan bar minecraft

.

Tingkap besar membolehkan cahaya semula jadi mencurahkan ke dalam bilik. Bergantung pada di mana anda membinanya, idea dapur minecraft ini juga boleh membolehkan momen warna oren berkilau di dapur anda yang diambil dari matahari terbenam dan matahari terbit, mewujudkan tontonan yang indah setiap hari berlalu.

. Rak -rak di sebelah kanan bukan hanya untuk paparan, selepas semua!

Dapur Mudah Nerdak

Dapur kecil minecraft rumah

Untuk mengatasi senarai, dapur mudah ini oleh Nerdak mengambil sedikit bilik tetapi masih merupakan idea dapur yang bergaya untuk mana -mana rumah Minecraft. Ia membuang bilik kecil, memaparkan bahagian atas ketuhar, laci knobbed, dan lekapan cahaya yang bijak untuk memberikan dapur sederhana ini beberapa pencahayaan yang baik.

Bagi mereka yang suka reka bentuk yang sederhana namun berfungsi yang tidak memerlukan terlalu banyak kekecohan untuk membina – ini adalah salah satu idea dapur minecraft terbaik untuk mempertimbangkan bangunan untuk rumah anda.

Dan jika anda ingin membina sesuatu yang lebih besar, anda tidak perlu risau! Anda boleh dengan mudah menambah sambungan seperti rak, tumbuh -tumbuhan, dan kemudahan untuk merapikan tempat dengan cara anda sendiri.