1.18 Tahap Diamond | Cara terbaik untuk berlian lombong | Minecraft | Game8, Cara Mencari Berlian di Minecraft 1.18 (2022) – Cuba panduan keras

Cara Mencari Berlian di Minecraft 1.18 (2022)

Jalur apabila dilihat dari atas sepatutnya kelihatan seperti ini

1.18 Tahap Diamond | Cara terbaik untuk berlian berlian

Tahap Terbaik Baru Untuk Melombong Berlian di Minecraft 1.18 adalah antara -54 dan -59 sejak kemas kini gua dan tebing mengubah tahap Y di mana berlian menjana. Baca terus untuk mengetahui lebih lanjut mengenai tahap berlian dan cara terbaik untuk melombong mereka.

Senarai kandungan

  • Disyorkan 1.18 Tahap Diamond
  • Cara terbaik untuk berlian berlian
  • Panduan Berkaitan

Terbaik 1.18 Tahap Diamond

Antara tahap y -54 dan -59

Minecraft - bijih berlian

Tahap yang disyorkan untuk berlian berlian adalah antara tahap y -54 dan -59 . Blok bijih berlian muncul di peringkat y 14 hingga -63 dengan yang paling menjana pada tahap Y 63. Walau bagaimanapun, kerana kawasan ini dikelilingi oleh batuan dasar, lebih baik naik sedikit lebih tinggi untuk mendapatkan berlian.

Tahap y tertinggi dijana Tahap y terendah dijana Tahap y paling kerap
14 -63 -63

Cara terbaik untuk berlian berlian

Cari blok bijih berlian

Minecraft - Blok Ore Diamond

Berlian boleh didapati dengan berlian perlombongan atau blok bijih berlian deepslate menggunakan pickaxe besi atau lebih baik. Cari blok dengan bintik -bintik cyan dan tekannya dengan pickaxe anda sehingga dimusnahkan.

Gunakan pickaxe besi atau lebih baik

Pickaxes yang boleh berlian berlian
Pickaxe besi Diamond Pickaxe Netherite Pickaxe

Satu -satunya pickaxes yang boleh berlian berlian adalah besi, berlian, dan pickaxe netherite. BLCOK ORE MINING menggunakan pickaxe kayu, batu, atau emas akan memusnahkan blok tetapi tidak akan menghasilkan berlian .

Pintu pickaxe anda

Pesona Kesan Max lv.
Kekayaan Meningkatkan jumlah bijih yang dihasilkan dari setiap bijih yang ditambang. 3
Unbreaking Berkesan meningkatkan ketahanan alat anda. 3
Kecekapan Membolehkan anda melombong lebih cepat. 5
Mending Membolehkan alat dibaiki oleh exp. 1

Untuk hasil yang terbaik, disarankan agar anda mempesonakan pickaxes anda untuk meningkatkan kecekapan perlombongan.

The Unbreaking dan Kecekapan Pesona adalah yang terbaik untuk pickaxes yang anda akan gunakan untuk menggali terowong, sementara Rompakan dan Mending penting untuk pickaxe yang akan anda gunakan untuk bijih berlian perlombongan.

Pastikan untuk mendapatkan tahap tertinggi bagi setiap pesona untuk hasil maksimum!

Pertimbangkan perlombongan jalur

Sebaik sahaja anda berada dalam tahap perlombongan berlian yang disyorkan, anda boleh mula menubuhkan “asas bawah tanah” dan membuat terowong untuk Perlombongan jalur (atau Perlombongan cawangan). Kami mengesyorkan terowong menjadi jalur 2×1 dan tiga blok selain supaya anda dapat dengan mudah menyemak kebanyakan blok sekitar dalam jalur untuk bijih yang jarang berlaku seperti berlian.

MINECRAFT - Pandangan teratas lombong lombong

Jalur apabila dilihat dari atas sepatutnya kelihatan seperti ini

Panduan Berkaitan Minecraft

Petua dan trik minecrat

Semua petua dan panduan trik

Petua dan Trik Permainan
Minecraft - 1.18 pengedaran bijih1.18 Pengagihan bijih Minecraft - 1.18 tahap berlian1.18 Tahap Diamond
Minecraft - Senarai perdagangan kampung dan pekerjaanDagangan dan pekerjaan penduduk kampung Cara menyertai dan membuat Banner AlamCara menyertai dan mencipta alam
Minecraft - Panduan Walkthrough dan ProgressionPanduan Walkthrough dan Kemajuan Minecraft - Senarai semua arahanSenarai semua arahan
Minecraft - Cara Menunjukkan Hitbox MobCara Menunjukkan Hitbox Mob Minecraft - pesona terbaikPesona Terbaik
Minecraft - Cara Menggunakan Pek TeksturCara menggunakan pek tekstur Berapakah jarak simulasi separaBerapakah jarak simulasi?
Alex BeginnerPanduan pemula MC - Cara Mendapatkan Banner.png Separa Jauh TanahCara sampai ke tanah yang jauh
MC - kemas kini dunia lama dan pelayan separa separa.pngCara mengemas kini dunia lama Minecraft - Cara mengemas kini ke versi yang lebih baruCara mengemas kini ke versi yang lebih baru

Cara Mencari Berlian di Minecraft 1.18 (2022)

Kami akan melihat bagaimana anda boleh mendapatkan berlian dan cara terbaik untuk menanamnya di Minecraft 1.18!

Oleh: Shaun Savage – Dihantar: 4 Januari 2022, 9:02 pagi MST

Minecraft Pilihan Cara Dapatkan Diamond 1 18

Minecraft memberi anda seluruh dunia untuk meneroka dan mencipta, dan dengan itu terdapat pelbagai perkara yang boleh anda lakukan dalam permainan. Walaupun beberapa perkara ini mudah difikirkan, yang lain sedikit lebih terperinci dan bernuansa. Jangan merasa buruk jika anda tidak dapat memikirkan sesuatu! Proses Pembelajaran adalah sebahagian daripada keseronokan menyelidiki aspek kreatif Minecraft, jadi marilah kita tunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh mendapatkan berlian dalam versi 1.18 dari Minecraft.

Minecraft 1.18 adalah bahagian kedua Kemas Kini Gua dan Cliffs, dan dijangka akan dikeluarkan pada bulan Disember 2021! Tarikh rasmi masih belum ditetapkan, tetapi banyak butiran diketahui mengenai kemas kini kerana gambar yang telah dibebaskan lebih awal dari masa. Anda boleh memainkan siaran eksperimen Minecraft jika anda bermain di versi Java permainan. Bedrock boleh memainkan bahagian -bahagiannya, dengan membolehkan gua & tebing dalam tetapan ketika membuat dunia baru!

Berlian dalam 1.18 Panduan

Walaupun banyak sama dengan Diamond di Minecraft dalam 1.18 versi permainan, terdapat beberapa perbezaan di mana anda akan menjumpainya. Anda kini boleh masuk ke negatif dari segi koordinat Y. Itu bermakna anda boleh lebih jauh ke tanah daripada sebelumnya. Ia juga bermaksud bahawa berlian boleh cukup mendalam!

Berlian adalah sumber yang sangat berharga, dan satu langkah jauh dari anda mendapatkan peralatan dan senjata terbaik dalam permainan. Walaupun mereka tidak begitu sukar untuk mendapatkan seperti netherite, ia adalah sumber yang sangat jarang berlaku yang perlu ditanam jika anda ingin membuat jalan anda melalui beberapa aspek yang lebih sukar dalam permainan.

Contoh berlian minecraft dalam 1 18

Cara Mendapatkan Diamond di Minecraft 1.18

Untuk mencari Diamond di Minecraft 1.18, anda kini perlu melihat di bawah koordinat Y 16 dan sepanjang jalan ke bawah dunia di koordinat Y -64. Anda ingin memfokuskan carian anda antara tahap -53 dan -59, yang akan mempunyai kepekatan berlian tertinggi yang tersedia untuk anda.

Anda harus bermula di atas -60, kerana batuan dasar mula memajukan pada -60 dan ke bawah, yang akan banyak menghalang carian anda dan mengambil kemungkinan berlian berlian!

Cara berlian ladang di Minecraft 1.18

Sekiranya anda pernah berlian berlian sebelum dalam versi permainan yang lalu maka ia sama di Gua & Cliffs Bahagian 2! Perbezaan terbesar sekarang ialah anda akan bermula pada koordinat yang berbeza. Anda akan mahu melombong antara Y -level -53 dan -59, semasa menggunakan teknik perlombongan cawangan.

Untuk cawangan lombong, anda akan membuat terowong perlombongan 2 × 1 dan lombong sehingga anda bosan menuju ke arah itu. Anda kemudian mahu memilih kiri atau kanan, saya tiga blok ke hadapan, dan kemudian mula perlombongan kembali dengan cara anda datang dengan terowong 2 × 1 yang lain. Anda boleh terus berulang -alik menggunakan kaedah ini, yang sepatutnya membolehkan anda melihat hampir setiap blok yang tersedia untuk anda di peringkat ini. Anda juga dapat melihat majoriti blok di atas dan di bawah anda!

Contoh perlombongan cawangan di minecraft

Tahap Diamond Terbaik

Tahap Diamond Terbaik di Minecraft 1.18 Secara teknikal y -koordinat -64. Namun, anda ingin melampaui itu kerana batuan dasar menanam secara sporadis di sana. Sebaliknya, koordinat y -59 akan menjadi yang terbaik kerana di situlah anda tidak akan menemui batuan dasar.

Bagaimana saya mencari koordinat saya?

Untuk mengetahui apa koordinat yang terletak di Minecraft, anda perlu menekan kekunci F3 dalam versi Java permainan. Ini akan menunjukkan banyak maklumat yang berbeza, tetapi koordinat disenaraikan di bahagian XYZ, atau anda boleh menggunakan nombor yang disenaraikan selepas blok, yang merupakan nombor bulat, tetapi tidak tepat.

Contoh bagaimana untuk melihat koordinat dalam versi java minecraft

Pemain Bedrock boleh membolehkan koordinat dalam tetapan dunia mereka ketika mereka mencipta satu. Sekiranya anda tidak mengaktifkannya semasa anda memulakan, tekan butang edit di sebelah dunia yang anda mainkan di menu dunia. Cari kawasan yang dilabelkan pilihan dunia dalam tetapan permainan, dan pastikan koordinat tunjukkan diperiksa! Koordinat akan ditunjukkan pada skrin anda dalam permainan di sebelah kiri atas.

Cara Menambah Koordinat di Bedrock Minecraft

Pengagihan Diamond & Ore

Jika anda ingin tahu tentang perubahan dalam taburan bijih umum, anda boleh menemuinya dalam carta di bawah yang dikongsi oleh pemaju di Minecraft. Anda dapat melihat sejauh mana tanah berjalan sekarang, dan berlian itu berada di bahagian bawah. Anda juga akan melihat ia menyebut pendedahan udara yang dikurangkan. Berlian, emas, dan arang batu akan bertelur lebih kerap dalam blok jika tidak terdedah kepada udara. Ini bermakna anda tidak akan menemui bijih ini di kawasan terbuka seperti gua dan jurang.

Minecraft 1 18 Final Pengedaran Ore

Itulah yang perlu diketahui mengenai mendapatkan berlian di Minecraft 1.18! Kami mempunyai lebih banyak liputan permainan di bahagian Minecraft kami di laman web kami, jadi pastikan untuk menyemaknya.

Berkaitan: Minecraft

Shaun Savage

Shaun Savage adalah pengasas dan editor-in-Chief of Try Hard Guides. Dia telah menutup dan menulis mengenai permainan video selama lebih dari 9 tahun. Beliau adalah lulusan 2013 Akademi Art University dengan A.A. dalam reka bentuk web dan media baru. Pada waktu waktu, dia suka bermain permainan video, menonton filem buruk, dan menghabiskan masa bersama keluarganya.